37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Gróf Wickler György összes hozzászólása (27 darab)

Oldalak: [1] Le
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2012. október 1. 23:53 Ugrás a poszthoz

A Dolánszky család otthona

El akart jönni azonnal, ahogy azt tapasztalja, hogy rá nincs olyan nagy szükség. Beindult a vizsgaidőszak, mindenki csinálja a dolgát, így a kezdeti döccenők után ő maga is kivehet egy szabadnapot. Igyekezett nagyon mugliasan felöltözni, hiszen ha már itt van, talán sétál is egyet. A vonatról is mugli közlekedési eszközökkel indult tovább, hiszen számára olyan lenyűgöző ez a világ, melyben évek óta nem járt. amióta Zsófi is visszatért hozzá nem látta értelmét, hogy kimozduljon a varázsvilágból.
A megfelelő utcába befordulva, sétabotja kopogásának kíséretében feltűnik ő is. Úgy néz ki, mint egy fitt és fiatalos nagypapa, aki titokban maga a mikulás. A mugli ruhák nála egy fekete nadrágot, fehér inget, fekete mellényt húzott. Nem nézett rá senki furcsán, így érezte, hogy eltalálta az itteni világ öltözködési szokásait. A ruhadarabok Felagund professzornak, pontosabban a feleségének köszönhetőek, aki nagyon jártas ebben a világban.
a megfelelő számnál befordul és némi gondolkodás után meg is találja a megfelelő ajtót, így pálcáját felemelve három határozott koppanással jelzi az ajtón, hogy a lakókhoz vendég érkezett.
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2012. október 2. 01:36
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2012. október 1. 23:58 Ugrás a poszthoz

Engedelmesen foglal helyet, nagyon egyszerű a helyzet. Az édesanya kicsit ideges, nem tudja, hogy miként viselkedjen az ő jelenlétében, a fiú pedig természetes maradna. Az ő pártján áll rejtve, hiszen nem atyaúristen vagy valami hasonló, hogy idegeskedni kelljen a jelenléte miatt. Épp csak egy egyszerű, átlagos ember, aki történetesen egy halom gyerekre felügyel, hogy a tanárokat és egyéb életformákat, melyek a kastély körül vannak ne is említsünk. Illedelmesen ő is elvesz egyet a süteményből, és végiggondolva a kérdésre adható válaszokat kiválasztja azt, melyet viszonylag a leghosszabb ideig tart előállítani, ha éppen nincs készen egy adag.
- Kávét, ha van persze itthon, ha nincs, akkor bármi nagyszerű lesz, köszönöm.
Mosolyog az édesanyára olyan sármosan, ami talán meglepő egy ilyen öregembertől, és talán ez az a mosoly, ami miatt olyan gyakran összehozzák őt és a levitások fejét. Igaz is, valamelyik nap szívesen meglátogatná a kollegináját. Ahogy a nő távozik, úgy fordul a fiú felé, remélve, hogy a beszélgetésüket csak ketten hallják.
- Minden rendben van? Mármint itthon is, meg úgy egyébként is.
Érdeklődik, majd a válaszra várva jóízűt harap az igazán finom süteményből. Ahhoz képest, hogy csak szívélyességből vette el, ez egy nagyon jó döntés volt.
- Nagyon örültem neki, amikor a leveledet olvastam. Reméltem, hogy nem adod fel.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2012. október 1. 23:59 Ugrás a poszthoz

- Mindenki dühös lenne a helyedben, így ez teljesen jogos volt, de csak kevesen vannak, akik nem roppannak meg a súly alatt, mely a változással együtt érkezik. Ez olyan dolog, amire nem számít senki, hogy egyszer az élete része lesz, és nem tudja, hogy hogyan kezelje. Te egy nagyon szerencsés fiú vagy, hiszen rengeteg akaraterő és tenni akarás van benned.
Ő maga sem tudott mit kezdeni sem akkor, amikor tudta, hogy a felesége hamarosan elhagyja az élők sorából, hogy a betegsége miatt a lánya magát hibáztatja, és inkább Franciaországig menekül, csakhogy ne kelljen az apjával egy asztalnál ülnie, és beszélgetnie, és bizony nem tudta, hogy mit tegyen akkor, amikor értesült a fiú balesetéről. Oké, fejben megvan mindenkinek, hogy mit kell csinálni, ott a vázlat, a sok elhatározás, hogy miként viselkedik az ember, mennyire erős lesz, mennyire magabiztos, de aztán amikor elkövetkezik a gyakorlat. Ez az, amikor hirtelen szeretne összemenni és áthárítani a feladatot, hiszen rá kell ébrednie, hogy nem is olyan felnőtt még ő ahhoz, hogy mindehhez jól álljon hozzá, és itt most nem számít az, hogy elmúlt már ötven éves vagy sem. Amikor megkapta az első levelet, valljuk be, félve bontotta fel. Félt, hogy mit talál majd a sorokban, melyeket a lapra írtak és félt, hogy milyen lesz a viszontlátás.
- Térjünk a tárgyra.
Érzi ő is, hogy ezt már régóta várja a fiú, így szélesen elmosolyodik a jeleneten. Nem érzi úgy, hogy kétségbeesett lenne, inkább azt a benyomást kelti, hogy majd kiugrik a bőréből, csakhogy végre újra ott lehessen a többiekkel.
- A vizsgáid sikerültek, a tanárok nagyon elégedettek voltak veled, hiszen ennyi kihagyás után nagyon ügyesnek mondható mindegyik. Ezzel nincs is gond, folytathatod onnan, ahonnan amúgy is folytatnád. Viszont jelenleg nem mondhatjuk, hogy átlagos diák vagy.
Igyekszik nem bántóan fogalmazni, de ez az igazság. Nem átlagos, így külön figyelmet érdemel.
- Sokat törtem a fejem, hogy mégis hogyan oldjuk meg a dolgokat, mely számodra és a többiek számára is kényelmes megoldás lenne. Az ötleteim a következőek. Keresünk valakit, a barátaid közül, akinek szinte egyezik az órarendje a tiéddel és segít közlekedni. Vagy kapsz egy manót, aki segít neked. Esetleg Széles professzor javaslata alapján szárnyakat varázsolunk a kerekekre, melyek segítenek a lépcsőknél, azonban, ha van jobb ötleted mondd csak.
A beérkezőre felemeli a tekintetét és csillogó szemmel néz az asszonyra, aki kávét hoz a tálcán, majd felpattanva egy szempillantás alatt át is veszi tőle a tálcát és félreáll, hogy az asszony le tudjon ülni.
- Kérem had segítsek, ön csak foglaljon helyet. Elég fontos döntések ezek most.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2012. október 5. 14:34 Ugrás a poszthoz

- Azért ez más helyzet, mint amikor nem írsz nekik a nyáron, vagy elkerülöd őket a folyosón.
Persze megérti azt, amit a fiú mond, csak szeretné tisztázni vele, hogy ez nem éppen ugyanaz. Azok, akikkel eddig barátkozott nyílván meg fogják érteni a helyzetet és örömmel veszik majd, hogy visszatért, hiszen ő maga, egy egyszerű igazgató, akinek a viszonya a gyerekekhez képest csak felszínesnek számít, is örül, hogy Alex ennyire kitartó.
- A barátságokat nem a közelség, vagy a másikon lógás határozza meg, hanem az, hogy órák, napok, hetek, hónapok vagy évek múltén is képesek vagytok ott és úgy folytatni a beszélgetést, ahogy abbahagytátok.
Ez nem könnyű, ő maga is tisztában van vele, de igyekszik rengeteg pozitív energiát és gondolatot sugározni a fiú felé, hiszen ezzel kicsit önmagát is megerősíti. Ahhoz képest, hogy milyen vén embernek számít már, mégis mindig olyan bizonytalan tud lenni ilyen téren, hogy néha saját magát is meglepi.
- Hm. Igazad van, tényleg…gáz.
Az utolsó szó talán egy kicsit furcsán hangzik az igazgató szájából, aki igyekszik minél jobban elsajátítani a közös hangot, hogy a kommunikáció is könnyebben menjen. A lépcsőkre viszont még mindig nem találtak jó megoldást, pedig ez az egyetlen aprócska gond. Tudta ő, hogy nem felfelé, hanem hosszában kellett volna építkezni, igaz akkor nem lenne udvar, de nem is kellene ezzel bajlódni, viszont azért vannak itt, hogy megoldják a problémát is meg is fogják.
- Férfiasabb?
Neki a szárnyakkal se volt semmi baja, végül is a görögök se panaszkodtak, hogy hírvivőjük nem elég férfias, de hát rendben, legalább elindultak valamilyen irányba.
- Repülő szegecsek. Érdekes elgondolás, csak azon gondolkozom, hogy ezt hogyan kivitelezhetnénk, mármint, hogy elősegítsék a folyamatot. Olyasmi kéne, aminek a mozgása segíti a lendületet és a fent maradást. Esetleg jöhetne egy főnix, amikor kell és felrepítene, de lehet ez sem elég hétköznapi.
Azt érzi, hogy az édesanya talán kezd enyhülni. Igyekszik azon lenni, hogy kedvesnek, és szimpatikusnak tartsa őt, olyan embernek, akivel el meri engedni a gyerekét.
- Esetleg megkérhetnénk az átváltoztatásban és bűbájokban jártasabb kollégákat, hogy valami hiperfiúsat találjanak ki. Lehetnének a szegecsek, láthatatlan szárnyakkal mondjuk, vagy akár az egész láthatatlan lehetne és akkor nem számít, hogy fiús-e vagy lányos.  
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2012. október 11. 16:11 Ugrás a poszthoz

- Na igen, azért nem lenne utolsó látványában sem, egy  főnix, aki csak úgy fel-alárepkedaz iskolában. Az elsőéves lányok biztos odáig lennének érte, az unikornis is nagy siker minden évben.
Jó, mondjuk tegyük hozzá, hogy az a legszelídebb még, meg hát mondjuk, amíg kicsi még aranyosabb, azért nem biztos, hogy kifizetődő lenne, ha Nemeskürti professzor sárkányokat mutogatna, melyek kedvükre elfogyasztanak egy-két elsőévest. Végre azonban megvan a döntés, a szárnyak eltűntetve a kíváncsi szemek elől nem is olyan, nos, gázak, mint a többi lehetőség. Elégedetten elmosolyodik, a legfőbb kérdés ezáltal meg is lett beszélve. Szép dolog az élet. Nem is tudja, így hirtelen, hogy mit kell még megbeszélni, így iszik egy kortyot, csak utána bólint a beleegyezésre.
- Ez remek lesz. Akkor, ha visszaértem, fel is veszem a kapcsolatot a megfelelő tanárokkal, és megmondom nekik, hogy ha egy szót is szólnak a dologról, akkor bizony repülnek a kastélyból. Szerencsére egyiket sem olyannak ismertem meg, aki előbb beszél, majd eszébe jut, hogy nem kellett volna.
Talán kicsit kimértek is, ami azt illeti. Valahogy egyik tanáránál sem érzi azt a bizonyos arany középutat. Az egyik túl engedékeny, a másik karót nyelt, az egyik nem képes felnőni, a másik felfelejtette, hogy milyen, amikor gyerek. Nem is érti őket.
- Nos, akkor a lépcső kérdés megbeszélve, a vizsgák megvannak, hm. Van kérdésük?
Persze illendő az anyát is belevenni, és, hogy ne tűnjön udvariatlannak, elvégre az anyukának is van nem kis beleszólása a dologba.
- Oh, igaz is, mielőtt elfelejtem. A visszatérés időpontja. Írtam, hogy hamarabb szeretném, hogy minden flottul menjen. Gondolkoztak már időpontba, hogy mikor lenne alkalmas?  Vagy én, vagy kolléga jönne mindenképpen Alexért és kísérné el az iskolába, hiszen ugyebár nem a szokásos időpontban érkezne, ez némi közlekedési változást is jelentene.

Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2012. október 23. 19:27 Ugrás a poszthoz

Alex - zárás

- A könyvek, igaz is.
Jó, hogy felemlegeti a hölgy, végigtapogatva a mellényét meg is találja a papírokat, melyek minden információt rejtenek, ami az évkezdéshez elengedhetetlen. Jó dolog ez a tértágító bűbáj, hiszen egész apró helyre el tud rejteni rengeteg mindent. Ki gondolná, hogy épp egy mellényzsebet kell átkutatni? Senki. Pont ez benne a remek. Átnyújtja az öt lapból álló tájékoztató levelet, melyet másoknak bagoly hoz néhány hét múlva.
- Egy, másfél hét lenne az ideális. Akkor itthon is van rendesen, meg ott is bele tud tanulni a dolgokba, addig még a tanáraimnak is kell némi előkészület, így még van idejük együtt.
A következő kérdésre elmosolyodik és már válaszolna is, amikor a fiú felcsattan. Pedig lett volna egy remek ötlete, de úgy néz ki, hogy ezt most inkább megtartja magának, hiszen nem szeretne kirobbantani egy családi viszályt. Egy kicsit még elidőzik a tekintete a fiún, mielőtt az édesanya felé fordítaná a tekintetét.
- Mivel úgy véljük diákjainknak kevés a karácsonyi, illetve nyári szünet, hogy rendesen otthon is legyenek, ezért szeretnénk beiktatni több hétvégét a tanévekbe, melyek alkalmával a gyerekek hazalátogathatnak. Persze nem kötelezően, mondjuk úgy, hogy olyankor lazább lesz az oktatás azoknak, akik maradnak, de lesz, ismétlés és gyakorlás, hogy a távol lévők se maradjanak le, de ugyanakkor a gyermekek is láthatják a szüleiket. Ezen az igazgató-helyettes asszony jelenleg is dolgozik, eddig úgy néz ki, hogy vagy havonta három-négy nap, vagy másfél havonta hét nap lesz, melyet a gyermekek otthon tölthetnek.
Egy kicsit megáll, hogy kiigya kávéja maradékát. Lassan indulnia kell, viszont a felmerülő ötletét egy kicsit átdolgozva, de felveti a hölgynek.
- Ha nem szeretné, hogy Alex ennyit utazzon, vagy az utazási időt is szeretné megspórolni, esetleg a szabadhétvégéken ér rá jobban, akkor ön is ellátogathat Bogolyfalvára. Kényelmes, igen olcsó, de rendes szállás van ott, jó környék, és sok helyet megmutathat Alex is. Viszont ezt önöknek kell megbeszélni, én nem is szeretnék tovább zavarni, hiszen minden idő áldás, melyet a gyermekünkkel tölthetünk. Tudom ezt, hiszen én is éppen a lányommal találkozom. Néhány nap múlva, ha döntés születik, hogy ki és mikor jön el Alexért mindenképpen küldök baglyot.
Felkelve megsimogatja a fiúcska fejét, majd az asszonyhoz lép és csókot nyom kézfejére. Biccent, majd megpördülve köddé válik. Sietős a dolga.


Köszönöm a játékot és a türelmet. (:
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 20. 22:35 Ugrás a poszthoz

Ophelia LaFonde
március 20.
10:50


Elgondolkozva halad a lépcsőkön lefelé, mögötte közvetlenül Ophelia jön. Az igazgató kissé kipirul a testmozgásban, majd szomorkásan megállapítja, hogy valóban nem kellene annyi süteményt ennie, elvégre meglátszik a pocakján, és már nem olyan fiatal, hogy lemozogja nap közben az elfogyasztott gigantikus cukormennyiséget.
Nem, a gróf úr persze nem ezen gondolkozik olyan elmerülve, sokkal inkább a diákon, akinek a tárgyalása az imént fejeződött be, és meglehetősen halkan baktatott az igazgató után.
Mikor megkapta az első levelet, már tudta, hogy baj lesz.
Seren nem szokott neki írni, fiatal kollégája csak akkor érintkezett vele, ha már muszáj volt, úgyhogy meglepte az ablakon kopogtató sólyom, de egyből felismerte: az SVK tanáron kívül senki nem tartott ehhez hasonló, Wickler megítélése szerint kissé extravagáns állatot.
A levél ezt a néhány, lényegre törő mondatot tartalmazta:
Az igazgató pedig megfogadta a tanácsot, de mielőtt elkaphatta volna a lányt, hogy megbeszélje vele a helyzetet, Ophelia már elutazott, és egymás után következtek a problémás események, Wickler pedig már csak a legvégére tudott befutni, hogy elsimítsa a gondokat.
A tárgyalás félelmetes lehetett egy tizenhat éves lánynak, de a professzor nem kételkedett abban, hogy meg tudja nyerni magának a minisztériumi alkalmazottakat, hiszen mindannyiukat ismerte, nem egyet tanított is közülük, és Ophelia csak önvédelemből varázsolt az iskolán kívül, úgyhogy elég volt röviden elmondania mindezt, és Opheliának még felelni egy-két kérdésre, majd a megfelelő hivatalos papírok kitöltése után már indulhattak is.
Miután kiléptek az ajtón, Wickler megáll egy pillanatra, hogy beszélhessen a navinéssel arról, ami történt.
 - Üljünk le egy kicsit az egyik padra - tereli kedvesen a lányt, bár vigyáz arra, hogy ne érjen hozzá, csak mutatja az irányt, hogy mire gondolt. Sok időt töltött már gyerekekkel, ő is büszkélkedhetett kettővel, és elég tapasztalata volt már a problémások terén is, hogy tudja: egy bántalmazott fiatal nem fog örülni a testi kontaktusnak. Ő pedig nem akar szándékosan kényelmetlenséget okozni a navinés lánynak, van egy olyan érzése, hogy abból bőven kijutott neki a mai napra.
Miután letelepedtek mindketten, komótosan előveszi a kis pipáját, néhány gyakorlott mozdulattal elrendezi, egy-két perc múlva pedig már vígan eregeti a füstfelhőket, derűsen pöfékelve. Hagyja, hogy Ophelia egy kicsit elgondolkozzon, vagy megnyugodjon, amire éppen szüksége van, nem akarja siettetni.
Egy idő után azonban már nem lehet elkerülni a kellemetlen témát, úgyhogy a lányra pillant, megigazítva kerek szemüvegét.
 - Ophelia - szólítja meg. - Hogy érzed magad? - kérdezi, biztatóan mosolyogva a lányra. Tisztában van vele, hogy a legtöbb diákot feszélyezi a jelenléte, most mégsem efelől tudakolózik: tudja, hogy mi történt a LaFonde-kúriában, ha nem is pontról pontra, de a körvonalakkal tisztában van, és aggódik a lányért, hogyne aggódna, az iskolában számára mindenki olyan volt, mintha a saját gyermeke lenne.
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2013. március 20. 22:45
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 21. 19:16 Ugrás a poszthoz

Felsóhajt, a helyzet súlyosabb, mint elsőre gondolta. Az, hogy Ophelia védekezésképpen elfojtja az érzéseit, még ha nem is tudatosan teszi, nem jó: amikor majd felfogja az elmúlt hét eseményeinek súlyát, ismét teljes erővel fogja letaglózni mindaz, ami történt, így lényegében kétszer kapja meg ugyanazt a dózist, és kétszer kell megküzdenie vele.
 - A minisztérium küldött levelet. Nem folytathatnak tárgyalást ellened felnőtt jelenléte nélkül, a nevelőd pedig nyilvánvalóan nem megfelelő arra, hogy képviseljen, és nem csak azért, mert kórházban van - magyarázza szelíden, ügyesen elejtve a tényt, hogy Grégorie életben maradt. Wickler tartott tőle, hogy Ophelia magától talán nem kérdezne rá nagybátyja állapotára, hiszen akkor ki lenne téve az igazgató vele kapcsolatos kérdéseinek, de ez nem azt jelenti, hogy a lány nem akarja tudni, nevelője él-e még. Még ha nem is érzelmi megfontolásból, hát azért, hogy biztos lehessen benne, Grégorie vére nem az ő lelkén szárad.
 - Tudom, hogy most nem érzed alkalmasnak az időpontot, de beszélgetnünk kell arról, hogy ki legyen a gyámod ezentúl - vezeti be a témát óvatosan, figyelve Ophelia minden rezdülésére. Nem akarja még jobban bántani a lányt, elég fájdalmat kellett már átélnie ennyi idősen, és Wickler azt akarja, hogy Ophelia érezze, ha szüksége van valakire, fordulhat hozzá bizalommal, mert meghallgatja és segít, ha tud.
 - Most gondolhatod azt, hogy hiszen Grégorie életben van, és addig ő tartozik érted felelősséggel, de ennek nem kell így lennie. Tisztában vagyok vele, hogy bántott téged, fizikailag és szellemileg egyaránt, efelett pedig nem fogunk szemet hunyni, egy szülőnek sem szabad ezt tennie a gyermekével, még akkor sem, ha mindössze a nevelőd. -
Bátorítóan néz a lányra, s mindezt azért mondja el, hogy Ophelia tudja, Wickler előtt nem kell titkolnia azt, hogy Grégorie mit tett vele, mert már tudja - és őszintén örül annak a levélnek, ami ezt felfedte előtte, mert most nem biztos, hogy tudna mit kezdeni a helyzettel. Ért a gyerekek nyelvén, de nem tud gondolatot olvasni, és mire kisakkozná, hogy pontosan mi történt, hetek is eltelnének.
 - Van esetleg valaki a családodban, aki elvállalhatná ezt a feladatot? - fűzi tovább a szálat.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 21. 20:14 Ugrás a poszthoz

- Tudom - válaszolja csendesen, kezét finoman Ophelia vállára téve, hiszen a lány nem néz a szemébe, így pedig nehéz arról biztosítani, hogy Wickler itt van, figyel, és törődik vele. Ez az egyetlen dolog, amit tehet; elfogadja a lányt, és megmutatja neki, hogy máshogy is lehet hozzá viszonyulni, nem csak azzal a kihasználó, utálattal vegyes közönnyel, ahogy Grégorie kezelte. Más út és más típusú emberek is vannak, ezt pedig most kell észrevennie, mert máskülönben megkeseredik, és egész életében küzdeni fog azokkal a démonokkal, amelyeket nagybátyja embertelen bánásmódja ültetett a lelkébe.
 - Akármit is mondott, azért tette, hogy bántson. Ne higgy neki - próbálja ellensúlyozni a férfi hatását, és bár tudja, hogy Ophelia szemében hiteltelennek tűnhet, ennyi idő elég volt Wicklernek ahhoz, hogy ráérezzen a navinés gondolkodásmódjára, és egyáltalán nem tűnt sem kegyetlennek, sem érzéketlennek. Ellenkezőleg - túl sok érzelem kavarog benne, és még ha most nem is tudatosítja magában, ez mindenképpen megkülönbözteti nagybátyjától.
 - Nem jó egyedül - cáfolja meg a lány kijelentését, egy árnyalatnyi szomorúsággal a hangjában. Az utóbbi tíz évet család nélkül töltötte, így tudta, miről beszél, felesége halálát pedig még mostanra sem tudta rendesen feldolgozni. Az űr, amit lényének másik felének elvesztése okozott, mindörökre a lelke részévé vált.
 - Sajnos ez nem így működik - válaszol, és őszintén sajnálja. Nem akarja, hogy valaki még tovább vigye azt a rombolást, amit Grégorie elkezdett. - Viszont van egy olyan lehetőség, hogy állami hatókör alá kerülsz, és mivel az iskolához tartozol, én kezelném az ügyeidet. Erről mit gondolsz? - veti fel az egyetlen, még működőképes opciót, de még mielőtt Ophelia válaszolna, ismerteti azt is, hogy ezzel milyen kötelességek járnak az ő részéről. - Viszont ez azzal járna, hogy nem hagyhatod el a kastélyt kíséret vagy az én írásos engedélyem nélkül.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 23. 01:57 Ugrás a poszthoz

Évzáró-Évnyitó


Elrendezte az utolsó papírmunkáit is, egy kicsit még pihengetett, mielőtt átöltözve elindult a nagyterem felé, hogy már régi és új kollégák és diákok gyülekeztek annak érdekében, hogy hivatalosan is lezárják és megkezdjék az új tanévet. Pontban hét órakor belép a nagyterem ajtaján, felsétál a tanári emelvényre, majd szusszanva előre lép, hogy az jegyzeteit letéve megvárja, hogy mindenki elhelyezkedjen, majd egy köhintés után szélesen elmosolyodik.
- Mindenkit köszöntök ezen a varázslatos estén! Iskolánk egy újabb évet zárhat le, és ezzel együtt meg is kezdheti a következőt. Nem szeretném szaporítani a szót, hiszen néhány manó szerint, ma nagyon kitettek magukért, így vágjunk is bele. Először a pontverseny végeredménye.
Felemelve a lapját az Eridonosok felé fordul először, kedves mosollyal az ábrázatán.
- Idén negyedik helyen végeztek, 1599 ponttal az Eridon ház diákjai. Gratulálok nekik!
Megtapsolj őket hosszan, miközben az Eridon házánál apró, piros kis ajándékcsomagok jelennek meg, melyben mindenféle édesség van, majd amikor az utolsó taps is elhal, ismét a papírjai felé fordul és folytatja a gratulációkat.
- Harmadik helyen végzett a Navine ház, 1869 ponttal.
Őket is megtapsolja, Nekik már egy kicsi nagyobb ajándék jutott, az édességek mellé szép pennák és pergamenek is, majd rápillantva a papírokra folytatja.
- Csodálatos kezdés után kissé alább hagyott a lelkesedés, így idén a második helyen zárt a Rellon ház, 2701 ponttal.
Újabb tapsvihar. Sajnálja a zöldeket, hiszen idén nagyon hittek magukba, de komoly ellenfélbe ütköztek, aki legyőzte őket. A zöldek előtt is megjelenik a csomag, ezúttal zöld színben, az édességen és pennákon, pergameneken túl könyvek is megjelennek, mindenkinek más, így cserélhetnek is, ha szeretnének.
- Idén az első, 4692 ponttal a Levita ház!
Őket is megtapsolja, nagyon szép eredményt értek el, ennek negyede Alex érdeme, aki egyedül ezer pont felett teljesített. Ők ugyanazt a csomagot kapják, melyet a zöldek, csak kék színben. A házkupába, mely eddig mellette pihent belevésődik a ház és az dátum. Felemelve a tanári asztalhoz viszi, letéve Sarolta professzorasszony és Rédey professzor közé, hiszen ők alkotják jelenleg a régi és az új vezetőség. A hölgynek kezet csókol, a professzorral kezet fog, mielőtt visszatérne a helyére. Az elhaló tapsvihar után lapoz egyet és egy apró mosollyal a hangjában ismét megszólal.
- Yarista Palarn urat megelőzve szeretném bejelenteni a kviddicseredményeket.
Rápillant azért a fiúra, hátha közbe kíván szólni valamit, de ha most nem, akkor majd nyilván a végén.
- Idén harmadik helyen végeztek a Heves Hurrikánok, Lévai P. Benjámin csapata, akik 100 pontot gyűjtöttek.
Miközben megtapsolják őket a tagok előtt kis bronz kupa jelenik meg, amin egy repülő emberke látható, a talpazaton a harmadik helyezett felirat, a csapatnév és a dátum.
- Második helyen végeztek háromszáztíz ponttal az Arany Főnixek, Lenna Goldberg vezetésével.
A taps közben a csapat tagjai előtt szintén megjelenik a kis szobor, ezüstből, ugyanazokkal a paraméterekkel.
- Az első helyen holtversenyben végzett a Sárkánylovasok, akiket Földesy Kristóf Dominik vezet és a Golyóálló Griffek csapata, Kiva Faraday vezetése alatt.
Őket is megtapsolja, miközben az aranyszobrocskák sorra megjelennek a csapattagok előtt.
- Idén az év legjobb őrzője Kiva Faraday lett.
A lányka előtt megjelenik egy arany őrző szobor, amint karikái előtt áll.
- Az év legjobb hajtója Várffy- Zoller Róbert lett.
A fiú előtt egy hajtó jelenik meg, aki hóna alatt egy kvaffot szorít.
- A legjobb terelő idén Leonie Rohr.
A lány előtt egy ütőjével éppen egy gurkóba vágó szobor jelenik meg.
- Az év fogója pedig Földesy Kristóf Dominik.
A fiú előtt egy kinyújtott kezű figura ül a seprűn, aki ujjait épp ráfonta a cikeszre.
- A meccsek vezetését köszönjük Damjanovits Árminnak, remélem jövőre mindenki hasonló lelkesedéssel vág majd bele a meccsekbe.
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2013. március 23. 02:09
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 25. 02:41 Ugrás a poszthoz

Mikor mindenki megcsodálhatta a szobrot és Szendrei professzor kislánya is visszaért anyukájához, köhint egyet, jelezve, hogy folytatni kívánja a beszédét, hiszen van még jó pár dolog, amit megosztana a fiatalsággal.
- Most, hogy a vizsgalapok mindegyikén szerepel már jegy megtörtént az összesítés, így itt az ideje, hogy kihirdessem az évfolyamelsőket, illetve az iskolaelsőt. Kérem, aki a nevét hallja jöjjön ide, hogy átvehesse az jutalmát.
Egy kis asztalkára mutat, ahol könyvek, és oklevelek, valamint megannyi hasznos holmit rejtő csomag pihen.
- Sokáig úgy nézett ki, hogy az első évfolyamon heten is kiérdemlik ezt a címet, ám végül Felagund kolléga pontot tett arra a bizonyos i-re, így örömmel jelenthetem be, hogy elsőéven a legfantasztikusabb eredményt Fodor Ágota, Levitás tanuló érte el.
Megtapsolja a lánykát és türelmesen vár, amíg kiér, kezet fog vele, majd az asztalhoz vezeti, ahol szabadon választhat egy neki tetsző könyvet, illetve ajándékcsomagot. Ezek után az igazgató megállítja egy helyen, miközben ő újra az emelvényre lép, és folytatja.
- Másodéves hasonlóan remek eredményt produkált iskolánk visszatérő diákja, Dolánszky Alex.
Ismét tapsol, míg a fiú kiér, a kézfogás közben hátba veregeti és a fülébe súgja, hogy nagyon szépen teljesített. Sok tanár megdicsérte, hogy olyan, mintha nem is kellett volna halasztania, örül, hogy nem adta fel a fiú. Ágota mellé küldi, majd a Rellon asztala felé fordul, megkeresni a harmadévesek kiválóságát.
- Harmadéven a legszebb teljesítményt Várffy-Zoller Róbert nyújtotta.
A fiút is a könyvekhez vezeti, a kézfogás után, majd Alex mellé kíséri.
- Negyedéven ismét egy Levitást köszönthetünk, méghozzá Woodarn Collenwent.
Ő az utolsó fiú, és az utolsó Levitás, akit ma szólít, már ha Lyrát, éppen zöldnek tekintik ez esetben és nem kéknek. A könyvválasztás után visszalép és ismét jelzi, hogy szólni kíván.
- Ötödéven megosztott az első hely, a Navinések büszkeségeként köszönthetjük Széles Veronikát, a Rellonos asztaltól pedig várom az exlevitás Lyra Castle-t. A kisasszonyok csodálatosan teljesítettek a Varázstani Alapismeretek Vizsgán, mind a két vizsgát dicsérte Holló Albert úr. Ha valaki szeretne hasonlóan jól teljesíteni, érdemes megkeresnie a lányokat, akik biztos remek tanáccsal látják el őket.
Kezet fog mindkét hölggyel, és az asztalhoz vezetve őket megvárja, amíg jól meggondolják, hogy melyik könyvet kívánják a birtokukba venni.
- Utolsó szólítottam nem más, mint Elisabeth Lovelace, aki hatodévfolyamon teljesített nagyszerűen.
Az utolsó hölgyet is megtapsolja, majd a könyvválasztás után visszalép, hogy kihirdesse, idén ki teljesített a legjobban.
- Az idei évben Rellonos iskolaelsőt köszönthetünk, méghozzá a harmadévfolyamos Várffy-Zoller Róbert személyében. Gratulálok neki! Úgy hallottam, hogy ezzel az elhatározással vágott bele a vizsgaidőszakba, így ez most határozottan sikerült. Szép teljesítmény!
Még egyszer megtapsolja őket, majd int, hogy foglaljanak helyet nyugodtan. Közben megjelenik a szfinx felett Robi képre is, amin boldogan mosolyog. Megérdemli, hogy mindenki megjegyezze a nevét.  
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2013. március 25. 02:44
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. március 28. 02:06 Ugrás a poszthoz

Szélesen elmosolyodik a fiú örömén, meg is érdemli, hiszen megdolgozott érte, nézi, ahogy a megjutalmazott diákok szépen elkezdenek szállingózni, ám mielőtt Alex is elindulna megfogja a vállát kérve, hogy maradjon még egy kicsit.
- Mint minden évben, most is, a vizsgaidőszak alatt leadhattátok szavazataitokat az úgy nevezett "éves" szavazásokon. Ha már Alex itt van kint velünk, megragadnám az alkalmat, hogy bemutassam nektek azt a diákot, akire az idén a legtöbb érkezett, mint az év diákja. Gratulálok!
Kezet fog a fiúval, aki kap egy újabb adag édességet és még egy könyvet, melyet természetesen most is ő választhat ki.
- Az év prefektusa idén, Amira Loveguard kisasszony lett.
A kisasszonyt is az emelvényre várja, hogy megtapsolja, majd a könyvekhez vezesse, miután választott, és visszaért a helyére, a tanári karra leadott szavazatokkal folytatja.
- Azt hiszem vitathatatlan, hogy az idén a legtöbbet a házért tevő vezető nem más, mint Kahlil L. Rochard professzor.
A férfire felpillantva kezet fog vele, amikor odaér, majd neki könyvet jutalmaz, melyet egy másik kupacról választhat ki.
- Idén, az év házvezető-helyettese a Rellonosok körében csak "Mami"-ként emlegetett Alexandra Rachel Hanna Flaviu professzorasszony.
A nőt is megtapsolja, esetében pedig letekint rá, hiszen néhány centivel még így is alatta jár a nő, hiába próbálja aprócska méretét ellensúlyozni. A könyv kiválasztása után, a nő vállára is úgy helyezi a kezét, mint Alexére, kérve, hogy maradjon.
- Igen sokan úgy véltétek, hogy idén a professzorasszony érdemli ki az év tanára címet is, melyhez szintén csak gratulálni tudok.
Újra kezet fog a nővel, néhány köszönő szót mondva, majd engedve, had foglaljon helyet az asztalnál.
- Ha már a professzorasszonynál járunk, érdemes megemlíteni, hogy szerintetek idén tényleg lágy szívvel állt a vizsgákhoz, hiszen a szavazáson az Önismeret vizsga kapta a legtöbb szavazatot, szorosan a nyomában a Melodimágiával. Idén a legnehezebbnek, kiugró számban a Sötét Varázslatok Kivédését gondoltátok, jól lekörözve még Felagund professzor Bájitaltan vizsgáját is. Ezek persze csak tájékoztató jellegű tények, melyek irányt adhatnak a professzoroknak a jövőre nézve.

Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. április 1. 16:43 Ugrás a poszthoz

- Idén több változás is történt a házvezetőségek tekintetében. Minden házban történt némi újítást. Az új tanévtől kezdve az Eridon házvezetője Kahlil L. Rochard professzor, aki a négy házvezető közül egyedül maradt meg posztján. Segítsége Szendrődy-Nagy Áron professzor lesz, aki már most igen jól beilleszkedett a pirosak közé.
Miközben beszél, a két professzorra mutat, akik a mostantól a pirosokat irányítják majd.
- A Levita ház vezetőségében száz százalékos váltás történt, remélem azonban, ez nem veti vissza őket az eddigi tevékeny élettől. Házvezetőjük mostantól Rédey András-Kálmán professzor, míg helyettese Kőszegi Gábor professzor.
Itt is rámutat a tanárokra, akiket felsorolt, majd küld egy bíztató mosolyt a Levita asztala felé is.
- Szintén teljes a házváltás, történt a Navine élén. A vezetőség tagjai a mai naptól Szendrei Véda professzorasszony és Markovits István professzor, akiknek bizonyára segítségükre lesz olykor a kis Viktória is.
Kezét megtekerve a csukójánál egy unikornisos jelvényt varázsol elő, melyet át is nyújt a kislánynak, aki a tanári asztalnál foglal helyet.
- Végezetül nézzük a Rellon felállását. Házvezetőjük, Alexandra Rachel Hanna Flaviu professzorasszony, aki az elmúlt években helyettesként volt jelen a házban, míg helyetteséül Seren Keith professzort választotta. Azt hiszem elmondhatjuk, hogy igazán zöldre sikerült a vezetőség.
Mosolyogva mutat a két professzor felé, akik egymás mellett foglalnak helyet, így nem is kell nagyon keresgélnie a tanári karban. Máris megvan a kapcsolat közöttük, nem mintha eddig nem lett volna, hiszen tudomása szerint korábban is jó viszonyt ápoltak.
- Idén sajnálatos módon több tanár is távozott a tanári karból, ők név szerint Jim Goldman professzor, Nemeskürti L. Richárd professzor, Patrick McRyan professzor, Megara Veronica Scali professzorasszony, Széles Adorján professzor, Kékessy Fédra professzorasszony, valamint Várnai Zétény professzor. Terveikhez ezúton is sok sikert kívánok.
A legtöbben családalapítás miatt távoztak, vagy éppen mert remek kutatási lehetőséget kaptak. Azonban történt pozitívum is. Méghozzá, az új tanárok érkezésével.
- Idén kezdi nálunk az oktatást Maróti Antal professzor, aki Rajzmágiát oktat majd, Dwayne Warren, aki óraadóként átvette az Auror Alapszintű Kiképzést, Csatáry Konrád, aki Mitológiák és Vallásokat oktat majd, Vécsey András pedig az elfelejtett varázslatokat. Legnagyobb örömünkre hölgyekkel is bővül a tanári kar, Mészáros Gréta a Legendás Lények Gondozását, míg Dobrai Vanda Szellemtant oktat majd nekünk.
Hagy egy kis szünetet, hogy megvizsgálhassák a diákok, hogy kikkel is fognak találkozni, mielőtt bemutatná az iskolai dolgozók utolsó három tagját.
- Idén Chaske Tsosie veszi át a felügyeletet a gyengélkedő felett, így az esetleges balesetet szerzőket örömmel látja a gyengélkedőn.
Itt egy pillanatra Markovits professzor felé fordul, majd vissza a diákság felé.
- Könyvtárunk vezetését a mai nappal Gryllus Matilda veszi át, akinek segítségét bármikor kérhetitek, ha a házi dolgozatotokhoz kerestek könyveket, vagy csak olvasnátok egy jót.
Biccent egyet a kollegina felé, majd visszafordulva bejelenti az utolsó újdonságot is.
- Ettől a tanévtől a pszichológusi székbe Mácsai Zója doktornő ül, aki bármikor szívesen lát mindenkit, ha ki szeretné önteni a lelkét.
A hölgy felé is biccent egyet, majd összecsapja a tenyerét, mire felbukkan az a rengeteg étel, amit a manók készítettek mára.
- Elég is mára a hírekből, együnk, hogy teli pocakkal alhassunk egy nagyot. Mindenkinek kellemes tanévet kívánok!
Ezzel a mondattal zárja a beszédét, hogy aztán helyet foglalva ő is válasszon néhány finom falatot.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. június 1. 23:47 Ugrás a poszthoz

Mágustusa nyitóbál

A mai nap egésze a Tusáról szól; a manók már reggel elkezdték főzni a finomabbnál finomabb fogásokat, mintha nem is egy pár száz fős iskolának, hanem egy hatalmas hadseregnek főznének, francia, angol, svéd és magyar ételeket egyaránt, melyek az összefogást és az esemény nemzetköziségét próbálják hangsúlyozni. A díszítés ebéd után kezdődött el, egy diák se léphetett be a Nagyterembe; elvarázsolt lampionok, óriási falikárpitok, zászlók, virágok, fényesre suvickolt páncélok, és egy apró, gyönyörűen feldíszített színpad a nagyterem végében, ami a bálon játszó zenekarnak lett felállítva. A vendégek tiszteletére maga a kastély is kicsinosodott, a prefektusok ma fokozott figyelemmel ügyeltek a rendre, a manók pedig az utolsó percig a bejárati csarnok márványpadlóját csinosították, amit a diákok folyamatosan összesaraztak a kint tomboló vihar miatt.
Az igazgató, Wickler György már órák óta az érkezett delegációkkal múlatta az időt; körbevezette őket a kastélyban, bemutatta őket a tanároknak, Mclaughlin úrnak és a DÖK elnökének, Loveguard kisasszonynak, mesélt a Tusáról, és a svéd igazgató lehengerlő győzködésére, a vihar ellenére még a birtokon is tettek egy rövid sétát. Aztán ki-ki visszahúzódott kicsiny fészkébe, hogy mindnyájan felkészülhessenek az esti Nyitóbálra. Wickler a többi iskola bajnokával és az igazgatókkal egyszerre lép be a Nagyterembe, ahol boldog szakáll-simogatással nyugtázza, hogy a manóik ismét csodás munkát végeztek. A diákjaiban sem csalódott, tudta, hogy elképesztő tehetségük van a késéshez, épp ezért fesztelen csevegéssel, és az előre kikészített nasival tölti az időt, míg fel nem töltődnek az asztalok, hogy kiállhasson a pódiumra elmondani a beszédét.

- Tisztelt vendégeink, kedves diákok, nagyra becsült professzorok! - Kezdi bűbájjal felerősített aranyos baritonján, mire, jó szokáshoz híven, az egész Nagyterem elcsöndesedik. Érezni a levegőben az izgalmat, és látni az arcokon a várakozást, különösen azokon a diákokon, akiket beválasztottak a versenybe.
- Sok szeretettel köszöntök mindenkit a Mágustusa nyitóbálján! Ma kezdetét veszi valami, ami sokatok életét megváltoztathatja. Néhány diák számára a következő két hónap az újdonságé, az izgalmaké, a megpróbáltatásoké! Örömmel tölt el a tudat, hogy idén a Bagolykő is csatlakozik azokhoz a neves európai iskolákhoz, ahol már évszázadok óta fennáll a Mágustusa hagyománya. Hadd mutassam be számotokra a delegációkat, az iskolák igazgatóit és azokat a kiemelkedő fiatalokat, akik már elérték mindazt, amiért most Ti is nekivágtok ennek a hatalmas kalandnak! - Mosolyogva a vendégasztal felé pislog, ahol a diákok és az igazgatók egyenként felállnak, amint Wickler az ő nevükhöz ér - természetesen mindenkit hatalmas taps köszönt.
- A Beauxbatons Mágusakadémiából érkezett hozzánk Madame Aurore Mion, bajnokával, a bájos Mademoiselle Brigitte Bonneville-el!
- A messzi Durmstrang-ból Herr Alec Persiwald Harald-t, és Herr Joseph Beck-t köszönthetjük!
- Végül pedig a méltán híres Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolából üdövölhetjük Mr. Roderic W. Portington-t és a bajnokát, Miss Celeste Barlow-t!
- Miután elült a taps, és minden vendég visszaült a székére, Wickler újra a diákság felé fordul.
- Rajtuk kívül szeretném bemutatni nektek azt az úriembert, aki a következő két hónapot a bajnokok felkészítésével fogja tölteni, és aki nélkül nem jöhetett volna létre ez a nagyszabású rendezvény! Mr. Maurice Mclaughlin!
- Taps, taps, az angol auror nem húzza sokáig az időt, éppen csak körbeinteget, és már ül is vissza a székére. Nyilván nem ez az első nyitóbál, amin részt kell vennie.
- Persze a főszereplők ott ülnek köztetek...16 bátor diák, akiknek ez a bál nem csak egy könnyed táncot jelent, hanem az utolsó estét, amit veletek töltenek, mielőtt beköltöznek a bajnokoknak kialakított szárnyba. Mielőtt Loveguard kisasszony, a DÖK elnöke bővebben mesélne a Mágustusa menetéről, a feladatokról, a mentorokról és a szállásól, szeretném felsorolni a diákokat, akiknek sikerült megszerezniük a jelentkezési lapot. Kérem, aki a nevét hallja, jöjjön ki, hogy Loveguard kisasszony átadhassa neki a jelvényt!


1.évfolyam:
Bianca Charlotte Shanes
Leroy Lasch Gergely
Nagy Bátor Đominic
Tiffany Elswood

2. évfolyam:
Mary Glotter
Vanília Perwinkle

3.évfolyam:
Aileen Aurora
Dolánszky Alex

Fülöp Farkas

4. évfolyam:
Benjamin Lawrence Krise
Ginnie Marrywather
László Dalma
Sofia Francesca Denaro
Turnman Katalin
Várffy-Zoller Róbert
Yarista Palarn


- Gratulálok mindenkinek, csodás teljesítményt nyújtottatok! Taps, mindenkinek! - Bár a diákok egyenként is nagy tapsot kaptak, különösképpen a házukról, Wickler nem rest újra megtapsolni őket, miután mindenki visszatért az asztalához. Szeretné, ha éreznék a Tusa dicsőségét most, még mielőtt kénytelenek lesznek megtapasztalni a verseny nehézségeit.
- Mielőtt átadnám a szót Loveguard kisasszonynak, szeretnék sok sikert és kitartást kívánni minden versenyzőnek! Szeretnék biztosítani mindenkit, hogy biztonságos keretek között fogjátok összemérni a tudásotokat, még akkor is, ha ez sokszor nem lesz érezhető a számotokra. A következő időszakban sok mindent fogtok tanulni és látni, ehhez töretlen lelkesedést és bátorságot kívánok. Nemsokára meglátjátok, hogy nem lesztek annyira egyedül, mint ahogy most sokan gondoljátok! Legyetek mindig nyitottak és nyugodtak, és ne feledjétek el, habár Ti versenytársak vagytok, a következő időszakban együtt fogtok élni, így valamilyen szinten egymásra lesztek utalva. Engedjétek, hogy a Tusa új barátságokat alakítson ki köztetek, a bajnokok között, és örüljetek majd egymás sikereinek! Köztetek van az a diák, aki bajnokként rengeteg külföldi rendezvényen képviselhet majd minket, és aki örökre beleírja majd a nevét az iskola történelmébe, mint a Bagolykő első Mágustusájának a győztese! Még egyszer sok sikert kívánok, és érezzétek felhőtlenül magatokat ma éjszaka! - Mosolyogva nagyot bólint, majd megsimogatva a szakállát -külön erre a napra növesztette- Loveguard kisasszony felé néz, udvariasan átadva neki a pódiumot.
Utoljára módosította:Grósz Anna, 2013. június 2. 00:28
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. június 3. 05:47 Ugrás a poszthoz

Gergő

Már várta, hogy mikor kopogtat a fiú az ajtaján. A tanári akar panaszkodása, a diákság panaszkodása, ezek már kicsit erősek voltak, főleg akkor, amikor a viszonylag jámborabb emberek keresték meg azzal, hogy hogyan viselkedik Gergő. Ott már nem volt úgymond megállás, és nem is hunyhatott szemet, hiszen a dolgok kezdtek tényleg elfajulni.
Nem örült neki, amikor meg kellett írnia a levelet. Na nem azért, mintha nem szeretne levelezni, szeret ő, nagyon is, csak jobban örülne neki, ha éppen pozitív dolgok miatt kéne írnia neki, nem azért, hogy kamaszkora már a jó ízlés határain kívül van egy ideje.
Mikor a fiú kopogtat, épp kedvenc növényei locsolásával van elfoglalva, azonban nem várakoztatja meg, leteszi a kis locsolóját és elindul az ajtó felé, hogy ő maga nyissa ki neki. Még a végén megszökne itt a fiú.
- Üdvözöllek Gergő, fáradj be, már vártalak.
Eláll az útból, hogy be tudjon jönni a fiú, majd becsukva az ajtót az asztala előtt álló fotelek felé mutat, hogy valamelyikben foglaljon helyet kényelmesen, amíg ő dúdolva befejezi az utolsó két növény szakszerű locsolását, majd dolga végeztével elégedetten helyet foglal. Ujjait egymáshoz érintve, várakozón néz a fiúra.
- Mi történt veled Gergő?
Érdeklődik olyan hétköznapi módon, mintha épp az esetleges osztálykirándulást vagy egy kellemes hétvége eseményeit vitatnák meg, pedig többről van itt szó, sokkal többről, de nem akarja a fiú helyett elmondani, kíváncsi az ő verziójára.

Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. szeptember 29. 01:44 Ugrás a poszthoz

Évnyitó, mindenki

Vegyes érzelmekkel érkezik az évnyitóra, nem is csoda, néhány napja a lánya esküvőjére utazott el Franciaországba, majd visszaérve lesújtó híreket kellett kapnia. Mostanra kicsit összeszedte gondolatait, szokásos öltönyét vette fel, melyet talárja egészít ki. Talán kicsit bizarr a gondolat elsőre, de ennek a mikulásutánzatnak kifejezetten elegánsan áll, ha kicsit kicsípi magát. Még a végén karácsonykor egy mikulásjelmezt is bevállal. Mindenkire kedvesen mosolyogva lépked fel a tanári pódiumra, és anélkül, hogy leülne lép a az emelvény szélére, kezeit kissé felemelve, jelezve, hogy figyelmet kér.
- Köszöntök mindenkit, ezen a kissé hűvös, ám izgalommal és újdonságokkal teli estén. Köszöntöm a régi és új arcokat, mind a diákok, mind a kedves tanár kollégák között. Hamarosan nekikezdhetünk a vacsorának, ám előtte muszáj néhány dologról szót ejtenünk.
Kicsit szünetet tart, előhúzza jegyzeteit, melyeken leginkább számadatok és helyezések vannak, majd szemüvegét orrára biggyesztve, szemét a diákságra emeli.
- Talán sosem volt még ilyen nagy a különbség a pontversenyben. Nem tudom, hogy az utolsók találtak-e jobb elfoglaltságot, mint a szorgalom, vagy az elsőknek nem volt jobb elfoglaltságuk, de hát vágjunk is bele. Negyedik helyen végzett idén a Rellon ház, akik összesen 1688 pontot gyűjtöttek.
Kezeit néhányszor összeütve tapsolja meg a Rellonos diákokat, akiknek asztalán megjelenik a szokásos zöld csomag, mely mélyén néhány édesség rejlik.
- A harmadik helyezett az Eridon ház lett, akik 2549 pontot gyűjtöttek.
Ismét tapsol az említetteknek, akik asztalán piros csomag jelenik meg. Most már kezd feltűnni, hogy ha valaki nem a saját asztalánál ül, hiszen a csomagok a ház tagjai előtt jelennek meg. Elszórtan már találhatóak piros és zöld csomagok is a terembe.
- A második helyezett, szoros versenyt és szép szorgalmikat, küzdőszellemet és csapatmunkát bemutatva a Levita ház lett, akik 16873 pontot gyűjtöttek. Igazán bámulatos eredmény.
A taps közben megjelennek a kék zacskók is, melyek akkorák, mint a zöld és piros zacskók együtt, vagy háromszor akkorák, mint a zöldek, kinek hogy tetszik.
- Az idei évben, egy utolsó hajrában azonban a győztes a Navine ház lett, akik nem kevesebb, mint 17477 pontot gyűjtöttek. Nem semmi!
Ismét tapsol, miközben a négyszer akkora, sárga csomagok is megjelennek. Hallatszik néhány zörgés, van, aki kíváncsi, van aki éppen nassolni vágyott. Ő közben megemeli a házkupát, melyre már rákerült a Navine ház, és a mostani tanév. Ezzel a tanári asztal mögött Szendrei professzorhoz sétál, és egy kézcsók után átnyújtja a nőnek a trófeát.
- Ha már itt járok, engedjétek meg, hogy Szendrei professzor további díjait is átadjam, hiszen ő lett idén az év tanára, illetve az év házvezetője is. Igazán briliáns teljesítmény!
Két másik kupát is elővesz, ezek kisebbek, mint a házkupa, illetve egy-egy szál virágot is a professzorasszony kedvencéből, és mindkét kupa mellé ad egyet.
- Az év diákja ...
Elindul vissza a pódiumra, ahol megjelennek különböző könyvek, oklevelek, virágok. Talán érdekes, hogy kihagyta a házvezető-helyettest, de erre még mindenképpen vissza fognak térni.
- ... A Navine ház büszkesége, Újvári Adria! Gyere fel!
Int egyet a lány felé, miközben megtapsolják, majd amikor csillapodik az öröm ismét megszólal.
- Az év prefektusa pedig Gál Botond! Gyere fel te is!
Int a fiúnak is, majd amikor mindketten felérnek, a könyvekhez vezeti őket. Ha sikerült választaniuk a varázs -és mugliirodalom kiválóságaiból, mindkettejüknek oklevelet ad át, Adriának még egy virágot is, mely átadás után a lány kedvenc virágává változik.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. október 1. 00:40 Ugrás a poszthoz

Évnyitó, mindenki


Miután a gyerekek visszaértek a helyükre, és ő is megállapítja, hogy Botond nem találta el a talárja színét. Ismét előrébb lép, hogy jelezze, szeretne még szólni. Látja, hogy a tanári kar néhány tagja menet közben csatlakozik, de nem feltűnően, így ő sem tesz említést róluk.
- Az idei vizsgán nagyon sok diákunk kimagasló eredményeket ért el, sőt idén talán Felagund professzor szívét is megenyhítette valami, hiszen a vizsgájáról talán negyed annyi nebuló jött ki könnyeivel küszködve. Azt hiszem az ő nevükben is mondhatom, hogy köszönjük professzor úr.
Elmosolyodik kollégája felé fordulva, majd vissza, hogy felsorolja az évfolyamelsők és iskolaelsők nevét.
- Aki a nevét hallja, kérem jöjjön ki, hogy átvegye az ajándékát. Az első évfolyamon kilenc kiváló vizsgával igazán büszke lehet magára Bianca Charlotte Krise.
Megtapsolja a lányt, aki meglepő módon nem a zöldek, hanem a kékek asztalától kel fel, amikor odaér kezet fog vele, majd kéri, hogy várja meg a többieket is, amíg felérnek.
- A másodévfolyam büszkesége Jenna Harvey, aki hét kiváló vizsgát mutathat fel, míg a harmadévfolyamon öt kiváló vizsgával Annabell Lucy Parker lett az évfolyamelső.
A két lány között is tapsol természetesen, és amikor kiérkeznek, mindkettejükkel kezet fog, őket is megkérve a várakozásra.
- Negyedéven valami hihetetlen elszántságot mutatott László Dalma, aki kereken tíz kiváló vizsgát tudhat magának, míg ötödéven a legtöbb kiválót, összesen kettőt a három kötelező vizsgatárgyból Milan Blaise Felagund szerzett.
Őket is megtapsolja, és felhívja, majd folytatja is. Lassan, de biztosan közeledünk a kellemetlen részhez, az év zárásához, mely most nem lesz olyan kellemes, mint eddig volt. Szomorúan záródik az elmúlt év.
- Hatodéven Jenny Miles és Emma McNeilly is négy-négy kiválóval örvendeztették meg a tanáraikat, míg a hetedév kiválósága Erdős-Prinz Vivien lett.
Megvárja, amíg ők is felérnek, majd mindenkinek kioszt egy oklevelet, egy szál virágot a lányoknak, kis serlegeket, és ők is választhatnak könyvet, a rendelkezésre állókból.
- Az idei év iskolaelsője László Dalma lett!
A lánynak még egy kupát ad, melyen az iskolaelső szó szerepel az évfolyamelső helyett neve, háza és a dátum mellett. Mikor mindenki visszaért a helyére, halványan elmosolyodik, hiszen van, aki mindjárt visszatér ide.
- A LegEridonosabb diák idén Leonie Rohr lett. Azt hiszem, ehhez nem is kell semmit hozzáfűzni, hiszen a kisasszony bájos színfoltja iskolánknak. Kérlek gyere fel te is.
Megtapsolja a lányt, majd egyből folytatja is.
- A LegLevitásabb diák Dolánszky Alex lett.
Ehhez se tudna semmit hozzátenni, amióta a fiú visszatért közéjük folyton bizonyítja rátermettségét a ház ezen címére.
- A LegNavinésebb idén Emma McNeilly lett.
A lányról csak jókat hallott eddig, lelkesedése, munkája magáért beszél.
- A LegRellonosabb szavazás eredményét idén izgatottan vártam, kíváncsi voltam ki lép majd a nagy nevek nyomdokaiba, de azt hiszem erre még várnom kell kicsit, hiszen idén ismét, Nothart Konstantin lett a Rellon ház megtestesítője.
A fiút is megdicséri, majd amikor mindenki felért, szintén ad a lányoknak virágot is, mindenkinek könyvet és emléklapot, majd útjára engedi őket.
- Utolsó előtti pontunk, mielőtt még lezárnánk az idei évet, a kviddics, ami nem kevés változáson ment át. Átadnám a szót most Damjanovits Árminnal, aki ismerteti őket.
Kicsit hátrébb lép, teret engedve az ifjúnak, hogy elmondjon minden változást. Reméli, nem viseli meg a diákokat annyira a dolog.
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2013. október 1. 10:07
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2013. október 10. 01:48 Ugrás a poszthoz

Mindenki

- Utolsó hirdetnivalóm, mellyel lezárjuk az elmúlt évet és köszöntjük az újat, az új tanárok bejelentése.
Itt tart egy kis szünetet, hiszen páran még a kviddicsről beszélgetnek, esetleg a kihirdetett csapatkapitányoknak pisszegnek, így lemaradhatnak értékes információkról, pedig szeretné, hogy mindenki tisztában legyen az új évvel, az új tanárokkal.
- Már biztos értesültetek róla többen is, de azért szeretném elmondani, mert nem mehetünk el a dolog mellett anélkül, hogy ne mondjuk ki a nyilvánvalót. Az elmúlt tanév végén történt egy baleset, és kérlek titeket, hogy ne keverjetek bele semmi mást, baleset és nem több, az iskola falai között, melynek következtében Seren Eric Weaver professzor, a Sötét Varázslatok Kivédésének mestere életét vesztette. A tűz, neki köszönhetően nem terjedt tovább az iskola más termeire, így senki másnak nem esett baja. Emlékének az iskolában szeretnénk emléket állítani. Mivel ő lett idén az év házvezető-helyettese, díjat is készítettünk neki, átadni azonban sajnos már nem volt módunk, ezért ezt Flaviu professzorasszony veszi át.
A kupát felemelve megvárja, amíg a professzorasszony kiér hozzá, kezet fog vele, és néhány szóban megköszöni, hogy Cupidot kiiktatták, bár talán jobb is, hogy nem tudja, mit él most át a pufók kis fiúcska a színfalak mögött.
- Most pedig térjünk át ténylegesen az új tanárokra. Idén iskolánk rekordnak számító jelentkezést kapott, és tantárgyaitok száma tizeneggyel nő.  Elsőként szeretném bemutatni az új professzorasszonyokat. A Sötét Varázslatok Kivédését ettől az évtől Angelinne Stanwood, iskolánk egykori diákja veszi át. A Gemmológia oktatására visszatért Artemisia Rubya professzorasszony, akit üdvözlünk ismét köreinkben.
Mindkét tanárnőt megtapsolja, ahogy a teremben tartózkodók is.
- Idén két tantárgy során is megismerkedhettek Lasch Hunor Zalánnal, aki Mágiatörténetet és Legilimenciát oktat. A Legilimencia természetesen mestertanoncaink kiváltsága lesz. Szentpéteri K. Zoltán professzor Mágiatörténelemmel várja a kedves érdeklődőket. Az Illemtan, mint új tantárgy Szikszai Attila közreműködésével sajátítható el. Változás történt a Rúnatanban is, melyet mostantól Hornyák Gábor oktat, szintén változott a Vámpírológia is, itt Asher Noah Wayde professzort köszönthetjük. A Gyógynövénytant Lantos Gábor Bálint oktatja, a Hatástant pedig Sebastian Gérard Felagund professzor tolmácsolja nektek.
Természetesen itt is megtapsol minden tanárt, igazán kiváló pályázatokkal álltak elé, ő pedig örömmel fogadta őket.
- A tantárgyaitokat október 30-ig adhatjátok le, illetve vehetitek fel , kérdéseitekkel a keressétek a tárgyakat tanító tanárokat, akik szívesen válaszolnak mindenre. Most viszont adjuk át magunkat a manók készítette ételeknek. Jó étvágyat!
A mondat végére megjelennek az ételek, ő is visszatér a helyére, majd az első falatok után beszédbe elegyedik Felagund professzorral, vacsora után pedig lakrészébe vonul vissza.

//Az évnyitó szerepjátékos része október 13-án 23:59-kor zárul.//

Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. március 23. 19:04 Ugrás a poszthoz

Lassan haladnak a percek, viszont egyre több és több diák érkezik a nagyterembe. Vannak, akik még állva beszélgetnek, mások már elfoglalták a helyüket. A hangzavar óriási, nem is csoda, hiszen eltelt egy szünet, sok minden történhet a pihenés heteiben, amikor az embernek nem kell a tanulással foglalkozni. Ő is beszélget, elmélyült értekezést folytat Dwayne-nel az auror mestertanoncokról. Amikor aztán elüti az óra a hetet, elnézést kér beszélgetőpartnerétől, felkelve összegombolja pocakján az öltönyét, és ellép az asztaltól, hogy az előtte álló pódiumra lépjen, jelezve a diákoknak, és a vendégeknek, hogy itt az ideje elfoglalni az helyüket. Amikor a hangzavar is alább hagy, mosolyra húzza a száját, és végignéz a diákságon.
- Csodálatos estét kívánok nektek! Elérkezett hát az új év. Köszöntöm a diákokat, a tanári kar új és régi tagjait, és vendégeinket is.
Bizony, észrevette ő is, hogy vannak külsősök, akiknek a manók az utolsó pillanatban biztosítottak helyet, amit még rendesen megköszönni se tudott. Megérti a szülőket, hogy aggódnak, hova is kerül a gyermekük, így kérdés nélkül kerestetett nekik asztalt, étkészletet, székeket, így mostanra már ők is elfoglalhatták a helyüket.
- Kezdjük először az elmúlt év eseményeivel, hiszen itt az ideje, hogy lezárjuk, és tiszta lappal kezdhessük az újat. Először is, nézzük a pontversenyt. Negyedik helyen végzett a Navine, akik ebben az évben kereken 1320 pontot gyűjtöttek.
Kezeit felemelve tapsolja meg őket, miközben a navinés diákok előtt megjelenik egy ajándékcsomag. Tele van édességekkel és iskolai kellékekkel, melyek jól jöhetnek a következő félévben, és mindegyiken található egy házcímer.
- A harmadik helyen idén az Eridon végzett, akik összesen 1945 pontot gyűjtöttek.
Ismét tapsra emeli a kezét, miközben a pirosak asztalánál is, minden diáknál megjelennek a kis csomagok, édességgel és iskolai kellékekkel.
- Második helyre, egész éves csodálatos aktívsággal a Rellon ház verekedte fel magát, ami az elmúlt évek után minden bizonnyal nagy büszkeséggel tölti el házvezetőjüket. Összesen 2257 pontot szereztek.
A zöldek asztalához kerülnek ezúttal a csomagok, és a taps is nekik szól. Voltak pillanatok, amikor vezettek, és amikor kiemelkedően jól teljesítettek. Úgy tűnik szép lassan elkezdenek feltámadni a sárkányok.
- Idén első helyen végeztek, csodálatos 3976 pontos végeredménnyel a Levita ház diákjai, Doléance Arslí na Fírinne vezetésével.
A taps felénél ellép a pódiumtól, hogy a házkupát, amire már fel is került az idei eredmény, Dolhoz vigye, és egy kézfogás, valamint két puszi után át is nyújtja neki a kupát. Megérdemlik a diákok, hogy most őket ünnepeljék, hiszen nagyon szépen teljesítettek.  
Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2014. március 23. 19:06
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. március 31. 23:48 Ugrás a poszthoz

Sok minden történik, azonban gyakorlatilag reagálni sincs ideje, hiszen a tanári kar tagjai azonnal mozgásba lendülnek, és máris helyreállítanak mindent, az évnyitó pedig azonnal folytatódhat is. Már csak pár perc, és mindenki rávetheti magát az ételekre, melyek hamarosan megjelennek az asztalokon, hála a manók áldozatos munkájának. Egy apró köhintéssel jelzi, hogy akkor folytatná is, remélve, hogy a diákságot idő közben cseppet felerősített hangja hozzásegíti majd az információk befogadásához.
- Kezdjük a szokásos éves szavazásokkal.
Egy apró suhintással az igazgató mellett megjelenik egy asztal, rajta számos csillogó kupa. Van bronz, ezüst és arany is közöttük. Jó sok díjat készül kiosztani ma este, ami igazán boldoggá teszi, hiszen ez azt mutatja, hogy diákjai nagyon jól teljesítenek.
- Az év házvezetője idén Doléance Arslí na Fírinne lett.
Egy apró kézmozdulattal jelzi az ifjú kolleginának, hogy fáradjon ki mellé, és vegye át az arany kupát, melybe a neve, a dátum, az elnyert rang és a Levita ház címere van belegravírozva. Igazán szép darab, kicsit kiemelkedik a többi kupa közül, ahogy a többi éves szavazásért járó is.
- Az év házvezető – helyettese egy olyan ember lett, aki már nincs közöttünk, ám mivel nem volt új ember a poszton, így az emlékének adóztak ezzel a címmel azok a diákok, akik számára igen fontos volt a jelenléte. A díjat Seren Eric Weaver kapta, akinek díját a Trófeaterembe szállítjuk a holnapi nap folyamán, így mindenki megszemlélheti, aki szeretné.
A díjak közül az, melyen Seren neve, a díj, az év és a Rellon ház címere van, kiemelkedik, és az igazgató előtti részre röppen a háta mögött található tanári asztalon, majd néhány pillanattal később köddé válik, Wickler pedig, diákjai felé fordítva folytatja a kiosztásokat.
- Az év prefektusa idén, kiemelkedően sok szavazattal, Czettner R. Luca lett.
A tömegben megkeresi a kislányt, majd taps közben int neki, hogy fáradjon ki, és vegye át a díját. Mikor felér az emelvényre, kezet fog vele, majd a vállára tett kézzel a diákság felé fordítja. Nagyon sok jót hallott róla a tanároktól, diákoktól is, így úgy véli a kupa igazán jó kezekbe került. Csak úgy, mint az előzőkön, ezen is ez a négy felirat látható, és persze ahogy azt az igazgatótól megszokhattuk, a belseje tele van apró csokoládékkal és cukorkákkal. Mikor a lány visszaér, ismét szólni kíván, hiszen van még két éves díj, melyeket ki kell osztania.
- Az év tanára idén egy visszatérő kolléganő, akiről azt hallottam, bár szíve zöld, azért lassan kezd bekékülni. Remélem otthonra talált a Levita házban, a bájos Artemisia Rubya professzor.
Amíg a nő kiér tapsol, és kikeresi a neki szánt kupát. Ismét egy olyan, melyen a Levita címere tekint vissza az adományozóra, és az ajándékozottra. Megvárja, míg a nő visszatér a helyére, majd a diákság felé fordulva bejelenti az utolsó nevet, akihez az utolsó nagyobb kupa tartozik.
- Bár még csak elsőéves, pontosabban a holnapi naptól már másodéves, mégis nem telt el nap, hogy ne hallottam volna a nevét. Volt, hogy csak a folyosón, volt, hogy a tanáriban beszélték. A fiú, aki már most az egyik legismertebb diákká nőtte ki magát, és ezzel megszerezte az év diákja címet, nem más, mint Ombozi Noel.
A tapshoz ő is társul, amíg a zöldek asztalától kiér a fiú, majd kézfogás közben átadja neki a kupát, és úgy, mint Lucát, őt is a diákság felé fordítja. Mikor a fiú visszatér, ismét az elterülő kuparengeteg felé pillant, melyek még kiosztásra várnak. A taps elhallgat, ő pedig elmosolyodik.
- Néhány lényegtelen, de érdekes adat. Idén a Levita és a Rellon ház diákjai kapták a legtöbb kiválót, mind a két házból tizenkét diák kapott vissza kiváló értékelést. Az Iskolaelső egyetlen vizsgával írt többet, így majdnem döntetlen lett. A legtöbb kupát harmadévesek viszik ma el az asztalról. Lássuk a tényeket!
Elégedetten csapja össze a tenyereit, melyek között egy kisebb papírhalom jelenik meg. Kicsit olyan a jelenet, mintha a Mikulás kapott volna egy esti show-t, ahol bűvészkedhet. A növények mellett azonban ezt szereti, a kis trükköket.
- Az első évfolyamon bronz kupát kap Lyra Aurora Black, ezüst kupát Plata Luna, aranyat Lipovszky Dóra Villő.
Természetesen szándékosan nem mondja, hogy ki hány kiválót ért el, hiszen akkor egy idő után oda lenne az izgalom, hogy vajon ki lesz az iskolaelső. Megvárja, amíg a kislányok felérnek, mindenkinek átadja a díjakat, majd megtapsoltatja őket. Dórit nem engedi vissza, őt félreállítja, hiszen még versenyben van az iskolaelső címért.
- A másodévesek között bronz kupát vehet át Axel Sebastian Sjölander és Cindy Merryweather, ezüstöt Katie Runa Blackwood, aranyat pedig Ivy A. Ives.
A módszer ugyanaz. A négy kisdiák kisétál, megtapsolják őket, miután a díjat megkapták, és kezet is fogtak velük, majd Ivyt Dóri mellé küldik, a díjazás pedig tovább folytatódik.
- Következzen az a bizonyos harmadév. Összesen tizenhárom diákot jutalmazok. Bronz díjat vehet át Keith Coltraine,  Nathaniel Blackwood , Noel Rainsworth , Ophelia LaFonde , Ted Chamberlain , Tolland Clotan és Vanilia Perwinkle. Ezüstöt  Ashley Valerie Stanwood , Leonie Rohr , Podmaniczky Ádám , Újvári Adria. Aranyat pedig Gilbert Blythe és Mihael Gérard Saint-Venant.
Mivel ez egy kicsit hosszabb ideig tart, tekintve, hogy sok diákról van szó, türelmesebben, kicsit talán lassabban viszi végig az egészet, majd a két fiút félreállítja a többiek közé. Amikor az eridonossal fog kezet egyszerre óvatos és határozott is, amivel szeretné jelezni neki, hogy örül, hogy közöttük van ismét.
- Negyedéven bronz kupát kap Pethő Abigél, Ezüstöt Aileen Aurora és Shania Nayar, míg aranyat Várffy – Zoller Róbert.
Az előbbi tömeg után nagy váltás a négy emberke, akikből egy marad a színpadon, három pedig visszatér a helyére. Elérkeztünk az alapképzés utolsó évfolyamára.
- Ötödéveseink idén is megküzdöttek a Varázstani Alapismeretek vizsga borzalmaival, és szerencsére sikeresen legyőzték. Tablójukat hamarosan a többiek között megtalálhatjátok, azonban nézzük a kupákat. Idén bronz kupát kap Amanda Meggie Philips és Benjamin Lawrence Krise, ezüstöt Yarista Palarn, míg aranyat Ginnie Marrywather.
A kézfogások után a megmaradt diákokat állítja ki, hiszen ők évfolyamaik legjobbjai, akik méltóak arra, hogy a kupát a kezükbe tarthassák. Hárman azonban még kapnak egyet.
- Iskolánk harmadik legjobb tanulója a zöldek büszkesége Ivy A. Ives, aki tizenkét kitűnő vizsgát írt.
A lánynak átad egy bronz kupát, mely ezt hirdeti, majd a kézfogás után ismét a diákok felé fordul. _
- Iskolánk második legjobbja szintén zöld, méghozzá Várffy-Zoller Róbert, aki tizenhat kitűnővel zárta az évet.
Az ezüst kupa és a kézfogás után már csak egyetlen egyet kell átadnia.
-Idén iskolánk első helyezettje, az Iskolaelső, összesen tizenhét kiváló vizsgával a kékek büszkesége Lipovszky Dóra Villő lett.
A lány is megkapja a kupáját, majd egy hatalmas tapsot a többiekkel együtt, akik lassan visszatérnek a helyükre.
- Természetesen mestertanoncainkról sem feledkeztünk meg. Idén a hatodévesek közül ezüsttel gazdagodik Milan Blaise Felagund, arannyal pedig Lorelei K. Riviera, Leonard Harris és Laurena Aquamarine. Hetedéven bronzzal Caius Randy Woodrow, Czettner L. Zoé , Gál Botond, ezüsttel Emma McNelly, arannyal pedig Jenny Miles. Nyolcadéveseinknél aranyat kap Nothart Konstantin.  Mestertanoncaink között a legsikeresebb idén Jenny Miles lett, aki a Mestertanoncok között szerezte meg az elsők díját. Mindenkinek gratulálok. Ígérem már nincs sok vissza. Most tegyünk egy kis kitérőt, hiszen idén ismét lesz kviddics, az időpontokat pedig Damjanovits Ármin ismerteti.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. június 8. 13:20 Ugrás a poszthoz

Wessinger kisasszony


Csodaszép kora-délutáni fény árad be az ablakon, az igazgató úr pedig az üveg mellett állva csodálja a kinti világot. Háta mögött a kezében tartja a kis levelet, amit egy régi kedves hölgy ismerőse küldött neki nemrégiben, ahol megemlítette, hogy az ő kicsi lánya ellátogatná hozzá megbeszélésre. No meg egy kis délutáni teára és süteményre, de ez már Wickler úr vendégszeretetéhez kapcsolódik. Magában dünnyögve figyeli az átrium körül történő eseményeket, közben pedig megszokásból előkapja a zsebóráját, hogy meglesse az időt, majd visszarejti azt a mellényzsebébe. Sarkon fordul, elindul komótosan vissza az asztalához, leteszi a levelet, aztán ő maga is helyet foglal. A naptárjára pillant, ahol a mai teendőiről szóló szövegek lebegnek, utána ismét a gyöngybetűkkel írott pálcakészítő asszony üzenetére. Hát, ha a kishölgy - akinek a korát csak gyanítja, mivel nem volt szerencséje összefutni még vele - nem érkezik meg ma, akkor feltétlenül felkeresi Kahlil professzort, mert volna vele egy kis megbeszélni valója így a mézesheteik után. Az asztalán lévő dobozkához nyúl, kivesz belőle egy törlőkendőt, azt követően pedig leemeli a szemüvegét és törölgetni kezdi, amolyan unaloműzésképp.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. június 22. 14:42 Ugrás a poszthoz

Wessinger kisasszony


Szemüvege visszakerül a helyére, ő maga pedig ismét felkel az asztaltól, hogy az ablakból csodálhassa az udvart. Ekkor kopogás hallatszik az ajtóból, s egy elragadó fiatal hölgy kukucskál be a résen, mikor odapillant. Szakálla mögött széles mosoly jelzi őszinte örömét vendége láttán, majd int asztala felé, jelezve, hogy foglaljon csak helyet.
- Szép napot Önnek is kisasszony! - A fiatal nő becsukja az ajtót és gyorsan le is ül, Wickler úr pedig követi a példáját; csak éppen az asztal túloldalán. Megemeli ama bizonyos levelet és jókedvűen biccent. - Úgy bizony, megkaptam. Őszintén szólva nem számítottam rá, hogy ilyenkor látjuk majd a kedves lányát az iskolánkban.
Az ősz férfi rásandít Lillára, aki biztosan rájött már, hogy talán egy kissé túlkorosnak fog itt számítani.
- Ó de modortalan vagyok, óhajt egy kis frissítőt, süteményt? - Ha erre a válasz igen lesz, egy pálcaintéssel magához varázsolja őket, s mivel már bőven nagykorú vendége van, még alkohollal is szívesen megkínálja, ha arra vágyik. Nincs is jobb, mint majszolgatás közben szövögetni a jövő terveit. Miután megtörtént a kiszolgálás, az első kortyok, vagy netán elutasította a hölgy, rátér a lényegre, nem szeretné rabolni Lilla drága idejét.
- Az édesanyja úgy írta, hogy különórákra szeretne bejárni, egy kicsit letisztázni az otthon tanultakat. Természetesen megengedem, más is járt így már be, ne gondolja, hogy kivételeznék, csak azért, mert Anna régi jó ismerősöm. Azt viszont Öntől szeretném megkérdezni, hogy pontosan mely tantárgyakra gondolt, illetve honnan szeretné őket tanulni? Értesíteném a kollégákat egy bejáró tanulóról. - Hangja lelkesen cseng, és szinte szemei is mosolyognak, mindig öröm tölti el, ha valaki ennyire szeretne valamit.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. június 27. 02:39 Ugrás a poszthoz

Roxforti cserediákos utazás
június 22.

Az iskolában javában zajlik a tanév, a tanárok és diákok egyaránt nagyon elfoglaltak, ahogy végigballag az igazgató a folyóson egyik-másik ismerős kis lurkónak a fejét megsimítva, elégedetten veszi tudomásul, hogy itt minden a legnagyobb rendben van. Nyugodt szívvel megy a csomagjaiért irodájába, hogy a nevezetes Roxfort falai közé léphessen nemsokára. Még egy utolsó levelet útjára engedett leányának, Zsófinak, majd kilépett az irodájából, kellemes 10 perccel korábban, mint kellene, és el is indult a megbeszélt hely felé, út közben pedig Rubya professzorasszony is, a szfinxek volt házvezető-helyettese is csatlakozott hozzá, akit természetesen udvariasan üdvözölt a tőle megszokott módon. Még a két, nagyon ügyes és lelemény leányka előkerült, akiket kísérnek érdeklődött egy keveset a hölgy mivolta felől, hiszen tud róla, hogy kicsit kevesebbet vállal, hiszen a családi élet fog előtérbe helyeződni nála.
Az eszmecsere végére lassacskán mindenki megérkezett a megbeszélt módon, hogy nekivághassanak az útnak, ami előrevetítve is tudható volt, nem lesz egy gyorsan elmúló dolog. Azonban nem igen volt még olyan utazásban része, ami eseménytelenül telt volna, ez is ezek közé tartozik Samu és a gemmológia professzor jegyei kapcsán, amit a tőle telhető leggálánsabb és legigyekvőbb módon intézett el, szerencséjére sikeresen. Nem is volt sok ideje Samuval tisztázni ezt, de biztosan lesz még dolguk egymással, hogy ezek a szellemek milyenek!
Mindenesetre nagy szerencséjükre mind a négyen teljesen épen, egészben kerültek fel a megfelelő vasúti kocsira, majd értek el a végállomáshoz. Az út alatt végig egy új növénytani könyvet falt serényen útitársát is megfigyelve. Kedvesen mosolygott a két lány közvetlenségére, bár két külön házból, ellentétesnek tűnő jellemmel kerültek ide, mégis az utazás izgalma és a rájuk váró kaland nagyon jót hozott ki belőlük, bájosak. A feltünedező diákok közt pedig egészen el tudnak vegyülni. Próbálta, amennyire a könyv mellett tellett, és a professzorasszony kolleginája igényelte, kellemes társaságként feldobni az unalmas perceket, de biztos volt benne, hogy Mínea és Keiko mellett, Rubya asszony is azt a pillanatot várja, mikor végre leszállhatnak.
Számára az iskolák közti kapcsolattartás miatt egyáltalán nem ismeretlen rendszerbe csöppen, bár információi kicsit pontatlanok voltak a fogadóbizottsággal kapcsolatban, azonban nem csalódott. A hármas hölgykoszorú hamarosan feltűnően pislogott feléjük, amitől biztos lett benne, hogy ez lenne a fogadóbizottság.
- Gróf Wickler György vagyok, a Bagolykő Mágustanoda igazgatója, nagyon örvendek asszonyom. – Ekkor kezet nyújtva lágyan, de határozottan megrázta a hölgy kezét, majd picit előrébb hajolva közel húzta és úriember módjára lehelt csókot rá egy baráti mosoly kíséretében. Ezután a két diákleányt is illően köszöntötte, végigvárta, hogy bemutassa, valamint bemutatkozzanak a fogadóbizottságuk tagjai, majd a kezdeti kellemetlenségeket és feszültséget elkerülvén vette magához a szót.
- Ő itt egyik kedves kollégám, Artemisia Rubya gemmológia és mineropathológia professzorasszony, ők pedig a cserediákok, akik miatt mi is itt lehetünk. – Előbb a szfinxek kiválóságára emelte tekintetét, majd a sárkányokéra. Hiszen ők az esemény fénypontjai.
A lányok ezzel el is kezdték az ismerkedést, még az igazgató és Rubya professzor fogadójukkal, Josephine-nel, akinek szintén bemutatta iskolája büszkeségeit a csónakokig vezető úton.
- Ő Keiko Sama, diákja és prefektusa Levita házunknak, ami a Hollóhát testvérháza. – Próbálta az információkkal is elütni az időt addig, még odaérnek. Mindig is nagyon kedélyes volt az emberekkel, ez most is megmutatkozik, majd Míneához is mondott pár szót, és időközben lecsúszott szemüvegét megigazította. – Ez a hölgy pedig Szelniczky Mínea a kviddics csapat egyik reménysége, a kisasszony a rellonból érkezett, ami az itteni mardekár megfelelője. Bár a hölgyek pártfogóiból sejtettem, hogy ez a remek választás már az önök keze munkáját dicséri.
A csónakos figyelmeztetésre azonnal bólintott, közben a lányokra is tekintett remélve értették azt, majd segítve a hölgyeknek ő is beszállt, hogy a kastélyba érkezhessenek. Ez az út határozottan rövidebb és részben kellemesebb is volt, mint az eddigi bármelyik szakasza a kirándulásuknak, sikeresen meg is érkeztek, a tó fogságát is elkerülve, hogy végre tényleg a Roxfort falai közé lépve a lányok részévé váljanak az itteni diákok nyüzsgő, pezsgő és csodálatos életének.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. szeptember 21. 16:54 Ugrás a poszthoz

Évnyitó ünnepély, kezdés


A diákok megérkeztek, a tanárok elfoglalták helyüket, az óra egészet ütött, ő pedig eddigi sétálása helyett, hiszen ilyenkor még nem ül le, a kis emelvényre lép, melyen, mint mindig, most is ott sorakoznak a jutalomkönyvek, kupán, emléklapok, melyeket az este ki szeretne osztani.
- Csodálatos estét kívánok nektek. Gondolom már mindannyian várjátok az ünnepi lakomát, ám előtte néhány dolgot hirdetnem kell. Azt ígértem változásokban és meglepetésekben gazdag este lesz. Remélem a végén nem okozok senkinek csalódást.
Kezeit összefonja maga előtt, az évek során finoman megnövekedett pocakjára helyezi, miközben lepillant papírjára, ahol pontokba szedte a ma este eseményeit, és mindenhova odaírta a számadatokat, nehogy tévedjen valamiben.
- Kezdjük is a házkupával! Idén a pontverseny negyedik helyén foglal helyet a Rellon csapata, akik 817 pontot szereztek. Reméljük jövőre kicsit összekapják magukat.
Egy kacsintást is megereszt, miközben a zöldek előtt néhány édességet tartalmazó csomagocska jelenik meg. Megvárja, amíg elhal a taps, majd folytatja.
- Harmadik helyen végzett az Eridon, akik 1433 pontot gyűjtöttek.
Mint az előzőnél, most is tapsol, miközben a pirosak asztalánál egy, a Rellonosokénál másfélszer akkora csomag jelenik meg, tele finomságokkal.
- Második helyen végzett a Navine ház, akik 2834 pontot gyűjtöttek.
A Navinések előtt unikornisos csomagolásban, az Eridonosokénál kétszer olyan nagy csomag jelenik meg, szintén édességet rejtve magában. A taps lassan ül el, ő pedig mosolyogva, türelmesen vár.
- Idén valami frenetikus pontszámmal, összesen 5270 ponttal lett első helyezett a Levita ház, akiknek házvezetője méltán lehet büszke erre a csodás eredményre.
A tapsviharban a Levitások előtt is megjelenik egy nagy, kék és bronz csomagolású csomagocska, melynek mérete a másik három házé összesen. Minden finomság van benne, amit csak szeretnének. Ő ezalatt felveszi a kupát, melybe a dátum, a ház és a házvezető neve már belevésődött, és a tőle nem messze ülő Dolhoz sétál vele. Jogos most minden tenyértalálkozás, hiszen ez az eredmény verhetetlenné tette őket idén. Kezetfog a lánykával és még két puszit is nyom neki, miközben átadja a házkupát. A tanári asztalt megkerülve sétál vissza, és ő az utolsó, aki befejezi a tapsot.
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. szeptember 23. 07:45 Ugrás a poszthoz

Megvárja, amíg elhal kicsit a hangzavar, illetve néhány később érkező is bemerészkedik a társai közé, majd ismét a papírjaira pillantva, folytatja az évnyitót, bújkáló mosollyal a Keith – Leonie párosra pillantva.
- Nem tudom, nem észrevenni a diákokat, akik sajátos módon értelmezik a dísztalár fogalmát, jöjjenek hát a Legek. Először a Legeridonosabb szavazás nyertesei, Keith Coltrane és Leonie Rohr.
A tapsba ő is beszáll, megvárja, amíg a két kisdiák kifárad egyedi szettjükben, majd kezet fog velük, és átadja nekik az emléklapból, minden ízű csokiból és könyvből álló ajándékot.
- Idén a Legrellonosabb díjat Mihael Gérard Saint-Venant veheti át.
Ismét tapsol a többiekkel, és az előbb felsoroltakat a fiúnak is átadja egy kézfogás keretében.
- A Leglevitásabbjaink ismét ketten vannak, a bűbájos Laurena Aquamarine és az egyre nagyobb ismeretségre szert tevő Katie Runa Blackwood.
A két hölggyel nem csak kezet fog, de, mint Leonie esetében is, két-két puszival is megjutalmazza őket.
- A Legnavinésebb maradt, megvallom, szinte biztos voltam benne, hogy Szendrei professzorasszony az ő nevét közli majd velem. Idén a Legnavinésebb, Czettner R. Luca
A kislánnyal is kezet fog és ad neki kép puszit, mielőtt az unikornisos csomagolásba rejtett ajándékokat átadná neki. Miután a lányka újra a helyén ül, ismét előrébb lép, megköszörülve a torkát.
- Az éves szavazások következnek. Idén az Év diákját nem szavazás úton választottuk meg, hanem a pontverseny figyelembe vételével. Ezek alapján igen kimagasló 1232 ponttal, az idei Év diákja címet Apáthy Hanka kapja.
Először ő maga se akarta elhinni ezt a szép eredményt, pedig igaz. Mivel a lányka igazoltan van távol, így a pontokért járó ajándékcsomagot házvezetőjének adja át.
- Ha már Doléance kisasszony kezét fogom, megragadnám az alkalmat, hogy az ő ajándékát is átadjam, hiszen abszolút győzelemmel idén ő lett az Év házvezetője.
Az ifjú házvezetőnek is ad két puszit, gratulál és megköszöni mindazt, amit a Levitáért tett, mielőtt visszatérne, hogy három újabb ajándékot vegyen magához, mielőtt visszalépne a tanári asztalhoz.
- Az Év házvezető – helyettese egyben az Év tanárai közül az egyik. Így, remélem, megbocsátja, hogy csak egyszer jövök felé. Ez a hölgy pedig nem más, mint Emma McNelly.
Egy másik ifjú tanerőhöz lép, akinek átad két csomagot, és ad két puszit, gratulál és megköszöni a munkáját, majd egy fiatalemberhez lépkedve folytatja beszédét.
- Idén nagyon szoros volt az állás, majd döntetlennel zárult. Az Év tanára lett McNelly kisasszonnyal együtt Merkovszky Ádám is.
A férfihez érve kezet fog vele, gratulál és neki is megköszöni a munkáját, amit ebbe az évbe fektetett. Visszalépve két csomagot, egy pirosat és egy sárgát emel még fel.
- Idén kimagasló munkájuk miatt, ketten is elvehetik az Év prefektusa címet, ők pedig Czettner R. Luca és Keith Coltrane.
Tapssal várja őket, kézfogással és Luca esetében puszival fogadja, megköszöni a munkájukat, majd megvárja, hogy visszasétáljanak a helyükre, mielőtt folytatná.  

Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Írta: 2014. szeptember 25. 07:26 Ugrás a poszthoz

Évnyitó, mindenki

Megvárja, amíg az általános zaj egy kicsit lejjebb ereszkedik, mielőtt folytatná. Nem bánja, hogy a diákok ilyen élénkek, ezért is kedvelte meg ezt a váratlanul felajánlott posztot az évek során ennyire. Mindig is gyerekbarát volt, és már csak néhány hét, hogy két újabb csoda is az élete részévé válljon, no, de erről majd később.
- Következzenek hát az évfolyamelsők, és az iskolaelső kihirdetése!
Újabb lapot húz elő, bár a rajta szereplő jegyzetek nagy részét tudja, nem akar hibázni, mert azért a gyerekek, akik most kiállnak ide, mind keményen megdolgoztak a sikerért.
- Az első évfolyamosok közül a legtöbb kiváló vizsgája Catherine Alexis Ravennek lett, így évfolyamának kiválósága lett. Fáradjon ki, átvenni a jutalmát.
Az évfolyamelsők is a házuknak megfelelő színű papírba csomagolt könyvet kapnak, hozzá oklevéllel, némi édességgel, és az új tanév kezdetéhez elengedhetetlen csodaszép és olcsónak nem mondható pennákkal, melyeket nagy gonddal választott ki egyik Budanekeresdi útja során. A csomaghoz hozzájár egy kis kupa is, arany színű, rajta a lány neve és évfolyamelsőségének dátuma. A lánykával kezet fog, és két puszit is ad neki, majd oldalra állítja, hogy még ne vonuljon le. Szeretné minden gyereket egyben itt fent látni.
- A második évfolyamon két hölgy döntetlenül ért el szép eredményt, így az évfolyamelső címen is osztozhatnak. Ők pedig Laduver Nerella Rodé és Elena Rose.
Megvárja, amíg a lánykák kiérnek, a rituálé ugyanúgy zajlik, mint az előző esetben, átadja a csomagokat, majd a kupákat, és őket is oldalra állítja, Catherine mellé.
- A harmadik évfolyam kiválósága egy kék hölgy, így már minden ház szerepelteti magát. Az évfolyamelső pedig innen Katie Runa Blackwood.
Tapsol, amíg a lány fellépked az emelvényre, egy kicsit keresgél, de végül csak megtalálja a neki járó kupát és az ajándékcsomagot is.
- Uraim, a negyedik évfolyamig kellett várni, hogy önök közül is kiszólítsak valakit. Bevallom, amikor szállingóztak az információk, azt hittem, högykoszorú lesz itt ma este, de sikerült megtörni, méghozzá a negyedik évfolyam legtöbb kiváló vizsgáját szerző Isidor Slusserrel.
Amikor a fiú fellépked kezet fog vele és vállon veregeti a szép eredményéért, átadja a neki járó jutalmakat és Runa mellé állítja.
- Ötödéven egy olyan fiatalember áll az élen, aki majdnem az év diákja lett, ugyans nem kevesebb, mint 862 pontot szerzett az év során. Ő pedig nem más, mint Rentai Bálint.
A fiú esetében két kupát ad neki, mert ezt a szép eredményt szintén meg kell örökíteni, így a második kupában a Legtöbb pontgyűjtő II. helyezés áll, illetve a neve, a dátum, a ház, ahova jár. Miután ő is elfoglalja a helyét a kint álló diákok sorában, elmosolyodik.
- Íme alapképzésünk büszkeségei. Közülük hárman pedig kiemelkedő eredményeket értek el. A harmadik legtöbb kiválóval, összesen nyolccal rendelekezők két személyből az egyikük nincs kint, mert évfolyamtársa megelőzte, de várjuk szeretettel az emelvényre Kiva Faradayt vagy ha ő nem tudott ma eljönni, mivel már végzett iskolánkban, akkor a húgát, hogy átvegye a díjat.
A Faraday lányka megérkezése után - legyen bármelyikük is, megtapsolja, majd visszalép, hogy újabb bronz színű kupát vegyen magához.
- Szintén harmadik lett, Isidor Slusser.
A fiúhoz lépve átadja neki is a kupát, és kezet fogva vele gratulál a szép eredményért. Visszalépve a kis asztalkához egy ezüst kupát vesz magához.
- Második lett, alig két kiválóval lemaradva Rentai Bálint, aki nem kevesebb, mint tizenkét vizsgájára szerezte ezt a minősítést. Ez egy nagyon szép eredmény, gratulálok!
A fiúhoz lépve kezet fog vele, átadja a díjat, és megveregetve a hátát gratulál neki az egész éves munkájához. Nem semmi ez a fiú, érdemes megjegyezni a nevét.
- Az első helyezett hölgy, ha fejben tartja a kiválói sokaságait, már nyílván tudja, hogy tizennégy kiválójával ő a tanév abszolút győztese. Kedves egybegyűltek, köszöntsük az új iskolaelsőt, Katie Runa Blackwoodot!
Az arany kupával, melyet magához vett, lép a lánykához, hogy gratuláljon neki, két puszival, és néhány elismerő szóval.
- Igazán csodálatos ifjak, ne de, ne feledkezzünk meg a sportról sem. Amint a tanulóink újra elfoglalják a helyüket asztalaiknál, köszöntsük sok szeretettel Damjanovits Ármint, aki ismerteti az év kviddicseredményeit és átadja a díjakat.


// Kérek szépen mindenkit, hogy tegye rendbe a szálait annak megfelelően, ahogy az első hozzászólásban van, mert szörnyű nagy gubancok lettek itt menet közben.
Minden játék egy esemény, így a mesélői hsznek kellene lennie az elsőnek, minden továbbinak sorban utána. Ellenőrizzétek azt, hogy mindig a legutolsó poszthoz szálazzatok! Köszönöm!//
Utoljára módosította:Emma McNeilly, 2014. szeptember 25. 16:12
Gróf Wickler György
INAKTÍVRPG hsz: 34
Összes hsz: 45
Az utolsó
Írta: 2014. szeptember 29. 21:19
Ugrás a poszthoz

Atyai türelemmel nézi a két ifjút, ahogy elmesélik a helyi mérkőzések jelenét és jövőjét, és ahogy kiosztásra kerülnek a díjak. Ezennel pedig minden elfogyott, amit kiosztani szerettek volna. Ármin elszalad, kap egy nem túl kecses véleménynyilvánítást a tanári asztalnál ülő Warrentől, majd bemutatkozik nagyon szűken az új játékvezető és ő is lesétál. Visszalépve az emelvényhez, széles mosolyt küld diákjai felé.
- Idén Öt leköszönő tanárunk van, illetve egy, aki a tantárgyát továbbadja. Kezdjük is vele. Szendrei Véda professzorasszony köszönettel lemond Átváltoztatástan tanári pozíciójáról, hiszen méltó utód nevelkedett gyakorló tanárából, aki idén már hivatalosan is a tanári kar tagjává vált. Reméljük, még sokáig velünk lesz.
Küld egy biztató mosolyt a fiatal professzor felé, majd a diáksághoz fordul ismét. Egy kis mágiának köszönhetően Szendrei professzorasszony arcképe tűnik fel, majd el. Kicsit talán hatásvadász a dolog, de mindig ki akarta próbálni. Ez pedig egy különleges lakalom.  
- Idén elköszönünk Illemtan tanárunktól, Szikszai Attilától is, akire nagy szükség van a minisztériumban, így visszatér előző munkahelyére. Sok sikert kívánunk neki.
Lepillantva elolvassa a következő nevet, majd ismét felpillant. Közben a professzor arca is felbukkan, majd eltűnik.
- Búcsúzik közülünk Révay Nándor is. Halaszthatatlan teendői miatt nem tud tovább köreinkben lenni. Egy nap talán visszatér közénk, ám ha mégsem, reméljük, megleli helyét a világban. Sok sikert kívánunk neki is.  
Kis szünetet tart, amíg mindenki megnézheti a távozó tanár arcát, majd felpillantva két új arccal találja szembe magát ő is.
- Búcsúzik tőlünk Lyra C. Rochard és Kahlil L. Rochard, akik családjukkal egy új életszakaszhoz érkeztek. Köszönjük kitartó munkájukat és sok sikert kívánunk nekik az életben, reméljük meglelik a helyet, ahol boldogan nevelhetik majd fel gyermekeiket.
Kicsit megáll, már nincs szükség arra, hogy a papírjába nézzen, csak szeretne még egyszer, utoljára jól megnézni minden arcot, a lelkes gyermekeket, a tanárokat, akikkel együtt dolgozhatott.
- Az utolsó lemondó nem professzor, a szó szoros értelmében, inkább csak vezetgető, ez pedig én lennék. Nem akarom hosszan magyarázni az okokat. Hamarosan a legkisebb gyermekemnél is unokáim lesznek, méghozzá egyszerre kettő, így itt az ideje, hogy újra nagypapa legyek, és eleget tegyek a kötelességeimnek. Elkél majd ott a segítség, emellett pedig elkezdtem érezni a korom, tudom, hogy nektek egy fiatalabb, életerősebb, újítóra van szükségetek. Tudom, hogy a legjobb kezekben lesztek. Köszönöm a sok kellemes és kellemetlen pillanatot. Az íróasztalom fölött való egyezkedéseket, a sok tanári segítséget. Köszönöm az áldozatos munkát, hogy mindenki egy örök emlék marad nekem, hiszen mind nyomot hagyunk egymásban. Kívánom, hogy fogadjátok jól az új igazgatót, aki talán egy helyettest is talál hamarosan, hiszen könnyebb, ha ketten viszik az itteni ügyeket. Kívánom, hogy az élet a kastélyban továbbra is vidám legyen, hogy a jövőtök szépen alakuljon. Egy szó, mint száz, köszönöm az elmúlt éveket. Most pedig köszöntsétek sok szeretettel iskolánk új igazgatóját, Rabbot Portnippert.  
Biccent egyet-egyet az asztalok felé, majd a tanári felé is, majd megfordulva kisétál az oldalajtón, hogy a becsomagolt bőröndökkel együtt sétát tegyen a kellemes esti hűvösben a vasútállomás felé, miközben az új igazgató elfoglalja a helyét az emelvényen és megkezdi évnyitó beszédét.  

Utoljára módosította:Gróf Wickler György, 2014. szeptember 29. 21:27
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Gróf Wickler György összes hozzászólása (27 darab)

Oldalak: [1] Fel