36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Koppány Richárd összes hozzászólása (64 darab)

Oldalak: [1] 2 3 » Le
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 5. 17:06 Ugrás a poszthoz

Drámaian kivágódik a Társalgó ajtaja, és fájón nyikorogva nyög egyet a tokjában. Sűrű, színpadias füst dől be rajta, melyből egy ösztövér sziluett bontakozik ki. Elmosódó férfialak, távoli sóhaj a semmi tengerében, szilfaüszögként hamvadó jelenlét... Egyszóval állati heroikus!!
- Na szevasztok, szilvásbukták! - rikkantja el magát élesen, majd fülsiketítő csörömpölés közepette átbucskázik a küszöbön.
Arccal tompítja a padlót, ahogy azt illik - sőt kötelessége - egy drámai hősnek.
- Miről maradtam le? - kérdezi érdeklődve a kanárisárga szőnyegtől, mintha az a legjobb barátja lenne.
Há' na. Talán nem kellett volna keresztülzuhanni a szárazjeges vödrön, amit egészen az Eridonból cipelt magával idáig a misztikus hatás kedvéért.
- A grand belépő érdeklődés hiányában elmarad - fordul át hasról a hátára, és szemügyre veszi a plafont is. - Csúcs!
Közben átlép rajta, meg a veder füstölgő romjain két felsőbb éves, akik kissé szkeptikusan néznek rá, de a drámai hősök első számú szabálya, hogy senki nem esik pánikba.
- Csőzi! - mondja a fiú. Gyorsan feltornázza magát ülő helyzetbe, és kíváncsian körülnéz. - Jé, itt van kaja?!
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 5. 18:16
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 6. 08:39 Ugrás a poszthoz

- Nyugi, csak a méltóságom tört szilánkosra, én egyben vagyok - feleli könnyedén, mivel tényleg nem csinál elvi kérdést egy pofáraesésből. Sem.
Imbolyogva feltápászkodik a földről, büszkén kihúzza magát, majd lepöccint egy nem létező pormacskát a kapucnis pulcsija válláról.
- Soha jobban! - jelenti ki, aztán menyétvigyort villantva odacsalinkázik a könyvet szorongató lányhoz és a csávóhoz, aki az imént hozzá szólt. A szárazjeges vödröt otthagyja a terem bejáratánál, hogy más is hasra eshessen benne, ha akar.
Amint közelebb ér, látványosan kirajzolódik az arcán egy masszív zúzódás, mely a bal szemzugában kezdődik, és egészen halántékig ível. Ezt tutira nem most szerezte, mikor bezuhant a terembe, mert már sárgáslila árnyalatot öltött.
- Akartam egy nagy, drámai belépőt. Ezért kellett a vödör - magyarázza a többieknek, miközben lehuppan a kanapéra a srác mellé. - Végtére is az első benyomás fontos, szóval mindent egybevetve kijelenthetem, hogy sikerült!
Elégedetten bólint. JA! Nem pont úgy, ahogy tervezte, de határozottan magára vonta az összes jelenlevő figyelmét, legalább egy döbbent pillantás erejéig.
- Koppány Ricsi vagyok, Eridon ház. Szevasztok - mutatkozik be illendően. A lánynak int, a fiúnak kezet nyújt, és amennyiben megkaparintja a markát, a szuszt is kirázza belőle.
- Jól áll neked a piros amúgy, ugye megehetem a sütidet? Előtte csinálnék róla képet Inasgrammra - hadarja dallamos stájer akcentussal, közben előrántja a mobilját a pulcsija zsebéből, és meglengeti a leányzó orra előtt. - Kell a fotódokumentáció a képzeletbeli rajongóimnak, t’od.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 6. 08:49
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 7. 11:28 Ugrás a poszthoz

Próbál feltűnés nélkül közlekedni - azaz egy ruszki torpedóromboló kecsességével kúszik le az udvarra.
- Hol is vagyok?... - teszi fel a banális kérdést immár sokadszor mai nap folyamán, miközben átlépi a kis boltíves ajtót a folyosó végén, és egy puccos botanikus kertben találja magát.
- Ach, du heilige Scheiße, itt meg mi történt?! - szalad fel a szemöldöke a homloka közepére, amitől rögtön egy dülledt szemű cickányra hajaz.
Ez a hely pont úgy fest, mintha felrobbant volna egy virágbolt, meg két kertész. De há' végül is nem mindegy? A lényeg, hogy kevésbé legyen szem előtt, mint a tantermek közepén vagy az ebédlőben.
- Szia, creepy szobor - csalinkázik el a szökőkút mellett zsebre dugott kézzel. Az aprólékos kőfaragás során nagy gondot fordítottak arra, hogy a központi alak roppant bölcs és tiszteletet parancsoló varázslónak nézzen ki. Ezért aztán Ricsi gyorsan felvési gondolatban a bakancslistájára, hogy alkalomadtán tanga bugyit húzzon az ipse fejére. (Előtte még kell szereznie valahonnan egy tanga bugyit.)
A retinaszaggató virágkavalkád ellenére éppen egy ilyen helyet keresett. Szabadtér is, meg nem is, és meg lehet húzódni a bokrok alatt anélkül, hogy egy prefektus az arcába állna korcsolyával.
Beleszimatol a levegőbe, és elmosolyodik. Oh-hohó! Van itt már más rendbontó is. A cigarettafüst jellegzetes illatát követi, mint a róka, és két sövény között kipenderülve egyenesen egy idősebb leány elé toppan.
- Helló! - köszön lelkesen. - Ez itt a kijelölt dohányzó részleg, ugye?
Választ sem várva a kapucnis pulcsija zsebébe kotor, és előránt egy szál cigarettát, ami minden bizonnyal nem a gyárban készült, mert gyanúsan pufók és girbegurba.
- Adsz tüzet? - biccent a lány kezében tartott öngyújtó felé. A huncut pofázmányán még mindig (vagy már megint) éktelen sárgáslila zúzódás virít, de mivel vigyorog, mint a torkosborz, nem úgy tűnik, mintha zavarná a dolog.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 31. 09:10
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 8. 15:31 Ugrás a poszthoz

Semmiféle engedélyt nem adott le senkinek, ezért a kastélyt hivatalosan nem hagyhatja el, de ez természetesen nem akadályozza meg abban, hogy kreténséget csináljon. A főnix szobron csüng fejjel lefelé, mint egy makákó - és pontosan ilyen érzetet is kelt.
Hideg van, a lehelet fehér párává sűrűsödve illan el a levegőben. Az iskola himnuszát énekeli kamaszos kappanhangon, és közben vidáman lengeti a pálcáját maga mellett. A jobb keze be van fáslizva, a fehér anyag élénken kandikál ki a könyökhajlatig csúszott talár alól.
- I'm the baaad guy! - csapja hozzá az utolsó sorhoz az oda tökéletesen nem illő Billie Eilish refrént.
A vaskapu előtt jó nagy kupac hó gyűlt már össze a kalimpálása nyomán, és feltett szándéka, hogy az első erre járónak a nyakába lapátolja az egészet. Mert vagy ez, vagy a repedések számlálása a hálókörlet plafonján, és utóbbi pont olyan unalmas, mint amilyennek hangzik.
- DUH!
S lám, végszóra fel is tűnik az áldozat a látóhatáron. A kastély felől érkezik szapora léptekkel, minden bizonnyal a faluba igyekszik. Szőke, halovány és lenge - vagyis tutira Levitás, naná.
- Szevasz - vigyorog. - Megtennéd lécci', hogy belefejelsz? - bök a hókupac felé a nempálcás kezével, amint a lány hallótávolságon belül ér.
Senki nem mondhatja a Ricsire, hogy nem elég udvarias a nőkkel. Ugye? Ugye.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 8. 16:04
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 8. 17:29 Ugrás a poszthoz

- Aha - vágja rá szemrebbenés nélkül, majd hasból felhúzza magát, bal kézzel elkapja a főnix szobor csőrét, és a lábát kiakasztva landol a fagyott földön. PUFF!
Most jön az a rész, hogy be kell panírozni az áldozatot a hóba, aztán ízlés szerint tojássárgájába, és végül megint a hóba. Ilyenkor a lányok rendszerint visítanak, mint mikor libát ráznak boroshordóban, és ettől Ricsinek mindig éktelen röhöghetnékje támad.
- Na de várj már! - szalad fel a fél szemöldöke kritikusan, amint megáll a lány előtt.
Mit áll? Magasodik.
- Te miért vagy ennyire... pöttöm?!
Megvizsgálja a Levitást jobbról-balról. Ha a csaj ennél kisebb lenne, lehetne kelta tündérmanó. Vagy pirog.
- Banyek.
Végül úgy dönt, hogy ha kirúgja a lábát, és belenyomja a szép hókupacba, az biza' olcsó győzelemnek számít. Lelkileg üres élménynek találná, hogy egy negyven kilós madárkát fektessen két vállra.
- Na mindegy - hessenti el a gondolatot kegyesen. - Van nálad kaja? Hova indultál? Mi a neved? - kérdezi fontossági sorrendben. Közben elteszi a pálcáját, és lehúzkodja a talár fennakadt ujját a jobb karjára.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 9. 11:32 Ugrás a poszthoz

- Na, ezt már szeretem! - biccent elégedetten, miközben a pillantását hunyorogva végigfuttatja a termen.
Mondták a srácok odafönt, hogy van itt valahol kondi, de egyik se jött le vele edzeni, mert lusta szarok. Ricsi majdnem fél órát bolyongott a Keleti szárnyban egyedül, mire elkavarodott idáig.
Hercig eleganciával cseszi le a nyakában lógó törülközőt egy padra, előkotorja az iPodját a zsebéből, majd lezuttyan a háttámlás szobakerékpárra. Harminc perc before-after kardio nélkül nincs értelme súlyzózni, de ez a rész unalmas.
Nem visel semmit, csak egy sortot meg sportcipőt. Így sétált végig a kastélyon, egy szál gatyában-törülközőben, és időnként megállt portrékat nézegetni. Kb. fél éve berobbantak a hormonjai, ebből kifolyólag szikár és kemény vázizomzatot kezdett növeszteni, de szerencsére prímán elterelik a figyelmet a testét tarkító haraglila zúzódások a fejlődő bicepszeiről. Több rajta a folt, mint egy luxus escort ágyneműjén.
Az iPodján pötyög, és bepöccinti a wireless füleseket. Aztán nyomat egy vigyorgó selfiet Inasgrammra. @pokolmonguz, hesteg edzés, hesteg bekaphatod.
Mire a posztolásra nyom, a vidám kifejezés elillan az arcáról, átadva a helyét a fókusznak meg még valaminek, amit nem lehet szavakba önteni.
- F'szom... - morogja, de a hang nem jut messzebb a saját fülénél.
A következő harminc percben felnyomja a pulzusszámát, és konzekvensen elsikálja az agyában a dühös emlékeket.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 10. 12:00 Ugrás a poszthoz

Nagyot csattanva zuhan át egy random bőröndön, és lesmárolja a Bejárati csarnok kőpadlóját. Megint.
- Mi a fffu...ckereszt?! - hörög szemrehányóan. Megtanulhatná már, hogy ha a plafont nézi állandóan, akkor előbb-utóbb pofára esik. Inkább előbb, mint utóbb, dontvörri. Lassan rutinból nyalogatja a moha ízű járólapot.
Felpattan a földről, mintha mi sem történt volna, és egy könnyed mozdulattal hátrakotorja a kócos séróját. A frizurája semmivel nem lesz rendezettebb, mint előtte volt, de legalább az érzet megvan. Jóazúgy! A talárja alól kivillan a befáslizott jobb keze, és az ujjpercein virító horzsolások.
- Hallod? - pillant a csarnok közepén tanácstalanul ácsorgó lányra. - Te miért aknásítod el a terepet? Náci rohamosztagnak érzed magad?
Aztán alaposabban szemügyre veszi a kiscsajt, és a szája cickányos vigyorra húzódik. A tekintetében huncut fény villan, mert imád kötözködni, amíg egyszer valaki visszakézből rá nem nyom egy Avada Kedavrát, és kalandja véget ért. YOU DIED!
- Mi ez a sáskajárás színű árnyalat? - bök a lány hajára. - A fodrászod öngyilkos lett?
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 10. 13:45 Ugrás a poszthoz

Lemondóan szusszanva veszi végleg tudomásul, hogy kénytelen megvárni a következő erre járót, aki remélhetőleg egy két méter magas, robusztus végzős lesz. Abba sokkal mókásabb belekötni, mint egy őzike szemű kicsi lányba.
Majdnem minden kérdést és megállapítást ignorál, mert egy sakálfióka. (Vitán felül.)
- Ne nézz már így! - fortyan fel, azt persze nem definiálja, hogy az "így" pontosan mit jelent. A lányról üvöltő ártatlansággal nem tud mit kezdeni, csak forgatja magában ide-oda, és próbál fogódzkodót találni. Nem elég aljas ahhoz, hogy ezt figyelmen kívül hagyja, pedig vicces lenne megrázni őt a két bokájánál fogva, és kipotyogtatni belőle mindent, amit cipel. Mint a rajzfilmekben.
- Ricsi vagyok - jelenti ki határozottan, mert ebben legalább 100%-ig biztos. - Ha adsz kaját, átengedlek. Ha nem… Hát akkor is, de megnyalom a fejedet.
A bully-ing csúcsa, és tapasztalatai szerint maximálisan hatékony módja a szocializációs interakció berekesztésének, ha az ember összenyálazza a másik arcát.
Olyasmi, hogy a Lili esetleg pálcát fog rá, és falhoz nyekkenti, fel sem merül benne. Azaz vagy félelmetesen vakmerő, vagy… nos, félelmetesen hülye. Bármelyik is, nyilván nem könnyíti meg a csöpp Levitás helyzetét, és zavartalan lejutását Bogolyfalvára.
- Verstanden? - kérdezi végül elégedetten. A mosolya túl dévajul világlik.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 10. 14:01
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 10. 15:36 Ugrás a poszthoz

A sport az egyetlen, amibe bele tudja gyilkolni az összes kamaszos frusztrációját, így abból kizökkenteni még akkor is nehézkes, ha az edzőtársa egy nyegle paraszt felsőbb éves, aki annyit se vakkantott ide, hogy "Csá." Ámbár a Nagy Magatartási Kódex épp nem lapul ott Ricsi zsebében, úgyhogy nem is veszi különösebben zokon a passzív agressziót, amivel a srác látványosan figyelmen kívül hagyja őt.
Kardio alatt nem izzad, csupán az arca pirul ki a megugró szívritmustól, és kellemesen éber állapotba hozza a tekerés. Mire végez, már minden izma valami nehézért jajong. Leperdül a szobakerékpárról, és hevesen kokettálni kezd egy pár súlyzóval.
- Hé bástya! - kiált oda a futópályán galoppozó, láthatóan szerkezethibás csókának, miközben kipattintja a füleiből a wirelesst. - Nem zavar a zene, ugye?
Verbális reakciót nem vár, elvégre tök mindegy, hogy mi a válasz. Seperc alatt kihangosítja a Rammsteint, csutkára nyomva a hangerőt a felrúnázott iPodján.
Rendkívül nyilvánvaló szándéka közvetve felcseszni vele a másik suhancot. Nem is ő lenne, ha nem játszana törpe wannabe-alfahímet. Ez megint az a klasszikus helyzet, amikor senki nem kelt vele versenyre, és senkit nem érdekel, de Ricsi azért körbehugyozza a területét. Biztos, ami biztos.
Ha lenne benne józanság, garantáltan nem tenne ilyet, de szerencsére egy fikarcnyi sincs. Plusz minden kondis tudja, hogy ha Till Lindemann ordítja az agyadba, hogy "ICH WILL!", akkor kétszer olyan hatékony az edzés.
- SZÍVESEN! - süvölti túl a dübörgő basszust, majd vigyorogva felmarja az egyik kiszemelt súlyzót egy fekpad mellől, és lezuttyan vele a műbőr ülőkére. Látszik, hogy a Bagolykövesek nem viszik túlzásba a kondizást, mert minden gép és fitnesz eszköz vadiújnak tetszik a nagy teremben.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 10. 20:52
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 10. 16:12 Ugrás a poszthoz

Ha tudná, hogy "igen kedves fiú"-ként aposztrofálták gondolatban, valószínűleg elgurulna a röhögéstől. Akkor is, ha irónia volt. Szerencsére azonban nem gyötri a legilimencia kínzó terhe - meg úgy általában semmilyen teher, amit nem akar magára venni.
- A jó hír, hogy én sem tudom, merre kéne menned - mondja segítőkészen, a lábával arrébb rugdosva egy kisebb méretű, kósza utazótáskát. - A saját házamat, az Eridont sem mindig találom meg, úgyhogy tegnap a könyvtárban aludtam.
Mindezt olyan könnyed, magától értetődő természetességgel jelenti ki, mintha a vasárnap koradélutáni időjárásról csevegnének éppen.
- Alaprajzom nekem sincs - vonja meg a vállát. - De ha gondolod, bekövetlek Instán.
A kettőnek nyilvánvalóan semmi köze egymáshoz.
- Szóval a hajad egy Én kicsi pónim kataklizma, minden világos - biccent. - Akarod, hogy megvárjak veled egy prefit, vagy bárkit, aki útba igazít? Vagy esetleg hozhatok neked két napi hideg élelmet. A kajáldát történetesen tudom, hol találom - bök a róka orrára, ezzel jelezve, hogy szag után szinte bármit lenyomoz.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 10. 17:16 Ugrás a poszthoz

Egy úriember készségesen segítene a bőröndök cipelésében, ebből kifolyólag ő csak áll zsebre dugott kézzel, és szkeptikusan figyeli, ahogy a kék hajú lány a csomagjaival zsonglőrködik.
- Egyébként... - billenti félre a fejét. - Koppány Ricsi vagyok.
Gondolatban végigpörgeti az összes létező varázslatot, amit ismer - vagyis mind a hármat -, majd úgy dönt, hogy ha akarná se tudná szponzorálni a csajt. Kár a gőzért.
A katasztrófa elkerülhetetlen, úgyhogy higgadt pislogással figyeli, mikor a leánynak sikerül földhöz csattintania az egyik pakkját, és mindent szétszórni belőle, a csarnok teljes hosszában.
- Klassz - kommentálja vérlázító ignoranciával.
Valahol a tudata mélyén érzékeli ugyan, hogy most Edward Cullenbe kéne kapcsolnia, és gálánsan összeszedegetni a szétszóródott csetreszeket meg papírokat. Közben meg is dicsérhetné a kékség rajzait, és az már majdnem zöld lámpa az első csókhoz.
Yup! Pontosan ezt kéne csinálnia, úgyhogy megteszi, ami tőle telik:
- Hát ez jó béna volt - röhögi el magát.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 11. 10:08 Ugrás a poszthoz

A kézilabda élesen csattan a bal járomcsontján, majd gellert kapva elszáguld az evezőgép meg az elliptikus tréner között, és a szemközti falról visszapattanva elgurul egy zsámoly fedezékébe.
- ARGH! - hallat gyomorból jövő torokhangot, mely erejében és hangszínében is arra emlékeztet, mint mikor egy fiatal jávorszarvasbikát egyensúlyoznak piszkavason.
Az ütés váratlanul érte, de az események ilyen irányú kifutása nem. Először a fejét félrebillentő koppanást érzékeli, a fájdalom csak utána lökődik fel az idegpályák mentén, néhány pillanatra elhomályosítva a látását.
Kiejti a kezéből a súlyzót - nem a lábára, hanem a bokája mellé -, majd az állkapcsához nyúl. Hát ez bizony félrecsúszott. Megint. A jobbjával recsegve visszarántja az ízületi szalagot a helyére, a másikkal kinyomja a Rammsteint az iPodon. Az edzőteremben hirtelen túl nagy, és túl baljós lesz a csönd.
Néhány másodpercig még pislog maga elé, míg az éles fájdalom lüktetni nem kezd a fogsorában, aztán felkel az ülőkéről. Szokatlanul magas egy elsőéveshez képest, és a testén viseli a komplett országos autóatlaszt, különböző zúzódások formájában.
Na, ez már nem arról szól, hogy ki hugyoz messzebbre, hanem arról, hogy ha megütsz, azt bizony visszakapod, bástya.
- Most akkor billentsem ki én is a te állkapcsodat? - kérdezi nehézkesen ejtve a szavakat, ám sokkal higgadtabban, mint azt a helyzet indokolná egy sértett kiskamasz esetében. Nem dühös, még csak nem is különösebben fenyegető, de azért ott villog a kihívás a tekintetében. Nem az első rodeója a kölyöknek - és valószínűleg nem is az utolsó. Problémás kis pokolfajzat.
- Ha balhézni akarsz, akkor gyere ide - bök maga elé a tornaszőnyegre. - Ne legyél aljas hulladék.
Élettani helyzetben egy tizennégy éves ritkán ugat be egy jóval idősebbnek, főleg miután az kipattintotta az állkapcsát a helyéről, de Ricsiben annyi félelemérzet sincs, mint orosz rulettben jackpot.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 11. 15:03 Ugrás a poszthoz

Elkapja a felé dobott öngyújtót, mint a vércse, és egy rutinos kattintással rápöffent.
- Mér'? - kérdezi reszelősen, lenntartva a füstöt. - Van jelentősége?
Visszadobja a gyújtót, majd pár másodpercig kíváncsian méregeti a csajt. Jó feszkósnak tűnik, szinte vibrál, és ordít róla, hogy elege van az egész világból. Vagyis még egy okkal több, hogy Ricsi a vérét szívogassa szegénynek. A felborzolt kedélyállapot a provokáció legjobb táptalaja. Freak-YESSZ!
- A biológiai kor önmagában nem tesz bölcsebbé, csak tapasztaltabbá, de ha hülye vagy ahhoz, hogy az élettapasztalataidból levond a megfelelő konzekvenciákat, akkor így is, úgy is rácsesztél, sz'al ezért van az, hogy messze nem minden öreg ember bölcs, sőt mondhatni, ostoba - hadarja egy szuszra, miközben kiengedi az orrán az égésterméket, mint egy sárkány. Vicces, amikor ilyen Lakatos Koelhói sufnibölcsességek esnek ki a cickány pofáján.
- Tizenhat vagyok - feleli aztán, majd kisfiúsan félrebillenti a fejét. A felsőbb évesnek az arcára van írva a kétely, meg hogy ezt tutira nem kajálja be, úgyhogy hozzáteszi:
- Tizenöt... Na jó, tizennégy. ÉS FÉL!
A cigijének gyanúsan őszi gazégetésre emlékeztető szaga van, és persze szemtelenül fújja a füstöt a lány szemgolyóiba a következő pöffentésnél.
- Richárd vagyok egyébként - mutatkozik be előzékenyen, mert azért volt gyerekszobája. (Még ha fel is robbantotta párszor.) - A barátaimnak Ricsi, anyáméknak "KoppányRichárd-mitműveltél-mármegint?" - mutat macskakörmöt a levegőben a bal keze mutató- és középső ujjával, a muterja ideges hanglejtését utánozva.
- Kérsz? - nyújtja aztán a másik felé a parázsló csikkét. - Ettől lelazulsz ám. Jobb, mint az a szar, amit zsinórban szívsz - biccent a csaj második szál cigarettája felé.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 11. 18:11 Ugrás a poszthoz

- Csá Maja - tartja fel a jobb tenyerét üdvözlésként, mintha a forgalmat akarná megállítani, vagy a USS Enterprise-ról érkezett volna teleporttal.
Érdeklődve figyeli, hogy van, aki még nála is pancserebb, pedig az ő megérkezése a Társalgóba szintén drámai volt. Szárazjég, mennydörgő performansz, heroikus csukafejes, stb. Jobb ezt nem feszegetni.
- Öhm... - dörgöli meg az állát, amíg végignézni, ahogy az új lány a saját lábában orra bukik, és egy hangos csattanás kíséretében elnyúlik a térkövön. Meglehetősen látványos demonstrációja ez a kellem és kifinomultság festői kombójának. Nagyon ballerinás.
- Tényleg ki akarod nyírni magadat az első napon? - kérdezi, miközben a fél szemöldöke a homloka közepére szökken. - Csak mert ha igen, van nálam gandzsa, és beszélhetünk az... ö... problémáidról? - firtatja inkább óvatosan, semmint kijelenti. Há' sose lehet tudni, hogy ki milyen traumákkal küszködik. Nem igaz? De.
- Hagyd azokat a bőröndöket - legyint. - Az enyémek is maguktól felkerültek a hálókörletbe.
Ezt persze mondhatta volna korábban is, de akkor lemarad erről a páratlan Anasztézsa Sztíles esik-kel mutatványól, és azért biza' kár lett volna.
- Na gyere, szerintem rádfér egy kakaó - mondja, majd irányba állítja a csajt a kajálda felé. Nincs is annál jobb, mint mikor az ember folyékony cukorba áztatja a központi idegrendszerét.
- Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel!
S ezzel a végszóval vezeti el Maja Dexet a színről, hogy aztán majd valaki - aki ért is hozzá -, valóban tudjon segíteni a lánynak megtalálni a Levita tornyot.

Firhang le.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 25. 15:18
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 12. 19:08 Ugrás a poszthoz

Ma különösen szar napja van, ami abban nyilvánul meg nála, hogy full hangerőn üvölt a fülébe a Tirpa, és gonoszul szuggerálja az eget, nyilvánvalóan arra várva, hogy egy atombomba fénye villanjon a távolban. Enyhén kocognak a fogai a metsző hidegtől, ennek ellenére feltűrt ujjú pulcsiban támaszkodik a fekete kovácsoltvas korlátnak. A bal karja libabőrös, a jobb csak azért nem, mert vastagon be van fáslizva csuklóig.
Az ujjai között házilag sodort cigarettát tart, és magában motyogva szidja valakinek a felmenőit, natürlich németül. Nem nagyon törődik azzal, hogy mi történik akkor, ha mondjuk egy házvezető tanár besétál a teraszra, mert kedve szottyan levegőzni a farkasordító zimankó közepén.
Beleszív a csikkbe, ami felparázslik az ujjai között, majd kipattintja a wirelesst a fél füléből.
- Mit akarsz? - pillant hátra a válla fölött. Mágikusan ugyan nem érzékeli mások jelenlétét, és a diszkrét hörgést sem hallotta, de ha tartósan fixírozzák a háta közepét, azt bizony bárki megérzi.
- Farsangi buli van? - húzza fel aztán a fél szemöldökét. A lány a teraszajtóban pont úgy fest, mint egy smink- és fodrászbaleset tragikus áldozata.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 12. 20:30 Ugrás a poszthoz

- Fogalmam sincs, miről beszélsz - mondja halványan mosolyogva, miközben odanyújtja a félig szívott cigit a lánynak. - Úgy nézek én ki, mint egy díler?
(Zárójeles megjegyzés: igen, pont úgy néz ki.)
Hunyorogva méregeti a karneváli jelenséget. A spiné orosz akcentussal beszél, harsány és flegma, amivel nincs semmi gond, de ezen túl is van benne valami értelmezhetetlen Ricsi számára. Az biztos, hogy teljesen flúgos... ennélfogva ideális tárgyalópartnernek tűnik.
A szarkasztikus megjegyzést elengedi a füle mellett, mert bizniszben nem ismer tréfát meg személyeskedést. A tekintete kócos fejbúbtól csillogó klumpáig vándorol, majd elgondolkodva megdörgöli az orrát.
- Négyezer - biccent a cigi felé - és nem alkuszom - mondja röviden, tömören.
Ez természetesen szemérmetlen rablás, de ő nem a Máltai Szeretetszolgálat. Nem kevés kockázatot vállal nap mint nap, azt' a végén még ki is csapják a suliból. Nem mintha attól összereccsenne pszichésen.
- Igény szerint bővíthető a repertoár - teszi hozzá.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 12. 21:16 Ugrás a poszthoz

- Most komolyan megszagoltál? - vonja hátrébb a fejét.
Ja, komolyan.
Nem hat rá a könyörgés és a megfélemlítés sem, ahhoz ő túl... Eridonos. Habár ez a skatulya nem mentség a viselkedésére, Ricsi hajlamos nyíltan beleállni a konfliktusokba, és konzekvensen meghúzni a határokat. Nem véletlenül landolt a főnixek között.
- Devushka - csóválja meg a fejét. - Szoríts ki, ha tudsz.
Nem tűnik realisztikus fenyegetésnek, de ha a piac elbírja, és a kereslet továbbra is keresztezi a kínálatot, akkor tőle aztán nyugodtan érvényesülhet bárki.
- Négyezer per gramm - ismétli meg makacsul. - Ha nem tetszik, menj máshoz, vagy Dí-Áj-Váj. Csináld magad.
Félrebillenti a fejét, és kiül az arcára a jellegzetes cickányvigyor. Kétség kívül tetszetős, ahogy a lány teszi-veszi magát cigivel a kezében, és az apróját számolgatja, mint aki a buszjegy automata előtt ácsorog a Deákon.
- Elcsábíthatsz, de olcsóbb akkor sem lesz.
Pont. Ebből akkor sem hajlandó engedni, ha helyből leszo... Szóval ha helyből rimánkodni kezdenek neki. Ez itt nem az Ecseri piac, hanem egy iskola. (Jó vicc!) Úgyhogy nincs helye alkudozásnak.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 12. 21:37
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 13. 08:56 Ugrás a poszthoz

A zakkant spinéből sugárzó "je ne sais quoi"-tól a Ricsi arcán világló grimasszerű vigyor mosolygássá szelídül. Még akkor is, ha a másik totál kettyós, és egy tíztől provokatívig terjedő skálán, hát... erős tizenegyes.
A pénzérme, amit a lány hozzá pöcköl, lepattan az álláról, és elgurul a voidba. Tulajdonképpen egy arcizma se rezdül tőle, mert az "Ennyit érsz!" kijelentés az évek során megbízható, standard dogmává nőtte ki magát, és beépült a tudatába.
- Jössz még egy tízessel - jelenti ki, miközben belapátolja a kilónyi aprópénzt, és csörögve elsüllyeszti a kapucnis pulcsija végtelen zsebében. Majdnem olyan ez, mint egy női retikül, csak az övéből nem rúzs meg kompakt púder kerül elő, hanem USB-kábel, vényköteles gyógyszer, mobil és kalasnyikov vízipisztoly. Utóbbinak különösen nagy hasznát lehetne venni most, mínusz tíz fokban.
Türelmesen figyeli a lányt, ahogy az kényelembe helyezkedik a balkon szélén, és csak akkor szól, amikor amaz már kipakolta a teljes junkie-felszerelést.
- Találkozzunk húsz perc múlva a Bibircsókos banya folyosóján - mondja. - Mert ott nem jár senki, és nem fagy be a seggem. Csak ne nagyon pofázz.
Igen, közölhette volna korábban is, hogy vissza kell mennie a szobájába a cuccért, abban viszont hol az irónia? Igazság szerint azt tervezte, hogy vodkába áztatja az idegeit, de az ügyfél az első. Haloványan átvillan ugyan az agya hátsó részén, hogy van-lesz baj itt pár éven belül, ha már tizennégy évesen így szét van csúszva. No de! Jól viselkedő kisfiúk/kislányok ritkán írnak történelmet.
- Nyugati szárny, első emelet - bólint, majd zsebre dugja az átfagyott kezeit, sebességbe teszi magát, és enyhén bicegve elcsalinkázik az erkélyajtó felé. Hogy átcseszte-e a flúgost, az majd akkor derül ki, ha húsz perc múlva nem lesz sehol.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 13. 10:49
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 13. 12:51 Ugrás a poszthoz

Viszonylag pontos - azaz csak negyven percet késik a megbeszélt találkozóról. A holdkórosok úgyis megvárják. Többnyire nem sietnek sehova.
- Csá, hogyishívnak - köszön udvariasan (sic!) már messziről, és odaslattyog a bizarr külsejű lány meg a páncélja mellé.
- Kidekorálod, mielőtt fölveszed? - kérdezi a mellvértet borító vaskos porrétegbe ágyazott szívecskét vizslatva. - Írd bele a nevemet, lécci'. Ricsi vagyok.
Ezzel letudta a hivatalos részt, úgyhogy jöhet a gyakorlatias. Míg a lány piszmog a háta mögött, és ízlés szerint további mintákkal ékesíti a lovagpáncélt, addig előhúz egy NERF vízipisztolyt a kapucnis pulcsija zsebéből. Élénk narancs-kék markolatú műanyag vacak, bosszantásra és exorcizmushoz pont ideális fegyver. (Minden másra tökéletesen használhatatlan.)
- Húzzál máshova kukkolni! - morran rá a kanapé fölötti portrén sasoló rusnya boszorkányra, és pofán küldi egy masszív vízsugárral, hozzácsapva egy random ördögűzés latin szövegét, szigorúan fonetikusan kiejtve.
Persze ez az egész csak arra jó, hogy a banya sziszegve arrébb slisszanjon két festménnyel. Felszívódni nyilván nem fog, legfeljebb amíg megszárad a kerete.
- Na - zuttyan le elégedetten Ricsi a kanapéra. Visszasüllyeszti a vízipisztolyt a zsebébe, és ugyanazzal a mozdulattal előhúz egy áttetsző műanyag tasakot, amit két ujja közé csippentve meglenget a levegőben a lány felé. - Ezt imádni fogod.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 13. 14:26 Ugrás a poszthoz

A kanapé fájdalmasan nyekken a becsapódó nyúlbomba súlya alatt, és Ricsi is huppan egyet ültében, nagyjából egy centire emelkedve, majd visszapottyanva az ülőkére.
- Nyugi, Nyuszi - mondja, aztán a lány kezébe ejti a tasakot. - Elsőosztályú, limitált széria. Ne sokat tegyél bele, mert két napig aludni fogsz.
A termesztőt Imperio alatt sem nevezné meg, de nincs is jelentősége. Látszik a Nyúlon, hogy neki aztán mindegy. A lényeg, hogy füstöljön.
- Nincs ám eltörve - pillant a karjára. - Csak megbotlottam az ö...
Lépcsőben?
Küszöbben?
Levitás kiscsaj széthagyott bőröndjében?
- Az ukrán maffiában - böki ki végül. Ez a magyarázat kiválóan indokol minden egyéb zúzódást is, melyek itt-ott kivillannak a talár alól a szabad bőrfelületeken meg az arcán.
A pulcsija zsebébe kotor, és előhúz egy felcímkézetlen tégelyt. Nézegeti kicsit, majd visszacsúsztatja, és keres egy másikat. Kajak ugyanolyan mint az előző, de mégis lehet különbség, mert ezúttal bólint, lepattintja a kupakot, és a befáslizott tenyerébe szór két ciánkék kapszulát.
- Neked mi a defekted? - kérdezi érdeklődve. - Nagyon nem úgy festesz, mint apa kicsi hercegnője.
Megemeli a kezét, mint aki tósztot mondott éppen, majd rutinosan bekapja a két tablettát.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 13. 16:49 Ugrás a poszthoz

Igazából már félúton szólni akart, hogy az sok lesz, Nyuszi ne csináld! De a lány olyan lelkesen csavarta a cigikéjét, hogy Ricsi végül csak a mutatóujját emelte fel enyhén tátott szájjal, aztán visszaejtette a kezét az ölébe.
Az ukrán maffiához nyilván semmi köze nincs (még?), de azért bólogat, mint aki nagyon is megérti.
- Ja, nekem is van egy bátyám. Világi cimbarom.
Ennyit fűz hozzá, a többiről mélyen hallgat. Inkább a mágikus öngyújtóra fókuszál, ami a lány keblei között manifesztálódik egy rózsaszín csillámporos felhőpuff kíséretében. Neki is kéne egy ilyen metálszürkében. Még a fordított kereszt is jöhet. Ha létezik túlvilág, a Friccer tutira csípi a fajtájukat.
- Ez csak fájdalomcsillapító - vonja meg a vállát. - A természet néha figyelmeztet, hogy mit nem kéne tennem, én meg: "WiTnESs mE!"
Lendületesen végighúzza a begörbített mutatóujját a szája előtt kétszer, mintha festékszórót fogna. Iconic Mad Maxes referencia.
- Nem kérek, kösz - utasítja el a felajánlott spanglit. - A kettő együtt nem majális.
Miközben a lány lazul, ő kellemesen érzéketlenné válik. Nem nyomasztja gondolat vagy emlék, mert az agya kikapcsol, hogy megvédje. Pont erre való a ciánkék: leválasztja az embert a fájdalmas valóságról.
Tompa mosoly kúszik az arcára, mihelyst a csaj az ölébe dől.
- Mondtam, hogy jó cucc. Látod? És te még azt hitted, marketing.
Szórakozottan csavarja az ép keze ujjaira a Nyuszi egyik tincsét, mely a szőke egy meghatározhatatlan, de kimondottan természetellenes árnyalatában pompázik.
- Nyomi vagy - motyogja a tré tehenes vicc után, bár messze nem biztos benne, hogy a Nyúl hallja-e még. - Teccessz nekem. Asszem.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 13. 16:52
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 13. 17:50 Ugrás a poszthoz

Locomotor mortis - jó hecc, NYIHAHAH! Mintha nyargalni kezdenének full betépve meg leszedálva. Egyikük sem mozdul a kanapén, sőt különösebb erőfeszítéseket sem tesznek annak érdekében, hogy elkerüljék az esetleges következményeket.
Fact: itt van két felnőtt hímpéldány a bazi kihalt folyosón, mert a hisztis banya val'szeg leadta a drótot, hogy dobna rá valaki egy házat az Ózban! Pedig a vízipisztoly vitathatatlanul jó ötlet volt.
- Hé, helló Rudolf bá' - köszön vidáman, mikor felismeri a házvezető tanárát. - Hogy s mint?
Félelemérzet zéró.
Tekintélytisztelet zéró.
Érzelmi intelligencia... hát azért az van valamennyi, de legalábbis ott motoz benne a késztetés, hogy a körülmények ellenére tovább babrálja a Nyuszi tincseit. Főleg miután amaz kijelentette, hogy a Ricsi egészen szép alulról.
- Nem csináltunk ám semmit – mondja kajak ártatlanul, egy Broadway-színész gyakorlottságával. Ez a mondat többször hangzik el a szájából, mint az "igen" meg a "nem" együttvéve, úgyhogy vérlázítóan hitelesen cseng.
- Maguk egy pár? - kérdezi kíváncsian hol az egyik pasasra nézve, hol a másikra. Végtére is együtt jöttek a sötétben, és lengetik a pálcát. Lol. - Átadjuk a kanapét?
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 13. 18:53 Ugrás a poszthoz

A házvezető tanára szinte pöfögi a frusztrációt és az önbizalomhiányt, amitől egy komikusan fontoskodó - és pedagógusnak teljesen alkalmatlan - bazári majom érzetét kelti benne, de erről natürlich mélységesen hallgat.
- HORKH!
Mindössze ennyi bukik ki a száján, aztán inkább befogja. Ha nem csapják ki még ma, akkor le kell húzniuk együtt pár évet, azt' mindenkinek jobb a békesség.
A Nyuszi megvilágosodásának és hirtelen felülésének folyományaként reflexből hátrahőköl, mert ha nem, abból Big Bang lesz, és a párhuzamos univerzumban keletkező nem-szénalapú létformák gondolata némileg aggasztja a Ricsit.
- Egy csinatos nim-FA! - teszi hozzá a rendkívül éles meglátását a Nyúl transzcendentális monológjához. - Egyébként manapság tökre elfogadott homárnak lenni, ne tessenek aggódni.
Megpaskolja a lány arcát oldalról, és rezignált pislogással nézegeti a cigilebegtetős bűbájt. Mekkora fancy szarság, nem lett volna elég kivenni a kezéből?
- Orvosi mariska, csaxólok - mondja. - Nem kell lesajnálni azért, mert nem tetszik felismerni a minőséget.
Nemröhög.
- Ezen mit kell sikálni? - bök felfelé hüvelykujjal a csöpögő keretre. - Hát olyan szép meg tiszta ez már, hogy a tanár úr láthatja benne a tükörképét.
NEMRÖHÖG!
- Igen, szóval komolyan, lesikáljuk ám, de még hogy! - bólogat maflán vigyorogva. - Két hétig sikáljuk, azt' megtanuljuk a leckét, hogy ne üljünk le ide a kanapéra, hanem máshova üljünk. Világos!
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 13. 18:57
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 13. 22:57 Ugrás a poszthoz

Az a baj, ugye - bár ezt Volkov már kapiskálja -, hogy Ricsi teljesen és tökéletesen telibe rakja a tanári tekintélyt, meg úgy nagyjából minden tekintélyt a világon. Mégis hogyan vegyen komolyan egy nevelőt, aki kapkodva mentegetőzni kezd, ha egy tizennégy éves lebuzizza?
- Aha-tökjó - bólogat, mint a rugós kiskutya egy Wartburg hátuljában.
Ezt a gyepminőségi cuccot végleg el kéne engedni, bácsik, mert ha bárkit érdekelne (de nem érdekel), hogy honnan van (de az nem számít), akkor elképzelhető (ne képzelegj!), hogy olyasmit találnának nála (de nem találnak), ami tényleg megüti a kifogástalan színvonalat. Elvégre Ricsi perfekcionista a maga módján.
- Most így... ez cink? - kérdezi a fejét bizonytalanul félrebillentve, miközben végigpillant a sötét folyosó portréin. A két pasas érzékelhetően rápörgött, hogy valami frappáns büntetőfeladattal álljanak elő, aztán ez mi a rák?
- Nincs itt egy Tiltott Rengeteg, ahol unikornisra kell vadászni?
Valamit kever gondolatban, oda se neki. Nyilvánvalóan semmit nem fog tanulni ebből a büntetőfeladatból sem fogkefével, sem nélküle, legfeljebb végiglocsolja az összes freskót, a falakat, a padlót és a házvezetője idegeit nátronlúggal.
- Ennek az anekdota-gyanús történetnek egyértelműen a tipik magyar tanári mentalitás a katarzisa - mosolyodik el már-már elnézően, ami az ő esetében jóformán karakteridegen arckifejezésnek számít. - Maguknak pedagekkóknak sosem az a kérdés, hogy a diákok miért mutatnak szélsőséges viselkedési mintákat, hanem hogy hogyan büntessék meg őket érte. Talán nem kellett volna megbukni serdülő pszichóból az egyetemen, WEHEJJE!
Újabb Lakatos Koelhói bölcsesség, köszönjük-viszlát. Szíve szerint huhogva rágyújtana, kis híján meg is teszi, de a Nyuszi épp akkor dönt úgy, hogy a keblére öleli őt.
- Whoa! - nyögi az állát a lány nyakhajlatához támasztva gyengéden. Már az imént is majdnem beleakadt a gondolatba, mikor a Nyúl az orrát dugta az övéhez, de most végleg elveszíti a fonalat. Hát akkor meg nem mindegy, hogy min vetyegnek a langyik? Ez így olyan...

jó.
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 14. 21:52
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 14. 14:52 Ugrás a poszthoz

Hanyagul támaszkodik egy madárszutykos oszlopnak, mely megadóan recseg-ropog, de még tartja magát, mint egy reményvesztett hajóárbóc a tájfun közepén. A keresztgerendán ülő uhuk riadtan pislognak lefelé, hogy ugyan összedől-e a kóceráj most, hogy a Ricsi betette ide a lábát. De hát ha itt a legjobb a térerő a suliban, akkor ide kell jönni Among Usozni, nem kívánságműsor. Sárvérű suhanc, meg is makkanna mobiltelefon nélkül. Az elején voltak ugyan gondok, mert mi az, hogy nincs wi-fi, és "fel kell rúnázni" a kütyüket? Tiszta középkor.
Mindegy, megoldódott. Azóta fullba tolja megint.
Felpillant a kijelzőről, sehol senki. Csak néhány pihetoll kavarog a madárszagú levegőben. Pedig a csaj láttamozta az üzenetét Inasgrammon, úgyhogy elvileg...
- Óh-shet! - szisszen fel szemrehányóan. Épp akkor töri ki Pink a nyakát a Medbay szkennél. Annyira nyilvánvaló volt, hogy ő az imposztor. - Vakuljá' te meg akkor!
Szellemként lusta feladatokat csinálni, de ahhoz meg nem elég nagy tirpák, hogy kilépjen a játékból, úgyhogy leengedi a mobilt, és cigi után kezd kotorászni zsebében a befáslizott kezével. (Fun fact: ezúttal a bal karja van bepólyálva, a jobb már éppen sárgáslilába fordult.)
Nincs?... NINCS? Mi az, hogy nincs cigije?!
Halványan dereng neki, hogy az utolsót elszívta reggel, miután két és fél percig ordítozott a telefonban. Akkor nagyobb szükségét érezte, mint most. Ezúttal csak pótcselekvésnek szánta a bagózást a várakozás mellé.
- Szilárd, te gyökérpásztor.
Úgy ejti ki a nevet, mintha rohadt íze lenne, amit ki akar köpni, mielőtt kihányja, merthogy pontosan így is érti.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 14. 15:38 Ugrás a poszthoz

Klassz lenne logikus magyarázatot találni arra, hogy miért érzi úgy magát a lány grand belépője láttán, mint akit gyomorszájon rúgtak. Leszámítva, hogy az fáj, ez meg nem. Ez olyan... hát milyen? Mikor meglátja a flúgost, magától vigyorra húzódik a szája, és csinálni akar vele valamit, de nem tudja, hogy mit. Talán a fejére kéne ülni?
- Sz'asz, dinnye - köszön gálánsan, közben a zsebébe süllyeszti a mobilt. - Füleden ültél, hogy eddig tartott ideérni?
Teljesen mást akart mondani. Olyasmit, hogy tök jó újra látni. Mi a helyzet, kő' kóla? De helyette ezek a szavak jöttek ki a száján. Szelaví.
- Ha mondtad volna, hogy cipőre se futja, ötezerrel húzlak le - bök a lány zoknis lába felé, mellyel épp telibe tapos egy egészséges kupac bagolyfost a korhadt padlón.
- Van cigid?
Rögtön a tárgyra tér, nem érnek rá egész nap. Ma még a Bibircsókos néne képkeretét is sikálniuk kell fogkefével, meg az összes többi negyvenhét freskót az első emeleten, a Nyugati szárnyban. (Ez egy vicces történet.)
- Tetszett a postavércse videód instán, nyomtam rá like-ot.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 14. 17:10 Ugrás a poszthoz

Az itt lakó baglyok barátságosak - legalábbis ezt mondják -, ezért aztán szívesen incselkednek az erre járó diákokkal. A vállukra röppennek, csipegetik az ujjukat, lezabálják az arcukról a húst. Ennek a kettőnek a közelébe se merészkedtek még. Talán azért, mert az első pioneert Ricsi kis híján a padlóba simította, mikor legutóbb erre járt.
- Láttál már baglyot a tollai nélkül? - kérdezi kajánul vigyorogva, mire két gerendával arrébb az egyik torz tollgörcs maga alá fossant. Ricsi szeretné azt hinni, hogy a zsigeri rémület az oka, holott val'szeg puszta véletlen volt. A kuvikok nem törik a magyart.
- Gúglizz rá!
Elkapja a felé repülő környezetbarát papírzacskót, és belekukkant. Egen. Bolhapiacon kapható ótvar kapadohány, filléres OCB papír, képeslapból farigcsált szűrők. A tüdőembóliában haldokló kubai vendégmunkások szívnak ilyet két vérvétel között.
- Perfekt.
Úgy helyezkedik a putri végében, hogy szükség esetén rögtön kicseszhesse az egész pakkot az ablakon, mintha soha ott sem lett volna. Nem tud elképzelni olyan büntetést, ami áthatolna az autokratizmussal szembeni mérhetetlen ellenállása stabil pajzsán, de frásznak sincs kedve buzgó harmincas krapekok idegbajához.
Sebesen nekiáll cigit tekerni az egyik ürülékkel vastagon borított párkányon. Gusztustalan ez a hely, vagyis éppen megfelel neki.
- Otthon érzem magam - jelenti ki halványan mosolyogva.
Ez persze nem igaz, mert a Rózsadombon nőtt fel egy kacsalábon forgó családi villában - pont ezért lett ekkora süvölvény. A gazdag gyerekek mindig jobban unatkoznak, mint a csórók. Ha arra koncentrálsz, hogy ne halj éhen, ritkán érsz rá orbitális kreténségeket csinálni.
- A bátyád tényleg ukrán maffiózó?
Jobban érdekli ez a téma, mint amennyire az apja örülne neki, ha tudná. Ricsinél határozottan kezd körvonalazódni az alvilági irányultság, és ez ellen a családja nem tehet semmit. A srác invalid, és még varázshasználó is. Nem a legjobb kombó.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 14. 18:56 Ugrás a poszthoz

A Nyuszi kis híján kiszúrja a szemgolyóját a telefonjával, oda se neki, van másik.
- Hát tudom én! Láttam pucér baglyot - vigyorog sunyin. - Gondoltam, hogy tetszeni fog. Keress rá a Hyemoschus aquaticusra is.
Megáll a tüsténkedő mozdulatban, a gondolkodástól ráncba szalad a homloka.
- Nem bírom a mainstream dolgokat - jelenti ki aztán. - Ha három madár lennék, láthatnám alulról, hogyan repülök magam után.
Bólint, ja. Határozottan. Az agyában feldereng egy animágusos-patrónusos korreláció, aztán inkább elengedi a témát. Amekkora mákinger, tutira egy bazi nagy világító szarvas csattanna ki a pálcájából, és Ricsi utálná, mint a szart. Színpadias fos.
Már éppen szólni akart, hogy amúgy nem a 'kulásos, hanem az ananászos lábával tapicskolt bele a Nyuszi a bagolysalakba, de a lány rájön magától is, nem kell ide Dr. Watson.
- Ne szaglássz! - süvölt fel hirtelen, rendesen meg is ijed a saját hangjától.
A Ricsinek Armani tusfürdő aromája van - ez mennyire égő már?! Nem ő csomagolta magának a luxpuccot, hanem a muter, de akkor is. Majdnem olyan cink, mint mikor Eminem szarrá osztotta Papa Docot, hogy ne nevezze magát gengszternek az, akinek Clarence a keresztneve, a szüleivel lakik a kertvárosban, és fizetős magánsuliba járt.
- Sicc-hess!
Sietősen igyekszik elterelni a figyelmet a pánikjáról, amitől a mozdulatai kapkodóvá válnak, és a dohány felét mellészórja. A sokktól sápatagon hümmög, ám a szervezett bűnözéssel lepacsizni még így is kiváló ötletnek tűnik. Meg kéne ismerkednie Nyúlbratyóval.
A bekötözött keze parádésan roppan egyet, mikor Nyuszi megrángatja, és a fájdalom forró higanyként lökődik fel a válláig. Összeszorítja az állkapcsát, mert szokta ugyan a szántást, de attól ez még kellemetlen marad.
- Akkor csináld te - mondja, majd arrébb húzódik, otthagyva a félkész cigiket a papírzacskón a bagolyszarban. - Addig rájólétülök dicsőklímánkra.
Ez az adekvát kifejezés arra, hogy kell neki egy ciánka.
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 14. 20:55 Ugrás a poszthoz

- Hujj - foglalja össze a lényeget tömören, miközben a végtelenített zsebébe kotor, és előbűvöli az egyik felcímkézetlen tégelyét. Nyilvánvalóan csak ő tudja, hogy ez amúgy mi a frászkarika.
- Nem ez - mondja, de ha már itt van, megrázogatja a Nyuszi orra előtt. - Metilfenidát-hidroklorid. Egy óra alatt pacekba vágjuk tőle a Nyugati szárnyat. Csípni fogod.
Már-már rémisztő magabiztossággal tájékozódik a vényköteles gyógyszerhatóanyagok piacán. Farkasházy sírna a gyönyörűségtől, ha látná...
Ja, nem.
- Há' nem nyilvánvaló? - dugja zsebre a tégelyt, a pofázmányán felvillan a kopirájtos cickányvigyor. - Le akartalak nyűgözni a nagy eszemmel. Gyerekként minden ilyen szutyerákot megjegyeztem latinul.
Mondhatott volna patkányőzt is, de olyan jól esett kimondani hangosan, hogy Hyemoschus aquaticus. Az embernek nem sokszor van erre lehetősége élete során. Mission completed.
Ezt az Armanis gengszteresdit kínosan igyekszik mellőzni a beszélgetésből, mert csak rosszabb lesz. Az arcpír nem áll jól neki.
- Ja.
A szájában landoló Nyuszinyálas ciginek csokibéka és kollektív ruszki elmezavar íze van. Öngyújtó az persze nincs nála (sosincs), cserébe viszont néha spontán felrobbantja a dolgokat maga körül. Alig várja a pillanatot, mikor majd nevelőintézetbe küldik, mert itt már nem bírnak vele, és véletlenül a porig rombolja az egész kócerájt.
- Tüzet is adsz?
Utoljára módosította:Koppány Richárd, 2021. január 14. 21:16
Koppány Richárd
INAKTÍV


sakálfióka | #dont•touch•this
RPG hsz: 79
Összes hsz: 79
Írta: 2021. január 15. 09:12 Ugrás a poszthoz

- Ezt megtarthatom? - kérdezi az öngyújtót forgatva az ép keze ujjai között. - Rád emlékeztet.
Hogy azért-e, mert egy pőre luvnya virít rajta, vagy mert akciós volt a Coopban, az nem derül ki a kontextusból.
Halk kattanás, sercenés, parázsló cigarettavég; Van abban valami meghitt, ha az ember kölyke egy fekáliában úszó madárkuplerájban szívja a filléres dohányt egy pszichiátriai szökevénnyel.
- Van nálam tramadol meg metamizol-drotaverin - vonja meg a vállát, melyen a következő pillanatban híg bagolyszar csorran, és mutatós nonfiguratív mintát fest a fekete pulcsira. Ricsinek a szeme sem rebben tőle, elvégre az, aki egy aviáriumban hesszel, előbb-utóbb retkes lesz. - Mindkettő jó fejfájásra.
Úgy pattintja ezeket kisujjból, mint más a hét törpét, és még csak nem is különösebben nagyképű. Mivel totyogós kora óta mozog farmakológiában, neki ez magától értetődő.
Mikor a Nyuszi az ujjaival kamerát formáz, és azt mondja, pózoljon, a szája sarka gyengéd mosolyra húzódik.
- Nemazasrác - hárítja a felkérést, lelki fülei mögött felhangzik a beat, hogy "Itt már mindenki Petőfi Sándor!"
Néhány másodpercig elgondolkodva figyeli a bolond Nyulat, közben békésen parázslik a cigaretta az ujjai között. Még mindig lát a lányban valamit, amit képtelen értelmezni a racionális számok halmazán. A csönd hosszúra nyúlik közöttük, de nem érzi kínosnak. Amikor újra megszólal, a szavak tárgyilagosan gördülnek ki a száján:
- Úgy döntöttem, hogy szeretlek.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Koppány Richárd összes hozzászólása (64 darab)

Oldalak: [1] 2 3 » Fel