30. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:
Kiírásra kerültek az év végi/eleji pályázatok, ne felejtsd el csekkolni a híreket! Wink
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet
Nagyterem - Gróf Wickler György hozzászólásai (14 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 23. 01:57 | Link

Évzáró-Évnyitó


Elrendezte az utolsó papírmunkáit is, egy kicsit még pihengetett, mielőtt átöltözve elindult a nagyterem felé, hogy már régi és új kollégák és diákok gyülekeztek annak érdekében, hogy hivatalosan is lezárják és megkezdjék az új tanévet. Pontban hét órakor belép a nagyterem ajtaján, felsétál a tanári emelvényre, majd szusszanva előre lép, hogy az jegyzeteit letéve megvárja, hogy mindenki elhelyezkedjen, majd egy köhintés után szélesen elmosolyodik.
- Mindenkit köszöntök ezen a varázslatos estén! Iskolánk egy újabb évet zárhat le, és ezzel együtt meg is kezdheti a következőt. Nem szeretném szaporítani a szót, hiszen néhány manó szerint, ma nagyon kitettek magukért, így vágjunk is bele. Először a pontverseny végeredménye.
Felemelve a lapját az Eridonosok felé fordul először, kedves mosollyal az ábrázatán.
- Idén negyedik helyen végeztek, 1599 ponttal az Eridon ház diákjai. Gratulálok nekik!
Megtapsolj őket hosszan, miközben az Eridon házánál apró, piros kis ajándékcsomagok jelennek meg, melyben mindenféle édesség van, majd amikor az utolsó taps is elhal, ismét a papírjai felé fordul és folytatja a gratulációkat.
- Harmadik helyen végzett a Navine ház, 1869 ponttal.
Őket is megtapsolja, Nekik már egy kicsi nagyobb ajándék jutott, az édességek mellé szép pennák és pergamenek is, majd rápillantva a papírokra folytatja.
- Csodálatos kezdés után kissé alább hagyott a lelkesedés, így idén a második helyen zárt a Rellon ház, 2701 ponttal.
Újabb tapsvihar. Sajnálja a zöldeket, hiszen idén nagyon hittek magukba, de komoly ellenfélbe ütköztek, aki legyőzte őket. A zöldek előtt is megjelenik a csomag, ezúttal zöld színben, az édességen és pennákon, pergameneken túl könyvek is megjelennek, mindenkinek más, így cserélhetnek is, ha szeretnének.
- Idén az első, 4692 ponttal a Levita ház!
Őket is megtapsolja, nagyon szép eredményt értek el, ennek negyede Alex érdeme, aki egyedül ezer pont felett teljesített. Ők ugyanazt a csomagot kapják, melyet a zöldek, csak kék színben. A házkupába, mely eddig mellette pihent belevésődik a ház és az dátum. Felemelve a tanári asztalhoz viszi, letéve Sarolta professzorasszony és Rédey professzor közé, hiszen ők alkotják jelenleg a régi és az új vezetőség. A hölgynek kezet csókol, a professzorral kezet fog, mielőtt visszatérne a helyére. Az elhaló tapsvihar után lapoz egyet és egy apró mosollyal a hangjában ismét megszólal.
- Yarista Palarn urat megelőzve szeretném bejelenteni a kviddicseredményeket.
Rápillant azért a fiúra, hátha közbe kíván szólni valamit, de ha most nem, akkor majd nyilván a végén.
- Idén harmadik helyen végeztek a Heves Hurrikánok, Lévai P. Benjámin csapata, akik 100 pontot gyűjtöttek.
Miközben megtapsolják őket a tagok előtt kis bronz kupa jelenik meg, amin egy repülő emberke látható, a talpazaton a harmadik helyezett felirat, a csapatnév és a dátum.
- Második helyen végeztek háromszáztíz ponttal az Arany Főnixek, Lenna Goldberg vezetésével.
A taps közben a csapat tagjai előtt szintén megjelenik a kis szobor, ezüstből, ugyanazokkal a paraméterekkel.
- Az első helyen holtversenyben végzett a Sárkánylovasok, akiket Földesy Kristóf Dominik vezet és a Golyóálló Griffek csapata, Kiva Faraday vezetése alatt.
Őket is megtapsolja, miközben az aranyszobrocskák sorra megjelennek a csapattagok előtt.
- Idén az év legjobb őrzője Kiva Faraday lett.
A lányka előtt megjelenik egy arany őrző szobor, amint karikái előtt áll.
- Az év legjobb hajtója Várffy- Zoller Róbert lett.
A fiú előtt egy hajtó jelenik meg, aki hóna alatt egy kvaffot szorít.
- A legjobb terelő idén Leonie Rohr.
A lány előtt egy ütőjével éppen egy gurkóba vágó szobor jelenik meg.
- Az év fogója pedig Földesy Kristóf Dominik.
A fiú előtt egy kinyújtott kezű figura ül a seprűn, aki ujjait épp ráfonta a cikeszre.
- A meccsek vezetését köszönjük Damjanovits Árminnak, remélem jövőre mindenki hasonló lelkesedéssel vág majd bele a meccsekbe.
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2013. március 23. 02:09
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 25. 02:41 | Link

Mikor mindenki megcsodálhatta a szobrot és Szendrei professzor kislánya is visszaért anyukájához, köhint egyet, jelezve, hogy folytatni kívánja a beszédét, hiszen van még jó pár dolog, amit megosztana a fiatalsággal.
- Most, hogy a vizsgalapok mindegyikén szerepel már jegy megtörtént az összesítés, így itt az ideje, hogy kihirdessem az évfolyamelsőket, illetve az iskolaelsőt. Kérem, aki a nevét hallja jöjjön ide, hogy átvehesse az jutalmát.
Egy kis asztalkára mutat, ahol könyvek, és oklevelek, valamint megannyi hasznos holmit rejtő csomag pihen.
- Sokáig úgy nézett ki, hogy az első évfolyamon heten is kiérdemlik ezt a címet, ám végül Felagund kolléga pontot tett arra a bizonyos i-re, így örömmel jelenthetem be, hogy elsőéven a legfantasztikusabb eredményt Fodor Ágota, Levitás tanuló érte el.
Megtapsolja a lánykát és türelmesen vár, amíg kiér, kezet fog vele, majd az asztalhoz vezeti, ahol szabadon választhat egy neki tetsző könyvet, illetve ajándékcsomagot. Ezek után az igazgató megállítja egy helyen, miközben ő újra az emelvényre lép, és folytatja.
- Másodéves hasonlóan remek eredményt produkált iskolánk visszatérő diákja, Dolánszky Alex.
Ismét tapsol, míg a fiú kiér, a kézfogás közben hátba veregeti és a fülébe súgja, hogy nagyon szépen teljesített. Sok tanár megdicsérte, hogy olyan, mintha nem is kellett volna halasztania, örül, hogy nem adta fel a fiú. Ágota mellé küldi, majd a Rellon asztala felé fordul, megkeresni a harmadévesek kiválóságát.
- Harmadéven a legszebb teljesítményt Várffy-Zoller Róbert nyújtotta.
A fiút is a könyvekhez vezeti, a kézfogás után, majd Alex mellé kíséri.
- Negyedéven ismét egy Levitást köszönthetünk, méghozzá Woodarn Collenwent.
Ő az utolsó fiú, és az utolsó Levitás, akit ma szólít, már ha Lyrát, éppen zöldnek tekintik ez esetben és nem kéknek. A könyvválasztás után visszalép és ismét jelzi, hogy szólni kíván.
- Ötödéven megosztott az első hely, a Navinések büszkeségeként köszönthetjük Széles Veronikát, a Rellonos asztaltól pedig várom az exlevitás Lyra Castle-t. A kisasszonyok csodálatosan teljesítettek a Varázstani Alapismeretek Vizsgán, mind a két vizsgát dicsérte Holló Albert úr. Ha valaki szeretne hasonlóan jól teljesíteni, érdemes megkeresnie a lányokat, akik biztos remek tanáccsal látják el őket.
Kezet fog mindkét hölggyel, és az asztalhoz vezetve őket megvárja, amíg jól meggondolják, hogy melyik könyvet kívánják a birtokukba venni.
- Utolsó szólítottam nem más, mint Elisabeth Lovelace, aki hatodévfolyamon teljesített nagyszerűen.
Az utolsó hölgyet is megtapsolja, majd a könyvválasztás után visszalép, hogy kihirdesse, idén ki teljesített a legjobban.
- Az idei évben Rellonos iskolaelsőt köszönthetünk, méghozzá a harmadévfolyamos Várffy-Zoller Róbert személyében. Gratulálok neki! Úgy hallottam, hogy ezzel az elhatározással vágott bele a vizsgaidőszakba, így ez most határozottan sikerült. Szép teljesítmény!
Még egyszer megtapsolja őket, majd int, hogy foglaljanak helyet nyugodtan. Közben megjelenik a szfinx felett Robi képre is, amin boldogan mosolyog. Megérdemli, hogy mindenki megjegyezze a nevét.  
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2013. március 25. 02:44
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 28. 02:06 | Link

Szélesen elmosolyodik a fiú örömén, meg is érdemli, hiszen megdolgozott érte, nézi, ahogy a megjutalmazott diákok szépen elkezdenek szállingózni, ám mielőtt Alex is elindulna megfogja a vállát kérve, hogy maradjon még egy kicsit.
- Mint minden évben, most is, a vizsgaidőszak alatt leadhattátok szavazataitokat az úgy nevezett "éves" szavazásokon. Ha már Alex itt van kint velünk, megragadnám az alkalmat, hogy bemutassam nektek azt a diákot, akire az idén a legtöbb érkezett, mint az év diákja. Gratulálok!
Kezet fog a fiúval, aki kap egy újabb adag édességet és még egy könyvet, melyet természetesen most is ő választhat ki.
- Az év prefektusa idén, Amira Loveguard kisasszony lett.
A kisasszonyt is az emelvényre várja, hogy megtapsolja, majd a könyvekhez vezesse, miután választott, és visszaért a helyére, a tanári karra leadott szavazatokkal folytatja.
- Azt hiszem vitathatatlan, hogy az idén a legtöbbet a házért tevő vezető nem más, mint Kahlil L. Rochard professzor.
A férfire felpillantva kezet fog vele, amikor odaér, majd neki könyvet jutalmaz, melyet egy másik kupacról választhat ki.
- Idén, az év házvezető-helyettese a Rellonosok körében csak "Mami"-ként emlegetett Alexandra Rachel Hanna Flaviu professzorasszony.
A nőt is megtapsolja, esetében pedig letekint rá, hiszen néhány centivel még így is alatta jár a nő, hiába próbálja aprócska méretét ellensúlyozni. A könyv kiválasztása után, a nő vállára is úgy helyezi a kezét, mint Alexére, kérve, hogy maradjon.
- Igen sokan úgy véltétek, hogy idén a professzorasszony érdemli ki az év tanára címet is, melyhez szintén csak gratulálni tudok.
Újra kezet fog a nővel, néhány köszönő szót mondva, majd engedve, had foglaljon helyet az asztalnál.
- Ha már a professzorasszonynál járunk, érdemes megemlíteni, hogy szerintetek idén tényleg lágy szívvel állt a vizsgákhoz, hiszen a szavazáson az Önismeret vizsga kapta a legtöbb szavazatot, szorosan a nyomában a Melodimágiával. Idén a legnehezebbnek, kiugró számban a Sötét Varázslatok Kivédését gondoltátok, jól lekörözve még Felagund professzor Bájitaltan vizsgáját is. Ezek persze csak tájékoztató jellegű tények, melyek irányt adhatnak a professzoroknak a jövőre nézve.

Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. április 1. 16:43 | Link

- Idén több változás is történt a házvezetőségek tekintetében. Minden házban történt némi újítást. Az új tanévtől kezdve az Eridon házvezetője Kahlil L. Rochard professzor, aki a négy házvezető közül egyedül maradt meg posztján. Segítsége Szendrődy-Nagy Áron professzor lesz, aki már most igen jól beilleszkedett a pirosak közé.
Miközben beszél, a két professzorra mutat, akik a mostantól a pirosokat irányítják majd.
- A Levita ház vezetőségében száz százalékos váltás történt, remélem azonban, ez nem veti vissza őket az eddigi tevékeny élettől. Házvezetőjük mostantól Rédey András-Kálmán professzor, míg helyettese Kőszegi Gábor professzor.
Itt is rámutat a tanárokra, akiket felsorolt, majd küld egy bíztató mosolyt a Levita asztala felé is.
- Szintén teljes a házváltás, történt a Navine élén. A vezetőség tagjai a mai naptól Szendrei Véda professzorasszony és Markovits István professzor, akiknek bizonyára segítségükre lesz olykor a kis Viktória is.
Kezét megtekerve a csukójánál egy unikornisos jelvényt varázsol elő, melyet át is nyújt a kislánynak, aki a tanári asztalnál foglal helyet.
- Végezetül nézzük a Rellon felállását. Házvezetőjük, Alexandra Rachel Hanna Flaviu professzorasszony, aki az elmúlt években helyettesként volt jelen a házban, míg helyetteséül Seren Keith professzort választotta. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy igazán zöldre sikerült a vezetőség.
Mosolyogva mutat a két professzor felé, akik egymás mellett foglalnak helyet, így nem is kell nagyon keresgélnie a tanári karban. Máris megvan a kapcsolat közöttük, nem mintha eddig nem lett volna, hiszen tudomása szerint korábban is jó viszonyt ápoltak.
- Idén sajnálatos módon több tanár is távozott a tanári karból, ők név szerint Jim Goldman professzor, Nemeskürti L. Richárd professzor, Patrick McRyan professzor, Megara Veronica Scali professzorasszony, Széles Adorján professzor, Kékessy Fédra professzorasszony, valamint Várnai Zétény professzor. Terveikhez ezúton is sok sikert kívánok.
A legtöbben családalapítás miatt távoztak, vagy éppen mert remek kutatási lehetőséget kaptak. Azonban történt pozitívum is. Méghozzá, az új tanárok érkezésével.
- Idén kezdi nálunk az oktatást Maróti Antal professzor, aki Rajzmágiát oktat majd, Dwayne Warren, aki óraadóként átvette az Auror Alapszintű Kiképzést, Csatáry Konrád, aki Mitológiák és Vallásokat oktat majd, Vécsey András pedig az elfelejtett varázslatokat. Legnagyobb örömünkre hölgyekkel is bővül a tanári kar, Mészáros Gréta a Legendás Lények Gondozását, míg Dobrai Vanda Szellemtant oktat majd nekünk.
Hagy egy kis szünetet, hogy megvizsgálhassák a diákok, hogy kikkel is fognak találkozni, mielőtt bemutatná az iskolai dolgozók utolsó három tagját.
- Idén Chaske Tsosie veszi át a felügyeletet a gyengélkedő felett, így az esetleges balesetet szerzőket örömmel látja a gyengélkedőn.
Itt egy pillanatra Markovits professzor felé fordul, majd vissza a diákság felé.
- Könyvtárunk vezetését a mai nappal Gryllus Matilda veszi át, akinek segítségét bármikor kérhetitek, ha a házi dolgozatotokhoz kerestek könyveket, vagy csak olvasnátok egy jót.
Biccent egyet a kollegina felé, majd visszafordulva bejelenti az utolsó újdonságot is.
- Ettől a tanévtől a pszichológusi székbe Mácsai Zója doktornő ül, aki bármikor szívesen lát mindenkit, ha ki szeretné önteni a lelkét.
A hölgy felé is biccent egyet, majd összecsapja a tenyerét, mire felbukkan az a rengeteg étel, amit a manók készítettek mára.
- Elég is mára a hírekből, együnk, hogy teli pocakkal alhassunk egy nagyot. Mindenkinek kellemes tanévet kívánok!
Ezzel a mondattal zárja a beszédét, hogy aztán helyet foglalva ő is válasszon néhány finom falatot.
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. június 1. 23:47 | Link

Mágustusa nyitóbál

A mai nap egésze a Tusáról szól; a manók már reggel elkezdték főzni a finomabbnál finomabb fogásokat, mintha nem is egy pár száz fős iskolának, hanem egy hatalmas hadseregnek főznének, francia, angol, svéd és magyar ételeket egyaránt, melyek az összefogást és az esemény nemzetköziségét próbálják hangsúlyozni. A díszítés ebéd után kezdődött el, egy diák se léphetett be a Nagyterembe; elvarázsolt lampionok, óriási falikárpitok, zászlók, virágok, fényesre suvickolt páncélok, és egy apró, gyönyörűen feldíszített színpad a nagyterem végében, ami a bálon játszó zenekarnak lett felállítva. A vendégek tiszteletére maga a kastély is kicsinosodott, a prefektusok ma fokozott figyelemmel ügyeltek a rendre, a manók pedig az utolsó percig a bejárati csarnok márványpadlóját csinosították, amit a diákok folyamatosan összesaraztak a kint tomboló vihar miatt.
Az igazgató, Wickler György már órák óta az érkezett delegációkkal múlatta az időt; körbevezette őket a kastélyban, bemutatta őket a tanároknak, Mclaughlin úrnak és a DÖK elnökének, Loveguard kisasszonynak, mesélt a Tusáról, és a svéd igazgató lehengerlő győzködésére, a vihar ellenére még a birtokon is tettek egy rövid sétát. Aztán ki-ki visszahúzódott kicsiny fészkébe, hogy mindnyájan felkészülhessenek az esti Nyitóbálra. Wickler a többi iskola bajnokával és az igazgatókkal egyszerre lép be a Nagyterembe, ahol boldog szakáll-simogatással nyugtázza, hogy a manóik ismét csodás munkát végeztek. A diákjaiban sem csalódott, tudta, hogy elképesztő tehetségük van a késéshez, épp ezért fesztelen csevegéssel, és az előre kikészített nasival tölti az időt, míg fel nem töltődnek az asztalok, hogy kiállhasson a pódiumra elmondani a beszédét.

- Tisztelt vendégeink, kedves diákok, nagyra becsült professzorok! - Kezdi bűbájjal felerősített aranyos baritonján, mire, jó szokáshoz híven, az egész Nagyterem elcsöndesedik. Érezni a levegőben az izgalmat, és látni az arcokon a várakozást, különösen azokon a diákokon, akiket beválasztottak a versenybe.
- Sok szeretettel köszöntök mindenkit a Mágustusa nyitóbálján! Ma kezdetét veszi valami, ami sokatok életét megváltoztathatja. Néhány diák számára a következő két hónap az újdonságé, az izgalmaké, a megpróbáltatásoké! Örömmel tölt el a tudat, hogy idén a Bagolykő is csatlakozik azokhoz a neves európai iskolákhoz, ahol már évszázadok óta fennáll a Mágustusa hagyománya. Hadd mutassam be számotokra a delegációkat, az iskolák igazgatóit és azokat a kiemelkedő fiatalokat, akik már elérték mindazt, amiért most Ti is nekivágtok ennek a hatalmas kalandnak! - Mosolyogva a vendégasztal felé pislog, ahol a diákok és az igazgatók egyenként felállnak, amint Wickler az ő nevükhöz ér - természetesen mindenkit hatalmas taps köszönt.
- A Beauxbatons Mágusakadémiából érkezett hozzánk Madame Aurore Mion, bajnokával, a bájos Mademoiselle Brigitte Bonneville-el!
- A messzi Durmstrang-ból Herr Alec Persiwald Harald-t, és Herr Joseph Beck-t köszönthetjük!
- Végül pedig a méltán híres Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából üdövölhetjük Mr. Roderic W. Portington-t és a bajnokát, Miss Celeste Barlow-t!
- Miután elült a taps, és minden vendég visszaült a székére, Wickler újra a diákság felé fordul.
- Rajtuk kívül szeretném bemutatni nektek azt az úriembert, aki a következő két hónapot a bajnokok felkészítésével fogja tölteni, és aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagyszabású rendezvény! Mr. Maurice Mclaughlin!
- Taps, taps, az angol auror nem húzza sokáig az időt, éppen csak körbeinteget, és már ül is vissza a székére. Nyilván nem ez az első nyitóbál, amin részt kell vennie.
- Persze a főszereplők ott ülnek köztetek...16 bátor diák, akiknek ez a bál nem csak egy könnyed táncot jelent, hanem az utolsó estét, amit veletek töltenek, mielőtt beköltöznek a bajnokoknak kialakított szárnyba. Mielőtt Loveguard kisasszony, a DÖK elnöke bővebben mesélne a Mágustusa menetéről, a feladatokról, a mentorokról és a szállásól, szeretném felsorolni a diákokat, akiknek sikerült megszerezniük a jelentkezési lapot. Kérem, aki a nevét hallja, jöjjön ki, hogy Loveguard kisasszony átadhassa neki a jelvényt!


1.évfolyam:
Bianca Charlotte Shanes
Leroy Lasch Gergely
Nagy Bátor Đominic
Tiffany Elswood

2. évfolyam:
Mary Glotter
Vanília Perwinkle

3.évfolyam:
Aileen Aurora
Dolánszky Alex

Fülöp Farkas

4. évfolyam:
Benjamin Lawrence Krise
Ginnie Marrywather
László Dalma
Sofia Francesca Denaro
Turnman Katalin
Várffy-Zoller Róbert
Yarista Palarn


- Gratulálok mindenkinek, csodás teljesítményt nyújtottatok! Taps, mindenkinek! - Bár a diákok egyenként is nagy tapsot kaptak, különösképpen a házukról, Wickler nem rest újra megtapsolni őket, miután mindenki visszatért az asztalához. Szeretné, ha éreznék a Tusa dicsőségét most, még mielőtt kénytelenek lesznek megtapasztalni a verseny nehézségeit.
- Mielőtt átadnám a szót Loveguard kisasszonynak, szeretnék sok sikert és kitartást kívánni minden versenyzőnek! Szeretnék biztosítani mindenkit, hogy biztonságos keretek között fogjátok összemérni a tudásotokat, még akkor is, ha ez sokszor nem lesz érezhető a számotokra. A következő időszakban sok mindent fogtok tanulni és látni, ehhez töretlen lelkesedést és bátorságot kívánok. Nemsokára meglátjátok, hogy nem lesztek annyira egyedül, mint ahogy most sokan gondoljátok! Legyetek mindig nyitottak és nyugodtak, és ne feledjétek el, habár Ti versenytársak vagytok, a következő időszakban együtt fogtok élni, így valamilyen szinten egymásra lesztek utalva. Engedjétek, hogy a Tusa új barátságokat alakítson ki köztetek, a bajnokok között, és örüljetek majd egymás sikereinek! Köztetek van az a diák, aki bajnokként rengeteg külföldi rendezvényen képviselhet majd minket, és aki örökre beleírja majd a nevét az iskola történelmébe, mint a Bagolykő első Mágustusájának a győztese! Még egyszer sok sikert kívánok, és érezzétek felhőtlenül magatokat ma éjszaka! - Mosolyogva nagyot bólint, majd megsimogatva a szakállát -külön erre a napra növesztette- Loveguard kisasszony felé néz, udvariasan átadva neki a pódiumot.
Utoljára módosította:Grósz Anna, 2013. június 2. 00:28 Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. szeptember 29. 01:44 | Link

Évnyitó, mindenki

Vegyes érzelmekkel érkezik az évnyitóra, nem is csoda, néhány napja a lánya esküvőjére utazott el Franciaországba, majd visszaérve lesújtó híreket kellett kapnia. Mostanra kicsit összeszedte gondolatait, szokásos öltönyét vette fel, melyet talárja egészít ki. Talán kicsit bizarr a gondolat elsőre, de ennek a mikulásutánzatnak kifejezetten elegánsan áll, ha kicsit kicsípi magát. Még a végén karácsonykor egy mikulásjelmezt is bevállal. Mindenkire kedvesen mosolyogva lépked fel a tanári pódiumra, és anélkül, hogy leülne lép a az emelvény szélére, kezeit kissé felemelve, jelezve, hogy figyelmet kér.
- Köszöntök mindenkit, ezen a kissé hűvös, ám izgalommal és újdonságokkal teli estén. Köszöntöm a régi és új arcokat, mind a diákok, mind a kedves tanár kollégák között. Hamarosan nekikezdhetünk a vacsorának, ám előtte muszáj néhány dologról szót ejtenünk.
Kicsit szünetet tart, előhúzza jegyzeteit, melyeken leginkább számadatok és helyezések vannak, majd szemüvegét orrára biggyesztve, szemét a diákságra emeli.
- Talán sosem volt még ilyen nagy a különbség a pontversenyben. Nem tudom, hogy az utolsók találtak-e jobb elfoglaltságot, mint a szorgalom, vagy az elsőknek nem volt jobb elfoglaltságuk, de hát vágjunk is bele. Negyedik helyen végzett idén a Rellon ház, akik összesen 1688 pontot gyűjtöttek.
Kezeit néhányszor összeütve tapsolja meg a Rellonos diákokat, akiknek asztalán megjelenik a szokásos zöld csomag, mely mélyén néhány édesség rejlik.
- A harmadik helyezett az Eridon ház lett, akik 2549 pontot gyűjtöttek.
Ismét tapsol az említetteknek, akik asztalán piros csomag jelenik meg. Most már kezd feltűnni, hogy ha valaki nem a saját asztalánál ül, hiszen a csomagok a ház tagjai előtt jelennek meg. Elszórtan már találhatóak piros és zöld csomagok is a terembe.
- A második helyezett, szoros versenyt és szép szorgalmikat, küzdőszellemet és csapatmunkát bemutatva a Levita ház lett, akik 16873 pontot gyűjtöttek. Igazán bámulatos eredmény.
A taps közben megjelennek a kék zacskók is, melyek akkorák, mint a zöld és piros zacskók együtt, vagy háromszor akkorák, mint a zöldek, kinek hogy tetszik.
- Az idei évben, egy utolsó hajrában azonban a győztes a Navine ház lett, akik nem kevesebb, mint 17477 pontot gyűjtöttek. Nem semmi!
Ismét tapsol, miközben a négyszer akkora, sárga csomagok is megjelennek. Hallatszik néhány zörgés, van, aki kíváncsi, van aki éppen nassolni vágyott. Ő közben megemeli a házkupát, melyre már rákerült a Navine ház, és a mostani tanév. Ezzel a tanári asztal mögött Szendrei professzorhoz sétál, és egy kézcsók után átnyújtja a nőnek a trófeát.
- Ha már itt járok, engedjétek meg, hogy Szendrei professzor további díjait is átadjam, hiszen ő lett idén az év tanára, illetve az év házvezetője is. Igazán briliáns teljesítmény!
Két másik kupát is elővesz, ezek kisebbek, mint a házkupa, illetve egy-egy szál virágot is a professzorasszony kedvencéből, és mindkét kupa mellé ad egyet.
- Az év diákja ...
Elindul vissza a pódiumra, ahol megjelennek különböző könyvek, oklevelek, virágok. Talán érdekes, hogy kihagyta a házvezető-helyettest, de erre még mindenképpen vissza fognak térni.
- ... A Navine ház büszkesége, Újvári Adria! Gyere fel!
Int egyet a lány felé, miközben megtapsolják, majd amikor csillapodik az öröm ismét megszólal.
- Az év prefektusa pedig Gál Botond! Gyere fel te is!
Int a fiúnak is, majd amikor mindketten felérnek, a könyvekhez vezeti őket. Ha sikerült választaniuk a varázs -és mugliirodalom kiválóságaiból, mindkettejüknek oklevelet ad át, Adriának még egy virágot is, mely átadás után a lány kedvenc virágává változik.
Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. október 1. 00:40 | Link

Évnyitó, mindenki


Miután a gyerekek visszaértek a helyükre, és ő is megállapítja, hogy Botond nem találta el a talárja színét. Ismét előrébb lép, hogy jelezze, szeretne még szólni. Látja, hogy a tanári kar néhány tagja menet közben csatlakozik, de nem feltűnően, így ő sem tesz említést róluk.
- Az idei vizsgán nagyon sok diákunk kimagasló eredményeket ért el, sőt idén talán Felagund professzor szívét is megenyhítette valami, hiszen a vizsgájáról talán negyed annyi nebuló jött ki könnyeivel küszködve. Azt hiszem az ő nevükben is mondhatom, hogy köszönjük professzor úr.
Elmosolyodik kollégája felé fordulva, majd vissza, hogy felsorolja az évfolyamelsők és iskolaelsők nevét.
- Aki a nevét hallja, kérem jöjjön ki, hogy átvegye az ajándékát. Az első évfolyamon kilenc kiváló vizsgával igazán büszke lehet magára Bianca Charlotte Krise.
Megtapsolja a lányt, aki meglepő módon nem a zöldek, hanem a kékek asztalától kel fel, amikor odaér kezet fog vele, majd kéri, hogy várja meg a többieket is, amíg felérnek.
- A másodévfolyam büszkesége Jenna Harvey, aki hét kiváló vizsgát mutathat fel, míg a harmadévfolyamon öt kiváló vizsgával Annabell Lucy Parker lett az évfolyamelső.
A két lány között is tapsol természetesen, és amikor kiérkeznek, mindkettejükkel kezet fog, őket is megkérve a várakozásra.
- Negyedéven valami hihetetlen elszántságot mutatott László Dalma, aki kereken tíz kiváló vizsgát tudhat magának, míg ötödéven a legtöbb kiválót, összesen kettőt a három kötelező vizsgatárgyból Milan Blaise Felagund szerzett.
Őket is megtapsolja, és felhívja, majd folytatja is. Lassan, de biztosan közeledünk a kellemetlen részhez, az év zárásához, mely most nem lesz olyan kellemes, mint eddig volt. Szomorúan záródik az elmúlt év.
- Hatodéven Jenny Miles és Emma McNeilly is négy-négy kiválóval örvendeztették meg a tanáraikat, míg a hetedév kiválósága Erdős-Prinz Vivien lett.
Megvárja, amíg ők is felérnek, majd mindenkinek kioszt egy oklevelet, egy szál virágot a lányoknak, kis serlegeket, és ők is választhatnak könyvet, a rendelkezésre állókból.
- Az idei év iskolaelsője László Dalma lett!
A lánynak még egy kupát ad, melyen az iskolaelső szó szerepel az évfolyamelső helyett neve, háza és a dátum mellett. Mikor mindenki visszaért a helyére, halványan elmosolyodik, hiszen van, aki mindjárt visszatér ide.
- A LegEridonosabb diák idén Leonie Rohr lett. Azt hiszem, ehhez nem is kell semmit hozzáfűzni, hiszen a kisasszony bájos színfoltja iskolánknak. Kérlek gyere fel te is.
Megtapsolja a lányt, majd egyből folytatja is.
- A LegLevitásabb diák Dolánszky Alex lett.
Ehhez se tudna semmit hozzátenni, amióta a fiú visszatért közéjük folyton bizonyítja rátermettségét a ház ezen címére.
- A LegNavinésebb idén Emma McNeilly lett.
A lányról csak jókat hallott eddig, lelkesedése, munkája magáért beszél.
- A LegRellonosabb szavazás eredményét idén izgatottan vártam, kíváncsi voltam ki lép majd a nagy nevek nyomdokaiba, de azt hiszem erre még várnom kell kicsit, hiszen idén ismét, Nothart Konstantin lett a Rellon ház megtestesítője.
A fiút is megdicséri, majd amikor mindenki felért, szintén ad a lányoknak virágot is, mindenkinek könyvet és emléklapot, majd útjára engedi őket.
- Utolsó előtti pontunk, mielőtt még lezárnánk az idei évet, a kviddics, ami nem kevés változáson ment át. Átadnám a szót most Damjanovits Árminnal, aki ismerteti őket.
Kicsit hátrébb lép, teret engedve az ifjúnak, hogy elmondjon minden változást. Reméli, nem viseli meg a diákokat annyira a dolog.
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2013. október 1. 10:07 Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. október 10. 01:48 | Link

Mindenki

- Utolsó hirdetnivalóm, mellyel lezárjuk az elmúlt évet és köszöntjük az újat, az új tanárok bejelentése.
Itt tart egy kis szünetet, hiszen páran még a kviddicsről beszélgetnek, esetleg a kihirdetett csapatkapitányoknak pisszegnek, így lemaradhatnak értékes információkról, pedig szeretné, hogy mindenki tisztában legyen az új évvel, az új tanárokkal.
- Már biztos értesültetek róla többen is, de azért szeretném elmondani, mert nem mehetünk el a dolog mellett anélkül, hogy ne mondjuk ki a nyilvánvalót. Az elmúlt tanév végén történt egy baleset, és kérlek titeket, hogy ne keverjetek bele semmi mást, baleset és nem több, az iskola falai között, melynek következtében Seren Eric Weaver professzor, a Sötét Varázslatok Kivédésének mestere életét vesztette. A tűz, neki köszönhetően nem terjedt tovább az iskola más termeire, így senki másnak nem esett baja. Emlékének az iskolában szeretnénk emléket állítani. Mivel ő lett idén az év házvezető-helyettese, díjat is készítettünk neki, átadni azonban sajnos már nem volt módunk, ezért ezt Flaviu professzorasszony veszi át.
A kupát felemelve megvárja, amíg a professzorasszony kiér hozzá, kezet fog vele, és néhány szóban megköszöni, hogy Cupidot kiiktatták, bár talán jobb is, hogy nem tudja, mit él most át a pufók kis fiúcska a színfalak mögött.
- Most pedig térjünk át ténylegesen az új tanárokra. Idén iskolánk rekordnak számító jelentkezést kapott, és tantárgyaitok száma tizeneggyel nő.  Elsőként szeretném bemutatni az új professzorasszonyokat. A Sötét Varázslatok Kivédését ettől az évtől Angelinne Stanwood, iskolánk egykori diákja veszi át. A Gemmológia oktatására visszatért Artemisia Rubya professzorasszony, akit üdvözlünk ismét köreinkben.
Mindkét tanárnőt megtapsolja, ahogy a teremben tartózkodók is.
- Idén két tantárgy során is megismerkedhettek Lasch Hunor Zalánnal, aki Mágiatörténetet és Legilimenciát oktat. A Legilimencia természetesen mestertanoncaink kiváltsága lesz. Szentpéteri K. Zoltán professzor Mágiatörténelemmel várja a kedves érdeklődőket. Az Illemtan, mint új tantárgy Szikszai Attila közreműködésével sajátítható el. Változás történt a Rúnatanban is, melyet mostantól Hornyák Gábor oktat, szintén változott a Vámpírológia is, itt Asher Noah Wayde professzort köszönthetjük. A Gyógynövénytant Lantos Gábor Bálint oktatja, a Hatástant pedig Sebastian Gérard Felagund professzor tolmácsolja nektek.
Természetesen itt is megtapsol minden tanárt, igazán kiváló pályázatokkal álltak elé, ő pedig örömmel fogadta őket.
- A tantárgyaitokat október 30-ig adhatjátok le, illetve vehetitek fel , kérdéseitekkel a keressétek a tárgyakat tanító tanárokat, akik szívesen válaszolnak mindenre. Most viszont adjuk át magunkat a manók készítette ételeknek. Jó étvágyat!
A mondat végére megjelennek az ételek, ő is visszatér a helyére, majd az első falatok után beszédbe elegyedik Felagund professzorral, vacsora után pedig lakrészébe vonul vissza.

//Az évnyitó szerepjátékos része október 13-án 23:59-kor zárul.//

Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. március 23. 19:04 | Link

Lassan haladnak a percek, viszont egyre több és több diák érkezik a nagyterembe. Vannak, akik még állva beszélgetnek, mások már elfoglalták a helyüket. A hangzavar óriási, nem is csoda, hiszen eltelt egy szünet, sok minden történhet a pihenés heteiben, amikor az embernek nem kell a tanulással foglalkozni. Ő is beszélget, elmélyült értekezést folytat Dwayne-nel az auror mestertanoncokról. Amikor aztán elüti az óra a hetet, elnézést kér beszélgetőpartnerétől, felkelve összegombolja pocakján az öltönyét, és ellép az asztaltól, hogy az előtte álló pódiumra lépjen, jelezve a diákoknak, és a vendégeknek, hogy itt az ideje elfoglalni az helyüket. Amikor a hangzavar is alább hagy, mosolyra húzza a száját, és végignéz a diákságon.
- Csodálatos estét kívánok nektek! Elérkezett hát az új év. Köszöntöm a diákokat, a tanári kar új és régi tagjait, és vendégeinket is.
Bizony, észrevette ő is, hogy vannak külsősök, akiknek a manók az utolsó pillanatban biztosítottak helyet, amit még rendesen megköszönni se tudott. Megérti a szülőket, hogy aggódnak, hova is kerül a gyermekük, így kérdés nélkül kerestetett nekik asztalt, étkészletet, székeket, így mostanra már ők is elfoglalhatták a helyüket.
- Kezdjük először az elmúlt év eseményeivel, hiszen itt az ideje, hogy lezárjuk, és tiszta lappal kezdhessük az újat. Először is, nézzük a pontversenyt. Negyedik helyen végzett a Navine, akik ebben az évben kereken 1320 pontot gyűjtöttek.
Kezeit felemelve tapsolja meg őket, miközben a navinés diákok előtt megjelenik egy ajándékcsomag. Tele van édességekkel és iskolai kellékekkel, melyek jól jöhetnek a következő félévben, és mindegyiken található egy házcímer.
- A harmadik helyen idén az Eridon végzett, akik összesen 1945 pontot gyűjtöttek.
Ismét tapsra emeli a kezét, miközben a pirosak asztalánál is, minden diáknál megjelennek a kis csomagok, édességgel és iskolai kellékekkel.
- Második helyre, egész éves csodálatos aktívsággal a Rellon ház verekedte fel magát, ami az elmúlt évek után minden bizonnyal nagy büszkeséggel tölti el házvezetőjüket. Összesen 2257 pontot szereztek.
A zöldek asztalához kerülnek ezúttal a csomagok, és a taps is nekik szól. Voltak pillanatok, amikor vezettek, és amikor kiemelkedően jól teljesítettek. Úgy tűnik szép lassan elkezdenek feltámadni a sárkányok.
- Idén első helyen végeztek, csodálatos 3976 pontos végeredménnyel a Levita ház diákjai, Doléance Arslí na Fírinne vezetésével.
A taps felénél ellép a pódiumtól, hogy a házkupát, amire már fel is került az idei eredmény, Dolhoz vigye, és egy kézfogás, valamint két puszi után át is nyújtja neki a kupát. Megérdemlik a diákok, hogy most őket ünnepeljék, hiszen nagyon szépen teljesítettek.  
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2014. március 23. 19:06 Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. március 31. 23:48 | Link

Sok minden történik, azonban gyakorlatilag reagálni sincs ideje, hiszen a tanári kar tagjai azonnal mozgásba lendülnek, és máris helyreállítanak mindent, az évnyitó pedig azonnal folytatódhat is. Már csak pár perc, és mindenki rávetheti magát az ételekre, melyek hamarosan megjelennek az asztalokon, hála a manók áldozatos munkájának. Egy apró köhintéssel jelzi, hogy akkor folytatná is, remélve, hogy a diákságot idő közben cseppet felerősített hangja hozzásegíti majd az információk befogadásához.
- Kezdjük a szokásos éves szavazásokkal.
Egy apró suhintással az igazgató mellett megjelenik egy asztal, rajta számos csillogó kupa. Van bronz, ezüst és arany is közöttük. Jó sok díjat készül kiosztani ma este, ami igazán boldoggá teszi, hiszen ez azt mutatja, hogy diákjai nagyon jól teljesítenek.
- Az év házvezetője idén Doléance Arslí na Fírinne lett.
Egy apró kézmozdulattal jelzi az ifjú kolleginának, hogy fáradjon ki mellé, és vegye át az arany kupát, melybe a neve, a dátum, az elnyert rang és a Levita ház címere van belegravírozva. Igazán szép darab, kicsit kiemelkedik a többi kupa közül, ahogy a többi éves szavazásért járó is.
- Az év házvezető – helyettese egy olyan ember lett, aki már nincs közöttünk, ám mivel nem volt új ember a poszton, így az emlékének adóztak ezzel a címmel azok a diákok, akik számára igen fontos volt a jelenléte. A díjat Seren Eric Weaver kapta, akinek díját a Trófeaterembe szállítjuk a holnapi nap folyamán, így mindenki megszemlélheti, aki szeretné.
A díjak közül az, melyen Seren neve, a díj, az év és a Rellon ház címere van, kiemelkedik, és az igazgató előtti részre röppen a háta mögött található tanári asztalon, majd néhány pillanattal később köddé válik, Wickler pedig, diákjai felé fordítva folytatja a kiosztásokat.
- Az év prefektusa idén, kiemelkedően sok szavazattal, Czettner R. Luca lett.
A tömegben megkeresi a kislányt, majd taps közben int neki, hogy fáradjon ki, és vegye át a díját. Mikor felér az emelvényre, kezet fog vele, majd a vállára tett kézzel a diákság felé fordítja. Nagyon sok jót hallott róla a tanároktól, diákoktól is, így úgy véli a kupa igazán jó kezekbe került. Csak úgy, mint az előzőkön, ezen is ez a négy felirat látható, és persze ahogy azt az igazgatótól megszokhattuk, a belseje tele van apró csokoládékkal és cukorkákkal. Mikor a lány visszaér, ismét szólni kíván, hiszen van még két éves díj, melyeket ki kell osztania.
- Az év tanára idén egy visszatérő kolléganő, akiről azt hallottam, bár szíve zöld, azért lassan kezd bekékülni. Remélem otthonra talált a Levita házban, a bájos Artemisia Rubya professzor.
Amíg a nő kiér tapsol, és kikeresi a neki szánt kupát. Ismét egy olyan, melyen a Levita címere tekint vissza az adományozóra, és az ajándékozottra. Megvárja, míg a nő visszatér a helyére, majd a diákság felé fordulva bejelenti az utolsó nevet, akihez az utolsó nagyobb kupa tartozik.
- Bár még csak elsőéves, pontosabban a holnapi naptól már másodéves, mégis nem telt el nap, hogy ne hallottam volna a nevét. Volt, hogy csak a folyosón, volt, hogy a tanáriban beszélték. A fiú, aki már most az egyik legismertebb diákká nőtte ki magát, és ezzel megszerezte az év diákja címet, nem más, mint Ombozi Noel.
A tapshoz ő is társul, amíg a zöldek asztalától kiér a fiú, majd kézfogás közben átadja neki a kupát, és úgy, mint Lucát, őt is a diákság felé fordítja. Mikor a fiú visszatér, ismét az elterülő kuparengeteg felé pillant, melyek még kiosztásra várnak. A taps elhallgat, ő pedig elmosolyodik.
- Néhány lényegtelen, de érdekes adat. Idén a Levita és a Rellon ház diákjai kapták a legtöbb kiválót, mind a két házból tizenkét diák kapott vissza kiváló értékelést. Az Iskolaelső egyetlen vizsgával írt többet, így majdnem döntetlen lett. A legtöbb kupát harmadévesek viszik ma el az asztalról. Lássuk a tényeket!
Elégedetten csapja össze a tenyereit, melyek között egy kisebb papírhalom jelenik meg. Kicsit olyan a jelenet, mintha a Mikulás kapott volna egy esti show-t, ahol bűvészkedhet. A növények mellett azonban ezt szereti, a kis trükköket.
- Az első évfolyamon bronz kupát kap Lyra Aurora Black, ezüst kupát Plata Luna, aranyat Lipovszky Dóra Villő.
Természetesen szándékosan nem mondja, hogy ki hány kiválót ért el, hiszen akkor egy idő után oda lenne az izgalom, hogy vajon ki lesz az iskolaelső. Megvárja, amíg a kislányok felérnek, mindenkinek átadja a díjakat, majd megtapsoltatja őket. Dórit nem engedi vissza, őt félreállítja, hiszen még versenyben van az iskolaelső címért.
- A másodévesek között bronz kupát vehet át Axel Sebastian Sjölander és Cindy Merryweather, ezüstöt Katie Runa Blackwood, aranyat pedig Ivy A. Ives.
A módszer ugyanaz. A négy kisdiák kisétál, megtapsolják őket, miután a díjat megkapták, és kezet is fogtak velük, majd Ivyt Dóri mellé küldik, a díjazás pedig tovább folytatódik.
- Következzen az a bizonyos harmadév. Összesen tizenhárom diákot jutalmazok. Bronz díjat vehet át Keith Coltraine,  Nathaniel Blackwood , Noel Rainsworth , Ophelia LaFonde , Ted Chamberlain , Tolland Clotan és Vanilia Perwinkle. Ezüstöt  Ashley Valerie Stanwood , Leonie Rohr , Podmaniczky Ádám , Újvári Adria. Aranyat pedig Gilbert Blythe és Mihael Gérard Saint-Venant.
Mivel ez egy kicsit hosszabb ideig tart, tekintve, hogy sok diákról van szó, türelmesebben, kicsit talán lassabban viszi végig az egészet, majd a két fiút félreállítja a többiek közé. Amikor az eridonossal fog kezet egyszerre óvatos és határozott is, amivel szeretné jelezni neki, hogy örül, hogy közöttük van ismét.
- Negyedéven bronz kupát kap Pethő Abigél, Ezüstöt Aileen Aurora és Shania Nayar, míg aranyat Várffy – Zoller Róbert.
Az előbbi tömeg után nagy váltás a négy emberke, akikből egy marad a színpadon, három pedig visszatér a helyére. Elérkeztünk az alapképzés utolsó évfolyamára.
- Ötödéveseink idén is megküzdöttek a Varázstani Alapismeretek vizsga borzalmaival, és szerencsére sikeresen legyőzték. Tablójukat hamarosan a többiek között megtalálhatjátok, azonban nézzük a kupákat. Idén bronz kupát kap Amanda Meggie Philips és Benjamin Lawrence Krise, ezüstöt Yarista Palarn, míg aranyat Ginnie Marrywather.
A kézfogások után a megmaradt diákokat állítja ki, hiszen ők évfolyamaik legjobbjai, akik méltóak arra, hogy a kupát a kezükbe tarthassák. Hárman azonban még kapnak egyet.
- Iskolánk harmadik legjobb tanulója a zöldek büszkesége Ivy A. Ives, aki tizenkét kitűnő vizsgát írt.
A lánynak átad egy bronz kupát, mely ezt hirdeti, majd a kézfogás után ismét a diákok felé fordul. _
- Iskolánk második legjobbja szintén zöld, méghozzá Várffy-Zoller Róbert, aki tizenhat kitűnővel zárta az évet.
Az ezüst kupa és a kézfogás után már csak egyetlen egyet kell átadnia.
-Idén iskolánk első helyezettje, az Iskolaelső, összesen tizenhét kiváló vizsgával a kékek büszkesége Lipovszky Dóra Villő lett.
A lány is megkapja a kupáját, majd egy hatalmas tapsot a többiekkel együtt, akik lassan visszatérnek a helyükre.
- Természetesen mestertanoncainkról sem feledkeztünk meg. Idén a hatodévesek közül ezüsttel gazdagodik Milan Blaise Felagund, arannyal pedig Lorelei K. Riviera, Leonard Harris és Laurena Aquamarine. Hetedéven bronzzal Caius Randy Woodrow, Czettner L. Zoé , Gál Botond, ezüsttel Emma McNelly, arannyal pedig Jenny Miles. Nyolcadéveseinknél aranyat kap Nothart Konstantin.  Mestertanoncaink között a legsikeresebb idén Jenny Miles lett, aki a Mestertanoncok között szerezte meg az elsők díját. Mindenkinek gratulálok. Ígérem már nincs sok vissza. Most tegyünk egy kis kitérőt, hiszen idén ismét lesz kviddics, az időpontokat pedig Damjanovits Ármin ismerteti.
Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. szeptember 21. 16:54 | Link

Évnyitó ünnepély, kezdés


A diákok megérkeztek, a tanárok elfoglalták helyüket, az óra egészet ütött, ő pedig eddigi sétálása helyett, hiszen ilyenkor még nem ül le, a kis emelvényre lép, melyen, mint mindig, most is ott sorakoznak a jutalomkönyvek, kupán, emléklapok, melyeket az este ki szeretne osztani.
- Csodálatos estét kívánok nektek. Gondolom már mindannyian várjátok az ünnepi lakomát, ám előtte néhány dolgot hirdetnem kell. Azt ígértem változásokban és meglepetésekben gazdag este lesz. Remélem a végén nem okozok senkinek csalódást.
Kezeit összefonja maga előtt, az évek során finoman megnövekedett pocakjára helyezi, miközben lepillant papírjára, ahol pontokba szedte a ma este eseményeit, és mindenhova odaírta a számadatokat, nehogy tévedjen valamiben.
- Kezdjük is a házkupával! Idén a pontverseny negyedik helyén foglal helyet a Rellon csapata, akik 817 pontot szereztek. Reméljük jövőre kicsit összekapják magukat.
Egy kacsintást is megereszt, miközben a zöldek előtt néhány édességet tartalmazó csomagocska jelenik meg. Megvárja, amíg elhal a taps, majd folytatja.
- Harmadik helyen végzett az Eridon, akik 1433 pontot gyűjtöttek.
Mint az előzőnél, most is tapsol, miközben a pirosak asztalánál egy, a Rellonosokénál másfélszer akkora csomag jelenik meg, tele finomságokkal.
- Második helyen végzett a Navine ház, akik 2834 pontot gyűjtöttek.
A Navinések előtt unikornisos csomagolásban, az Eridonosokénál kétszer olyan nagy csomag jelenik meg, szintén édességet rejtve magában. A taps lassan ül el, ő pedig mosolyogva, türelmesen vár.
- Idén valami frenetikus pontszámmal, összesen 5270 ponttal lett első helyezett a Levita ház, akiknek házvezetője méltán lehet büszke erre a csodás eredményre.
A tapsviharban a Levitások előtt is megjelenik egy nagy, kék és bronz csomagolású csomagocska, melynek mérete a másik három házé összesen. Minden finomság van benne, amit csak szeretnének. Ő ezalatt felveszi a kupát, melybe a dátum, a ház és a házvezető neve már belevésődött, és a tőle nem messze ülő Dolhoz sétál vele. Jogos most minden tenyértalálkozás, hiszen ez az eredmény verhetetlenné tette őket idén. Kezetfog a lánykával és még két puszit is nyom neki, miközben átadja a házkupát. A tanári asztalt megkerülve sétál vissza, és ő az utolsó, aki befejezi a tapsot.
Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. szeptember 23. 07:45 | Link

Megvárja, amíg elhal kicsit a hangzavar, illetve néhány később érkező is bemerészkedik a társai közé, majd ismét a papírjaira pillantva, folytatja az évnyitót, bújkáló mosollyal a Keith – Leonie párosra pillantva.
- Nem tudom, nem észrevenni a diákokat, akik sajátos módon értelmezik a dísztalár fogalmát, jöjjenek hát a Legek. Először a Legeridonosabb szavazás nyertesei, Keith Coltrane és Leonie Rohr.
A tapsba ő is beszáll, megvárja, amíg a két kisdiák kifárad egyedi szettjükben, majd kezet fog velük, és átadja nekik az emléklapból, minden ízű csokiból és könyvből álló ajándékot.
- Idén a Legrellonosabb díjat Mihael Gérard Saint-Venant veheti át.
Ismét tapsol a többiekkel, és az előbb felsoroltakat a fiúnak is átadja egy kézfogás keretében.
- A Leglevitásabbjaink ismét ketten vannak, a bűbájos Laurena Aquamarine és az egyre nagyobb ismeretségre szert tevő Katie Runa Blackwood.
A két hölggyel nem csak kezet fog, de, mint Leonie esetében is, két-két puszival is megjutalmazza őket.
- A Legnavinésebb maradt, megvallom, szinte biztos voltam benne, hogy Szendrei professzorasszony az ő nevét közli majd velem. Idén a Legnavinésebb, Czettner R. Luca
A kislánnyal is kezet fog és ad neki kép puszit, mielőtt az unikornisos csomagolásba rejtett ajándékokat átadná neki. Miután a lányka újra a helyén ül, ismét előrébb lép, megköszörülve a torkát.
- Az éves szavazások következnek. Idén az Év diákját nem szavazás úton választottuk meg, hanem a pontverseny figyelembe vételével. Ezek alapján igen kimagasló 1232 ponttal, az idei Év diákja címet Apáthy Hanka kapja.
Először ő maga se akarta elhinni ezt a szép eredményt, pedig igaz. Mivel a lányka igazoltan van távol, így a pontokért járó ajándékcsomagot házvezetőjének adja át.
- Ha már Doléance kisasszony kezét fogom, megragadnám az alkalmat, hogy az ő ajándékát is átadjam, hiszen abszolút győzelemmel idén ő lett az Év házvezetője.
Az ifjú házvezetőnek is ad két puszit, gratulál és megköszöni mindazt, amit a Levitáért tett, mielőtt visszatérne, hogy három újabb ajándékot vegyen magához, mielőtt visszalépne a tanári asztalhoz.
- Az Év házvezető – helyettese egyben az Év tanárai közül az egyik. Így, remélem, megbocsátja, hogy csak egyszer jövök felé. Ez a hölgy pedig nem más, mint Emma McNelly.
Egy másik ifjú tanerőhöz lép, akinek átad két csomagot, és ad két puszit, gratulál és megköszöni a munkáját, majd egy fiatalemberhez lépkedve folytatja beszédét.
- Idén nagyon szoros volt az állás, majd döntetlennel zárult. Az Év tanára lett McNelly kisasszonnyal együtt Merkovszky Ádám is.
A férfihez érve kezet fog vele, gratulál és neki is megköszöni a munkáját, amit ebbe az évbe fektetett. Visszalépve két csomagot, egy pirosat és egy sárgát emel még fel.
- Idén kimagasló munkájuk miatt, ketten is elvehetik az Év prefektusa címet, ők pedig Czettner R. Luca és Keith Coltrane.
Tapssal várja őket, kézfogással és Luca esetében puszival fogadja, megköszöni a munkájukat, majd megvárja, hogy visszasétáljanak a helyükre, mielőtt folytatná.  

Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. szeptember 25. 07:26 | Link

Évnyitó, mindenki

Megvárja, amíg az általános zaj egy kicsit lejjebb ereszkedik, mielőtt folytatná. Nem bánja, hogy a diákok ilyen élénkek, ezért is kedvelte meg ezt a váratlanul felajánlott posztot az évek során ennyire. Mindig is gyerekbarát volt, és már csak néhány hét, hogy két újabb csoda is az élete részévé válljon, no, de erről majd később.
- Következzenek hát az évfolyamelsők, és az iskolaelső kihirdetése!
Újabb lapot húz elő, bár a rajta szereplő jegyzetek nagy részét tudja, nem akar hibázni, mert azért a gyerekek, akik most kiállnak ide, mind keményen megdolgoztak a sikerért.
- Az első évfolyamosok közül a legtöbb kiváló vizsgája Catherine Alexis Ravennek lett, így évfolyamának kiválósága lett. Fáradjon ki, átvenni a jutalmát.
Az évfolyamelsők is a házuknak megfelelő színű papírba csomagolt könyvet kapnak, hozzá oklevéllel, némi édességgel, és az új tanév kezdetéhez elengedhetetlen csodaszép és olcsónak nem mondható pennákkal, melyeket nagy gonddal választott ki egyik Budanekeresdi útja során. A csomaghoz hozzájár egy kis kupa is, arany színű, rajta a lány neve és évfolyamelsőségének dátuma. A lánykával kezet fog, és két puszit is ad neki, majd oldalra állítja, hogy még ne vonuljon le. Szeretné minden gyereket egyben itt fent látni.
- A második évfolyamon két hölgy döntetlenül ért el szép eredményt, így az évfolyamelső címen is osztozhatnak. Ők pedig Laduver Nerella Rodé és Elena Rose.
Megvárja, amíg a lánykák kiérnek, a rituálé ugyanúgy zajlik, mint az előző esetben, átadja a csomagokat, majd a kupákat, és őket is oldalra állítja, Catherine mellé.
- A harmadik évfolyam kiválósága egy kék hölgy, így már minden ház szerepelteti magát. Az évfolyamelső pedig innen Katie Runa Blackwood.
Tapsol, amíg a lány fellépked az emelvényre, egy kicsit keresgél, de végül csak megtalálja a neki járó kupát és az ajándékcsomagot is.
- Uraim, a negyedik évfolyamig kellett várni, hogy önök közül is kiszólítsak valakit. Bevallom, amikor szállingóztak az információk, azt hittem, högykoszorú lesz itt ma este, de sikerült megtörni, méghozzá a negyedik évfolyam legtöbb kiváló vizsgáját szerző Isidor Slusserrel.
Amikor a fiú fellépked kezet fog vele és vállon veregeti a szép eredményéért, átadja a neki járó jutalmakat és Runa mellé állítja.
- Ötödéven egy olyan fiatalember áll az élen, aki majdnem az év diákja lett, ugyans nem kevesebb, mint 862 pontot szerzett az év során. Ő pedig nem más, mint Rentai Bálint.
A fiú esetében két kupát ad neki, mert ezt a szép eredményt szintén meg kell örökíteni, így a második kupában a Legtöbb pontgyűjtő II. helyezés áll, illetve a neve, a dátum, a ház, ahova jár. Miután ő is elfoglalja a helyét a kint álló diákok sorában, elmosolyodik.
- Íme alapképzésünk büszkeségei. Közülük hárman pedig kiemelkedő eredményeket értek el. A harmadik legtöbb kiválóval, összesen nyolccal rendelekezők két személyből az egyikük nincs kint, mert évfolyamtársa megelőzte, de várjuk szeretettel az emelvényre Kiva Faradayt vagy ha ő nem tudott ma eljönni, mivel már végzett iskolánkban, akkor a húgát, hogy átvegye a díjat.
A Faraday lányka megérkezése után - legyen bármelyikük is, megtapsolja, majd visszalép, hogy újabb bronz színű kupát vegyen magához.
- Szintén harmadik lett, Isidor Slusser.
A fiúhoz lépve átadja neki is a kupát, és kezet fogva vele gratulál a szép eredményért. Visszalépve a kis asztalkához egy ezüst kupát vesz magához.
- Második lett, alig két kiválóval lemaradva Rentai Bálint, aki nem kevesebb, mint tizenkét vizsgájára szerezte ezt a minősítést. Ez egy nagyon szép eredmény, gratulálok!
A fiúhoz lépve kezet fog vele, átadja a díjat, és megveregetve a hátát gratulál neki az egész éves munkájához. Nem semmi ez a fiú, érdemes megjegyezni a nevét.
- Az első helyezett hölgy, ha fejben tartja a kiválói sokaságait, már nyílván tudja, hogy tizennégy kiválójával ő a tanév abszolút győztese. Kedves egybegyűltek, köszöntsük az új iskolaelsőt, Katie Runa Blackwoodot!
Az arany kupával, melyet magához vett, lép a lánykához, hogy gratuláljon neki, két puszival, és néhány elismerő szóval.
- Igazán csodálatos ifjak, ne de, ne feledkezzünk meg a sportról sem. Amint a tanulóink újra elfoglalják a helyüket asztalaiknál, köszöntsük sok szeretettel Damjanovits Ármint, aki ismerteti az év kviddicseredményeit és átadja a díjakat.


// Kérek szépen mindenkit, hogy tegye rendbe a szálait annak megfelelően, ahogy az első hozzászólásban van, mert szörnyű nagy gubancok lettek itt menet közben.
Minden játék egy esemény, így a mesélői hsznek kellene lennie az elsőnek, minden továbbinak sorban utána. Ellenőrizzétek azt, hogy mindig a legutolsó poszthoz szálazzatok! Köszönöm!//
Utoljára módosította:Emma McNeilly, 2014. szeptember 25. 16:12 Szál megtekintése
Gróf Wickler György
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Az utolsó
Írta: 2014. szeptember 29. 21:19
| Link

Atyai türelemmel nézi a két ifjút, ahogy elmesélik a helyi mérkőzések jelenét és jövőjét, és ahogy kiosztásra kerülnek a díjak. Ezennel pedig minden elfogyott, amit kiosztani szerettek volna. Ármin elszalad, kap egy nem túl kecses véleménynyilvánítást a tanári asztalnál ülő Warrentől, majd bemutatkozik nagyon szűken az új játékvezető és ő is lesétál. Visszalépve az emelvényhez, széles mosolyt küld diákjai felé.
- Idén Öt leköszönő tanárunk van, illetve egy, aki a tantárgyát továbbadja. Kezdjük is vele. Szendrei Véda professzorasszony köszönettel lemond Átváltoztatástan tanári pozíciójáról, hiszen méltó utód nevelkedett gyakorló tanárából, aki idén már hivatalosan is a tanári kar tagjává vált. Reméljük, még sokáig velünk lesz.
Küld egy biztató mosolyt a fiatal professzor felé, majd a diáksághoz fordul ismét. Egy kis mágiának köszönhetően Szendrei professzorasszony arcképe tűnik fel, majd el. Kicsit talán hatásvadász a dolog, de mindig ki akarta próbálni. Ez pedig egy különleges lakalom.  
- Idén elköszönünk Illemtan tanárunktól, Szikszai Attilától is, akire nagy szükség van a minisztériumban, így visszatér előző munkahelyére. Sok sikert kívánunk neki.
Lepillantva elolvassa a következő nevet, majd ismét felpillant. Közben a professzor arca is felbukkan, majd eltűnik.
- Búcsúzik közülünk Révay Nándor is. Halaszthatatlan teendői miatt nem tud tovább köreinkben lenni. Egy nap talán visszatér közénk, ám ha mégsem, reméljük, megleli helyét a világban. Sok sikert kívánunk neki is.  
Kis szünetet tart, amíg mindenki megnézheti a távozó tanár arcát, majd felpillantva két új arccal találja szembe magát ő is.
- Búcsúzik tőlünk Lyra C. Rochard és Kahlil L. Rochard, akik családjukkal egy új életszakaszhoz érkeztek. Köszönjük kitartó munkájukat és sok sikert kívánunk nekik az életben, reméljük meglelik a helyet, ahol boldogan nevelhetik majd fel gyermekeiket.
Kicsit megáll, már nincs szükség arra, hogy a papírjába nézzen, csak szeretne még egyszer, utoljára jól megnézni minden arcot, a lelkes gyermekeket, a tanárokat, akikkel együtt dolgozhatott.
- Az utolsó lemondó nem professzor, a szó szoros értelmében, inkább csak vezetgető, ez pedig én lennék. Nem akarom hosszan magyarázni az okokat. Hamarosan a legkisebb gyermekemnél is unokáim lesznek, méghozzá egyszerre kettő, így itt az ideje, hogy újra nagypapa legyek, és eleget tegyek a kötelességeimnek. Elkél majd ott a segítség, emellett pedig elkezdtem érezni a korom, tudom, hogy nektek egy fiatalabb, életerősebb, újítóra van szükségetek. Tudom, hogy a legjobb kezekben lesztek. Köszönöm a sok kellemes és kellemetlen pillanatot. Az íróasztalom fölött való egyezkedéseket, a sok tanári segítséget. Köszönöm az áldozatos munkát, hogy mindenki egy örök emlék marad nekem, hiszen mind nyomot hagyunk egymásban. Kívánom, hogy fogadjátok jól az új igazgatót, aki talán egy helyettest is talál hamarosan, hiszen könnyebb, ha ketten viszik az itteni ügyeket. Kívánom, hogy az élet a kastélyban továbbra is vidám legyen, hogy a jövőtök szépen alakuljon. Egy szó, mint száz, köszönöm az elmúlt éveket. Most pedig köszöntsétek sok szeretettel iskolánk új igazgatóját, Rabbot Portnippert.  
Biccent egyet-egyet az asztalok felé, majd a tanári felé is, majd megfordulva kisétál az oldalajtón, hogy a becsomagolt bőröndökkel együtt sétát tegyen a kellemes esti hűvösben a vasútállomás felé, miközben az új igazgató elfoglalja a helyét az emelvényen és megkezdi évnyitó beszédét.  

Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2014. szeptember 29. 21:27 Szál megtekintése
Nagyterem - Gróf Wickler György hozzászólásai (14 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet