37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza
Őszike néni könyvesboltja - Révay A. Valentin hozzászólásai (4 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Révay A. Valentin
INAKTÍV


Lucus pót-apja | Liv férje
offline
RPG hsz: 122
Összes hsz: 250
Írta: 2017. szeptember 5. 16:31 | Link

Franci

Talán egy egészen kicsit több időt töltöttem távol otthonról, mint ahogyan azt eredetileg terveztem. De mentségemre legyen mondva, hogy írtam rendszeresen, szóval nem lehetett rám egy rossz szava sem az embereknek. Megint elkezdődtek a nyári nagy próbák, Lucával tréningeztünk rá, Pécsett jártam. Összességében csak egy kicsit jobban maga alá temetett a programjaim halmaza, mint ahogyan azt eredetileg terveztem volna.
- Olyan, mint mindig. Olyan munka szerű. Igazából nem volt benne semmi különleges, szövegkönyvet olvastam a vonaton - rántottam egyet a vállamon, jelezve, hogy tényleg semmi különösen érdekfeszítő nem volt az egészben. Lehetett volna izgalmas, ha próbálunk is ott, vagy esetleg nem egyedül utazom, de a vörös némber, aki folyamatosan beszélt hozzám, a többszörös kérésem ellenére is, nem volt túl érdekfeszítő. Szerintem a férje siket.
Kissé elmerengve húztam végig a mutatóujjamat a könyvek gerincén, felidézve a jelenetet a zálogházban is, ahol jártam, majd a régi ismerősömmel való találkát, akinek az a köteg pénz, amit átadtam, alighanem szerzett egy igen jó estét. Ezeknek a mai fiataloknak van ízlésük hozzá, hogyan is válasszanak eljegyzési gyűrűt.
Egy egészen kicsit fáziskésésben pillantottam fel Francira, még egy halk "hm?" is elhagyta a számat, mielőtt a fogaskerekek az agyamban elkezdtek volna kattogni, hogy igen, hozzám kezdett el beszélni.
- Öööö... ez mikor ötlött fel a szőke kobakodban? Persze, tetszik az ötlet, de nem hiszem, hogy neked akkora móka lenne megírni... - állapítottam meg, a kézmozdulat, amivel a könyvért nyúltam pedig elakadt valahol félúton. Csak tartottam a levegőben a kezem, aztán a torkom megköszörülve ejtettem vissza magam mellé, hogy aztán Franci felé forduljak. A tekintetem eléggé kérdő volt.
Utoljára módosította:Révay A. Valentin, 2017. szeptember 21. 00:17 Szál megtekintése

Révay A. Valentin
INAKTÍV


Lucus pót-apja | Liv férje
offline
RPG hsz: 122
Összes hsz: 250
Írta: 2017. szeptember 21. 00:59 | Link

Franci

Nem egészen erre a válaszra számítottam, mikor feltettem a kérdést, de ez leginkább az első sokk volt, amit mély levegőkkel próbáltam hárítani, mielőtt virágzó éveimben elvisz egy stroke. Azért megzaboláztam az arcvonásaim és csak a szám kissé elhúzva biccentettem aprót. Nos, igen, az nem kevés.
- Hogy már elkezdted? - kissé hitetlenkedően hangzott, de összességében ha neki nem hagyom, hogy könyvet írjon rólam, akkor soha, senkinek.
A kérdésre egy pillanatra elgondolkoztam, de aztán a fejemmel nemet intettem. Ami negatívat lehetett tudni rólam, azt már felnagyítva megpróbálta eladni a bulvár korábban is.
- Nem vagyok benne biztos, hogy minden tetszeni fog, amit találsz.
Egyszerűbb volt ennyit elejteni, amolyan kissé savanykás megjegyzésként, mint elkezdeni lebeszélni, mert olyat tudna meg, ami esetleg felzaklatja, vagy nem kalkulál rá. Nem ő lenne az első ebben. Egy kötetet megemelve referált a korábbi kollégára, akire akaratlanul is védekezőn felemeltem az egyik kezemet, és egy "iiii" kíséretében rándultak össze az arcvonásaim. Rossz élmény volt az a próbafolyamat és előadás-sorozat, mindig hozzá akart érni mindenkihez, mindenhol és volt, hogy már a hangom is felemeltem, pedig ez nem jellemző rám. De azért ugyan takarodjon már a személyes szférámból!
- De... de, ő az. Hogy lett ennek könyve? - tártam szét a karjaim, jelezvén a világnak, hogy valami nagyon nincs rendben vele, kiült az arcomra is a keserűség. Visszaejtettem a karjaim magam mellé, jelezve, hogy igen, én ezennel lemondtam az emberiségről. - Az ilyenek miatt nem lépnek kapcsolatba velünk a földönkívüliek!
Aztán Franci elém teregetett egy lehetséges jövőképet, amire igazából nem az engedélyem kérte, csak az áldásom, hiszen már elég nagy volt, nekem meg semmi beleszólásom abba, hogy mit is szeretne. Kissé zavartan elkezdtem piszkálni az egyik polcot, majd levettem egy bőrkötetes könyvet és felcsaptam. Nem is tudtam, hogy manapság még árulnak bőrkötéses könyvet. A vegánok korát éljük.
- Persze, remek ötlet, Franci. Ha úgy érzed, az boldoggá tenne... - vontam meg a vállaim, kissé erőtlenül ejtve őket vissza, de nem akartam különösebben beleszólni. Elég nagy volt, hogy meghozza a saját döntéseit.
Szál megtekintése

Révay A. Valentin
INAKTÍV


Lucus pót-apja | Liv férje
offline
RPG hsz: 122
Összes hsz: 250
Írta: 2017. október 12. 00:59 | Link

Franci

A váz sokkal kevésbé hangzott komolyan és rémisztően, mint az, hogy már elkezdett egy könyvet. Ez utóbbi amolyan potenciális fenyegetésként lebegett a fejem felett, mint Damoklész kardja. Sok ember sokféle képet tudott volna rólam festeni, ha pedig az összeset összerakod egybe, olyan lesz végül, mint egy könyvbe foglalt Picasso mű.
Az elgondolásra, mi lett volna Francival, ha az anyjával hagyom, végigfutott a hátamon a hideg. Az én életem is alighanem más fordulatot vett volna, talán ma más feleségem lenne.
- Ne is említsd, tréfának is kemény beszéd ez - tartottam fel a kezem elutasítóan, mint afféle rögtönzött stoptáblát. Nem is azért hoztam el magammal, mert nem akartam, hogy az anyjával legyen. Sokkal inkább a lányomra való szükség volt a háttérben meghúzódó ok.
Aztán bekövetkezett a csapás, amire nem is vártam, a taperolós mályva árnyalatú könyve lekerült a polcról, egyenesen Franci karmai közé és meg kellett állapítsam, hogy bizony, az ilyenek miatt nem kíváncsi ránk E.T..
Ahogyan olvasni kezdte a sorokat, nekem úgy futott ki egyre inkább a vér az arcomból, sőt, a mindent tudtam mondatnál már a heveny öklendezhetnék is elfogott. Az az ember sosem tudta, hogyan építsen ki saját hírnevet, hát olyanokon lógott, akiknek már van.
- Olyan huncut, hogy azt már magam sem hiszem el. Testvérek. Szavak nélkül beszélgettünk... én azt mondtam fejben, tűnj innen, ő meg úgy vette, cső tesa - pillogtam magam elé zavartan, a kezem a könyvespolcra tévedt, szinte már támasz után kutatva ebben a vészterhes időben.
Az elképzelése, hogy a könyvtárban szeretne dolgozni, nem különösebben ejtett kétségbe. Ha ez a szíve vágya én nem fogok elé állni, majd azt mondani, hogy nem teheti meg.
- Nem, dehogy bánom. Érthető, neked is kell valami, ami elfoglal. Ez egy jó lehetőség, amivel szeretnél élni és senki nem áll az utadba - ingattam meg a fejemet, de a tekintetem akaratlanul is a polcon álló undorlila kötetre tévedt. Ekkor érkezett a kérdés Francitól, én pedig pár pillanatig világfájdalmas fejet vágtam.
- De. - Azzal a könyv már a kosárban is landolt.
Szál megtekintése

Révay A. Valentin
INAKTÍV


Lucus pót-apja | Liv férje
offline
RPG hsz: 122
Összes hsz: 250
Írta: 2017. november 1. 00:02 | Link

Franci

Összetehette a világ a két kezét, amiért a lányka velem jött és nem maradt az anyjával, hogy belőle is hárpiát faragjon, mint a többi életképtelen gyermekéből.
A kérdésre ismét végigfutott a hátamon a hideg, mert az az ember amúgy is idegesítően nyomulós volt, és hát, színészet, meg szerepek ide vagy oda, nagyon nehezen tudtam kendőzni az irányában érzett vehemens undort. Akkor is, ha csak egy teremben volt velem, úgy éreztem, elszívja előlem az oxigént és mindenki sokkal jobban járna, ha inkább lezuhanna a zenekari árokba, mondjuk a nyakára.
- Egyértelmű, hogy én ezt nem akarom tudni - közöltem, védekezően feltartva magam elé a karjaimat. Sok pletyka járt akkoriban a színházban, amit ő még tovább is színezett, mielőtt megtartotta volna, hiteles infóként, de ezek a napok hál istennek mára már véget értek és nem kívántam vissza őket. Halkan megköszörültem a torkomat mielőtt ismét Francira vetettem volna a pillantásomat.
- Az apád vagyok, azt hiszem, hogy ez a dolgom, nem?
A puszi kissé furcsán érintett, nagy lány volt már és az ilyenek, mint nyilvános gesztus, hosszú ideje lekerültek már a listáról. Mert nem illik, ciki vagy egyszerűen csak nem olyan nagylányos dolog. Inkább a könyvet vizslattam én is, amit felemelt, hogy el kéne vinnünk Lilinek.
- Hm... szerintem örülne neki, szóval... dobd be! - mutattam a kosárra. Szerettem volna a lánykának mindent megadni, pláne, hogy nálunk sem volt teljes a családja, de legalább... volt.
A lila undormány is ott kötött ki, mert most már tudnom kellett, mi mindent hordott össze az a féleszű, valószínűleg ez is botrányos felolvasás lesz, ami ránk vallana.
- Jó, nem bánom. Fizetek, aztán mehetünk is. Mit főzünk? Lehetne valami olasz, ha már botrány... - böktem az állammal a könyv felé, mielőtt az eladóhoz indultam volna, hogy hivatalosan is birtokba vegyük a könyveket.


//köszönöm//
Utoljára módosította:Révay A. Valentin, 2017. november 1. 00:02 Szál megtekintése

Őszike néni könyvesboltja - Révay A. Valentin hozzászólásai (4 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaFő utcza