31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Doléance Arslí na Fírinne összes hozzászólása (135 darab)

Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 » Le
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 15. 10:34 Ugrás a poszthoz

Chuck

A pillangó még cikázik egy-kettőt, mielőtt végleg eltűnne szemben a fák mögött. Ó - gondolja csalódottan Doléance. Az eleséssel és a kényelmetlen pozitúrával még csak jutna eszébe foglalkozni, de ekkor már a másik is megszólal, így mindenképpen magára vonva a kislányos hölgyemény figyelmét.
- Szia - Doléance elfeledkezve a pillangóról hátrafordul a férfira, vidámságtól sugárzó arca még tesz egy lapáttal a tényre, hogy maximum 15 évesnek saccolná egy őt nem ismerő egyén. Némileg az idegen lábszárára térdelve lehátrál az ücsörgőről.
- Ne haragudj, nem direkt... estem át rajtad - mondja, megakadva a mondat felénél, mert nem tud indokot, miért esne át bárki is szándékkal a másikon. Ilyenkor nagyon gondolkodó az ábrázata, mintha tényleg valami hatalmas bonyodalmon törné éppen a fejét. Aztán, mintha elfújták volna a problémát, újra vidám. Ekkor is veszi észre, hogy a kézen, amit reflexszerűen elfogadott, és amibe eddig kapaszkodott, színes rajzok vannak mindenütt. Doléance gyorsan elrántja a mancsát.
- Ó! Nem akartam elmaszatolni a rajzodat!
Megbabonázva mered a színes festményre, amit valaki a fiúra alkotott. Biztosan nem saját maga lehetett, mert a jobb karjára ugyanolyan díszes szép minták lettek pingálva, mint a baljára. Doléance-nak mindig kevésbé jól sikerültek azok a rajzok, amiket a bal kezével csinált, mint amiket a jobbal. Szerette volna jobban szemügyre venni a testfreskót, de nem mert hozzányúlni, bele ne rondítson a műbe.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 24. 12:44 Ugrás a poszthoz

Az addig békésen ücsörgő illető arca nem tükrözi vissza Doléance vidámságát. Talán nem teszi boldoggá, ha random emberek esnek át rajta, aztán - még ha oly könnyűek is - teljes súllyal rátérdelnek a lábszárára. Vagy valami egész más áll a háttérben. Még rá is pirít a házvezetőnőre, de ilyesmikkel azt aztán igazán nem lehet letörni, maximum gondolkodóba ejteni.
- Nem fogok tudni - válaszolja őszintén. Valóban, Doléance képtelen jobban odafigyelni. Most is nagyon odafigyelt, csak éppen a pillangóra. Azt sajnos senki nem várhatja el, hogy egyszerre figyeljen egy magasan szárnyaló pillangóra és a lába elé. Ahhoz legalább is még plusz egy, a többitől függetlenül működő szem kéne, vagy valamilyen szuperérzék. Ez még a megannyi koncentráció-gyakorlattal sem fejleszthető, amit Doléance végez, hogy megregulázza sebesen és cikázva pörgő gondolatszálait.
Miért ne tudnám elmaszatolni? - fogan meg a szétszórt buksiban a jogos kérdés. - Nem lehet annyira bonyolult. Szerencsére előbb gondolkodik, ezért nem veszi elő a pálcáját, hogy kipróbálja. A tetoválástulajdonos biztosan nem örülne neki. A férfi mintha csak megsejtette volna, mit forgat a lányka a fejében, bizonyítékul a tartósságra összedörzsöli két alkarját. Az eredmény varázslatos: tényleg firkafix-bűbájjal, vagy valami hasonlóval van rögzítve a mázolmány.
- Hogyan kell pontosan ilyet csinálni? - közel hajol, és mutatóujjával lehelet könnyen megsimogat egy képdarabkát az alkaron. Doléance-ban sosem merül fel, hogy létezhet olyan, hogy valakinek az "intim szférája", vagy hogy bármi amit tesz, esetleg tolakodó lehet.
- Te művészettel foglalkozol? - meggyőződése a lánynak, hogy eképpen megbélyegezni magad csak azzal érdemes, amire az életed felteszed.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. július 27. 08:43 Ugrás a poszthoz

Megkapja a válaszát, bár az nem a hogyan, inkább a hol kérdésre válaszol. De jobb is, ha Doléance idegeit nem borzoljuk tűkkel meg vérrel. Ennyi bőven elég neki, és az elmondott szó meg is csenget valamit a lány agyában, méghozzá egy emléket április elsejéről. Ekkkor ugyanis ex-plüssnyula, Kumagoro saját bagolykövi házat (az ötödik, rózsaszín házat) alkotott magának és bárkinek, aki hajlandó volt belépni a pink klubhelyiségbe. Ott egy diáklányka kedvéért a nyuszi még tetoválószalont is rendezett be, amire végül - a földhöz ragadt tanárok örömére - nem volt szükség. Így Doléance már pár régi képet is tud csatolni ehhez az újhoz: diákok apró fekete mintákkal a bőrükön, amit minden nap viselnek. Általában nem levitások, ezért még sosem sikerült jobban megnéznie magának őket.
Máris több kérdés feltolul az agyában, amikor az illető megosztja foglalkozását, de még nem kérdezhet rájuk, mert ez alatt a srác be is mutatkozik.
- Én pedig Doléance Arslí na Fírinne, levitás - hadarja el a nevét a lányka, és kedvesen is mosolyog hozzá, bár rém türelmetlen, hogy végre kifaggathassa a férfit. Észre sem veszi, hogy elrontotta a bemutatkozást. A régen begyakorolt diákszignállal "jelentkezett be", holott már rég nem tanuló. Végül is annyira nem lőtt mellé: tulajdonképpen igaz, amit mondott, csak annyit kellett volna hozzátennie, hogy "házvezető". Na, most már mindegy, térjünk a tárgyra!
- Egy együttesben? És koncerteket adtok?
Doléance egyetlen találkozása élő zenekarral diákévei alatt volt bagolyköves bálokon. Azt a bandát mostanában nem látja, csak megbűvölt hangszerek játszanak a pódiumon a rendezvények alatt. Mondjuk annyira öregek voltak a zenekar tagjai, hogy nem kizárt, már meghaltak. Hogy mi vonzotta addig is őket ennyire a Bagolykőhöz, hogy folyton szerepeltek az itteni táncos mulatságokon, Doléance sosem tudta meg.
- Nem gondoltatok már fellépni a Zúzmarás Zúzók helyett? - idézi fel a rock nagyik csapatának nevét.
Elgémberedett a térde, hát lehuppan a fenekére, és a mozdulat alatt kiszúrja a korábban keresett türkiz-lila pillangót, ahogy épp az orruk előtt egy méterre vonul el csacskán, narancssárga csillagcsóvát húzva maga után. A pimasz!
Már késő reagálni, Doléance visszafordul az újonnan megismert Chuck felé.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. augusztus 18. 21:36 Ugrás a poszthoz

- Már kijártam a sulit. Meg egy másikat is külföldön - sugárzik büszkén Doléance. - Bűbájfeltaláló vagyok.
Ha valaki azt hitte, Doléance nem tud szélesebben mosolyogni, most meghazudtolja ezt. Kiskori álma volt, hogy varázslatok feltalálásával foglalkozhassék (bár akkor még szeleburdi céllal), és ő azok közé tartozik, akiknek valóra vált az álma. Épp csak nem tűzoltó vagy balerina lett, hanem komoly (?) feltalálócska.
Az külön jól esik neki, hogy végre idősebbnek nézik. Az is sok mókás helyzetet szül, mikor az elsős-másodikos palánták azt gondolják, egy osztálytársukkal hozta őket össze a sors, de hogy igazi felnőttnek nézzék! Arra még sosem volt precedens.
- Örfvóker? - kérdez vissza félredöntött fejjel a lány, igencsak rosszul ejtve a szót. Fogalma sincs, mi lehet az. Varázslény?
- Nem is olyan béna - motyogja szégyenlősen a lány, amikor a fiú a rocknagyik együttesének nevét becsmérli. Szerinte aranyos a bandanév, és mindig tetszett neki a muri, amit a Zúzók csaptak. - Egy kicsit vicces - egyezik azért bele, nehogy megharagítsa beszélgetőtársát.
- Ó - a mindig kész tervekkel elő álló lánynak most nincs ötlete, hogyan hidalhatnák át a mugli-problémát. Nem is agyalhat sokat ezen, mert másra terelődik a szó.
- Most lesz két éve, hogy a Levitát vezetem - csacsog a lányka lelkesen. - Előtte néhány évig a mestermunkámon dolgoztam, akkor nem voltam itt.
- Érdekes mindig van! - folytatja szinte levegővétel nélkül. - Felfedeztem egy titkos átjárót például, ami a faluba vezet, és ami szerintem újonnan készülhetett, mert régen nem találtam. Nemsokára lesz mesehősös rendezvény a kastélyban, és új vadőrünk van, aki nagyon aranyosnak tűnik. És a Navine nyerte a kviddics-kupát. Sajna.
Még mondaná tovább, de fejében mintha csak Kumagoro szólna, emlékeztetve őt az illemre. Vesz tehát egy kis levegőt, hogy ne kezdjenek az egészségéért aggódni.
- Itt lakik a családod a faluban? - kérdezi, hogy a másikat is beszéltesse. Míg egy pillanatra befogta a száját, volt ideje gondolkodni, és nem tudta összerakni, hogy ha a zenekarának többi tagja mugli, akkor miért ilyen távol tőlük lakik ez a fiú. Ha azért fizetnek, hogy koncertezzen, biztos sokat kell koncerteznie, mégpedig nem egy varázslófaluban.
- Vagy más miatt vagy itt, a barátaid meg ott?
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. augusztus 23. 23:16 Ugrás a poszthoz

*** reklám ***

Egy hajtó még kerestetik az őrült kviddicsbe! Smiley
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 2. 18:00 Ugrás a poszthoz

Szeretettel üdvözlünk a Bagolykő Mágustanodában!

Ha még nem találkoztál "online Roxfort" jellegű honlappal, vagy idegen számodra a fórumos szerepjáték mibenléte, ebben a témában igyekszünk segítségedre lenni.


Tartalomjegyzék:

Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 24. 11:42
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 11. 15:45 Ugrás a poszthoz

Végre alkalma nyílik a szakmájáról beszélni! A levitásokkal inkább az ő saját dolgaikról folyik a szó, a prefektusokkal folyton szervez valamit, vagy problémákat oldanak meg közösen, a tanári kar java pedig túlságosan elfoglalt vagy érdektelen, hogy a bűbájfeltalálásról kérdezgessék Doléance-t. Tilda szokott érdeklődni tőle, de neki már mindent elmondott, amit lehet. Néha meglepi egy kalandos történettel az aktuális munkájával kapcsolatban, de ennek az idegennek most elölről kezdheti a mesét!
Ha lenne mit mondania. De sajnos mostanában nem vetheti bele magát teljes aggyal munkáiba. Mindig félbeszakítja egy őt hiányoló kis szfinx, vagy épp Hanna, a Levita házszelleme. Nincs kellemetlenebb érzés, mint amikor belemerülsz a feladatodba, és hirtelen átlebeg rajtad egy kísértet.
- Hát... nem annyira van időm most a feltalálásra, de az eddigi varázslataimat tökéletesítem, amikor mégis ráérek. Például van egy igém, amelyik jelzi a varázslókat a közelben. Csak sajnos túl feltűnő jellel... - Doléance kelletlenül gondol a múltkori esetre, amely során egy kedves kis spanyol településen a hotelja egy kilométeres körzetében minden varázsló feje fölött színes fényfolt lebegett levakarhatatlanul. Elhessegeti az emléket.
- Most épp senki nem kért meg semmilyen varázslatra, pedig rendelésre is találok fel ám! De a kedvencem ez...
Fehér hálóingszerű nyári ruhájából előkerül pálcája, és egy rövid, lendületes mozdulattal egy csomó apró madarat varázsol maguk elé. A madarak embermagasságú és -szélességű falat képeznek előttük a fűben, és csicsergős-sivítós hangzavarral repkednek helyükön.
- Ez egy maradandó pajzs - magyarázza a lány széles mosollyal, büszkén. - A madarak felfogják az átkokat, és erőset tudnak csípni.
Mintha lerázná pálcájáról, eltünteti a varázslatot, szeretettel nézve madárkái után.
Jól érzi magát a házvezetőcske most, hogy bemutatózhatott bűbájfeltalálásból, de legalább ennyire érdekli a másik ember is, hát kérdez.
- Lehet, hogy együtt jártunk ide? Lehet, hogy volt közös óránk! - nem tudja, milyen idős a másik. De rögtön rá kell jönnie, hogy biztosan nem egy évfolyamba jártak, mert akkor óhatatlanul találkozniuk kellett volna egymással néhány tanórán. Doléance-t sem egyszerű elfelejteni, de egy Chuck-szerű figura sem jön szembe az utcán gyakorta.
A következő mondat megállítja agytekervényeit, és az éppen kimondani készült konklúzióját is belé fojtja.
- Hát itt vagyok én! - vágja ki, mikor magára talál. - Vagyis...
Ezen a ponton eszébe jut, hogy a barátságot a többi ember máshogy méri. Neki szimpatikus a másik, kedvesen szólt hozzá, innentől belefér a barátkategóriába. Valahogy mégis az emberek általában többet várnak egy barátságtól. Doléance nem szégyelli megkérdezni:
- Miért nincsenek?
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 18. 23:10 Ugrás a poszthoz

Doléance igazán örül, hogy a másikat lenyűgözi kedvenc találmánya. Sajnos ezt kimutatni nem tudja, mert már eddig is sugárzott és mosolygott, úgyhogy senkinek nem tűnne fel a változás.
De ennyit a vidám témákról, komolyabbakra eveznek. Doléance nem valami jó a lelkizésben. A tanácsai kicsit elszálltak, használhatatlanok, de legalább csöndben tud hallgatni.
Egy kicsit kéreti magát a tetovált fiú, de aztán csak kiböki, mi a probléma a szociális helyzetével. Hiába, mert a levitás nem érti, ugyan mi baj lenne a fiúval? Nem undok, nem büdi, nem néz ki úgy, mint egy szörny vagy egy rém...
Meglepődve-tűnődve, oldalra döntött fejjel mustrálja Chuck-ot.
- Tán nem szereted a sütit?
De biztosan szereti a sütit, ki ne szeretné?
- Szerintem semmi baj veled - mondja még mindig révedezve.
- Talán csak te hiteted ezt el magaddal! - mondja ki az első nem butus megjegyzését a témában. Nagyon okos ám ez a lány, de egyszerűen szívesebben áll az agya a játékra, mint a komolykodásra. Ellenben nagyon szeretné, ha a másik felvidulna. Támad is egy ötlete.
- Tudod, hogy nem sokára megrendezik az öregdiák találkozót a Bagolykőben? Öreg is vagy, diák is voltál, úgyhogy el kéne jönnöd! Ott próbálkozhatsz, én majd segítek!
Gondolhatja mindenki, milyen az, ha Doléance segít. De még jó is ki tud sülni belőle, ha odaállít egymás elé két vadidegen embert, hogy "szerintem meg kéne egymást ismernetek", azután táncos lábon ellibben valamerre másfelé...
- Lehet, hogy valamilyen előadást is tartok rajta bűbájfeltalálásból! - itt egy kicsit zavarttá válik az arckifejezése. - Hónapjaim lettek volna kitalálni, de még mindig nem tudom, miből.
Na mindegy, a felhők a gyermekarcról rögtön tova is szállnak: Doléance tud improvizálni.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 23. 00:24 Ugrás a poszthoz

A lány felvidító kísérlete sikerrel zárult! Doléance nem keres nagy összefüggéseket: Chuck mosolyog = Chuck vidám.
Elégedetten hátradől, hátra tett kezeivel a fűben támaszkodva. Még az öregdiák bálra is lehet, hogy sikerült elcsábítania a férfit. Vonakodik még egy kicsit ugyan, de azért meggyőzhetőnek tűnik.
Háh! És bejött a szurkálódás! A levitás arcán huncut mosoly bontakozik ki. Nem jellemző rá az ilyesmi, sőt, komoly rákészülés kell neki, hogy valakinek jelképesen megfricskázhassa az orrát. Most jól sikerült a kis bohócság, és ezért gondolatban meg is veregethetné a vállát, ha éppen nem támaszkodna a karjaival.
Cserébe Chuck egy szójátékkal ajándékozza meg. Feltalálja magát! A lányka csengő nevetéssel jutalmazza a találatot. A nevetést a folyton felbukkanó pillangó akasztja meg. Ez már igazán nem lehet véletlen!
- Ne haragudj - kezdi a házvezetőcske guggolóállásba tornászva fel magát -, de ez a pille szeretne tőlem valamit.
Meggyőződéssel áll fel, és a rövid reppenésekkel arrébb araszoló lepke után lép.
- Szia! Még találkozunk, a bálon! - fordul még hátra, kezét intésre emelve, majd eleget tesz a kényszernek, amit a röpke ró rá: követnie kell, elkapnia, és kitalálnia valami tök jó dolgot, amit majd kezd vele.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 23. 12:35 Ugrás a poszthoz

Moondance:)

Az év végeztével Doléance-nak nem sok dolga akadt. A levitások a vizsgáikra készültek, vagy élvezték a szabadnapok lazsálós örömét. Nem volt egy horzsolt térd, egy összetört szív, egy "nem értem Rachmaninoff tizenkettedik törvényét, Dol, légyszi segíts" már napok óta. Doléance levitabeli szobájában - amelyet egy diák Labor névre keresztelt - tevékenykedett egészen a mai délutánig. Ekkor végre kibújt a kék falú, de mégiscsak zárt helyiségből, és egy fedetlen, a természethez közelebbi helyet választott. Ha csak friss levegőt akart volna szívni, a Tündérkert is megfelelt volna a célra, de úgy gondolta, összeköti a kellemest a hasznossal, és egyik folyamatban lévő projektjével is foglalkozik, ha már megmozgatja a tagjait.
A Fénylő Lelkek Udvarába ment, ami vajmi keveset változott diákévei óta. Egy-egy növény öntudatra ébredt azóta és ficánkolni vagy énekelni kezdett, ha a közelébe értél, és a varázsló is mintha más pózban üldögélt volna a szökőkút közepén, de egyébként úgy élt a kert, ahogy emlékeiben.
Az utóbbi hetekben még egy változás akadt a kastély tövéből nyíló udvaron. Ez a furcsaság Doléance-nak köszönhető, aki egy hónapja különös lényre bukkant a kastély előtti parkban. Egy türkiz-lila szárnyú játékos pillangóra, amelyik reptében narancsszín szikrákat szórt maga után. A csillagocskák hamar elenyésztek, de azért nagyon szépek voltak, amíg látszottak. Doléance ebbe az udvarba invitálta a pillangót, és azóta még több ilyen lepkécske telepedett meg az udvarban. Most némelyik a kút vizét nézte meg közelebbről, mások az oszlopokra és a falra felfutó növény virágain tanyáztak, a legtöbben pedig ide-oda repkedtek az udvaron sétálgatók feje fölött.
Doléance az egyik alacsony sövény tövében ült egy padon, és kedvtelve nézte a pillangókat, amikkel még fogalma sem volt, mit akar kezdeni, csak azt tudta, hogy valamit.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 23. 13:15 Ugrás a poszthoz

Azon kívül, milyen különlegesen néznek ki, eddig nem ismerte fel a pillangók egyéb varázslatos képességeit. Talán elemi mágikus lények? A mágia ezen ágáról nem sokat tud sajnos. Meg kéne kérdeznie a legendás lények gondozása tanárt, de ő most nagyon elfoglalt a sok vizsgaiőszakbeli papírmunka és a házvezetői jelentkezések miatt is. Neki erre nincs gondja. Egyelőre bebetonozták a szfinxek vezetői székébe, és Tilda is fixen a helyén van. Kedveli Tildát. Na de mi van a pillangóval?
Doléance pislogás nélkül, távolról figyeli a szökőkút vizével foglalatoskadó röpkeszárnyút. A kép egyszerre eseménydúsra és zajosra vált: egy nagy szőrgombóc kerül fókuszba, loccsanással-poccsanással több vödörnyi vizet spriccelve kifelé a varázsló teritóriumából. A pillangó nem inal el időben, vizes szárnyaival a kőpadlóra pottyan, a többi pille érdeklődve közelebb megy a bozontos "szörnyhöz", akár apró katasztrófaturisták. Doléance megilletődve bámul a zavarkeltő állatra. Ismeri is a jószágot, a Levita toronyban lakik. Hamarosan megérkezik a gazdája, Moondance, és megpróbálja megnevelni a kelekótya ebet.
- Én nem lettem - válaszol a lány kérdésére Doléance, nem tudván mit kezdeni a . Ő távolabb ült a kúttól, minthogy elérte volna a kicsapó víz. - De ő igen.
Azzal feláll, és leguggol a bajba került türkizpillangóhoz. Óvatosan a szárnyához érinti a pálcáját, és a lepke újra szárnyra kap. Kőröz egyet a kutya feje körül, narancsszín csillagokkal hintve a nózit, majd gyors szárnycsapásokkal eltűnik a szemük elől.
- Még nem sikerült megnevelni? - kérdezi Doléance a kutyusra célozva. Még sosem vette észre, hogy Démon a klubhelyiségben rosszalkodott volna, de lehet, ott próbálja megemberelni magát, hogy ki ne tegyék a szűrét. - Vagy csak szeretné megmozgatni végre a tagjait?
- Nem rossz neki az a sok lépcsőzés és a bezártság? - néz együtt érzőn a malamutra, aki cseppet sem tűnik kedve szegettnek.
- Minden elmúlik, ahogy a víz is elfolyik, ahogy a szív felejt - hangzik a közbevetett idézet fölöttük a kőszobor szájából.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 23. 13:49 Ugrás a poszthoz

A kutyus nehezen bír a fenekén maradni, amit Doléance meg is ért. Az ilyen kis lények inkább rohangálni szeretnek, nem nyugton maradni. A kutya egyetértőn pillant fel a nőre.
- Nagyon helyes - bólogat a házvezetőcske diákja magyarázatára.
- Kár is felnőni. Hidd el, nem valami izgis - kacsint a lányra. Pedig még ő sem nőtt fel, tán soha nem is fog, csak néha játssza a nagyok komoly játékát.
- Egy lakókocsiban? Nem volt büdi? - fintorítja el az orrát Doléance Démonra nézve. Egy kutyával együtt lakni egy szűk helyen... úgy hallotta, a kutyáknak nincs rózsaillatuk közelről. Még nem szagolt egyet sem.
- Szánt is szokott húzni? Télen majd szánkózunk? - lelkesedik Doléance, és már el is képzeli: egy elég nagy szánra a fél Levita felférne. Aztán a következő körben a másik fele is lecsúszhatna... ha nincs megfelelő domb, majd Doléance varázsol egyet, vagy megkéri Merkovszky tanárurat. Még akár gyakorlás is lehetne belőle a föld-elementalistákkal! A tizenévesnek tetsző, pedig húszas éveiben járó levitás fantáziája elszalad messzire.
Nem is a varázsló mondata, Moondance kérdése ébreszti fel.
- Beszélő szobor - magyarázza elértve a lányka meglepettségét. - Előfordul itt az ilyesmi.
Töri a fejét néhány pillanatig a bölcsességen, ami az imént megosztatott velük, de nem jut vele sokra.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 23. 14:25 Ugrás a poszthoz

- Nem is kell! - mered Moonra Doléance, majd folytatja.
- Mi itt nem kötelezünk rá, hogy felnőj! - mosolyog.
Ahogy a lány beszél, ő látja maga előtt a lakókocsis utakat és a nagy házakban élő mosolygós rokonokat. Néniket és bácsikat kockás mellényben, copfos unokatestvéreket, ilyesmiket. Doléance-nak nincs sok rokona, akit látogatni lehetne, de sokat utazott, mielőtt a Levita házvezetője lett volna. Szép helyekre - de sajnos munkaügyben.
- Szuper! Akkor majd megszervezzük! Vagy varázsolhatnánk most is havat!
Itt leereszt kicsit.
- Vagyis nem. Nem jó ötlet ilyen nagy területen megbolygatni az időjárást.
Ezt talán Moondance-ék még nem tanulták, de majd fogják. Sajnos ki kell várniuk a telet.
- Nem tudom, mi az a sznóbórd - vallja be Doléance. Mindig lehet valami újat tanulni a diákoktól is. Na nem, mintha ő már egy tapasztalt idős professzor lenne. Csak egy házvezetőcske, akit egy kedves minisztériumi nagyapó rendelt ide a Bagolykőbe. Még a bűbájtan-tanári állást sem szerezte meg magának.
- Nem is tudom - tűnődik el a lány, mire célozhatott a varázsló. - Van valami, amit szeretnél elfelejteni?
Nem gondol a kérdés indiszkréciójára, csak úgy feltette.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 23. 14:52 Ugrás a poszthoz

Ahogy a lány leül, Doléance is lehuppan a kút szélére. Addig nem jutt eszébe, hogy így kényelmesebb lenne.
Beszélgetnek még kicsit a téli szánkózás ötletéről, és hamarosan fényderül rá, mi az a "sznóbord". Így már érthető: gördeszkával Doléance is találkozott már mugliismeret órán. Vagyis amikor a könyvtárban kutatott a "mugli közlekedési eszközök" házi feladathoz. Majdnem olyan volt, mint egy varázsszőnyeg, csak ezt hajtani kellett fél lábbal, mert magától nem ment neki a gurulás.
Doléance-nak a Farkas-hegy sem mond semmit, hiszen sosem lakott ott, ahol Moon otthona van. Egy hegyet képzel el sok farkassal. Vagy Farkas nevű emberrel. Tele alaszkai malamutokkal.
Doléance már éppen felvetné Démont nézegetve, hogy talán menjenek ki a tisztásra, ahol a kutya rendesen megmozgathatná a tagjait, de úgy látszik, Moon valami fontosról szeretne beszélni. A házvezetőcskének nem valami fejlett az érzelmi intelligenciája, de megtanulta, hogy ilyenkor hallgatni érdemes, hátha a lányka kiböki, mi bántja. Aztán jön a következő nehéz feladat: valami olyan tanácsot adni, amivel lehet valamit kezdeni. Doléance ennél a pontnál szokott végképp megbukni.
A múltkor például feltételezte, hogy újonnan megismert Chuck Bogolyfalváról esetleg azért lehet antipatikus másoknak, mert nem szereti a sütit. De legalább felvidította vele a tetoválásokkal teli, magányos fiút. Talán itt is beválik majd.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 23. 17:13 Ugrás a poszthoz

Ugye-ugye, megnyílt a szíve a lánynak. Egész jól megy ez a lelkizős dolog Doléance-nak, még ha néha nem is teljesen érti, mi folyik körülötte.
Nem sikerült felfognia például azt sem, hogy mi köze apukának a medvéhez, ezért megpróbálja külön kezelni a két információt. Rágja, rágja a hallottakat, de nem tudja, mi okozhatna enyhülést a félő kislánynak. Biztosan megrázta az eset, és nem csoda, ha nehezen dolgozza fel, ha nem tudja elfelejteni.
Azt mondják, ha leesel a lóról, mássz vissza rá, de talán nem az a megfelelő ebben a helyzetben, ha úja találkozna egy medvével. Talán kis bocsokkal?
Tényleg csúnya dolog volt elmászkálnod, amikor megmondták, hogy veszélyes - kezdené Doléance, de a fejében élő Kumagoro még idejében rákoppint az orrára, hogy ezzel nem azt érné el, amit szeretne.
- Mit szólnál ahhoz, ha megnéznénk egy medvebocsot? - kérdezi óvatosan a lány. - Nagyon aranyosak.
De rájön, hogy nem itt a probléma gyökere. Egy nagy medve attól nem lesznek aranyos, hogy találkozunk egy játékos kölyökmedvével.
- És tudod... most már nagyobb vagy, és ügyesebben tudnál védekezni a medve ellen. Sötét varázslatok kivédésén már biztos most is tanultatok pár hasznos átkot! - próbál lelket önteni a lányba.
- És itt nálunk biztosan nem ér semmi baj. Nagyon sok tanár van itt, és még aurorok is. Nem kell félned.
Ennél többet nem tud összeszedni Doléance az emlékek enyhítésére. Fény derült rá, hogy a kővarázsló néha nagyon bele tud trafálni a dolgokba. Démon visszaér, és körülöttük kezd ugrálni.
- Na, gyere, menjünk egy tágasabb helyre a kutyusoddal - indítványozza, és feláll. - Ott még beszélgethetünk, és ő is rendesen megfuttathatja magát.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. szeptember 23. 17:48 Ugrás a poszthoz

Hű, milyen jó ötletekkel álltak elő a rokonok is! Doléance kicsit elkomorodik, rájővén, hogy nem tudja a megoldást minden bajra. Pedig egy házvezetőnek ez lenne a dolga!
Talán idővel, ahogy a varázsló mondja...
- A seprűre ülve? - hökken meg Doléance, de aztán rájön, hogy értette Moon. - Mármint te ültél a seprűn!
A hasát fogva nevet, mert egy pillanatra tényleg elhitte, hogy Démon tud seprűn lovagolni.
Doléance átveszi a plüssmajmot, és máris tapasztalhatja a veszett érdeklődést a kutya részéről. Nem tudja, mi a dolga vele, hát nagylelkűen odaadja Démon szájába a plüssfigurát. Persze csak miután megbizonyosodott afelől, hogy a kissé megviselt majomnak nincs kifogása ez ellen.
Doléance a tisztásra gondolt, hát oda indulnak el hármasban. Az úton a seprű kapcsán a kviddicsre terelődik a szó. Moon is benne van a Levita csapatában. A házvezetőcske nagyon drukkol a szfinxeknek. A tanév során is minden meccsükön kint volt, és elképesztően izgult, mert az utolsó meccsen akár a kupát is megnyerhették volna! Végül azt nem sikerült, de a kékek jól meg lettek dicsérve, hogy csupa kezdő játékosként milyen szépet alakítottak abban az évben. Doléance biztos benne, hogy jövőre ennél már csak jobb lesz! Már most is tartanak az edzések, sok újat is bevettek a csapatba, mindenki igyekszik már a szünet előtt is belerázódni, hogy a következő tanév elején már csak fel kelljen eleveníteni az alapokat.
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 19. 22:34 Ugrás a poszthoz

Azt mondták, nézzek be sűrűbben az OFF-ba... *bemerészkedik* Sziasztok! Smiley
upd: Pirosak és kékek? Hát ez tetszik nekem! <3 Smiley
Utoljára módosította:Doléance Arslí na Fírinne, 2014. október 19. 22:34
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 19. 22:41 Ugrás a poszthoz

Szia, Gwen! Smiley

Köszönöm. Igazából nagyon vacakul vagyok, de ilyet nem illik erre a kérdésre válaszolni. Cheesy Inkább meséld el, te hogy vagy? <3
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 19. 22:49 Ugrás a poszthoz

Na, most elrontottam az OFF-ot. Legközelebb máshogy próbálkozom.:D

Szép álmokat!
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 19. 22:55 Ugrás a poszthoz

Szia! Smiley

Mik a dolgaid?
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 19. 23:10 Ugrás a poszthoz

Milyen titokzatos vagy te mindig. Smiley
Egy hsz nekem is függ a levegőben... *oldalra pillant az eddigi sorokra*
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 19. 23:11 Ugrás a poszthoz

Szia. ^^

Végre időben lefekszel? Smiley
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 19. 23:17 Ugrás a poszthoz

Kérsz egy kupán vágást?^^

Én viszont hamarosan megyek. Jó éjt, nyulam <3
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 19. 23:25 Ugrás a poszthoz

Ha most Yar lennék, kapnál egy kupát, amin ejtettem egy vágást...:D

    .
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 20. 09:40 Ugrás a poszthoz

Ma én is megyek Büdipestre órára. *nem tudja, mit is érezzen ezzel kapcsolatban*

Jó reggelt!^^
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. október 20. 12:21 Ugrás a poszthoz

Először nem értettem, kitől és miért kérdezed, hogy rád ér-e egy órára O.o

Nem tervezek. Még jól jöhet. Smiley
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. december 11. 14:42 Ugrás a poszthoz

Hétfőn pisiszag volt a buszon. Sad De hátramentem és ott meg tömény füstszag. Ha már választani lehetett, utóbbit választottam. ^^
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. december 11. 19:16 Ugrás a poszthoz

Ha menni kell, hát menni kell. Doléance egész eddig álmatlanul forgolódott az ágyában a levitások által Labornak elkeresztelt szobában, pedig Doléance nem is bájitalkeverő. Na mindegy, neki tetszik ez a név, és különben is a probléma most az alvással van, nem a szobája nevével. Valószínűleg megülte a hasát az a sok tejbegrízes muffin, amit lefekvés előtt benyomott. Vagy nem kéne már délután ágynak esni attól, hogy mostanság korán sötétedik. Általában Doléance már nyolckor, de legkésőbb kilenckor - most egy félreértés miatt már délután - bekuporodik a takarója alá, hogy jó példát mutasson a diákjainak, ám most képtelen ott megmaradni. Hosszú, fehér hálóingjére kanyarítja világoskék köntösét, arra még kék kabátját is, belebújik a nyuszis mamuszába, és elindul a klubhelyiség felé.
Még lába sem éri a szőnyeget, visszafordul, és csizmára cseréli a mamuszt.
Csak a bolondok mennek el a faluig, ha a Levita konyhájához csak át kell szelni a klubhelyiséget, de a lányt nem hagyja nyugodni, amit hallott: a csárdában adják a legfinomabb fahéjas kakaót a környéken.
Vannak pillanatok, amikor az ember tudja, hogy a környék legfinomabb fahéjas kakaója nélkül kár is lenne próbálkozni az elalvással. Ez egy ilyen pillanat.
Az italozóhelyet könnyű megtalálni, de nem a zaj, csak az ablakokon kiszűrődő arany fény miatt. A tizenötnek kinéző Doléance különös látvány lehet a kabát alól kilógó hálóingben a szűk, zsúfolt kocsmában, ahogy belöki az ajtót, topog még kettőt sárga csizmájával a küszöbön, majd belép a helyiségbe. Végre megérkezett! Kicsit megborzong, ahogy a meleg helyre ér, aztán beméri a pultot. Ott lesz a kakaó!
Út közben kénytelen az egyik asztal mellett álló nagyobb darab, szőrös, hosszú hajú férfitől udvariasan és ahogy illik, jó hangosan bocsánatot kérni, mert a szembe forgalom miatt kénytelen súrolni a hátát, ahogy a csapos felé iparkodik.
De csak célhoz ér, és Doléance kecsesnek a legkevésbé sem nevezhető módon feltornássza magát az izgága bárszékre, hogy rendesen kilásson a pult mögül. Mustrálja az árjegyzéket, de kakaó sehol. Nem csügged egy percig sem, nem férhet ki a teljes kínálat ebbe a néhány sorba. Amikor odaér hozzá a pultos, az alapzajnak megfelelően próbálja felemelni halk hangját:
- Egy fahéjas kakaót szeretnék, kérem szépen.
Utoljára módosította:Doléance Arslí na Fírinne, 2014. december 11. 23:02
Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. december 16. 11:06 Ugrás a poszthoz

Ha a Bagolykő után még felsőfokú tanulmányokat is folytatnál; ha egy időre cserediákoskodnál; ha különleges képzést végzel; esetleg látogatóként körbenéznél; vagy a tanárok valamilyen okból megfordulnának itt, ebben a témában helyet kap minden egyetem, egyéb iskola és a hozzájuk tartozó kollégiumok.

Itt találod azokat, amelyeket már megálmodtunk: KATT


Doléance Arslí na Fírinne
KARANTÉN


bűbáj pápa
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6722
Írta: 2014. december 22. 22:31 Ugrás a poszthoz

Gwen Laura Kimiko Jones - 2014.12.22. 22:30
Adam nézd meg a témaleírás alját. *____*

Ezt akartam mondani. Cheesy
Utoljára módosította:Doléance Arslí na Fírinne, 2014. december 22. 22:31
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Doléance Arslí na Fírinne összes hozzászólása (135 darab)

Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 » Fel