32. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Az Iskoláról
A Levita Ház
Színek: kék és bronz. Jelképállat: szfinx.

Egy levitás fő jelleme a bölcsesség, de igazából művészléleknek is mondható, mivel igen gazdag és érzékeny érzelmileg. Kerüli a vitákat, a fölösleges szópárbajokat, így a kastélyban nem is nagyon lehet látni veszekedő levitásokat.
A levitások igen kitartóak, lelkiismeretesek, megbízhatóak: amibe belefognak, azt minden úton-módon befejezik, de csakis azt, ami igazán érdekli őket. Megfontoltak, nagy önfegyelemre képesek, így távol áll tőlük a szeszélyesség, ami talán jobban elmondható az Eridon vagy a Rellon ház diákjairól.
Egy levitásnak nincs túl sok barátja, mert zárkózott, de aki előtt megnyílik, azt szívébe zárja, és hűséges marad hozzá, habár néha a legszokatlanabb formában fejezi ki szeretetét. Mindig többet érez, mint, amit kimutat. Szeret álmodozni, álomvilágban élni, de ha valamit megígér, azt becsületbeli ügynek tekinti, és megtartja.
A levitások néha talán túl sokat gondolkoznak, tépelődnek, önelemeznek. Nagy hibájuk az, érzékenységükből kiindulva, hogy igen sértődékenyek. Ha megbántják őket, nehezen felejtenek, és bizalmatlanná válnak. Talán sokaknak túl büszkének, és kritikusnak mutatkoznak, amiben van is valami, hiszen mindent szeretnek elemezni, és olykor elfelejtenek magukba nézni.
Hajlamosak a pesszimizmusra, és a feladatok kiötlői nem közülük kerülnek ki. Inkább csapatjátékosok, mintsem vezetők. A gyors döntés sem kenyerük. Lassan járj, tovább érsz elven, mindent átrágnak, még mielőtt határoznának.

Forrás: Ole Hallesby: Személyiségtípusok