37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Merkovszky Ádám összes RPG hozzászólása (212 darab)

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 » Le
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. október 24. 19:04 Ugrás a poszthoz

Teljesen egyedül, de mindenkinek címezve
Arcfestés

Nem tervezett eredetileg elmenni a Halloween alkalmából rendezett bulira igazgatóhelyettesség ide vagy oda, de hiába a terv, végül valami mégis rávette a megjelenésre. Egy régi ismerőse küldött neki levelet, amiben jelezte, hogy az iskolában fog fellépni, és szívesen összefutna előtte vagy utána Ádámmal. Neki azonban jobb ötlete támadt: miért ne léphetnének fel együtt. Néhány próba után már tökéletesen tudta mi a dolga, de emiatt előtte sem aggódott, elvégre olyan nincs, hogy pont neki ne menne bármi elemi mágikus feladat.
Az este folyamán az egyik hölgy fellépő alkotta meg arcfestését, fellépőruhára pedig nem fordított túl nagy gondot, egyedül a félmeztelenség miatt húzta feljebb egyik szemöldökét, de mivel ezt a többiek kötelezővé tették, mert szerintük máshogy hülyén nézne ki köztük, belement, hogy egy rongyos szárú fekete farmeron kívül mást ne vegyen fel a jeles alkalomra.
Ők már jóval a diákok előtt a teremben voltak, és kiélvezték a terem érdekes atmoszféráját, gyakoroltak, egymást ugratták, de mire megérkeztek az első beöltözött tanulók, már a színpadon várták őket.
Míg a többiek a szaltókkal és nehezebb táncelemekkel is próbálták lenyűgözni azokat, akiknek esetleg nem lett volna jobb dolguk, mint őket nézni, addig Ádám igyekezett minél pofásabb pyromágikus jelenségekkel felhívni tevékenységükre a figyelmet. Létrehozott tűzből egy hosszú, kínai formájú sárkányt. Széles mozdulatokkal tette hatásosabbá produkcióját, bár ezekre magához a mágiához nem volt szükség. A tűzsárkány végigtekergőzött a teremben, majd felszállt a füst környékére, ahol ezernyi apró tökfejjé esett szét, amelyek lassan, hópihékként szállingóztak alá bevilágítva az egész termet, majd a padlóhoz érve eltűntek.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
EM kirándulás - KEZDŐHSZ
Írta: 2015. október 26. 08:02
Ugrás a poszthoz

November 2. valamivel 7:30 előtt

Régen volt már amikor tanulmányi kirándulást szervezett, és akkor sem voltak túl sokan, és főleg lányok jöttek el... De a mostani ténylegesen iskolai kirándulásnak tűnik, ami annak is betudható, hogy már nem kezdő tanár, akit a kviddicses múltja miatt ismernek csak, így az érdeklődés most már nem személyének, hanem feltehetően a tárgynak és a helyszínnek szól.
Hátán tértágított és varázslattal könnyített táskájával már lassan fél órája vár a bejárati csarnokban a diákokra, és ők lassan tényleg meg is érkeznek. A kezében tartott pergamenen a névsor olvasható, amelyről egy-egy másolatot már korábban elküldött a másik két tanárnak is. Az érkezőket üdvözli, esetleg vált velük néhány szót, kérdéseikre válaszol, miközben ellenőrzi nevüket a listán.
Tudja, nem mindenkinek sikerült szülői aláírást szereznie - ez főként a tanoncaira igaz, akik közül párnak a kapcsolata a szüleivel nem éppen rózsás -, de ezeknek az embereknek saját felelősségre engedélyezte a kiránduláson való részvételt. Persze, ha a szülőknek éppen most jut majd eszébe, hogy hiszen van egy gyerekük, és egy ilyen erdő nagyon veszélyes, akkor még meg is ütheti a bokáját, de egyelőre ezzel nem foglalkozik. Különben is, ha a gyerekek nem kommunikálnak a szüleikkel, azok nem fognak tudni a kirándulásról. Azért persze nem engedélyezte bárkinek csak úgy a részvételt szülői engedély nélkül, csak azoknak, akikről tudja, hogy a családi hátterük egy kissé... hektikus.
Ha valaki igényli, segít abban, hogy a csomagokat varázslattal könnyebbé tegye, mert egyszerűbb így vinni, mint előreküldeni. Kremisában ilyen idő tájt elég sok a turista, így az esetleges kavarodást megelőzendő, jobb, ha mindenki maga figyel a dolgaira.
Amint megérkeznek, akiknek meg kell érkezniük, elindulnak a falu felé, a vasútállomásra. Mehetnének zsupszkulccsal, vagy egyből a kastélyból hopp-porral, de általában a kirándulásokhoz az odaút is hozzá tartozik, legalábbis Ádám szerint, így a kényelmesebb megoldások ötletét már a kitaláláskor elvetette.

/Álmodói tudnivalók: október 28-án (szerdán) ezt a részt lezárom, és az utolsó hozzászólást linkkel összekötöm a vasútállomással, onnan fogjuk folytatni. Nem kötelező írni minden helyszínhez, de örülnék, ha mindenki legalább az út egy részén megjelenne szerepjátékosan is (persze én úgy fogom venni, hogy mindenki, akinek kell, itt van).
Azt is érdemes tudni, hogy mivel csak az óra és valamilyen szinten ez lesz kötelező a kirándulás alatt, így ezen a két "eseményen" fogom nagyrészt lemérni az aktivitást, és ezek alapján fogok pontokat és megajánlott jegyeket osztani.
Akik a faluban laknak, azoknak nem kell írni, nem kell felcaplatniuk a suliba a cuccaikkal, hogy aztán velünk együtt menjenek vissza. Elég, ha majd a vasútállomáson becsatlakoznak.
És nyugodtan lehet tényleg kérdezni szerepjátékosan is, az ezen a helyszínen utolsó hozzászólásomban mindegyikre fogok válaszolni./
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
EM kirándulás
Írta: 2015. október 28. 15:13
Ugrás a poszthoz

November 2. 8:00

Az állomásra megérkezve újabb létszámellenőrzést kell eszközölni, aztán Kivára és Attilára hagyja a falubeliekkel kiegészült csapat felügyeletét, amíg megveszi a jegyeket. Nincs túl nagy sor, a legtöbben inkább hoppanálva jutnak el a faluból bárhova, kevesen veszik igénybe a vonatot.
Visszaérkezve a csapathoz mindenkit üdvözöl, és az esetlegesen felmerülő kérdésekre válaszol. Aztán a beálló vonatot figyeli, míg az meg nem áll, és meg nem kezdhetik a felszállást. A diákokat megkéri, hogy próbáljanak meg közel maradni, és nem elkószálni. Ezt főként azért teszi, hogy könnyebb legyen majd a leszállás is, és ne a fővárosban kelljen keresgetni egyeseket.
A felszállás után pontban negyed kilenckor el is indul a vonat. Ádám sóhajtva hátradől: ezzel is megvolnánk. Már csak Pesten kell elnavigálni az állomásig, hogy végül megérkezzenek. Ha már ez ilyen stresszes, milyen lesz majd az erdőben töltött másfél hét alatt?


/Álmodói tudnivalók: október 31-én (szombaton) ezt a részt lezárom, és az utolsó hozzászólást linkkel összekötöm Budapesttel, onnan fogjuk folytatni, és az lesz utazásunk utolsó helyszíne is. Most ide leírhatjátok a sétát a kastélyból idáig, plusz a vonatra felszállást és a vonatutat is. Persze nem kötelező az egészet belesűríteni egy hsz-be, és még csak az sem, hogy az út minden részletéről írjatok.
Nem kötelező írni minden helyszínhez sem, de örülnék, ha mindenki legalább az út egy részén megjelenne szerepjátékosan is (persze én úgy fogom venni, hogy mindenki, akinek kell, itt van).
Kérem, hogy akik a faluban laknak, azok ide érkezzenek meg!
Lehet kérdezni szerepjátékosan is, az ezen a helyszínen utolsó hozzászólásomban mindegyikre fogok válaszolni./
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
EM kirándulás
Írta: 2015. október 28. 15:14
Ugrás a poszthoz

November 2. 7:30

Lassan megérkezik mindenki. A köszönéseket viszonozza, a táskák könnyítésében szívesen segít. Az érkező kérdések sem maradnak megválaszolatlanul.
- Negyed kilenckor indul a vonatunk Bogolyfalváról, nagyjából tíz, negyed tizenegy tájékán már ott leszünk Pesten. Átsétálunk a hopp-állomásra, az durván egy húsz perces, fél órás séta lesz. Az állomásról pedig közvetlen kapcsolattal Kremisára megyünk, és nagyjából tizenegyre ott is leszünk. Persze a csúszásokkal is számolva. Szóval akár előbb is ott lehetünk - válaszolja kimerítő részletességgel Fanninak, majd Bence kérdésére is sort kerít:
- Igen, majd csak holnap kezdünk tanulni. Ma nagyrészt csak ismerkedni fogtok a hellyel. Bemutatlak benneteket pár embernek, sétálunk egy rövidet az erdőben és a faluban... De nem lesz semmi extra - nyugtatja meg a fiút.
Félkor létszám ellenőrzés tart, aztán elindulnak le a faluba. Az út közben ő és kollégái is figyelik, nehogy valaki lemaradjon, vagy a faluba érve elbóklásszon még egy utolsó csomag rágcsát venni valamelyik boltban.


UGORJUNK!
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
EM kirándulás
Írta: 2015. november 2. 15:00
Ugrás a poszthoz

November 2. 10:15

A vonatról leszállva gyorsan átszámolja a diákok létszámát, megkéri őket, hogy fejlődjenek fel kettes oszlopba, aztán kollégái segítségével vezetni kezdi a tanulókat a hopp-állomáshoz. Gyakran hátranézegetve, a piros lámpáknál mindig bevárva a teljes sort, haladnak nem túl gyorsan, de legalább biztosan.
Attila és Kiva segítsége hatalmasnak tűnik most a szemében. Egyedül biztosan nem tudná ennyire könnyen irányítani az egész csoportot, és előfordulhatna, hogy valaki elveszik, vagy lemarad a tömegben. A fővárosban sétálni egészen más, mint amihez a kastélyban vagy a faluban hozzászokhattak, itt tényleg rengeteg ember van, és mindenki időben oda szeretne érni, bárhová is megy. Vagy legalábbis szeretné fenntartani ennek látszatát, éppen ezért nem ritka a lökdösődés, tolakodás, türelmetlenség. Ez utóbbi az autósok és a gyalogok részéről is érezhető.
Ádám reméli, hogy minden diák látott azért már életében mugli várost, és nem most áll le nézelődni egy érdekes kirakatnál, vagy egy különösen furcsa mugli ketyerénél.
Végül csak sikerül megérkezniük a hopp-állomásra, ami inkább hasonlít egy okmányirodához első ránézésre. Belülről is hivatalnak néz ki, elvégre annak van álcázva, mivel azonban sehova nincs kiírva, hogy ez végül is micsoda, nem kell tartani a muglik betévedésétől. Aki meg mégis ilyesmire vetemedik, az fennakad a biztonsági őrökön.
Ádám odalép az egyikükhöz, bemutatja neki az iratait, és már mehetnek is tovább. A legtöbb hopp-állomás úgy néz ki, mint egy buszállomás, csak éppen a buszbeállók helyén kandallók láthatók. A fővárosi állomás azonban kicsit más, bár itt is egy nagy csarnokkal kezdődik minden, de csupán a jegyvétel zajlik itt, és az információs pultokat, valamint a tájékoztató táblákat találhatjuk a teremben.
Amíg Ádám "jegyeket" vesz - kis zacskónyi hopp-port mindenkinek az oda és a vissza útra -, van ideje mindenkinek kinézelődni magát. A tájékoztató táblák mutatják, hogy melyik emeletről melyik kontinensre lehet lehet eljutni. Az épület szárnyai égtájak szerint vannak felosztva, és minden ajtó mögött másik ország hopp-állomásaival összekötött kandallók találhatók.
Amint megvan a por, Ádám kiosztja mindenkinek a kis barna zacskókat, aztán elindulnak fel a negyedik emeletre, majd ott végigmennek néhány folyosón, és végül megérkeznek a 784-es számú ajtóhoz. Bent csak három kandalló áll, egyébként teljesen üres a szoba. Felettük az ODA, a VISSZA és a VÉSZHELYZETBEN felirat áll.
- Remélem, mindenki utazott már hopp-porral. Aki nem, az jöjjön ide, elmagyarázom, mit kell tenni! Aki tudja, az már indulhat is. Az ODA feliratú kandallót vegyétek igénybe, kérlek! Úti célunk Kremisa. Amint odaértetek, maradjatok ott, ne kószáljatok el semerre! Attila, kérlek, menj előre! - kéri a kollégát, aztán visszafordul a diákokhoz.

/Álmodói tudnivalók: november 4-én (szerdán) ezt a részt lezárom, és az utolsó hozzászólást linkkel összekötöm Mangrowe-erdővel, onnan fogjuk folytatni, illetve kezdeni a kirándulás lényegi részét. Most ide leírhatjátok a vonatút maradékát (végét), a sétát az állomásról a hopp-állomásig, és magát a hopp-állomáson történteket. Persze nem kötelező az egészet belesűríteni egy hsz-be, és még csak az sem, hogy az út minden részletéről írjatok.
Nem kötelező írni minden helyszínhez sem, de örülnék, ha mindenki legalább az út egy részén megjelenne szerepjátékosan is (persze én úgy fogom venni, hogy mindenki, akinek kell, itt van).
Szóval, aki eddig nem írt, annak itt van az utolsó lehetősége, hogy még az úton írjon.
Lehet kérdezni szerepjátékosan is, az ezen a helyszínen utolsó hozzászólásomban mindegyikre fogok válaszolni./
Utoljára módosította:Merkovszky Ádám, 2015. november 2. 15:00
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. november 2. 15:00 Ugrás a poszthoz

November 2. 8:15

Ha eddig azt gondolta, sokan vannak, hát a faluban lakók - főként a tanoncok - csatlakozása után már biztosan ezt gondolja. A jelentkezők listája alapján is sejtette korábban, hogy nem lesz olyan egyszerű a dolog, éppen ezért van három tanár is kísérőként, de egészen más látni egy halom nevet egy papíron, mint élőben koordinálni majdnem húsz gyerek több mint egy hetes kirándulását.
A vonatutat főként arra használja, hogy csendben meghúzza magát, és megpróbáljon előre pihenni. Persze ennek így első hallásra nem túl sok értelme van - és megsúgom, később sem lesz több -, de Ádám tényleg próbálkozik azzal, hogy mentálisan előre felkészül pár várható eseményre, hogy így legalább a problémák egy része miatt ne kelljen aggódnia. Valamiféle meditációként kezdi, mint amikor az elemeire koncentrál rá, de aztán a táj, meg a vonaton ülés - nagyon ritkán teszi -, meg az egész kirándulás hangulat kiveri a fejéből az előre úgysem látható gondokat.
Szíve szerint beülne a srácok közé, és valami egészségtelen dolgot majszolna, miközben arról beszélgetnének, vajon mi is vár majd rájuk. Persze ezt ő már nem teheti meg. A tanárként az ő tiszte az, hogy figyeljen arra, hogy a diákok jól érezzék magukat. Az teljesen mindegy, hogy ő maga élvezni fogja-e ezt az egészet.
Gondolatai visszakószálnak egy régebbi kiránduláshoz, amin még Roxfortos korában vett részt, és az út további részében remekül elvan a nosztalgiázással.

UGORJUNK!
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. november 6. 16:31 Ugrás a poszthoz

November 2. 10:45

- Akkor kap újat - válaszol Izzynek mosolyogva. - De, ha lehet, akkor ne ezzel apasszuk az egyre kevésbé jelentős mennyiségű vagyonomat.
Miközben ő elmagyarázza a hopp-porral való utazás mikéntjét az érdeklődőknek, azok, akik már tudják, hogyan kell, szép sorban elindulnak egymás, illetve Attila után. Amint biztos benne, hogy már mindenki tudja, mit kell tennie, a többieket is arra biztatja, hogy elinduljanak a kandalló felé. Figyeli, ahogy a diákok egyenként eltűnnek a zöld lángok között, míg végül rá kerül a sor. Előveszi a zsebéből a kis csomagnyi port, majd abból az adag felét a tenyerébe szorítja. A varázsszert a lángok közé szórja, aztán megvárja, hogy a lángok átszíneződjenek. Beállva a kandalló tűzterébe még egyszer körbenéz, nem-e hagyott valaki valamit a teremben, majd hangosan kimondja úti célja nevét.
- Kremisa!
Kicsit kaparja a torkát a füst, de megállja köhögés nélkül. Aztán egyszerűen csak hagyja, hogy az erő beszippantsa.

UGORJUNK!
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. december 1. 16:09 Ugrás a poszthoz

Luca és a háború Evil

Kártyajátékot játszani nem túl gyerekes dolog. Elvégre ott vannak a különféle szerencsejátékok is, mint például a póker. Na, de játék közben nyakon önteni az ellenfelünket egy pohárnyi vízzel, na, az már gyerekes. Főleg akkor, ha az ember majdnem 40 éves, a játékostársa meg fele annyi.
De Ádámot nem zavarja. Az évek során megszokta már Luca stílusát és érdekes ötleteit, és hát ő sem nőtt még fel, minden vele történt dolog ellenére próbálja őrizni magában a gyermeket, így elég könnyen rábeszélhető volt a vizes csatára.
Miután megértette a játékszabályokat, rábólintott a dologra, és meg is beszélték a harc helyét és időpontját, ami pont most érkezik el az elemi mágia teremben. Ott legalább nem zavar senkit, ha valami vizes lesz.
Még éppen időben fut be, köszön a lánynak, majd levágódik a Lucával szembeni székre. Vigyorogva veszi szemügyre az előkészületeket, és még csak eszébe sem jut, mi lesz akkor, ha igazgatóhelyettesi feladatai támadnának, miközben ő tocsog a vízben.
- Kezdhetjük? - kérdezi, és egyik kezét a saját paklija fölé tartja, hogy minél gyorsabban emelhesse le a tetejéről a legfelső lapot.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. december 1. 16:26 Ugrás a poszthoz

Helena
Semmi gond, nem sietünk sehová. Cheesy

Eddig nem nagyon kellett igazgatóhelyettesi posztjával kapcsolatosan bármi bonyolultabb feladatot megoldania, mert Portnipper professzor mindent kézben tart, és ez így nagyon rendben is van. Bár Ádám végtelenül örült a felkérésnek, és a lehetőségnek, valahányszor szóba került, hogy ő igazgatóhelyettes lett, rángatózni kezdett a szája széle. Csak nehezen tudott ezen alkalmakkor elfojtani egy-egy vigyort, mert tisztában van vele, hogy, ha az emberek ismernék a múltját, ők is kifejezetten mulatságosnak tartanák, hogy a végén pont belőle lett iskola vezetőségi tag. De hát az ember sosem tudhatja, miből lesz a cserebogár.
Az elmúlt hónapokkal ellentétben ma ténylegesen szükség van rá, bár még nem tudja, hogyan is fog kinézni a találkozó. Már eleve időpontot kellett egyeztetnie a lánnyal, mert hát az elméleti órák és a kilenc tanonc gyakorlati órái, plusz a fogadóóráira bejelentkezett diákok mellett elég nehéz egyéb dolgokra is időt szakítani. De persze nem lehetetlen, mert ezt a szót Merkovszky Ádám nem ismeri.
- Ennyi erővel egy muglinak is mondhatnád, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az élete, ha tudna varázsolni. Előnyök és hátrányok ugyebár - reagál rögtön a szélvésszerű lányra, aki ezzel akaratlanul be is csempészi magát az igazgatóhelyettes szívébe, elvégre a viharral jól szót tud érteni.
- Rendben, mindjárt átnézem őket - bólint, majd kezébe veszi a papírokkal tömött mappát, és átfut rajtuk a szemével. Amíg olvas, fél füllel továbbra is a lányra figyel, aki láthatóan eldöntötte, hogy szórakoztatni fogja őt azon rövid időintervallumban, amíg egy légtérben tartózkodnak.
- Á, itt nincs sorszám, az győz, aki előbb beér. Az egyszerre érkezőket a folyosón szoktam megfuttatni - válaszol somolyogva, miközben lapoz egyet.
- Na, hát én úgy látom, minden rendben van, már amennyiben normális, hogy egy diák két iskolában is akar tanulni egyszerre. Nem lehet, hogy te egy földönkívüli vagy? - érdeklődik, miközben előkeres az egyik fiókból egy formanyomtatványt, amit aztán nekiáll kitölteni.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. december 10. 18:00 Ugrás a poszthoz

Luca és a háború Evil

Egyesek szerint az ember kora fejben dől el. Ha ez igaz, Ádám valószínűleg tizenöt éves kora óta nem nőtt semmit. Lélekben legalábbis. Már az sem szokványos, hogy az ember képes legyen rávenni ilyesmire a tanárát, de ha sikerül is neki, azt nem gondolhatja komolyan, hogy a pedagógus majd lelkesen veti bele magát a játékba, és természetesen győzni akar.
Ádám arcán kölykösen boldog mosoly terül szét, amikor felcsapott kártyáikat meglátja. Luca megjegyzésére pedig gonoszkássá formálódik a vigyor.
- Majd meglátjuk, hogy a végén is bírni fogsz-e - mondja, aztán képessége segítségével kiemeli az egyik pohárból a vizet, és egy laza kézmozdulattal a lányhoz hajítja. Igyekszik nem az arcát célozni, mert kevéssé tűnik sportszerűnek számára rögtön az elő adagnyi vizet az ellenfele arcába bombázni. Arra remélhetőleg később is lesz még lehetősége.
- Azt hiszem, ezzel nem segítem elő tanári hírnevem öregbítését - nevet fel hirtelen, és igyekszik leplezni, hogy az immár csuromvizes Lucát találja viccesnek.
- Jöjjön a következő! - veti bele magát a játékba még nagyobb lelkesedéssel, de a visszaszámlálást ezúttal is a lányra bízza. A hármat meghallva mozdítja a kezét, de csak a szó elhalása után fordítja fel a legfelső lapot. Ökölbe szorított kezét a magasba löki egy "Ezazz!" felkiáltás kíséretében. Maga előtt egy treff kilencest lát, míg Luca egy újabb, ezúttal kőr ötöst húzott.
Egy kissé bocsánatkérő arccal erejével a következő pohár tartalmáért nyúl, majd a lány feje fölé irányítva a vizet lassan rácsorgatja azt.
- Na, mennyire hideg a víz - cukkolja tanárhoz nem méltóan Lucát, épphogy a nyelvét nem ölti rá. De persze sejti, hogy ezt még nagyon vissza fogja kapni, ha a navinésnek végre esélye nyílik rá.

//A játék második köre ITT került kidobásra. //
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. január 8. 21:09 Ugrás a poszthoz

BérCes Bárcián Tongue

Még mindig nem sikerült megszeretnie az igazgatóhelyettességgel járó azon feladatokat, amiket leginkább a papírmunka szóval lehet a legegyszerűbben leírni. Ádám szeret a gyerekekkel, fiatalokkal foglalkozni, segíteni a problémákon, ügyeket elintézni nekik, és még amiatt sincs lelkifurdalása, ha néha le kell szidnia valakit. De a papírok, a dokumentumok, az akták, a számok, a kimutatások, a statisztikák és a többi, szerinte teljesen felesleges ügyintézés nem neki való.
Nem mintha ne tudna érteni hozzájuk, ha megpróbálja, de ezek egyszerűen annyira nem érdeklik, hogy két másodperc után, már egészen máshol jár az agya. Éppen ezért hálát ad az égnek, hogy Bárcián is a kastélyban dolgozik, és ezen terheknek nagy részét egyszerűen a férfire pakolhatja.
Nem néha még pluszmunkát is sóz rá, bár nem éppen azért mert ő ezt akarja, egyszerűen érdektelensége következtében esetleg elhagy ezt-azt, vagy éppen lerak egy mappát valahova, aztán elfelejtkezik róla, beteríti egy irathalom, és végül sosem kerül elő. Illetve nem kerülne, ha nem lenne itt a mai napnak is nagy hőse, Bárcián.
Az elkerült katasztrófát megünnepelendő Ádám a faluban kötött ki munkatársával, ahol végül a csárda meglátogatása mellett döntöttek. Bár nem a legjobb hangulatú vendéglátóegység, Ádám kedveli, mindamellett pedig két felnőtt férfi elég furcsa benyomást keltene mondjuk, a cukrászdában.
- Mindegy, csak valami erős legyen - dörzsöli meg fáradtan a szemeit, majd valami tényleg erőset kézbe véve a legközelebbi üres asztalhoz lép, és ledobja magát a székre. Ma valahogy tényleg kifejezetten fáradtnak érzi magát.
- Emelem a poharamat rád, és nagyszerű képességedre, amivel bármikor, bármilyen helyzetben semlegesíteni tudod a bénázásomat - mondja, majd koccintásra emeli a vékony falú, alacsony poharat.  
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. január 18. 16:09 Ugrás a poszthoz

Helena

- Elméleti síikon gondoltam, bár nem értem, mi sértőt találsz rajta - vonja magasabbra a szemöldökét, mint amennyire már akkor felszaladt, mikor megérkezett a lány. - Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy mindenki megpróbálja kényelmesebbé tenni a saját életét. A muglik mindenféle ketyerével, amiket  a varázslók többsége nem tudna használni, mi pedig varázslattal oldjuk meg ugyanezt, ami ugyebár nem járható út - magyarázza, aztán hirtelen hitetlenkedő arckifejezést társít szavai mellé: - Nem tudom, mi van manapság a világgal, de attól, hogy A és B nem ugyanaz, még nem feltétlenül rosszabb egyik a másiknál.
Érdekes megfigyeléseim egyike, hogy egyre többen vannak olyan emberek, akik már egy kis megkülönböztetést is hátránynak éreznek. Pedig aztán például ott vannak a színek. A kék és a piros alapvetően különböznek, mégsem jobb vagy rosszabb egyik a másiknál. De az vitathatatlan, hogy mások. A másság észrevétele és kijelentése nem jelenti rögtön annak diszkriminációját.
- Persze, hogy adok. Hány órát szeretnél leigazoltatni? - veszi elő a pajkosabb mosolyát. Neki nem telik semmibe olyan igazolást írni, amivel a kisasszony esetleg a következő órája nagyobb részéről is hiányozhat. Bár nem tegnap volt diák, de azért még emlékszik, mennyire "imádott" órákon aszalódni.
- Ne hidd! - neveti el magát a versenyzők fantáziájában megjelenő képsorain, aztán inkább visszatemetkezik olvasmányába. Lassan már az iratok végére ér.
- Nem az én irodám - vonja meg a vállát, aztán gyorsan körülnézve felméri a helyzetet, de el kell ismernie, továbbra is teljesen hidegen hagyja a szoba berendezése. Nem ő a lakberendező. A szakmája sem festő-mázoló. Ha Rabbotnak nem tetszik az iroda kinézete, bizonyára meg fogja változtatni. Ha kell a segítsége, maximum itt-ott kinöveszt egy-egy növényt a padlóból. Többre úgysem tellene tőle.
- Megértem - bólogat. Amikor annyira fiatal volt, mint Helena, ő a kviddics iránt érzett így. Teljesen meg tudja érteni a lányt. Elméjéből kihessenti unokahúga képét, ami a fotografikus memória emlegetésekor jelent meg elméjében, és inkább az éppen aktuális problémára koncentrál.
Kitölt minden szükséges papírt, ír egy igazolást, és aláír mindent, amit tényleg kötelező.
- Azt hiszem, minden megvan - nyújtja a lánynak azokat a papírokat, amik neki kellenek, aztán a többit egy dossziéba pakolja. - Hacsak nincs már kérés, óhaj, sóhaj.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. január 19. 15:53 Ugrás a poszthoz

BérCes Bárcián - bizony, hogy sose ˇ^ˇ

- Erre nem vennék mérget - nevet fel, de azért hozzákoccintja poharát a másikéhoz, aztán belekortyol az erős italba. Közben lelki szemei előtt felmerül néhány esedékes probléma, pár kijavítatlanul az asztalán heverő szorgalmi, néhány levél, amit még meg kell írnia. Aztán persze még az is lehetséges, hogy valamelyik tanoncának szüksége lesz rá. Legalább ez utóbbi nem csak kötelesség, de élvezet is. Bár egy ilyen hosszú nap után lehet, hogy már csak az ágya tudná felvidítani.
- Elég a dicsekvésből! - húzza még szélesebb vigyorra a száját a történetet hallván. Ő már túl van azon a koron, hogy diáknak nézzék, akár borotválkozik, akár nem. Bár az utóbbi időben inkább utóbbit tette, illetve hát pont, hogy nem tette. Nem kifejezetten meggyőződésből, talán csak ideje, energiája nem volt hozzá. Na, meg hát motiváció sem sok. Elvégre nem szólják meg azért, ha néha-néha szőrösebben megy be tanítani, ami meg a magánéletét illeti...
- Az előkészítőről már lemondhatsz, de szerintem a diáklányok rajongása már nem várat magára sokáig - kuncog bele a poharába, aztán egy fáradt sóhajjal leteszi azt az asztalra. - Sikerült már megszoknod az ittlétet? Különben is, hol is laksz most? Van itt házad a környéken, vagy bejársz?
Igazából nem sokat tud a férfiről, nem olyan régóta dolgoznak együtt, és Ádám szünete nagy részét is inkább a tanoncokra fordítja, így nem is sokszor tart a tanárokkal, illetve az iskola egyéb dolgozóival, amikor azok a faluban pihenik ki egy-egy nap fáradalmait.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. január 26. 18:15 Ugrás a poszthoz

Luca és a háború Evil

- Persze, ebből is lehet hírnév, csak milyen? - mondja Ádám, aztán végül megvonja a vállát. Aki egy ilyen szituációból von le messzemenő következtetéseket, az nem is akar a dolgok mögé látni, a férfi pedig az ilyen emberekkel sosem szokott foglalkozni.
A fröcskölés nem zavarja, elvégre Merkovszky Ádám csak akkor lesz vizes, ha ő is azt akarja. Érdekes, de rég volt már amikor ennyire nagyképű gondolatok járták meg  az agyát.
- Hogy lehetne az ilyesmiben csalni? - nevet fel hitetlenkedve, de nem akadályozza meg a lányt a paklicserében. Végül is mindegy, az egész csak a szerencsén múlik, nem számít, melyik pakli van nála.
A szerencse pedig mint tudjuk forgandó, egyszer fent, egyszer...
- Oh, azt a... - természetesen nem fejezi be a mondatot, az nem illene egy olyan érett felnőtt... akarom mondani tanárhoz, amilyen ő.
- Essünk túl rajta - sóhajtja, aztán várja a vizet. Megfordul a fejében, hogy elemi mágiájával megakadályozza, hogy elérje a nedvesség, de aztán lemond erről a meglehetősen szemét lépésről, és hagyja, hogy a víz végigfolyjon az arcán.
- Haladjunk! - kiált fel, miután egy gyors fejrázással a víz nagy részét máshová juttatta, például Lucára. Megvárja míg a lány elhelyezkedik, kezét a pakli fölé emeli, visszaszámol, és...
- Szerintem most te csalsz - röhög fel, aztán csak várja Lucától az újabb áldást.


//A játék negyedik köre ITT került kidobásra. //
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. január 26. 18:33 Ugrás a poszthoz

BérCes Bárcián

- Az igazat megvallva fogalmam sincs - vonja meg a vállát. - Mármint persze örülök annak, hogy Rabbot úgy érezte, méltó vagyok rá, de egyszerű kviddicsesként sosem álmodtam ilyesmiről. Bár akkoriban még a tanársága is távol állt tőlem.
Lehajtja itala maradékát, aztán szétnéz a teremben, mintha onnan várna valamiféle választ. Talán időhúzásnak tűnik, amit csinál, és lehet, hogy az is, de egyszerűen nincs jó vagy megfelelő válasza erre a kérdésre.
- Úgy éreztem, meg tudom csinálni. És lényegében nincs jobb dolgom. A kviddicsről már lemondtam rég, a sztárság is tovaszállt, a pénz sem jön rosszul. És hát nem rossz meló, jobb is, mint sok másik.
Negyven éves korára az ember szereti úgy érezni, hogy elért már valamit, hogy tart valahol, valahová. Ádámnak sosem volt biztos jövőképe, talán épp ezért próbálja a jelenét olyan sikeressé tenni, amennyire csak tudja. Akkor legalább nem kell rágódnia megtörtént dolgokon.
- Régen lehet, hogy kellett a lányoknak lehengerlés, de a mai diáklányok sokkal kezdeményezőbbek. Nem csodálkoznék rajta, ha már lenne rajongói klubod - húzza tovább asztaltársa agyát. Csak félig gondolja komolyan ezt a diáklányos eszmecserét, de az is tény, hogy nem érti miért bizonytalan a férfi. Ádámnak sosem volt gondja az önbizalmával, éppen ezért nehezen ért meg olyanokat, akik nem bíznak magukban.
- Oh, akkor fiatalabb vagy, mint amennyinek gondoltalak - szól elgondolkodva, és fel sem tűnik neki, hogy ezzel a mondattal öregíti is a férfit. Na, persze számára az öregség nem negatív értelmű, és néhány év ide vagy oda amúgy sem számít.
- De, várj! Akkor te most valahol itt a faluban laksz? Nem lenne kényelmesebb, ha kérnél egy ideiglenes szobát valamelyik házban, mondjuk abban, ahova régen jártál? Vagy biztosan van üresen álló tanári szoba is a kastélyban. Bár ez a te dolgod. De praktikusabb lenne.
Épphogy befejezi a mondatot, amikor leesik a polc. Hirtelen áll fel a székről, így az eldől mögötte. Szíve gyorsan ver, érzékei kiélesednek. Aztán sóhajtva veszi tudomásul, hogy csak egy hanyagul felrakott polc hozta rá a frászt, és hirtelen fáradtabbnak érzi magát, mint korábban, pedig az már tényleg nagy szó.
Odasétál a pulthoz, aztán elemével felemel a földről pár üvegcserepet, és megpróbálja egymáshoz illeszteni őket. Nem mintha ténylegesen takarítani akarna, nem övé a hely, nem igazán érdekli a dolog. Egyszerűen szórakozik, de lassan már ehhez is túl fáradt.
- Hogy lesz az emberből gazdasági igazgató? - dobja vissza a korábbi kérdést. - Úgy érzem, te sok más munkára is alkalmas lennél. És, ha már itt tartunk, miért pont egy iskolában? Biztos nem a fizetés miatt.
 
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. január 27. 09:46 Ugrás a poszthoz

BérCes Bárcián

Valóban nem tud úgy felelni, ahogy szeretne, mert ezen a kérdésen nem nagyon rágódott még. Jelentkezett, felkérték, csinálja. Ez csak így jött, talán akkoriban még át sem nagyon gondolta, hogy mit is jelent ez. Valószínűleg a papírmunkát sem látta előre. Ha tudta volna, talán jobban átgondolja, hogy bevállalja-e. De ezen nem siránkozik. Megtörtént, eldöntötte, együtt él vele. Ennyire egyszerű.
- Köszönöm, hogy így látod - bólint a férfi felé, aztán elmereng a szavain. Végül is, igaza van. Valószínűleg az apja büszkébb is rá most, hogy valami értelmiségi állást tölt be, mint amikor még a gurkók között röpködött. Persze az örege akkor sem panaszkodott, amikor Ádám kviddicsezett, de hát azért a fia, hogy tudja, mit gondol, akkor is, ha nem mondja ki.
- Az, az egyik legjobb életkor, használd ki! - mosolyodik el a férfi, aztán úgy érzi, meg kell magyaráznia, miért is hibázta el ennyire Bárcián feltételezett korát. - Abból indultam ki, hogy ennyi mindent tanultál már. Azt gondoltam, elmúltál már harminc. De persze, ha ide járták, akkor annyira nem lehetsz idős. Nem olyan régi intézmény ez, és nem sok olyan embert ismerek, aki harminc körül van, és a Bagolykőben végzett.
A költözést, illetve inkább a nem költözést a férfire hagyja, elvégre ő tudja, mit akar. Amúgy sem tudja, miért kezdett neki tanácsokat osztogatni. Talán túlságosan is megszokta a tanoncok mellett.
Kedélyes beszélgetésüknek a leomló polc vet véget, de aztán Ádámnak se kedve, se energiája kezdeni a helyzettel valamit, így amikor Bárcián megszólal, inkább visszaül mellé az asztalukhoz. De az üvegdarabokat, amiket korábban elkezdett összerakni, elemével maguk elé, az asztalra lebegteti. Látszólag elfoglalja magát a furcsa kirakóssal, de teljes mértékben figyel a másik szavaira.
- Ez furcsa. A legtöbben nem igazán akarnának visszamenni a régi iskolájukba. Nem akarnak megragadni a múltban, az emlékekben. De, ha szeretsz itt lenni, és szereted ezt csinálni, akkor csak így tovább. Én nem akarlak lebeszélni róla. Sokkal jobban járok, ha van itt valaki, aki elsimítja a baklövéseim gerjesztette káoszt - vigyorodik el. Szeme sarkában erősebben látszanak a szarkalábak. Nem tűnik kifejezetten öregnek, de már meglátszik rajta a kor.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. február 27. 15:58 Ugrás a poszthoz

Bran
Elemi mágia vizsga
A vizsgáztató kinézete, ruhája

A téren átvágó nő után megfordulnak az emberek. Talán kékre festett, elől hullámba igazított haja van rájuk ilyen hatással. De lehet, hogy különösen formás, nőies alakja az, ami a lányokból irigykedő pillantásokat, a fiúkból pedig mély sóhajokat vált ki. Az is lehetséges, hogy öltözetét bámulják: ruháját, mely úgy fodrozódik, hullámzik, mintha vízből lenne, és cipőjét, amiről nem lehet egyértelműen megállapítani, hogy egyáltalán szilárd-e.
Ránézésre senki nem mondaná meg róla, hogy ő egy vizsgáztató. Az év nagyobb részében nem is dolgozik ekként, és, ha mégis kénytelen eleget tenni kötelességeinek, hát akkor is inkább művésznek semmint ellenőrnek tartja magát. Külseje önkifejezése egyik formája, amit csak azért nem változtat meg, mert a minisztériumnak egy röpke órára szüksége van rá.
A hivatali épület ajtaján belépve körülnéz, majd a rá váró - mert persze esze ágában sem volt előbb érkezni, ő inkább a notóriusan késők közé tartozik - fiatalembert megpillantva, felé igyekszik. Az aktában látható kép alapján könnyen felismeri. Igazság szerint talán jobban is ismeri a vonásait, mint a fiú ismerősei, mert tegnap este lerajzolta őt, miközben azon gondolkozott, milyen feladatot adjon neki.
- Bíbor Hanga vagyok, én foglak vizsgáztatni.
Tudatja éppen aktuális nevét, majd nyújtja kezét a fiúnak, aztán ezzel a lendülettel fordul is, hogy vezesse őt a kijelölt vizsgaterem felé. A neve egyébként azért "éppen aktuális", mert szereti gyakran változtatni. Az eredetire már lassan a családja sem emlékszik, nemhogy ő. De a jelenlegi is éppen eléggé híres ahhoz, hogy az emberek tudják, hogy az ő festményeiről beszél manapság a varázsvilág. Nemrég nyílt ugyanis kiállítása a fővárosban.
A legtöbb képe a tengert ábrázolja - ami talán nem is meglepő egy hydromágusnál -, ami hol haragosan sötét, hol titokzatosan homályos, hol csábítóan ragyogó. Természetesen mindegyik hullámzik, mozog, némelyik előtt a néző vizes lesz a kifröccsenő cseppektől, másoknál az illatok lenyűgözőek. Ő a tenger festője, akarom mondani festőnője.
Végighaladva néhány folyosón végül a nő megtorpan a női mosdó feliratú helyiség előtt. Félrebillentett fejjel gondolkodik egy pillanatig, majd bólint egyet. Elkapja a fiú egyik karját, aztán berántja magával a helyiségbe. Odabent azonnal elengedi, hogy magának vízből fotelt készítve lehuppanhasson csészéket tőlük elválasztó ajtók elé. Lábait felhúzza, s ekkor már nincs is rajta lábbeli, mert az egyszerűen szétfolyik a kövezeten, aztán lassan elpárolog.
- Most el fogom mondani a feladatodat, de előbb tájékoztatlak róla, hogy ez egy elemi mágikus vizsga, aminek sikerétől függ, hogy kapsz-e igazolványt és használhatod-e teljes nyugalommal az elemedet. Ha kérdéseid vannak, még most tedd fel őket.
Mosolya, arckifejezése kedves. Várakozóan tekint a fiúra.  
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. február 27. 18:24 Ugrás a poszthoz

Bran
Elemi mágia vizsga
A vizsgáztató kinézete, ruhája


- Örülök, ha tetszettek a képeim. Bár anyám változatlanul fenntartja véleményét, miszerint orvosnak kellett volna mennem, de hát mit tehetnék, ha a festés engem mindig is jobban vonzott - vonja meg a vállát a nő, aztán - kicsit sem zavartatva attól, hogy ezekhez az információkhoz Brandonnak semmi köze - elindul, elvárva, hogy a fiú kövesse. Aztán hamarosan már ott is ül a mosdóban létrehozott vízfoteljében.
Bran megjegyzését hallva körülnéz, mintha eddig nem is vette volna észre, hol vannak, aztán hangosan felnevet.
- Bocsáss meg, gondolom a legtöbb vizsgáztató inkább valamelyik unalmas fehér falu, majdnem üres helyiséget választotta volna! Én szeretek vízközelben lenni - mondja, aztán legyint egyet, mintha azt mondaná, hogy ez teljesen lényegtelen. És végül is az is, itt már csak a fiú tudása fontos.
- Hát, ha egyéb kérdésed nincs, akkor térjünk is rá a vizsgára! - szól, majd karjaival átöleli a térdeit, és így tudatja a feladatokat a vizsgázóval.
- Először is, változtasd ezt a vizet sóssá, majd újra édessé! Aztán melegítsd fel 40°-osra, majd hűtsd 5°-osra, végül vissza az eredetire! Érezni fogom, ha nem egyezik meg az eredetivel, szóval igyekezz megjegyezni! - kacsint rá a fiúra, majd folytatja az információk átadását: - Ez után fogok néhány dolgot rakni a vízbe, és neked ki kell találnod mik azok, csak az alapján, amit a vízben érzel! Az érzékelésükre öt percet kapsz. És mindezt úgy, hogy nem látsz!
Mielőtt a fúban felmerülhetne, milyen vízről is beszél a nő, lassan elkezd megtelni a terem alulról folyadékkal. Nem kell félni, nem a WC-ékből bugyog fel, a nő a csapokból húzza ki, illetve maga hozza létre a megfelelő mennyiséget. Amint megtelik a terem, szélesen elvigyorodik, láthatóan ő remekül érzi magát. Intésére Bran szemei előtt egy feketére színezett vízsáv jelenik meg, olyan akár egy szemkendő. Innentől a fiú nem lát semmit, de, ha elég jó hydromágus, akkor a képessége segítségével most is olyan jól érzékeli a környezetét, akárha tisztán látna mindent.
A vizsga ekkor kezdődik. Az első két feladatrésznél a nő csak megfigyel, de amint a víz újra eredeti állapotába kerül, előkap három tárgyat a táskájából és elúsztatja a vízben. Figyel rá, hogy ne érjenek hozzá a fiúhoz, hogy ő csak az elemével szerezhessen adatokat azokról. Végül amikor letelik az öt perc, eltünteti a folyadékot szép lassan, fokozatosan. Aztán várja, hogy Brandon elmondja, miket is érzett a vízben. Csak ez után tünteti el a fiú szeméről a fekete vízsávot.

Tárgyak a vízben:
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. február 29. 10:00 Ugrás a poszthoz

Bran
Elemi mágia vizsga
A vizsgáztató kinézete, ruhája


A feladat teljesítését félrehajtott fejjel nézi végig, bár időnként pillanatokra lehunyja a szemét, hogy látása helyett inkább képességére hagyatkozzon.
A kérdésre nem válaszol, csak elmosolyodik. Ő aztán nem fog segíteni, nem az a dolga. Így aztán a feladatmegoldás nem lesz tökéletes, de nem is várja el a fiútól. Bizonyos százalék fölött kell teljesíteni, és ez egyelőre úgy tűnik, meg lesz neki, de az érzékelős feladatnál majdnem kicsúszik az időből.
- Pedig igazán édes egy jószág - mondja, miközben eltünteti a fiú látását akadályozó vízcsíkot, aztán elemével "kifacsarja" a plüsst, végül vízcsápokkal visszaemeli magához a tárgyakat, és elteszi a táskájába.
- Az a hat fok, öt fok lett volna, úgyhogy kapsz tőlem némi kiegészítő feladatot. Csak a biztonság kedvéért.
Nem akarja megijeszteni a fiút, de nem is köti az orrára, hogy enélkül is megfelel a követelményeknek. Hadd izguljon! Ő meg legalább kiélvezi még egy kicsit ezt a vizsgát, és nem lesz az, az érzése, hogy kereken tíz percért kellett félbehagynia az alkotást.
Tenyerében vízgömböt képez, majd Brandon felé hajítja azt. Közben tudatja a feladatot, és sokat számít nála, hogy a srác képes-e elkapni a gömböt úgy, hogy annak formája közben nem változik meg, és még a feladatra is tud figyelni.
- Fagyaszd meg!
De rögtön utána már képzi is a következő gömböt, amit szintén hanyagul eldob, ehhez a "Színezd pirosra!" utasítást adja, végül egy kockára alakított tenyérnyi víztömeget is képez. Ezt egyelőre nem dobja el, megvárja, míg a fiú az első kettővel végez, vagy elbukik. Aztán ezt is továbbítja, de itt előtte mondja el a tudnivalót hozzá:
- Robbantsd fel! Vagyis tégy úgy, mintha egy a közepéről induló erőhatás szétvetné a formát, majd a cseppeket abban a formában fagyaszd meg!
A feladatok nem könnyűek, de jobban mérik a képesség tudatos használatát, és azt, mennyire tud a vizsgázó nyomás alatt is nyugodt maradni, mint a korábbiak.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. február 29. 10:49 Ugrás a poszthoz

Choi Min Jong

Az iskola új dolgozóinak köszönhetően rám kicsivel kisebb teher nehezedik mostanában, így több dologban lehetek az igazgató úr segítségére. Ez azt is jelenti, hogy bizonyos kérések immár hozzám futnak be, így van ez egy bizonyos Choi Min Jong felvételi kérelmével is.
A szükséges papírokat már korábban megkaptam, bár az alap jelentkezési lap nem tér ki sok mindenre, és néhány dolog tisztázásra szorul a fiatal férfivel kapcsolatban, ezért is kértem tőle egy személyes találkozót is. Elsősorban azt nem értem, hogy bár már elmúlt húsz éves, még sincs olyan bizonyítványa, amivel mestertanonci szakra felvehető lenne, vagy legalábbis a jelentkezési lapján nincs semmiféle ilyen végzettség jelölve.
Mielőtt megérkezne, még egyszer átolvasom a lapot, és közben fejben jegyzetelem a kérdéseket, amik felmerülnek bennem. A neve alapján például kérdéses számomra, mennyire beszéli a magyart, bár az is igaz, hogy elég sok külföldi vagy éppen a neve alapján külföldinek tűnő diák van a Bagolykőben, akik elég nagy magabiztossággal beszélik ezt a nyelvet. De azért ez mindenképpen egy fontos kérdés.
Már éppen a végére érnék, mikor kopogtatást hallok, és bár még nem egészen jött el a találkozó ideje, sejtem, hogy Min Jong lehet az. Úgy döntök, nem várakoztatom, elvégre inkább érkezzen előbb, mint később, így hát egy "Gyere be!" felkiáltással invitálom beljebb az illetőt, és mikor belép, magamban nyugtázom, hogy jól gondolkodtam kilétét illetően.
- Üdvözöllek! - szólok, aztán az asztal mögül egyenesen a férfihez lépek. Kezemet nyújtva be is mutatkozom neki: - Merkovszky Ádám. Kérlek, foglalj helyet! - Az egyik székre mutatva visszasétálok az asztal mögé, és leülök, várva, hogy hasonlóan tegyen.
- Átolvastam a jelentkezési lapodat. - Kicsit megmozdítom az asztalon a papírokat, szétszórom őket, hogy mindegyiket lehessen látni, bár nincs túl sok belőlük, elvégre a jelentkezési lap főként rövid adatokra kíváncsi, nem kell oldalakat írni az egyes pontjaihoz.
- Felmerült bennem pár kérdés, de előbb szeretném megtudni az okaidat. Mármint, hogy miért jelentkeztél ide, és miért pont arra a szakra.
Erre nem igazán tér ki egy átlagos űrlap, pedig tudni a többi ember tettei mögött meghúzódó okokat nagyon fontos.
Utoljára módosította:Merkovszky Ádám, 2016. március 21. 16:24
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. március 21. 16:44 Ugrás a poszthoz

Choi Min Jong

Kissé felvonom a szemöldököm, mikor észlelem a meghajlást, de végül eltúlzott biccentésnek veszem. Pedig, ha tudnám, hogy ez egy keleti szokás, bizonyára értékelném, talán még meg is próbálnám viszonozni. De hát én még a Mangrowe-erdőnél keletebbre nem nagyon jutottam, az meg annak ellenére, hogy a két kontinens - Európa és Ázsia - határán van, inkább nyugatról érkezett tudósok és tanoncok gyűjtőhelye.
Miután leülünk, nekikezdek a felvételi beszélgetésnek. Első kérdésemmel láthatóan össze is zavarom, de nem törődöm vele. A válasza érdekel, hiszen van Magyarországon más, jobb művészeti képzés, más iskolák jobb felszereltséggel, tapasztaltabb tanárokkal. A Bagolykő művészeti képzése nem tartozik az élvonalba, ráadásul a fő tárgyat oktató tanárnő még csak most végzi el a mestertanonci képzést, és fiatalabb, mint néhány tanítványa. Emiatt számomra kissé érthetetlen, hogy miért pont ide szeretne járni. A férfi válasza azonban elég nekem, nyugtázom magamban, és rátérek a következő pontra.
- Természetesen lehetőség az van, viszont néhány hiányosságra figyeltem fel a felvételi lapodon. Például nem csatoltad a végzős bizonyítványod másolatát, és a VAV eredményedet sem. Illetve nem tudom, hol végezted az alapképzést - szemem gyorsan végigfut a papírokon, de inkább továbblépek az információ nélkül -, és nem tudom, hogy ott hogyan nevezik a vizsgát, de valamiféle irat, bizonyítvány mindenképpen kellene, ami bizonyítja, hogy elvégezted az alapképzést. Anélkül nem fogunk tudni felvenni a mestertanonci képzésre.
Nem akarom azt sugallni felé, hogy nem látjuk szívesen, teljesen meg vagyok győződve róla, hogy csak elfelejtette beküldeni a papírokat, esetleg valahogy elkeveredtek közben, ezért hozzáteszem:
- Szóval az lenne a legjobb, ha ezeket a papírokat mielőbb pótolnád, de amúgy azt hiszem, minden más rendben lesz. Ahogy látom - nézek le a papírokra, és rá is mutatok egy üres négyzetre, amibe a bentlakás igényléséhez egy ikszet kellett volna tennie -, nem a kastélyban kérsz elhelyezést, de beosztani mindenképpen be fogunk egy házba. Azt ugye tudod, hogy melyek iskolánk házai? - nézek fel rá kérdőn.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. március 29. 12:23 Ugrás a poszthoz

A teremben még nagy a zsibongás és a hangzavar, amikor belépek, bár nem akkora, mint szokott lenni. Sok a teremben az olyan ember, akit a diákok nem ismernek, és nem tűnnek tanároknak. Ahogy hallottam, a pletyka már el is indult róluk, és amíg biztosat nem tudnak, a diákok feszülten viselkednek. Ez nem a megszokott évnyitói hangulat, inkább a nyári vihar előtti vibrálós, fullasztó nyomás érződik. Bár lehet, csak beleképzelem.
A beosztás alatt végig érzem a rám szegeződő tekintetek súlyát is. Most mindenki tőlem várja a csodát, de hát mit tehetnék én? Igyekszem nyugodt maradni, és amikor eljön az idő felegyenesedem Portnipper professzor székéről, és lemosolygok a diákokra. Ha engem is idegesnek és feszültnek látnak, ők sem fognak megnyugodni. Most egy felelős felnőttre van szükségük, aki biztosítja őket arról, hogy minden rendben van, és rendben is lesz. Azt a gondot most tegyük félre, hogy a felelős felnőtt általában nem én szoktam lenni. Amúgy sem egyszerű a dolgom, mert most hazudnom kell - hiszen ötletem sincs, hogyan lesz, mégis ki kell jelentenem, hogy minden a legnagyobb rendben van, ha nem akarom mindenkire a frászt hozni, pedig aztán... - , de ugyanakkor biztos pontnak is kell lennem. Olyasvalakinek, akihez továbbra is nyugodtan jöhetnek a diákok a problémáikkal. Valakinek, akinek hisznek.
- Üdvözlök mindenkit újra a kastélyban! - kezdem meg a beszédemet. Nem kell mágiát használnom, mert mire nekikészülődök, mindenki elhallgat. A terem akusztikája tökéletes, nem kell üvöltenem, mégis mindenki meghallja, amit mondok. Sajnálatomra jó néhány füllel több van most a teremben, mint az kényelmes lenne. - Hatalmas az örömöm amiatt, hogy idén én köszönthetlek itt titeket. Már bizonyára mindannyian éhesek és fáradtak vagytok a hosszú vonatút miatt, de kötelességem felvilágosítani benneteket néhány ro... hírről, és persze méltón le is kell zárnunk a tavalyi évet.
Megköszörülöm a torkom. Az előbb majdnem rossz hírnek bélyegeztem a felügyelőket. Nem mintha nem lennének azok, de már így is sokkal jobban élvezem a "szeretetüket" és teljes figyelmüket, mint amennyire ez valóban élvezetes lenne. Pedig még csak most jöttek... Mi lesz még itt?
- Iskolánkban az elmúlt időben történt néhány sajnálatos incidens.
Felrémlik előttem Noel ügye, Ash kiakadása, és ezek után a saját felfüggesztésem is, ugyanakkor vérfarkastámadás is előfordult nem egy az iskola környékén. És akkor még nem is gondolok bele abba a rengeteg szülői panaszlevélbe, amivel egyébként a hideg éjszakákon fűteni szoktam az igazgatói szobát, amikor sem Berci, sem Rabbot nem oda figyel. Na, jó, párat papírrepülőként szoktam röptetni a helyiségben. De nem az összessel teszem ezt! De hát a legtöbben ugyanaz van. Például, hogy szegény aranykanálhoz és töltött libamájhoz szokott gyermeke itt kénytelen fémkanállal enni az egyszerű sült libamájat. Megszakad a szívem rögtön. A balesetek meg... Hát szoktak lenni. De ez egy iskola, varázslóknak és boszorkányoknak, mégis mit várnak?
- Néhányan úgy gondolják, hogy ellenőrizni kellene, betartunk-e minden biztonsági előírást - utalok finoman a panaszlevelekre, melyek a minisztérium figyelmeztetése alapján, valószínűleg valami ilyesmit tartalmazhattak, és amelyek egy részét már eleve a felsőbb szervekhez küldték, valószínűleg azért, mert tőlünk nem igazán kaptak választ ezekre. Nem is értem, miért... - A minisztérium egyetért velük. Szerintük az iskola mostanában túl sokat enged meg magának, túl sok jelentést és levelet kaptak rólunk, rólatok és a környékről, ezért iskolánk az elkövetkezendő időszakban vendégül lát néhány felügyelőt. Az ő dolguk, hogy ellenőrizzék, vajon minden a legnagyobb rendben folyik-e. Nézni fogják a késéseket, a rendbontásokat, a kilógásokat. A napokban kifüggesztésre kerül az új házirend, amit mindenkinek kötelező betartani. Az iskolából kimenni, illetve bejönni csak a felügyelők által kiadott engedélyekkel lehet. Akinek volt korábban igazgatói engedélye, annak is kell újat szereznie a felügyelőktől.
Úgy teszek, mintha nem hallanám meg a diákok méltatlankodó megjegyzéseit, és pár pillanat múlva folytatom az információk átadását.
- Ami eddig szabály volt, az most fokozottan az. A felügyelők büntethetnek, de ha nem adtok rá nekik okot, akkor nem lesz ilyen probléma. Átnéznek mindent, és ennek köszönhetően majd a szüleitek is megnyugodhatnak, hogy még mindig a Bagolykő Mágustanoda az ország egyik legnívósabb intézménye. Ne hátráltassátok a minisztériumi felügyelők munkáját, és akkor nem lesz túl kellemetlen egyikünknek sem ez az időszak! ~És hamarabb szabadulhatunk tőlük.~ Persze ezt csak gondolatban teszem hozzá.
Szememmel megkeresem a teremben a felügyelőket. Nincs nehéz dolgom, egyértelműen nem illenek bele a hely atmoszférájába. Nem is a kinézetük, inkább magatartásuk, gesztusaik, testhelyzetük árulkodik elsősorban a kívülállóságról.
- Iskolánk állandó vendége lesz bizonytalan ideig Szalai Fédra Anna, Kelemen Farkas, Kőhalmi Felicián, Vögel Ferdinánd és Feigler D. Gabriel.
Karommal az említettek felé intek, majd elhallgatok. Mostantól nagyrészt jobb hírek következnek, amik talán elfelejtetik egy kis időre azt, amit az előbb kénytelen voltam közölni velük. De nem lesz kellemes időszak ez az iskolának, ebben már most biztos vagyok.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. április 5. 11:30 Ugrás a poszthoz

Évnyitó - A beszéd folytatása, az új tanárok

Bejelentésem természetesen nem maradhat lereagálás nélkül. Mind a diákok, mind a kollégák igyekeznek megosztani egymással legfrissebb információikat, én pedig úgy teszek, mintha a folytatáson gondolkodnék. Persze örökké nem hallgathatok, rengeteg bejelentenivalóm van még, így hát hangosan megköszörülöm a torkom, jelezve mindenkinek, hogy folytatnám.
- A házverseny minden évben kiélezett, és minden évben egyre több és több pontot gyűjtenek a házak. Idén a negyedik a Levita ház lett 1970 ponttal. Remélem, a szfinxek eléggé kipihenték magukat, és újult erővel vágnak neki az új tanévnek. A harmadik helyet az egyszarvúk háza, a Navine érdemelte ki, ők 3279 pontot gyűjtöttek. Idén még nagyobb lelkesedésre számítunk tőletek. A második helyre az Eridon főnixei lettek érdemesek 4303 pontjukkal. Csodálatos szárnyalás volt, csak így tovább ebben az évben is. A legtöbb pontot, 6811-et, azonban a smaragdsárkányok, a Rellon ház népe gyűjtötte! Gratulálok rellonosok, nagyon szép munka. Tiétek a házkupa.
Amit most elő is veszek, majd odalépek Markovitsné Győri Barbarához, a zöldek házvezető-helyetteséhez, hogy kezet fogjak vele, majd Vasváry Richárd Nándor professzor úr felé is kifejezem elismerésem egy kézfogással, aztán átnyújtom neki a házkupát.
Míg visszaérek a helyemre, hagyom, hadd tombolja ki magát a rellonos ház, elvégre valóban dicséretre méltóan szép munka volt tőlük a tavalyi év teljesítménye. Egyértelműen megérdemlik a tapsot, az elismerést, a díszítést, a kupát.
- Idén is kötelességünk bejelenteni a tanári kar változásait. Sajnálattal tudatom, hogy Gál Botond, a Káros Szerek Ismerete tantárgy oktatója, Csatáry Konrád, a Mitológiák és Vallások professzora, Angelinne Stanwood tanárnő, aki a Sötét Varázslatok Kivédését oktatta, Ságváry Krisztina, az Álomfejtés professzorasszonya, Almásy Léna, Aurormágia tanárnő, valamint Asher Noah Wayde, Vámpírológia tanár ettől az évtől kezdve nem iskolánk dolgozója, tárgyaikat ebben az évben nem lehet majd felvenni. Ugyanez vonatkozik a Lasch professzor által oktatott Legilimenciára is.
Sajnos van köztük olyan, amit az iskolának oktatnia kellene, de vannak olyan lemondó tanáraink, akik az álláshirdetéshez már későn szóltak, és a tanév felénél elindítani egy tárgyat... Ha a minisztérium az általunk benyújtott indokokat nem fogadja el, ki fog küldeni egy oktatót, aki ideiglenesen elfoglalja az állást. De szerintem egy tanév alatt át sem megy a rendszeren a beadványunk. Nem hiszek az állami szervek gyorsaságában.
- És bár iskolánkat elhagyta Carl Tender Jóslástant oktató professzor, illetve Lasch Hunor Zalán, a Legilimencia és a Mágiatörténet prefesszora, ezek a tárgyak - a korábban már említett Legilimencia kivételével - felvehetőek lesznek ebben a tanévben is. A jóslástan Aileen Aurora és Huszthy Attila fogja tanítani, a Mágiatörténetet Nagy Bátor Đominic veszi át.
Hagyom, hogy megtapsolják őket, bár a szőke tanárnő nem üdvözli a diákokat, azon oknál fogva, hogy nincs is itt. Egészségi állapota miatt a szünet egy részét a fővárosi ispotályban töltötte, és még nem érkezett onnan vissza. Hogy az ő hiánya a lehető legkevésbé tűnjön fel bárkinek is, inkább folytatom mondandómat:
- Néhányan már tanítottak benneteket eddig is, de most új tárggyal és új lelkesedéssel vetik magukat a munkába; és természetesen idén is vannak új oktatóink és új tantárgyaink. Nagy Bátor Đominic a Mágiatörténet mellett Átváltoztatástant is fog tanítani. Kiva Faraday felhagyott a tanársegédséggel, és saját tantárggyal kezdi meg oktatói munkáját, ettől az évtől felvehető iskolánkban az általa oktatott Haladó Elemi Mágia. Erdős-Prinz Vivien visszatért iskolánkba, de most már tanárnőként, így ettől az évtől övé a Sárkánytan. Wikete Bendegúz professzort is üdvözöljük iskolánkban, ahogy a tárgyát is, az Illemtant. Návay L. Viktor már nem diáktársatok, mostantól neki is kijár a professzor megszólítás, főleg, ha felveszitek a tantárgyát, a Túlélési alapismereteket. Naizer Ruben Barnabás professzor úr óráján nem ajánlom a puskázát, hiszen ő Viselkedéselemzést fog tanítani nektek. Kafka Radúz Arvid, iskolánk vadőrje ebben az évben visszahoz egy régi, kedvelt tárgyat, a Melodimágiát.  És végül, de nem utolsósorban, üdvözlöm a tanári karban Kolozsváry R. Leventét, aki a Mágusjog rejtelmeibe fog bevezetni titeket.
Minden mondatom után hagyok időt arra, hogy a kollégák üdvözölhessék a diákságot, a diákok pedig megtapsolhassák őket, ha szeretnék. A legvégén kicsit több időt hagyok, hogy mindenki megemészthesse kedvenc vagy éppen utált tanárának visszavonulását vagy éppen maradását. Megvárom, míg a diákok alaposan felmérik az új tanárokat, és csak aztán folytatom a beszédet, hogy kicsit enyhül az általános zűrzavar.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. április 5. 12:20 Ugrás a poszthoz

Choi Min Jong

- Igen, azt hiszem, itt lesz némi probléma - bólintok, miközben átnézem a bizonyítványát. Alapvetően nincs benne semmi rendkívüli, ha az ember alapvetőnek veszi a majdnem tökéletesen kiváló eredményeket. - Az órákon itt például nem árt majd részt venned. Legalábbis a többségén - jegyzem meg egy félmosoly kíséretében, aztán visszaadom neki a bizonyítványt.
- Így azonban nem vehetünk fel téged mestertanonci képzésre, de talán neked is hasznodra válna, ha elvégeznéd az alapképzés utolsó két évét.
Nem akarom rábeszélni semmire, de az tény, hogy sokkal egyszerűbb bármit kezdeni az életben, ha az ember nem csak egy fél bizonyítványt tud felmutatni.
- Ráadásul, ha itt teszed le az ötödéves vizsgákat majd, na meg persze a VAV-ot, akkor nagyjából sima út vezet a mestertanoncihoz. Hiszem, hogy oktatóink is mindenben a rendelkezésedre állnának.
A döntés az övé, de amíg magában átrágja a dolgokat, addig is beszélhetünk az iskola házas rendszeréről.
- A négy ház a Levita, a Navine, a Rellon és az Eridon. Az iskolában minden diák tagja valamelyiknek. Ezek egyrészt segítik a beilleszkedést, hiszen a tanulókat nem csak az iskola köti össze, de egyből bekerülnek egy csoportba, amihez tartozhatnak. Másrészt erősítik a versenyszellemet is, hiszen a házak nem csak a kviddicspályán mérkőznek meg, de a legtöbb pontot szerzett ház kapja év végén a házkupát. Pontot a tanárok osztanak, például, ha valaki jól felel órán egy feltett kérdésre, házpontot kaphat. Ugyanakkor a házirend megszegésért le is vonhatók pontok.
Igyekszem nagyjából összefoglalni a lényeget, de aztán várok, hátha valami nem tiszta, illetve érdekelne a döntése is. Jön-e az új feltételek szerint, vagy keres egy másik iskolát?
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. április 5. 22:15 Ugrás a poszthoz

Ricsi és Feigler D. Gabriel - elméletileg elemi mágia óra...

Az elmúlt pár hétben, hónapban hullámhegyről hullámvölgybe csúsztam, majd vissza a csúcsra. Egyik pillanatban még aggódtam amiatt, milyen lesz majd egy csecsemőről gondoskodni, a következőben meg már mámorosan - tényleg centikkel a föld felett - lebegtem a boldogságtól, hogy kisfiam születik.
Az iskola ellenőrzése némileg belerondított ebbe a furcsán keserédes helyzetbe, főleg, hogy Rabbot sokszor tartózkodik házon kívül mostanában, így nekem és Bercinek kell főként helytállnunk. Jelenleg éppen egy megbeszélésről érkezem a gyakorlati elemi mágiára, és eléggé sietek, hogy még időben érkezzem. Korábban kaptam értesítést arról, hogy az egyik felügyelő szeretné ellenőrizni, vagy legalábbis megfigyelni ezt a bizonyos órát, semmiképp nem akarok késéssel indítani.
Mivel a terem előtt nem látok senkit, sejtem, hogy már odabent találom őket. Egy kissé aggódom, hogy Ricsi mennyire bírja az "összezártságot" bármelyik felügyelővel. Nem lenne különösebben jó, ha rosszul lenne, és az óra helyett inkább az ő ispotályba szállítása lenne a program.
Belépve a terembe az első, ami feltűnik, hogy valami nincs rendben. A levegő változásait mindig jobban megérzem, mint bármelyik másik elemét. A fiúra pillantok, aki egyáltalán nem tűnik nyugodtnak. Mosolyogva a felügyelő felé fordulok, de amikor ellépek Ricsi mellett, kezemet a fejére teszem, és egy simogató mozdulattal összeborzolom a haját. Csak jelezni akarom neki, hogy itt vagyok, és talán azt is, hogy nem kell félni. Ennél többet nem nagyon tehetek jelenleg.
- Merkovszky Ádám - mutatkozom be, kezemet a férfi felé nyújtva, bár sejtem, hogy tisztában van vele, ki vagyok. Igyekszem higgadtnak mutatkozni, és most, hogy láttam Ricsit, nyugodt is vagyok. De azt csak remélni merem, hogy elemeim lassú kavargása kicsit átragad a fiúra is.
- Kezdhetjük az órát? - nézek körbe a helyzethez képest vidáman.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. április 12. 10:54 Ugrás a poszthoz

Az igazgatói beszéd lezárása - A tanévnyitó/záró vége
Kviddicses eredmény, JV, legek, év díjazottjai

- A Rellon egész éves munkáját látva, gondolom senki nem lepődik meg azon, hogy az év házvezetője Vasváry Richárd Nándor lett - mondom a végére kicsit megemelve a hangerőt. A taps és ujjongás ideje alatt átadom az oklevelet a férfinak, majd rá is térek a következő díjazottra. - Bár a Navine idén pontokban kissé lemaradt, közösségi és kviddics teljesítményük nem elhanyagolható, és mindezt köszönhetik természetesen a ház vezetésének is. Idén Czettner L. Zoé az év házvezető-helyettese.
A nőnek is átadom az oklevelet, aztán az asztalomra sandítok, ahol meg is jelenik a következő lap.
- Ebben az évben is kiválasztottuk azokat a diákokat, akik leginkább megtestesítik a házukra jellemző erényeket. A legeridonosabb eridonos Szentmihályi Norbert Dávid, a leglevitásabb levitás Rentai Bálint, a legnavinésebb navinés Csermey Natália Babett és Matthew Bloomer, a legrellonosabb rellonos pedig Várffy-Zoller Róbert lett. Kérlek, fáradjatok ide az okleveleitekért!
Persze nem mindenki tud kijönni, vannak, akik már elballagtak, és csak egy-egy papírért nem jönnek el az évnyitóra, de ők is megkapják majd az elismerést, csak ők bagoly útján.
- A legek után következzenek azok, akik a legtöbb pontot szerezték a házuknak az előző évben. Az év diákja... - Kell néha egy kis hatásszünet. - Ombozi Noel lett, 1150 ponttal. Gratulálok a teljesítményedhez! Meg kell említenem, hogy nem sokkal volt tőle lemaradva Ethan R. Saint-Venant, aki 1127 pontot szerzett tavaly. Ez a két fiatalember szerezte meg a rellonos pontok harmadát. Tőlük kissé lemaradva, de még dobogósan Czettner R. Luca 959 ponttal gazdagította a navinéseket. Remélem idén is hasonló szorgalommal vetik bele magukat a tanulásba.
Átadva az okleveleket lepillantok az asztalomra, de nem, sajnos még nincs vége az évnyitónak. Na, nem mintha nem szívesen jutalmaznám a diákokat, de mindannyiunknak hosszú volt ez a nap, talán el kellene gondolkodni az évnyitó lerövidítésén.
- Az év prefektusa Ethan R. Saint-Venant lett, akinek mi, tanárok is köszönjük egész éves munkáját - sorolom tovább, majd átadva neki a lapot, kezembe veszem a következőt. Gyorsan végigfutok a szövegen, érzem, ahogy arcomon kiszélesedik a mosoly.
- A következő díjat nem bejelenteni szeretném, hanem megköszönni. Igazán köszönöm nektek, mert ezzel elismeritek a munkámat, igyekvésemet, a tantárgyamat. Köszönöm, hogy immár négy tanéve én lehetek az év tanára.
Elhallgatok, és egyszerűen meghajolok. Nem tudom máshogy kifejezni azt a megtiszteltetést és örömet, amit érzek. Mikor belevágtam a tanárkodásba, nem gondoltam, hogy idáig el fogok jutni. Felegyenesedve szeretettel végignézek a diákokon, aztán folytatom az oklevelek átadását, elvégre ezzel még koránt sincs vége.
- Szólnék pár szót a kviddicsről is. Először is, szeretném bemutatni nektek Gerhardt S. Rafaelt, iskolánk új játékvezetőjét - mondom, majd karommal a férfi felé intek, aki remélhetőleg valamilyen formában üdvözli a diákokat. - És akkor következzenek a helyezések! A negyedik helyet, akárcsak a házversenyben, a Levita szerezte meg 400 ponttal. Harmadik a Rellon lett 470 ponttal. Második a Navine 580 ponttal, és újra győztes az Eridon ház 600 ponttal. Remélem idén is hasonlóan izgalmas meccseink lesznek, mint tavaly. Mindenki, aki jelentkezni szeretne háza kviddicscsapatába, keresse fel a ház csapatkapitányát!
A kviddicskupa az Eridonnak jár, így át is adom az elém érkező csapatkapitánynak, akit természetesen hatalmas eridonos éljenzés fogad.
- Már csak egy feladatom van hátra, mielőtt ágyba parancsollak titeket, ez pedig nem más, mint hogy kihirdessem a tavalyi év évfolyam- és iskolaelsőit.
Megköszörülöm a torkom, mert már eléggé kiszáradt, viszont nem akarom ivással húzni az időt, úgyhogy inkább folytatom:
- Először az évfolyamelsők: Első évfolyamon Partay Alfréd Benedek 6 kiválóval. A második évfolyamon Mezősi Nyeste Veronika 11 kiválóval. A harmadik évfolyamon négyen is kiérdemelték, mindannyian 3 kiválóval. Ők a következő tanulók: Bakonyi Annamária, Bánkúti Izabella, Gátfalvi Odett Kinga, Karlofszky Lea. Negyedik évfolyamon Simfel Karina lett a legkiválóbb 7 kiváló eredménnyel. Ötödik évfolyamon két évfolyamelsőt is ünnepelhetünk, ők Ombozi Noel és Seth Gareth Selwyn. Mindketten 12 kiválót tudhatnak magukénak. Hatodik évfolyamon Czettner R. Luca lett a legjobb, szintén 12 kiválóval. A hetedik évfolyam legkiválóbbja Dorian Reeve Green lett 3 kiválóval. És végül a nyolcadik évfolyamon Rentai Bálint szerezte meg a legtöbb,  6 kiválót, így övé az elismerés. Ha valaki figyelt, most már tudhatja, ki, jobban mondva kik azok, akik kiérdemelték az iskolaelső címet. Tapsoljuk meg az ötödik évfolyamos Ombozi Noelt, a szintén ötödik évfolyamos Seth Gareth Selwynt és a hatodik évfolyamos Czettner R. Lucát!
Megvárom míg kiérnek, átadom nekik az oklevelet, aztán megkönnyebbülve veszem tudomásul, hogy nincs más, amit el kellene mondanom. Nem is tudom, Rabbot hogy bírja ezt minden évben olyan látszólag könnyen levezényelni. Minden elismerésem az övé.
- Most, hogy a végére értünk a díjaknak, az ételnek és a napnak, ideje, hogy aludni induljunk. Ne feledjétek, holnap már kezdődik a tanítás! Pihenjétek ki magatokat! De egyébként... üdvözöllek benneteket újra itthon!
Lemosolygok a diákokra, enyhén széttárt karokkal, aztán visszaülök a helyemre. Talán kissé színpadias volt az előző gesztus, de szívből jött. A kastély nekem is otthonom, és minden benne élőt valamennyire családtagnak tekintek. Kellemes érzés újra együtt látni mindenkit.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. április 12. 14:48 Ugrás a poszthoz

Ricsi és Feigler D. Gabriel - elméletileg elemi mágia óra...

A rágót visszautasítva megrázom a fejem. Elég nehéz lenne úgy tanítanom, hogy közben folyton csócsálok valamit, és igazság szerint nem is vagyok kimondottan az a rágózós típus.
- Hát akkor talán menjünk beljebb - intek főként Ricsinek az aeromágusoknak fenntartott teremrész felé. Remélem, hogy el is indul befelé, és igyekszik majd egy kicsit megnyugodni. Én addig is a felügyelőhöz fordulok:
- A maximális biztonság érdekében az órákat az elemi mágusoknak fenntartott részeken szoktuk tartani. Sajnos oda csak azok léphetnek be, akiknek van ilyen képességük. De a fala üveg - mutatok is arrafelé, csak, hogy biztosan ne értsük félre egymást -, úgyhogy végigkövetheti az órát.
Egy kicsit elmerengek, nem egészen tudom, mivel is kellene kezdenünk. Közben némiképp a felügyelőt is szemügyre veszem. Nem tudom, mivel sikerült így kiakasztania Ricsit. Bár felmerül bennem a gondolat, hogy ő nem is csinált semmit, elég volt annyi is, hogy érezte az alap nyomasztó hangulatot, és az, hogy megfigyelik az órán, félelemmel töltötte el. De persze mondhatott is neki valamit a fickó. Az embereken mindig is kevésbé igazodtam ki, mint a gurkókon. Mivel tanácstalan vagyok, nem érzem úgy, hogy ezzel most többet kellene foglalkoznom, inkább hagyom elúszni a problémát.
- Mivel ez a szünet utáni első óránk, valószínűleg ismételni fogunk, mivel mindig ezt szoktuk tenni. Nagyjából az elsőéves anyagra kell számítani - közlöm vele, aztán fordulnék el, amikor rádöbbenek, hogy nem is biztos, hogy a férfi tudja mit jelent ez. - Levegő hőmérsékletének változtatása, tárgyröptetés, illatok létrehozása. Ilyesmi - teszem még hozzá, hogy tisztább legyen számára a kép, ha eddig nem volt az. - Ha bármit szeretne kérdezni, vagy valami, csak jelezzen, látni fogjuk!
Nem mintha szeretném, ha megszakítaná az órát, de, ha már ellenőrizni jött, nehogy azt mondja, hogy nem voltunk vele együttműködőek. Ha nincs semmi, amit el akarna mondani, ott hagyom, és belépek az aeroterembe, ahol remélhetőleg Ricsi már vár rám.
- Minden okés? Felkészültél? - kérdezem kedélyesen akárha arra lennék kíváncsi, mi a véleménye az időjárásról. Nem tudom, mennyire hallatszik ki a hangunk, így aztán nem is kezdem el kérdezgetni arról, mi a gond. Ráér ez majd később, mondjuk otthon. - Először szeretném, ha felmelegítenéd, majd lehűtenéd a termet. Lehetőleg ne főjünk meg, de legyen forróság, mintha a sivatag közepén állnánk. A hideg pedig legyen valós hideg, amolyan fogösszekoccantós, reszkettetős. Szeretném, ha mind a kettő közben létrehoznál egy illatot is, ami szerinted jellemző a meleg, illetve a hideg helyekre. Rád bízom, mi lesz az.
Veszek egy mély levegőt, aztán a zsebembe nyúlok. Talán meghökkentő, de a taláromból egy öklömnyi követ húzok elő. A korábbi órámon a terromágia képességeit mutattam be az elméletiseknek, és ez nálam maradt. Úgy érzem most hasznát fogjuk venni.
- Kapd el ezt! - kiáltom odadobva neki a követ. Nem túl nehéz, gömbölyded, de nem lecsiszolt. Mélyszürke, göcsörtös felszínébe könnyen belekapna a szél, ha lenne rá lehetősége. - Szeretném, ha az erőddel felemelnéd, és felém hajítanád. Akárha egy labda lenne, de nem érhetsz hozzá kézzel. Ez lesz az első feladatod.
Tudom, nem kellene ennyire összezavarnom őt a rengeteg feladattal, de muszáj változtatnom. Kell valami, amivel kicsit levezetheti a feszültségét, mert különben nem lesz koncentrációja, és az egész óra gajra megy. Ricsi tehetséges aeromágus, szeretném, ha továbbra is bátran használná a képességét. Elvégre nem a középkorban élünk már, ahol még bátran le lehetett vadászni a magunkfajtát. Amennyiben mindent a szabályok szerint csinálunk, nem tehetnek velünk semmit, és nem is valószínű, hogy akarnak. Ez a munkájuk, megcsinálják, elmennek. De akár itt vannak, akár nincsenek, az elemi mágia nem egy olyan képesség, amit félvállról lehet venni. Nem olyasmi, amiben bizonytalannak lehet lenni.
- Nyugodtan dobhatod erősen is - biztatom a fiút, és talán ennyiből meg is érti, miért kapta ezt a feladatot, mit is szeretnék valójában.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. május 3. 23:21 Ugrás a poszthoz

Ricsi és Feigler D. Gabriel - elméletileg elemi mágia óra...

Mikor megérzem a felém suhanó kő erejét, és a szelet, amit haladás közben kavar, akkor tudom biztosan, hogy jó ötlet volt változtatni a feladaton. Néha az embernek jól esik valamit megütni. Nem kifejezetten azért, mert agresszív típus, egyszerűen valahogy muszáj levezetni a feszültséget.
Remélni merem csak, hogy Ricsi ettől a gyakorlattól kicsit nyugodtabb már. A követ jóval magam előtt állítom meg, majd odalebegtetem magamhoz, és újra elrejtem a zsebembe.
- Vegyél egy mély levegőt, aztán jöhet a következő feladat! - mondom, aztán tényleg megvárom, míg Ricsi eleget tesz a kérésnek. Néha ennyi is elég, hogy kitisztuljon a fej, elvégre az agynak a működéshez oxigénre van szüksége.
- Emlékszel, előbb melegítés, aztán hűtés. Hőség, aztán fagyos hideg. Mindkettőhöz egy-egy hozzáillő illatot is generálj! Ha úgy érzed, kész vagy, kezdheted is.
Ellazult testtartást veszek fel, elemeimet kicsit visszafogom, hogy kavargásuk ne zavarja meg az érzékelésem. Nekem nem látnom kell, amit Ricsi tesz, hanem éreznem. A levegő változásait, az energiákat, amik beindítják és véghezviszik a folyamatot, az éter alakulását, mozgását, szintjének növekedését, csökkenését. Ha valami balul sül el, azt már azelőtt lehet érezni, hogy valóban megtörténne. Persze csak akkor, ha az ember nagyon, nagyon figyel.
A felügyelőre csupán szemem sarkából tekintek rá, nagyrészt igyekszem kizárni őt, és azt is, amit csinál. Felelősséggel tartozom Ricsiért, azért vagyok itt, hogy tanítsam. Ebben a helyzetben nem szabad, hogy bármi elvonja a figyelmem.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. május 30. 22:31 Ugrás a poszthoz

Izzy - Elementálidézés

Ádám éppen az egyetemi jelentkezési lapjait nézi át, amikor meghallja a kopogást. Felnézve kikiált, belépésre kérve a tanítványt. A papírokat összerendezgeti, mert bár már bejelentette a távozását, azért ezt igyekszik nem a tanoncok orra alá dörgölni.
Mosolyogva fogadja a lányt, megállapítja, hogy jót tett neki a külföldi tanulmányút, valahogy biztosabbnak látja és érzi őt. Kicsit sajnálja, hogy neki nem sok köze volt ahhoz, hogy Izzy végül nagyrészt egyensúlyba került az elemével, de öröme sokkal nagyobb ennél az érzésnél, hiszen a legfőbb az, hogy a lány láthatóan sokat fejlődött.
- Készen állsz? - kérdezi, bár talán ostoba kérdés, hiszen, ha nem lenne biztos abban, hogy akar elementált, eleve nem is kellett volna megbeszélniük ezt a találkozót. - Kitaláltad már, milyen lesz az oltárod? Illetve remélem, az elmélettel tisztában vagy - húzza fel kicsit a szemöldökét kérdőn. Nem szeretné, ha most derülne ki, hogy semmit nem tud az egészről. Az elementál idézése első évfolyamos anyag az elméletiseknél, és a gyakorlatisoknak az elméletet álmukból ébresztve is magabiztosan képesnek kell lenniük elmondani.
Persze, ha fel kell frissíteni az emlékezetét, Ádám szívesen segít neki benne, elvégre ez még nem a vizsga, bár a férfi szerint ez több szempontból fontosabb, mint az. Az elementál sokkal nagyobb felelősség, sokkal biztosabb tudást igényel, és nem utolsósorban sokkal nagyobb buli, mint megfelelni a hivatalos szerveknek.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. június 19. 21:59 Ugrás a poszthoz

Izzy - Elementálidézés

Rámosolyog a terembe lépő lányra, majd mikor Izzy megöleli őt, Ádám is átkarolja tanítványát. Megsimogatja a lány fejét, és megvárja, míg Izzy elkezd kibontakozni az ölelésből, ő maga nem tolja el a lányt. Ki tudja, mikor fognak újra találkozni, lehet, hogy évekig nem látja újra a kislányt. Számára pedig fontosak a tanoncai, fogadott gyermekei, akikre mindig számíthatott, és akik reméli, mindig számíthattak rá.
Túltéve magukat a találkozás érzelmi részén, neki is kezdhetnek az elementálidézés elméletének felidézéséhez. A lány táskájából előkerülnek a vulkándarabok, amiket Ádám alaposan megszemlél, majd elégedetten bólint.
- Tökéletes lesz ez alapnak. Hogy gondoltad? Ezt melegíted fel izzásig, vagy használsz hozzá valami könnyebben gyulladó anyagot? - kérdezni, majd a terem egy sarkába mutat, ahova előre felhalmozott minden lehetséges anyagot a papírtól a bambuszágig.
- A vulkáni törmeléket nehéz lesz hevíteni, sokáig fog tartani és fárasztó lesz, de persze végül meghálálja a belé fektetett munkát. A szívósságból kicsit kapni fog az elementál is. Ugyanakkor, ha nem akarod magad annyira kifárasztani már a konkrét idézés előtt, akkor érdemes valamivel táplálni a meggyújtott tüzet, majd azzal felforrósítani a vulkáni törmeléket. Ebben az esetben fontos lesz, milyen anyagot használsz hozzá.
Ádám türelmesen várja a választ. Ő most nem fog tudni segíteni a lánynak, legalábbis az erejével semmiképp. Csak támogatni tudja őt.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Merkovszky Ádám összes RPG hozzászólása (212 darab)

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 [7] 8 » Fel