37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkVilágleírás

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1645
Összes hsz: 3684
Írta: 2014. december 3. 12:58 | Link

Veleszületett klönleges képességek


Bizonyos varázslók különleges képességekkel jönnek világra. Megeshet, hogy ösztönösen hajlamosabbak a természetmágia egy válfajának irányítására. A képesség gyermekkorban is jelentkezhet vadmágia formájában, az irányításához azonban hosszadalmas tanulás, munka szükséges. Ritka tulajdonságok ezek, melyeket a Mágiaügyi Minisztérium szigorúan számon tart, viselőiket pedig különösen szerencsésnek tartják.

Metamorfmágia

A metamorfmágus olyan varázsló vagy boszorkány, aki bűbájok és bájitalok nélkül képes megváltoztatni a külsejét. Hangja és jelleme nem változik, sőt a tudata is teljesen tiszta marad. Az átváltozás nem jár fájdalmakkal. A képesség nem tanulható, hanem öröklődő, így már a születés után is megmutatkozik.
A metamorfmágusokról egy lista található a Minisztériumban, melybe minden újszülött, aki a képesség birtokában van, bekerül.

Melodimágia

A zene mágiája, bár tágabb értelemben ide sorolunk minden olyan varázslatot, amihez hang, dallam szükséges, artikulált szavak nélkül. A természetmágiák közé tartozik, számos állat- és növényfaj teljesen természetes képességként használja (mandragóra, főnix, sikítószellem, stb.)
Az embereknél ritkán, véletlenszerűen felbukkanó, veleszületett képesség. Az, hogy kiben lakozik, előre megjósolhatatlan; nincs felderítve, milyen körülmények határozzák meg, kiből lesz melodimágus. Nem kötődik sem vérvonalhoz, sem a klasszikus értelemben vett varázserőhöz, tehát hordozója nem feltétlen képes pálcás varázslatokra is.
Alapvetően három ágra oszlik: fizikaira, gyógyítóira és igézőire. Ezek leginkább a varázsláshoz használt hangok skálájával és hatásában térnek el. A fizikai ágat képviselők az élettelen dolgokat, azoknak szerkezetét képesek érzékelni, a gyógyítói ágon tanulók az élő szöveteket, testeket vizsgálják, míg az igézői ágon az elmével és lélekkel dolgoznak.
A tanulmányok végeztével, vagy egy bizonyos szint elérése után a tanonc képes magát fejleszteni, innentől felelősséget vállal saját tetteiért. Ekkor kerül a Mágiaügyi Minisztérium melodimágus-jegyzékébe az általa uralt ággal és hangszerével együtt.

Elemi mágia

Az elemi mágus olyan boszorkány vagy varázsló, aki szimplán akaraterejével, érzéseivel, érzelmeivel képes irányítani a tüzet, vizet, levegőt vagy földet, varázsige és varázspálca nélkül. Hogy egyszerre több elemet is uraljon valaki, vagy akár mindegyiket, csupán az elementalisták pár tized százalékának adatik meg.
A kiforratlan elemi mágus képzése bármikor elkezdődhet "jobb később, mint soha" elven. Egy gyakorlatlan, tapasztalatlan, képzetlen elementalista akár életveszélyt is jelenthet saját magára és társaira is. Ilyen esetekben a Minisztérium s a Mágikus bíróság komoly büntetést is szab ki, ha szándékos a mulasztás.
Az elemi mágia öröklődése nem tisztázott, az biztos, hogy nem kötődik vérvonalhoz, valamint hogy nem olyan, mint egy faj, nem örökíthető szülőről gyermekre. Szinte egyáltalán nem fordul elő, hogy egy család közeli vérvonalán többen is legyenek!
A képzett elemi mágus képes minden mozdulat vagy akár ráutaló magatartás nélkül bánni az elemével. Joga van használni a mágiát akárhol és akármikor, azonban a lelepleződéssel neki is vigyázni kell. A képzett elementalista képes kordában tartani, megfékezni saját és a vele nem ellentétes elemeket. Képesnek kell lennie felismerni, vagy legalább sejtenie, ha egy hozzá hasonlóval kerül össze. Megérzik egymást, hiszen összeköti őket a természet, és annak alapja. Képesek a saját águk specifikumaira. Képesnek kell lenniük átadni azt, amit tudnak, és ezzel együtt nem visszaélni ugyanezzel.
A tanulmányok során elsajátítanak mindent, amit tudniuk kell ahhoz, hogy kiléphessenek a kapun túlra, azonban nincs olyan, aki teljesen, minden határt feszegetve, minden lehetséges dolgot megtanult. Mondhatni, sosem érik el tudásuk csúcspontját, határt csak a gyakorlásuk és a fantáziájuk szab fejlődésüknek.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 24. 11:01
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1645
Összes hsz: 3684
Írta: 2014. december 4. 11:52 | Link

Tanult képességek, a mágia egyéb formái


Legilimencia

A legilimentor egy olyan személy, aki be tud tekinteni mások elméjébe, afféle "gondolatlátó". A legilimencia gyakorlója ezenkívül fogékonyabb az emberek érzéseire, könnyebben átlát rajtuk, a hazugságot rögtön megérzi és leleplezi. Bár ezen képesség alapjaival ma már egyre többen tisztában vannak, képzett, igazi legilimentorok még mindig nagyon minimális számban fordulnak elő.
A valóban képzett legilimentorok azok, akik már mindenféle probléma, mellékhatás és nehézség nélkül tudják alkalmazni tudásukat, illetve teljesen észrevétlenül tudnak valakinek az elméjébe hatolni. Mivel nincsen a Minisztériumban lehetőség a vizsgáztatásukra, nem történik vizsga vagy bármilyen számonkérés. Ha valaki legilimentorrá válik, köteles bejelenteni a Minisztériumban, hogy ezzel a képességgel rendelkezik. Ez fontos, mivel legilimentorból igazán kevés van, ezért érdemes nyilván tartani, ki az, aki ezt a tudást szükség esetén tovább tudja adni, illetve gonosz célokra is alkalmazható, így a számontartásuk elkerülhetetlen.
A képesség elsajátításához szükséges bizonyos tehetség, érzék, de a legilimencia teljes mértékben tanulható tudományág. Oktatása ellenben kiskorúak számára tilos, ugyanis veszélyes is lehet! A mestertanoncoknak a Bagolykőben lehetőségük nyílik elsajátítani.

Illúzómágia

Az illúziómágus olyan boszorkány vagy varázsló, aki képes a másik elméjébe hatolni, képes megtéveszteni, a valótlant elhitetni vele. Képes jelen nem lévő tárgyakat, személyeket, állatokat az alany számára valóságosan a helyiségbe "hozni". Képes érzéseket, érzelmeket kelteni benne, és felerősíteni azokat. Képes elhitetni az alannyal például, hogy lángnyelvek mardossák a testét. A legtöbb illuzionista persze szórakoztatásra és önvédelemre használja a képességeit, nem gonosz célokra.
Az illuzionista tanulmányai megkezdése előtt a Minisztérium tesztjein esik át, melyekkel megvizsgálják, hogy a későbbiekben nem jelent-e veszélyt a társadalomra. Ha ezen a vizsgán jól szerepel, a Minisztérium egy-egy tagja néha megjelenik tanulmányai gyakorlása során, illetve a képesség megszerzésekor a tanuló záróvizsgán esik át, mely után bejegyzett illuzionistává válik.

Animágia

Az animágus olyan ember, aki az egész testét megváltoztatva képes egy bizonyos állattá alakulni. Ez az állat semmiképp sem varázslény, így varázslatos képességek birtokába sem juthat. Az átváltozást egy gyakorlott animágus bármilyen körülmények között, néhány másodperc alatt el tudja végezni, méghozzá a varázspálcája segítsége nélkül. Nem örökletes, hanem tanulható képesség.
Az átváltozás semmilyen fájdalommal vagy kellemetlenséggel nem jár a képzett animágus számára. Részleges átalakulás nem létezik, a mágus képtelen egy-egy testrészét formálni, csak az egészet, hiszen az emberi és állati felépítés merőben más lehet, és a kettő összeerőltetése nem működik. Emberi alakban az állat semmilyen tulajdonságát vagy különleges képességét nem őrzi, így például hallása, szaglása sem lehet élesebb.
Várandós nők, komoly sérülésekben (mind fizikai, mind lelki) szenvedők képtelenek átalakulni, számukra ennek megkísérlése mégis végzetes lehet.
Az állatnak, amivé az animágus változik, külső és belső jegyei is egyeznek a fajtájába tartozókéval, de egyetlen ponton eltér társaitól, mivel az állaton kialakul egy ismertetőjegy, melyet emberi alakjából visz át az állatiba. (Például az illető egy anyajegye apró, különös foltként megmarad a bundán; a szemüveg mintája megjelenik az állat szemei körül.) Ezeket a jegyeket is jegyzi a minisztérium, hogy ha úgy alakul, be tudjanak azonosítani egy animágust állatalakban.
Azt, hogy a leendő animágus milyen alakot fog felvenni, egyértelműen meghatározza jelleme, személyisége. Az illető varázslónak először meg kell találnia a lényt, aki benne él. Ennek feltétele a jó önismeret. Gyakran az animágusok meditációval, önmagukba mélyedve lelik meg "belső állatukat".
Ha egy animágus a tanulás végén jár és megtörtént az első sikeres átalakulás, nyilvántartásba veszik, mint animágust. A bejegyzetlen animágusokat a törvény bünteti.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. október 24. 11:05
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Dwayne Warren
INAKTÍV


officer friendly
offline
RPG hsz: 1645
Összes hsz: 3684
Írta: 2014. december 4. 11:53 | Link

Elszigetelt népcsoportok és mágiájuk


Jégmágusok

A mágusok szétválásakor a jégvarázslók még szimpla mágusok voltak, akik a jeges Grönlandot választották élőhelyükként. Eszkimókkal éltek, de a muglik közt élés nem ennek a népnek való, akik modorukkal magukat sodorták bajba. Vándorolniuk kellett, hogy ne buktassák le az egész varázsvilágot, így hidegebb helyekre mentek, ahol szervezetük évszázadok alatt teljes mértékig alkalmazkodott az időjáráshoz.
Kialakult képességük, mellyel egyenes arányban csökkent az a tudásuk, amit pálcával képesek előhozni. A semmiből varázsolnak pusztán a kezük segítségével havat, jeget. Képességük használatát gyermekkoruktól gyakorolják és tanulják, kamaszkorukra már képesek teljes kontrollban tartani azt. Ezután jöhet a pálcás varázslatok megtanulása, ami kinek könnyebb, kinek nehezebb, de nagyjából életük végéig dolgozniuk kell rajta, hogy minden varázslatot legalább középszinten tudjanak használni. (Van, akinek egyáltalán nem működik ez a fajta varázsereje.)
Kinézetükben annyi az eltérés, hogy mindannyian nagyon világos bőrűek, tejfölszőkék, és szemük a zöld, illetve a kék árnyalataiban csillog. Ruházatuk jellegzetesen világos, hogy beolvadjanak havas környezetükbe.
Saját maguk építette otthonokban laknak, amiben a berendezés is jégből, illetve hóból áll.

Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkVilágleírás