34. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 11 12 [13] 14 15 16 17 18 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. május 3. 23:21 | Link

Ricsi és Feigler D. Gabriel - elméletileg elemi mágia óra...

Mikor megérzem a felém suhanó kő erejét, és a szelet, amit haladás közben kavar, akkor tudom biztosan, hogy jó ötlet volt változtatni a feladaton. Néha az embernek jól esik valamit megütni. Nem kifejezetten azért, mert agresszív típus, egyszerűen valahogy muszáj levezetni a feszültséget.
Remélni merem csak, hogy Ricsi ettől a gyakorlattól kicsit nyugodtabb már. A követ jóval magam előtt állítom meg, majd odalebegtetem magamhoz, és újra elrejtem a zsebembe.
- Vegyél egy mély levegőt, aztán jöhet a következő feladat! - mondom, aztán tényleg megvárom, míg Ricsi eleget tesz a kérésnek. Néha ennyi is elég, hogy kitisztuljon a fej, elvégre az agynak a működéshez oxigénre van szüksége.
- Emlékszel, előbb melegítés, aztán hűtés. Hőség, aztán fagyos hideg. Mindkettőhöz egy-egy hozzáillő illatot is generálj! Ha úgy érzed, kész vagy, kezdheted is.
Ellazult testtartást veszek fel, elemeimet kicsit visszafogom, hogy kavargásuk ne zavarja meg az érzékelésem. Nekem nem látnom kell, amit Ricsi tesz, hanem éreznem. A levegő változásait, az energiákat, amik beindítják és véghezviszik a folyamatot, az éter alakulását, mozgását, szintjének növekedését, csökkenését. Ha valami balul sül el, azt már azelőtt lehet érezni, hogy valóban megtörténne. Persze csak akkor, ha az ember nagyon, nagyon figyel.
A felügyelőre csupán szemem sarkából tekintek rá, nagyrészt igyekszem kizárni őt, és azt is, amit csinál. Felelősséggel tartozom Ricsiért, azért vagyok itt, hogy tanítsam. Ebben a helyzetben nem szabad, hogy bármi elvonja a figyelmem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Szépvölgyi Richárd
INAKTÍV


aeromágus mentőorvos
offline
RPG hsz: 415
Összes hsz: 1038
Írta: 2016. május 11. 22:07 | LinkAz eddig bennem kavargó szél nagy erővel lökte a követ Merkovszky felé; egy pillanatra talán meg is könnyebbültem, hogy a feszültség egy része távozott belőlem, de Feigler felügyelő jelenléte pár pillanat után újra tudatosult. Csupán periférikus látásommal érzékeltem, hogy mozog a túloldalon, de szándékosan nem fordítottam arra a fejem. Ez most nem erről szól, és meg kell próbálnom elfelejteni őt. Csak hogy a Felügyelő olyan, mint egy rémálom - a legrosszabbkor köszönt rád, és annyira szürreális, hogy azt hiszed, ez a véres valóság.
Már éppen nagyot lélegeztem, mikor megkaptam az utasítást erre vonatkozóan; hát kifújtam a levegőt, s a biztonság kedvéért ismét mélyet szippantottam az oxigénből. Valóban kitisztította egy kissé a fejemet - a Felügyelőt az agyam egy belső rejtekébe igyekeztem zárni, hogy majd az óra után foglalkozzak vele. Most azért vagyok itt, hogy gyakoroljam az elemi mágiát, amit pedig nagyon szeretek. Ennyi.
Lehunytam a szemem, egy pillanatig elgondolkodtam, milyen illatot tudnék társítani a forrósághoz. Tudatosítottam magamban, hogy most nem az elemem ellen dolgozok, azaz nem kell elnyomnom, hanem vele kell dolgoznom - vele együtt, ami egy kicsit furcsán hangozhat a kívülállók számára, mert olyan, mintha egy önálló személyiségről beszélnék.
Így máris ezerszer jobban éreztem magam, bár sápadt arcszínem konstans mód megmaradt. Felnéztem Merkovszkyra velem szemben, neutrális, talán kissé még mindig feszes testtartással, majd elkezdtem a feladatot. A hőmérséklet lassan emelkedni kezdett, miközben agyban szinte előbb éreztem a meleget a bőrömön, mint ahogy kívülről is érezhetővé vált - gyakorlatilag az egész belőlem indult, s elmémmel pumpáltam a hőmérsékletet, miközben vettem egy nagyobb lélegzetet, immár az égett gumi szagára számítva, mely a lélegzetvétel utolsó pillanataiban vált érezhetővé. A hőmérsékletet pedig egyre csak emeltem, a levegő pedig szinte mozdulatlanul vált lassanként forróvá - egy szellő sem zavarta meg a feladatot, ez pedig azt jelentette, hogy sikerült teljes mértékben erre koncentrálnom. Viszont amikor ez eljutott az agyamig, s eszembe jutott a túloldalon bámuló férfi, a levegő megrezzent, a szag kissé halványabbá vált, a hőmérséklet pedig megugrott - eztán ezt a hibát kellett korrigálnom. A szag egyre inkább orrfacsaró bűzzé vált, miközben a hőmérséklet is emelkedett, s éreztem, hogy lassan igazi szaunát csinálok a teremből, szóval amennyiben kaptam valamiféle visszajelzést Merkovszkytól, a bűzt eltüntettem (immár sokkal gyorsabban, mint ahogy létrehoztam), s a hőmérséklet is visszaállt az eredeti állapotba.
Hűteni mindig is jobban szerettem (a meleget nem igazán tudom elviselni), s most ez a része következett - enyhe fertőtlenítőszag kíséretében kezdtem el a mutatványt, mely valóban jobban ment, mint a melegítés. Ez részben azért volt így, mert immár sokkal jobban tudtam a feladatra koncentrálni, az arcom is kicsit forró volt (talán visszanyerte a normális színét), s az eddigi hideg verítékem rászáradt a tenyeremre a száraz levegőtől. A hideg viszont nagyon jól esett, valóban visszarántott a valóságba, mintha felébredtem volna egy kicsit a rossz álomból - a fertőtlenítőszag pedig azért jelent meg, mert a hőmérséklet emlékeztetett egy karácsony estémre, amit az ispotályban töltöttem még kiskoromban. Ezt egy szellő sem zavarta meg, tekintve, hogy gyakorlatilag teljesen megfeledkeztem Feiglerről. Ideiglenesen.
Feladatom végeztével pillantásom "élesült", már láttam is a velem szemben állót, nem csak bámultam rá; látómezőmbe ismét beszökött a felügyelő, s ekkor elgondolkodtam rajta, hogy mennyire unhatja ezt az egészet. Két ember áll egymással szemben, és látszólag nem történik semmi.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanBánkúti Izabella
INAKTÍV


#Zizi #Pocahontas
offline
RPG hsz: 76
Összes hsz: 940
Írta: 2016. május 18. 18:21 | Link

Ádám bácsi
ruccants | elementálidézős tanulászárás| 21. tanév nyara

Eltelt majdnem a tanév fele, több mint négy hónap van Izabella hátas mögött, amit az iskolai falain kívül töltött. Kemény munka mind fizikailag, mind lelkileg, ami érte őt. Na meg számos változás. Nagyon nehéz volt visszajönni ugyan abba a környezetbe, amiből hónapokkal ezelőtt kiszakadt. Idegen volt számára, sok is és nem mellesleg a helyét se találta. Az iskolai vezetőséggel beszélve végül arra jutottak, hogy jelen helyzetben egy nyugodtabb légkör sokkal jobbat tenne neki, egy olyan, ahol a kiváló képességeit, mint a maximalizmusa és tudásvágya kiélhet, de nem kell attól tartson, hogy magára marad, mer tő most nem a sok kacagásra, pompára és csínyekre vágyik. Nyomot hagyott benne, rajta ez az időszak, de szerencsére a most már 16 éves kislány fel tudta fogni és dolgozni, amit látott, de formált ez rajta eleget. Arról nem beszélve mennyi mindent tanult.
Ottléte alatt nem csak társadalmilag és a világban nyílt ki a szeme, de közelebb került a tűzhöz is, és a lemaradásait a tanulásban sikerült előnyére fordítva behozni, ráadásul sok újdonságot is tanult. De még mindig van valami, amin nagyon izgulhat. Ez az évét lezáró vizsga és maga az elementál. Nem mert erről eddig sokat mondani vagy kérdezni, de fél tőle, mi van akkor, ha a sok rossz gondolata miatt, amit a tűzről korábban feltételezett, most haragban áll azzal és majd nem tudja előcsalogatni. Nem akart csalódást okozni, se Ádámnak, se magának.
Kopp-kopp. Csak ennyi hallatszik, ahogy az ajtóra koppintva, várva Ádám bebocsátását toporog Izabella. Jól megnőtt a lányka, így a közel 170 cm-es valója elég kirívó 16 évesen, de ettől még ugyan olyan jellegzetesen kislányos, mint bármikor. Minden erejét össze kell most szedje, tudja, így fejben már készül a teljes koncentrációra. Ki hitte volna, hogy három év alatt idáig juthat?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 23. 17:47 | Link

Regős Manó

Elég speciális helyzet ez a mostani, azonban mint minden más, ennek segítése is részben a minisztériumiak vállát nyomja. A beadott dokumentumok és az ahhoz köthető munka mennyisége mellett úgy látták jónak, ha Merkovszky professzor kisegítésére időlegesen felkeresnek saját berkeiken belül az elemi mágiában jártas oktatókat, hogy gördülékenyebb lehessen a munka, még minden helyreáll. Soó Anna is az egyike ezen kijelölt személyeknek, akik a tanár úr felmerült problémáihoz próbálnak besegíteni. Emberek mind, bárkinél bekövetkezhet családi változás, munkahelyváltási kényszer, vagy más, nagy horderejű lépés. Ennek köszönhetően kapott egy csomó jegyzetet, neveket, akikhez egyelőre arcokat nem tud kötni még, és egy ütemtervet, amikor órákat kellene tartani. Eljött ennek az elsőnek is az ideje, méghozzá egy Regős Manó nevű fiatalemberrel. Azt már tudja, hogy a víz elem uralma az övé, és azt is, hogy milyen szinten van, és, hogy vannak nehézségei, de sajnos semmi pontosat. Az tűnik most célszerűnek, hogy kicsit beszélgessenek, aztán az alapokkal való próbálkozás közelebb hozhatja a fiút az eleméhez, amivel bárki csak jól járhat.
Nyugodtan sétál körbe a teremben, jó negyed órával a megbeszélt időpont előtt érkezett. Centiről-centire méri fel a teret, hátha valami olyanra bukkan, amit még nem figyelt meg a korábbi percekben. Az évek alatt, mikor még csak tanonc volt, jól tudta mennyivel nehezebb idegen helyen kibontakozni, ráérezni bármire. Közben átlapozta a jegyzeteket, amit eddig tud, az érkező diákról, majd elindult, az ajtót nyitva hagyva, a víz elemének birodalmába, hogy ott várja meg leendő gyakorlótársát.


Írta: Irisz
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. május 23. 19:10 | Link


Soó Anna
öltözet

Fehér haja, az üres vászon azóta sem kapott színt. Lázadása jele volt ez a szokatlan festés, közvetlenül Bagolykőbe jövetele előtt változtatta meg üstökét szülei nem kis rosszallására. Megújultan, más emberként akarta átlépni új iskolája és lakhelye küszöbét. Hátrahagyta a múltját - ő ezt hitte legalábbis -, hogy most tiszta lappal kezdjen. Apja közbenjárásával került csak negyedik évfolyamba, pedig a volt sulijában történt kínos eset óta, ami eleme megjelenésére és menekülésre, iskolaváltásra késztette, egyetlen varázslatot sem tudott végrehajtani. A bűbájtan és hasonló pálcás tárgyakkal szemben elemi mágiából legalább senki nem várta el tőle, hogy négy év tananyagát betéve tudja. Ebben az ágazatban újszülöttnek számított. Pontosabban már egy évesnek kellett volna lennie, hiszen tavaly óta próbálja fejleszteni magát, eddig szinte semmi eredményt nem sikerült felmutatnia.
Merkovszky Ádámmal eljutottak némi vízmegidézésig (Manó szerint csak izzadt a tenyere, a tanár pedig nagyvonalúan ezt tulajdonította sikernek). Bármilyen feladatot szorgalmasan megcsinált, ami nem gyakorlati volt, így az elementálja alakján legalább már gondolkozott, de persze ennyi eredménnyel nem engedhették át a következő évfolyamba.
Egy alkalommal ijedtében jéggé változtatta a klubhelyiség díszéül szolgáló aranyhal vizét, és utána Farkas barátja segítségével, jó sok szuggerálással és forró dolgok elképzelésével sikerült visszaolvasztania azt. De ezt sem újságolta senkinek lelkesen, mert a) nem akart azzal dicsekedni, hogy majdnem megölt egy halat; b) szerinte csak a szobahőmérséklet miatt olvadt vissza a jószág, arra pedig, hogy hogy lett egyről a kettőre a jégből víz, a "csoda" magyarázatot adta.
Tehát Manó nemigen hitt magában és képességeiben, és hiába gondolta, hogy itt elbújhat régi világa elől, magával hozta keresztjét, ezért képtelen volt varázsolni.
Elemi mágia tanára küldött neki egy baglyot, hogy a mai órát egy helyettese fogja tartani. Tehát az abbéli szorongását, hogy gyakorlati tárgy lesz hiába oldotta volna fel Ádám megértő jelenléte, most mégis izgult, az új tanár mit fog szólni tehetségtelenségéhez. Addig agonizált ezen szobájában, hogy végül el is késett az óráról. Négy perc késéssel, lihegve érkezett meg a terasz vízmágusoknak fenntartott részéhez.
- Jó... napot... kívánok - lehelte szaggatottan, pedig előtte néhány levegővételnyi ideig igyekezett megregulázni tüdejét.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 23. 19:32 | Link

Regős Manó

Minden magában töltött perccel csak mosoly húzódott ajkaira, hiszen ő is volt egyszer fiatal. Bár helyzetéből és beosztásából adódóan jobban is morgolódhatna azon, ha valaki késik, amíg az nem nyúlik túl 10 percen, nem szokott belőle nagy ügyet csinálni. Egyébként is, kinőtt már minden diák itt, és a legtöbb iskolában, ahol megfordult, a formálható korból. Így jóformán tanácsnak érzik a szabályokat, amit maguk dönthetnek el betartanak-e vagy sem. Két babzsákfotel hevert a terem közepén, ezeket a sűrű vízoszlop vette két oldalról körül, éppen annyi utat engedve, hogy oda lehessen menni. Anna hallva a szapora lépteket az ajtó felé fordult, majd kedves mosollyal intette a fiút az ülőalkalmatosságok felé.
- Üdvözlöm, Manó, ha nem tévedek. Soó Anna vagyok, azért jöttem, hogy egy kicsit megpróbáljunk együtt pancsolni.
Olcsó humor a harmincas éveiben járó nőtől, ellenben ha most a vérkomoly leckét kezdené vázolni, lehet anélkül, hogy leülne elé a fiú, elmenekül innen. Minden elemi mágus más és más. Van aki örül, van aki megretten, van aki szereti, van aki nem. De az mindegyikükben közös, hogy legbelül mindenre képesek lehetnek, csak egy kis hit és bizalom kell magukban.
- Tegeződhetnénk, ha nem bánod, úgy könnyebb beszélgetni. Mesélhetnél egy kicsit. Hallottam, hogy nem vagytok annyira összhangban még a vízzel, próbálkoztál előhívni magadból mostanában?
Ez pusztán érdeklődés, még mielőtt bármi történne, meg talán ha kicsit beszél magáról, a viszonyáról az elemmel, akkor el is indulhatnak valamilyen nyomon. Azért jött, hogy segítsen, és ehhez a lélek mélyére is be kellhet tekinteni.


Írta: Irisz
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. május 23. 19:51 | Link


Soó Anna
öltözet

- Elnézést a késésért! - szabadkozott Manó rögtön a bemutatkozás után. Abban a pillanatban elfelejtette a nő nevét, amint az a következő mondatra tért. A "pancsolni" kifejezéstől remegős, bizonytalan mosoly került ajkára. A kedves szótól kicsit jobb közérzete lett, de újra aggódni kezdett, amikor a babzsákok felé mutatott a hölgy.
Át kell mennem anélkül, hogy vizes lennék! - Manó rémeket látott.
Semmi ilyesmit nem kértek tőle, a vizsgáztatás elnapolódott. Bátran használhatta a kis átjárót, és leülhetett. Egy szerény köszönömmel elfogadta a tegeződés lehetőségét, mielőtt egy nagy levegővétellel rákészült volna arra, hogy mesélnie kell.
Bármit gondolt a tanárnő a Manó arcán megjelenő pír okáról (hogy kínosan érzi magát, amiért nincs összhangban az elemével, vagy hogy nem mostanában próbálkozott elemi mágiával a fiú), igaza volt. Mostanában nem gyakorolt, igaz, alig múlt két hete, hogy ezt utoljára megtette. Sok tantárgya volt, és szinte mindegyikből faragnia kellett lemaradásán. A gyakorlatot sikerélmény hiányában, gondolván, hiába strapálja magát, hajlandó volt újabban komolytalanul venni.
- Hát... mikor legutóbb próbálkoztam, nem sikerült - ütötte el a pontos válaszadást. - Kaptam segítségül egy sunkit, de még csak ismerkedünk egymással.
A víz és levegő elemű mágikus lény nehéz jellemnek bizonyult. A gőgös állatka bár megtűrte környezetében, egyelőre távolságtartó volt Manóval. Talán csak a fiú képzelte ezt be, esetleg kivetítette rá bűntudatát, hogy képtelen neki nevet találni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 24. 09:23 | Link

Regős Manó

- Ugyan, a fő, hogy ideértél.
Látható a fiún, azon túl, hogy esetlegesen leszúrná még mellé, hogy így is feszeng. Ezt, főleg ilyen koncentrációt igénylő gyakorlati oktatásnál pedig nem kéne tetőzni. Próbálja inkább a fiút szóra bírni, hogy ne süllyedhessenek a tehetetlenség, vagy a lelkiismeretfurdalás mocsarába. Ő maga sem volt mindig ilyen határozott a képességgel, de az élő példája annak, hogy bármi lehetséges.
- Értem. Általában az erő megjelenésétől már vonzódnak úgymond az azonos elemű állatok a mágushoz, így biztosan ő is. Mikor én kezdtem a tanulást szükségem volt egy bizalmas, állandó pontra, ami a gyakorlást segíthette. Neked akár az állatod is lehet az. Mindig ott van,segít közelebb érni a sikerélményhez, és leginkább akkor érzi jól magát, ha érzi a kapcsolatban is a víz erejét, amit te tudsz neki kimutatni és életre hívni.
Hosszabb monológra sikeredett, de egyrészt úgy gondolta a válasz nem volt teljes, így pedig a fel nem tett visszakérdezésre is akár válaszolhat, másrészt a beszélgetés egy bizalomépítő kapocs. Idegenek még egymásnak, így időbe telik majd, hogy ha bármit szeretne előcsalni a fiúból, az menjen egy-két szóra.
Míg figyeli Manó reakcióját, tenyereit felfelé fordítja, - ő ugyan régóta nem használ sok, aprólékos mozdulatot, de ha valakinek így mutatja, megkönnyíti neki - és előhívja a vizet. Először csak kavarog a keze felett, milliméterekre a bőrétől, majd gömb alakját ölti, lassan pedig kásás, havas állagúvá kezd válni, pont, mint a hógolyó.
- Arra gondoltam, ha vannak kérdéseid, szívesen felelek bármire, után pedig ha jól megnézed ami a kezemben van, ehhez hasonló változásokat próbálnál meg a víz sikeres előhívását követően. Megpróbáljunk együtt rákoncentrálni?


Írta: Irisz
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. május 24. 11:37 | Link


Soó Anna
öltözet

Minél több időt tölt a fiatal tanerő társaságában, annál inkább érzi, az illető csak segíteni szeretne, és nem fog ítélkezni felette. A görcs belsejében így kicsit oldódni kezd. Csak eszébe ne jusson újra az a rengeteg dolog, ami miatt szégyellenie kell magát.
A tanárnő azt állítja, elemi mágikus lényének vonzódnia kellene hozzá. De nem vonzódik! Na tessék, eddig tartott a nyugalom.
Mégis megpróbálja erővel eltolni ezt a gondolatot. Az óra után komolyabban veszi a kapcsolatépítést a kis sunkival. Nevet választ neki, ami a macskalénynek is tetszik, azután együtt fognak gyakorolni. Nyitott ajtónál, mert azért lehetőséget akar adni az állatkának arra is, hogy elmenjen, ha nem szereti őt. Akkor visszaadja Merkovszky profnak. Egyszerre válik szomorúvá és önutálóvá erre a gondolatra.
Na, de most tényleg lezárja a sunki felé vezető utat az agyában, és arra figyel, amit oktatója mutat.
Kapva kap a lehetőségre, hogy kérdéseket tegyen fel. Már hozzászokott, hogy inkább az elméletbe temetkezik, ha a varázslás nem megy. Addig is elodázhatja a felsülést. Próbál olyan kérdéseket feltenni, amik közelebb vihetik a gyakorlat megvalósításához. Hiába hallotta már a válaszokat a kérdések legtöbbjére, még mindig nem érzi.
- Milyen érzés a víz előhívása? Mit kell éreznem? Mire gondoljak? - először lassan, de aztán egyre felbátorodva ontja őket.
- Az lehet a baj, hogy mindig is féltem a víztől? Nem tudok úszni. - Bár most már legalább hajlandóságot mutat arra, hogy megtanulja. Ha előbb biztos lehet abban, hogy képes kezelni a vizet.
- Nincs egy egyszerűbb feladat...? - kérdezi végül, pedig maga is sejti, ez az a minimum, amire már most képesnek kéne lennie, mindenféle előképzettség nélkül. - Én tényleg nagyon kezdő vagyok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 25. 10:04 | Link

Regős Manó

Úgy tűnik, ha kérdések lehetőségére adja át a teret, kezd oldottabb lenni a tanítványa is. Ezt egy szélesebb, bátorító mosollyal nyugtázza, miközben nagyon figyel arra, mire is kíváncsi Manó. Alapvetően a legtöbb diáknak van valami gátja az eleme kapcsán, ami ha feloldódik még nagyobb élmény a tanulás, mint amúgy. De ezek nem látszanak csak úgy, ki kell deríteni őket, ahhoz pedig jó alap a beszélgetés.
- A víz a te részed, minden érzésedben ott van, veled együtt él. Jártál már a tengernél? Vagy nagyobb tónál? Esetünkben mondjuk, hogy szemléltessem ott a tenger. Szokták mondani, hogy akkor háborog, és viharos, mikor dühös vagy haragos. Ellenben nyugalomban szépen ring, tiszta víztükörrel.
Kezdett bele, remélve, hogy elkezdi kicsit megérteni a fiú is, hogy azt akarja sugallni ezzel, nem csak, hogy nem kellene tartson tőle, hiszen az élete része, hanem teljesen a részévé tehetné azzal, ha közelebb kerülne hozzá. Ugyan olyan kifejezőeszköz lehet a víz, mint egy szó az érzelmek esetében. Persze ehhez még sokat kell majd tanulni és gyakorolni.
- Fontos, hogy az elemed nem csak, hogy együtt él veled, de óv is téged. Nem bánt, nincs rá szándéka. Sőt egyébként még abban is segíthet, hogy új dolgokat tanul, mint az úszás.
Kacsint rá Manóra, hátha egy kis lelkesedést ismét visszacsalogat belé, mint a kérdésekkor már kezdte érezni. Kinyújtotta felé mosolyogva a tenyereit szemeivel jelezve, hogy szeretné, ha a fiú az övére helyezné a sajátjait.
- Tudod, a tehetség nem tanulható, de benned már ott van. Minden más csak gyakorlás kérdése. Szabad a kezed? Megpróbáljuk együtt a víz előhívását, rendben? Aztán rátérünk a többire. - Megvárta, még kicsit gondolkodni tud a tanonc, esetleg belekérdez, majd ránézett ismét.
- Koncentrálni fogunk most, rendben? Hunyd le a szemed, ha úgy könnyebb, aztán pár mély lélegzet után képzeld el, ahogy a víz lassan a tenyeredbe csordogál.
Próbálta elérni, hogy Manó akarata se blokkolja azt, amit szeretne elérni, igaz nem feltétlenül kell minden, azonnal sikerüljön, de minél többször igyekszik, annál több a sikerélmény is.


Írta: Irisz
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. május 25. 11:01 | Link


Soó Anna
öltözet

Vannak vizek, amikre szívesen gondol az eleme megjelenése óta, mióta tudja, hogy ez az elem nem fogja megölni. A mély, cápákkal, medúzákkal és azokkal a borzasztó uborkákkal teli nyílt tenger nem tartozik a kedvenc vizek közé, bár látványra az is gyönyörű. Igen, volt a tengernél, ezt meg is osztja tanárával. Motyogva pedig hozzáteszi, hogy a bokájánál mélyebbre nem merészkedett bele. Neki a parti napozás a tökéletes nyaralás, nem a vízben lubickolás - ez csak a magyarázat, nem pedig valami, amit szintén megoszt a mentorral.
Szívesen nyújtja kezét a tanárnak, mert örül, hogy nem kell egyedül csinálnia. Mikor tenyerei már a nőében vannak, nagyon figyel arra, történik-e változás a kezei körül, vagy a levegőben. Valamit éreznie kell!
Az instrukcióknak megfelelően becsukja a szemét (minden segítséget megad magának), mélyeket lélegzik, megpróbál minden gondolatot száműzni. Aztán megjelenik az agyában egy patak képe, egy sötétzöld fákkal teli erdő közepén. A hely nem barátságtalan, a fény beszűrődik a lombok között, és megcsillan a tiszta ezüst színű erecske hullámain, láttatni engedi a fehéres szürke köveket, amin vándorol a víz. Csuklója alatt, ahol összeér a két kéz, ott a forrás. A víz pedig tenyérét simogatva, az ujjai között csorog lefelé. Mint ahogy a lapos föld szélén folyik le az óceán. Valahogy így tanulták, mit gondoltak az emberek még Kolumbusz előtt.*
Ezt képzeli lehunyt szemmel, és annyira élethű a fantáziája, hogy fél szemmel kipislant tenyereikre, mi történik ott.


*Valójában már az ókori görögök is tudták, hogy a föld gömbölyű, de nekem így tanították általános iskolában.:)
Utoljára módosította:Regős Manó, 2016. május 25. 11:07 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 26. 19:18 | Link

Regős Manó

Ahogy kezeit a tanoncé alatt tartotta biztonságot és segítséget akart egyszerre nyújtani neki, azonban ennél többet nem tett. Létrehozhatta volna egyből a vizet a tenyereik fölé, azonban az hamis ígéretet adna, az pedig most biztos nem segítene még. Figyelte, ahogy tényleg koncentrál Manó, összpontosított rá, hogy továbblendíthesse, ha elakadna a dolog. Nem sok idő telt el, még ugyan víz nem lett belőle, de Manó leselkedni kezdett, láthatóan érdeklődően, nem pedig a félelem járta át. Ismét magához vette a szót, majd kihúzta kezeit az övé alól és szembe helyezte Manóéval.
- Kinyithatod a szemed nyugodtan. Figyeld, mit csinálunk, de próbáld meg továbbra is magad előtt tartani az előző gondolatokat, jól haladunk. Amint már érzed, ahogy a víz ott van a kezeidben, próbáld ott is tartani, hívogasd magadhoz, ne engedd, hogy elcsordogáljon céltalanul.
Miközben magyarázza, a maga kezében formálja is az elemet. Lassan áll össze cseppekből egy kavargó kis részen, de egyelőre ezt a valóját tartja. Szemeit a folyékony nedűről átemeli a tanoncára. Várta, hogy nyugodtan koncentráljon tovább, és kisüljön belőle valami, amint előtte lesz, azzal már tudnak mit kezdeni, akár egyelőre csak elméleti szinten is. És lás csodát, ha nem is nagy mennyiségben, de mintha kisebb mennyiségű, és bizony nem izzadtság, elkezd Manó kezei körül vándorolni. Meg kell szokja ezt a folyamatot és az érzést, ami a víz birtoklásával jár, de biztos benne Anna, hogy a kezdők közt is nagyon tanulékony emberrel van dolga.


Írta: Irisz
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. május 27. 12:47 | Link


Soó Anna
öltözet

Csalódott volt, hogy nem azt látta, amire számított. Még ha nem is alakult takaros gömbbé tenyerén a víz, igazán megjelenhetett volna. Hiszen látta maga előtt. De a tanárnő így is elégedett, ő optimistán látja a helyzetet. És szavai alapján Manó meg is érti, mi volt a probléma. Hagyta elfolydogálni a patakot, pedig épphogy meg kellett volna őriznie.
Rajta volt a sor, egyedül. Becsukta a szemét. Így jobban tudott koncentrálni, mintha a csupasz tenyerét nézve próbálja elhitetni magával, hogy ott mindjárt folyadék lesz. Visszatért az erdőbe, de most nem hagyta elszökni a patakot az avarban, a kövek és ágak között. Egy kis földbe vájt medencébe érkezett a víz, ott kavargott tovább. Így képzelte a csuklóból kifutó patakocskát, és a tenyerét mint medencét. Próbálta összeegyeztetni a két képet, majd elvonatkoztatni az erdőtől, és a tenyerére összpontosítani. A gondolatai így már elcsámborogtak, ő erőnek erejével igyekezett mederben tartani őket. Úgy, mint a vizet. Úgy, mint a vizet.
Újra kihunyorított csukott szemén át, és most tényleg megtörtént a várva várt hatás! Úgy megörült ennek, hogy rögtön el is engedte a vizes képeket és a koncentrációt.
Utoljára módosította:Regős Manó, 2016. május 27. 12:49 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 27. 16:50 | Link

Szépvölgyi Richárd
Délután háromnegyed négy

A minisztérium egyik kiküldött dolgozóját már sokan láthatták és ismerhetik, azonban másikuk, szokásához híven, megint elkésett, ha úgy vesszük, akkor csak potom két hetet, és az órájára is épphogy csak beesik. Természetesen lóhalálával, szóval az első itt töltött percei a normális szívritmusának visszahozatalára mennek el. Pazarlás...
Abban a pár percben kicsit át is gondolja, hogy mit fog ma csinálni, aztán rá kell jönnie, hogy lusta disznó volt, mert még a diák nevét és elemét sem tudja. Ezt minél gyorsabban pótolnia kéne, úgyhogy előkapja kis szütyőjéből a méteres pergament, amire minden rá van vezetve, slissz-slussz átolvassa, visszatekeri, megpaskolja, mintha csak az eszét tartaná ott, és visszacsúsztatja öltönyének belső zsebébe.
Két pislogással körbetekint, nyugtázza, hogy jól van, minden megvan, majd, csak, hogy elüsse a maradék néhány percet, a nyilvános teremben kezd gyakorlatozni. Kisebb tűzgolyókat lövell, majd felgyorsítja a szél erejével, vízzel eloltja, földdel betemeti, ami leesve máris kis növénykét kezd "termelni", ami gyorsan eléri a másfél méteres magasságot, és magától kezdi elölről a folyamatot a tűzlabdákkal.
A férfit azonban ez sem köti le sokáig, mindössze 10-15 percre, szóval nekiáll összetakarítani maga körül, hogy egyre morcosabb kedvvel várja a vendégét, miközben nem is sejti, hogy a tanóra valójában négy óra helyett fél hatkor kezdődik, csak lusta volt elolvasni a baglyot, ami a levelet hozta a változásról, inkább fogta magát és kitessékelte a tollast a szobájából. Hát most tanulhat a kis hibájából.Írta: Luna
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:04 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 27. 19:52 | Link

Regős Manó
kis szemléltetés

- Ez fantasztikus.
Erős visszacsatolást próbál adni, látva a belefektetett munka és koncentráció mértékét. Érzi, hogy erre most szükség van és a továbbiak mind egy ilyen sikerélményre tudnak épülni. Mosolyogva hagyja, hogy kiélvezze Manó a pillanatokat, hogy átjárhassa őt az érzés, bízik abban, hogy ez nem csupán véletlen, tényleg kibontakozik majd lassan a benne rejlő erő. Hagyta, hogy ízlelgesse az érzéseket, amit kelthet ez most benne, majd kis idő után, mikor a nagy örömben látszik, hogy elveszni látszik a koncentráció, közbeszól.
- Most elengedheted már, nyugodtan. Megpróbálod még egyszer, de most nem elképzelve, hanem az érzést, az érzelmeid felhasználni hozzá? Azt próbáld felidézni, és újra hívni, rendben?
Kérdezett vissza, hiszen ez a gyakorlatok alapja, amit szeretne neki bemutatni, így pedig lehetőség lesz még erre is. Természetesen a kezeit még mindig ott tartja előtte, érezze a segítő szándékot, de lássa, hogy az önállósága eredménye mindez. Mikor már úgy tűnik neki, hogy sikerült megértetnie, mi kell történjen, belevágott kicsit az elméleti részébe a halmazállapot és hőmérsékletváltásnak.
- Amiről az elején beszéltem, az is mind hasonlóan gyakorolható. A hideg és meleg érzete lesz, amit át kell majd adj a megidézett vízbe a hűtéshez és melegítéshez. Ezekkel tudod majd a halmazállapotot is változtatni, amit majd meg is mutathatok több módon.


Írta: Irisz
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:05 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. május 29. 12:24 | Link


Soó Anna
öltözet

Honnan tudja, hogy mi a trükköm? - tűnődött el Manó. Ennyire látszott volna az ábrázatán, hogy egy másik helyszínre képzelte magát a varázslathoz?
Akárhogy is, most egy újabb szinttel feljebb kell lépnie. Bár örült a kezdeti sikernek, ettől azért megijedt. Gyorsan, mert közben ezt elfelejtette megtenni, próbálta újra lejátszani magában, milyen érzés megidézni a vizet. Valamiféle bizsergést, simogatást érzett. Vagy mintha a pórusain energia szökne ki, de nem távolodna el, és nem is tűnne el a semmiben, csak kavarogna a bőre, a tenyere körül. Effélét keresett most. De hogy érzelmek?
- Milyen érzelem kell hozzá? - próbálta kifejezni, amit akar. Maga sem tudta megmondani, milyen emocionális állapotban volt most már. A kezdeti szorongás vagy eltűnt, vagy legalább háttérbe szorult. Talán a nyugodtság a kulcsa?
Tenyerét nyitva felejtette, hát most újra visszanézett rá, és próbálta felidézni az érzéseket, amiket az előbb produkált, de nem menekülni erdőbe értük. Próbálta maga irányítani azt a mágikus érzetet, aminek a tenyerén át a szabadba kell jutnia, és vizet létrehoznia.
Ha sikerült a gömb - és most ha annyi minden is, de a kétkedés nem ronthatta el ezt, az elvesztette a csatát az érdeklődéssel és koncentrációval vívott harcban -, tett egy próbát, amint elképzelte, a vízgömb egy belső, forró pontjából meleggé változtatja az egész folyadékhalmazt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 29. 20:24 | Link

Regős Manó

Elvigyorodott a kérdésen, de csupán azért, mert nagyon megörült, hogy látja a további próbálkozások előszelét ebben. Nem akarta túlságosan megszabni a fiúnak, mit és hogyan kell érezzen, hiszen minden embernél más képes előhozni bizonyos érzéseket, ahogy egy dolog több félét tud generálni. Manó fogékonyabb a víz kapcsán mindenre, ha ezt még kevéssé is érzi, viszont ott van benne, az ereiben, a zsigereiben. Egyszerűen éreznie kell, ahogy vele él, hogy ez egy éltető, energikus, kellemes és talán örömteli érzés is. Bár inkább a sikerélményhez kötik ezt a tanoncok általában.
- Tudod nagyban függ attól, minek éled meg ezt. Az imént, én legalábbis ezt láttam, és hasonlóan szoktam idézni, úgy vettem észre, felszabadultál. Érezted és hívtad, a természetes, szabad, simogató és élő valójában. A lényeg abban van, hogy mindig tudd és érezd, hogy veled van az elemed, ott van benned, csak eléggé bíznod kell benne és előhívni.
Ahogy befejezte, látta, hogy Manó ismét koncentrál, így elhallgatott, miközben figyelte a történéseket. Valami most sikeresen átszakadt az eddigi próbálkozásokon és sikerélménnyé állt össze, ez a lendület pedig sokat adhat a tanuláshoz. Nem csak figyelte, de a közelben lévő keze percekkel később érezni kezdte, hogy a víz melegebb, mint az elején.
- Nagyon szép munka.
Elégedett és biztató mosollyal bólogatott Manó felé, jelezvén mennyire ügyes. Közben a saját kezében a vizet gömb alakban megidézte, cseppekből összeállt egy Manóéhoz hasonló méretű. Rákoncentrálva a folyadékra lassan kezdte el a szobahőmérséklettől hűteni, a folyadék pedig kavargott, majd lassan kásásodni kezdett, ahogy ki is fehéredett. Elérve a havas állagot se állt azonban le ezzel, egészen addig kitartott és hűtötte, még a gömb el nem jegesedett teljesen és üvegszerűen össze nem állt. Ezután megvárta, még Manó az előző gyakorlatból feleszmél. Tudja hogy ez sok erőt és koncentrációt emészt, főleg a kezdőknél, ezért is ő csinálta a következőt végig elsőnek.
- Mit gondolsz, ha pihensz egy kicsit fejben, és megmutatom ennek a jéggömbnek még a kiolvasztását is, megpróbálsz te is egy hógolyót?


Írta: Irisz
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:05 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. május 30. 13:35 | Link


Soó Anna
öltözet

Hát az érzelmekre vonatkozó tanáccsal nem megy sokra. Ez nem a tanárnő hibája, de megnehezíti a felkészülést, ha nem egyértelmű, hogyan kezdjen neki egy elemi mágikus idézésnek. Felszabadultság. Valami, amit festés közben érez. Ezt fogja akkor keresni.
A második gondolattal is nehezen tudott megbarátkozni. Mindig éreznie kell az elemét, hogy vele van. Víz. A vér, ahogy csörgedezik az ereiben? Aggasztó, hogy nem érzi azt, hogy mondjuk egy vízbuborék lengi körbe folyton... Néhány másodpercre teljesen elcsendesedett, hogy arra figyelhessen, érzi-e maga körül és magában a vizet. Talán mindig is így volt, ezért nem érzi a különbséget? Semmi különöset nem tapasztalt.
Hogy hogy csinálta, nem is az a lényeg, hanem az, hogy eddig siker koronázta képességeit. Érdekes, hogy egy éven át ez nemigen sikerült neki, ezzel a tanárral pedig rögtön. Nem hitte, hogy a fiatal hölgy csal, de valahogy mégis az ő mentorálásának tulajdonította a sikert. Az is segített, hogy ilyen lelkesen örült az eredményeinek. Átszállt Manóra is az elégedettség érzése. Még a hőmérsékletváltoztatás is sikerült. Elsőre!
Most pihenésre szólították fel, ezért a "mozizás" alatt tényleg próbált rövid idő alatt sokat lazítani. Elfáradt már a sok összpontosításban. A kristályként csillanó sima gömbfelület pedig olyan csodásan nézett ki!
Bizonytalanul bólintott, majd amikor a tanárnő jéggömbje kiolvadt, és rá került a sor, tenyerének éleit összeszorítva, kezéből gömböt formálva, újra megpróbálta a víz létrehozását, utána pedig homlokráncolva az erőfeszítéstől, annak belsejéből hógörgeteg képében eláradó hűvösséget.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 30. 18:26 | Link

Regős Manó

Ugyan a feladat, tekintve azt, hogy miként haladtak meredek, fel merte dobni. Ahogy pedig tapasztalja, Manó el is kapná azt a labdát. Persze csak képletesen, a vízzel nem tervez dobálózni különösebben, nem ezért vannak most jelen. Örül neki, hogy nem kellett tovább kapargatni a felszínt, és ha nem is nagy horderejű változásokat, de kisebbeket elért. Úgy látja, hogy azért már sok munka volt abban, hogy ez most mehessen, pont ezért nem is tekinti saját sikernek, inkább Manóénak és a jó alapoknak, amit már szerzett. Ha az főleg elméleti, akkor is érvényes ez. Anélkül a gyakorlat se állna biztos talpakon.
Lassan végiggondolta, miként akar szemléltetni, majd látva, hogy Manó kicsit hátradől és ellazul, lassú olvasztásba fogott. Alapvetően ez nem igényelne tőle hosszú időt, de próbálta elnyújtani, hogy látható legyen, ez azért egy hosszabb folyamat, és nem kell megijedni a sikertelenségtől sem. Mikor már újra cseppfolyóssá válik az anyag, három csuklómozdulatból eltünteti az egészet, majd összekulcsolja kezeit.
- Előfordul, hogy egy-egy gyakorlat nem sikerül tökéletesen, vagy csak többedszerre kapod el majd a fonalat, de csak akkor lehetsz eredményes, ha bízol magadban és a vízben. Abban, hogy ő engedelmes lesz, te pedig erre rá tudod bírni, ha már előhívtad.
Miután elmondta teljes figyelmét Manó mozdulatainak szánta. Látta, hogy erősen koncentrál, de tudta, hogy még útja elején jár, a kitartása sem a legerősebb még és el is fáradhatott. Mikor hosszabb másodpercek után, csak apró hőmérsékletváltozást vesz észre, közbeavatkozóan, de nem hirtelen újra kitartja kezeit a fiú felé.
- Szerintem nagyon jól haladtál ma, de talán ehhez egy picit most nagyobb pihenő kell majd. - Mosolyodik el, aztán megvárja, még reagál a tanonc, csak aztán húzódik vissza. - Mi lenne, ha útravalóra adnék neked egy feladatot? Nem lesz bonyolult, és ez is segít majd a későbbiekben.
Veti fel, de egyelőre a feladatot meghagyja a végére, ha valóban elég elhivatott a gyakorlatok terén Manó. Nem kötelezőek ezek a házik, szimplán elég lenne megkérni gyakoroljon, de úgy érzi Anna, hogy előbb a felszabadulást kellene valahogy könnyíteni.


Írta: Irisz
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. május 31. 20:05 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. május 30. 19:20 | Link


Soó Anna
öltözet

Nem akadékoskodik, sőt megkönnyebbül, mikor a tanárnő megállítja. A gondolatai már szétolvadnak a fejében. Hiába volt ez rövidebb óra, mint általában egy tanóra a Bagolykőn, már most ki vágyik a teremből. Pedig nemcsak hasznos, de élvezetes is volt a mai gyakorlat. Csak egyszerűen sok elsőre.
- Nagyon, nagyon köszönöm! - hálálkodik. Mindenért. A dicséretért, a segítségért, a tanácsokért és a válaszokért is. Örül, hogy ezt az idegen tanerőt fogta ki mára. Bárcsak emlékezne a nevére! Amint itt végzett, baglyot ír Merkovszky Ádámnak - határozza el -, leírja neki a nő külsejét, és megtudakolja a nevét. Most már kínos lenne visszakérdezni rá.
- Igen, szívesen csinálok feladatot! - mosolyog Manó. Nem ugrik ki a bőréből lelkesedésében, szemén látszik, hogy szívesen nekiáll majd, lehet rá számítani.
Zsebéből elővesz egy darab papírt és egy tollat. Nem erőssége a memorizálás, és nem akarja elfelejteni a feladat részleteit. Figyel a tanárnőre is, de közben belül repes.
- Most akkor Ön lesz a tanárom ezentúl? - kérdezi hirtelen ötlettől vezérelve, talán a tanár szavába is belevágva, reménykedve. Azt már elfelejtette, hogy segítője tegezést ajánlott fel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. május 30. 22:31 | Link

Izzy - Elementálidézés

Ádám éppen az egyetemi jelentkezési lapjait nézi át, amikor meghallja a kopogást. Felnézve kikiált, belépésre kérve a tanítványt. A papírokat összerendezgeti, mert bár már bejelentette a távozását, azért ezt igyekszik nem a tanoncok orra alá dörgölni.
Mosolyogva fogadja a lányt, megállapítja, hogy jót tett neki a külföldi tanulmányút, valahogy biztosabbnak látja és érzi őt. Kicsit sajnálja, hogy neki nem sok köze volt ahhoz, hogy Izzy végül nagyrészt egyensúlyba került az elemével, de öröme sokkal nagyobb ennél az érzésnél, hiszen a legfőbb az, hogy a lány láthatóan sokat fejlődött.
- Készen állsz? - kérdezi, bár talán ostoba kérdés, hiszen, ha nem lenne biztos abban, hogy akar elementált, eleve nem is kellett volna megbeszélniük ezt a találkozót. - Kitaláltad már, milyen lesz az oltárod? Illetve remélem, az elmélettel tisztában vagy - húzza fel kicsit a szemöldökét kérdőn. Nem szeretné, ha most derülne ki, hogy semmit nem tud az egészről. Az elementál idézése első évfolyamos anyag az elméletiseknél, és a gyakorlatisoknak az elméletet álmukból ébresztve is magabiztosan képesnek kell lenniük elmondani.
Persze, ha fel kell frissíteni az emlékezetét, Ádám szívesen segít neki benne, elvégre ez még nem a vizsga, bár a férfi szerint ez több szempontból fontosabb, mint az. Az elementál sokkal nagyobb felelősség, sokkal biztosabb tudást igényel, és nem utolsósorban sokkal nagyobb buli, mint megfelelni a hivatalos szerveknek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Bánkúti Izabella
INAKTÍV


#Zizi #Pocahontas
offline
RPG hsz: 76
Összes hsz: 940
Írta: 2016. május 31. 15:32 | Link

Ádám bácsi
ruccants | elementálidézős tanulászárás| 21. tanév nyara

Furcsa újra az iskolai falai között, nem volt ez azért akkora idő, mégis tömörnek mondható. Komótosan, de biztosan szelte az utat az ajtóig, amin bekopogott. Mikor pedig bebocsátást nyert, belépve levette a hátáról hátizsákját, amit egyelőre kezében lógatva maga előtt szorongatott. Mosolyogva figyelte Ádámot, örült neki hogy itt vannak, hogy ismét vele gyakorolhat. Bármennyire sok dologra bírták is rá, az biztos nem ment volna, ha a tanára feladja az elején, mikor a legnagyobb gödörben volt. Bár túlzás lenne teljesen késznek kijelenteni Izabellát pyromágia terén, mégis érzi ő is, beérett a munkák gyümölcse. Mielőtt válaszolna azért csak odarobog Ádámhoz és jól megöleli, már ha nem taszítja el őt. Csak aztán távolodik el nevetve és bólogatva.
- Mint egy dinnyés Mennyországra! - Nagy súlya van a szavainak, ha ott van benne a dinnye, ezt jól tudja Merkovszky bácsi is, így í kellő nyomaték nélkül is fixen beszél. - Egy kicsit próbáltam fel is idézni az elmúlt héten a tudásom, úgy érzem igen.
Felel előbb az elméleti részre. Bár félelmei sokáig voltak, a maximalizmusa nem engedte volna korábban se azt, hogy ne adjon bele az elméletbe mindent. Abból kellően kiemelkedő a tudása, gyakorlatban kevésbé érezte magát jónak sokáig. Nem csak magabiztossági probléma, inkább valami gát állt mögötte. Azonban amennyit az erejével segített és amilyen közel került hozzá az elmúlt időszakban, mindent pozitívabban tud nézni már. Vagy legalábbis igyekszik.
- Ó, az oltár. Kaptam valamit... - Azzal kinyitja a táskáját és matatni kezd benne, majd egy zacskót húz elő, ami elég jól meg van pakolva. - Helyesebben szólván én magam hoztam, de a lelőhelyhez az utam egy kis kiruccanós ajándék volt. Ez itt eredetileg nasi lett volna Zhiva számára, de aztán csak nem haragszik majd. A Kenya-hegyről való vulkáni törmelék és hamu. Sokat töltöttem ott, és az erőm is azt hiszem ott teljesedett ki... ez lehetne esetleg a tűz alapja?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. május 31. 20:19 | Link

Regős Manó

Pontosan érezte, hogy közel a tűréshatár, és rosszabb átlépni, mint félbehagyással pihenőre kényszeríteni önmagukat. Szerencsére Manó se orrolt meg rá, sőt, még meg is köszöni. Mivel többnyire már bejegyzés előtt álló tanoncokkal találkozott elmúlt évei alatt, különös élmény, hogy ilyen apró dolgokért, amiket ma mutatott, ilyen hálás neki valaki. Örömmel, boldogsággal és büszkeséggel vegyített érzések ülnek ki arcára, és csak egy igazán nem tesz semmit legyintéssel lesüti szemeit. Szinte biztos benne, hogy ha rögös lesz is az út a hydromágus előtt, sok sikerrel is ki van az kövezve, ideje lesz ezeket is megélnie.
- Ezt örömmel hallom, de azért nem lesz ám olyan sok, vagy nagy dolog. A lényege az, hogy a sunkival kell majd gyakorolj. Nagyon kedves lény, és képes a víz megidézésére. Ha azt látja, te is teszed és közeledsz ezzel hozzá, hasonlóan fog reagálni, amolyan tükörként. Próbáld meg a biztos vízidézést vele gyakorolni, így lehetőséged lesz hozzá is közelebb kerülni.
Próbált tanácsot rejteni a kérésbe, amit meghagyni kíván a tanoncnak. Egyrészt úgy érzi, hogy a szigorú és tömött gyakorlati példák nem mindig hatásosak teljesen, néha kell egy lazább, könnyedebb vonal, ami ráébreszti az elemirányítót arra, hogy a saját dolgát is megkönnyítheti. - A másik dolog pedig az iménti tevékenység elsajátítása. Melegebbé tenni, forralni a vizet úgy tűnik egészen jó ráérzéssel tud menni, így azt kérném, hogy az egészen üvegszerűvé fagyasztást gyakorold, és utána annak olvasztását melegítéssel.
Mondja végig, igyekszik lehetőleg lassan és érthetően, hogy lejegyezhesse, már amennyit ebből le akar a fiú. Nagyon türelmes, és még az utolsó szavai közben érkező kérdés sem zökkenti ki. Feláll az eddigi kényelmes pozícióból, majd Manó vállára helyezi kezét közelebb lépve. Bátorítóan végigsimít rajta, aztán felel csak.
- Előre sajnos nem tudom, ezt a minisztérium határozza meg. Ha gondolod, meghagyok egy pontos elérhetőséget, és bármikor megkereshetsz engem is, mint Merkovszky urat. Bár bizonyos vagyok benne, hogy remekül boldogultok.
Ezzel a zárszóval pedig, ha nincs több kérdés, lassan figyeli a fiút és, amint készen állnak az óra végével a távozásra, megindul a kijárat felé. Neki még a minisztériumban erről majd jelentést kell írnia, de csak pozitívan tud reagálni.


Írta: Irisz
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Szépvölgyi Richárd
INAKTÍV


aeromágus mentőorvos
offline
RPG hsz: 415
Összes hsz: 1038
Írta: 2016. június 2. 21:44 | Link

Elementary Tetrabácsi

Egy minisztériumi dolgozó. Nem vagyok lelkes. Ahogy lépkedtem a folyosón, megszorongattam a csuklómon feszülő karpereceket, már előre várván a pillanatot, amikor is a minisztérium küldötte majd szépen leoldja, hogy órát tarthasson. Szuper lesz... egy sóhajtás kíséretében fordultam egyet, a megfelelő folyosó felé véve az irányt. Nem elég, hogy Merkovszkynak el kell mennie a suliból (ezzel itt hagyva az összes tanoncát, miközben ezek ránk szálltak), de az, hogy még több minisztériumi ember lepi el a kastélyt... felemelő érzés.
Nem tehetek róla, de úgy érzem magam minden nap, mintha egy bilincs lenne a csuklómon. És egyáltalán nem érzem az elemem kavargását, mikor rajtam van, valahogy lefojtja az egészet, és ez baromira frusztráló tud lenni. Nagyon. Szóval ennek fényében eléggé feszülten lépkedtem az elemis terasz felé, folyamatosan piszkálva a karpereceket, mintha azt várnám, hogy csak úgy lepattannak a csuklómról. Hát nem.
Hat óra előtt pontosan öt perccel már az ajtó előtt álltam, s egy lélegzetvétel kíséretében kopogtam be, majd amennyiben bebocsájtást nyertem, be is léptem a terembe, s a férfi felé vettem az irányt.
- Jó estét. - köszöntem halkan, azonban megvártam, hogy (amennyiben igényli) a férfi nyújtson kezet, ne én. Egyébként talán kissé fáradt tekintettel néztem rá, de már gyakorlatilag mindegy volt. Annyira tele volt mindenem ezekkel a minisztériumi intézkedésekkel, Merkovszky távozásával, meg az egész herce-hurcával, hogy már szinte nem is izgatott. Gyakorlatilag a minden mindegy szinten voltam, egyszerűen nem tudta felkelteni ez az egész az érdeklődésem. Csak teszem a dolgom, és remélhetőleg békén hagynak. Jó lenne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanElementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. június 3. 14:19 | Link

Richárd

A morcosság nem tűnik csak el úgy, mintha minden tökéletesen oké lenne, így a küldött vissza se méltat köszönni, amikor tanítványa belép hozzá. Odasétál elé, kezet nyújt, majd mogorva, mély hangján annyit sikerül neki kinyögni, hogy:
- Kemenes Viktor.
Mutatkozik be olyan egykedvűen, amilyen talán még Richárd sincs. Mivel szokása, ezért enyhén utalgatva akar rákérdezni, mit is csinált eddig, ebben az egy órában a fiú, hiszen az órája már rég elkezdődött.
- Mennyi is az idő?
Kérdezi meg Ricsit, majd csettint egyet ujjával, mert az nagyon illedelmes, mire Richárd kezéről sebtében elszivároghat a karkötő utolsó maradványa is.
- Ma megtanulunk mérgező gázokat semlegesíteni, így rögtön rá is térnék az anyagra. A toxikus környezet, mondani sem kell, elég egészségromboló tud lenni, de te, ha képes vagy irányítani az elemed, seperc alatt megszüntetheted, és helyére a legfrissebb hegyi oxigént teremtheted oda. Persze átvitt értelemben.
A reakciói, cselekedetei nem épp a leghelyénvalóbbak, olyan, mintha egy komplexusos ürge lenne, de nem az ám.
- A mérgező gázokat azonosítani a legkönnyebben úgy tudod, ha megszínezed őket. Mivel levegő az elemed, így a körülötte lévő levegőt színezed valójában, nem pedig az anyagot, de onnantól már gyerekjáték az eltüntetése is. De, hogy ne csak én beszéljek, a kérdésem a következő. Mit gondolsz, milyen nagy csoportokba foglalhatjuk a levegőben található mérgeket?
A mivoltom már jóval barátságosabb lehet, mint előszörre, mert azzal foglalkozom, amivel akarok. Az elemekkel.


Írta: Luna
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. június 3. 14:36 | Link

Manó

Most, hogy már kicsit megismerte a helyet, jobb kedvvel indul Viktor órát tartani. Annától is halott már információkat, hogy mit, és hogy lesz majd érdemes megoldania, így nem kell csak önmagára, és kissé nyers stílusára támaszkodnia.
A szokásos helyen várja diákját, a lépcsők tetején, miközben sétálgat, és szemügyre veszi az egész helyet. Az az aprólékosság, amivel megformálták a a teret, olyannyira vonzóvá teszik számára a helyet, hogy egy pillanatra elgondolkodik azon, hogy ezután itt fogja leélni az életét, semerre nem fog mozdulni onnan.
Megint sok-sok perccel korábbi, de múltkori mogorvasága már rég tovaszállt, így csak leül a legfelső fokra, és hátraveti magát, hogy a plafont szemlélhesse. Nem túl felnőttes, de neki pont megteszi. Ilyen ez. Egyszer nyugodt, mint a hegyek közt fellelhető tavak, másik pillanatban pedig háborgó, mint a tajtékzó tenger. Nem is csoda, ha fő eleme a víz, hiszen a legfőbb jellemvonása, amiről tuti mindenki felismeri, csakúgy ezt táplálja.


Írta: Luna
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. június 4. 13:55 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. június 3. 15:40 | Link


Kemenes Viktor
öltözet

Manó ezúttal nem késik. Az első Soó Annás órája óta sikerélménye van, ennek hatására olyan aktívan gyakorolja az elemi mágia használatát, hogy lassan félő, emiatt nem fejlődik semennyire a pálcás varázslásban. (Pedig tudjuk, hogy azon a tájékon nagyobb problémák vannak a gyakorlás hiányánál.)
Mióta elnevezte víz és levegő elemű állatkáját, amit itt a Bagolykőn kapott, még inkább megy a koncentráció. A sunkit, Ecsetet azóta szinte kenyérre lehet kenni, és puszta jelenlétére is támogató erőt nyújt fehér hajú gazdájának. Most ugyan nem Soó Annával - magában is így hívja - lesz órája, de ez nem lohasztja le lelkesedését: biztosan sokat fog tanulni az új próbatanártól is. Ha a víz elem létrehozásáról és manipulálásáról van szó, a legkülönösebb érzés járja át, amit amúgy ritkán tapasztal: Menni fog! A sok dicséret és biztatás miatt, amit a tanárnőtől kapott, a ritka fennakadások sem szegik annyira kedvét, pedig ez alapbeállítás nála.
Könnyű léptekkel szökell fel a lépcsőkön, az utolsó sor tetején pedig ott ül valószínűsíthető tanára.
- Jó napot kívánok! - mosolyog vidáman Manó és két pillantással később már a férfi mellett áll.
Utoljára módosította:Regős Manó, 2016. június 3. 15:40 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. június 3. 16:06 | Link

Manó

Ezek a diákok szeretnek nagyon pontosak lenni, ami még derűsebbé varázsolhatja az amúgy szürke hétköznapokat. Vigyorognia kell rajta, miközben feltápászkodik, és kiigazítja amúgy makulátlan öltözékét.
- Üdv újra itt. Mivel még nem találkoztunk, Viktor vagyok.
Nyújt felé egy gyors, határozott kezet, hogy mindezek után máris mutassa az utat az óra helye felé. Ő megy hátul, Manó elől, így illik ezt, ha meg már nyugis helyzet van, akkor nincs mire várni...
- Ma a színekkel fogunk foglalkozni, azonban előtte kíváncsi vagyok, mit mutatsz nekem. Anna mesélte, hogy múlt órán idéztetek, és a hőmérkélettel foglalkoztatok. Az első feladat, hogy megmutasd, mit tanultál, háziként pedig tökéletesítettél. Hógolyót, fortyogó vizet, vagy akár patakocskát. Rád bízom, meg most még a sunkid is segíthet benne, elvégre te ő vagy, ő pedig te.
Elnémul, várakozik, ha nagy baj történne, segít, most viszont a fiún a sor. Ha az állatkájával demonstrál, őt az sem zavarja, elvégre még kezdő tanonccal van dolga, ha viszont anélkül is megy, akár csak közepes teljesítménnyel, akkor is örülni fog neki. Túlságosan nyugodt most ahhoz, hogy annyira megkösse bárki kezét, mint múltkor.


Írta: Luna
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. június 4. 13:55 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Regős Manó
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 151
Összes hsz: 428
Írta: 2016. június 5. 15:55 | Link


Kemenes Viktor
öltözet

A férfi feláll, így a diák meg tudja állapítani, milyen tökéletesen van felöltözve. Röpkén végignéz magán, mit tudott nyújtani e téren. Nem hivatalos, de az órákra elvileg nem is kell ünneplő. Nem ebből mutatkozik meg a tisztelet a tanár felé, és Manó szokása szerint igyekezett harmonikus öltözetet választani.
- Helló! Regős Manó - felel a köszöntésre és bemutatkozásra. Ezúttal meg sem fordul a fejében, hogy magázódnia kéne, olyan közvetlen Viktor üdvözlése. Elfogadja a felé nyújtott kezet; az ő kézfogása nem olyan határozott.
Intésre megindul a víz szentélye felé. Odabent leteszi bőrtáskáját - még nem volt ideje betenni a szobájába, pedig ide nem kell tankönyv. A házi bemutatására szóló kérést hallva kicsit felbuzog benne az izgalom, pedig kigyakorolta a dolgot, hogy büszke legyen rá tanárnője.
- A sunkim nincs itt - mondja előbb -, hozzam legközelebb?
Ennyi azonban, most már nem halogathatja a "felelést", szorongása szerencsére nem olyan borzasztó.
Előre nyújtja két tenyerét, kisujjait összesimítja, és megidéz egy vízgömböt. Rövid várakozási idő után sikerül megtalálnia a módját annak, hogy a gömb a kezében lassan megfagyjon. A felületet tükörsimának és átlátszónak célozza. Eztán a kiolvasztás következik, melegítéssel. Ráncolódó szemöldökkel adja az impulzust a gömbnek, melynek hatására az elveszti kemény burkát, és hamarosan hullámzó kitüremkedések, buborékok mutatják, ahogy forrni kezd a vízgömb a kezében.
Próbált egy kicsit felvágni. Azért van némi félénkség a tekintetében, ahogy felpillant a tanárra, az elégedettségét lemérendő.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Elementary Tetraoctadedokateacher
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 62
Írta: 2016. június 5. 17:23 | Link

Merő határozatlanság az első benyomás, de nem is baj. Az sosem mérvadó...
Beterelgeti tanítványát a helyükre, hogy aztán megszemlélhesse, amit mutat majd neki. Ezt csak csendben, némán nézi végig, és szinte bánja, hogy mindössze pár percig csodálhatta csak a jelenetet, aminek a végére ő is kénytelen beszállni.
A gömb alját fagyasztja csak meg, minden mozdulat vagy erősebb koncentráció nélkül. Nézi, figyeli, és elképzeli, ahogy a gömb alja megfagy, a teteje szinte forr, színek tekintetében pedig a hideg sárga, a teteje piros lesz, közte szép átmenettel, mint ahogy a hőmérsékleti jellemzők is.
- Ne haragudj, elkapott az ihlet.
Vigyorog el, ha már kijátszotta magát, és csak hagyja lebegni a teremtményüket, mely most színváltós kedvében tündököl. Egyszer egy, másszor két színű lesz, mindig más-más kombinációban.
- Tehát. A mai óra végére eddig még nem jutunk el, amit most megcsináltunk, de a víz színét megtanuljuk kezelni. Ahogy arra már Anna felhívta a múltkor a figyelmed, bizony, minden azon múlik, mennyire hangolódsz rá az elemedre, mennyire képzeled magad elé. Ebben nagy segítséget nyújthat a sunki. Nem muszáj hoznod, de rengeteget segíthet, hiszen gyakorolni is vele szoktál, ha nem tévedek.
Megmarad álló helyzetében, így jelezvén, hogy nem fognak ma sokat ücsörögni. Felemeli a kezét, elképzeli, ahogy megtölti a levegőt a vízpára, amit mindketten tökéletesen átérezhetnek. Elázni nem fognak, de az érzet közel lesz hozzá nem több, mint 2-3 perc alatt.
- A mai feladat, hogy színt vigyünk a cseppekbe. A könnyítés az, hogy a víz már megvan, így most csak a színekre kell, hogy koncentrálj. Megmutatom...
Maga elé helyezi két kezét, tenyérrel felfelé, majd összesűrít oda némi vizet, hogy lebegjen néhány centivel a bőre felett, majd magyarázatba kezd.
- A fontos az, hogy elképzeld, milyen színt szeretnél neki. Képzeld el, ahogy a cseppek kékje látható zöld legyen. Azért zöld, mert ez van legközelebb a kékhez, így ez lesz a legkönnyebb is. Lehet türkiz, lehet natúr zöld, rajtad áll. Lásd a szemed előtt, ahogy apránként, mintha most folyna ide, úgy áramlik szét a zöld körülötted, természetesen a víz képében.  Mint amikor az ecsetről lecseppen egy festékcsepp a tiszta vízbe.
Ahogy elmondja, mit tesz, a tenyerében lévő folyadék azt teszi, amit mondd. Szépen lassan az egyik oldalról kezd elszíneződni, hogy a végén az átlátszóság az említett árnyalatot vegye fel. Így tartja, vár, hátha van valami kérdés, ha lesz, szívesen válaszol majd, segít, ha nem, akkor kiadja a feladatot.
- Ha szeretnéd, csukd be a szemed, úgy egyszerűbb, hiszen mindent a fejedben láthatsz. Nyugodj meg, lazulj el, és érezd, amit csinálsz. Itt vagyok, segítek, szóval csak bátran.


Írta: Luna
Utoljára módosította:Elementary Tetraoctadedokateacher, 2016. június 5. 20:20 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 11 12 [13] 14 15 16 17 18 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet