31. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:

Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Kiss Veronika
INAKTÍV


Kiscsikó
offline
RPG hsz: 59
Összes hsz: 635
Írta: 2015. szeptember 11. 22:24 | Link

Scarlett Conroy

Egyetlen egy dolgot szeretnék most legelőször megtudni, de azt nagyon. Még pedig azt, hogy vajon hol lehetek. Persze az már régen rossz, hogy ilyen kérdésre kell választ találnom, de úgy érzem, hogy ebben a pillanatban nem azon kéne gondolkodnom, hogy mi a jó, és mi nem, mert azzal nem jutok előrébb. Legjobb lesz, ha szépen sorjában visszaemlékezem, hogy mi történt ma.
Korán keltem, és gyorsan elkészültem, úgyhogy eldöntöttem, ma benézek a faluba, mert bár már aránylag hosszú ideje vagyok itt, de mégsem töltöttem ott még sok időt. Mikor már odaértem, nem volt nagyon ötletem, hogy mit csináljak, ezért csak céltalanul sétálgattam, beszélgettem, s nézelődtem. Végigjártam az összes boltot, vettem jó pár hasznos dolgot, és olyat is, amire csak azért voltam hajlandó borsas árat fizetni, mert teljesen lenyűgözött, hogy mennyire érdekes, varázslatos a működése, és ugyebár biztosan nagyon fog majd tetszeni a családomnak, amikor végre hazalátogatok, és a hosszú beszámoló után megmutatom nekik azokat a tárgyakat, amelyek szerintem érdekelhetik őket. A boltok után a lakóházak következtek, amik persze kevésbé voltak mágikusak, de engem mégis ámulatba ejtettek, hisz azért mégsem olyanok voltak, mint azok, mik a mugli világban megszokottak. Talán, ebben viszont már nem vagyok biztos, annyira elmerültem a csodálkozásban, hogy észre sem vettem, hogy közben megváltozott a helyszín, és a pazar bagolyfalvi házak helyett, egy hatalmas, ódon épület előtt álltam meg.
Igen, ez lehet a legvalószínűbb magyarázat arra, hogy ez a cseppet sem bíztató építmény néz velem farkasszemet most, és én, jobb terv nem lévén, csak állom a "tekintetét", és meg sem mozdulok. Túlságosan sokáig ez nem működhet, ezért természetesen úgy 7-8 perc kemény "harc" után érzem, hogy megmozdulnak a lábaim, és utána felfogom, hogy elkezek haladni a bejárat felé, végül pedig látom, hogy belépve mennyivel másabb ez a hely, mint kívülről. Nem, nem abban különbözik, hogy a belső rész, ne lenne lepusztult, hanem abban, hogy a kupolaszerű nappali, a festménymaradványok és a szétszórt tárgyak egy nagyon különleges hangulatot, és ezáltal egy új élményt adnak az embernek. Éppen ezért körbesétálok, és rájövök, hogy nem is olyan rossz, hogy eltévedtem.
Hozzászólásai ebben a témában

“Ha ég a házad, melegedj a tüzénél!” (spanyol közmondás)
Scarlett Conroy
INAKTÍV


Troublemaker, Svájc. 2017 réme
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 2298
Írta: 2015. szeptember 13. 21:32 | Link

Kiss Veronika

  Egész nap a szép új szobát nézte. A falakat, ami éppen üresnek nem mondható, de olyan átlagos, hogy tíz perc alatt simán megunta. De akkor is csak nézte ki a fejéből, és azon gondolkodott, hogy tulajdonképpen mit is keres itt? Ebben az iskolában, vagy egyáltalán a földön. Annyira nem illik a képbe, hogy az már fáj.
  Erőt vett magán, és felhúzta a mindennapos maszkot az arcára legalább addig, amíg kimegy az épületen egy kis felfedezőútra. Bement a klubhelyiségbe, kiosztott pár hamis mosolyt, odalökött pár szót. Aztán ugyanezt eljátszotta az egész iskolán belül, ha szembe jött valaki ismerős. Mindig azt mondják, hogy nehéz valaki mást játszani, pedig magadat nehezebb játszani.
  Sétált, és csak ment. Nem is gondolt, és nem is látott. Egyszerűen csak ment. Arra, amerre a lába vitte. És csak ennyit tett. Egy idő után azt vette észre, hogy egy bizonyos ház felé tart. Ő maga még nem járt benne, de hallott már egy s mást róla. Minden variációban Tudjukki neve is megjelent.
  Most a sok gaz lassan a ház tetejéig ért, így elég nehéz volt megközelíteni, de biztos, hogy néhány diák járkált erre, mert egy csapás volt a növények közepette. Scar próbált úgy menni, hogy a növények ne karcolják össze a lábszárát, de ez persze nem igazán jött össze. Arra nem gondolt, hogy ilyen helyekre jön, ezért csak egy rövidnadrág volt rajta. Tekintve, hogy ma még vizsgázni se vizsgázott.
  Odaért, és bemászott az ablakon. Mert az úgy is ki van törve, és sokkal elegánsabb közlekedési útvonal, mint az ajtó.
Hozzászólásai ebben a témában

Itt járt Lala Rolleyes
Kiss Veronika
INAKTÍV


Kiscsikó
offline
RPG hsz: 59
Összes hsz: 635
Írta: 2015. szeptember 18. 17:21 | Link

Scarlett Conroy

Először vagyok ilyen félelmetes helyen, mivel régebben, ha tehettem messze elkerültem az ilyesfajta házakat, épületeket, sőt mi több, még a gondolattól is, hogy esetleg én egy kísértetházba be tegyem a lábam, viszolygott mindenem. Pedig az osztálytársaim előszeretettel mentek a volt iskolám régi, ezer éve elhagyatott épületébe, hogy egy kis izgalom legyen az életükben. Engem is hívtak, de én mindig kitaláltam egy-egy jó indokot, hogy "sajnos" most azért vagy ezért nem érek rá.
Sokáig lépdelek a szobákban, és jó pár tárgyat alaposan megnézek. A legtöbbje nem túl érdekes, mert azok csak egyszerű, valószínűleg a Bagolykőből hozott üstök, könyvek, tollak egyebek, de van néhány egészen meghökkentő érdekesség. Vegyük például azt a hatalmas vázát, amit rögtön akkor pillantottam meg, mikor beléptem a jobb oldali terembe. Ez egy fehér színű műalkotás, ami körülbelül akkora mint én, de nem egyszer, hanem legalább kétszer.
Később hirtelen lépések zajára leszek figyelmes, amelyek egyre hangosabbak és egyre közelibbek lesznek, éppen ezért elindulok a bejárat felé, de aztán megtorpanok, mert eszembe jut, hogy ez amúgy egy olyan hely, ahol nem biztos, hogy a környék legkedvesebb és legjobb alakjai fordulnak meg. Ezért  pálcámat elő véve elbújok, és erőteljes figyelemmel vizslatom a hatalmas kaput, amelyen keresztül én is bementem egy negyedórával ezelőtt. A látogató azonban nem ott érkezik, hanem a mellettem lévő ablakon keresztül.
- Szia.. - köszönök, mikor felismerem, hogy egy szőke hajú leányzó landol mellettem. - Te hogyhogy itt? Meg ööö... ki vagy?
Hozzászólásai ebben a témában

“Ha ég a házad, melegedj a tüzénél!” (spanyol közmondás)
Scarlett Conroy
INAKTÍV


Troublemaker, Svájc. 2017 réme
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 2298
Írta: 2015. szeptember 19. 16:04 | Link

Kiss Vera

  Scar a ház falához ment. Nem hallt semmit se a házból, se a távolból, de azért még körbelesett. Soha nem lehet elég biztos az ember. De semmi. A nap már a horizontvonal környékén volt, és vészes gyorsasággal csökkent.  Az eget narancssárgás fénybe borította. Scar néhány pillanat erejéig elnézte a képet, majd mikor úgy érezte már eléggé magába szívta, elfordult tőle az ablak felé. Lendületett vett, és felugrott a párkányra. Elég hangosan érkezett, de hát mégsincsenek macska génjei, és soha nem tanulta meg hogy kell ilyet hang nélkül csinálni. Mikor nem lát senkit, még egyet ugrik, és talpra érkezik a talajon. Porolgatni kezdte a pólóját, amikor valaki megszólalt mellette. Scart ez teljesen hirtelen érte, és egy halkat felsikkantott, miközben hátrébb ugrott egyet , és nekiütközött a nyílásnak, amelyen az előbb érkezett.
  - Jesszusom! Te meg hogy a fr*ncba kerülsz ide? - bukkott ki belőle az első kérdés, de a barna már megelőzte. - Hát tudod, én az iskola diákja vagyok, és lassan harmadikos. Szóval te válaszolsz ezekre a kérdésekre előbb. - válaszolta, amikor felmérte, hogy a másik fiatalabb nála. Aztán amikor megpillantott a másik arcát meggondolta magát. - Bocsi, csak önvédelemből mondtam. Scar vagyok. És nem igazán tudom hogy keveredtem erre. Én valahogy mindig ilyen helyre bukkanok amerre csak járok. Lehet el vagyok átkozva. - mélázott el a lány, és közben kinyújtotta a kezét.
  Miután megvolt a bemutatkozás, a szöszi elindult befelé a szobában, és mindent elkezdett alaposan megvizsgálni. Na jó, azért annyira alaposan nem, de legalább annyira, hogy megtudja állapítani az Tudjukkié lehetett e.
Hozzászólásai ebben a témában

Itt járt Lala Rolleyes
Kiss Veronika
INAKTÍV


Kiscsikó
offline
RPG hsz: 59
Összes hsz: 635
Írta: 2015. szeptember 20. 09:23 | Link

Scarlett Conroy

Kissé én is megijedek, mikor a szőke leányzó egy halk sikoly kíséretében visszaugrik az ablakhoz. Persze jobban belegondolva egy ilyen helyen, lehet, hogy nem lett volna rossz, hogy nem beszéddel jelzem, hogy itt vagyok, hisz mégis csak egy sötét, régi, misztikus kísértetházról beszélünk, amiről egészen biztosan sok-sok pletyka kering mind a faluban, mind az iskolában, és én csak azért nem hallhattam róla eddig, mert még nem vagyok olyan régóta tagja a Bagolykő Mágustanodának.
- Kiss Veronika vagyok, de szólíts Verának vagy Veronak - mutatkozok be, és közen belül azon tépelődök, hogy egy embernek, hogy változhat a hangulata, beszédstílusa ilyen rövid idő alatt ennyire sokat. - Most én is hasonló cipőben járok mint te, mert nem tudom, hogy hogy kerültem ide, ráadásul úgy, hogy nem szoktam olyan helyekre, mint ez, járogatni.
De komolyan ez a Scar tényleg nagyon fura. Először rámförmed, hogy mit keresek itt, aztán azt hangoztatja, hogy ő itt az idősebb, ezek után, mikor már azt várom, hogy még mérgesebben szóljon hozzám, gyorsan bocsánatot kér, és bemutatkozik, s miután én válaszolok, fogja magát, és elindul. Ez, hogy is mondjam, elég sértő a számomra, mert azért mégis csak, ha már találkoztunk, beszélgethetnénk egy keveset, nem? Ezért úgy döntök, hogy utánamegyek, és bármit is fog csinálni, mindenképpen én is vele tartok.
- Ugye nem baj, ha csatlakozok? - kérdezem azért meg a biztonság kedvéért. - A tárgyakat nézed? Nagyon érdekesek.
El sem hiszem, hogy én vagyok az, aki itt kezdeményezi a társalgást. Pár hónappal ezelőtt el se hittem volna, hogy majd efféle dolgot is fogok csinálni, de valahogy amióta idekerültem, állandóan ez van. Többet beszélek, keresem a többiek társaságát, sokszor nyugtalankodok, és még sportolok is. Ez utóbbi a leghihetlenebb.
Utoljára módosította:Kiss Veronika , 2015. szeptember 20. 16:01
Hozzászólásai ebben a témában

“Ha ég a házad, melegedj a tüzénél!” (spanyol közmondás)
Scarlett Conroy
INAKTÍV


Troublemaker, Svájc. 2017 réme
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 2298
Írta: 2015. szeptember 20. 10:53 | Link

Kiss Vera
 
  Miután mind a ketten megejtették a szokásos bemutatkozást, Scar elment, hogy felfezze a házat. Ha már egyszer idesodorta a sors, akkor tüzetesebben megnézi a helyet, ahol az a híres ellenség járt.
  Néhány váza, kiüresedett virágcserép és egyéb szokványos dolgok uralták a terepet. Semmi olyan, ami arra engedett következtetni, hogy itt valami fontos, törvényellenes dolog folyt. A lány sóhajtott egy aprót, és ez után a barna kérdezni kezdett. Scar ránézett, látványosan végigmérte, egy halványat mosolygott, és visszafordult.
  - Velem tarthatsz, ha szeretnél, de nem ajánlatos. Megátkozhtnak, bezárhatnak, vagy megkínohatnak. A lehtőségek határa a csillagos ég. Az én társaságomban furcsa dolgok szoktak történni. Már voltam egy ház által megátkozva. - magyarázta. Nem igazán volt kedve a jómodor kimutatására. Azért jött el az iskolából, hogy ne kelljen neki. Szóval ha a sors így hozta, akkor legalább a lány tisztában lesz a helyzettel, és elmenekül.
  De Scar szerencsétlenségére, vagy épp szerencséjére ez nem így történt. - Igen, azokat nézem. Hallottad már a pletykákat a házról? Nem? - egy lélegzetvételnyi szünetet tartott. - Egyesek szerint búvóhely volt. Vagy családi ház. De mindegyik históriában egy és ugyanazon név szerepel. - újabb hatásszünet, és közben a lányra nézett kéklő szemeivel. - Tudjukkié. - megint a környezetét vizslatta. - És ha már idevetett a végzet, akkor már gondoltam, hogy megnézem a helyet. Velem tartasz? - váltott előkelőbe, és rámosolygott a lányra.
Hozzászólásai ebben a témában

Itt járt Lala Rolleyes
Kiss Veronika
INAKTÍV


Kiscsikó
offline
RPG hsz: 59
Összes hsz: 635
Írta: 2015. október 8. 20:37 | Link

Scarlett Conroy

Ez a lány tényleg furcsa, vagy talán csak nagyon kamasz ezekkel a hirtelen hangulatváltozásokkal, mert most is, miután nagyon kedvesen, és tőlem egészen szokatlanul, hozzászóltam, és megkérdeztem, hogy társulhatok-e, először nagyon hidegen, aztán pedig nem leplezett izgalommal válaszolt.
- Hogy érted, hogy furcsa dolgok? Milyen átok? És persze csatlakoznék - reagálok először.
Átok? Mármint értem, hogy ez a varázslatos világ, és itt bármi megtörténhet, de azt kötve hinném, hogy holmi diákokat össze-vissza átkoznának. Főleg nem házak. Az épületek nem tudnak varázsolni. Vagy igen? Lehet, hogy még nem jártam eleget iskolába, és azért nem tudom. Mindenesetre a leányzó előbbi pár mondata számomra sokkal inkább volt szappanoperába illő, mint félelmetes. És gondolom, ő nem ezt akarta elérni.
- Tudjukki? - kérdezek szinte rögtön vissza. - Mesélsz egy ilyen sztorit. Én sajnos nem ismerek egyet se, de nagyon érdekelne.
Néha rossz érzés, hogy mugli családból jöttem, mert sokszor találkozom azzal a helyzettel, hogy alaptörténeteket nem tudok, és ezért kiszorulok egy beszélgetésből, kivéve, ha vagyok olyan ügyes, hogy gyorsan megkérem a többieket, hogy meséljék el. De még olyankor is gyakran érzek úgy, hogy emiatt én nem vagyok egyenlő velük, én nem érek fel hozzájuk, mert hiába mondanak el pár sztorit, mindig lesz még másik, amelyet nem ismerek. No mindegy, ők viszont azt nem fogják soha megismerni, hogy milyen nyomorogni a metrón, menzán állni a sorban vagy kerülgetni a fura alakokat az utcán. Hupsz, ezt talán annyira nem is bánják.
Hozzászólásai ebben a témában

“Ha ég a házad, melegedj a tüzénél!” (spanyol közmondás)
Vérmes Sebhelyes
INAKTÍV


Troublemaker, Svájc. 2017 réme
offline
RPG hsz: 454
Összes hsz: 2298
Írta: 2015. október 25. 18:38 | Link

Kiss Vera
 
  Miután felbukkant ez a lány a semmiből, Scar nem tudta, hogy pontosan hogyan is közelítsen hozzá. Általában az emberekkel - főleg akiket nem ismer - elég bunkón bánik. De ez itt Magyarország, és ez itt Bagolykő. Itt máshogy vannak a szokások, ezért mindig próbál helyesbíteni a mondatain. Hiába, a szokásokat nehéz leküzdeni.
  - Csak egy két-három hétig balszerencsés voltam miatta, nem volt akkora gáz, bár majdnem levágtam egyszer az ujjam miatta, és fel is gyújtottam a ruhám. Eléggé feszült időszakom volt. - vonta meg a vállát, mintha ezzel akarná lerázni magáról a rossz emlékeket.
  Tovább ment, és az edényeket és hasonló tárgyakat kezdte vizslatni. Vera persze rendületlenül követte mint a kutya a gazdáját. Arról kérdezgetett, hogy mit csinál, meg egyebek. Mintha komolyan érdekelni. Scar ebben nem hitt, de azért megosztotta vele. Mert miért ne? Lehet, hogy rossz emberismerő, és ez a lány nem csak azt akarja, hogy valamerre segítsen neki eligazodni, mint az itteniek többsége.
  - Azt rebesgetik, hogy abban az időben Tudjukkinek és a halálfalóknak ez volt az egyik főhadiszállásuk, és sokszor jártak is erre. Persze ez csak egy felvetés, szóval idejöttem, hogy saját szememmel lássam, és megbizonyosodjak róla. Akár még segíthetsz is keresni nekem, ha szeretnél. Bármilyen nyomot ami rá utal. - jelentette ki, közben tovább kutakodott. Belenézett minden köcsögbe és vázába amit látott, és a festmények oldalain is végighúzta a kezét. Kihúzogatta a könyveket a helyéről. Túlságosan mugli módra viselkedett, és erre saját magának is rá kellett jönnie.
  Leült hát a szoba padlójára, és a cipőjét kezdte el birizgálni. - Nem fogunk semmit találni. - jelentette ki. - Tudjukki nagy hatalmú volt. Sokkal nagyobb, mint én valaha leszek. Ha valamit ő el akart itt rejteni, az úgy is marad, akár keresem, akár nem. - szája lefelé görbült. Nagyot sóhajtott, és összeszedte magát.
Hozzászólásai ebben a témában

Itt járt Lala Rolleyes
Kiss Veronika
INAKTÍV


Kiscsikó
offline
RPG hsz: 59
Összes hsz: 635
Írta: 2015. december 6. 18:49 | Link

Scarlett Conroy

Most már azért beleborzongok abba, hogy egy jó órája itt vagyok ebben a kísértetházban. Nem igazán az én stílusom. Viszont ez a lány úgy látszik otthonosan mozog itt, valamint az efféle kísérteties témákat is elég jól ismeri. Hiszen mégis ki szokott olyasmit mesélni valakinek az első találkozásukkor, hogy majdnem levágta az ujját vagy felgyújtotta magát? Természetesen az ezzel kapcsolatos vélekedésemet nem mondom ki neki hangosan, sőt inkább csak félénken elmosolyodok.
- Most ugye már jól vagy?
Kedves érdeklődés. Ebben ugye jó vagyok, mugli iskolai éveimben elég jól kitanultam ezt, és habár itt a Bagolkyőben azóta már nem kicsit felengedetem, még jópárszor alkalmazom az akkor tanult taktikákat.
- Főhadiszállás? Nem hinném, hogy az iskola közelében lett volna bármi ilyesmi. Hiszen itt azért mégis csak erős varázslók és boszorkányok voltak, vannak, akik bizonyára észrevették volna - kételkedem, mert ugye nem ismerem jól még egyelőre a történelmet, de ilyesmit azért nem hiszek el, de a lány arcát látva gyorsan hozzáteszem. - De persze nem tudhatjuk biztosra. Miféle tárgyakat keresünk?
Körbe is nézek gyorsan, de nem igazán látok semmiféle "halálfalós" cuccot errefelé. Talán, ha beljebb mennénk, akkor titokzatosabb dolgokat is találhatnánk. Erre azonban nem kerül sor, mivel társam hirtelen megáll, vagyis inkább leül.
- Mondd csak, miért érdekel Tudjukki ennyire? - ülök le mellé, megint nem értve ezt a hirtelen hangulatváltozást. Látszik, hogy nem egy házból valók vagyunk, hisz mi navinések sokkal kiegyensúlyozotabbak vagyunk.
Hozzászólásai ebben a témában

“Ha ég a házad, melegedj a tüzénél!” (spanyol közmondás)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa