37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Dr. Mácsai Zója összes RPG hozzászólása (297 darab)

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 » Le
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 2. 19:56 Ugrás a poszthoz

Adam
Debrecen
Kinézetem
A lakás


Abban az időben, amikor még a havi bevétele a négyszerese volt a mostaninak, vette ezt az ingatlant. Az egyetemi éveik alatt laktak benne, ez volt Kriszta öröksége, aztán a nő férjhez ment, Zója is elköltözött Minával Pestre, így a vöröshajú nő eladta egy idős házaspárnak a tetőtéri lakást. Aztán pár éven belül ők is eladásra kínálták, így visszavásárolta az ingatlant. Azóta időről időre bérbe adta a kis kétszobást, főleg egyetemistáknak. Nem sokat hozott a konyhára, de eladni nem volt szíve sosem. Most, hogy véget ért a félév, úgyis üresen áll, vagyis tökéletes átmeneti szállás egy vagy két éjszakára.
Senkinek sem szólt a vételről, úgy gondolta, hogy majd idővel ide költözik, vagy Minának adja, ha Debrecenben képzeli el az életét. Azt tudja, hogy nem akar olyan helyen maradni, ahol Dwayne közelében van, és mivel ez kis ország, így mindenképpen a közelében lenne. Kora délután érkezik meg, a csatlakozások valami borzalmasak voltak. Éhesen, szomjasan, a csomagjait szinte maga után vonszolva caplat fel a tetőtéri kis lakáshoz. Gyorsan besurran, és végignéz a helyen. Bár kissé leamortizálódott az évek alatt, azért a legutóbbi lakók vigyáztak rá, viszonylag szépen adták vissza.
- Hát ez van.
Nem hirdette még meg, egy pillanatig ma elgondolkozott rajta, hogy itt marad, aztán azon, hogy ez nem helyes, még a végén valakiben felmerül, Krisztában vagy Minában, mert a képtelen ötleteik között eszükbe jut ez is, vagy felforgatnak mindent, és megtalálják az adásvételit, meg a ház többi papírját, a bérleti szerződéseket. Nem lenne helyes.
Egy gyors cicamosdás után átöltözik és a közeli boltban megvesz mindent, ami arra a két éjszakára kellhet, amit maximum itt tölt. Némi étel, teafilter és tisztítószer. Muszáj kitakarítania. Visszaérve eszik pár falatot, majd neki is lát, hogy a délután további részében tisztává varázsolja a helyet. Elhozhatta volna a pálcáját is, de nem akar nyomot hagyni. Miután minden tisztává vált, hosszú fürdőt vesz, mintha azzal lemoshatná a hajnali beszélgetést magáról, majd átöltözve teát és melegszendvicset készít, utóbbit tojásos bundában. A nappali szőnyegén pedig ki van terítve minden, ami ahhoz kell, hogy megszervezze az utazást, így a tálcájával ezek mellé kuporodik, hátát a kanapénak vetve, és próbálja elképzelni, hol kezdje újra az életét.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 2. 23:24 Ugrás a poszthoz

Adam

Az első három lehetséges helyszín meg is van. Innen tovább lehet menni, vagy bármelyikből el lehet jutni egy olyan helyre, ahol biztosan nem talál majd rá senki. Tényleg, szó szerint el a világ elől, egy névtelen kis helyre, ahol senki sem kérdez semmit. Ahol nem keresné senki. A másik verziót, ami felmerült benne, el akarja kerülni, de egy papírra felírta, vissza Oroszországba. Ha nem tudja megoldani, akkor egy életre elintézi magát. Elmegy a nagyapjához, és visszatér a vélák közé. Legyen bármilyen nyomorult is ez a megoldás. Valószínűleg a legkegyetlenebb így lehetne önmagával. Rápillant a papírra, és akkor kopognak.
A tekintetét gyanúsan a papírról az ajtóra fordítja, a tekintete némiképp összeszűkül. Miért kopogtatna itt valaki? Talán valamelyik alsóbb lakó, aki látta őt itt, és beköszönne? Van egy néni, aki mindig ezt csinálja, mesélték. Nem akarja, hogy bárki lássa, de tudja, hogy úgyse megy el a másik fél. Felkelve közelebb sétál az ajtóhoz, és a kukucskálón át kinéz. Éjjel van ember, éjjel.
- A rohadt életbe.
Az orra alatt morogja, ahogy ki tudja venni a férfi körvonalát. Na ő nem az a csendes figura, aki elmegy, mert azt hiszi, nincs itthon senki. Ő tudja, hogy itthon van. Elfordítja hát az ajtóban a kulcsot, és elfordítja a gombkilincset, némiképp feltárva a férfi előtt a nappali egy részét.
- Nem volt még elég?
Semmi helló, szia, hogy vagy, kérsz-e egy teát, csak így simán nekiszegezi a kérdést, de a választ meg sem várva rázza meg a fejét, és sétál vissza a szőnyegre, hogy leülve rá folytassa a melegszendvicse evését, és a nagy térkép bámulását.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 3. 00:12 Ugrás a poszthoz

Adam

- Ha kint állsz, a szomszédok elkezdenek pletykálni.
Jegyzi meg csendesen, majd fejével int, hogy esetleg fáradjon be. Még egy "Kérlek"-et is kierőszakol magából, bár pont kedves nem akar lenni, sem a férfivel, nem senkivel.
- Pedig írtam nekik búcsúlevelet. Ülj le, nyugodtan. Nem törtem be ide.
Sejtette, hogy kisebb káosz lesz otthon, elvégre Seant leszámítva csak nők élnek ott, és ahol csak nők vannak, ott elég gyakori a hisztéria, itt meg még a vérükbe is van kódolva, hogy minden kis akadálynál kétségbe kell esni.
- Amúgy sem akar, csak manipulálom, nem?
Nem néz vissza a térképre, vagy a papírokra, a szendvicset is leteszi, elvette az étvágyát a tény, hogy már megint ki fogják oktatni valamiért. Inkább felkelve tölt még magának egy bögre teát, azzal együtt sétál vissza a kanapéhoz.
- Majd elvesz valakit, akit azért szeret, mert szeretni akar, és nem a mágiája készteti. Akiben csak emberi rész van.
Hihetetlen, hogy mennyire gyűlöli a tényt, hogy véla, és hogy emiatt folyton megbélyegzik. Végre úgy tűnt, hogy elfogadják, hogy megvan a helye a világban, és akkor jön Adam, és az egészet egyetlen óra alatt a földdel teszi egyenlővé.
- Dwayne nincs itt. Te eljöttél, pedig nem akarsz mellette látni, ő viszont nincs itt. Holnap hajnalban továbbállok innen, visszamegyek oda, ahol nem lehetek veszélyes senkire.
Nem mondom ki, de nyilván ő is tudja. A családom híre elég ismert, híres volt az, amikor a nagyszüleim eljöttek, az is, amikor az anyám egy varázslóhoz ment hozzá, és az is, hogy négy félvélát is szült neki, ahogy azt is, hogy a húgomnak nincsenek képességei. A mázlista. A varázsvilágban mélyen járóknak és a kóborlóknak ez nem titok.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 4. 18:16 Ugrás a poszthoz

Adam

- Senki sem tudja, hogy ez a lakás az én tulajdonom.
Nem biztos benne, hogy Dwayne csak azért nincs itt, mert nem tudja, hogy merre keresse. Hiheti azt is, hogy csak női hiszti, a szokásos alkalmak egyike. Visszamehet, és mondhatja azt, hogy "ismersz, én ilyen vagyok", ezzel lezárva ezt, és holnap este, sőt, talán már lassan mondhatjuk azt, hogy ma este, oltál elé állhat. Hozzámehet a férfihez, akit szeret, az pedig, ami benne van, majd elmúlik, lenyomódik, felülírják a boldog dolgok.
- Az első alkalommal veszekedtünk. Csúnya dolgokat vágtunk egymás fejéhez, elfajultak a dolgok, megijedtem. A bűvöléssel védekeztem. Reggel korán el akartam jönni, el akartam neki mondani, hogy hiba volt, hogy mit tettem, de annyira hihetetlenül jó napunk volt együtt. Olyan nehéz volt elszakadni.
A teát, amit eddig nézett most inkább felteszi a dohányzóasztalra, felszabadult kezeivel átöleli a térdét, és kékjeivel felpillant a férfire. A tekintete szinte csillog a feltörő emlékektől.
- Nem gátoltam meg abban, hogy normális ember legyen. Nem kényszerítettem ki házasságot vagy estem teherbe. Pedig megtehettem volna, de nem. Utazgattunk, elmentünk Szalamantonra, ahol a hídon átsétálva beszélgettünk, vattacukrot ettünk, volt, hogy ki se mozdultunk, csak néztük a tévét egész nap. Ilyen lett volna, ha nem esek teherbe Minával. Dwayne előtt nem voltam együtt senkivel, vele pedig nem kaptam elég időt. Egy kicsit meg akartam tapasztalni, hogy milyen is ez.
Utólag belegondolva rengeteg mindenre rávehette volna, ha azt vesszük, Dwayne pénzes férfi, akinek nem jelent gondot ezt - azt megvenni. Ő maga egy olyan kaliberű gyűrűre se vágyott, mint amilyet kapott, beérte volna valami még szerényebbel, és bár imádja a gyűrűjét, most is a helyét simogatja, nem akarta erre se rákényszeríteni. Extra pontossággal figyelte azt, hogy mindig védekezzen a terhessége ellen, hogy ne bámuljon valamit, amit szeretne feltűnően.
- Tisztában vagyok azzal, hogy nem volt helyes, amit tettem, Dwayne is tisztában van vele, azzal is, hogy ezt bármikor vissza tudja adni, mert a vérem miatt hozzá olyan erősen kötődöm, hogy ha arra kényszerítene, képes lennék megölni a saját gyerekemet is. És ez nem túlzás, bármire rá tudna kényszeríteni, és még csak nem is kellene megerőltetnie magát.
Őszintén szólva ő éppen erre is várt, miután megmondta Dwayne-nek, hogy mit tett. Várta a büntetését. A férfi egy ideig kerülte, minimálisan se érintkezett vele, aztán pedig igazolta a távozásakor tett állítást. Semmit nem tett, pedig joga lett volna hozzá.
- Szeretem őt, Adam. Őszintén. A legjobbat akartam neki adni mindig. Hibáztam, sokszor. Elkövettem sok hülyeséget, de nem azért, hogy neki ártsak. Sose akartam neki ártani. Nem kényszerítettem rá, hogy megkérje a kezem, de megtette, szabad akaratából. Mi ketten nagyon sok harcot megvívtunk már, egymással is, egymásért is, és nem hiszem, hogy jogos az, hogy az esküvőnk előtt te vagy bárki egy ilyen mértékű vádhullámot bármelyikünkre rázúdítasz. Nem kell barátoknak lennünk, még csak jóban sem kell lennünk, de megtisztelhettél volna minket azzal, hogy nem teszed tönkre ezt. És ha nem is miattam, hát Dwayne miatt. Akinek ez a rész nem a terepe, és nagy áldozatot jelent neki odaállni az ismerősei előtt. Ez, az én véleményem.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 5. 11:09 Ugrás a poszthoz

Adam

Jó végre elmondani valakinek, még akkor is, ha nincs visszajelzés, talán nem is kell, csak arra lenne szüksége, hogy valaki meghallgassa ezeket, valaki, aki nem néz rá furcsán, vagy tesz ironikus megjegyzéseket. Tati, Kriszta, de még Mina is olyan, akiken érződik, hogy nem bíznak ennek a kapcsolatnak a sikerében, vagy abban, hogy együtt kell lenniük. Nincs pozitív visszajelzése, pedig neki kell a megerősítés, kell az, hogy valaki elhiggye, hogy nem olyan rossz ez a kapcsolat.
Neki nem rossz, ő szeret benne lenni, akkor is, ha diszharmonikus, akkor is, ha sok áldozattal jár, akkor is, ha nem egyeznek körülbelül egyetlen ponton sem. Dwayne ismeri őt, és ő is ismeri Dwaynet, vannak pillanataik, olyan pillanatok, amiket senki se vehet el tőlük, és amik ha a másiknak nem is számít, ezek számára motivációt jelentenek. Hitet abban, hogy ez működhet. Viszont úgy, hogy csak negatív visszacsatolást kap, egy idő után ő is elbizonytalanodik. Mint például most is. A kérdésére egyetlen mondat fogalmazódik meg a fejébe, és ismétlődik olyan sebességgel, mintha egy gyorsított futószalagon rohanna.
Nem akarok hazamenni.
A mondat pedig egyáltalán nem rázza meg, és ez a leghihetetlenebb még számára is. Annyira nyugodt és békés volt ez a nap, amit itt töltött, távol mindentől és mindenkitől. Nem érdekelte, hogy mi van otthon, hogy miként reagáltak az emberek, és hiába van meg benne ösztönösen a felelősségérzet a gyerekei iránt, hiába ígérte meg Ráhelnek, hogy nem hagyja el, nem úgy, mint a szülei, mégis megtette. Ezek miatt van persze benne egy minimális rossz érzés, de ha belegondol, nem bánja, hogy ezt a lépést megtette. Ez a mai nap olyan volt, ami minden belső vihart, minden lenyelt rossz érzést felszabadított és megnyugtatott.
- Persze.
Nem tudja, hogy mi lesz akkor, ha hazamegy. Nyilván Dwayne már látta a levelet, látta, hogy mit írt benne. Fogalma sincs, hogy egyáltalán mit mondjon neki. Leírta, és eljött. Megtette, és magában érzi, hogy nem akar visszamenni. Nem Dwayne – hez, hanem ahhoz a káoszhoz, ami ezzel jár. A férfivel akar lenni, de már egyáltalán nem biztos benne, hogy a férfi is vele, hiszen lám, hiába tett meg mindent azért, hogy normálisan viselkedjen, hogy Dwayne jól érezze magát mellette, ő megint elmenekült.
- Csak gyorsan összepakolok.
Nem sok idő, maximum egy néma húsz perc, ami után már csukódik is mögöttük az ajtó. Vissza a káoszba.

Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 12. 17:40 Ugrás a poszthoz

Dwayne
Kinézetem

Hiába van a lista tetején nagy piros betűkkel írva, hogy "Bevásárlólista", alatta meg, hogy: "ha ezt el tudod olvasni, be kell vásárolnod", mégsem hat meg senkit az üzenet, így hát kénytelen ő elmenni, bevásárolni. A gyerekek Tatival moziba mentek, Ráhel még mindig nem tért haza, Mina meg elutazott valami fesztiválra, így egyedül kénytelen elcsattogni a boltig, megvenni, ami kell, majd a csíkos bevásárlótáskát jól megpakolva, fagyival a kezében bandukol visszafelé a házhoz, amikor megpillantja őt.
- Dwayne?
Fogalma sincs, hogy mit keres itt, ilyenkor nem szokott jönni, Seanért még annyira sem, ők ketten pedig éppen nem beszélgetnek egymással, úgyhogy nem igazán tudja, hogy mit szeretne itt a férfi. Aztán meg az is igaz, hogy semmi köze sincs hozzá, de hát nem tudja megállni, hogy ne beszéljen vele. Meg aztán hátha már nem is olyan mérges, vagy esetleg tényleg, mint barátok, tudnak egymás mellett létezni, békében. Még akkor is, ha ő nem tud rá csak, mint barát tekinteni.
Közelebb lépve hozzá, kérdő tekintettel pillant rá. Igyekszik persze megtartani az illő távolságot, nem akar ő veszekedni, csak nem érti, hogy mégis mit keres itt, és talán elmondhatjuk azt, hogy féltékeny. Határozottan féltékeny.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 12. 18:10 Ugrás a poszthoz

Dwayne

- Hát te?
Kérdezi csodálkozva, nem kerülte el a figyelmét a tekintete, és valljuk be, még jól is esett neki, nem is emlékszik rá, hogy Dwayne mikor nézett rá így, pedig minden alkalommal azért tölt rengeteg időt készülődéssel, mert ha esetleg, talán összefutnak, ne akarjon menekülni, vagy átnézni rajta, inkább élvezze a látványt. Furcsa is a tette, de nem zavarja, szinte kivirul egy pillanat alatt, és az sem érdekli nehéz a táska, amit cipel, vagy, hogy furcsán - bár alapesetben teljesen megszokott módon - néz ki a kiálló zöldség a táska hátsó részéből.
- Sean ma moziba van, nem tudod elvinni őt.
Nagy valószínűséggel nem is ezért van itt, de ez az egyetlen irányvonal jut eszébe, hogy kiderítse, mit is keres itt igazából a férfi. Hogy tényleg felkészült-e a válaszra, melyben egy esetleges új nő megléte is megjelenik? Nem, egyáltalán nem, de össze kell szednie magát. Egy ilyen pillantás után, mintha az önbizalma is megnőtt volna. A kiállása, a csábítás önkéntelen és tudatos testi jelei is tökéletesen megvannak, és hihetetlenül könnyedén adják magukat. Ó pedig ha tudnád, te szerencsétlen, hogy mennyire kár ez az egész színjáték.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 12. 21:09 Ugrás a poszthoz

Dwayne

~ Mivaaan? ~
- Megbeszéltétek. Értem.
Bólint, mint aki el is hiszi, de nem, nem hiszi. Tudja, hogy a férfi szokott inni, tudja, hogy nem is keveset, igen, sejti, hogy ezt más problémának, esetleg függésnek nevezné, de akkor sem szokott ilyen lenni. Szemei egy kissé összébb húzódnak, gyanúsan méregeti a férfit. Vajon, eljutott-e arra a pontra, hogy rendszeresen más szert is beenged a szervezetébe, vajon unatkozik-e ennyire, vagy unja-e ennyire az életét, mert bizony a munkájával ez már összeférhetetlen lesz.
~ Ez most komoly, Warren? ~
Látja a tekintetét, nem hülye, látja, hogy a mellét nézi, és ő még teszi is magát neki, éppen annyira nyomja ki, hogy ne legyen feltűnő a szándékosság, de érezhetően előtérbe kerüljenek.
- Akkor hogyhogy erre jártál, úgy tudtam, már csak miatta jársz erre.
Ők ugyebár most éppen fasírtban vannak, legalábbis Zójánk így értelmezte a legutóbbi jelenetet, amikor találkoztak. Olyan, mint egy kanos tizenéves, aki bárkire rávetné magát. Olyan, mintha a férfi fejben és vágyakban visszatért volna arra a szintre, mint amikor megismerkedtek. Ha nem tudná, hogy lehetetlen, még a végén azt meghatódna, hogy az ő életében is ekkora törést okozott az esküvő elmaradása. Azonban, sajnos, sokkal jobban kell attól félnie, hogy a férfi határozottan valamely tudatmódosító hatása alá került. Így viszont, elég nehéz ugyanakkora nyugalommal rábízni Seant, mint eddig. Főleg, hogy az eddigi alkalmak sem éppen a nyugalom jegyében teltek. Tudja, hogy a férfi szereti a fiukat, mégis fél, hogy Sean valahogy fennakad, meghal, megnyomorodik testileg vagy lelkileg, csak mert az apja nem volt éppen annyira jelen, mint kellene. Az ajkait megnyalva figyeli őt, keresi az árulkodó jeleket, és feljegyzi, amit eddig lát.
- Persze, lehet, hogy valaki más miatt jöttél ma.
Utoljára módosította:Dr. Mácsai Zója, 2017. július 12. 21:14
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 12. 21:46 Ugrás a poszthoz

Dwayne

~ Mi a ... mi? ~
Az agya olyan, mintha egy - egy pillanatra nem kapna szikrát, aztán meg túl hirtelen indulna be. Túl sok az információ, túl sok a hülyeség. Az a tipikus nagybetűs baromság.
~ Aurori? Mi vagy te tizenhét éves hülyegyerek? ~
Óóó, ha tudná, hogy mennyire, mennyire nagyon jól tudja. De nem, egyszerűen ő teljesen más vonalat érez egyre erősebbnek. A férfi közelebb lép hozzá, de még nincs elég közel, hogy érezze a leheletét. Pontosan tudja, hogy milyen szokott lenni. Tesz hát ő is egy lépést felé, egy nagyobb lépést talán, mint szokott.
- Hatalmas szerencséje van a minisztériumnak veled, Dwayne. Hiszen te bátor vagy és erős.
Még egy lépést tesz felé, ujjaival végigsimít az alkarján, nem igazán néz oda, hiszen ez az egész a játékról szól. Valami nem stimmel, érzi, és bár látja a cipőt, látja a tetoválás hiányát, de az agya most ezeket a részleteket nem jelzi vörös vészvillogóval, ezek azok a dolgok, amiket majd csak akkor fog fel, amikor már ez az alak messze lesz, vagy talán akkor sem. Talán csak akkor, ha majd találkozik az igazi Dwayne-nel. A kisugárzása nem tetszik neki, valahogy nem érzi azt a biztonságot, azt a vonzalmat ez iránt a férfi iránt, mint kellene. Tudja jól, hogy a vélamágia, ami összeköti őket sosem szűnik meg, hogy ő maga tudja kontrollálni az erejét, képes szinte teljesen elfojtani, de arra nem képes, hogy a férfi iránt érzett vágyát csökkentse vagy növelje, az mindig kínzóvá válik. Szempillái szinte súrolják a férfi arcát, ahogy a kezükről felpillant kékjeivel a férfi kékjeibe.
- Egyetlen dologtól félsz csupán Dwayne, tőlem, pedig hidd el, nem akarlak bántani, sosem lennék rá képes.  
Nem akar tovább a közelében maradni, de most arra se lenne képes, hogy csak úgy elmenjen, előbb meg akarja tapasztalni a válaszreakcióját. Azt már érzi, hogy alkoholt nem fogyasztott. De akkor mi lehet ez? Bájital, bűbáj? De hát ki adna neki olyat, amelytől szinte rágerjed? Óóó... ésszerű békítési eljárás lenne, de nem vall a férfire, egyáltalán nem. Hiszen Mr. Kensington éppen az ilyen mágia ellen van. Pedig ő az egyetlen, aki eszébe jut, miközben az ismerős és mégis ismeretlen szempárba néz. Képes lenne erre Adam? És ha igen, miért tenné?
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 12. 22:18 Ugrás a poszthoz

Dwayne

- Te most randira hívsz?
Húsz év után ez lenne az első alkalom, hogy nem a vélamágia miatt, hanem mert a férfi akarja, randevúra hívja. Ez egy részről eléri belül, hogy csöpögős nő legyen, az a fajta, aki a barátnőinek, ha megkérdezik, hogy milyen, azt tudja mondani, hogy "olyan cuki", másrészről hatalmas szirénázó és ugráló felkiáltójeleket is megjelenít az agyában. Ösztönösen pillant le megint a férfi karjára, és most már tudja, hogy mi nem stimmel, hiányzik a karjáról Mina neve. Akárhányszor együtt vannak, ahhoz a területhez valahogy hozzá kell érnie. Most is megtette, csak nem tűnt fel neki, hogy hiányzik onnan a lány neve. Nem emeli fel a tekintetét, de érzi, hogy ez baj, érzi, hogy a vonásai megkeményednek. Pókerarc, a tanításnak hála, többnyire eléggé jól sikerül.
- Talán. Elvégre, jövő szerdán lesz az évfordulónk.
Hogy milyen, azt viszont nem mondja meg, alapból se hiszi, hogy a férfi emlékszik az első találkozásuk dátumára,  általában az év ezen szakában élik a legjobb pillanataikat, és ez után következik a kifejezetten utálkozó időszakuk. Talán a férfi is rájött volna erre? Nem, az ki van zárva.
- Nem akarom veszélyeztetni a bevetésed, még a végén elszalasztod életed fogását, vagy ilyesmi. A tetoválás még mindig zavarja, de nem biztos, hogy kellene, hiszen lehet, hogy összevesztek, és most éppen ez a "bosszú", fene se tudja már, hogy Warrenéknél mi az aktuális tényállás, főleg, hogy Mina rá haragszik, az elmaradt esküvő miatt. Zavarban érzi magát, nem a jólesőben, hanem a kínosban, és nem tudja igazából megmagyarázni a frusztrációja okát. Egyedül van otthon, magához invitálhatná a férfit, amilyen állapotban van, bármit megtehetne vele, de megígérte Adamnek, hogy nem fogja megtenni. Vicces, hogy ehhez az ígérethez most milyen könnyen tud ragaszkodni. Mégis, ha már ilyen hosszan itt van a közelében, egy búcsúcsók igazán belefér.
Utoljára módosította:Dr. Mácsai Zója, 2017. július 12. 22:55
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 12. 23:35 Ugrás a poszthoz

Dwayne

Úgy reagál erre a kijelentésre, mint minden férfi, vagyis fogalma sincs, hogy miről van szó. Pedig az első alkalom különleges, neki meg aztán főleg az volt, hiszen bár házas volt, de csak papíron, csak fogadásból, mégis, a férfi volt az, akivel először került intim viszonyba. Előtte senkivel, nem is vágyott rá, mert nem akart egy felelőtlen kis hülye lenni, aki fűvel - fával, mert azt hiszi, hogy nincs következménye. Tény, hogy ő meg az alapképzés után azonnal teherbe esett, de legalább nem vált az iskola legnagyobb ribizlijei közé. Az ilyen gyerek ma már talán csak fogalom.
Már éppen megtörténne a csók, ám a másik fél egy pillanat alatt eltűnik, pedig már majdnem érezte a férfi ajkait. Egy pillanatig csak áll ott, abban a megmerevedett pózban, majd hirtelen pislog kettőt, és kiegyenesedik.
~ Eltűnt? Komolyan képes volt ezek után dehoppanálni?!?! ~
Csodálkozva néz maga elé, majd zavartan sarkon fordul, és lassú, vontatott léptekkel elindul a ház irányába. A válla már szinte teljesen elzsibbadt, de ha most átcseréli a másik vállára a táskát, akkor biztos, hogy leejti, és nem szeretné az összes tojást összetörni benne. Pár dolgot hazafelé összeszed, amit furcsáll: A tetoválás eltűnését, amelyről úgy gondolta, hogy az egyik legfontosabb kötelék kifejezése, hiszen az első gyermekük neve. A kisfiús zavart, melyhez nem társult az alkohol okozta agresszió. Feltételezhetően más szer hatása alatt állt. Az ajkai közelében nem érzett se dohány, se alkoholszagot, sőt, az általános dohányillat, mely körüllengi is elmaradt. Volt valami kába zavar és vágy a tekintetében, mellyel amúgy gyakorlatilag felfalta. Az első hetek óta ilyet nem tapasztalt, pedig azóta is eljátszotta már párszor, hogy a férfi ingében sétálgat, melyet nem gombolt össze, és mely épp csak sejtetni engedi így a melleit. A menekülést viszont nem tartja furcsának, Dwayne remek módon ért ahhoz, hogy elfusson a románcok elől. Viszont számos olyan - szándékosan elejtett - mondata volt, melyek miatt ki kellett volna gúnyolnia, ám nem tette.
Hazaérve leteszi a csomagját az étkezőasztalra, ám nem pakol ki, hanem az irodájába lép, és egy friss kartont vesz elő, melyre felvezeti Dwayne nevét, zárójelben egy kérdőjelet mellétéve. Valami biztos nem stimmel vele, de nem tudja, hogy mi. Viszont ezeket le kell jegyeznie. Magyarázatot kell találnia, arra, hogy mit is szed és mennyire veszélyes ez. Félti a férfit, félti Seant, félti Minát. Nem akarja a mai jelenetet nagydobra verni, kutatni akar, és amit leír, itt biztonságban van.  
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 14. 20:14 Ugrás a poszthoz

Alíz

Alíz elmélkedését a múltról és a miértekről nem szakítja meg, nem szól közbe, mert ez az a pont, amikor a lánynak magának kell rájönnie azokra a tényekre, melyeket az ülés alatt pedzegettek már. Nem szólhat bele, nincs joga terelni, sem véleményt formálni, hiszen ő maga nem más, mint egy összekötő, aki a felszínre emeli a tudatalattiban rejlő válaszokat. Nincs joga ítélkezni, irányítani, másra rákényszeríteni a saját álláspontját, és bár néha nagyon közel van ahhoz, hogy megmondja az embereknek, hogy mit gondol, mégis hálás, hogy amúgy ez a leghatározottabban tiltott rész. Nem befolyásolhat. Hallgatja mindazt, amit a lány mond, néha leír a jegyzettömbbe pár szót, de a füzetet eleve olyan szögben tartja, hogy kivehetetlen legyen. Maga a tett sem látványos, nem akarja, hogy a másik fél esetleg megálljon, vagy összezavarodjon csak azért, mert ő leírt valamit a papírra. Végül is, lehetne akár a krumplistészta receptje is. Persze nem az, de lehetne.
- Csak akkor kezdj neki, amikor már biztosan tudod, hogy amit megismerhetsz, az nem lesz rád, a tervezett jövőképedre hatással. Bármi legyen is az. Rendben?
Bár ez a része nem könnyű, hiszen bármit is tud meg, az olyan, ami befolyásolja, az, hogy mennyire, az csak az ő szívósságán múlik. A befolyásolás szinte elkerülhetetlen, csak ha nem egy érzelem mínuszos jégtömb. Viszont lehet ezt hatékonyan készülni, ha kellőképp felkészült az ember. Ráhelről például tudja, hogy nem az, és ennek meg is lett az eredménye. Nem azért titkolta előle az anyja személyét, mert az olyan izgi, hanem mert tudta, hogy a lány nem fog jól reagálni erre.
- Ez remek lenne szerintem, ahogy hallottam, az előkészítőben mit meg nem adnának azért, ha lenne egy olyan tanáruk, aki nem csak óraadó.
Elég nehéz rendes tanári állományt kialakítani persze, ha olcsóbban jön ki az óraadókkal, de tudom, hogy van tervbe változtatás, épp a minap beszélgettem erről Francival, akinek Thomas mondta, szóval elég biztos az információ. Néha úgy érzem, hogy a rokonaim – a normálisabbik fajta – mind a faluba költözik, és lassan mi fogjuk kitenni a hely felét. Persze nincs itt olyan nagyon sok ház jelenleg, hogy ez komoly problémát jelentsen.
- Jó választás!
Felelem lelkesen, és mosolyogva nézek rá. Nagyon jó gondolat, és nagyon örülök neki, hogy végül hajlandó belevágni, mert így sokkal könnyebb dolgunk lesz.
- Találkozzunk akkor legközelebb az új tanév elején. Mondjuk az első héten, szerdán, négykor. Hozd magaddal a listádat, vagy legalábbis azt a részét, amit szívesen megmutatsz. Hozd az eredetit, és azt is, hogy mennyit haladtál vele, rendben?
Amíg beszél, kinyitja a noteszét, hogy beleírja a lányt, amennyiben megfelel neki az időpont. Ez az időszak, maga a nyári szünet pont alkalmas lesz arra, hogy a folyamat nyugodt környezetben, jól átgondolva elinduljon.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 15. 15:22 Ugrás a poszthoz

Mr. Warren
Végzős bál, később
Kinézet

Semmi, de semmi kedve nem volt ehhez, aztán a húga beállított a szobájába egy olyan ruhával, amire nem tudott nemet mondani. Mivel pedig ilyesmit nem igazán lehet máshol felhúzni, máris átfordult, és szinte már várta, hogy eljöjjön ez a mai este. Jó dolog, hogy Tati, amikor távozott közös otthonukból, minden ruháját elhozta, és az is, hogy a magasságukon kívül egészen megegyeznek. Tati pici, így ez a ruha is úgy ér földig, hogy nem húzott magas sarkú cipőt, de ezt nem is bánja, hiszen valószínűleg egész este mászkálnia kell, ellenőrizve, hogy senki se essen teherbe, vagy meg se kísérelje azt. Bár ahány feltételezett, és tényleges terhes emberke van ebben az iskolában, lassan arra kell vigyáznia, hogy a kismamák ne vedeljenek túl sokat.
- Lassabban, Mr. Wesparoso!
Kapja el most is az egyik kisdiákot, aki éppen olyan lendülettel indul meg a puncs felé, kezében túl feltűnően töltve a vizespalackot, hogy azt lehetetlen nem vodkának tekinteni. Kinyújtja érte a kezét, a másodéves pedig szégyellősen nyújtja át azt. Komolyan, egy tizenöt éves gyereket küldenek, vagy a kissrác szeretett volna ennyire menő lenni? Nem is érti. Az üveget mindenesetre a feneketlen táskájába ejti, ami olyan pici, hogy el tudja rejteni a ruhája titkos zsebében. Ez az öltözék egyszerűen csodálatos. Nem nagyon csinál amúgy feltűnően semmit, egyrészt nem akar rosszfej lenni, másrészt ő is volt ennyi idős, harmadrészt meg van itt olyan, akinek az az életcélja, hogy minél több diákot kapjon el, nem fogja előlük elszedni a lehetőséget, ő maga inkább csak sétálgat a maga kis italát szorongatva.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 16. 20:16 Ugrás a poszthoz

Mr. Warren és kisszerelmei
Végzős bálozós

Pont eleget volt kint a küzdőtéren, itt az ideje inkább a szélére vonulni. A fiatalok között kommandózik kifelé, elég nehéz ügy, amennyi szerelmespár itt van. Még a végén ténylegesen dolgoznia is kell, azon túl, hogy csak sétálgat. Ez eléggé kellemetlen, de bevállalta, szóval megteszi, ha kell. A büféasztalhoz érve nem is néz körül, csak felkap egy tányért, és ráemeli a hozzá legközelebb eső fogások ki rendezett kupacait. Van itt minden, mit csak el tud képzelni az ember, ő leginkább a sósabb ízek felé fordul, az édesebbek nem az ő ízvilágát formálják ma.
- Mr. Warren.
Nem néz rá, de érzi, hogy itt van, meg igazából már errefelé jövet is látta, csak úgy csinált, mintha nem látná. Először nem akart idejönni, de aztán rájött, hogy éhes, és ha nem eszik, akkor elviselhetetlenné válik, az meg pont nem kell, hogy megrángasson valakit, csak mert ő nem kapott rendesen enni. Úgyhogy mintha nem feszélyezné a férfi közelsége, úgy szedegeti ki magának a tányérra az ételt, mintha puszipajtások lennének, pedig jelen pillanatban közel sincs így.  
- Gondolkoztam. Van olyan, hogy a tetoválásaidat el kell rejteni? Mondjuk amikor bevetésen vagy, hogy akik ki akarnak nyírni ne nyírják ki a lányod?
Nem mintha egy tetováláson múlna az, hogy felfedezik, van egy lánya, de a múltkori jelenet után el kell gondolkoznia rajta. Felpillant a férfire, de inkább nem a szemébe néz, hanem az orrára, az annyira nem feltűnő, de mégsem kell kontaktust kialakítani. Amúgy is alacsonyabb most nála jóval, mivel nincs magassarkúja sem.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 16. 22:31 Ugrás a poszthoz

Dwayne

Nézi a répákat, amelyek szép halomra gyűlnek a tányér szélén. Ő meg az a fajta, aki nagyon nem szereti a franciasalátát, de tényleg, borzalmasan nem, viszont imádja a répát, így egy kis ellenállás után a saját kis kardjával kezdi el felszúrni és a szájába tömbi a kis kockákat. Ha már majonézes saláta, akkor ő maga a károlyi salátát imádók klubjának elkötelezett tagja, de abban sincs répa, viszont igazán élvezetes a savanyú uborka és a tojás együtt. Főleg, ha terhes az ember.
- Csak gondolkozom.
Nem tudja megmagyarázni a legutóbbit. Nem álmodott, bár már nem biztos benne, de olyan valóságosnak tűnt. Azonban lehet, hogy mégsem volt valós, mert bár a fájdalmat, amit a nehéz szatyor okozott, érezte este is, de a férfi iránt nem azt érezte, amit szokott. Nem volt meg a szokásos erős vágy és feszültség, ami most is benne van, érzi, hogy szinte lüktet az egész teste Dwayne közelében. Mindig ezt érzi, most is, de akkor nem volt meg, tudja, hogy nem volt meg, pont ezt furcsállta akkor is, és pont ezért nem bízik magában. Talán annyira hiányzik neki a férfi, hogy már álmában is megjelenik. Olykor igen, persze, de nem olyan körülmények között, mint akkor.
- Szeretem a répát.
Teszi hozzá vigyorogva, most először felpillantva a férfire, megkeresve a szemét, szeretné, ha egy kicsit lazulna a kettejük közötti feszültség. Tudja, hogy ő okozta, de hiányzik neki a férfi, ezt viszont ki nem mondaná megint, ahhoz nem ivott még egy kortyot sem.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 18. 14:12 Ugrás a poszthoz

Mr. Warren
Bálosba.

Amikor a férfi elhúzza a tányérját kuncogni kezd, és kicsit megrázza a fejét a jelenetre. Nem a húsra pályázott, Isten mentse meg ettől a vétektől, csak éppen nem akarta, hogy a répa kárba vesszen. Édes a jelenet amúgy, ahogy engedi, hogy egyen a tányérjából, azt hitte, sokkal jobban ráförmed majd. Viszont el kell ismernie, hogy maga a mozdulat nagyon szép volt, sőt, gyönyörű, valószínűleg ilyen az, amikor egy férfi nagyon akarja azt, ami a tányérján van. Még a végén irigy lesz rá, igen a rákokra. Mostanában itt mindenkiért megy a harc, ő meg csak ül, és nézi a környezetét, és nem kicsit féltékeny arra, hogy milyen mázlisták egyesek. Az biztos, hogy érte sose küzdöttek és már valószínűleg nem is fognak. A gondolatot azonban mellőzi, inkább bekap még egy répát, és a tekintetét a férfiról elfordítva inkább a tömeget kezdi el figyelni.
- Még a végén megsértődök. Azt hiszed, nem ismerlek?
Eszébe se jutna olyan dologhoz hozzányúlni a tányérján, amit nyilván a férfi is szívesen fogyaszt. Egy kicsit ugyan érződik rajta az a plusz íz, ami miatt nem szereti a franciasalátát, de az ő választásában nincs répa, és most úgy megkívánta. Már épp fordulna vissza reménykedve, amikor a szó félbemarad, és helyette inkább a tőlük nem messze álló fiú felé irányítja a figyelmét. Tipikus.
- Nos, ha szeretnél valamit, tudod hol találsz.
Tárja ki végül a kezét, jelezve, hogy innen nem nagyon mozdulhat el az este folyamán. Ő nyerte meg a zárás jogát is, vagyis, amíg az utolsó kiskölyök le nem lép, ő sem mehet sehova. Mondjuk nem mintha ne lenne tele a tanári kar még gyermektelen egyedekkel, de ám legyen.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 18. 20:25 Ugrás a poszthoz

Dwayne
A bál után

Egész este igyekezett mindenkire odafigyelni, olykor látta Dwaynet, de azt is, hogy el van foglalva. Nem akarta zavarni. A gondolat, hogy megbeszélik nagyon vonzó volt, ezt akarta, meg akarta beszélni, de tudta, hogy nem nyomhatja rá magát a férfire, mert akkor elmenekül, azt meg nem akarja. Nem hülye, nem fogja ezt a lehetőséget kockáztatni. Kivár, még ha nehezen is, de kivár.
Van egy bő fél óra, amikor sokan távoznak, ketten vagy kisebb csapatokban, aztán ez is elül, a nép fele még ott van, ők csak lassan szivárognak el onnan, szinte észrevétlenül fogy el a tömeg. Lassan hajnalodik.
A parti utolsó emberei vannak már csak talpon, ők kitartóan összeölelkezve dülöngélnek, inkább a kimerültségtől, mint mástól, az ég már világosodik. Hűvös van, fázik kicsit, de nem fáradt, sőt, pont a hidegtől lesz egyre éberebb. Persze azt nem mondhatjuk, hogy egy tejeskávénak nem örülne, de felkelni nincs kedve, olyan jó most itt ülni, nézni az ébredő tájat. A lábait felhúzva, karjaival átölelve hajtja az állát a térdére, és hallgatja, ahogy a nádast susogtatja a szél. Most minden olyan nagyon békés, egyszerűen imádja
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 18. 21:55 Ugrás a poszthoz

Dwayne

Amikor megnyikordul a deszka a férfi talpa alatt, lassan emeli fel a fejét, és fordítja felé a tekintetét. Ajkai egy pillanat alatt húzódnak mosolyra, és így helyezi vissza a fejét a térdeire. A felé nyújtott üveg láttán egy pillanatig tétovázik, majd végül csak megrázza finoman a fejét.
- Nem szabad.
Csendesen beszél, mintha attól félne, hogy a hangos beszéd megzavarja ezt a nyugalmat, mely most körülveszi őket. Annyira békés itt, hogy semmi pénzért sem szeretné kockáztatni most ezt.
- Ezerhatszázhetvenhat napja nem ittam. De ki számolja.
Tudjuk, hogy előtte bizony volt baja az itallal, konkrétan, mint megoldást a problémára használta. Aztán kiderült, hogy terhes Seannal, aki ráadásul az első hónapokban még igencsak békés borfürdőkben vett részt. Szerencse, hogy nem lett függő az a szerencsétlen kiskölyök. Persze időben állt le, de azért az elején meg annyit ivott bánatában, hogy az visszagondolva is rosszullétre ad okot.
- Szerinted, ha most bedugnám a lábam a vízbe, lehúznának a sellők?
Ezen néha elgondolkozik, mármint azon leginkább, hogy akik eltűntek, azok a sellők miatt tűntek-e el a faluból, vagy csak ügyesen léptek-e meg, és úgy eltűntek, hogy kiváló pletykák alapjait szolgálták. Bárhogy is legyen, ő maga nem szeretne ténylegesen kísérletezni ezzel, na meg aztán kegyetlenül hideg ilyen korán reggel a tavacska, így nem biztos, hogy a sellők kellenek ahhoz, hogy véget érjen az élete. De az elmélet, érdekes.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 19. 14:31 Ugrás a poszthoz

Dwayne

Elneveti magát a kijelentésre, lábait elengedve kinyújtja azokat, ez kicsit egymásnak ütögetve a cipője belső talpélét. Az ujjaival ruhája redőit piszkálja a combjánál. Ez amolyan pótcselekvés most éppen nála.  
- Ez igaz, tiszta hasznos vagyok.
Büszkén kihúzza magát, mintha valami nagyon nagy díjat kapott volna. Mondjuk büszke is magára, mert bizony ez egy szép teljesítmény, ahhoz képest, hogy előtte nem volt képes más megoldást látni, mint néhány kortyocskát lenyelni, ha éppen valami nem tetszett neki. Aztán kiderült, hogy terhes, és abban a pillanatban befejezte, mert maga a gondolat, hogy árthat a gyerekének épp elég sokként érte ahhoz, hogy ne kívánja többé ezt a megoldást. Azóta megtehette volna, hogy visszatér, de egyszerűen már nem is kívánja. Viszont pontosan tudja, hogy elég lenne egyetlen korty is ahhoz, hogy visszaessen.
- Nem szeretném, félek tőle.
Ő viszont éppen a víztől fél, tud úszni, de nem nagyon szereti. Ő tipikusan az a strandoló, aki képes órákat ülni a gyerekmedence szélén, figyelve Seant, és már előre félve attól a pillanattól, amikor Sean rájön, hogy van az a pont, amikor már jól elbírja a nagyobb medencét is, ahol anya már nem nagyon ülhet a szélén.
- Szóval, Mr. Warren, itt vagyunk.
Fordul félig felé a felsőtestével érdeklődően. Dwayne szeretett volna beszélni, ő hallgatja.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 19. 17:50 Ugrás a poszthoz

Dwayne

- Egy kutya? Mármint élő?
Valószínűleg az. Egy koszt csináló, vedlő, ugató, nyáladzó eb, aki nagy valószínűség szerint azért kapta a "Sean kutyája" besorolást, hogy amikor apa elmegy, akkor szépen lepasszolja a kicsi fiának, aztán majd anya sétáltatja meg szedegeti fel utána a kakit hajnalban. Hát ez mesés... amúgy tényleg, mert belül lelkesedik. Imádja az állatokat, és nem is érti, hogy nekik miért nincs állatuk, de azért valahogy a gyermeki lelkesedését mégiscsak a felszín alatt tartja.
- Milyen fajta?
Valamiért egy orosz juhászkutya vagy egy komondor jut eszébe, amikor Dwayne-re pillant. Egészen biztos, hogy egy olyan kutya, amelyik imád a sárban, majd utána a kanapén hemperegni. Mondaná, hogy nem fair, de furcsa mód nem zavarja. Jó, egy picit igen, de leginkább azért, mert tudja, hogy a kutya addig lesz érdekes, amíg lehet vele játszani. Ha sétáltatni, etetni vagy fürdetni kell, akkor azt majd anya megcsinálja. De ezen kívül nem hiszi, hogy bármi rossz lesz.
- Gondolkoztál rólunk?
Elméletileg várni akart, hogy a férfi tegye meg az első lépést, végül azonban muszáj neki lennie annak, aki megkérdezi, hogy mégis hol is tartanak, vagy van-e egyáltalán olyan, hogy "ők". Mostanában nem tudja ezt sem eldönteni, és lenne egy millió kérdése ebben a témakörben hozzá, de tudja, hogy azzal csak megfutamodásra kényszerítené.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 19. 20:59 Ugrás a poszthoz

Dwayne

Az állat kinézetének leírására elneveti magát, azzal az őszinte, felszabadult, csilingelő nevetéssel, amit csak nagyon ritkán lehet tőle mostanában hallani, pedig fiatalkorában mindig így nevetett. Felszabadultan és boldogan. Amióta felnőttet kell játszania, ha nevet is, abba valami furcsa irónia vegyül.
- Hol találtál te ilyen tacskómenyétet?
A kastély is olyan, mint valami mini állatkert, amióta szó szerint bármilyen állat bejöhet. Eddig a bagoly volt a favorit, akik a bagolyházban laktak, aztán pár macska, amelyek nem zavartak sok vizet, varangyot meg szinte senki se vállalt be. Aztán megjelentek a rágcsálók, a kisebb testű kutyák, meg a varázslények is. Tiszta állatkert.
- Nekem?
Lepillant a mellette elterülő férfire, ingert érez rá, hogy a haját piszkálja, ám helyette csak teljes testével felé fordul, a lábait törökülésbe rendezi, míg az ujjait összekulcsolja, hogy ellenálljon a kísértésnek, hogy a férfihez érjen. Nem csak Dwayne számára kényes a vére, mivel neki is komoly erőfeszítésekre van szüksége ahhoz, hogy ellenálljon, főleg így, hogy annyira nagyon jól néz ki a napfelkeltében. Ráadásul el vannak zárva a világtól, ha azt vesszük, kint a vízen szinte. Egyszerűen annyira nehéz még a koncentráció is, de tudja, hogy most nagyon oda kell figyelnie.

Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 19. 23:03 Ugrás a poszthoz

Dwayne

"Nem vagyok szerelmes"
Ez a mondat, persze az egész, nem csak a kiragadott lényeg, szó szerint megakasztja a levegővételét. Olyan, mintha tényleg megállt volna benne a motor, ami amúgy működteti ezt az egészet, csak akkor képes kiengedni, és frisset beszívni, amikor mégis azt mondja, hogy szereti, sőt a családjának tartja, sőt, azt szeretné, hogy boldog legyen. A belsője pedig szétolvad, és képzeletben lefolyik a stégről, bele a valószínűleg gyilkos vízbe, rózsaszín ködbe burkolózva, és azt ismételgetve, hogy: aawww, olyan cuki pasi vagy. Mert hát hogy máshogy alázzuk meg egy férfi önbecsülését, ha nem így. De amúgy tényleg, valljuk be, hogy imádni való, és hihetetlenül édes.
- Szerintem voltál, de tettem róla, hogy ne legyél. Nem így terveztem persze, de annyira sok hülyeséget elkövettem.
Akkor persze nem tűntek hülyeségnek, de valljuk be, azok voltak. Mindegyik egytől egyik hülyeség volt, vagy legalábbis olyan, amit meg kellett volna beszélnie vele. Nem lett volna szabad elrohannia, amikor terhes lett Minával, aztán eltitkolni azt, hogy Seannel volt terhes, aztán Ráhelnél is el kellett volna mondania az igazat, és nem kellett volna megbűvölnie, és nem kellett volna szólnia Adamnek sem akkor, amikor a kórházban voltak. Aztán voltak kisebb stiklik is, és maga sem tudja miért, mert Tatiék beköltözését bezzeg elmondta, és nem is lett belőle cirkusz.
- Én is azt szeretném, ha boldog lennél, ha boldoggá tudnálak tenni, mert szeretlek.
Dwayne is szereti őt, mert kimondta, mindenféle mágia és rákényszerítés nélkül, szóval Zója agyának egy része kocsonyásan csüng és folyik a nyála, mert egyszerűen ez a tény kiégette az értelmes agyi funkciói egy jó részét.
- Csináljunk családot?
Kérdezi végül, mert fogalma sincs, hogy miként fejezhetné ki jól magát, Egyszer sem tették fel azonban a kérdést maguknak, hogy szeretnének-e családként funkcionálni, csak valahogy így alakult.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 20. 00:08 Ugrás a poszthoz

Dwayne

Vannak közös gyerekeik, az igaz, de nem igazán felelnek meg a "hagyományos" családmodellnek, mert bár van két szülő meg vannak gyerekek, mégsem volt soha egységes ez az egész. Nagyon furcsa lenne a gondolat, hogy most mégis megalkotnának egy ilyet.Az más, mondaná rexlexből, de ő maga sosem tett különbséget a gyerekei között ilyen téren, akkor sem, ha Mina csak tízévesen ismerte meg az apját, míg Seannál születésétől fogva jelen volt. Persze, amikor rosszban voltak a szülők, akkor a gyerekekre kicsapódott ez. Lekuporodva Dwayne mellé, finoman a férfi mellkasára helyezi a fejét, körülbelül húsz éve csinálták ezt így utoljára őszintén, persze volt ilyen a megbűvölés alatt is, de az ugyebár nem volt valós, csak nagyon szerette volna azt hinni.
- Papa, mama, gyerekek?
Kérdezi csendesen, lehunyva a szemét. Olyan hihetetlenül nyugodt itt most minden. Gyakrabban kellene kijárniuk ide, vagy csak keresniük olyan helyeket, amik ennyire nyugodtak. Szeret elbújni a világ elől, ezért szerette például Dwayne régi lakását is.
- Nem is jártam még az új lakásodba, pedig fel kellene avatni pár alapozófolttal.
A virágos kanapén is volt pár, amiket egyszerűen mágiával sem tudott kiszedni onnan. Szürreális, de logikusnak is mondható helyzet volt, Olyan, mintha egy nap majd valaki meg akarná vizsgálni, hogy milyen alapozót használtak rajta, és az alapozó alapján kideríteni, hogy ki volt a nő, aki a foltot ejtette. Mondjuk valószínűleg ennél van jobb dolga is a minisztériumnak, de hát kifacsart logikával mit vár az ember?  
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 20. 14:57 Ugrás a poszthoz

Dwayne

A félmondat rángatja vissza abból az elrévedéséből, melyben azt ecseteli magának, hogy visszavonhatatlanul a férfi álla a legvonzóbb áll a környezetében. Mindig az volt az, ami elindított nála valamit, és valljuk be, nem egyszerű visszatérni ebből az eszmefuttatásból. Egyáltalán van még ember, akinek egy férfi álla a gyengéje? Nem valószínű.
- Nem szállhatok ki az itteni életemből teljesen.
Felemelve a fejét az álla alá csúsztatja a kezét, hogy legalább valami minimálisan lássa Dwayne mimikáját. Elpillant a part felé, a buli helyszínén még senki se állt neki takarítani, ezek szerint még mindig piszok korán van. Mondjuk addig élvezze ki az ember ezt a kellemes időt, amíg lehetősége van.
- De élhetek akár kétlaki életet, így megmarad a függetlenséged, de van családunk, amibe senki sem szól bele.
Mondjuk így nem hangozhat a külső szemlélő számára ez egy igazi családnak, de nekik mégis talán ez jelentené a megoldást, hiszen akkor van, ami változna, de a függetlenségük megmaradhatna. Aztán ki tudja, lehet idővel ez az egész megszűnne, elvégre ahogy a húgát ismeri, lesz egy újabb férje, Ráhel és Mina kirepülnek, így nem marad már más, akiről gondoskodnia kell, mivel Sean eleve a családnak nevezett egység részét képezi.
- A döntések előtt pedig beszélünk, legyen az egy kutya, egy gyerek vagy egy új kanapé?
Mondjuk jó lenne, ha leállna a hülye kis tetteivel, mert valóban egy idő után nagyon zavaró tud lenni. Viszont már érti, hogy ez is egy olyan dolog, ami kell ahhoz, hogy Dwayne esélyt adjon neki.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 20. 17:16 Ugrás a poszthoz

Dwayne

- Meg tudom oldani.
Bár nagy valószínűség szerint ez a történet gyorsabban le fog zajlani majd, mint ahogy azt a nő hiszi, mégis optimistán áll egy fokozatos változás elé. Felülve nem távolodik el Dwaynetől, kékjeivel a férfi tekintetét keresi.
- Elég ideig voltam az anyjuk, el kell szakadnom.
Végül is, a muszáj lesz meglépnie ezt, ő is tudja. Ha azt akarja, hogy mindenki elsajátítsa az önállóság művészetét, legyen tizennyolc vagy harmincegy, ahhoz az kell, hogy ő maga lazítsa, majd végül elengedje a köteléket. Tudja, hogy csak úgy lehet boldog, ha végre nem azt nézi, hogy a vele egy házban élőknek mire van szüksége, hanem arra, hogy ő mire vágyik, és minden, ami kell neki, a férfi, a biztonságérzet, a nyugalom megvan, itt, akár egy stégen, és meglenne ott is, ahol most Dwayne él.
- Hamarosan úgyis én szedem majd fel a kakiját a járdáról.
Tuti, hogy egy trollkutya, aki még csak nem is a fűbe végzi majd el a dolgát, hanem a járdán, hogy mindenki megcsodálhassa művét. Látatlanul is imádja, az a nagy helyzet, így szélesen elmosolyodva emelkedik fel, és nyújtja ki a kezét a férfi felé, nem mintha Dwayne-nek szüksége lenne rá. Végül is, pozitívan zárult ez a hajnal, mert szépen lassan felismeri azokat a lépéseket, amiket már nagyon régen meg kellett volna tennie. Valószínűleg saját maga előtt se vallotta be eddig, de ez volt az ő menedéke, mert ha Dwayne-nel minden borzalmasan is alakult, neki akkor is volt hova hazamenni és lefoglalni magát. Amikor a férfi is meg a bor is megvan már csak egy pukkanó hangot hallatnak, és már ott sincsenek.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. július 29. 16:07 Ugrás a poszthoz

Felfordulás a bálon

Az egyik pillanatban még nyugodtan sétálgat a tó mentén, ügyelve arra, hogy ne történjen baleset, vagy ha valaki esetleg belecsúszik, mert annyira megrémítette az öröm - és nem a puncsba csempészett szesz - akkor tudjon segíteni rajta, vagy legalábbis azt tudja megakadályozni, hogy eggyel több terhes lány legyen harmadévfolyamtól felfelé. Nem érti a mai fiatalokat, és őszintén szólva, ő most már annak is örül, hogy ha Mina ebben a pillanatban teherbe esik, akkor is idősebb már, mint amennyi ő volt a saját terhességekor, és már akkor is kijárta az alapképzést!  
Békésen elmélkedik, és pálcája fényénél vizslatja a környezetét, a következő pillanatban meg kiabálás és átkok, villanások. Megtorpan, de csak egy másodpercre, ez viszont nem csoda, hiszen senki sem azért jön bálozni, hogy párbajozzon, ő legalábbis így gondolta. A ruháját felemelve, magában hálát adva, hogy nem magassarkúban jött, siet vissza a táncparketthez, és fúródik át az odasereglett tömegen. Ez a művelet nem éppen könnyű, hiszen amikor izgalom van, akkor persze mindenki szeretne egyből közelebb menni, mindent látni, és utána úgy átadni a többieknek, mintha ő maga párbajozott volna, vagy mintha bekaphatott volna egy átkot, de persze ő kiválóan reagálva kivédte azt, sőt, megmentette a mellette álló társait is. Ja, hogy ők észre se vették? Az csak azért volt, mert olyan mereven bámulták az eseményeket. Morogva, de végül sikerül áttörnie, éppen akkor, amikor Dwayne pajzsbűbájt alkalmaz. Közelebb lép, és abban a pillanatban, ahogy Dante ellentámadásba lendül, rántja el onnan Ráhelt. Azt hallotta, hogy nem akar ott lenni, hogy haza akar menni, ám mozdulni nem mozdul, hát ő tesz róla, megragadva a kezét kihúzza a tömegen keresztül, mielőtt még valami komolyabb baja esik.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. augusztus 28. 20:54 Ugrás a poszthoz

Dwayne
Egy közeli park, koraeste
Kinézet

Kivételesen nincs olyan forróság, de azért nem kell attól félni, hogy ha kilépnek, akkor megfagynak majd. Még mindig elég egy könnyedebb ruha. Egyszerűen csak nem ég el az ember. Pár hete közösen sétáltatták a kutyát, aztán beindult a vizsgaidőszak, és valahogy nem került sor rá megint. Tegnap viszont megígérte Seannak, hogy elmennek apához korábban, nem csak este, vacsorakor, sétálnak egy nagyot, és sétáltathatja megint ő a kutyát. De csak finoman. Most tehát ez a helyzet, Sean előttük halad néhány méterrel, a kutya megadóan és egészen felelősségteljesen sétál hol mellette, hol előtte kicsivel - az első alkalommal nagyon aggódott emiatt - ők ketten pedig mögöttük sétálnak. Zóján érződik, hogy mondana valamit, egész nap érződött, de valahányszor elkezdte, mindig félbe maradt. Most is, hol Seant nézi, hol a tájat, de közben lopva mindig Dwayne-re pillant.
- Jó, hogy már nincs olyan meleg.
Mert pont nem érdekel amúgy ez senkit, hogy milyen idő van éppen, csak hát valahogy el kell kezdeni. Elkezdjük szépen Ádámtól és Évától, majd kihagyunk pár fejezetet, és akár bele is csaphatunk a közelébe. Majd mindjárt. Csak még előtte meg kell próbálnia valamit. Elfordítva a tekintetét, mint valami szűzies leány, megsimogatja ujjaival Dwayne ujjait, és finoman megpróbálkozik azzal, hogy megfogja a másik kezét.


Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. augusztus 28. 21:57 Ugrás a poszthoz

Dwayne

Arra, ahogy elrántja a kezét, nem reagál, mindig ez van, ha váratlanul éri, ismeri, ám azzal, hogy utána ő kezdeményez, egy széles mosolyt varázsol a nő arcára és nem kevés biztatást azzal kapcsolatban, amit el akar mondani.
- Eladtam a házat. A bogolyfalvit.
Csendesen, de érthetően, határozottan jelenti ki a tényt. Nem beszélt róla senkinek két nappal ezelőttig, egészen addig, amíg el nem jött a döntés ideje. Ráhel még mindig haragszik, érzi, és azt is, hogy ki kell szabadulnia abból a házból. Bella azt mondta, magához venné, hogy egy kicsit próbálna segíteni neki, úgy tűnik a húga végre elkezdett felelősségteljesebb lenni. Mina ha haza akar jönni, sokszor az apjához megy, így akár az otthon töltött idő egy helyen is csoportosulhatna. Persze ezt még valahogy fel kell hozni.
- Többet kaptam érte, mint amennyiért vettük, vissza tudom fizetni neked, amit belefizettél.
Emellett eladta a debreceni lakást is, amiről Dwayne nem is tudott, így nem is említi. Azt a pénzt nagyrészt Bellának adta, aki egy kisebb házat vett belőle a faluban, a maradékot pedig Minának, aki szintén sokszor adta kölcsön a spórolt pénzét. Viszont őket megkérte, hogy ezt ne meséljék el, mert nem akar veszekedni a lakás miatt. Elvégre ha azt anno eladja, akkor Dwayne-nek nem kellett volna belefizetnie a mostaniba. Ez logikus is lett volna, de hát ismerjük Zóját, elég logikátlanul képes működni.
- Arra gondoltam, hogy összeköltözhetnénk, mint egy rendes család.
Vagyis ha még Dwayne így gondolja. Na mondjuk ezt lehet jobb lett volna az előtt megbeszélni, hogy aláírta a papírokat a szeptember 15-ei kiköltözéssel.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. augusztus 28. 22:48 Ugrás a poszthoz

Dwayne

Engedelmesen megáll, amikor a férfi megállásra figyelmezteti. Sejtette, hogy lesz egy ilyen, számolt a következményekkel. Szólhatott volna róla neki, akár két napja is, amikor Bellát beavatta, de nem tette meg, akarta, de nem tette.
- Gyorsan kellett döntenem.
Ez mondjuk nem kifogás, hiszen egy pillanat alatt odahívhatta volna a férfi legalább hat féle módon, ám mégsem tette. Miért nem? Mert félt az elutasítástól. Na nem mintha most ne állna fenn a dolog. Lapos cipője miatt fel kell néznie a férfira, hogy tényleg tarthassa a szemkontaktust. Van azonban egy zavaró tényező ebben a pillanatban.
- Ne haragudj.
Itt nem azért kér bocsánatot, amit tett, hanem azért, mert meg kell szakítania a szemkontaktust, el kell fordítania a fejét, csak addig, hogy lássa, a gyerek megvan még, nem ment olyan messzire a kutyával. Látnia kell őt, hogy biztonságban tudja. Amint megbizonyosodott erről, visszafordul Dwayne felé. Fáj a keze az erős szorítástól, de nem ellenkezik. A birtoklás a kapcsolatuk szerves része, már régen megtanult együtt élni vele.
- Szeretlek, és veled akarok lenni, nem csak hetente háromszor vagy négyszer, vagy ahogy éppen kijön a lépés. Rendesen veled akarok lenni. Lezárni azt, ami ott van, elszakadni.
Mert tudja, rájött végre, hogy amíg ott van, addig nem lehet boldog itt. El kell szakadnia. Véget kell annak ott érnie.
Dr. Mácsai Zója
INAKTÍV


Félvéla pszichomókus | Mrs. DW
RPG hsz: 519
Összes hsz: 1076
Írta: 2017. augusztus 29. 18:33 Ugrás a poszthoz

Dwayne

A szorítás enyhülését biztató jelnek veszi, ám teljesen megnyugodni csak akkor tud, amikor a férfi azt mondja, hogy neki jó. Széles mosoly terül szét a pofiján, és arra, hogy nekik nem lesz olyan jó, megvonja a vállát. Persze először arra gondolt, hogy a nyakába ugrik, és csókolgatja meg ölelgeti, mint egy nagy macit, de aztán inkább erről letett, és igyekezett normálisan, laza jófej módon reagálni.
- Ha nem próbálod ki, nem tudod, milyen. Az is lehet, hogy nekünk lesz jó, és neked nem. Az erős Mácsai vér.
Ami inkább Warren, de mindegy. Minában lát még reménysugarat, de Sean egyértelműen olyan, mint az apja. Nem mintha ő maga szeretné a Mácsaiakat, sőt, irigyli a húgát, amiért megtarthatta az Oravecz nevet a válás után is. Ő pedig majdnem Warren lett, akkor feltett szándéka volt felvenni a férfi nevét, most azonban már nem biztos benne. Mármint, ha Dwayne valaha is úgy döntene, hogy elveszi őt, lehet, hogy nem venné fel. Így, hogy most már nem Bogolyfalván laknak, esetleg egy-két magánpácienssel többet is fogadhatna, akkor meg jobb az eredeti név megtartása.
- Komolyan gondolom. Ezért léptem meg, mert ez akarom.
Ha meg nem működik, akkor úgyis lelép, ismerjük, nem ez lenne az első alkalom, amikor úgy dönt, hogy neki a távozás jobban áll, és inkább elhagyja a terepet.
- Szegény Dwayne, vége a nyugodt napjaidnak.
A meglazult szorítást most megerősíti, nem annyira, mint a férfi tette, épp csak, hogy jelezze, indulhatnak tovább. Ha már fogja a kezét, akkor azt ki kell használni, nem lehet csak úgy engedni, hogy elillanjon a pillanat. Ez egy olyan tipikus ritka alkalom.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Dr. Mácsai Zója összes RPG hozzászólása (297 darab)

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 » Fel