37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Isidor Slusser összes RPG hozzászólása (28 darab)

Oldalak: [1] Le
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Evelin és Iza
Írta: 2014. július 15. 12:23
Ugrás a poszthoz

Isidor a napokban felfedezte a tanulószobát, ahol nevéhez illően kitűnően lehet tanulni, köszönhetően a megnyugtató, csendes környezetnek. Ezt a helyiséget még nem ismerte, amikor idejárt régebben, valószínűleg tehát ezt utána alakították ki, hogy ő elment. Persze az sem lehetetlen, hogy már akkor is megvolt, mikor ő idejárt, csak épp nem vette észre, egy év alatt közel sem tudta felfedezni teljes egészében a kastélyt. Most a többiektől hallott róla és miután kicsit kérdezősködött tőlük, hogy mégis hol s merre keresse, egész könnyen megtalálta. Próbálna tanulni Iza és Evelin párosához közel, de sehogy nem megy a fejébe a tanulnivaló több okból is. Egyrészt nagyon meleg van, nehéz ilyenkor tanulni, másrészt a mágiatörténetet sose szerette, márpedig ezt is valamikor be kell pótolnia. Harmadrészt rá se kellett néznie ahhoz Izára, hogy rájöhessen, valami bizony nyomja a lelkét szegény lánynak. Evelin próbálja vígasztalni, szóra bírni, láthatóan nem sok sikerrel, ezért neki új, picit gonoszkásabb ötlete van. Gyorsan előhúzza a pálcáját, és halkan elsuttog egy varázsigét. -Rictusempra! Ha sikerül a varázsige, Izának olyan érzése támad, mintha csiklandoznák. Ő ugyan nem láthatta a tettest, mivel háttal ül neki, de ha épp odafigyelt, van rá esély, hogy Evelinnek sikerült rajtakapnia. A pálcát azonban természetesen azonnal helyére teszi, miután sikerült a csíny, és megpróbál úgy tenni, mintha mi se történt volna.
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 15. 20:07 Ugrás a poszthoz

Isidor figyeli Izát és Evelint, és azon töpreng, mivel lehetne Izát kibillenteni ebből a búskomor állapotából. Végül is eszébe jut egy csíny, ami sikeres, és bár Evelin észreveszi, hogy ő tette, nem reagál rá semmit csak Izával együtt nevet. Ami viszont ekkor következik, attól leblokkol és hirtelen nem is tudja, mit tegyen. Ő csak megcsikizni akarta picit Izát, de nem ennyire brutálisan... Iza a karjába harap, amiből vér jön és az asztalt markolja. Izának nem jut eszébe az ellenátok, Isidor pedig annyira le van blokkolva a műve láttán, hogy egy ideig neki sem. ~Isidor! Gondolkodj! Mi az ellenátok? Tuti, hogy van és tanultátok is!~ Végül feldereng az elméjében, mint egy fénykép a Sötét Varázslatok Kivédése tankönyvének egyik oldala, amin a Finite szerepel. A gond az, hogy ez másodikos tananyag és nem volt alkalma szakszerűen, órán gyakorolni... A Rictusempra valószínűleg azért sikerülhetett, mert akkor már itt volt, mikor gyakorolták. ~Gyerünk, Isidor, menni fog!~
-F... Finite! Mondja először halkabban, bátortalanul, de a lány kínjai ettől még nem szűnnek meg, legfeljebb csak enyhülnek. Végül erőt vesz magán, feláll, kihúzza magát, a lányra tartja a pálcáját és hangosan kiáltva kimondja az ellenátkot:
-FINITE!! Remélhetőleg sikerült annyira összeszednie magát Isidornak, hogy ezúttal ténylegesen használ is az ellenátok és végre elmúlnak Iza kínjai. Most már nem érdekli, hogy lebuktatja magát, felvállalja a tettét. Odarohan a lányhoz, és ijedt, aggódó hangon szólítja meg.
-Úristen... Iza! Ugye jól vagy? Bocsáss meg, én voltam. De... hidd el, nem ezt akartam. Nem is... nem is tudom, mi ütött belém. Lenéz a kezére, és látja, hogy az bár véres, de talán kibírható, nem lesz baja. -Szerencsére úgy látszik, komoly bajod nem történt. Szeretnél felmenni a gyengélkedőre? Hogy érzed magad? Kérdi bűnbánó arccal, lesütött szemmel és úgy várja, hogy a két lány rázúdítsa a dühét, abszolút jogosan.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 15. 20:24
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 16. 17:35 Ugrás a poszthoz

Isidor elszörnyülködve nézi műve eredményét. Egyszerű csínyt akart, kicsit megtréfálni háztársát, erre sikerült megkínoznia. Odarohan megnézni, hogy jól van-e, mikor feloldotta az átok alól, és várja, hogy lehordják a lányok a sárga földig, de ilyesmit nem kap. Evelin elrohan kötszert hozni.
-Nem mész sehova! Itt maradsz segíteni! Kiáltja utána szigorú hangon parancsolva. Alap esetben nem szokott parancsolgatni a társainak, de vészhelyzetben nem nagyon szokott törődni az illemmel, inkább a helyzetet próbálja megoldani. Evelin azonban kirohan, állítása szerint kötszerért. ~Mit gondol ez a bolond lány? Miért akarom Izát a gyengélkedőre vinni?~ Gondolja magában egy fejcsóválással, aztán Izát veszi szemügyre.
-Nem! Iza! Ébren maradsz! Nehogy elájulj nekem! Mondja kétségbeesve, mikor látja, hogy a lány elkezd mélyeket lélegezni, de aztán nekiesik az asztalnak és a földre csúszik. A tanulószobából sokan elfutnak, nyilván nem bírják a vért. ~A gyáva, alamuszi alakok. Menekülnek, mint patkány a süllyedő hajóról. Ahelyett, hogy a társukon segítenének. A többiek meg csak bámulnak.~ Lehajol Izához, ellenőrzi a pulzusát, a szájához teszi a fülét, hogy hallja a lélegzetét, majd miután meggyőződik arról, hogy csak az eszméletét vesztette el, megpróbálja felvenni a lányt a földről. Iza véres csuklóját a mellkasára helyezi, majd a saját bal kezét a háta mögé, a jobbat pedig a térde alá és úgy próbálja felemelni. Szerencsére nem túl nehéz a lány, simán elbírja egyedül is, de azért jobb lett volna, ha itt marad Evelin, mert így most egyedül kell átcipelnie az egész kastélyon, a keleti szárnyból a nyugati szárnyba. De nem sokat habozik, ha már felvette, kimegy vele a szobából és elindul a gyengélkedő felé.
~Ezért mit fogok kapni. Rögtön az első hetemen bajt csinálok. Nekem teljesen elmentek otthonról.~
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 16. 17:37
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 17. 21:27 Ugrás a poszthoz

Isidor mikor kijön a tanulószobából, nem soká szembefut Evelinnel, aki egy csomag kötszert hoz magával. Át is adja a srácnak és Izabella hogyléte felől kérdezősködik, miközben kifújja magát a nagy futkosás után. Isidor viszont csak elhúzza a száját.
-Elvesztette az eszméletét, szóval azzal sajna hiába fáradtál. Egyrészt nem is tudok vele mit kezdeni, nem értek az elsősegélyhez, másrészt különben sem érünk most sokat vele, annál nagyobb baj van. Mondtam, hogy ne menj sehova. Inkább fogd meg a lábát és vigyük a gyengélkedőre, de nagyon gyorsan, mielőtt... ~mielőtt meglát minket valaki.~ Fejezi be magában a mondatot, de már későn, hisz Keikot látja meg közeledni feléjük. Máskor örül a lánynak, jó fejnek tartja meg minden, volt alkalma megismerni pl a kviddicsedzések közben. Azonban a lány egyben prefektus is, és ez most számára nem túl sok jót jelent. ~Hogy ennek is most kell erre járnia... Gondolja dühösen és lesüti a szemét.
-Szia, Keiko. Gyere velünk a gyengélkedőre, útközben mindent elmesélek. Mondja egy nagy levegő után. Haladniuk kell, egyrészt Iza miatt is, hisz valószínűleg egyikük sem tudja, mit kell ilyenkor tenni, másrészt ő sem bírja a végtelenségig tartogatni a lányt. Megindul a gyengélkedő felé, remélhetőleg Evelin segítségével és úgy magyaráz Keikonak.
-Én voltam. Volt egy hülye ötletem... Kezdi makogva, hisz eddig még soha nem tett rossz fát tűzre, nem tudja, mire számíthat ilyenkor. Talán pontot nem fog levonni tőle Keiko, elvileg a prefektusok azt nem tehetik meg, de más egyéb "jó mókát" még kitalálhat. Végül egy újabb nagy levegő után nekikezd a magyarázatnak.
-Úgy volt, hogy Iza teljesen le volt lombozva, már-már depressziós volt. Én mögötte ültem egy ideig a szobában, Evelin próbálta vígasztalgatni. Láttam, hogy nem sok sikert ér el, bármit mondott neki, még csak válaszolni sem akart, nem lehetett vele mit kezdeni. Ekkor jött az a hülye ötletem, hogy megcsikizem egy átokkal. A Rictusemprát használtam. De... esküszöm, nem gondoltam, hogy ez lesz belőle, én nem ezt akartam! Az átok valószínűleg túl erősre sikerült, olyan volt, mintha kínoznám. Nem is értem, hogy sikerült ilyen erősre, hisz még csak most tanultuk nem régen. A kezébe harapott, a másikkal fogta az asztalt. Kétszer kellett megpróbálnom a Finitét, mire sikerült megállítanom az egészet. Odamentem hozzá megkérdezni, hogy jól van-e, de nem válaszolt semmit csak összeesett és elájult. Evelin elrohant kötszerért, én kihoztam a teremből és... és ennyi volt. Természetesen vállalom a felelősséget azért, amit csináltam. Meséli és a végén a lány szemébe néz. Abban csak őszinteséget láthat, semmi nyoma benne hazugságnak. Épp eleget követett már el mára, nem akar még egy prefektust is átverni, aki ráadásul közel is áll hozzá, már-már barátja.
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 25. 23:16 Ugrás a poszthoz

Isidor épp a bejárati csarnokban várakozik, úgy tudja, hogy egy új diák fog érkezni nem sokára. Miközben várakozik, a piknikező tisztáson történt események járnak a fejében. Egyelőre nem tudja, pontosan hányadán is áll Evelinnel. Még alig találkoztak, de máris nagyon is magához közel állónak érzi a lányt. Ha most válaszolnia kellene arra a kérdésre, hogy csak erős szimpátiát érez-e iránta, esetleg barátságot, esetleg valami többet, tuti nem tudna egyértelmű választ adni rá, esetleg kitérő választ, valami olyasmit, hogy "bármi lehetséges". ~Azt viszont be kell ismerned, hogy feltűnően csinos.~ Érvel magának, és rá is bólint, ez minden bizonnyal igaz. Révedezéséből az ébreszti fel, hogy elbotlik egy halom csomagban és hasra is esik. Gyorsan feláll, és ahogy körülnéz, megpillantja a közelben a csomagok tulajdonosát is, az új diákot, amint épp egy almát majszol.
-Üdv a Bagolykőben. Isidor Slusser vagyok, Levita. Segítsek vinni a cuccaid? Kérdi, de a választ igazából meg sem várva elkezdi magára felpakolni a könnyebb holmikat, a nagy zöld táskát pedig megbűvöli.
-Mobiliarbus! Mondja ki a varázsigét a táskára mutatva, mire az felemelkedik a földről és követi Isidort, amerre megy.
-Na és te honnan jöttél? Miért választottad épp a Bagolykövet? Milyen volt az utad? Ugye eridonos vagy? Én ugyan levitás vagyok, de sejtem, hogy merre van a klubhelyiségetek, beengedni viszont nem foglak tudni, meg kell várnod valaki mást, aki segít. Addig viszont nagyon szívesen elkísérlek és várakozok veled, ha szeretnéd.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 26. 00:13
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 27. 12:24 Ugrás a poszthoz

A jelek szerint Zoé észrevette a szerencsétlenkedését, pedig pont azt szerette volna, ha nem ég le rögtön az első pillanatban az új diák előtt... Rájön az ötperc és elhalmozza kérdésekkel szegénykét, aki enyhén szólva meglepődött arccal néz rá. Összeszedi magát és leáll a kérdésekkel, odafigyelve Zoéra.
-Hát... rendben, akkor ezt például viheted. Nálam egyébként is elég furin néz ki. Mondja, mikor végignéz magán, hogy valójában miket is cipel és döbbenten látja, hogy egy rózsaszín retikült is a vállára lógatott a nagy kapkodásban. Most rajta a zavarodottság sora és pirulva átnyújtja a lánynak a retiküljét, amiben nyilván a személyes holmijai vannak.
-De mást nem kell vinned, biztosan elfáradtál az úton, én meg pont azért jöttem eléd, hogy segítsek. Meghallgatja a válaszokat a kérdéseire, és nagyokat bólint mikor azt mondja, hogy majd kiderül, hogy jó választás volt-e.
-Veszprémről nem sokat tudok, csak hogy hol van meg hogy "A királynék városának" hívjátok. Én Németországból jöttem, Düsseldorfból. És... biztosíthatlak róla, hogy ez egy kitűnő választás volt a részedről. Én már negyedikes vagyok, és nagyon megszerettem az iskolát az évek alatt. Szerintem simán van legalább olyan, mint a Roxfort, egyesek szerint még jobb is. Tanulni biztos, hogy rengeteget fogsz és a társaság is jó.
Zoé beszámol az útjáról, mire ő halkan felnevet, mert eszébe jut a legutóbbi visszaútja az iskolába otthonról.
-Igen, ismerős a dolog. Én is vonattal jöttem, csak nem Veszprémből, hanem Düsseldorfból. Az egy "picit" messzebb van. Sajna nem volt pénzünk repülőre, a vonat olcsóbb volt. Csak az volt a hátránya, hogy cserébe 16 órát kellett utaznom. Az sem volt épp a legkellemesebb, leginkább olvasással, ismétléssel töltöttem. Egy évet ugyanis otthon kellett lennem, csak nemrég érkeztem vissza.
Magyarázza a saját sztoriját, majd Zoé váratlanul megtorpan. Kérdően néz rá, ő pedig elmondja, hogy úgy érzi magát, mint Alice csodaországban és hogy elfáradt.
-Persze, lassíthatunk. Ha minden igaz, a klubhelyiségetek a második emeleten van, ahova az a lépcső vezet fel. Mutat előre, és egy pár méterrel arrébb látszik egy hosszú lépcsősor, aminek az ő helyükről csak az alja látszik. Minden bizonnyal elég sok van belőle, míg felérnek a másodikra...
-Szeretnél leülni? Vagy ha gondolod, körül is nézhetsz itt. A csarnokban van a kviddicskupa meg a házkupa, láthatod a pontjainkat, a hirdetőtáblánkat, illetve bemehetsz a nagyterembe, ott tuti van kaja, ha netán éhes vagy. Mutogat a megfelelő irányokba, akár egy idegenvezető.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 27. 12:25
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 27. 15:16 Ugrás a poszthoz

Alice
Isidor épp a réten sétálgat fel-alá, miközben varázsigéket mormol az orra alatt meg pálcamozdulatokat gyakorol. Odafent, a klubhelyiségben nem bírt már maradni, túl sok ember vette körül, túl sokan látták, hogy mit össze szenved a gyakorlásai során. Odabent már majd felrobbant, annyira ideges a közelgő vizsgák miatt. Eddig nem érezte, hogy milyen közel is vannak már, de most már egyre inkább. Pár hét és eljön a vizsgaidőszak, ő meg itt ül nyakig pácban, sokkal kevésbé mennek neki a dolgok, mint szeretné. Úgy döntött, a szabadban folytatja, addig is kicsit kiszellőzteti a fejét meg talán kevesebben látják.
-Levicorpus! Kiáltja csak úgy a vakvilágba idegesen. Ez az egyik varázslat, ami a legkevésbé megy, az önként jelentkező "kísérleti nyulak" közül egy sem akart tisztességesen felemelkedni fejjel lefelé. Pechére eltalál egy elsős diákot vele és ezúttal ráadásul sikerül is a varázslata, pedig nem is akart igazából varázsolni, csak méregből lőtte. Az elsőst minden bizonnyal jól meglepi majd a dolog... Most viszont megint bajban van, mert most kellene az ellenátok, amivel elengedhetné szegény lányt. Jajj istenem, mi is volt az, mi is volt az... Gondolkodik lázasan, majd szerencsére eszébe jut a megoldás.
-Liberacorpus! Ez a varázslata is sikeres, a lány kiszabadul a fellógatásból.
-Bocsi. Ne haragudj. Nem volt szándékos... Ugye jól vagy? Kérdi aggódva, nem akar megint bajba kerülni tiltott párbajért, mint a múltkor Izával.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 27. 15:28
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 28. 21:54 Ugrás a poszthoz

Alice
Isidor véletlenül fellógatja fejjel lefelé Alice-t, de mielőtt nagyobb baj történne, sikerül megoldania a helyzetet. Legalább biztos lehet benne, hogy ezek most már biztosan menni fognak a vizsgán. Alice ekkor feltesz egy furcsa kérdést, hogy bántotta-e valaki. Kérdőn, furcsállkodva néz rá.
-Hát ezt hogy érted. Engem nem bántott senki, én bántottalak téged, de azt is csak véletlenül. Mondja értetlenül, majd még inkább elkerekedik a szeme, mikor a lány bizonyos manókat emleget. Lehet, hogy hiányzik neki egy kereke? Vagy csak viccel? Gondolkodik magában és végigméri a lányt, hogy mi is legyen a véleménye róla.
-Manók? Manók nem léteznek... Legalábbis olyan, ami meg tudná szállni a fejem. Amik léteznek, azok házimanók, de azok ártatlan kis lények, a légynek sem ártanának, sőt. Nagyon szorgosak, a kastélyt takarítják, mosnak, főznek ránk meg ilyesmi. Nem egészen értem, mire gondolsz. A lány megjegyzi, hogy nagyon vicces volt, erre ő is elneveti magát.
-Köszi. Ha gondolod, még egyszer fellebegtetlek. Legalább gyakorlok. Egyik átok, ami a vizsgán fog szerepelni negyedik évfolyamban. Egyébként Isidor Slusser vagyok a Levita házból. Mondja immár barátságosan nevetgélve, ezek szerint a lány jókedve ragadós. A kinyújtött kezet pedig férfiasan megszorítja. Aztán eszébe jut, hogy mielőtt varázsolt volna, hallotta, hogy a lány "odafentről" valami ehetőt kér. Erről jut eszébe a táskájában lévő pár szem sütemény. Még a piknikező tisztásról szerezte, ami egy napja volt. Nem a legfrissebb, de talán még ehető.
-Nem azt mondtad, mielőtt megleptelek, hogy éhes vagy? Ha gondolod, adhatok egy kis süteményt. Nem garantálom, hogy nagyon finom lesz, ezt tegnap szereztem, de talán még ehető. Előhalászik a táskájából két darab rétest, az egyiket a lánynak adja, a másikba pedig beleharap, és megállapítja, hogy még tényleg ehető állapotban van. Egy hangyányit ugyan száraz ugyan, de attól még finom.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 28. 21:55
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 30. 17:08 Ugrás a poszthoz

Figyeli a lányt, ahogy elgondolkodik a házimanók mibenlétéről, illetve memorizálja a nevét. Mókás egy látványt nyújt, annyi szent.
-Még nem láttál házimanókat? Ezek szerint mugliszületésű vagy? A máguscsaládokban általában szokott lenni. Persze nem mindenhol, de megszokott. Nekünk is volt, csak szegény meghalt és azóta nem fogadtunk fel másikat... Mondja elgondolkodva. Na igen, ha szegény manó nem hal meg épp mielőtt az édesanyja balesetet szenved, hamarabb visszajöhetett volna az iskolába, hisz akkor nem kellett volna annyit segédkeznie otthon. Alice látványosan megörül a süteménynek, Isidor pedig kitartóan nyújtja neki, míg el nem veszi.
-Ha kérsz még enni, a nagyteremben mindig találsz kaját, vagy a piknikező tisztáson is rendelhetsz a kosaraktól. Mágikusan meg vannak bűvölve, hogy lehessen belőlük csemegézni. Ha gondolod, megmutatom neked, mi merre van... Már feltéve, ha eddig még nem fedezted fel őket. Ajánlkozik és nézi, ahogy Alice odavan a süteményért. Mikor a vizsgák kerülnek szóba, Alice majdnem félrenyel meglepetésében, Isidor viszont kérdőn néz rá, nem egészen értve a csodálkozás okát. Miért? Mire számított, minek tanulunk annyit?
-Jaja, vizsgák, méghozzá hamarosan. Még néhány hét és itt vannak. Jó lesz, ha belehúzol, kicsi lány. Már feltéve, ha másodikos akarsz lenni... Picit későn érkeztél, senki nem várja el, hogy kevesebb, mint egy hónap alatt megtanuld egy év anyagát tisztán pusztán könyvekből. Persze, ha okos vagy, esetleg megcsinálható... De akkor sem lesz semmi baj, ha maradsz elsős, akkor lesz egy éved rendesen megtanulni az anyagot és könnyebbek lesznek a vizsgák. Puskázni viszont tuti nem fogsz tudni, mivel puskázás gátló pennával ír mindenki, azonnal jelez, ha valami csúnyaságon töröd a fejed. Rákacsint a lányra félig viccelődve, félig abszolút komolyan. Negyedikes lévén már megszokta, hogy itt nem sétagalopp a vizsgaidőszak. Alice-nek szegénynek meg látszólag az egyszerűbb dolgok is nehézséget okoznak... De sebaj, majd talán belerázódik, hisz a házi feladatok is jó kis agytornák szoktak lenni, majd megedződik.
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Alice
Írta: 2014. július 30. 19:07
Ugrás a poszthoz

Felcsillan a szeme, mikor Alice megemlíti, hogy ő is félvér. Szerinte ez még jobb, mint amikor csak varázsló szülei vannak valakinek, hisz így akkor megismerheti mindkét világot. Persze kivételek lehetnek, mint ezek szerint Alice is az.
-Óh, értem. Ezek szerint te nem is ismerted...? Sajnálom. Kicsit szégyelli magát, amiért felhozta a dolgot, nem illik ilyesmit felhozni olyanoknak, akik nem a saját családjuknál nőttek fel. A helyzetet viszont megoldja, amikor Alice felemlíti azt, hogy kecskévé változtatja őt. Erre elkerekedik a szeme, teljes értékű emberi átváltoztatást még mestertanoncoktól sem nagyon látott, legalábbis attól a néhánytól nem, akit ismer. Bár sejti, hogy itt nem is erről van szó, csak kezdetleges dolgokról, bár akkor is nagy teljesítmény egy elsőstől.
-Kecskévé? Na, erre kíváncsi vagyok. Változtass kecskévé. Mindig is szerettem volna animágus lenni, hát most kapok egy kis ízelítőt. Csak arra ügyelj, hogy tudd is visszacsinálni, nem akarok egész hátra lévő életemben mekegni. Nevet egy jó ízűt a saját viccén, és várja a varázslást, a csodát. Amikor újra meg tud szólalni, észreveszi a bőröndöket, amik a fa alatt hevernek. Valahogy eddig nem vette észre őket, bár tény, hogy a fa valamelyest eltakarta őket. Széttárja a kezét és kissé felháborodottan szól Alice-hez. Persze nem a lánynak szól, hanem az eridonosoknak, akik még csak be sem vitték szegénykét a kastélyba.
-Hát senki nem vitt fel a kastélyba? Nahát ilyet... Biztos meg lehet a véleményed a bagolyköves vendégszeretetről. A prefektusoknak ez lenne a feladatuk. Jó, hogy mondtad, mindenképp jelzem a házvezetőjüknek, hogy nézzen legközelebb a prefektusai körmére. Rosszallóan megtekergeti a fejét, majd elindul a bőröndök felé.
-Nos, ha nem akarsz a szabadban éjszakázni, gyere, felviszlek a kastélyba. Bár mostanában kellemes éjszakák vannak idekint, hideg sincs, és ha nem mész az erdő közelébe, valamelyest biztonságban is vagy az éjjeli lényektől... De célszerűbb lenne azért felmenned a klubhelyiségedbe. Szerencsére vittem már fel eridonost a klubhelyiségéhez. Bemenni nem fogok tudni veled, de meg tudom mutatni, hol van a bejárat. Onnan viszont magadra meg a társaid jóindulatára leszel sajnos utalva... Mondja ismét tekergetve a nyakát, de azért reméli, hogy valaki csak észre fogja venni szegény Alice-t és beengedi a klubhelyiségbe. Mikor látja Alice reakcióját a dolgozatok említésére, nyugtatóan a hátára teszi a kezét.
-Csak nyugalom. Senki nem fog butának nézni, ha nem sikerül. Ezt most valószínűleg bebuktad, de nem a te hibád. Szeptembertől ott lesz az egész éved megtanulni egy év alatt, amit most alig egy hónap alatt kellene. Hacsak nem ugrasz neki máris és töltöd az egész napodat a hátralévő időben tanulással. Ezt viszont nem ajánlom, inkább fedezd fel a kastélyt és mulass a többiekkel. Próbálja nyugtatgatni a lányt. Igaz, ő is nemrég érkezett vissza az iskolába, viszont ő már előre készült a negyedikes tananyagból, jó eséllyel legalább egy elfogadhatót mindenből fog hozni.

 
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 30. 20:36 Ugrás a poszthoz

Katniss

Isidor végre megkapta első hivatalos feladatát. Eddig is szívesen segített az újoncoknak, akár más ház tagjainak is, de így, hogy maga a házvezetője, Dol kérte meg, így egészen más. Picit izgatott, hogy megfeleljen az elvárásoknak, szeretné minél kedvesebben fogadni a visszatérő diákot és minél jobban segíteni neki, amiben csak kell. Úgy tervezi, hogy már a vasútállomáson fogadja Katnisst, de picit elkésik és ő is csak rohangál a fő utcán, így aztán neki is ütközik valakinek.
-Óh, bocsánat, nem akartam. Tudja, sietek, és... Mondja és már futna is tovább, ekkor azonban rájön, hogy ki is az illető. Egy hasonló illető integetett arról a fényképről, amit Dol mutatott neki. Megáll és egy mosollyal fordul a lány felé.
-Akarom mondani már nem sietek sehova sem, mert lehet, hogy megtaláltam. Te vagy Katniss, ugye? Kérdi a biztonság kedvéért. Nem akarja rátukmálni magát, hogyha mégsem ő lenne, elvégre tényleg sietős a dolog, hogy elérje Katniss vonatát.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 30. 20:37
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 30. 21:04 Ugrás a poszthoz

Katniss Leyla

Észreveszi a lány nyaklában lógó K és L betűt formázó medált, ami akár a nevére is utalhat, már ha tényleg ő az, akire gondol. A lány első mondata után picit elbizonytalanodik, de aztán elmondja, hogy most érkezett Angliából. Erre felderül az arca.
-Áh, akkor mégis téged kereslek. Szóval Katniss Leyla vagy? Szép név, ismerek egy másik Leilát is, de ő nem hasonlít rád... Viszont ha Angliából jössz, akkor tényleg téged kereslek. A házvezetőm, Doléance mondta, hogy jöjjek érted, elkísérni a kastélyba. Már ha nincs ellenedre. Egyébként, szép a nyakláncod. Mondja egy kedves mosollyal, mikor Katniss megmutatja az ékszert. Ekkor észbekap, hogy még be se mutatkozott, és a lány is szóvá teszi.
-Bocsi, én még be sem mutatkoztam. Isidor Slusser vagyok a Levitából, negyedikes. Ekkor megcsapja Katniss parfümének az illata, egész véletlenül egyik kedvence. Ösztönösen párszor aprót szippant a levegőbe, majd visszanéz a lányra. -Viszont szerintem indulnunk kellene. Mutatom az utat, ha esetleg elfelejtetted volna, míg távol voltál. Kacsint a lányra, és már indul is kényelmes sétatempóban a kastély felé.
-Egyébként... Szabad kérdezni, hogy miért voltál Angliában? Valami tanulmányi utat említett Doléance, ha jól értettem. Kíváncsiskodik, bár persze azt is megérti, ha nem szeretne róla beszélni.
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 30. 22:28 Ugrás a poszthoz

Leyla

Isidornak is szimpatikus Leyla, ő is egy gyönyörű lány. Szőke haj, kék szemek, vékony testalkat... Isidor gyengéje. Bár valóban tény, hogy ő a női nem rajongója, gyakorlatilag minden lány tetszik neki... Mikor megemlíti, hogy már volt a kastélyban, elkerekedik a szeme. Ezek szerint lemaradt volna a feladatáról? Végül is a hiányzó csomagok miatt könnyen lehet, hogy valóban volt már...
-Már voltál a kastélyban? Na de... Az hogy lehet? Nekem kellett volna visszakísérnem téged... Valaki más visszakísért? Vagy egyedül mentél? Doléance ki fog akadni, ha megtudja, hogy lekéstem a vonatod... Az órájára pillant, és megállapítja, hogy valóban ez történt. Egy teljes órája megérkezett már az a vonat, ami elé csak most akart szaladni. Valahogy biztos elnézhette... Atya világ, mit fogok ezért kapni Doléance-tól. Megint írhatok büntetőmunkát ezúttal abból, hogy hogyan fogadjunk szót a házvezetőnknek. Miközben ezek a gondolatok forognak a fejében, enyhén elpirult és a nyakát tekergette szégyenében. Aztán megpróbált a lányra koncentrálni, miközben mentek a kastély felé. Katniss megemlíti, hogy tetszik neki a neve, mire még jobban elpirul.
-Óh, köszi. Német vagyok, nálunk eléggé gyakori az Isidor név. A Katniss viszont egyedi, még sosem hallottam. Szép név az is. Összekapcsolódik a tekintetük, pár pillanatig így álldogálnak. Biztos meg fogja Katnisst jegyezni magának, nagyon jó társaságnak bizonyul ő is. Megpróbálja összegyűjteni a fejében, hogy mi is változhatott azóta, hogy Katniss elment, de valahogy nehezen megy a gondolkodás, alig jut eszébe valami.
-Hát... például roxfortosok érkeztek hozzánk nemrég. A vizsgaidőszakig maradnak, most itt vannak látogatóban. Ez a legfrissebb dolog, amiről tudok... Lesznek új prefektusaink meg nemrég lett új házvezető helyettesünk. Más... most nem jut eszembe... Mondja elgondolkodva, miközben Katniss majdnem elesik egy kiálló kőben. Kézen fogja, hogy megtartsa és biztonságosan felálljon, de persze rögtön el is engedi. Azért ez túl gyors lenne még neki is rögtön első találkozásra...
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 31. 15:25 Ugrás a poszthoz

Katniss

Isidor hamar meg is tudja az okát, hogy miért is kerülték el egymást. Szóval a korábbi vonattal jött... hm, ez érdekes. Ezek szerint senkinek sem szólt róla, még Doléance-nak sem.
-Értem már. Nem haragszok rád, csak inkább magamra, hogy elkéstem. De inkább akkor azt mondom, hogy a korábbi vonattal jöttél, és akkor hazudnom sem kell. Magyarázza el a tervét félig Katnissnak, félig magának, és örül, hogy talán büntetés nélkül megússza az egész kalandot. -Ha harmadikos vagy, akkor tényleg nem feltétlenül szükséges a kíséret melléd... De azért remélem nem bánod, hogy veled vagyok. Mondja egy kissé bizonytalanul. Eléggé két értelmű volt a lány utolsó mondata, de azért meri feltételezni, hogy nem arra gondolt, hogy most húzzon el. Annál is inkább, mert láthatóan folytatni akarja a társalgást.
-Igen, német vagyok, ott születtem és ott is lakom, egész pontosan Düsseldorfban. És... valóban szép ország Németország. Rengeteg hegy van, magasabbak, mint itt, Magyarországon, jól lehet síelni. Néhol még nyáron is megmarad a hó. Na meg a Rajna-part is gyönyörű, kettészeli a várost, nagyjából mint a Duna Budapestet. Biztos élvezni fogod az utazást. Hova mész majd pontosan? Hátha ismerős vagyok ott és tudok ajánlani néhány dolgot, amit érdemes megnézned... Elkapja a lány pillantását, ahogy a cukrászdát nézegeti. Gondolkodik picit, majd támad egy ötlete.
-Szeretnél cukrászdázni? Ha gondolod meghívlak valamire... Hátha épp lehet kapni a kedvenc sütidet. Ekkor viszont Katniss megbotlik, Isidor pedig gyorsan elkapja, már csak ösztönösen is, mert szeret segíteni az embereknek. Na meg persze nem akarja, hogy netán eltörje valamijét a lány, ha történetesen szerencsétlenül esne el.
Időközben, ahogy sétálgattak az utcán rájuk sötétedett. Épp mikor segítette fel a lányt, a házakon túl feltűnt Isidornak egy érdekes jelenség. Egy apró, szürkés színű lény szarvakkal. Pár másodpercig dermedten állt, próbálta beazonosítani, hogy mit is lát, majd elmosolyodott, és finoman arra felé fordította a lányt.
-Nézd csak, ott egy mooncalf. Legalábbis annak látom. Ha esetleg ahhoz van kedved, őt is megnézhetjük közelebbről. Súgta Katniss fülébe, nehogy véletlenül elijessze a hangjával. A lánynak pedig ezek szerint lehet választania: cukrászdázás vagy mooncalf vadászat.
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 31. 16:54 Ugrás a poszthoz

Katniss

Csak vállat von arra, hogy kicsit megkavarodtak a dolgok azzal, hogy újdonsült barátja hamarabb érkezett a vártnál. Elvégre katasztrófa nem történt, csak Isidor pánikolt be egy picit, mikor szembesült a tényekkel.
-Semmi gond, tényleg. Biztos megérti majd így Doléance. Lényeg az, hogy megjöttél és egyben vagy, nem falt fel útközben valami vérfarkas vagy efféle. Mondja viccelődve, picit nevetve. Pirulva elmosolyodik, mikor a lány tiltakozóan megrázza a fejét, jelezve, hogy egyáltalán nem baj, hogy vele van. Az egyik hajtincse végigsimít az arcán. Selymes tapintású és kellemes illatú... Megint ledermed és megborzong egy picit, nézi a lány szemeit, aztán visszarángatja magát a jelenbe. Vissza kell magában pörgetnie magában a lány szavait, hogy meg is értse a jelentésüket.
-Szóval Berlin. Ott igazából annyira nem vagyok járatos, csak azokat ismerem, amit mindenki más, a fal maradványait, a brandenburgi kaput, a dómot meg ilyesmiket. Majd ha véletlenül jöttök Düsseldorfba vagy a környékére, találkozhatunk és szívesen elkalauzollak. Ott több mindent tudok neked mutatni, akár olyasmi szépségeket is, amiket egy idegenvezető nem feltétlenül mutat meg. Mellesleg ha érdekel a kviddics és kíváncsi vagy, elmehetünk együtt meccset nézni, anyu tagja a válogatottnak meg a városunk klubjával az első ligának. A cukrászda említésére valami furcsa arckifejezés ül ki Katniss arcára, olyasmi, mintha mindjárt sírna. Aztán persze nem sír, csak Isidor nem tudja hova tenni a dolgot. Eddig jól megvoltak, most csak egy cukrászdát említett, azzal nem valószínű, hogy rosszat mondott volna... Végül úgy dönt, hogy inkább úgy tesz, mintha nem vette volna észre, talán olyasmi dolog, amire jobb nem emlékeztetni a lányt. Helyette az esti fényeket szemlélik, meg mikor Isidor felhívja rá a figyelmét, a mooncalfot. -Gyere akkor, nézzük meg. Suttogja, és óvatos lépésekkel, a tőle telhető leghalkabban próbál a lény felé lépdelni. Félúton megáll és onnan szemléli. Innen már jól látszik, hogy milyen is őkelme. Isidor még sosem látott hasonlót élőben, csak az LLG könyvükben képeken. Sima, sápadt szürke bőre van, és négy lába, amik hatalmas talpakban végződnek, még nagyobban, mint az övé. A fején két szarv látható. A szemét persze nem láthatja, hiszen háttal van nekik, ezért sem vette még eddig észre őket. Ekkor a lény megmozdul és elkezd egy különös táncot lejteni, a fűbe érdekes mintákat rajzolva.
-Na mit szólsz? Ugye szép? Nekem tetszik. Láttál már hasonlót? Én még nem. Suttogja Katnissnak és gyönyörködik a lényben.

Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 31. 16:57
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 31. 17:36 Ugrás a poszthoz

Katniss Smiley

Isidor nem talál semmi különlegeset abban, ahogy Katniss mondta, hogy mindenképp felkeresi, inkább örül neki, hogy legalább egy programja biztosan lesz a nyárra. Mikor megemlíti a lány, hogy a nyelvtudását akarja ott fejleszteni, felnevet és szándékosan németül válaszol.
-Oh, das ist kein Problem. Ich kann Dir helfen auch, wenn Du es wünscht. //Ó, az nem gond. Én is tudok neked segíteni, ha szeretnéd.// Mondja szép németes kiejtéssel, bár nem egészen irodalmi nyelven, aki tud németül, érzi rajta a jellegzetes tájszólást, ahogy a szülőföldje felé beszélnek. Viszont örül neki, hogy végre itt is megszólalhatott németül és nem kell az angolt vagy magyart erőltetnie. Látványosan ásít egyet, mikor a lány átvált hivatalosba, de persze ő is a lánnyal nevet.
-Semmi baj, csak engem annyira nem kötnek le a nemzetközi találkozók meg a társadalmi szokások... Inkább ismerkedek jófej külföldi lányokkal... mint például te. Próbál bókolni, reméli, sikerrel. Megindul a mooncalf felé, ami egy percre teljesen leköti a figyelmét, majd duplán meglepődik, mikor "valaki" hátulról hozzáér, és mikor rájön, hogy Katniss fúrta a vállába az arcát, hogy elfojtsa a nevetését. Hirtelen nem is tudja, hogy hogy viselkedjen. Végül aztán kitör Katnissból a nevetés, a mooncalf pedig elillan. Arra számít, hogy Katniss tovább indul az iskola felé és ő is elindul arra, azonban hamar rájön, hogy nincs mellette. Megáll és visszafordul, hogy megnézze, mi történt vele. Látja, hogy épp egy könnycseppet töröl le az arcáról. Már az előbb is majdnem sírt... Ennyire rossz társaság lennék? De hisz az előbb még nevetett Gondolkodik összeráncolt szemöldökkel, majd lassan elindul a lány felé. Ha megengedi, leül mellé a padra és barátilag átöleli.
-Mi a baj, Katniss? Mi történt? Valami rosszat mondtam? Bocsi, ha megbántottalak... Nem tudom, mit mondtam, de biztos nem úgy értettem... Tudom, hogy most találkoztunk csak, de... én megbízható srác vagyok, nekem elmondhatod, hogy mi bánt. Már ha szeretnéd... Vagy egyedül is hagyhatlak, ha arra van szükséged. Csak nem szeretem, hogy szomorú vagy. Mondja úgy, mintha tényleg nem most találkoztak volna először, hanem már hosszú ideje ismerték volna egymást. Nem tudja miért, de már az első pillanatoktól kezdve legalábbis jóbarátként tekint a lányra és tényleg fáj neki, hogy így kell látnia.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. július 31. 17:38
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 31. 18:11 Ugrás a poszthoz

Alice

Kíváncsian várja, hogy Alice megmutassa a tudományát emberek kecskévé változtatása terén. A lány pár másodpercig látványosan gondolkodik valamin, nyilván azon, hogy hogy is kell csinálni. Mikor azonban meglátja a pálcamozdulatot és hallja a varázsigét, elkerekedik a szeme és ijedten kinyitja a száját.
-Ááá, csak ezt ne! Szedd le rólam ezt a dögöt! A francba, utálom a kígyókat! Fóbiám van tőlük! Mondja teljesen beijedve, és látszik, hogy tényleg fóbiás, még a levegőt is nehezebben veszi. Két karjával összevissza hadonászik, úgy próbálja levakarni magáról az ádáz támadót. Még szerencse, hogy egy egyszerű siklót varázsolt rá Alice, különben már valószínűleg rég megmarta volna, annyit kapálózik. Újabb gondolkodás után szerencsére eszébe jut Alice-nek, hogy hogy kell eltűntetni a kígyót, és az sikeresen el is tűnik, Isidor pedig fellélegezhet, jó mélyet szív a friss levegőből.
-Fú, hallod. Többet ezt ne csináld velem, légy szíves. Mondja kicsit mérgesen tekergetve a nyakát, majd eszébe jut, hogy ez történetesen egy elsős varázslat és vizsgaanyag. Alice ezek szerint mégis csak tehetséges, még ha nem is az jött össze, amit eredetileg akart.
-Viszont van egy jó hírem számodra. Ha kell majd ezt a varázslatot használnod a vizsgán, ez már menni fog, ezt már tudod. Csak lényeg, hogy tudd, hogy mit csinálsz és ne keverd össze a varázslatokat. Akkor menni fog. Kacsint bátorítóan Alice-re, majd odalépked a bőröndökhöz, illetve megemlíti, hogy szól az eridonos hv-nek az Alice-t ért kellemetlenségről. A lány viszont elmondja, hogy mi is történt valójában.
-Ok, okés, akkor nem teszek. Végül is... valamelyest érthető. Némely elsős fél attól, ami rávár odabent, mert hatalmas és régi és különleges meg minden. Bennem is volt félsz, mikor először megláttam, csak én nem figyeltem rá és bementem. Hidd el, hamar meg fogod szokni, csak először ijesztőnek tűnhet. Megfogja a könnyebb dolgokat, a legnagyobb bőröndöt pedig megbűvöli.
-Mobiliarbus! Mondja ki a varázsigét a pálcáját a bőrönd felé tartva, mire az felemelkedik és könnyedén ellebeg arra, amerre Isidor megy. A kis rózsaszín retikült persze odaadja Alice-nek, hogy azt ő vigye.
-Ezt inkább vidd te, én elég hülyén mutatnék vele szerintem. Egyébként, mint látod, boldogulok, mást nem kell vinned. Alice mondataira, hogy a tanulás menni fog, mint a karikacsapás, ösztönösen is nevet egy jó ízűt.
-Hát jó, te tudod, kicsi lány. De előre szólok, nehéz lesz. De ha meg tudod csinálni szerinted, akkor hajrá, úgy legyen. Ha szeretnéd, én is szívesen segítek, nekem már tényleg úgy mennek az elsős anyagok, mint a karikacsapás. Mondja még mindig nevetgélve a különös kifejezésen, és elindul a bejárati csarnok felé.

//Következőt már a kastélyba írd valahova. Vagy a bejárati csarnokba vagy a déli szárny második emeletére, ugyanis elvileg ott van az eridonos kh.//
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. július 31. 22:37 Ugrás a poszthoz

Katniss <3

-Macht nichts, ich mache es für Dich gerne. Du kannst sehr gut Deutsch sprechen. Mondja elismerően és feltartja a hüvelykujját.
-Ez a mondat abszolút rendben van. A kiejtésen van még mit csiszolni, bár mivel én magam sem teljesen az irodalmi nyelvet beszélem, hanem a mifelénk élő nyelvjárást, így ez nem is annyira fontos. A lényeg, hogy meg tudod értetni magad az anyanyelvűekkel. Őszintén örül neki, hogy végre valakivel az anyanyelvén is eltársaloghat, ha úgy tartja kedve, kicsit visszahozza neki az otthonát. Mikor észreveszi, hogy a lány sír, leül mellé a padra és vígasztalóul átöleli. Katniss megfogja Isidor kezét a bal kezével, ő pedig körülkulcsolja a jobb kezével és úgy hallgatja, hogy miért is lett hirtelen szomorú új barátja. Megértően bólogat, mikor hallja az okokat.
-Hidd el, ha valaki, hát én tényleg megértem. Nekem az otthonom szokott hiányozni, és én is szoktam sírni, ha kiborulok. Neked meg most a jó élmények hiányoznak a tanulmányi útról. Ha jó élmények érik az embert és az hirtelen véget ér, és ráadásul még érzékenyebb fajta is vagy, előfordulhat, hogy sírsz miatta. Sírd csak ki magad nyugodtan, ilyenkor az a legjobb. Mikor kissé megnyugszik, további okokat is sorol, hogy mi is a probléma. Mikor megemlíti, hogy el fog ájulni, természetesen megijed. Ideje lenne már tanulnia egy kis elsősegélyt, ugyanis különösen gyakran ájuldoznak körülötte az emberek. Legutóbb Iza ájult el, mikor egy ostoba viccből átkot küldött rá, most meg Katniss lelki okok miatt. Feláll a padról, de most már nem fogja elengedni a lány kezét, többek között azért, hogy ha tényleg elájulna, észrevegye és ne legyen belőle esetleg nagyobb baj. Na meg aztán lehetséges, hogy más okok miatt is, de az már más lapra tartozik...
-Persze, hogy segítek neked. Járni még tudsz, ugye? Már csak azért, mert még legalább tíz-tizenöt perc az iskola innen gyalog, de ha rosszul érzed magad, kereshetünk más megoldást. És... nem, nem vagy hibbant tyúk, csupán csak kiborultál. És most figyelj: eszem ágában sincs elkerülni téged, sőt szánt szándékkal keresni foglak. Már... persze, ha te magad nem küldesz el melegebb éghajlatra. Próbálja poénnal elütni a dolgot, hogy elvonja a lány figyelmét a problémáktól, de közben azért határozott léptekkel elindul a kastély felé, hogy még időben odaérjenek, ha esetleg netán valami baj történne.  
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. augusztus 1. 18:40 Ugrás a poszthoz

Alice egy varázslatával rászabadít Isidorra egy siklót, amitől a srác igen csak megijed, elvégre nem csak hogy utálja a kígyókat, fóbiája van tőlük. Nagy nehezen lerázza magról, Alice pedig végleg eltünteti és megölelgeti.
-Semmi baj, Alice, picit túlreagáltam a dolgot. Semmi vész nem történt. Egyben vagyok, ez a lényeg. Mondja most már abszolút nyugodtan, és visszaölelget. Alice megörül, hogy épp az egyik vizsgán szereplő varázslatot csinálta meg hibátlanul, Isidor pedig rákacsint.
-Tudtam én, hogy ügyes vagy. Ha így folytatod megtanulhatod a többit is, csak ne bízd el magad. Mondja elismerően és biztatóan. Még sem annyira buta ez a kislány, mint amilyennek elsőre látszik, csak fura elképzelései vannak, mint Lunának. Isidor felemeli a bőröndöket, mire a lány elcsodálkozik.  
-Mobiliarbus. De ezt csak harmadikban fogjátok tanulni, addig még bele kell pakolnod a fejedbe egyet s mást, hogy felemelkedjen és irányítani tudd arra, amerre tényleg szeretnéd. Odaadja a rózsaszínű retikült, majd elindul a kastély felé. Mikor látja, hogy társa nehezen tudja tartani a tempót, amit ő kezdett el ösztönösen diktálni, megpróbál lassítani, csak így meg számára túl lassú, de azért próbál így sétálni. A bejárati csarnokot is maguk mögött hagyják a lépcsőkön, és már lassan látszik az eridonos klubhelyiség bejárata. Itt azonban Isidor is megtorpan, mert természetesen nem tudja a jelszót a klubhelyiséghez. A folyosószakaszt azonban felismeri, ez a bibircsókos banya folyosója. Nem nagyon bízik az öreg hölgyben, sokszor keltett már róla légből kapott történeteket. Most is megpillantja, és ezúttal kivételesen meg is szólítja az asszony.
-Ejnye, Slusser úrfi. Ő már rövid időn belül a harmadik lány, aki melletted van. Te aztán jól tudod csapni a szelet. Azt mondom, ne bízz a fiúban, ha nem akarsz nagyot csalódni. Magyaráz a banya a két diáknak. Isidor már nem is válaszol neki, inkább csak Alice-nek ad magyarázatot, miközben leül a festmény alá a kanapéra, hadd hallja csak nyugodtan, mi a véleménye a dologról.
-Ne hallgass rá. Mi csak bibircsókos banyának hívjuk. Ha olyan kedve van, néha hasznosnak bizonyul, mert szinte mindent tud, ami a kastélyban történik, de a rosszindulatú pletykákat is nagyon tudja terjeszteni. Tényleg voltam három lánnyal a héten, de egyikkel sem úgy, ahogy azt ő gondolja. Szimplán a barátaim, ahogy te is. Szerintem semmi rossz nincs benne... Bizonyára ő a fal füle. Utal ezzel a levitás nagykönyvben olvasható pletykálkodó üzenetekre. Eszébe jut ugyan, hogy ezt Alice valószínűleg nem fogja vágni, hogy mi is akar lenni, de annyira nem tartja fontosnak, hogy el is magyarázza, ha érdekli, majd rákérdez.
-Viszont most várakozni kell picit, míg valaki fel nem bukkan, hogy bekísérjen a klubhelyiségedbe. Én nem tudom a jelszót, de ha tudnám is, nekem nem működne. Pár percig csendben várakozik. Ekkor megjelenik egy házimanó, aki épp a folyosót takarítja. Apró teremtmény nagy fülekkel és hosszú orral, még állva sem ér a fejük tetejéig, miközben ők üldögélnek.
-Látod, ilyen egy házimanó. Suttogja oda Alice-nek, majd a házimanóhoz fordul.
-Hé, te, manó. Gyere ide picit, légy szíves. A házimanó odalépked hozzájuk.
-Igen, uram és hölgyem? Kérdi a házimanóktól megszokott udvariassággal.
-Légy szíves, menj be Alice-szel az eridonos klubhelyiségbe. Nektek bejárásotok van mindenhova, én viszont nem mehetek be vele. Egyetlen eridonost sem láttunk errefelé, miközben várakoztunk.
-Rendben, kisasszony, kövessen. Mondja a manó, sarkon fordul és elindul a klubhelyiség irányába, Isidor pedig a helyén marad. Alice-en áll, hogy a manóval tart vagy tovább várakoznak.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. augusztus 1. 18:41
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2014. augusztus 1. 20:05 Ugrás a poszthoz

Katniss

Elindulnak Katnissal a kastély felé kézen fogva, bár Isidor ezt most inkább segítség gyanánt teszi, hogy időben észrevegye, ha valami baj történne a lánnyal.
-Szívesen máskor is. Persze, jobban vagy... csak épp holtsápadt vagy és remegsz. De egyébként semmi bajod, persze. Gyere inkább fel a gyengélkedőre, addig úgysem foglak békén hagyni. Ez az egyik rossz (vagy jó?) tulajdonsága, hogy bajban sem bírja abbahagyni a szellemeskedést. Valaki szereti, valaki nem... Reméli, hogy Katniss veszi a lapot és nem sértésnek veszi, inkább csak figyelemelterelésnek, vígasztalásnak.
-Ó, ugyan. Nem kell meghálálni, nem azért teszem. Ha baj van, segítek, amiben tudok. Elég hála lesz, hogy ha fordított eset lesz, te segítesz nekem. És... igen, lehet, hogy az. Én nem hiszek ugyan az ilyesmikben, úgy igazából azt hiszem, hogy nem hiszek semmiben... De ha szerinted az volt, akkor biztos igazad van. Pár pillanatig megint elmélyed Katniss tekintetében, de gyorsan észbekap, hogy nagyon sürgősen a kastélyban kell lenniük, azon belül a gyengélkedőn, hisz a lány még mindig rosszul van, még ha tagadja is. Kicsit sietősebbre veszi a tempót, és felmennek ketten a kastély keleti szárnyának második emeletére, és pár percen belül felérnek a gyengélkedőre. Ott a gyógyító fogadja őket.
-Elnézést kérek, de Katniss rosszul van. Úgy néz ki, hogy bármelyik pillanatban elájulhat. Eddig szerencsére nem tette, a falutól sétáltunk idáig, de sosem lehet tudni. Talán jobb lenne, ha legalább egy éjszakát itt töltene az Ön felügyelete alatt. Magyarázza el a helyzetet, a gyógyító pedig fogadja őket.
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2014. augusztus 2. 14:31
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2015. január 20. 20:35 Ugrás a poszthoz

*Hát ez is eljött végül... épp leesett a hó odakint, ez pedig azt jelenti, hogy tél van, ez pedig azt jelenti, hogy ismét eltelt egy év, kezdődnek megint a vizsgák. Alighogy véget ért az egyik vizsgaidőszak, jött a másik. Legalábbis Isidor így érzi. Eszméletlen, hogy telik az idő, különösen, ha csinos lányokkal veszi magát körül az ember... Azonban a vizsgák pár héten belül itt vannak, így egy picit ki kell vonnia magát a társaságból, akármilyen jól is érzi magát velük, és a könyvekkel kell barátkoznia. Pár órája már a Sötét Varázslatok Kivédése részlegnél üldögél, mert ez érdekli a legjobban, és itt sok könyvet találhat kiegészítésül a tananyaghoz. Aki most a közelébe megy, egy halom könyvvel körülvéve találja, a halom közepén pedig a füzetébe jegyzetel varázslatokat, kivédési trükköket, mágikus eszközöket, körözött varázslók neveit és hasonlókat.*
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2015. január 20. 22:30 Ugrás a poszthoz

Evus drága
*A könyvtárban nagy csend honol, ezért is szeret itt tanulni Isidor, a klubhelyiségben általában ugyanis borzalmas nagy zaj szokott lenni. Mindenki csak immitálja, hogy tanul, közben meg beszélgetnek, vagy épp varázsigét kántálnak és közben felgyújtanak dolgokat, egyesek pedig sportot űznek abból, hogy kivarázsolják Isidor kezéből a könyveket begyűjtő bűbájjal. Ma is és tegnap is eljátszották vele ugyanezt, ő pedig megunta és átköltözött ide. A csendet azonban váratlanul zaj töri meg. Valaki belerúg a küszöbbe, egy káromkodás, egy macskanyávogás, és egy tompa puffanás hallatszik, majd valaki a jelek szerint nekilát a könyvtár átrendezésének, ugyanis székek zaja hallatszik, majd ismét egy jajdulás. Ez nem lehet más, csak Evelin. Mivel Isidor órák óta tanul, ideje egy kicsit kikapcsolódni. Összecsapja a könyvét, némi porfelleget eregetve, majd megkeresi a hang forrását, és természetesen rá is talál a cicusra és gazdájára, Evusra.*
-Szia, Evus. Ugye nem tervezed átrendezni a könyvtárat? *Mondja kuncogva, és a helyére teszi a széket, egy Pakolj! bűbájjal pedig elrendezgeti a könyveket a könyvespolcon.
Aztán egy másodpercre megdermed a pálca a kezében, látszik rajta, hogy peregnek a fogaskerekek odabent. Végül leereszti és egy bátortalan mosollyal szembefordul a lánnyal.*
-Tudod... Eszembe jutott valami. Lehet, hogy hülyén fog hangozni, esetleg félreérthető, de nem kell rosszra gondolni... Csak arról van szó, hogy... *Kezdi a szokásos habogását, mindig ilyen, ha valami cikisebbet kell kérni egy lánytól.* -Szóval, mi lenne, ha összeköltöznénk? Ugyanis én nem sokára végzek a suliban, anyumék már meg is vették nekem a házamat, ahol lakni fogok. Ajándék a suli elvégzésére és a 19. születésnapomra. De... én nem szeretek egyedül lenni, a legjobb barátom viszont történetesen egy lány. Pontosabban fogalmazva te. Mi lenne, ha meghívnálak magamhoz, hm? Szeretnél nálam lakni? *Kérdi picit izgatottan, vörösen. Nem, arról szó sincs, hogy szerelmes lenne Evusba, tényleg csak a legjobb barátja. Persze bármi lehet még belőle...*
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2015. január 22. 09:34 Ugrás a poszthoz

Evus drága
*Mosolyog és a fejét csóválja Evus újabb szerencsétlenkedésén. Együtt érez ő vele, de mivel folyton ezt csinálja, már nem újdonság, majd elmúlik. Aztán megint elesik, aztán az is elmúlik. Evus egy fogalom, ha nem lenne, ki kellene találni. Talán épp ezért is áll ennyire közel Isidorhoz, mellette aztán nem lehet unatkozni. Leül mellé a földre és megölelgeti.*
-Okés, igazad van, bocsi. De... végül is nagy bajod nem lett, ugye? Nem tört csontod, csak beütötted. Mint mindig. *Aztán Evus átgondolja az ajánlatát és végül meglepően könnyen igent mond rá, de ugyanakkor mintha picit félne a döntéstől.*
-Nyugi, még meggondolhatod magad, nem kell egyből döntened. Persze örülnék neki, ha mellettem lennél... Az egy új ház, nemrég építtettük fel és szerintem nagyon szép, tetszeni fog neked. Egyelőre még csak félig-meddig van berendezve, főként az én szobám, a fürdő meg a konyha. Vannak még szobák, ahol semmi nincs, azok közül választhatsz magadnak, amelyik tetszik és ízlésed szerint rendezheted be. Ha tudsz főzni és szeretsz a konyhában ügyködni, azt is fejlesztgetheted, mert jelenleg csak a legszükségesebbek vannak meg. A cuccaim még itt vannak, még nem költöztem át, de egy pár nap múlva együtt átcuccolhatunk, ha gondolod. Majd segítek vinni néhány dolgot.
*Mondja ő is a gondolataiba merülve. Biztos, hogy jó móka lesz Evussal együtt lakni, de persze az is kell, hogy a lány tényleg rászánja magát.*
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2015. január 22. 18:32 Ugrás a poszthoz

Evus drága

*Eve a jelek szerint tényleg átgondolta, hogy át akar költözni, elég részletesen kifejtette az okait. Ezért a leányzó kap tőle egy nagy ölelést.*
-Akkor jó, örülök neki, hogy így gondolod. Amikor készen állsz, lehet költözködni. És... persze, kimehetünk majd hógolyózni is, ha jobban leszel. A bútorok miatt pedig nem kell aggódnod, majd megoldom, majd a helyére varázsolom a dolgokat, a saját szobámat is úgy rendeztem be, mágiával. A házirendben meg biztosan meg tudunk egyezni. És... persze, elviszlek Uff bácsihoz, ha azt szeretnéd.
*Feláll és felveszi az ölébe a lányt. Ha akarná, varázslattal is fel tudná emelni, de egyrészt szereti ölelgetni a lányt, másrészt könnyű is és a gyengélkedő is csak egy emelettel van fentebb van, így most mugli módjára fogják meglátogatni Uff bácsit. Már elég jól ismeri őket, valószínűleg nem fogja váratlanul érni az újabb látogatásuk.*
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2015. március 9. 08:24 Ugrás a poszthoz

Állia és Detti

Isidor ma tette le az utolsó vizsgáját, a Varázstani Alapismeretek Vizsgát. Még nem tudja ugyan az eredményt, de nagyon büszke magára, mert végre elvégezte az iskolát, és megítélése szerint minden simán ment, helyes válaszokat tudott adni a VAV-on is. Valószínűleg nem sokára megkapja az oklevelét is az iskola elvégzéséről és mehet tovább mestertanoncnak. Már csak azt kéne eldönteni, hogy mire is szakosodjon... Ezzel azonban még ráér foglalkozni, most csak az a lényeg, hogy túl van ezen a szakaszon. Nagy vígan mosolyogva, fütyörészve hagyja el az iskolát azzal, hogy a következő tanévig felé sem fog nézni, hanem kedvére foglalatoskodhat Evelinnel. Tervei közt van az is, hogy elhívja magukhoz Németországba, hadd lásson világot a lányka és hadd mutassa be a szüleinek, mint barátnőjét.
Az iskola kapujához közeledve egy beszélgetés foszlányait hallja. Egy elsős kislány beszélget egy nagyobbal, akit mellesleg látásból ismer és annyit tud róla, hogy rellonos. Épp mikor a közelükbe ér és elhalad mellettük, hogy elhaladjon mellettük, megüti a fülét a nagyobbik leány utolsó mondata, ami kedvesnek nem kifejezetten nevezhető. Néhány pillanatra megáll gondolkodni, majd visszalépked a kisebbik mellé.
- Sziasztok!
Köszön mindkettőjüknek, majd az új lánykához fordul.
- Isidor Slusser vagyok, történetesen szintén levitás. Ha gondolod, szívesen segítek eligazodni a kastélyban, már ismerem, mint a tenyerem.
Kedvesen rámosolyog és várja, hogy szeretne-e a lányka egy útitársat magának a klubhelyiségig.
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Írta: 2015. március 9. 20:11 Ugrás a poszthoz

Eris, Detti és Állia

Detti kedvesen fogadja a köszönését és megkérdi, hogy igaz-e, amit a másik lány mondott.
- Melyik része? A festményekről, a gyengélkedőről vagy a halálos veszélyről? Lényegében igazat mondott, de a halálos veszélyektől nem kell tartanod. Nincs itt olyan, aki bántana akarna téged... hacsak nem teszel rossz fát a tűzre...
Sejtelmes poénnal próbálja elütni a végét és rákacsint a lányra. Ugyanakkor, még ha Állia igazat is mondott, lehetett volna kedvesebb vele, meg azóta már felkísérhette volna... Ezt az új kislány is megjegyzi suttogva.
- Nem, csak ők rellonosak. Ők ilyenek, ne foglalkozz vele.
Miközben beszélgetnek, egy goromba képű, betegnek látszó prefektus is megjelenik. Reméli, hogy egyikőjük sem hallotta azt a szintén nem kedves mondatát a rellonosoktól. A zöldek nem igazán lopták be magukat a szívébe az elmúlt évek alatt.
- Nyugi, semmi rosszat nem csinálunk. Már megyünk is felfelé. A lány most érkezett és útba igazítást kért tőlünk. Ő nem tette meg, ekkor megjelentem én és én szívesen felkísérem. Büntetésre semmi szükség.
Kissé félhivatalosan magyarázza el a történteket, abban a reményben, hogy ha tőle tiszteletet kap, és normálisan válaszol a kérdésére, végre elindulhatnak a kastélyba. Amikor elindul visszafelé a prefi, visszafordul az új kékséghez.
- Na, indulhatunk felfelé?
Ha a lány igent mond, elindulnak ketten a kastélyba.
 
Utoljára módosította:Isidor Slusser, 2015. március 9. 20:20
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Sz. Izabella
Írta: 2015. december 22. 12:36
Ugrás a poszthoz

Isidor nagyban horkolt a saját szobájában, a saját házában, amikor is valami furcsa zajra lett figyelmes. Valami szaggatott csiripelő hang szólalt meg a szobájában, közvetlenül az ágya mellett. Először azt hitte, hogy csak álmodott, és nem foglalkozott vele, de aztán a kutyusa is ugatni kezdett. Mikor végre magához tért az álmából (amiben mellesleg a változatosság kedvéért az Evével folytatott utolsó veszekedésük szerepelt, az eset óta nagyjából ezredik alkalommal), és rájött, hogy nem egy énekes madár költözött be hozzá, hanem az ébresztő órája szól, első mozdulatával megpróbálta lenyomni a tetején található gombot. Persze nem találta, hanem ehelyett lesöpörte az éjjeli szekrényéről, és a már amúgy is viharvert darab magától abbahagyta a csörgést. Kicsit még mocorgott az ágyában, majd felkelt, kiült az ágya szélére és azon gondolkodott, hogy mi a búbánatért is húzta fel az óráját hajnali kettőre. A kutyusa a lábával a fali naptár felé integetett, Isidornak pedig végre valahára leesett, hogy december van. Ha pedig december van, akkor karácsony is lesz. Ha pedig karácsony lesz, és ő felkelt hajnali kettőkor, akkor az azt jelenti, hogy nem csak lesz, hanem karácsony VAN, ami azt jelenti, hogy ideje végre hazamennie Németországba, hogy a családjával töltse az ünnepeket. A repülő pedig reggel hatkor indul, ő pedig azért kelt fel, hogy elérje a hajnali négy órás vonatot Budapestre.
Mikor ezt így végig gondolta magában, keresett valami ruhát, amit felvehet, és hamar meg is találta az egyik széken, ahova még az este kikészítette magának, hogy ne kelljen vele időt töltenie ébredés után. Elvégezte még a szokásos reggeli tennivalókat, összepakolta az iskolaládáját, adott enni Topinak, levitte sétálni, és mikor végre mindennel elkészült, elindult a bogolyfalvi Fő utcán a vasútállomás felé.
Út közben Topi váratlanul elvakkantotta magát, először csak halkan, bizonytalanul, majd hangosabban, izgatottan. Azt már megszokta kutyusától, hogy csak úgy, ok nélkül nem ugat, tehát valami szokatlannak kell lennie az utcán. A közel vak sötétben nem látott semmit, de mikor közelebb ért ahhoz a helyhez, ahol Topi a szokatlan dolgot jelezte, valóban olyasmit látott, amire egyáltalán nem számított. Egy magára hagyott szőrme bunda hevert az egyik padon. Mi több, ahogy jobban megfigyelte, ennek a bundának szeme van. A bunda szeme után észrevett egy árulkodó kék hajtincset is, ami viszont nem jelenthet mást, csak...
-Izabella! Hát te? Mit keresel itt hajnalok hajnalán? Szerencséd, hogy nem vagyok prefi, mert most rajta kaptalak volna takarodó után. Menj vissza a kastélyba, már csak azért is, mert itt kint meg fogsz fagyni, odabent meg meleg van.
A lányt nem ismeri túl jól, azt viszont tudja, hogy a kviddics csapat tagja, és a kastélyban is meg a Levitában is többször találkozott vele. Nagyjából akkor érkezett, mikor Evelin elment, illetve a legtöbben fura szokásairól ismerik. Ilyen lehet például, hogy takarodó után a mínusz tíz fokban látszólag minden ok nélkül egyedül fagyoskodik a bogolyfalvi Fő utca egyik padján.
Isidor Slusser
INAKTÍVRPG hsz: 99
Összes hsz: 1385
Sz. Izabella
Írta: 2015. december 23. 16:12
Ugrás a poszthoz

A megszólított lány sokáig nem válaszolt semmit, csak végig jártatta Isidoron a szemét. A tekintetében volt valami furcsa, még attól a ténynél is furcsább, hogy ilyenkor itt kint ücsörög. Pár pillanatig egymás szemébe néztek, majd a lány magában dünnyögött valamit a hajnalról. Ennyiből levonta magának a konzekvenciát, hogy szegénynek legalább egy kereke hiányzik. Ettől viszont elbizonytalanodott abban, hogy valóban Izabellával találkozott és nem egy másik lánnyal, akinek hasonlóan jellegzetes kék haja van. Ugyan más ilyen külsejű ember nem rémlik neki a kastélyból, de végül is nem ismerheti az összes diákot, szóval ki tudja... Olyan minden esetre tuti nem lenne a kviddics csapat tagja, akinek hiányzik egy kereke. Megértőnek szánt mosollyal újra megszólítja és bemutatkozik neki.
- Ugye te vagy, Izabella? Én Isidor vagyok...
Ekkor elakad a szava, mert a lány talpra áll és egyből látszik, hogy mezítláb van, még egy szál zokni sincs rajta. A lány lábán már látszik is a fagyási sérülés, szinte teljesen elkékült a hidegtől.
- Szent szalamandra! Eszednél vagy, te lány?? Teljesen megfagyott a lábad! Nem, nem, szó sem lehet róla, hogy elkísérj bárhova is. Most azonnal visszamész a kastélyba és felmész a gyengélkedőre, ha nem akarod, hogy teljesen megfagyjál idekint.
Gyorsan felnyitja az iskolaládáját és kihalász belőle három pár jó vastag gyapjú férfi zoknit. Természetesen mindegyik 45-ös lábra való, a lány lába legalább kétszer belefér, de legalább addig melegen tartja, míg visszamegy az iskolába.
- Ezeket vedd fel. Tiszta új, jó meleg gyapjú zoknik. Mindkét lábadra hármat. Talán még megmentheted a lábad, ha felveszed és visszamész. Megvárom, míg felveszed őket.
Az órájára pillant, látja, hogy nem sokkal múlt negyed négy. A vonat négykor indul, tehát még épp van ideje a lánnyal vesződni, de túl sok már nincs.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Isidor Slusser összes RPG hozzászólása (28 darab)

Oldalak: [1] Fel