36. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Az Iskoláról
A Navine Ház
Színek: sárga és fekete. Jelképállat: unikornis.

Egy igazi navinés jellem jóindulatú. A kastélyban a nyugodt szemlélő szerepét játssza. Ha látja diáktársai hibáit, természetesen megvan a maga véleménye, de ezek miatt csak ritkán bosszankodik. Nem háborog, és nem táplál haragot. Van azonban egy tulajdonsága, amely a mindennapi életben igen értékes: békeszerető. Ez a vonása megegyezik a természetével. A közösségben megnyugtató hatást fejt ki, akármilyen háborgó legyen is a környezete.
Nyugodtabban és nagyvonalúbban gondolkodik, mint más házak diákjai. Bár nem tartozik a kiemelkedő tanulmányi eredményűek köréhez, mégis a navinés diáknak adatott az a képesség, hogy a nagy gondolkodó levitások ragyogó ötleteit a gyakorlatba átültesse. Józansága alkalmassá teszi arra, hogy türelmesen összeszedje a kellő információkat, és arra is, hogy nyugodtabban gondolja végig a helyzetet, mint egy rellonos vagy egy eridonos.
Azonban a navinés diáknak is megvannak a maga hibái. Általában lassabb más Házak diákjainál. Semmi sem lepi meg, semmi sem indítja meg, semmi nem kelt benne csodálkozást, és nem is lelkesíti. Ő nyugodt megfigyelő marad. A mindennapokban ez a magatartás más diákok számára néha ingerlő lehet. A navinést nem ragadják el az érzések, legyen az öröm vagy gond, bosszúság vagy az élmények özöne. A túlfeszített helyzeteket nyugodtan - esetleg ironikus mosollyal - szemléli. Például egy eridonos nyugtalanságára feltűnően határozottan reagál. Nyugalmával és éleslátásával minél inkább észreveszi az emberek ostobaságát, hiúságát és önzését, annál inkább kialakul benne mások megvetése. Pontosabban: tanulmányozza az embereket, de alig érdeklődik irántuk.

Forrás: Ole Hallesby: Személyiségtípusok