24. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: ITT szavazhattok a farsangi jelmezverseny jelöltjeire március 1-ig!
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkTudnivalók

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2012. szeptember 17. 11:14 | Link

Az oldalon megjelenő karakterek
álmodói szemszögből


Ebben a topicban a karaktereid fajtáiról és a velük járó jogokról, a hozzájuk tartozó kötelességekről olvashatsz. Például az oldalunkon az első regisztrált karaktered után (egy kivételes esettől eltekintve) minden további karakteredet kizárólag kérvény útján szerezheted meg. Így megkülönböztetjük a multikaraktereket a főkaraktertől.
Minden álmodó a csalások elkerülése érdekében csak egy diákkarakterrel szerezhet szorgalmi pontokat, így van egy erre kijelölt pontszerző karaktere.
Valamint érdemes tudnod arról is, hogy ha nem tudod vagy nem akarod látogatni az oldalt egy időre vagy akár örökre egy vagy több karaktereddel, milyen státuszokat kérhetsz magadnak.

Ha arra vagy kíváncsi, szerepjátékosan kikkel találkozhatsz a Bagolykőn és környékén, illetve milyen közös munkákban vehetsz részt álmodóilag és karakterileg az oldalon, a Karakterek és lehetőségek témát keresed.

Jó olvasgatást, ha kérdésed akad, fordulj bizalommal a Vezető Bizottság valamely tagjához!
Utoljára módosította:Reviczky Emma, 2016. március 8. 22:40
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2014. július 12. 23:37 | Link

Főkarakter, pontszerző karakter


Mit nevezünk főkarakternek, mire jó?
Főkarakternek a legtöbb álmodónál az első regisztrált karaktert tekintjük, illetve, ha nincs multikaraktere, akkor az egyetlen meglévő karakterét. Minden álmodónak egyetlen főkaraktere van, mellette pedig több multikarakter is lehetséges. (Erről bővebben egy hozzászólással lejjebb.)
Egy karakterről sem az adatlapján, sem máshol nem látszik, hogy ő főkarakter-e vagy sem. A főkarakter egyetlen kiváltsága, hogy a házakon kívüli szavazásokban kizárólag főkarakterrel lehet szavazni, multikarakterrel nem. (Így biztosan minden álmodó csak egyszer szavaz.)
Régebben a főkarakter mindig az álmodó pontszerző karakterét jelentette, de mára a két fogalom elvált. (Pontszerző karakterről ebben a hozzászólásban később.)

Mit nevezünk pontszerző karakternek, mire jó?
Általában a pontszerző karakter az első diákkaraktered, amíg magad máshogy nem rendelkezel. Ha a pontszerző karaktered elballag az iskolából, és rajta kívül egyetlen diákkaraktered marad, reá száll a pontszerző titulus, ha pedig több diákkaraktered van, a Vezetői Bizottsághoz fordulhatsz, hogy megbeszéld velük, melyik legyen a pontszerző karaktered.
Az oldalon egy álmodó csak egyetlen diákkarakterével szerezhet pontot a Tanulás rendszeren keresztül (kivételes esetekben diák-multi is szerezhet pontot, erről a Pontszerzési szabályok topicban tájékozódhatsz), azért van szükség erre a titulusra. Ahogy a főkarakter-lét sem, az sem látszik sehol az oldalon, kizárólag a Vezetői Bizottság listájában, hogy kinek ki a pontszerzője. Ha elfelejtetted, ki a pontszerződ, küldj baglyot a VB-nek!

Karakterek cseréje a főkarakteri és pontszerzői titulusban
Ha a jelenlegi pontszerződ helyett egy másik diákkarakteredet szeretnéd megtenni pontszerzőnek, vagy ha kényelmesebb neked, ha egy másik karakter a főkaraktered az aktuális helyett, csak annyi a dolgod, hogy írsz egy baglyot valamelyik VB-tagnak erről. Fontos, főkarakter cseréje csak akkor lehetséges, ha éppen nincs folyamatban hivatalos, csak főkarakterek számára kiírt szavazás. (Például: VB-tag be vagy kiszavazása.)


Utoljára módosította:Reviczky Emma, 2016. március 7. 15:39
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2014. július 12. 23:38 | Link

Multikarakterek


Mit kell tudni a multikarakterről?
A multikarakter, avagy multi az álmodó második vagy többedik karaktere az oldalon. A multik néhány ponton korlátozott jogokkal rendelkeznek a fő- és pontszerző karakterhez képest, azonban szerepjátékosan nem térnek el a főkarakterektől.
A multikarakterek számának nincs felső határa, a meglétüket az álmodó többi karakterével való aktivitásához kötjük (erről később).
Ha úgy érzed, elbírsz még egy további karakterrel, és szeretnéd kipróbálni magad egy másik személy bőrébe bújva is, kérvényezhetsz magadnak új karaktert, legyen az diák vagy más, speciális karakter (a tanári multikarakterekről később).
A Bagolykőn nem regisztrálhatsz te magad új (vagy többedik) karaktert, minden esetben kérvénnyel kell fordulnod a Vezetői Bizottság felé, ha multit szeretnél, az engedélyezést követően ők hozzák létre neked.

Illegális multik esetén,
tehát, ha kérvény nélkül, magad regisztrálsz be egy újabb karaktert az oldalra, miközben van itt már meglévő karaktered, és ezt a Vezetői Bizottság vagy a Felügyelő Tanács észreveszi, a főkaraktereden kívül az összes többi karaktered törlésre kerül!

Ki igényelhet multikaraktert?
Haladó ranggal rendelkező fórumozó, aki legalább négy hónapja tagja az oldalnak, valamint aktív szerepjátékos tevékenységet folytat. Ha már van multikaraktere, akkor az utolsó kiadott óta is eltelt már három hónap.

Milyen feltételeknek kell megfelelni hozzá?
Szerepjátékosan aktív, minden karaktertől elvárás, hogy ne csak csevegjen, hanem legyen jelen a játéktéren is. Vállalt kötelezettségeit időben és megfelelően ellátja minden karakterével, nincs elmaradása és látogatja az oldalt megfelelő időközönként. Mindezt a kérvény benyújtását megelőző 1-2 hónapban is.

Próbaidős karakter

Amennyiben igényelsz egy karaktert komolyabb képességgel (szerzett vagy vele született), egyedi fajjal vagy különleges sztorival, vagy meglévőbe építenél a VB határozhat úgy, hogy a lehetőséget megkapod, de próbaidőre. Így nem kerül elutasításra, ha nem megfelelőnek minősítjük apróbb dolgok miatt, esetleg elgondolkodtató maga a próbahozzászólás vagy a leírás.
Ez azt jelenti, hogy lesz 2 hónapod bizonyítani vele, ki tudod megfelelően játszani a szabályokhoz mérten, amíg a VB figyelni fogja a játékaid és tevékenységeid.
Ha problémák merülnek fel, a VB megfoszthat a próbaidő alatt és után is a karaktertől, ha viszont nem akad ilyen, a továbbiakban biztosabban mehetsz tovább új karaktereddel és remélhetőleg ezek megfelelő kijátszása is megerősödik így.


Az új karakter kérvényezésének feltételei:
  • Az álmodónak az összes meglévő karakterével szerepjátékosan aktívnak kell lennie.
  • Kivételt csak egy tanár és egy speciális karakter (Akik NEM konkrét személyekből avanzsáltak azzá, hanem játékszínesítő, amolyan saját "mesélői karakterek", mint a manók, szellemek...stb.) jelent, akiktől a kötelességeik elvégzését várjuk el leginkább.
  • Kérvénnyel a tanári karaktereken kívül bármilyen, az oldalon fellelhető, játszó karakter létrehozható. Tanári karaktert a minden évben kiírásra kerülő tanári pályázat során lehet igényelni.
  • Két multikarakter közt legalább három hónapnak el kell telnie. A kérvény maximum egy héttel korábban is beadható, azonban a karakter csak a megszabott idő letelte után kerül létrehozásra.
  • Ha úgy véljük egy álmodó már több képességet/fajt is birtokol, vagy nem megfelelően használ ki, akkor egyénileg korlátozhatjuk új karakternél ennek lehetőségét.

Az igénylés menete:
Multikarakter e Vezetői Bizottságnak küldött kérvénnyel igényelhető. A kérvényminta ITT érhető el.

Gyakran Ismételt Kérdések:


Miért pont négy hónap kell elteljen az első multikarakter előtt?
A VB úgy vélekedik, hogy hosszabb időnek el kell telnie ahhoz, hogy valakiről biztosan látható legyen álmodó aktivitása, az, hogy mennyire van jelen. Lehetőség van az első négy hónapban beilleszkedésre, ismerkedésre, a szabályok megfelelő megismerésére. Azért nem több, mivel ez nagyjából egy olyan időhatár, amiben már mindez megfigyelhető, és azért nem kevesebb, mivel nagyjából három hónapos folytonos aktivitást nézünk multikarakter bírálatakor, ami nem szeretnénk, hogy az első hirtelen fellendülésből szülessen rögtön, így van egy plusz hónap jól megfontolni és bizonyítani az újak számára.

Miért kell két karakter közt legalább három hónapnak eltelnie?
Úgy gondoljuk, legalább ennyi időnek el kell telnie, hogy egy karakter "belecsöppenjen" a bagolyköves életbe, az álmodó pedig eldönthesse, engedi-e az ideje, hogy új karaktert hozzon.

Mit jelent az, hogy egyénileg korlátozhatja a VB új karakternél a képességet/fajt?
Egyéni az elbírálása, mivel nincs egy meghatározott szám, amit túl lehet lépni álmodóilag, vagy sem. Ez a plusz szabályozás azt a célt szolgálja, hogy az amúgy nem változó engedélylimitek illjenek a több karakteres rendszerbe. Olyan szempontokat tekintünk meg, minthogy használja-e a meglévő képességét/képességeit az álmodó, megfelelően játssza-e ki, betartja-e a hozzá köthető szabályozásokat és elvárásokat.

Hogyan vizsgálja meg a VB az aktivitásomat?
Az összes karakter esetében a VB megvizsgálja, hogy megfelelően elvégzi-e a kötelezettségeit, jelen van-e rendesen, látogatja-e a normális időközönként az oldalt, illetve szerepjátékos jelenléte is van-e belátásuk szerint.
Elutasításkor mindig megindokoljuk melyik karakterrel, milyen aktivitási gondunk van, ha van, különösebb limit nélkül, amiket nem alkalmazunk.

Mit jelent az, hogy "elvárás, hogy ne csak csevegjen, hanem legyen jelen a játéktéren is"?
Ez csak felhívás arra, hogy például vannak a szerepjáték alól felmentett karakterek (mint egy tanár, vagy egy nagyon speciális karakter, mint egy nem mesélői szellem kari, vagy manó), hogy velük a dolgait (tanárral a munkát, a különleges karakterrel meg azt, ha igény van rá, játszik is és nem hessegeti el mindig az embereket) megfelelően elvégzi. Illetve ez is utal arra, hogy szeretnénk ha szerepjátékosan kihasználnának minden karaktert, nem csak off témákban való jelenlétre.


--------------------------------------------


Ha nincs kiforrott karakterötlet a fejedben, vagy szívesen alkotnál karaktert úgy, hogy már valamilyen kapcsolata is lesz egy itt lakóval, nézz körül a Karakterkereső témában, ahol bárki adhat fel hirdetést nagybácsira, tesóra, párra vagy ellenségre, stb.

Ha minden karaktered emlékkarakterré vált,
nem vagy köteles multikarakter-pályázatot beadni, magad is regisztrálhatod új karakteredet (elsős diákként). Mivel az emlékkarakterek automatikusan multikarakterré válnak, így ilyenkor nem lesz főkaraktered (így a kinti szavazásokon sem tudsz szavazni), amíg nem regisztrálsz vagy kérvényezel a VB-től egy új karaktert.
(Emlékkarakterekről lejjebb.)
Utoljára módosította:Reviczky Emma, 2016. március 8. 22:38
Hozzászólásai ebben a témában
Doléance Arslí na Fírinne
INAKTÍV


Miss Kobak (by Nedra)
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 6730
Írta: 2014. július 12. 23:41 | Link

Karakterstátuszok


Karaktereink általában aktív állapottal rendelkeznek, viszont bizonyos esetekben ettől eltérő státuszt kérhetünk/kaphatunk.
Ha az itteniek valamelyikére szeretnéd változtatni karaktered állapotát, azt a Karaktertörlés - Karantén témában teheted meg.

A lehetséges státuszok a következők:

Törölt:
Ha karaktereddel nem lépsz fel 2 héten át az oldalra, inaktívnak tekintünk, és karaktered törölhető. Előtte azért e-mailt fogsz kapni, hogy inaktívlistára kerültél, és ennek mik a következményei. A karaktered törlését nem csak így érheted el:
Akkor kérj törlést, ha teljesen biztos vagy benne, hogy a karakterrel többet nem szeretnéd látogatni az oldalt. Azért nagyon fontos, hogy biztos legyél a dologban, mert ha egyszer töröltetted a karaktert, többet nem gondolhatod meg magad, a törölt karakter nem visszaállítható!
Amint a karaktert törölték, eltűnik a tagok listájából, megírt fórumos hozzászólásai persze megmaradnak. A felhasználó többet nem tud belépni a karakter nevével és jelszavával. A törölt illető lefoglalt avataralanyát más azonnal elviheti.
A fórumon a töröltek neve alatt a titulusaik helyett a Nyugodjék békében! felirat olvasható.

Karantén:
Ha egy karakter két héten át nem lép be az oldalra, inaktívlistára kerül. Az azon lévő karakterek kapnak e-mailes figyelmeztetést, hogy karakterük törlésre fog kerülni, ha hamarosan nem jelentkeznek be. Nagyjából egy hónapos procedúra, míg ténylegesen törölnek egy karaktert inaktivitás miatt.
Ha félő, hogy legalább két héten át nem akarsz/nem tudsz belépni karakteredhez, de tudod, hogy később (akár hónapok múlva) még szeretnél azért játszani, kérhetsz karantént, ez megóv a törléstől. Viszont, ha karaktered fél éve karanténozott, át fogsz kerülni emlékkarakteri státuszba. Az emlékkarakterségről bővebben lejjebb olvashatsz.
Egy karanténos karakter használhatja a tanulmányrendszert és a bagolypostát, írhat a csevegő témákba, de a szerepjátékosakat csak olvasni tudja, oda írni nem. A lefoglalt avataralanya is megmarad neki, nem fogják elvenni tőle.
A karanténozott karakter fórumos hozzászólásaiban oldalt a neve alatt a KARANTÉN szó szerepel a titulusai helyett.

Emlékkarakter:
Ha úgy érzed, nem akarsz többet itt lenni a karaktereddel (például már kijárta az iskolát, leélted a kis életét, nem tudsz vele tovább játszani), de nincs szíved töröltetni, hiszen sokat dolgoztál rajta, akkor kérhetsz neki emlékkarakteri státuszt. Ez az állapot visszafordítható, de nem azért van, hogy ki-be lépkedjünk belőle! Ha mégis megjön az ihleted a karakterhez, kérheted, hogy varázsolják vissza, de mégis jól gondold meg, hogy karaktered emlékkarakteri státuszba helyezed-e, hiszen ez elvileg azt jelenti, hogy többet nem szeretnél játszani vele.
Ha a karakteredet emlékkarakterré nyilváníttattad, egy éven át át nem kérheted, hogy újra aktív legyen.
Az emlékkarakter egyúttal INAKTÍV státuszú is, így ez jelenik meg a hozzászólásokban a neve alatt. Eltűnik a diáklistákból, de az Emlékkarakterek listájában megtalálható. Nem számít multikarakternek. Az emlékkarakterek ugyanúgy látják a fórumon azt, amit addig is, viszont csak olvasni tudnak a csevegő és szerepjátékos témákban, írni nem. Bagolypostát használhatnak, a tanulás menüpont viszont nem elérhető számukra.
Az emlékkarakter automatikusan multikarakterré válik.
Az emlékkarakterek lefoglalt avataralanya szabadon rabolható.

Felfüggesztett:
Ilyen státuszt természetesen nem kérhetsz. Ilyet az a felhasználó kap, aki súlyos fegyelmi vétséget követ el, és ezért a Vezetői Bizottság vagy a Felügyelő Tanács felfüggeszti őt egy időre.
A felfüggesztettek használhatják a tanulmányi rendszert és a bagolypostát, de a fórumot csak olvasni tudják.
Utoljára módosította:Lyra Aurora Black, 2018. február 11. 22:50
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkTudnivalók