37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Odry Elizabet összes RPG hozzászólása (58 darab)

Oldalak: « 1 [2] Le
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 1. 18:59 Ugrás a poszthoz

Mr. Selwyn


- Köszönöm.
Mosolyodok el a kijelentésre, habár meg kell vallanom, most inkább a kényelem és a praktikusság vezérelt, semmint az elegancia. A hétköznapokon, gyakran otthon is, nagyon odafigyelek rá, hogy az öltözetem illendő legyen, hogy bármikor, ha hajtót nyitok, egy rendezett asszony képét mutassam. Ez nem újkeletű szokás, én például egész gyerekkoromtól fogva mindig ugyanúgy kezdtem a reggelt. Hosszan zuhanyozok, váltakozó víz melegséggel, aztán feltűzöm a hajam és felöltözök. Abban az esetben, ha vendégeket vártunk vagy templomba mentünk, enyhe sminket készítettem magamnak, de többnyire a natúr vonalon mozogva. Nem tartottam illőnek alulöltözötten megjelenni a családtagjaim előtt. Sem apa, sem anya nem viselkedett másként, és igen érdekes, de ezt a szokást még a legrakoncátlanabb rokonom is betartja.
- Szerintem jobban járunk, ha átmelengetjük magunkat.
Terelem el a gondolataimat arról a zavarról, ami ahhoz párosul, hogy a férfi rajtam bájol éppen. Most, hogy már tartozom valakihez, hogy megtapasztaltam a testiséget férfi és nő között, másként élem meg ezeket a pillanatokat. Hirtelen lett más minden, és eddig sok dolog nem hozott zavarba, most viszont nincs olyan nap, hogy ne vegyek észre valami olyat emberek között, amit korábban nem tettem.
- Készítettem néhány koszorút is, hogy legyen a sírokon, és a nagynéném küldött még pár virágot, szóval a másik felajánlással együtt nagyon széppé varázsolhatjuk a helyet. És vettem gyertyákat is.
Mielőtt a lényeget elfelejteném ugye. Mert ki, ha nem én lettem volna az, aki besétál a vegyeskereskedésbe, hogy másnapra százötven közepes méretű üvegmécsest szeretne. A hirtelen jött ötleteim mellé meg kell tanulnom, hogy nem lehet minden azonnal, de most kivételesen szerencsés voltam, mert kaptam.
- Örömmel teszem, szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a város minden része megszépüljön. A férjem kérte, hogy adjam át köszönetét, amiért a település egykori lakóiért ilyen áldozatos munkát végez.
Habár a magam törekvései kisléptékűek mindenképpen szeretném, ha ezekkel is hozzá tudnék járulni a fejlődéshez, a változáshoz. Konrád lépései látványosak, az enyémek kedvesek, ki-ki a maga terepén önmegvalósít, mégis biztos vagyok benne, hogy jó csapatot alkotunk így. Elpillantok a ránk váró munkaterület felé, majd vissza a férfire, most ő a főnök.
- Hogyan fogunk haladni?
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 3. 20:12 Ugrás a poszthoz

Mr. Selwyn


- Teát, köszönöm. Megfigyeltem, hogy nagyon sokan fogyasztanak kávét a településen, de én nem tudom, hogy miért kedves ez az ital olyan sok embernek.
Mondjuk sokan talán azt nem értik, hogy én miért szeretem a teát. Nagyon sokféle van otthon, szeretem variálni az ízeket. Főleg teafüvek, az ízeket én keverem a hangulatomnak megfelelően. Tudom, ez kétoldalú játszma, mert nem biztos, hogy mindig tökéletesen alakul az ízvilág, de aki nem kísérletezik, az sosem tudja meg, hogy mi a csodás benne. Olyan ez, mint a házasság. Én magam ismertem az alapjait, tudtam, hogy milyen a házasság az elméletben, de a gyakorlat sokkal másabb.
Megismerni egy másik embert, beengedni a személyes teredbe, elfogadni, hogy ő másmilyen, ám a másik feled, valaki, akivel egy nap majd teljesen összecsiszolódtok rémisztő. Vannak napok, pillanatok, amikor úgy érzem. Konrád az a férfi, akit nekem szántak, míg máskor idegennek érzem, olyannak, akit sosem fogok igazán megismerni, akinek ha egyszer a bizalmasa lennék, ha ismerném a lelkét, meghalnék.
Ahogy a tea nem tökéletes minden alkalommal, úgy a mi életünk sem az minden nap. Ám engem úgy neveltek, hogy mindig, minden körülmények között tisztelettel beszéljek a férjemről. Ő a családom, ő az, aki felel értem. Tisztelem őt, szeretem. Igaz szeretettel, úgy, ahogy embert még nem szerettem. Ez nem szerelem, a szerelem múlandó ábránd, ez más, mélyebb, intimebb. Éppen ez csal mosolyt az arcomra.  
- Tudom és nem vagyok híve az anyagi segítségnek, szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy ha egy nagyobb pénzösszeget adományoznak, az tényleg oda kerül, ahol szükség van rá, de szívesen vásárolok, adományozok eszközöket, játékokat, virágokat. Olyat, aminek értelme van. A koszorúk készítése közben hasznosnak éreztem magam, úgyhogy azt hiszem, kölcsönös segítségnek is nevezhetjük őket.
Mert valóban, tudtam, hogy minden perc, amit velük foglalkozom, jó célt szolgálnak. Szeretnék majd otthoni díszeket is készíteni, de korán van még a karácsonyi készülődés, így minden kreativitásomat most ebben éltem ki.
- A férjem a legapróbb lépéseket is tiszteli, ő olyan ember, aki szereti a részleteket, szereti látni, ahogy a gépezet beindul. Úgy vélem, magát az indulást sokkal jobban élvezi, mint azt, ha valami tervszerűen működik.
Arra, hogy sétáljunk körbe, bólintok egyet, egy "remek ötlet" kíséretében, és amerre vezet, arra indulok én is. Egy-egy nevet felismerve. Sok kihalt varázslócsalád egy-egy tagja fekszik itt, vannak kripták a távolban, van dolog, erről már hallottam korábban, ám mielőtt beléphettem volna ide, Mr. Selwyn megérkezett és elkezdett csodát tenni.
- Ha gondolja el tudok jönni máskor is segíteni. Most a saját projektemmel megrekedtem, az engedélyekre várok. Addig szívesen segítek önnek.
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 7. 08:54 Ugrás a poszthoz

Mr. Selwyn


- Igaza van, nem is ítélkezem, csak rácsodálkoztam. Én olyan családban nőttem fel, ahol senki se fogyaszt. Illetve, egyszer láttam az egyik nővéremet, Nanát, hogy valami habos kávét iszik. Az volt a hét legmegbotránkoztatóbb cselekedete.
És ez nem túlzás vagy irónia, otthon nálunk tényleg ezek a dolgok voltak a leghajmeresztőbbek. Képzelheti a világ - már az a része, amelyik tudja, hogy az unokatestvérem vérfarkas -, hogy milyen drámai volt az a bizonyos július-augusztus, amikor az Odry család majdnem összeomlott. Az egész felhajtásban mindenki összeomlott, csak Odett nem. Ő csak nézett ránk és evett, holott ő volt az, aki a leginkább szenvedhetett volna, mégsem tette. Nálunk élni nem túl izgalmas, és ahogy elnézem a nővéreimet a házasságukban, ott sem látok mást, mint ami otthon volt. Én azt hiszem, ebben is kilógok közülük, de nem teszem szóvá, hiszen úgy tanultam, hogy ez csak a férjemre és rám tartozik. Vele kell megbeszélnem ezeket a dolgokat.
- Érződik rajta, hogy szereti, igazán ízletes lett.
Mondhatjuk úgy is, hogy pont, ahogy szeretem, sőt, egy kicsit még jobban is. Nagyon szeretek teázni, szeretem a különleges ízesítéseket és a hagyományos ízeket is. Szeretem hinni, hogy az ünnepek megízlelhetőek is, és nem csak a sütemények által. A tea igazán különleges a számomra, azt hiszem, kifejezetten jól megélnék olyan helyeken, ahol külön szertartása van.
- Mindenképpen, sajnálom, egy kicsit túl lelkes voltam azt hiszem.
Nem is kicsit. A vehemenciám ilyen téren riasztó tud lenni. Elszántan küzdök azért, hogy mindenben maximális legyek. Ilyen a munkám, ilyenek a hobbik és ilyen az is, ha a nyugdíjasokkal vívott csaták enyhítésére törekszem. A horgolási képességem most már csak szánalmas és nem kritikán aluli, viszont a hímzés gondolatától még mindig kiráz a hideg. Fogalmam sincs, hogy azt hogyan fogom kivitelezni.
- A családomban mindenki művész, én pedig mindig a lány voltam, akinek borzalmas a kézügyessége, ellenben csodás kerteket varázsol, higgye el, nem munka lenne, hanem kikapcsolódás.
Az otthonunkat is úgy vásároltuk, hogy olyan legyen, ahol van lehetőségem kertészkedni. Mert megnyugtat. A természet kikapcsol. Az vagyok, aki boldog, ha esik, ha hó hull, ha süt a nap. Minden évszakot szeretek és tisztelek, mert szükséges ahhoz, hogy a növények csodálatosabbá váljanak.
- Patikát szeretnék nyitni. Az engedélyek többsége már megvan, de mivel friss házasok vagyunk, az otthont helyeztem előre.
Minden más csak utána jön. Viszont nem szeretnék Konrád idegeire menni és amúgy sem vagyok jó abban, hogy egy embert pofátlanul körbeugráljak, így találok egyéb alternatívákat arra, hogy lefoglaljam magam. Most például ez, tegnap tököt faragtam az előkészítősökkel, kis apróságok, amikkel lassan természetessé válok a településen.
- Milyen szabadalmakat engedélyeztetett eddig?
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 15. 22:45 Ugrás a poszthoz

Drága Férjem - úgybizony
Utrecht - 2020. október


A karikagyűrűt nézve az ujjamon, fáradtan, de mégis boldogan ülök az ágy szélén, tudva, hogy hamarosan teljesen asszonnyá válok, Daróczy Konrád asszonyává. A nevét már viselem, a gyűrű már jelzi, hogy a négy nagy lépésből kettőt már megtettünk. Egy aranyvérű lány négy lépésben lesz teljesjogú társa a férjének: a gyűrűjét hordja, a nevét viseli, elhálja vele a nászéjszakát, gyermeket szül neki. A harmadik lépés néhány perc múlva fog bekövetkezni, amikor Konrád belép az ajtón. Nem tudom, hogy mit gondoljak vagy mit reméljek ettől az éjszakától, de hamarosan kiderül.
Az arcom sminktelen, hosszú fürdőt vettem, hogy tiszta és természetes legyek. A szekrényre akasztva már ott lóg a nászruha, melyet akkor kellett elkezdenünk elkészíteni, amikor nővé értünk. Az enyém virágmintás csipke, hosszú, köralakú, széles nyakrésszel. Ahogy átdugom a fejem, lecsúszik kissé, a vállamra igazítva mély, a köldököm alá érő dekoltázst csinál, alacsonyságom ellenére jól áll, meglepően szépnek látom magam a tükörben, ahogy belenézek. Talán csak azért gondolom így, mert szeretném, hogy Konrád valóban szépnek lásson, másnak, mint egy átlagos nőt. Az elmúlt hetekben felkeltette az érdeklődésem, erősen kezdtem kötődni, vonzódni hozzá. Bízom benne, és boldogsággal tölt el, hogy ő a férjem.
Mégis, mikor a tükörben nézem magam, aggódom, hogy mi van, ha ő nem lát kívánatosnak, ha nem élvez majd úgy. Nem vagyok már fiatal, sem vörös, sem szőke, a szemem is barna, nem kék, hogy igézze. Tetszeni szeretnék neki, őrület, hogy én ilyet érzek. Mint egy tinilány, valaki, aki sosem voltam. Nem értettem soha azokat az embereket, akik csapongnak, akik nem tudják, hogy mi lesz holnap. Én tudom. Én terveztem egész életemben, sosem voltam felelőtlen, és úgy vélem, már nem is leszek. Olyan ember lett a férjem, aki hasonlít rám, és ez megnyugvással tölt el.
Ahogy a kinti óra elkezdi ütni a tíz órát, még egyszer a tükörbe pillantok, mert most utoljára viselek fehéret, a házasságkötés után a gyermekáldásig nem illendő. A szoba közepére lépek, ahogy régen tanították, és térdre ereszkedek a padlón, ujjaimat magam előtt összefonom és lehunyt szemmel hajtom le a fejem. Azt tanították, hogy egész addig így kell maradnunk, amíg a férjünk fel nem emel minket a földről, hogy a saját szintjére emeljen. A tanok szólnak olyan nőkről, akik házasságkötésüktől halálukig ebben a pózban voltak, mert férjük sosem jött el. De én hiszek Konrádban és abban, hogy nagylelkű. Csak nyugodtnak kell lennem.
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 16. 05:29 Ugrás a poszthoz

Drága férjem


Ahogy kopog, ajkaimra ösztönös mosoly szökik, a pontosság mintapéldánya. Ugyan, csak néhány hete ismerjük egymást, és igazán nem is éltünk még együtt, hacsak az a pár titokban eltöltött nap nem számít, amikor a házban éltünk, ahova hivatalosan csak a házasságunkat költözve léphetünk be, de ennyi is elég volt, hogy mostanra biztosan tudjam, ő az. Ő a férfi, akire megérte várni, aki mellett boldog leszek. Nekem nem egy szeleburdi úrificsúr való, aki csak éli az életet, nem törődve a holnappal. Nem, nekem pontosan Daróczy Konrád kell, rá kellett várnom, és úgy vélem, ő a jutalmam azért, mert türelmes voltam.
Konrád szereti a rendet, azt, ha menetrendszerint történnek az események. Szereti, ha az emberek fegyelmezetten viselkednek, szereti, ha szép az összkép. Megfontoltan én, tervszerűen, makulátlanul. Nincsenek nagy érzelmi hullámzásai, és ha mégis olyan a helyzet, hogy én kitörök, ő visszahűt. Formál, amit eddig senkinek sem engedtem, azonban neki nem tudok és nem is akarok ellenszegülni. Tökéletes. Ezzel a szóval jellemezném őt, és ha sokan ridegnek is tartják, sterilnek, tartsák, meg kell vallanom, engem éppen ez izgat benne. Imádom, ha valami tökéletesen és tervszerűen működik. Imádom, hogy a nekem kijelölt társ olyan, amilyenre mindig is vágytam. Mert én sosem éreztem azt, hogy jó lennék a házasságra, hogy képes lennék arra, hogy valakinek behódoljak. Aztán jött ő, és alig pár óra leforgása alatt éreztem, hogy képes lennék azonnal térdre borulni előtte.
Arcomra pír ül ki, ahogy megszólít, és engedelmesen nyújtom kezem, hogy felsegítsen, és tekintetünk találkozzon egymással. Most először, de nagyon remélem, hogy nem utoljára érint meg. Tudom, hogy engem mi tesz boldoggá, hogy magamnak hogyan vagyok képes örömet okozni, hogy számomra fontos, mert a feszültséget csak így tudom jól levezetni, de nem tudom, hogy milyen ez egy másik emberrel, mert a szexualitást nagyon mértékkel oktatják. A férfi irányít, a nő engedelmeskedik, és ha úgy érzi, hogy a tűz kihunyt, csak akkor vethet be praktikát. Ebből az ember nem jön rá arra, hogy hogyan kell jól csinálni, úgyhogy az ösztöneimre fogok hagyatkozni. Ajkaim finoman elnyílnak, pilláimat lehunyva fogadom ajkait, és egy finom, kedves kis üdvözlés után, ha engedi, elmélyítem a csókunkat, a bennem tomboló vágy akaratos, ki akar törni, vele akar lenni, hetek óta csak erre vár.
- Boldoggá akarlak tenni.
Suttogom kettőnk közé, megszakítva a csókot, ujjaimmal megsimítva az ajkait, majd kezeimet leeresztve hagyom, hogy a fehér anyag lehulljon rólam, felfedve magam teljesen. A születésem óta nem látott férfi ennyire pőrén, de most - végre - a férjemnek felfedhetem magam. Végre teljesen az övé leszek. A szövetségese, a társa. Szemeimben vággyal és elszántsággal, testemből vibrálással mégis nyugalommal pillantok fel rá. Hogy közöttünk mi történik itt ma éjjel vagy az elkövetkezőkön, az egy titok, egy olyan titok, amit ketten őrzünk majd, hiszen a házasságunk kettőnkre tartozik. Nem szándékozom ezt mással megbeszélni, sem kiadni magunkat, hiszen azzal elárulnám Konrádot, és azt sosem bocsátanám meg magamnak. Most én kezdeményezem ajkaink találkozását, miközben ujjaimmal finoman bontogatni kezdem inge gombjait, hogy végre végigsimíthassak bőrén, mert most már megérinthetem őt. Fogalmam sincs, hogy egyes emberek hogyan képesek évekig várni, amikor megtalálják az igazit, én azt sem tudom, eddig hogy voltam képes. Olyan, mintha minden perc egy óra volna. Nem akarok türelmetlennek tűnni, de nehezen türtőztetem magam. Sosem éreztem még ennyire erősen, hogy akarom. De őt most, nagyon akarom.
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 23. 12:00 Ugrás a poszthoz

Drága férjem


#valami_megváltozik
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 23. 14:51 Ugrás a poszthoz

Drága Férjem


#még
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 30. 11:49 Ugrás a poszthoz

Drága férjem Love


#az_a_pillanat
Utoljára módosította:Odry Elizabet, 2020. november 30. 11:51
Odry Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2020. november 30. 16:31 Ugrás a poszthoz

Drága férjem Love


#örökké
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. január 5. 14:31 Ugrás a poszthoz

Veréna
Kinézet


Kérvények szempontjából az ember mindig azt hiszi, hogy csak a december a húzós, de ez nem igaz, a január is igen pörgős. Így most is a hivatalban vagyok, hogy nekiveselkedjek egy újabb adagnak. Szerencsére a patikát elég jól elirányítják, én többnyire csak a zárás előtti másfél-két órában érek oda, de panaszra igazán nem lehet okom. Lefoglal a munka, és azt hiszem, hogy most erre van a leginkább szükségem, főleg, mert a másik dolgot, azt, ami mindig segített, ha összecsaptak a hullámok a fejem felett, nem csinálhatom. nem lenne illendő házas asszonyként, azt hiszem, bár, lehet, hogy segítene. Azt hiszem, legyen az ember tizenhárom vagy harminchárom, bármikor is megy férjhez, ha aranyvérű, akkor nem készítik fel eléggé rá. Hogy mit lehet és mit nem? Jó kérdés. De a házasság számomra annyira intim intézmény, hogy senkitől, a saját testvéreimtől se kérdeznék olyat, ami valójában érdekel jelen pillanatban. Patthelyzet.
Egy tekintélyes iratkupacot magam előtt lebegtetve, határozott lépésekkel haladok végig a folyosószakaszon, melyben nem kellene, hogy ennyire visszhangot verjenek a lépések. Biztos megint rendetlenkedik az a fránya bűbáj, mindenképpen jeleznem kell majd a karbantartóknak.
- Ezeket átnéztem, aláírtam. Elméletileg Szélesné érkezik hozzám délután. A legfiatalabb.
Kell egy kis pontosítás, mivel egészen konkrétan hárman is élnek a városban. A nyugdíjasmaffiaként elhíresült nénik egyik legnormálisabb tagja, a fia felesége és a fia unokaöccsének a felesége, szóval nem árt tisztázni, hogy nekem mégis melyik Széles asszonysággal lesz dolgom. A recepción ülő lány új, egy kis türelmet kér, amíg előkeresi az ügyféllistát, addig van időm nézelődni, köszönök azoknak, akikkel találkozik a tekintetünk. És akkor… egy pillanatra megakad, majd továbbsiklik a pillantásom, de végül visszatér rá.
- Daróczy asszony?
Nem hallom, hogy a recepciós lány hozzám szól, annyira próbálom lekövetni a vonásokat. Nem szoktam bámulni, azonban van olyan, amikor meghökkentő a hasonlóság. Egy festményen láttam őt, majd élőben is, de élőben a sokkal idősebb kiadását. Ez biztos csak egy rossz tréfa.
- Daróczy asszony!
Kicsit  erélyesebben szól rám, amire befejezem az illetlen bámulást, és visszafordulva felé pislogok párat. Látom a felém tartott papírt, gyorsan hitelesítem, hogy valóban én várom megbeszélésre Széles Adorján feleségét. Lopva elpillantok felé. Talán mókás kedvében van a néni, és korkorrigálót ivott.
- Um, a férjem bent van?
Tudom, hogy nincs, de amíg a lány utánajár, addig nekem is van okom itt maradni, és addig kitalálhatom, hogy mi folyik itt. Csak azt remélem, hogy kívülről nem tűntem úgy, mint egy örült, elvégre az egyikünknek sem hiányzik.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. január 7. 19:01 Ugrás a poszthoz

Veréna


Tévedtem. Ahogy a nevét mondják, tudom, hogy nem ismerem, vagyis de, a nevét hallottam már, tudom, hogy mi történt, sőt, rendszeresen haladok el a temetőben a sír mellett, ahol az eset történt. Az éremnek azonban mindig két oldala van, legyen az szerelem, gyűlölet, csalárdság, gyilkosság. Mindig több nézőpontot kell figyelembe venni, én pedig, ahogy nem ítélem el a rendszeresen feljelentést tevő idős hölgyet sem, úgy azt sem fogom, akinek az élete kisiklott. Miért is tenném? Az emberek élete rendre kisiklik, elég csak saját házam táján körbe pillantanom, nem kell messzebbre mennem. A lényeg szerintem az, hogy itt van, hogy küzd, hogy mindezek ellenére meg akarja tenni azokat a lépéseket, amik szükségesek ahhoz, hogy elmondhassuk: Minden megy tovább. Ezért se nézek rá máshogy, mint bármely más emberre. Én sem akarnám, hogy sajnáljanak, azt a legkevésbé.
- Ne haragudjon, hogy néztem, csak emlékeztetett egy hölgyre, akit ismerek, van róla egy festmény a fiatalkorából, mintha önről festették volna. Hirtelen összezavarodtam.
A fiatal lány visszatér, leül, majd elkezdi átnézni az aktákat, amiket hoztam neki, amit nem értek, hogy miért csinál, mert két teljesen más dolgot kéne most végeznie. A negyedik után felpillant rám, összevont szemöldökökkel.
- Ezeket aláírta már.
Én pedig, mást nem tudok tenni, mint bólintok párat, hogy valóban megtettem. Szusszanok egyet, és egy kicsit még nézzük egymást, hátra felrémlik neki, hogy mit kellene csinálnia, de látom, hogy nem.
- Egy következő adag kérelemre lenne szükségem az érkeztetettek közül és szeretném megtudni, hogy a férjem visszajött-e már. A polgármester.
Látom, hogy felcsillan a szeme, majd komorabbá válik, majd amikor pontosítok, akkor újra felcsillan, és tudom, hogy még csak egy hete van itt, és én türelmes is vagyok, ami felülkerekedik a maximalizmusomon. Újra elmegy, és én csak remélni tudom, hogy ezúttal sikerül legalább az egyiket, lehetőleg a kérelmeket abszolválnunk.
- Daróczy Elizabet, üdvözlöm. Ezek szerint visszaköltözik a településre?
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. január 7. 21:33 Ugrás a poszthoz

Mr. Selwyn


- Azt megígérhetem, hogy mielőtt kedvem támad felvásárolni a közeli kereskedéseket szólok, azonban azt nem ígérhetem, hogy előre jelzem, ha a nagynéném egy köteg virággal és növénnyel állít be, hogy ide szánja.
A végére el is mosolyodok, a gondolatra, hogy valóban így történik. Szeretem Klárit, karakán nő, olyan, aki egy pillanat alatt dönt egy egész család sorsáról. És mielőtt bárki is azt hinné, hogy túlzok, meg kell jegyeznem, hogy nem, egy kicsit sem.
- Nem tudom ismeri-e a csermelymenedéki Angyali Menedéket, ő a vezetője. Hivatalosan a férje, de gyakorlatilag ő. Ha ő azt mondja, hogy növényeket hozott, akkor nem szabad ellenkeznünk, csak bólogatnunk. Komolyan, mert ha megharagszik, sosem békítjük ki. A saját lányára hét vagy már nyolc éve is, hogy haragszik, azt mondta, hogy nem kenyere a megbocsátás, szóval mi sem szabad, hogy felmérgesítsük.
Mondjuk én nem is szoktam, mert hasonlítunk. Na nem ebben, mert én sosem leszek olyan határozott és irányító, főleg nem Konrád mellett. Armand egy nyugodt, beletörődő férfi, aki bármit megtesz a feleségének. A mi kapcsolatunkban én vagyok Armand. Szeretek úgy tekinteni magamra, mint Daróczy Konrád támasza, aki ha kell kőszikla, ha kell, puha ölelés. Szeretnék az a nő lenni, aki meghódítja, az a feleség, aki minden helyzetben mellette áll és védi. Az az anya, akit a gyermekének szeretett volna. Én szeretnék lenni az az ember, akire a legboldogabb és a legnehezebb órában is számíthat. Talán túl idealista ez az elképzelés, de hiszem, hogy megvalósítható. Hiszem, hogy képes vagyok rá, hogy ezzé az emberré váljak. Nagyon elhatározott vagyok és ez már fél siker.
- Örülnék neki, ha valóban hasznos lenne. Szeretnék segíteni, jót tenni a településen élőkkel. Tudom, hogy sokaknak problémát okoz, hogy most még utazni kell ahhoz, hogy a gyógyfőzeteket beszerezzék. Tudom, hogy sokan nem fognak mást látni bennem, mint egy elrendezett házasságba beleegyező kellékfeleséget, de nem érdekel, megteszem, ami tőlem telik.
- Pedig csodás lehet a kilátás! A repdeszka nagyon tetszik, akadályversenyeket lehetne velük rendezni. A minisztérium olykor igen vaskalapos, pedig szerintem a morcos arcok lelkes kisgyerekeket rejtenek.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. január 17. 20:05 Ugrás a poszthoz

Veréna


- Tudom milyen. A figyelem. Amióta itt vagyok, árgus szemekkel figyelnek. A mozdulataimat, hogy kihez szólok, hogy mikor látszódik az utód érkezése. Nem egyszerű élethelyzet.
A múltkor majdnem a lóról rángattak le csak azért, mert azt hitték, veszélyeztetem a gyermekünk életét, pedig nincs is miről beszélni, mert a leghatározottabban tudom - megjegyzem a legnagyobb megnyugvásomra -, hogy nem várok gyereket. Viszont a figyelem, különösen bizonyos emberek figyelme mégis riasztó tud lenni, legyen az ember egy polgármester felesége, vagy egy nő, aki a bántalmazó férje elől menekült el.
- Madame Amanda is biztos így gondolná. Kevés asszony néz ki a Kalóz családban úgy, mint ő, ha jól emlékszem, sem a lánya, sem az unokája, Zsófia nem örökölte ezeket a domináns jegyeket.
Egy pillanatra persze fel kell idéznem magam előtt a lány arcát, haját, vonásait, de nem, semmiképpen sem, hiszen a bőre, a haja, a szeme, mind sötétebb, amolyan tökéletes leszármazottja az apjának, összehasonlíthatatlan, mint Amanda asszonnyal, mind Verénával.
- Zsófi tökéletes Bernáthy géneket örökölt.
Erősítem meg a fejben lezajló gondolatmenetemet szóban is. Illedelmes kislány, jó nevelést kapott, kicsit talán félénk. Mindenképpen azok közé tartozik, akik szívesen látottak, akikkel úgymond számolnak a maga generációjában.
- Igen, tudom. A férjem mesélte az esetét, remélem, hogy a jövőben nagyobb oltalmat tud nyújtani a településünk, mint a múltban.
Tudom, hogy mi történt, hogy hogyan végződött a házassága. Elképzelni se tudom, hogy milyen lehet az élet egy bántalmazó kapcsolatban, az állandó rettegésben. Már tudom, hogy Konrád is tud türelme vesztett lenni, de én nem rettegek tőle, hiszen okkal viselkedett úgy velem, ahogy. Azon az estén tiszteletlen voltam vele, nem a neveltetésemnek megfelelően viselkedtem.
- Ha bármiben tudok segíteni, keressen bizalommal, vagy, akár a titkárnőmet, ő is készséggel áll a rendelkezésére, majd jelzem neki.
A lány visszatérve egy újabb köteget hoz, és látom rajta, hogy eléggé meg van rémülve, amit hirtelen nem tudok hova tenni, csak amikor kimondja, hogy Konrád nem ért még vissza, akkor látom rajta, hogy emiatt volt ideges, vagy talán a reakcióm miatt? Minden nap egy új meglepetés.
- Köszönöm, azt hiszem, kénytelen leszek hazavinni a munkát vagy időpontot kérni hozzá.
Jegyzem meg mosolyogva, a már jóval kisebb köteget magamhoz ölelve.
- Örülök, hogy találkoztunk, és kérem, tényleg keressen, ha segíthetek. Akár házat találni, akár bármiben.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. április 20. 22:32 Ugrás a poszthoz

Zselyke
Ruha


Vicces az, amikor az ember egy évnyi házasság után jön rá, hogy rossz lakcímen lakik. Sőt, ezt nem is ő veszi észre, hanem közlik vele. Egészen eddig nem tűnt fel, hiszen ennyi idő után az ember már nem nézi sóhajtozva a lakcímkártyáját, és valahogy ez sosem vált ingeremmé, vagyis, nem nagyon társítottam nagyobb figyelmet hozzá. Van kulcsom és a férjem is oda tér haza, így minden rendben volt. Fel sem merült bennem, ám, amikor hivatalos ügyet kellett intéznem, én ezt kivételesen Bogolyfalván kívül kellett megtennem, kiderült, hogy egészen konkrétan tizenkilences helyett tizenhármasban lakom, vagyis a Farkasházy testvérpárral.
Nos, ez valahol vicces, valahol szörnyen kellemetlen, én viszont az első felé húzok, és meglepően jól szórakozom rajta. Még egy, amúgy meglepően ízléstelen viccet is ellőttem, amikor megjegyeztem Teodornak, hogy mindegy, hogy hova vagyok bejelentve, hiszen technikailag most minden a férjemé, és én vagyok a first lady. Illetlen tudom, és egyáltalán nem is gondoltam komolyan, az én szám nem szokott ilyet elhagyni, de mulatozásom során kijelentettem ezt, őszinte vidámsággal. Természetesen nem gondoltam komolyan, és nem is szerettem volna megtartani azt a lakcímet, hiszen, a későbbiekben mindenképpen szükséges lesz az, hogy átjelentkezzek, furcsa lenne, ha nem tenném meg azonnal, csak jóval a kiderülése után.
Így hát, ezen a kellemes, átmeneti, de inkább napos és emelkedett hőmérsékletű napon, alig két nappal a kiderültése után én magam is belépek a hivatalba, de most nem dolgozni készülök, hanem korrekciót kérni a lakcímemet illetően. Szintén meglepően mókás, hogy a kezemben tarott papíron a férjem aláírása van, aki újfent hozzájárult ahhoz, hogy beköltözzek hozzá, a közös otthonunkba. Milyen kedves tőle. Mosolyogva, számos köszönés közepette foglalok helyet, hogy kivárjam a sorom, eszembe se jut előzni, hiszen mindenki ideje fontos.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. április 21. 08:35 Ugrás a poszthoz

Zselyke


Várakozás közben többször rápillantok a papírra, és még mindig megmosolyogtat a gondolat, hogy ez hogy kerülhette el ennyi sok hónapon keresztük mindenki figyelmét. Viszont ez most okot adott kicsit még többet mosolyogni, nem mintha eddig ne lett volna okunk. Rendben van minden, csak adott még egy kis pluszt. Én legalábbis így gondolok most erre.
Amíg várakozom, természetesen nem csak a rózsaszín kis papírt nézem, hanem azért figyelemmel kísérem a környezetemet is. Az ügyintézés láthatóan gyorsan halad, akik itt vannak, nem hőzöngenek, nem tolakodnak, nem sóhajtanak hatalmasakat, ami azért megnyugtató. A figyelmemet pedig nem kerületi el a kislány sem, aki begipszelt lábbal közlekedik. Milyen érdekes, hogy a gipsz és nem valamilyen bájitalos kúra mellett döntöttek. Mondjuk az biztos, hogy néhány képességét ezáltal kiválóan fejleszti, de én magam, talán a szakmám okán nem vagyok annyira híve a másik szenvedtetésének, abban az esetben, ha van egy könnyebb megoldás is. És mint tudjuk, a csontok összeforrasztásánál van.
Kicsit elmerengek ezen a gondolaton, így csak akkor kapok észbe, amikor megfordul, és elindul visszafelé. Az intenzívebb mozgásra felpillantok én is, és mielőtt elérné a széket, igazítok egy kicsit a piros ruhán, ami szétterült, amikor helyet foglaltam. A lábaimat jobban magam alá húzom, hogy ne akadályozzam. Nem szoktam a lábaimat egymáson áttenni, hanem a bokámnál keresztezem őket, így sokkal könnyebben tudom nem útba tenni őket, és csökken az esélye annak is, hogy esetleg kivillanna bármi is. A polgármester feleségeként és Odry lányként is fontosnak tartom, hogy semmi kompromittáló ne történhessen velem.
- Mi történt?
Kérdezem kedves hanggal és mosollyal az arcomon, miután megvártam, hogy vagy egy percet üléssel töltsön el, nem akartam rárontani egyáltalán, addig a bejelentő papírt fixíroztam, mint aki azon gondolkozik, hogy minden aláírás megfelelő helyen van-e.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. május 10. 06:07 Ugrás a poszthoz

Zselyke


Figyelem a lányt, ahogy már-már könnyedén mozog a gipsszel. Mondják, hogy az ember idővel hozzászokik, és könnyebbé válik a számára a vele való mozgás, de azért nem kérni a gyors gyógyulásból ez nekem furcsa. A készítményekről tudom, hogy jók és hatásosak, elvégre van pár év tapasztalatom a bájitalok kapcsán, és hát egy fél patikát is üzemeltetek, szóval elvileg ismerem azokat a módokat, amelyekkel ez nem volna más, csak egy aprócska, kellemetlen eset. Én magam szeretem a gyors gyógyulást, de más lehet éppen leli örömét, ha megfigyelheti teste változásait. Ezért vagyunk csodálatosak, a különbözőségeink miatt.
- Igaz, látszik, hogy profin kidekorálták. Habár az ember azt hinné, hogy ennyi színhez nehéz öltözni, de valójában jó ránézni az összképre.
Dicsérem meg a mai szettválasztását. Azt hiszem, érződik kicsit, hogy én magam még nem vagyok szülő, nem tudom, hogy hogyan kell olyan gyermekien szólni a másikhoz, hogy az ne legyen túl hivatalos. Okok, amiért félek az anyaságtól. Konrádról tudom, hogy ő lesz az ész a nevelésben, a határozottabb fél, az, aki lefekteti a szabályokat és be is tartatja. Nekem kell lennem a szívnek, annak, aki öleli a szidott gyermeket, aki babusgat, kényeztet, de egyelőre még nem tudom elképzelni magam ebben a szerepben. Lehet, hogy hidegek vagyunk, mint a brit királyi család, és a végén mi is ott kötünk ki, hogy botrány éri a botrányt, de azért remélem, hogy nem. Egy gyerek. Kimondatlanul is ennyiben állapodtunk meg, és mind a ketten tökéletesen elégnek gondoljuk. Egy fiú, aki tovább viszi a Daróczy nevet. Tökéletes felállás a miénk, és ha nem is állandó szerelem, de vágy, szeretet, kölcsönös elfogadás és tisztelet játszanak a házasságunkban, és az év nagy részében tökéletes a dinamikánk és a harmóniánk. Szeretem a házasságunkat, a férjemet.
- Nem, vagyis, nem teljesen. Lakcímkártya. Egy év után derült ki, hogy nem a férjemhez, hanem a legjobb barátomhoz vagyok bejelentve, és mielőtt ebből vicces félreértések keletkeznének, kijavíttatom.
Felemelem a papírt, ahol igen mókásan néz ki, hogy a ház tulajdonosának, és a műveletet engedélyezőnek az aláírása egyezik, de ilyen ez, amikor az ember a város első emberéhez megy hozzá. Be is kellett vetnem a legszebb mosolyom, hogy soron kívül aláírja nekem a papírt. Na jó, csak egy picit, de megtette, szóval most itt vagyok.
- A törött lábból és a makacsságból úgy tippelem, hogy Eridonos vagy. Én is abba a házba jártam régen, az őskorban.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. október 9. 09:24 Ugrás a poszthoz

Balázs
Kinézetem


Nem vagyok az a nagy sminkelő, de mostanában valahogy nem alszom olyan jól, mint régebben, így ha tetszik, ha nem, muszáj volt egy kicsit több időt szakítanom arra, hogy arcom normálisan nézzen ki, és ne következtethessen senki semmire. Mert mindenki következtet mindenre, igazából mindegy, hogy mit csinálsz. Nekem pedig, aki amúgy is utálja a hirtelen jött, váratlan és nagy volumenű változásokat az életében, eleve egy teljesen új szerepkört, egy új életet kell elsajátítanom. Azt az életet, melyet eddig igaznak hittem, meggyőződéssel igaznak mondani úgy, hogy tudom, nem igaz belőle semmi. Hazudnom kell, nekem, aki sosem tettem ilyet, vagyis egyszer, de az is csak egy ártatlan füllentés volt, amit igazából tudom, hogy Teodor nem hitt el, de nem beszéltünk róla többet. Valami olyat teszek most, ami nagyon távol áll tőlem, egy férfiért, akinek odaadtam a testem, a lelkem, az életem. Valakiért, akit úgy szeretek, hogy tudom, ő maga az érzésre képtelen. Fogalmam sincs még arról, hogy vajon a túlélésre játszom, vagy arra, hogy az a kis naiv rész, ami még bennem van, győztes helyzetet teremtsen. Talán ostoba vagyok, hogy feltételezhetem, még nyerhetek, de tiszta szívemből hiszem, hogy ez lehet mind a kettőnk számára gyümölcsöző a jövőben.
Szóval lényegében amiatt, mert sminkeltem, vagyok pár perc csúszásban, de véleményem szerint még simán behozható a lemaradás. Gyakorlatilag profin képes vagyok átszelni a fél várost magassarkúban gyorsabban, mint azok, akik lapostalpúban közlekednek, és még csak meg sem izzadok. Ez az én szuperképességem, azt hiszem.
- Dicsértessék. Hoztam csokoládét a csomagokba, mert a boldogságnak nem szabhatunk határt.
Mosolyogva nyújtom át az egyik odalépő lánynak a nehéz szatyrot, majd ujjaimat összefonva pillantok fel a férfire, egy kedves mosoly kíséretében.
- Néhány perc múlva megérkezik a lista, megkértem Zsófit, hogy még egyszer ellenőrizze le a családokat. Amikor utoljára láttam, harminchat család neve szerepelt rajta. Megvárjuk, vagy kezdjük el összerakni őket?
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. október 31. 22:22 Ugrás a poszthoz

Már megint azokra a fránya minimumokra hajtok


Olykor jó itt lenni, ilyen kései órán. A szürkület végén, amikor lassan mindent elfed a jóleső sötét. A délutánt kint töltöttem, szükségem volt arra, hogy csend vegyen körül, hogy senki se szóljon hozzám. Azt hiszem, a temetőnél keresve se találhatok jobb helyet. A héten már sok koszorút elkészítettem, esténként lefoglaltam magam, hogy ne legyek láb alatt, és, hogy ne is unatkozzak egyedül abban a nagy házban. Az élet más lett, lassan, de biztosan változom én is. Hogy jó irányba-e? Isten csak a megmondhatója, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem, hogy egyáltalán nem lenne büszke, vagy elégedett az én Istenem arra, amit lát. Minden okkal történik.
A gondolatra mély sóhaj hagyja el ajkaimat, és felpillantva az égre, szívemben millió ki nem mondható kérdés fogalmazódik meg. Számos miért, és hogyan, és nem tudom a választ, csak azt tudom, hogy nem értek nagyon sok mindent, és, hogy valószínűleg sosem fogok megérteni nagyon sokat. Ezért is kell távol lennem, mert annyi kérdésem van, annyira sok mindent szeretnék megtudni, és mégis, félek feltenni őket. Ezért visszahúzódom a csigaházamba, és inkább lefoglalom magam, a gondolataimat. Ujjaimba már milliószor is beleszúrtak a tűlevelek, de mostanra olyan érzéketlen lettem az apró kellemetlenségre, hogy nem is veszem észre, sokszor azt se, ha egy kevés vér kiszökken, csak akkor pillantok le rendesen, mielőtt a szalagot rákötöm.
Idén nem csak a nem látogatott sírokra készítettem apró koszorúkat, hanem mindegyikre, mely a temetőben található. A közepén, nem messze az egyik padtól van egy nagyobb hely, oda táboroztam le még jó pár órával ezelőtt, rengeteg forró teával, és a koszorúkkal, és csak akkor keltem fel, amikor már mindenem zsibbadt. Ilyenkor a kész koszorúkat kivittem, elhelyeztem, majd visszatértem, hogy újabbakat készítsek. Mindegyik hasonló, azonos alapanyagokkal dolgozom, de próbálok egy-egy apró változást belevinni. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének egyformák, de törekszem arra, hogy legyen mindegyik egyedi.
Az utolsó két koszorúnál már zavar a készülődő sötétség, sietek, és ebből fakadóan pontatlan is vagyok, sokszor kell visszatérnem egy-egy pontra, amiket újra elkészítek, de a tervezett időre sikerül az utolsó két koszorút is elhelyeznem, így az összepakolás már jóleső, és szerencsére gyors is, vagyis, mielőtt teljesen lefagynak az végtagjaim, hazatérhetek. Kellenek az ilyen napok is.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2021. november 21. 20:05 Ugrás a poszthoz

Balázs


Az első pillanatokban csak kapkodom a fejem, és nézem a rendet a káoszban. Külső szemmel nyilván sokan azt feltételeznék, hogy itt semmi sincs a helyén, hogy mindenki kapkod, senki se látja a történet végét, hogy az egész egy őrült ámokfutás, ám kintről belépve a belső körbe, egyből a helyére kerül minden. Nekem legalábbis. Szeretek rendszerben gondolkodni, sokkal könnyebb, még akkor is, ha azt mondják, az életet nem lehet úgy élni, hogy mindennek megvannak a maga határai, és mindent kategorizálsz, mert a pillanat meg a meglepetés ereje sokkal üdítőbb.
Volt meglepetésben részem, nem is olyan régen, egy negatív terhességi teszt, meg egy őszinte férj társaságában. Azóta se tudom, hogy elég erős leszek-e én ehhez, de abban biztos vagyok, hogy nem szeretem a meglepetéseket továbbra sem. Viszont boldog elégedettséggel tölt el az, hogy a férjem bízik bennem, már amennyire ez az érzés benne megvan, de mégis, szeretek így gondolni az esetre és a helyzetünkre. Bízik bennem, elmondta a titkát, én pedig maximálisan mellette állok, és amellett, hogy ezt a bizalmat a továbbiakban is kiérdemeltnek tekintsem. Csak nem egyszerű, de hát kinek az?
- Doboz, határozottan. A zacskó olyan olcsónak hat, a doboz zártabb, meglepetésnek ható. Esetleg, elmehetnék venni még csomagolópapírokat, és bevonhatnánk őket, akkor a gyerekeknek is okozhatnánk örömet azzal, hogy igazi ajándékot kapnak.
Gyerekként szerettük az ajándékokat, emlékszem, minden évben tippeltük a csomagolópapír színét, mintáját, és, bár nagyon szentimentálisnak tűnik, de én minden évből eltettem egy darabot. Sosem volt egyforma egyik évben sem. Ezt szeretném majd a saját gyerekemnél is kialakítani, szeretnék neki minél több emléket adni, amibe kapaszkodhat, ami fontos lehet neki. Ha egyszer megérkezik, akkor pedig a legboldogabb kisgyerekké tenni.
- Az ünnepi időszakban szeretnénk a családokat megvendégelni. Melyik lenne szerinted a jobb, ha minden nap lenne egy család, akikhez elmegyünk, beszélgetünk velük, vagy egy közös vacsora? Én az előbbit tartom jobbnak, mert szerintem akkor jobban megismerhetnénk a problémákat, de te ebben jobban benne vagy.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. január 16. 08:07 Ugrás a poszthoz

Margi, Róza, Balázs atya


- Bárcsak! Irigylem a legilimentorokat, sok szempontból megkönnyített életet élnek.
Nekem sosem volt hajlamom rá, hogy az ilyen föld feletti dolgokat űzzem, és nem vénségemre fogok nekiállni elsajátítani ezt, mert még mindig túl földhözragadt vagyok. Én jobban szeretem a kézzel fogható dolgokat, mint a bájitalok. Tudom, hogy miből és miért lesz az, ami és, hogy miképp alakul ki a hatásuk. Viszont határozottan irigykedem olykor, mert sokkal egyszerűbb lenne a férjem fejébe is belelátni, hogy lássam, egy-egy pillanatunkat hogyan is éli meg. Fun fact: Nem lenne jó, és nem tenne jót szegény nőnek, még akkor sem, ha most még hiszi, az a kevés rózsaszín köd, amit néha a férje varázsol valódi. Szegény kicsi őzike lány, elég komoly csapdában van, és a legrosszabb, hogy rendszeresen elhiszi, nincs bajban.
- Ez kiváló alkalom a fiataloknak a bűbájgyakorlásra. Mivel alapvető és nem balesetveszélyes bűbájokról beszélünk, ráadásul egy mágustelepülésen, nem hiszem, hogy ezzel gond lenne, de ha mégis, én elrendezem.
Az ilyenekbe nem szokott a minisztérium belekötni, sokkal inkább arról van szó, hogy amikor egy-egy átok, vagy testi sérülést is okozható bűbáj, vagy bűbájsorozat hangzik el, illetve olyan helyen, ahol a muglik ezt követően tátott szájjal bámulhatnak, hogy mégis mi történt az elmúlt pillanatokban.
- Ez egy nagyon jó ötlet, beszélek Konráddal, elmondom neki, hogy mit szeretnénk, és biztos vagyok benne, hogy támogatni fog minket. A titkárnője, Zsófia valójában az én titkárnőm is, ő egészen biztosan segíteni fog nekünk, precíz lány, jogot végzett, így elég sok akadályon át tudunk majd jutni egyszerűen.
Nem mintha szeretném még leterhelni őt, de úgy vettem észre, hogy az utóbbi időben kifejezetten terápiás célzattal van jelen nála a munka, és nem tudom, hogy az elmúlt év tragédiái, a lánya jelleme, vagy éppen minden is egyszerre okozza-e ezt. Viszont tudom, hogy milyen az, amikor az ember belemenekül valamibe, én is van, hogy megteszem.
- Ez egy nagyon jó ötlet, és szívesen is tevékenykednék benne, de az elnökséget nem vállalnám, mert van egy projektem, aki jó pár évre le fog kötni.
Mosolyodom el szélesebben, és lopva a hasamra simítom a kezem. Tudom, tudom, ilyenkor még nem szabad elmondani senkinek, de ha valakinél a titkok jó helyen vannak, ő Balázs, így nem félek attól, hogy kitudódik egyelőre még nem látható kis titkunk, mely hamarosan az egész ruhatáram lecserélésével jár majd.
- Sziasztok! Minden apróságnak nagyon örülünk, hiszen jó célt szolgál, de amit hoztatok, több is, mint apróság.
Hiszen nem is csak egy-egy darabról beszélhetünk, ami azt mutatja, hogy a fiatalok nagyon is törődőek, ami nagyon jól esik, hiszen ilyenkor kiemelten fontosnak tartom, hogy szép ünnepet adjunk mindenkinek. Érkezik két magasabb fiú, ikrek, még a hajuk állásában sem lehet megkülönböztetni őket, és, ha átadják nekik az adományokat, elviszik őket.
- Természetesen, sőt, éppen most kezdtük el tervezni, hogy komolyabb formába vinnénk át az adakozást, hogy minél többen tudhassanak róla, és legyen egy központi hely is hozzá. Ha bármilyen kérdésetek van, nagyon szívesen megválaszoljuk.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. február 7. 12:26 Ugrás a poszthoz

Dimi
Kinézetem


Már nem titok, de még nem is látszik annyira nagyon, hogy egyértelmű legyen, mi minden is zajlódik bennem, hogyan formálom a magam kis emberét. Mert bizony, egyre bizonyosabbá válik, hogy a baba odabent tökéletesen jól érzik magát. Én pedig őt formálom. Egy kis Konrádot, mert édes Merlin szépen kérlek, ha már terhes lettem, legalább fiú legyen. Habár, véleményem szerint azzal sem lenne semmi baj, ha egy kis Lizi lenne, csak legyen fiú, igen, az mindenképpen fontos volna. Tekintve, hogy egyikünknek sem volt végcél a gyerek, ám a helyzetünk miatt nincs választásunk, megállapodtunk, hogy egy utóddal rendelkezők leszünk. Nem hiszem, hogy jól állna nekünk több gyerek, különben is, a harmincas éveink közepén vagyunk, szép teljesítmény ez, én azt mondom.
Ahogy az mások szerint várható volt, én meg reménykedtem, hogy valóban így lesz, nálam el is indult a kötődő - védelmező folyamat. Szeretem a kisbabámat, szívesen érintem meg a finoman gömbölyödő pocakomat, és beszélgetni is szoktam vele. Néha meséket mondok, máskor elmondom neki, hogy mit csinálunk aznap, vagy, hogy éppen mit eszünk, mit érzek. Tudom, hogy még nagyon pici, de egyszerűen teljesen megváltoztatott, a jó irányba. Egy ideje indokolatlanul sokat mosolygok, és olyan vagyok, mintha egy picit lelassítottam volna a világhoz képest. Még aktívan dolgozom, de már fokozatosan adom át a feladatokat másoknak.
Mint ma is, amikor alig várom a tanács frissen megválasztott tagját, hogy megérkezzen, és el tudjak mondani neki mindent, ami ebben az irodában történt. Tudtam, hogy egy nap majd félre kell tennem a munkát, de olyan furcsa, hogy most ténylegesen meg is történik, és mint a mugli filmekben oly jellemző, én is fogom a személyes holmimat, a kis növényeimet, és barna kartondobozba pakolom őket. Pihennem kell, előkészíteni az életet a gyermekünknek, és közben megtenni mindent, amit eddig megtettem a háztartásunk gördülékenysége érdekében. Nem beszélünk otthon sokat erről a helyzetről, van és kész, de nincs semmi negatív, semmi megjegyzés, nem kell ebbe semmi pluszt belelátni, én se látok bele, mert nem vártam az ismereteim fényében, hogy Konrád végig olyan lesz majd, mint mások, akik más érzésekkel vannak a várandóság iránt. Rendben vagyunk, de azt hiszem a tény, hogy most a munkámat hátra kell hagynom, kicsit elszontyolított, és most éppen mindent, amit nem úgy élünk meg, mint mások, azt borongósan értékelem. De ezek a kis hullámok egyszer-egyszer törnek csak rám, és vissza is térek utána a normálisba. Kis, pici, kellemetlen kilengések. Nagy levegő, és addig is, amíg várok, az ablakon át beszűrődő kis napfényben sütkérezés. Szép nap a mai.
  
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. február 7. 14:32 Ugrás a poszthoz

Dimi


A térre néző ablakok előnye, hogy az ember láthatja a település legfontosabb pontjának eseményeit, és hátránya, hogy bizony nagyon könnyen ott tud ragadni, hogy nézze, ahogy az ismerős alakok haladnak, ki-ki a maga dolgára. Itt minden van, szerelmek és szakítások, jó időben a kinti padokon ebédelő alkalmazottak, gyerekcsoportok, mint például most is, akiket úgy néz ki, hogy egy kis városismereti versenyre hoztak ki. Sétáltatnak háziállatokat, szaladnak a vonatra, minden, amit csak az ember el tud képzelni. A mindenbe pedig Krushnic Dimitri is beletartozik, aki éppen most érkezik meg. Ajkaimon halvány mosoly jelenik meg, ahogy leparkol, és vígan nézem, ahogy páran lelassítanak a látványára. Határozottan közeledik a tavasz, az érzelmek elkezdenek virágba borulni.
- Szerintem itt nem lehet olyat csinálni.
Fordulok el az ablaktól mosolyogva, érezve minden illatot, ami alkotja őt. Észrevettem, hogy mostanában sokkal jobban tetszenek az erősebb, szagosabb illatok, így a mosolyom minden egyes olajos szippantással csak szélesebbé válik. Ellépve az ablaktól felé indulok.
- Szia, mindent előkészítettem, és össze is csomagoltam, így már most teljesen birtokba veheted a helyet. Mindent felcímkéztem, a lezárt ügyeket átpakoltam, a folyamatban lévőket egy helyre összesítettem, és csináltam nekik leírást. Hogyan szeretnéd, hogy most átbeszéljük őket, vagy előbb inkább átolvasod, és utána beszéljünk?
Most még nem érzem szükségét annak, hogy ne legyek itt, azonban az egy ésszerű gondolat, hogy idő kell az átállásra. A fontosabb emberekhez még mindenképpen bejövök, átadom nekik Dimit, megbeszélünk mindent, hogy érezzék a törődést, és, hogy biztonságban vannak. De csak napi pár órára, maximum. Ígérem. Inkább ide célszerű amúgy is ebben az állapotban, és nem a patikába mennem.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. február 10. 12:28 Ugrás a poszthoz

Dimi


- Jogos.
Mosolyodom el finoman, mert lássuk be, valóban az lenne a leghelyesebb, ha először egy általános tájékoztatást adnék arról, hogy milyen munka is folyik itt, ezen a részen. Fejben minden nagyon szépen megvan, csak azt hiszem, kezdek egy kicsit szétszórttá válni. Fogalmam sincs, hogy mi minden fog történni, a negyedik szakkönyv után elvesztettem a lelkesedésemet az iránt, hogy az állapotom drasztikus romlásáról olvassak. A magamfajta nem vicces kis kihívásnak éli meg azt, ha például elfelejt dolgokat, vagy éppen az éjszaka közepén elkezd arra vágyódni, hogy vonatsínt nyalogasson. Szeretném hozzátenni, hogy ha ilyen vágyaim lesznek, akkor ráadásul egyedül kell majd elmennem a sínekhez, mert az biztos, hogy a férjem nem lesz nyitott a gyermeke hóbortjaira.
- Minden, ami szociális ügy, ide érkeznek be a kérvények, lakásokra, étkezésre, tandíj mérséklésre. Egyszeri segélyekre. Ha valakinek le kell dolgoznia a tartozását vagy a büntetését, akkor is ide küldik. Akik idejönnek, rövid időn belül ismerősek lesznek, mivel ugyanazok. Főleg, akik a segélyért jönnek és a ledolgozásért. Velük többnyire kerti munkákat végeztettem, kerítésfestést, van egy felügyelőjük is, aki nézi, hogy dolgoznak-e, és aki behozza neked a papírokat.
Miközben beszélek, ösztönösen mutogatom a polcokat is, hogy hol mi helyezkedik el. Egy kicsit mániákus érzést kelthet, hogy az ügyek csoportjuk szerinti ABC rendben, és a csoporton belül szintén ABC rendben vannak, komoly figyelmet szentelve annak, hogy minden ügykör azonos színű mappákat rejtsen. Nos igen, az ember, ha így nő fel, ragaszkodik önmagához a későbbiekben is elég rendesen.
- A kérvényeket a tanács bírálja el, de te teszel javaslatot az elfogadásra a benyújtott anyagok által. Van egy részletes lista a felső fiókban, hogy mi kell hozzá. Emellett van egy Zsófiánk, aki mindent is tud. A férjem titkárnője, illetve az enyém is volt, és megkértem, hogy neked is segítsen be. Jogi végzettsége van, nagyon precíz és pontos, ha mondasz egy ügyet, minden eseményt tud vele kapcsolatban, szóval rá is tudsz támaszkodni. Meg rám is, tényleg, nyugodtan, már most frusztrál a gondolat, hogy pihennem kell.
Pedig milyen jól fog az még jönni, ugye? Mindenki ezt mondja. Én jelen pillanatban a kis fáradékonyság mellett még nem sok mindent vettem észre. A bőröm nagyon szép, mindig mosolyoghatnékom van, és persze elkezdett a kis trónörökös jobban látszani.  
- Köszönöm. Lassan elrejthetetlenné válik. Remélem Erzsike nyeri a fogadást a nénik közül. Ők már akkor terhesnek hittek, amikor még házasok se voltunk.
A mosolyom kiszélesedik, ahogy megérintem a pocakomat. Mondom, mint akit kicseréltek, a mi nem akarunk gyereket, "csak kell"-ből egészen átváltottam egy izgalmas és reményteljes vágyakozó-várakozó nőbe. Egy terhesség, egy gyerek, de ő több lesz, mint tökéletes.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. április 24. 12:28 Ugrás a poszthoz

Dimi


- Nagyon szeretem a rendet és a szabályokat.
Talán kicsit túlzottan is. Amikor egy házaspár szülővé válik, akkor az emberek már vagy biztosan tudják, vagy erősen sejtik, hogy melyik fél lesz az engedékeny és melyik a szigorú. A mi kicsi fiunk azonban elég nagy bajban van, ugyanis Konrád és én eléggé szigorúak, határozottak, rendszerszemléletűek vagyunk. Szeretjük a rendet, a fegyelmet. Ezért is félek annyira attól, hogy boldogtalan lesz a kicsi, hogy megszületik, és akkor sem leszek képes engedni a merevségből. Persze csináltam már olyan dolgokat, amiket a könyvekben írtak, olvasok neki rendszeresen mesét, beszélgetek vele a napi eseményekről, érzésekről, emberekről, akiket majd ismerni fog, akikkel sokat fog találkozni. A nagyszüleiről, a szomszédokról, Teodorról, Imoláról, Elektráról, mintha már most is teljesen velünk lenne. A terhességem első felének végén járok, és a hetek alatt nagyon sokat enyhültem, de az, hogy rossz anya leszek, valahogy nem akar elmúlni. Vigyázni fogok rá, szeretni nagyon, ezek a dolgok pedig megnyugtatnak.
- Van lista arról, hogy a visszatérők hol voltak eddig. Ebben a kék mappában vannak, külön személyekre szedve, itt az anyagukban megtalálható, hogy ki hol volt. Egy-két nappal az érkezésük előtt mindig kapsz majd hivatalos levelet, hogy érkezni fognak.
Leveszem a kék mappát, az asztalhoz lépek vele. Felnyitva látszik, hogy van, akinek egész vékony az anyaga, egy, maximum két kihágással, míg mások igen gyakran fordulnak meg itt.
- Itt van például a Kálmi aktája. Nem összekeverendő a Kálmánnak vagy a Kálmánkával. Ők egy család. Gyerek, apa, nagybácsi. Az alkoholfogyasztásuk miatt rendszeresen összeverekednek egymással. Kálmi a legnyugodtabb, őt nyugodtan lehet az előkészítőhöz is küldeni parkrendezésre, de szeretik a menhelyen is. Az apja és a nagybátyja viszont nem dolgozhatnak együtt, azt itt fel is írtuk. Viszont nagyon tehetségesek a fák gondozásában, és a karácsonyi időszak után szépen tudják elbontani a díszítést. Hidd el, akkor is lesz velük dolgod. Ó és Kálmán meg fogja próbálni eltusolni a büntetését, felajánlj majd cserébe mindent is, én üveges tekintettel szoktam ránézni, és akkor tudja, hogy nincs esélye.
Vicces család, már akkor is vicces volt, amikor kiderült, hogy Kálmán és Kálmánka akkor lettek rokonok, amikor Kálmán elvette a másik nővérét, Idát. Ida velük ellentétben nagyon tisztességes és dolgos asszony, a vegyeskereskedésben dolgozik. Nagyon szép nő, hosszú szőkésbarna haja van, és porcelánfehér bőre, nagy kék szemei. Az öccse ugyanez, leszámítva az alkohol okozta romlást, és a kis Kálmi szintén, akit ha nem vinnének bele a rosszba, még vihetné is valamire.
- Kérlek, zavarj. Én csak örülök neki, ha hasznosnak érezhetem magam. Gyorsabban telik az idő, és a gyerek is hozzászokik, hogy az anyja nem az a nyugton ülő, kötögetős fajta.
A megjegyzésre elnevetem magam, mert valóban igaz, mindig azt nézik, hogy egy beszélgetéstől kerekedik-e már a lányok hasa, az egész kicsiké is, ha mindenki valóban terhes lenne, aki valaha egy fiúval beszélgetett, nem csak város, de lassan külön ország is lehetnénk.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. szeptember 14. 20:43 Ugrás a poszthoz

Konrád
Innen jöttünk

Valami nagyon nyom, azt hiszem, az egyik rugó az. Nem is rémlik, hogy bármelyik rugó is tönkrement volna. Meg van még a blokk, vissza kell vinni, hiszen ezt a matracot, annak érdekében, hogy a terhesség tökéletes ágynyugalommal teljék, alig pár hete vásároltuk. Én mondtam, hogy pénzkidobás, de mindenki javasolta. Nagyobbat sóhajtok, mindig, mikor felébredek, ösztönösen sóhajtok egyet, mintha az éjszaka terheit letenném, hogy felvegyem a nappalokét. Fáradt vagyok, mint akin átment egy úthenger. Olyan furcsa álmom volt, elvesztettem a fiamat. Az állomáson, a fagylaltozóban, a hivatalban, anyáéknál otthon. Mindenhol elhagytam azt a kis kócos kisfiút, aki a megszólalásig hasonlított Konrádra. Remélem olyan lesz valóban. A gondolattól elmosolyodva simítok végig a hasamon, de nem tetszik az, ahogy kerekedik. Picibb, sokkal kisebb, és nincs az az illat sem, amit otthon van. Rossz, túl erősen nyomakodó a tisztaság, ami itt van.
- Miért nem mentél el dolgozni?
Végül pedig Konrád, igen, őt is észreveszem, ahogy kábán nézelődöm, és próbálom kitalálni, hogy mi nem stimmel. De nagyon fáradt vagyok, érzem, ahogy a szemeim leragadnak, és szeretnék még aludni. Csak egy picit, pár percet, jó, talán egy órácskát. Vissza is ejtem a pilláimat, de nem jó, nagyon nyom a rugó, és elvesztettem a kisfiunkat. Pedig megígértem, hogy sosem vesztem el. Nem akarom megint azt az álmot.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. szeptember 14. 21:12 Ugrás a poszthoz

Konrád

- Nem.
Még a fejem is kicsit megingatom, habár nem nagyon, mert olyan, mintha valaki egy nehéz tárgyat nyomna rá, de amikor odateszem a kezem, nincs ott semmi. Semmi sem bánt. Álmodtam vele, hogy elveszítem, de nem történt meg. Hiszen megvan, megvolt. Az előbb még itt volt. Nem veszetettem el őt.
- Csak a kertbe mentem. Mindig kimegyek a kertbe.
Ez biztos, erre emlékszem. Kint voltam a kertben, mert olyan sok dolog van ott, és mindig megiszom a teám a friss levegőn. Megittam a teát, emlékszem az ízére, arra, hogy hogyan vált keserűvé, hogyan vált az egész helyzet borzalmassá, és emlékszem arra a maró bűntudatra, ahogy a hazugság miatt a szégyen végigáradt bennem. Hazudtam, mint akkor Teodornak, hogy csak Konrád erősen kapott el, mert megcsúsztam, most pedig arról, hogy a férjem nem bántana senkit. Emlékszem, hogy rosszul voltam, emlékszem a ragacsos vérre, ami ugyan már nincs rajtam, mégis az ágytakaróba törlöm, ahogy kinyitom a szemem.
- Nagyon vigyáztam rá, hogy ne veszítsem el.
Suttogom kétségbeesetten magam elé, mert a valós érzésekkel a valótlan félelem is társul, ami álmomban volt, hogy látom a szőke kis fejét az egyik pillanatban, a következőben pedig már nincs ott. Olyan valós volt... ott volt. Éreztem, emlékszem az érintésére.
- Nem lehet. Vigyáztam rá. Konrád, én nagyon vigyáztam rá.
Tényleg mindent megtettem, hiszen olyan nehezen estem teherbe, egy valamit nem akartam, hogy elveszítsem, így betartottam mindent, amit csak előírtak, és még annál is többet, és tudom, hogy ez mivel jár, hogy mit mondtak, mi lesz, ha nem szülök egészséges fiút.
- Ne hagyj el, kérlek.
Suttogom szomorúan, csalódottan magam elé, könyörögve pillantva rá. Jó leszek, jó akarok lenni.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. szeptember 15. 09:00 Ugrás a poszthoz

Konrád

Vajon hová tűnt az, akit olyan nagyon megszerettem? A férfi, aki mellett tökéletesen biztonságban éreztem magam, akire vártam, aki miatt azt mondtam, hogy ezért nem lett még jegyesem, férjem, mert nekem őt kellett kivárnom. És én vártam, testileg és lelkileg is felkészültem rá, a férjemre, arra az emberre, aki először érint meg, és akinek utoljára adom majd oda magam. Én rá vártam, és azt hittem, amikor őszintén megnyílok neki, akkor teljessé válik minden. Teljessé vált, de nem úgy, ahogy hittem, és most, mikor fölém hajol, futni szeretnék. Menekülni, elbújni egy sötét sarokban, megszűnni létezni. Hogy ne találhasson rám többé.
~ Miért bántasz, amikor én annyira szeretlek téged? ~
Nem merek hangosan kérdezni, nem merek megszólalni sem, de még csak levegőt venni se. Félek, ha most kiengedném azt, ami bennem van, és újat szeretnék magamhoz venni, nem jutnék hozzá, hogy a kettőnk közötti részen nincs számomra levegő, de tudom, hogy válaszolnom kell neki.
- Fogalmad sincs, hogy mennyire fájdalmas volt megtenni.
Felelem végül csendesen, de érthetően. Az életem hátralevő részében végleg rabbá válok, ezt tudom, ennyi eszem még nekem is van, hogy az, amit mond, azt jelenti, hogy itt a vége, hogy már nem lesz esélyem elmenekülni. Miért is nem kértem meg korábban, hogy had mehessek hozzá Teodorhoz? Akkor talán lenne egy nyugodt, békés életem, ahol olyan emberrel élek, aki nem várja el, hogy szüljek, hiszen nem akar apává válni. De nem, én vártam, és ennek meg is lett az eredménye. Szinte hallom, ahogy a kalitka ajtaja bezárul, és vége, örökre ebbe a börtönbe kell maradnom. De, hogy bánom-e? Nos, ez kérdéses, és valójában én magam is félek a választól.
- Érthetően.
Daróczy Elizabet
INAKTÍV


Őzgidácska sete, suta...
RPG hsz: 154
Összes hsz: 759
Írta: 2022. szeptember 15. 15:20 Ugrás a poszthoz

Konrád

Nem merek pislogni sem, mert ha most véget kell érjen az életem, akkor azt akarom, hogy lássa, hogy mit érzek, lássa, hogy mennyire fáj és ennyire szeretem őt, hogy mennyire szeretném, ha a házasságunk olyan lenne, min bárki másé. Boldog. Én nem vágyom sok mindenre, nincs igényem arra, hogy összenőve éljünk, hogy életünk minden percét megosszuk egymással, csak abban a pár órában, amit egy-egy nap együtt töltünk, szeretném, ha béke lenne közöttünk. Ha szövetségesek lennénk. Olyan nagyon sokat dolgozom, fejlődök állandóan, hogy elégedett legyen velem, hogy azt lássam, olyan felesége vagyok, amilyet szeretett volna. Talán kicsit öreges a gondolkodásom, amikor olyan álomképekkel teszem magam boldogabbá, mint, hogy együtt ülünk a kandalló előtt és beszélgetünk, őszintén, tervekről, sikerekről, kudarcokról, és egymás tanácsaiból építkezünk. Annyira kevés vágyam van az életben, és mégis annyira soknak tűnik, amikor azt szeretném, hogy szeressen.
Ajkaim kissé elnyílnak, a megnyugvó szívverésem újra felgyorsul, ahogy a fény játszani kezd az arcán, ahogy a férjem valóban sármosabbá válik, mint valaha. Vonzódom hozzá, mint nő, jobban, mint bárkihez életemben. Sokáig azt hittem, hogy nincs is igazán szexualitásom, aztán megjelent ő, a hangja, a szeme, az ujjai, vonzana, mintha valamiféle állati ösztön húzna felé újra meg újra, és ezzel együtt feledteti a legutóbbiakat. Szeretem, ahogy megérint, azt a durva féktelenséget, a fájdalmas gyönyört, amit átélek, minden alkalommal. Mintha őt nekem találták volna ki, akkor legalábbis, amikor így szólal meg, amikor így néz, ennyire gyengéden, és a szívem szorul meg, hogy egy perccel korábban azt feltételeztem, megölne.
- Talán, a következő terhességem alkalmával, Csermelyre kéne mennem. A vetélés jó indok arra, hogy miért kell különösen nagy odafigyelés és nyugalom a számomra. Akkor nem hibázhatnék és nem szólhatnék bele abba, hogy kivel...
Nyelek egyet, mert tőlem idegen szót készülök kimondani, de ha rám néz, állom a tekintetét, mert állni akarom, mert nem hagyhatom, hogy azt gondolja, gyenge és alkalmatlan vagyok.
- ...kefélsz.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Odry Elizabet összes RPG hozzászólása (58 darab)

Oldalak: « 1 [2] Fel