36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek
Budapest és környéke - Nagy Bátor Đominic hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Nagy B. Đominic
INAKTÍV


Animágus / Érett Sárkány
offline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 4783
Írta: 2013. július 17. 10:06 | Link

Mágustusa
3rd trial


Leragad szemekkel, és kómás fejjel ébredtem fel reggel. Olyan gyorsan eltelt az idő, hogy kiment a fejemből, hogy ma van a harmadik próba. Felöltöztem, már amilyen gyorsan azt bírtam, megspékelve néhány nagy ásítással is. A környékemről már mindenki kiesett, így biztonságban voltam, hogyha leesnék az ágyból. Legfeljebb a kemény föld üt meg, és nem az egyik ellenfelem, amiért ráestem.
A reggeli után azonnal indultunk a próbára. Most is külső helyszín lesz, de amikor megérkezünk, nem ismerős a hely. Lehet jártam már a városban, de azt is tudom, hogy a varázslók szeretik elrejteni magukat a mugli szemek elől. Azért meglepődök, amikor egy kaputelefon pötyögik be a kódot, de sok időm nem marad, hogy megszemléljem a tájat, mert már zuhanunk is lefelé. Sikerült talpra érkeznem, de az egyensúlyomat nem tudtam megtartani. Gyorsan felkeltem a földről, hogy ne maradjak le a többiektől. Sétáltunk még pár percet, mikor egy épület elé érkeztünk. Maurice elmondta a feladatot, ami első hangzásra nem tűnik túl bonyolultnak, de visszagondolva az első próbára, nem bízok semmit sem a véletlenre. Miután mindenki megindult, elhatároztam, hogy valami alacsonyabb szinten keresek lehetőséget, de amint láttam az első három emeletet el is foglalták. Így feljebb mentem egy szintet, és a negyedik emeleti folyóson mentem tovább. Pálcámat már a belépés előtt elővettem, és lassan indultam meg előre. Remélem nem egy újabb Pogrebin fog a nyakamba ugrani azzal a szándékával, hogy felfaljon. Most a gyorsaság a lényeg, és emlékszem, hogy órákig sétáltam, mire megtámadott. Ha most is ez lenne, tuti kiesnék, így ha hátra is fordulok, és megpillantok egy követ, a biztonság kedvéért leátkozom.
Szál megtekintése


Apa|ExLevitás|ExPrefektus|Cselkirály by Krisi|Keresztapa
Nagy B. Đominic
INAKTÍV


Animágus / Érett Sárkány
offline
RPG hsz: 226
Összes hsz: 4783
Írta: 2013. július 21. 22:50 | Link

Mágustusa
A pletyka


Egy egész kis csendes emeletre érkeztem. Még egy tó is van itt, meg rengeteg növény, székek.  Kellemesen nyugodt emelet, valószínűleg ezen a szinten szoktak pihenni az írók. Bár én is pihenhetnék, de most fontosabb dolgom is van, ráadásul ha azt nézem, akkor időre megy. Lehet, hogy már most kifutottam belőle, és csak feleslegesen futom itt a köröket, de ezt nem tudhatom biztosra. Gyorsan találnom kell egy papírt, meg valami íróeszközt, megírnom azt az izét, eljuttatnom a nyomdába, és visszamenni a többiekhez.
Körbenéztem, de sehol nem volt használható papír, vagy valami, kivéve a vízesés tetején. Hát ez addig nem tűnik túl bonyolultnak, de már nem bízok semmit sem a véletlenre. Az első próbán is azt mondtam, hogy nem valami bonyolult, erre kaptam egy pogrebint a nyakamba. Közelebb sétálok a vízeséshez, hogy keressek valami biztonságosabb utat, már ha ilyet lehet egyáltalán találni. Oldalt nem jutok fel, mindenféleképpen bele kell mennem a vízbe. Vettem egy mély levegőt, és ameddig tudtam, oldalt mentem, majd bemásztam a vízbe. Eléggé csúszós volt a kő, el is estem, de szerencsére, csak térdre. Ez is fájt, de szerencsésebb, ha csak térdig vagyok vizes, sem mint teljesen. Nagy nehezen feltápászkodtam, de még így is majdnem elcsúsztam. Lassan elindultam, apró lépésekben, nehogy megint elcsússzak. Sok időbe telhetett, mire felértem a legtetejére. Fent gyorsan kifújtam magam, majd leültem az asztalhoz, és elkezdtem körmölni:

Ki ne ismerné az iskola legegoistább személyét, Várffy-Zoller Róbertet!? Mint azt sokan tudják, vagy éppenséggel nem tudják, nem makulátlan az előélete. Németországban kezdte meg a tanulmányait, ám ott kellett hagynia, mondván, hogy sok tanárával összetűzésbe került. Nemrég olyan információ birtokába jutottam, amit most megosztok mindenkivel.
A valódi ok, hogy el kellett hagynia a németországi varázslóképzőt, az nem más, mint az, hogy több hölgy tanárával is közelebbi kapcsolatot ápolt az elfogadhatónak mondható tanár-diák kapcsolatnál. Már akkor is jó tanuló volt, hiszen egy-két szép ígéret a női tanároknak, és már meg is kapta a jobb jegyet, a tesztek kidolgozott válaszait. Talán az sem véletlen, hogy a Bagolykőben iskola első.
A problémák akkor kezdődtek, amikor szép sorjában kiderültek a tanáraival folytatott viszonyai. Az igazgatónak túlságosan is gyanús volt, hogy minden tantárgyból tökéletesen teljesít, így elhatározta, hogy nyomozni fog Várffy úr után. Azonban még ő sem sejtette, hogy mire fog akadni, és amikor megtudta az igazságot, még ő maga is azt mondta: „bárcsak nyugton maradtam volna”. Ilyet még ő sem képzelt el, mikor benyitott egyik kolleganője szobájába. Egyenesen olyan látvány fogadta őt, amit még papírra sem szabad vetni. Várffy hiába próbálta kimagyarázni a dolgot, nem sikerült neki, ráadásul a többi tanár fülébe is eljutottak a kósza hírek. A fiúnak nem volt más választása: más iskola után kellett néznie. Így került hát a Bagolykőbe, de vigyázat: kitudja, hogy éppen kivel, mikor, hol és mit csinál. Csak óvatosan, és inkább kétszer gondold meg, hogy lenyomod-e a kilincset, mielőtt belépsz valahova.


Kb félig vagy háromnegyed részig írtam tele a lapot, majd átolvastam még egy párszor, hogy mindent leírtam-e, amit szerettem volna. Amint megbizonyosodtam, hogy minden a legnagyobb rendben, összehajtottam, és bele tettem a zsebembe. Most valamivel gyorsabban haladtam lefelé, kihasználna, hogy csúsznak a kövek. Kimásztam ott, ahol belemásztam a vízbe, majd kerestem egy írót, aki éppen pihent. Az egyik épp otthagyta a cuccait az egyik széken, és kihasználva azt, bele tettem az irományomat a mappájában, amelyen az állt, hogy: „A nyomdába”. Majd elviszi ő, én pedig már rohantam is levele az emeletről. Remélem, hogy még időben oda fogok érni, és nem hagynak itt, vagy valami.
Szál megtekintése


Apa|ExLevitás|ExPrefektus|Cselkirály by Krisi|Keresztapa
Budapest és környéke - Nagy Bátor Đominic hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolMagyarországi helyszínek