31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Május 15-én (szombat) véget ér az Évnyitó, kérünk, addig zárjátok ott játékaitokat!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyElső emelet
"Vigadófreskó" folyosója - Varjassy Márk hozzászólásai (6 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Varjassy Márk
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 1095
Írta: 2013. július 17. 19:05 | Link

Az otthoni baglyoknak van az a kellemes, de most roppant kellemetlené vált szokásuk hogy akkor is megtalálják szegény címzett amikor nem is várja, soha rosszabbkor. A két szárnyas dög szélárnyékban vágódott be az egyik ablakon s bombázták agyon csomagjaikkal Márkot hátulról. Keletlen vendégeit mindenféle köszönöm nélkül intette arrébb a festmények hangos-kevésbé hangos kacagásai között. Saját borgőzös mulatózásaik mellett igazi attrakcióban lehetett részük, mire nem jó az alkohol hogy a legapróbb dolgok is hosszú nevetést okozhatnak. Otthagyva a kövön csomagját letérdelt hozzá, hogy megnézze mit is rejt. A papír mögül előbb egy könyvfedelet pillantott meg, alatta még többet tapintott ki. Ezekkel foglalkozhat majd eleget, pillantást sem vetett rájuk hogy akad-e olyan ami hiányzik még avagy sem. A többi inkább felkeltette a kíváncsiságát. Egy doboz aranymalbi, ezt gyorsan  eldugta a farzsebébe, valószínűleg nem kerülne kellemes elbírálás alá ha meglátnák nála, a kiskapukat pedig még nem ismeri. Levél se kellett ahhoz hogy tudja keresztanyjától jött ez a kis mellékes. Ahogyan az kis apanázs is, ez is hasonló sorsra került. A következő ami a keze ügyébe került már sokkal érdekesebb volt. Hosszú, vékony doboz, erősen átkötve. Nehezen boldogult vele ezért pálcáért nyúlt hogy feltépje a madzagot, vagyis kilazítsa és a dobozt barmolja szét ahogy megfeszült a kötés mentén. Két ujjal már könnyedén betudott nyúlni és kihúzhatta a másik pálcát. Ez valamivel hosszabb mint amit eddig magánál hordott, keskenyebb de sokkal gondosabban ápolt. Félretette mindkettőt és tovább kotorászott a dobozban míg a belső papír mellé egy kis cetlit is sikerült kihalásznia. Ezt is használd! Majd írj! B.
Ám legyen, gondolta magában, a szemetet, a másik pálcát és a könyveket lábával félretolta a fal mellé, az újjal pedig suhintott kettőt a folyosó távolabbi végébe. Meglepetten tapasztalta hogy milyen kényelmes érzés volt a markolása. Csak jobb lehet mint az előző, amit a közvetlen képszomdszégságában lévő két hölgy nem tudhatott, de valamiért még is tapsolni valónak vélték a kvázi semmit.
Utoljára módosította:Varjassy Márk, 2013. augusztus 13. 15:45 Szál megtekintése

12
Varjassy Márk
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 1095
Írta: 2013. július 17. 21:47 | Link

Még egy két mozdulatot tett a pálcájával hogy még jobban kiismerje azt, de hamar bebizonyosodott hogy kicsit korai volt az öröme hogy ezzel jobban járt. Nem gondolta volna hogy ennyire átok lesz hogy lemondjon saját pálcájáról viszont így volt a biztosabb. Ennek kéne működnie. Épp közelebbről vizsgálta volna – na nem mintha pálcaszakértő lenne, csak amolyan dilettáns ártalom – amikor megszólították hátulról. Miközben megrázza a felnyújtott kezet, mutatkozik be ő is.
- Varjassy Márk, vagyis inkább Márkó. - A neki szegett kérdésre még egy kicsit arrébb rugdosta a kupacot, ezzel szinte megadva a választ. - Igen igen, könyvek és könyvek, át sem néztem őket, már a mennyiségük is rémisztő így elsőre. Szenvedek velük majd eleget...
Közben pálcáját a másik mellé becsúsztatta a farzsebébe ami csak a kísértést erősítette fel benne hogy rágyújtson.
- Ám én is levitás volnék, talán már láttalak is de nem vennék rá mérget.
Hunyorított hátha úgy eszébe jut valami a srácról de nem járt sikerrel a gondolatai között. Közben az elhatározása is meglett volna már tényleg rágyújtson de csak a dobozt vette elő, talán észre sem vette senki mert oldalt tartotta a kezét. Körülöttük már több kép asztalánál is pöfékeltek a bor és uniqum mellé, s még a füstszagot is érezni lehetett az alkohol mellett. Ekkor bővült társasága még  egy személlyel. Na őt viszont már látta futólag néhányszor. - Hali, látom levitás bűnbarlangosdít tartunk ezek szerint.
Hiszen körülöttük már elég jó a hangulat így kora estével így már kevésbé habozott hogy ő is rágyújtson, nekidőlve az ablakpárkánynak, régi pálcáját használva gyújtónak. A lányt csak nem zavarja a többi mellett, meg kettejük között kicsit fedezékbe is van. A dobozt kitette maga mellé rábiccentve hogy vegyen aki aki szeretne. Kiátkozni a közös házi kötelék végett csak nem fogják, még ha valószínű ők ketten ismerik is egymást. Ja meg hogy a lány nem prefektus vagy egyéb, de ennyit megért már a dolog.
Utoljára módosította:Varjassy Márk, 2013. augusztus 13. 15:44 Szál megtekintése

12
Varjassy Márk
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 1095
Írta: 2013. július 17. 22:46 | Link

A vénlány és Rufus Cheesy

Egy szál cigarettával mindig kellemesen elvan, főleg ha abból az egyből van több is. De persze beszédes társaságban még inkább kellemes ez az élvezet, főleg ilyen nemzetköziben. Legalábbis számára. A képekkel így van ő is, bár kicsit másképp, így szóvá utóbb teszi csak Keiko nemtetszését. Hirtelenjében csak egy szemforgatással nyugtázza, de közben elővesz egy egészen kis zacskót. Anno nemesebb célra kapta hogy apró dolgait abban rejtse e, de inkább befogta amolyan hamusnak, a bűbájnak hála végtelen mennyiségben szemetelhet benne, csak a kiürítése hosszadalmas.
- Valamiért én jobb szeretem a mugli képeket, már bocsánat, - teszi hozzá sietve a körülötte álló festettekhez – de azokba azt látok amit én akarok, vagy amit a festő akart. Nem játsszák túl magukat s nem is beszélnek annyit.
Közben a csikkét látványos gesztussal és széles mosollyal beleejti a kis szütyőjébe hogy Keiko is jól lássa. Végtére is igaza van, de azért nem fog hozzá igazán helyeselni. Így most már mindenki jól lehet és a baj se fenyegetheti egyikőjüket sem, mert valószínűleg őket is meszelnék vele együtt. Nem lenne túl jó kapcsolat kezdet egyikőjükkel sem. Rufus kérdését sem figyelmen kívül hagyva kicsit elgondolkozott hogyan is válaszolhatna, kicsit még esetlenül mozog a kastélyon belül. N de majd kifejti Rufus után ha tőle kérdezte meg Keiko.
Utoljára módosította:Varjassy Márk, 2013. augusztus 13. 15:44 Szál megtekintése

12
Varjassy Márk
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 1095
Írta: 2013. július 18. 15:48 | Link

A gonosz, Keiko és Rufus

Na erről a Rembrandtos esetről ő is hallott már valamit. Még az is rémlik neki hogy Munkácsy képei is hasonló sorsra juthatnak pár évtizeden belül, de mielőtt megkérdezte volna Rufust hogy tényleg így van-e, kis tasakja önállósította magát. Még időben nyelte el a csikket és már repült is el Márk kezéből, hirtelenjében utána se tudott nyúlni érte, csak tétlenül nézhette végig ahogy eltulajdonítják. Társaságuk egy újabb tagja volt a tolvaj. Valamivel idősebbnek is tűnt náluk aki vagy a többieket ismeri hogy ilyet megmer csinálni, vagy ami valószínűbb hogy inkább valami prefektus fajzat lehet. A többiek mentegetőzése is csak ezt támasztotta alá, ehhez nem is kívánt bekapcsolódni, kisegítette őket Ádám is. A második kérdésre meg hogyan is válaszolhatna, bagóst kérdezni hogy miért csinálod eléggé költői kérdés. Kicsit bosszúsan is tekintett a másik lányra, majd mintha másoktól várná a választ tekintett oldalra az egyik festett társasághoz, de azok csak nevetve koccintottak rá.
- Ez nem az aminek látszik! - Kezdett hozzá valami banális magyarázathoz, köhintett hozzá egyet majd így folytatta immár mosolyogva. - Orrsövény ferdülésem van, s arra használom, jobb mintha ezt azt szednék be vagy csepegtetnék, na meg viccesebb is. Ha... ha akarod bele is nyúlhatsz a tasakba bár csak a csikkeket dobálom bele, de nézd csak meg nyugodtan!
Javasolta készséggel mintha csak ajándékul adta volna a másik lánynak. Zsebre vágott kézzel nekidőlt a falnak és remélte ennyivel megússzák a dolgot, s csak nem lesz gusztusa a lánynak kutakodni mert elég sok piszokkal járna a dolog. Ha pedig még is, a mugli cigit csak nem ismeri, a kegyes füllentése meg nagyobb gondot nem okozhat számára mint amibe belekerülhetett. A többiek ártatlanságát pedig nem nehéz elhinni, bár amennyire erős már az ital meg füst szag a képek által még nekik is nehézséget okozhat maguk tisztára mosása. Csoportos büntetésnél kaphat majd a fejére, na gyors eloszlatva a prefektus vélt vagy valós tévhitét így folytatta Márk.
- De nekik ehhez semmi közük! Csak úgy összeverődtünk.
Utoljára módosította:Varjassy Márk, 2013. augusztus 13. 15:44 Szál megtekintése

12
Varjassy Márk
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 1095
Írta: 2013. július 18. 22:56 | Link

A keresztanya, sorstársak és a tanár úr

A minősítés ellenére ezek szerint mégse győzte meg a prefektust, kár érte. Legalább nyúlt volna bele a zsákjába hogy kicsit összepiszkolja magát és undor üljön ki az arcára, kis káröröme lehetett volna Márknak de nem jött össze. A baj pedig nem jár egyedül, na már csak a házvezető hiányzott, komolyan mi ez, tetemre hívás?  - Csak nem akar pontot levonni ha már ennyire szoros a verseny, azért remélhetőleg tudja hova húzzon a szíve. - Ezen gondolatok közben egy bátortalan mosolyt megejt felé a köszönéssel együtt. A két háztársa eléggé ártatlan képet vág a történtekhez, ez biztosan meghatja. Előrébb lépett, kicsivel jobban a többiek mögül majd mellől, ő a céltábla, kerüljön csak az előtérbe. Rufusék had menjek csak ahogy rákérdezett, részéről áldása rájuk.
Rédeynek pedig tökéletesen igaza van de ezt nem helyeselheti! Legközelebb nem esik ebbe a hibába, otthon is sikerült megoldani suttyomban, itt se lehet másképp és nehezebb. Apja mellett a házi manók is beálltak Márk levadászásában ha füstszagot szimatoltak. Erre itt amatőrködik... Jaj Mááárk! De a prefi következő kérdése már könnyített a lelkiismeretén, ami elég gyenge, csak a háztársai miatt áll valahogy ingatagon.
- Lehet szerezni a prefektusoktól!? - Mintha valami hatalmas tudás birtokába jutott volna ezzel úgy felcsillant a szeme. - Legközelebb ígérem tőletek veszek akkor! De akkor én mennék is a többiekkel mert hát elég késő van...
Ha kell tenyerét megvágja hogy vérezzen s egy Mária szoborra helyezve mond esküt. A gondolaton saját maga is elmosolyodott de gyorsan abbahagyta nehogy azt higgyék már abban a képzetben van hogy százszázalékosan megúszta. Azért a keresztanyáskodás szerepe a prefinek kissé megnyugtatja.
Utoljára módosította:Varjassy Márk, 2013. augusztus 13. 15:44 Szál megtekintése

12
Varjassy Márk
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 1095
Írta: 2013. július 22. 10:31 | Link

A büntetés feloldása

A múltkori eset első részét még másnap megoldotta, kis rábeszéléssel ugyan de sikerült neki. Az esszé megírása már macerásabb volt, nagyon nehezen áll neki a dolgoknak. Ráment egy egész estéje mert mindig talált valami jobb elfoglaltságot annál ami épp a kötelessége volt. Olyan fél 2 körül csak megszülte végül. Átmásolta egy új pergamennlapra, Sharlottetól származó írást pedig megbűvölte hogy tintának hasson, amit ceruzával véstek rá mindketten. Reggel amint nagy nehezen kimászott az ágyból, első dolga hogy keresett egy baglyot, nem személyesen akarta átadni, s így sikerült letudnia a büntetést. Szabad ember.


Varjassy Márk
Levita, I. évfolyam


Az osztozkodás öröme és a tiszta szív varázsának megváltó ereje


A kedvesség és  adás nálam mindig meglévő hajlam volt, ha lehetőségem engedte, nem sajnáltam semmit. A büntetésem kiindulópontját is szívesen kínáltam fel Keikonak és Rufusnak is.
Hogy adni mennyire jó s ebben én milyen kiváló vagyok, azt a kötelezőn kívül két esetben támasztom alá.
Házi manónknak, Fanninak minden karácsonykor adok egy kisebb csomagot. Sose kért semmit – miért is tette volna - és mikor először ajándékoztam meg furcsán nézett rám, ahogy a szüleim is. Fanni szinte sértésnek vette és azt hitte elakarom bocsájtani, mert a nagyival varrattam neki egy köténykét. Anyámnak kellett elmagyaráznia hogy erről szó sincs, csak mivel kicsi vagyok, nem érthettem hogy őneki nem kell ajándék, mert egyáltalán nem igényli azt. Az évek múlásával megértette miért adok neki is, viszonzásul a segítségért, amit utánam volt muszáj takarítani a romokat. Igyekszem ötletes is lenni, tavaly egy Domestossal leptem meg, ugyanis érdekli hogy a muglik hogyan is takarítanak manók nélkül.
Persze nem csupán azokkal teszek így akiket ismerek. Olykor mászkálok a főváros muglilakta részeiben is. Túl sokszor leszólítanak, adjak aprópénzt – Mire menne sarlóval és knúttal? - vagy cigit. Namármost a cigi nekem is drága, de jobb híján mit tehetek? Ha volna apróm és másoktól is összeszed valamennyit akkor vajon mit vesz belőle? Lehet kicsit sztereotip vagyok, de vesz ételt, okés, attól jóllakhat, de ha adok ami nekem is káros szenvedélyem, hm, hát valamiért még is jó nekünk. Sokaknak lehet az többet ér, mint az a kis apró, ráadásul nagy lemondás nekem is, de aki teheti adjon inkább aprót természetesen.

Mellékelem jótettem írásos tanúsítványát is.


Varjassy Márk úriemberhez méltón, önzetlenül viselkedett velem, a büntetését teljesítette!

 Sharlotte Johanson

--------------------
         aláírás

(Gondoltam inkább ide írom mint postán küldjem el, legyen valahogy lezárva mert ehhez hszt szerintem már senki sem fog írni.)
Utoljára módosította:Varjassy Márk, 2013. július 22. 10:34 Szál megtekintése

12
"Vigadófreskó" folyosója - Varjassy Márk hozzászólásai (6 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyElső emelet