32. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Maja Bojarska összes hozzászólása (2117 darab)

Oldalak: « 1 2 ... 60 ... 68 69 [70] 71 » Le
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. május 14. 12:11 Ugrás a poszthoz

Denis A. Brightmore - 2019.05.14. 10:24
Mikola Keve Áron - 2019.05.13. 23:15
Rania Brenna Park - 2019.05.13. 19:23
Boldog "jövőhét ilyenkor már vizsgaidőszak van, és nem fogok sokat aludni"-kot Cry Sick


Nekem már az van, könnyen vagy Rolleyes


Csókoltatom a Mikulást Grin Grin Grin


Szerdán reggel - jó ég holnap o.o - átadom neki 🤣🤣🤣🙄

Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. május 14. 14:10 Ugrás a poszthoz

Ez mindenhogy undi  Sick
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. május 14. 18:38 Ugrás a poszthoz


#majanyu | május 18. szombat | Bécs


Szülihét, szülihétvége. Mindkettő nagyon jól hangzik, de az egy kicsit még sokkal jobban, hogy senki nem ment sehova egész héten. Mindenki itthon volt és néztünk rengeteg mesét, játszottunk, ehettünk együtt, nem csak vacsorát, ha úgy sikerült, de reggelit meg ebédet is, nem beszélve a tízóraikról és az uzsikról. Bár egy ideje ez utóbbi nekem átment alvásba minimum egy brekivel együtt, pedig mindnek illene, mégis van aki helyett én szoktam, mikor van apuci vagy valamelyik mama velem itthon. De ma, azon kívül is, hogy ünnepi, a legünnepibb minden, mert Klara bizony három éves!
Reggel korán már együtt ébresztettük, de csak picike gyertyás sütivel, mert a meglepi még vissza volt. Korán öltöztünk, még sötét volt odakint, hogy aztán a kocsiba csüccsenjünk a kutyusoknak integetve és elinduljunk. Én kicsit furcsán éreztem magam, a kórházon kívül az elmúlt két hónapban sehova nem mozdultam ki, se erőm, se kedvem nem volt. Csak itthon lenni, meg féltem is kicsit. Egy hónaposak a napokban a fiúk,és nem indult minden velük se zökkenőmentesen. Mi van, ha nem szeretnek majd autózni? Vagy sokszor kell megállni?
- Nem lesz baj, hogy ennyire picikkel megyünk?
Meg nem tudok mellettük is ülni, meg Lewy mellett is. Csak éreztem, hogy kicsit feszengek, ahogy elől az övem piszkáltam, de aztán csak a szívecskére néztem és vártam, hogy ébredezzenek az alvásból, már fényben a törpök. Csak óvatosan elfordultam, amennyire ment, hogy tudjak hátrafelé bámészkodni, meg még nem figyeltek - meg szerintem mióta elindultunk - vagy négy fotót is csináltam. Fejenként, minden fél órában. Csodaszépek, a fiúk a hatalmas, szürke szemeikkel, amivel merednek előre, a lánybrekusok meg a csodaboldog mosolyukkal. Megigazgattam a felsőm, ami még elég feszes volt, de legalább nem olyan feltűnően. Mondjuk a két alsó gomb megadta magát, de nem feltűnő.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. május 18. 00:07 Ugrás a poszthoz


TörpékADiszkóban és a Méhike | december 10. |Pécs  | #adoptdontshop


Nyilván nem mondtam nagyon újat, de azért örültem, hogy mindketten úgy gondoljuk, nem vagyok ehhez buta, csak a vásárlással nem barátkoztam meg továbbra sem. Más mondjuk, mikor kosarat kell a brekiknek összerakni. Az túl gyorsan és jól is megy már. Néha azért kicsit rosszul is érzem magam, mert szerintem ez nem rám vall, meg van az a mondás a takaróval, hogy ha kicsi ne dugd ki a lábad. Vagy hasonló, nem akarok olyan lenni.
- De nekem nem kell másik. Akkor se kellene, ha lehetne - ráztam a fejem, olyan lendületesen, hogy Aniaval majdnem kociztunk is, nem lett volna kellemes, de éppen elhajolt, hála az égnek. Csináltunk már baleseteket. Múltkor összefejeltek a nagy forgásba meg tánciba, azt lehet elfelejtettük elmesélni a férjecskének. De nem lett baj. Ahogy abból se, hogy olyan lett az életünk, amilyen. Szerettem így, és szerintem nagyon kevés lánynak volt olyan kastélyos táncis ünnepe az esküvőjén, mint nekem, nekünk. Szóval nem hiszem, hogy bármit alulmúlt volna.
- Szeretlek Nyuszó, ajándékok ide vagy oda - vontam picit a vállamon megint, ezt ma már annyit csinálom, ideje lesz belegondolni az izomlázba. Közbe megigazgattam az ölemben forgolódó pöttömöt is, hogy arrébb álljak a papírtól. Én inkább nem írok alá semmit. Jobb az úgy, meg békés és minden. Nem szeretem, ez komoly dolog, nem való nekem. - Szerintem jobb lenne.... Neki, ha hazavinnénk. Sok új dolog lesz, most még utazgatni - néztem kicsit bizalmatlanul magam elé, hogy aztán felnézzek azokba a szép kék szemekbe, majd csak mosolyogva billentsem oldalra a fejem, mielőtt ráncolva a nózim megszólalok.
- Eh - hangzott szinkronban az én számból és Klarcáéból is. - Nincs Bumbi feje, nézd meg, ő se szereti, még le is hajtotta a fejét. Ő Macis nem olyan mint egy rosszul mondott édesség.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. május 20. 14:46 Ugrás a poszthoz


#majanyu | május 18. szombat | Bécs


Volt idő, mikor nem szerettem, és tudom, hogy a férjecskének néha még most sem egyszerű, ettől még a szülinapok igenis szépek és fontosak. Mióta együtt tarthatunk én is máshogy gondolok rá. Már egy ideje nem féltem tőle, hogy valami baj velem lenne vagy az enyémmel, hogy az ront el mindent, pedig nem tudtam az okát sok dolognak a múltból. De jó volt és könnyebb Lewy mellett, szeretem, és éreztem, hogy ő is, mikor nehéz is velem. Ami azért sokszor van. Vagy volt az utóbbi időben szerintem.
- Mert ti nem hintáztok? - tettem fel az egyértelmű és nagyon bután hangzó kijelentésre szánt kérdésem, még ráncoltam is a homlokom, ahogy számolgattam. Nem értettem ki nem akarna. Én sem, ha ők nem. Mármint semmi nem annyira fontos, hogy mosta aztán egyedül belevágjak, amúgy sem szeretem. Főleg a nagy és ismeretlen helyeket egyedül mászkálva. - A vonatozás jól hangzik, az olyan aranyos - meg tudom én is milyen, nem kell nagy dologra gondolnom, ami azért sokat segít a helyzeten. Nem vagyok okos az ismeretlen dolgok előre kitalálásában.
- Akkor jó, én elhiszem - tettem hozzá, bár a végét már hátrafelé mondva, ahogy visszatoltam a cumit a breki szájába, mielőtt eltörik a mécses, mert elrepült és senki nem találja. Nem nézett ki rosszul semmi, nem voltak nyűgösek, de sosem lehet tudni én meg nem akartam rossz kedvet se nekik, se másnak.
- Más? Mire gondolsz? - húzkodtam meg a felsőm visszafordulva, ahogy felé néztem. Voltak kételyeim, meg furcsa volt megint kimozdulni, de erről senki nem tehetett, ez csak úgy benne van az emberben, főleg ha olyan butább fajta, mint én. - Éhesnek éhes vagyok én is, mint Klara, de az nem olyan aggasztó azt hiszem.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. május 25. 14:02 Ugrás a poszthoz


#majanyu | május 18. szombat | Bécs


Azért nem vagyok túl okos, de sejtettem, hogy vannak dolgok, amit nem pár hónapos - éppen kettő - babákra terveztek. Nem is tudom van-e olyan hely, park, játszóház vagy bármi, ami ezt figyelembe veszi. Mármint nekik még az a szép, színes játszós szőnyeg is csak bámulással jó. Általában egymás kezét nyálazzák össze, mint akik éhesek, de más nem történik. Kapálóznak, Jacek a hangját is próbálgatja, meg lehet Lewy idegeit, mert mindig akkor csinálja, mikor ő nincs ott. Így nem hallotta. Csak én.
- Igen, ezt gondoltam - bólintottam párat, bár azért nyilván ha van kis, játszótéri hinta, ha az ölemben vannak, vagy olyan kenguruban, legalább egy, ő azért csak tud, értitek. DE egyelőre ezt nem vezettem elő, inkább csak majd kiestem magamból is, még turkáltam hátra, hogy minden rendben legyen. Megfogtam a repülő cumit, meg levettem az isziskulacs tetejét a minibrekilánynak, csak utána fordultam vissza.
- Van ott valamilyen állat is? Mármint, jó, nem egy állatkert. De tudod például ott a park, mikor szoktunk menni a papiékhoz a Balatonra, sok mókus is van, amiket meg lehet simizni - nem mintha szeretnék mókust kergetni, de arra, ha valamit megnézünk, ami mozog meg hangos, biztos élmény a fiúknak is. Azt már tudom, hogy ahogy telnek a hetek, ezekre már egyre jobban figyelnek. Mondjuk sokat alszanak, főleg nappal, nem hiszem, hogy baj lesz velük. Majd este, de az már nem a hely dolga.
- Üh-üh, nem, igazából itt is csak mikor átutazunk rajta veled, meg mikor régebben versenyen. Szóval úgy nagyon sosem kirándultam sehol, tudod - vonogattam a vállam. Nem voltam ettől rosszabb kedvű vagy vágyakozó, szerettem úgy, ahogy volt az életem akkor, pár apróságot nem véve. De az is mindig olyan jó volt, mikor végül eljutottam valahova, hogy a férjecskével először.
- Csak furcsa, nem voltam sehol egy ideje, tudod, hogy sokszor nem érzem magam jól, mikor népszerű helyre kell menni, most meg egy ideje nem volt...senki, semmi. Tudom, de nem tudom miért - és tényleg így is van. Nehéz, csak jönnek dolgok, sokszor fáradt vagyok és azért, vagy fáj valami és akkor. Nehéz megmondani, lehet tényleg csak hiszti, ahogy mondogatják sokan. - Te is aggódsz? De most min? A hamin kívül - az egyértelmű lett, hogy sarkalatos pont. Éhes voltam, de azért ennyire még nem vagyok türelmetlen, csak megsimiztem a kezét lehetőleg nem belenyúlva semmibe, nem mindig jó macerálni, ha vezet ezt tudom, aztán kicsit a vállának dőltem majd csak visszahelyezkedtem.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. május 27. 17:43 Ugrás a poszthoz


#majanyu | május 18. szombat | Bécs


- Szerintem is élveznék. - A pónik édesek, a pacikra is mindig fel szoktak figyelni, mikor olyan helyen sétálunk akár a faluban, akár Pécsen. Anyáékkal voltunk a közeli nagy terápiás lovardánál és meg is szabadott egyet-egyet simizni, szóval biztosan nagyon tetszene nekik. A fiúk nyilván kicsik, ezt én is tudom, de örülök nagyon, hogy itt vannak. Velünk. És minden a legnagyobb rendben van. Talán kicsit jobban féltem attól, most mi lesz, mint a lányoknál bármikor, és itt nem is a szülésre gondolok, csak arra, hogy fogok én vagy Lewy vagy együtt boldogulni a dologgal. Nehéz volt neki már az elején az, amit a doktornéni mondott a babamozin, utána meg gondolom ő is átgondolta, hogy egy-egy breki is sok mindent igényel, hát kettő egyszerre. Főleg ők. Az egyiküket még nem láttam éjjel aludni, pedig már két hónaposak. Meg még majdnem meg is ette a rongyikáját egyik éjjel, mintha muszáj lenne.
- Igen, sosem egyszerű, tudom, hogy régen is majdnem nevettél rajtam, csak azért még sem, mikor olyanokat mondtam - vontam egyet a vállamon. Nem volt ez rossz érzés így utólag vagy kellemetlen, igazából én is mosolyogtam már rajta. De azért emlékszem a tekintetére, mikor megkérdezte hová mennék szívesen én meg mondtam, hogy a Balatonra. Szóval nem pont ugyan azt ismerjük és láttuk eddig a világból. Azaz mi még keveset a brekikkel, de ezen szeret változtatni mi meg boldogok vagyunk.
- Nem akarok bukni semerre, és remélem azt ők se fognak hami után... azt hiszem elfelejtettem a másik felsőm - gondolkodtam el magamra nézve. Éreztem, hogy túl könnyű volt a hátizsákom, de mindegy is. - Tudom, szeretek is kimozdulni veled, veletek. Jó érzés, csak kicsit megint furcsa, most sok volt, mikor úgy nem ment vagy nem volt jó érzés - vallottam be, mert ha nem is mondtuk ki így volt. Egy időszakban nem voltam semmivel túl jóban, persze a brekik más tészták. Velük igyekeztem így is a legboldogabb lenni, mert ők nagy öröm. De most már nem féltem sok dologtól, amitől akkor még igen.
- Lassan? Miért oda mennyitől kell? - néztem kicsit értetlenül. Mert még picik, tényleg azok, nekem nem mondják hogy nem. Most születtek, meg még tökre nem tudnak sok-sok mindent. Persze járunk, mikor Münchenben vagyunk a foglalkozásokra az ottani oviszerű helyre, Klara szereti is, de az más. Csak pár óra és mehetünk haza. - És ezt muszáj?
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. június 3. 13:02 Ugrás a poszthoz


#majanyu | május 18. szombat | Bécs


Nem aggódtam - már - ezen, én bíztam benne és tudtam, hogy ha ide jövünk, annak oka van. Mindig gondol ránk, jobban is, mint bárki hinné, szerintem az újságírós néniket és bácsikat újra és újra meg tudta lepni. Azt hiszem most ezzel az utolsó pocis dologgal is azt várták, azért voltunk csendesebbek a végén, mert majd megy és jól megmondja, hogy neki ez elég volt. Lehet volt olyan pillanat, még az első hetekben, mikor rájöttem, hogy brekisek vagyunk újra, hogy talán tényleg kitáncol, ha éppen alkalmatlan, de rájöttem, hogy rosszul tettem. És tudom, hogy meg is bántottam ezzel, amit nem akartam. Mindig itt van nekem, nekünk. Szeret, szeretem.
- Nem mondanám, hogy hibáztatlak ezért, igazából van, ami szerintem is elég bután hangzott vagy vicces volt. Ettől még én azt hittem, ez így jó. Nyilván megtanultam mi nem annyira - vonogattam kicsit a vállamat. Tényleg úgy éreztem igyekeztem nagylányabb lenni és ezért sokat tettem, nem csak az anyuskodással a brekik mellett, hanem úgy mindenben, amiben tudtam.
- Bármelyiket, nem emlékszem. De már vagy egy éve nem megyek nélkülük sehova - húztam el a szám, mert vannak balesetek. Leeszem, leeszik, összekenem, összekenik, lepisilnek, lehánynak vagy éppen én magam.... sajnos megtörtént eset, nem tehetek róla, én nem akartam, de nagyon büdi volt ott, és a breki is bukott rám és a szagok, csak uuundi. Ellenben az utazással, az azért nem volt rossz. Mikor azt mondta, minden rendben lesz elmosolyodtam és kicsit megsimogattam a lábát, ahol elértem. Hittem neki és úgy éreztem tényleg most minden békés és jó.
- Hát úgy mennyi...a kor....a brkei...ezek - bólogattam, ahogy folytatta, mert igazából megválaszolta, szóval értette a kérdést. Vagy ha nem is, tudta, hogy nem tetszik és miért. Szeretek otthon lenni velük, mikor velem meg nekünk rajzolnak elsőre, meg énekelnek, táncolnak, labdáznak. Mindent. De igen anyu is mondta, hogy egyszerűbb, ha délelőtt csak kisbrekizek még ők játszhatnak meg tanulhatnak dolgokat, utána meg lehet nagy brekis délután. Vagy hasonlót magyarázott, mai nem hangzott rosszul, de olyan jól se azért.
- Igen tudom, mondta Cel hogy ő és Emma viszik a 2 meg a 3 és 4 éves brekis csoportot. Meg ott vannak Kevééktől is a brekik.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. június 11. 11:17 Ugrás a poszthoz

Blossom néni
#Maja és a #breki | Pécs | március 29. péntek dél körül


Már kezdtem megszokni, hogy minden tortúra, így magamhoz képest emberfeletti türelemről tettem tanúbizonyságot, ahogy ott ácsorogtam kicsit a pocakom simogatva, még a pindúrom vizsgálta a néni. Igazság szerint én észre sem vettem, hogy a tenyerem már megint a minikéimen van, előfordul, hogy teljesen elbambulok és Lewy vagy más szól, hogy megint csinálom. Én tényleg nem akarok idegesítő lenni, néha csak megtörténik. De aztán megtudtam, hogy semmi baj, így mindjárt nagyobb lett a mosolyom is meg nyúltam is Ania felé, aki már szólongatott is engem és elkezdtünk visszaöltözni.
- Azt megkérdezhetem, hogy ez ugye nem olyan,a mitől a másik brekinek...babának is baja lehet? - javítottam ki magam út közben, mert az a furcsa, idős néni nem értette  a kérdéseim és folyton suttogott rólam, hogy beszélek meg egyszer le is bolondozott. Sajnos ő volt a legközelebbi orvos így inkább csendesen vártam, a férjecskének mikor meséltem szerintem ő se volt elragadtatva attól az orvosdoktortól.
- Igen, szép nagyok, ugye? Sok tesó - mondtam széles vigyorral a kicsilányomnak, aki nagyokat tapsolt is mellé. Lelkes és vidám, mint Klara is, mind tudunk azok lenni és örülök, hogy annyira nem tudja bántani őket senki és semmi. Rossz kicsit belegondolni, hogy majd lassan nagyok lesznek és el kell olyan helyre járniuk, mint az óvoda meg az iskola. Én nem akarok brekik nélkül maradni. - De már nagyon várom, szeretek velük lenni, meg együtt csinálhatunk mindent - meséltem neki lelkesen, ahogy lassan minden szépen visszakerült a picikémre és ezzel együtt késznek nyilvánítottam. Fogva a kezét segítettem neki leballagni, de nagyon szerette volna, ha inkább felveszem. Nem lennék megdicsérve, de ezzel a picivel még talán nem lesz baj, így kicsit nyögdécselve de felemeltem, szépen a pocim fölé tolva őt. - Vigyázzunk a lábikóval - mutattam meg neki a kezét a hasamhoz húzva. Okos kislány sokat mesélem, hogy ott vannak a tesók. Másnak nem, másnak nem meséljük.
- Csak néha játszóházba, de most otthon vagyunk, így nem hiszem - ingattam is meg a fejem, aztán megvártam még lesz most már remélhetőleg jó receptünk. Közben Ania már integetett is nagyokat. - Köszönjük szépen és bocsánat, hogy csak időpont nélkül jöttünk, de nem akartam rossz gyógyszert - mondtam kicsit szomorkásan, aztán ha nem volt más hátra el is indultunk a brekivel, mert nekünk még haza is kell érni meg gyógyszertárt is.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. június 12. 14:30 Ugrás a poszthoz

Szedünk tücsköket?*-*
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. június 12. 22:43 Ugrás a poszthoz


TörpékADiszkóban és a Méhike | december 10. |Pécs  | #adoptdontshop


Sokszor nem fért bele a buksimba az, amiket mondott. Nem hely volt szűken, bár az is, de rá mindig figyelek, sokkal inkább nem volt vele mit kezdenem. Butaságnak tűnt, mikor azt mondta máshogy érdemelnék dolgokat, vagy szerinte nem tett minket elég boldog ohanává. Mikor úgy nézett ki azokban a nehéz és fájós hónapokban az elmúlt időben. Nem beszéltünk valami sokat, de azért mindig láttam, hogy nem teljesen vagyunk rendben. Utáltam ezt, ha valamin mégis kellene és lehetne változtatni, ezzel kezdeném.
Reméltem. Bíztam benne. Hittem, hogy nem csak elhangzik ez tőlünk, érti mit jelent nekem, nekünk szeretni őt. Hogy ez mennyire fontos és más mint egy szeretlek, egy hiányzol, egy sima fontos vagy. Ez valahogy mind volt és mindnél több.
A néni lassan felírt mindent csak aláírás kellett, meg nekünk a kutyus és majd egy név neki, de abban legalább már kiegeztünk, hogy innen nincs utazgálás máshova, csak vissza a meleg otthonba. A lányokra is ráfér, mert bár nem olyan pindurka, mindjárt egy éves Ania, szerintem neki már ez a nap ahogy van, fárasztó volt. Lelkes a vaukra de olyan laposakat pislog, mint én minden délelőtt tettem, még a pocimban volt.
- Hát eh... nem jó volt az a név - magyaráztam meg de csak egyre ingattam a buksim, már a kislányok is csinálták, annyit látják éppen, szóval hárman elleneztünk minden ötletet és nem jutottunk előrébb. Egyelőre.
- Mi lenne, ha inkább az esti mese alatt beszélnénk meg? - kérdeztem felsóhajtva, hogy mikor már lelkesebben és elánnal indultak meg a nagy mancsok, pórázvégen a szívecske mellett, mi is settenkedjünk utána. Nem akarunk a fura és kicsit morci nénivel maradni. - Berni sem lesz, bármilyen macis - mondtam még mielőtt megigazítottam volna a kislányom az ölemben és a férjecskével az oldalamon eldörmögtem egy Csókolomot és ki is léptem a helyiségből. Nem volt már ott levegő, meg jobb ez így.
Ő pedig jön velünk haza, egy szerető ohanába, olyanba ami nem hagy hátra nagykutyákat se két nap után.


//Köszönöm*-*//
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. június 18. 17:43 Ugrás a poszthoz

Stiiiiitch*-*
**

Szerintem én azért vagyok ilyen nyuhmegnyeh hónapok óta, mert nem volt az életemben semmi Lilo és Stitch vagy mese.  Lips Sealed Ideje belekezdenem újra.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. július 2. 18:57 Ugrás a poszthoz

Erdőhegyi Merse - 2019.07.02. 14:01
H E L P !


Egy jó barátnőm régebben játszott itt az oldalon. Szeretne visszajönni, de sem az e-mail címének a jelszavát nem tudja, sem a bagolyköves jelszava nincsen meg szegénykémnek.
Kihez tudok fordulni, ha újjá szeretné éleszteni Őt? Egyáltalán van erre lehetőség?


A navigátoroknak (nekem vagy Lewynek - VB nincs) dobj egy baglyot, névvel, meg dobhatsz egy új e-mailt is, amire írjam át a mostanit neki, és küldök jelszót ^^
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. július 9. 22:34 Ugrás a poszthoz

Egy jó húsleves sosem rossz*-* Ilyenkor sem*-*

Milyen tokot keresel? Shocked Én Alin találtam végül meg az igaziakat*-*
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. július 10. 11:40 Ugrás a poszthoz

Mei Watts - 2019.07.10. 08:01
Minnie egereset keresek Maja, ami azért igényes és cuki Pirul De minden fajta Disney-set találtam, csak ilyet nem :c


Ú, segítek szívesen, ha eldobod itt vagy más platformon milyen a fonod*_*
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. július 15. 12:00 Ugrás a poszthoz

Itt láthatjátok azoknak a listáját, akik az oldalon különféle tisztségeket, feladatokat látnak el. Így mindenki számára egyszerűen átlátható, kit keressen meg egy adott problémával és annak megoldásában ki tud segítséget nyújtani.


Staff és feladatkörök

Navigátor, egy több főből álló fórumirányító kar része. A fórumos életért, a felhasználókért és karkatereikért, a fórumon zajló közösségi megmozdulásokért felelős, a szabályok betartatása és megfelelő keretek közé foglalása a feladata. Kérdésekkel, ötletekkel, kérvényekkel és bármi óhajjal, panasszal őt lehet keresni.


Ambrózy Henrik

Emily Dorothea Fisher

Weiler DanteA többi Staff-tag, egyéni titulusukkal és köreikkel.

Adam Kensington

A fórum Alapítója, az oldal anyagi és közösségi fenntartásáért felel, segíti a Navigátorokat, kapcsolatot tart a Staff tagjai között.
Keith Coltrane

Ő az Ördög ügyvédje, az alapítói jobb kéz, aki az álmodói közösségi élet élénkítéséért, azaz a találkozókért és rendezvényekért felel, segíti a Staffot.
Hajnal Viola

Oldalunk Programozója, ő felel az oldal kódjainak ellenőrzéséért, az Alapítóval tartva a kapcsolatot segít a problémák elhárításában.
Napsugár

Ő az Adminisztrátorunk, segíti a Navigátorok és a Staff tagok munkáját, figyel a megfelelő oldalműködés technikai hátterére, a vizsga- és tanulmányi rendszer gördülékeny működésére.
Utoljára módosította:Adam Kensington, 2020. április 9. 17:45
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. július 15. 13:38 Ugrás a poszthoz

Navigátorok pontos feladatai és tevékenységei


● Figyelemmel kísérik az aktuális ügyeket a fórumon és bírálataikkal segítik a gördülékeny működést. Folyamatosan friss információkkal rendelkeznek a határidőkről, pályázatokról, karakterekről és oldaleseményekről, erről a a fórumozókat is tájékoztatják.

● Különleges kérések, illetve kérvények esetében CSAK és KIZÁRÓLAG a Navigátorok dönthetnek, tehát ezzel kapcsolatban nekik kell írni! (Segítség itt.) Maximum egy héten belül értesítenek róla, hogy a kéréseddel mi is a helyzet, szükség esetén segítenek a javításban vagy elmagyarázzák, mi is a gond és mik a más opciók.

● Az iskolát érintő fontosabb döntések meghozatala, a többi felelős koordinálása és felügyelete. A Navigátorok bírálják el a tanárok és a diákok kérvényeit, tanári pályázatokat tesznek közé és értékelnek, valamint más extra karakterek megjelenéséért is ők felelnek. Időnként más jellegű oldalszínesítést is végeznek.

● A Prefektusok, Tanárok, Házvezetők, Mestertanoncok, Egyetemisták, Előkészítős, Akadémisták és Egyéb karakterek jelenlétét és tevékenységeit a Navigátorok felügyelik. Minden további felelős a Navigátoroknak tartozik elszámolással munkájában. (Ezen felelősök listája a következő hozzászólásban található.)

● Kezelik az inaktívlistát, a házvezetőkkel közösen döntenek a nem aktívan jelenlévő karakterek sorsáról.

Karakterfelelősök, így feladatuk a hibás regisztrációk szűrése, karanténozás, azonos IP címek szűrése, multikarakterek kezelése, a multilista kezelése, rangok osztása és elvétele; névváltoztatások, karakterek törlése, emlékkarkaterré tétele.

● Képben vannak a Varázslástani Alapismeretek Vizsgával kapcsolatban, minden érdeklődőt tájékoztatnak erről. A vizsgaidőszakokban feltöltik és értékelik a VAV-vizsgákat, majd segítik a végzősöket, hogyan tovább.

● A tehetséggondozó tanárainak rendelkezésére állnak, ha kérdésük vagy témanyitási igényük van. Felügyeli, minden rendben megy-e ezeken a területeken. Ellenőrzik a képességoktatást és fejlesztést valamint az ezeket birtokló karaktereket, hogy megfelelőek-e az oldal keretein belül, amit tesznek és elég aktívak-e.

● Híreket írnak ki és felhívásokat tesznek közzé a szabályzatról, annak változásairól. Az oldaleseményeket, a szabad feladatköröket és bármilyen jellegű eltérést az addigiakról is ők közölnek.

● A fórum szabályzatának újításaiért és változásaiért felelnek.

● Az oldal bármely felelősére és munkájára van lehetőség észrevétellel élni, legyen szó köszönetről, dicséretről vagy kritikáról. Ilyen esetben bármelyik navigátornak lehetőség van levelet küldeni. A Navigátorok munkájáról, ha mégsem nekik szeretné valaki küldeni Adam Kensington szívesen fogad bármilyen levelet, fordított esetben az alapítói munkáról a Navigátorok várják.
Utoljára módosította:Maja Bojarska, 2019. július 21. 12:18
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. július 15. 13:40 Ugrás a poszthoz

Az oldal többi felelőse
Mindenben a Navigátoroknak tartoznak elszámolással, az ő segítségükkel közösen működnek.

 • A Kalandmesterek és Mesélők munkáját Odry Elizabet felügyeli.
 • A Diák Önkormányzat működését Mihail Vladiszlav Sztravinszkij és Somogyi Agáta Dominika felügyeli mint DÖK elnök és helyettese.
 • A Bogolyfalvi tanács fennállását Daróczy Konrád, a polgármester figyeli.
 • Az Edictum felügyeletét Odry Elizabet és ... látja el mint főszerkesztő és helyettes.
 • A Színjátszó-kör működését Ivanich R. Benett felügyeli.
 • Az avatarok foglalását Odry Elizabet ellenőrzi.
 • A világalkotók munkáját a navigátori gárda koordinálja.
 • A kviddicsmeccsek lebonyolítását ... intézi.
 • A karakterkereső karbantartásáért ... felel.
 • Az Álmodói részleg / Játékok alfórum, az Álmodói részleg / Karakterek / Karakteri mellékletek felelőse Adam Kensington.
 • A fórum szavazásaiért közösen felelnek Krushnic Dimitri és Helvey Belián Balázs.
 • Az Elisabeth Shanes Előkészítő Mágusiskola és Óvodát Helvey Belián Balázs felügyeli.
 • A Karaktereink hivatása és munkája téma működését és frissességét Lewy Bojarski felügyeli.
 • A Karakterek iskolái téma működését és frissességét Csepreghy Péter felügyeli.
 • A Sárkányölő Szent György Aurorképző- és Rendvédelmi Akadémia fennállását, szerveződését és ide köthető karaktereit Ardai Tánya figyeli.
 • A Grosserlieb Dorottya Művészeti Iskola fennállását, szerveződését és ide köthető karaktereit Ardai Tánya figyeli.
 • A fórum témáinak listája téma frissességét Juhász Laura és Zippzhar Mária Stella felügyeli.
 • A mestertanonci rendszer és a tanulói téma frissességét Raven Hargraves felügyeli.
 • Az Academia Magicae Sopianaeiensis tanárainak és diákjainak életét Mihail Vladiszlav Sztravinszkij felügyeli.
Utoljára módosította:Ambrózy Henrik, 2020. október 9. 19:02
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. augusztus 7. 22:54 Ugrás a poszthoz

Eszterházy Diána - 2019.08.07. 21:44
Hogy legalább 5 évvel idősebb legyél nálam, cunc. Grin


Mint a jó bor, oh de mennyire  Pirul
(Több én is üzeni.)
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. augusztus 15. 12:02 Ugrás a poszthoz


#majanyu | május 18. szombat | Bécs


- Mert az emberek nem rosszak, vagy jók, mindenkivel előfordulnak... bajok - vonogattam kicsit a vállam. Még a kísérleti lényeknél sem hittem ebben, különben Lilo se színezgethette volna a rossz meg jó faktort. Egyszerűen vagy ez vagy az lett volna. DE tudott változni. Igaz, hogy talán a fröcskölős nevelés túlzás volt, megtanította a kis kéknek, merre van az élet és hogyan lehet jól ohanáskodni.
Nem is volt fontos a váltóruha, igazából nem is érdekelt annyira, csak furcsa volt minden. Próbáltam úgy tenni, mintha a kezemben tartanám az élet alakulását, de sosem ment. Nem készültem jól semmire, nem tudtam elég jó lenni a kormányzáshoz, aztán mikor meglett Klara nem is akartam. Ania után meg túl sok minden történt velünk, amit rosszul csináltam ha mondogattuk, ha nem. Nem akartam, hogy esetleg szétcsússzon a torony, mint a jengában.
- Az lehet, nem tudom - gondolkodtam, el de aztán csak rámosolyogtam, mert nem fontos ez tényleg, nem is igazán törődnék az öltözködéssel, vagy ha igen úgyis megint rám szólna, hogy ezt ne itt meg ne ott, mintha annyira érdekelne bárkit egy összekent ruha, amit éppen leveszek. Majdnem olyan undi, mint az ovi-suli. Mindenki tudja ez mit jelent. Másokkal lesznek, másokkal játszanak, más nénik vagy bácsik lesznek velük egész nap, azt fogják várni minden nap, hogy oda menjenek. Csak nem tetszik ez az egész. Otthon is tudnak egész nap játszani, én is tanítom őket, beszélni is megtanultak! Akkor meg? Undi.
- De muszáj? - kérdeztem inkább kicsit mérgesen, mint szomorúan, az is voltam, de ez a tény inkább csak nem tetszett, majdnem olyan volt, mint mikor be kellett járni az iskolába, pedig lett volna jobb ötletem. - Abból talán tényleg nem lehet semmi - vontam párat a vállamon.
- Azért biztos örülnének, meg nekik is kellenek barátok - láttam be végül ahogy kiszálltam a kocsiból mikor megálltunk, aztán kinyitottam a hátsó ajtót. Kiemeltem Klarat, aki a lábiain jön majd, meg gondolom apun, majd vártam a babakocsit a fiúknak és Anianak. Nem is volt olyan nagy, mint az ember várná három brekire. Szemben egymással a két babahordó egyik oldalon, a másikon meg csücsülhetett a brekilány és kész. - Ééééés, apuci, hol kezdünk? - totyogtam elé, aztán mikor senki meg semmi nem volt éppen útba fel is nyújtózkodtam hozzá egy puszira legalább.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. szeptember 4. 17:16 Ugrás a poszthoz


#majanyu | május 18. szombat | Bécs


Fogalmam sincs miért van olyan érzésem, mintha megint nem értene velem egyet, de csak tudom valahol mélyen, hogy ez történik. Mondjuk nem baj, én szeretem, hogy nem látok minden rosszat a világból, illetve hiszem, hogy azok nincsenek is, csak olyan nagyzoló pletykák, mint például amiket az újságok sokszor írnak. Volt ott is már sok butaság arról, hogy a Nyuszónak van új családja, meg Boojibooja. Az anyukájáról is rengeteg rosszat tudnak írni, pedig Levendula ha kicsit nehezen is érteti meg magát Lewyvel vagy Helmuttal, nem rossz ember. Az Anyukám sem, hiába voltak döcögőik a Nyuszóval.
- Mondjuk annyira azért nem fontos, csak eszembe jutott. Legfeljebb leveszem a topot és maximum átüt kicsit, vagy az inget alóla, megoldom - nézegettem magamon végig el is húzkodva irányba a felső részem, mert a gombsor pont nem a közepén volt a hasamnak, az egyik oldalon domborult ki a mini Angel, ami végre visszakerült a helyére.
- Nekem azért még mindig nem tetszik - motyogtam, de ezt már kiszálláskor inkább, aztán sóhajtva inkább elkezdtem kiszedni a brekiket, már akikhez volt elég kezem, mert ugye ez nem egyszerű már. Maxi szerint annyit kell szülni, amennyit elbírsz. Igazából a babakocsit tolni elég egy kéz, és abba hárman elférnek, a másikkal tudom fogni Klara kezét, és tökre még babahordozós kenguru sincs rám kötve, pedig! Szóval simán nincs igaza, nekem aztán mondhatja, hogy ez sok. - Akkor talán elmehetünk a lányokkal, gondolom. Ilyenkor mit csinálnak ott?
Nem vagyok nagyon képben, én ugye rendes oviba és suliba jártam, későn jött az erőm és csak nyolcadik után csöppentem ebbe bele, addig minden... más volt és normális. Aztán persze izgalmas volt, és hamar bele is szoktam mindenbe, indítva a kviddiccsel, az emberekkel való barátkozásba, és ami még jött. De nem tudom mennyire leszek boldog, ha lassan kiürül otthon a nappali. Értem, hogy ez csak napközbeni, de eddig ez az én dolgom volt, igazából nem is értek semmi máshoz.
- A körhinta jól hangzik, és Klara dobálásimitálását meg "jabdáit" hallva, azt hiszem oda - nevettem fel kicsit nézve lefelé, aztán bekapcsoltam Aniat a helyére, miután kiemeltem a kocsiból.
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. szeptember 8. 11:49 Ugrás a poszthoz

NACHOS!!!!!
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. szeptember 15. 01:32 Ugrás a poszthoz

SZOLGÁLTATÁST NYÚJTÓ SZERVEZETEK ÉS VÁLLALATOK


Ainsley&Co.

Morphe

Zayongó Fogadóiroda
Utoljára módosította:Ambrózy Henrik, 2020. június 28. 13:36
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. szeptember 15. 01:32 Ugrás a poszthoz

TERMÉKEKET FORGALMAZÓ SZERVEZETEK ÉS VÁLLALATOK


Apáthy Kozmetikumok

Heilmann High Care ZRT

PaintBrush Tattoo

Tintafolt&Pergamen
Utoljára módosította:Weiler Dante, 2020. szeptember 19. 21:30
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. szeptember 15. 01:33 Ugrás a poszthoz

VENDÉGLÁTÓ SZERVEZETEK ÉS VÁLLALATOK
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. szeptember 15. 01:34 Ugrás a poszthoz

NONPROFIT ÉS SEGÉLYSZERVEZETEK


Grosserlieb alapítvány

Shanes alapítvány
Utoljára módosította:Weiler Dante, 2020. szeptember 19. 21:35
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. október 24. 11:17 Ugrás a poszthoz

Kiegészítő háttértörténelem


A Sötét Nagyúr ’Első rémuralma’, avagy a Terror évei


Az időszak 1970 és 1981 közé tehető, amikor a Voldemort néven ismert, radikális nézeteket valló sötétmágus először megjelent a köztudatban. A ’70-es években több radikális – többnyire aranyvérű – varázsló csatlakozott az általa indított mozgalomhoz. Legközelebbi és leghűbb követőinek körét „Halálfalók”-ként ismerték. Veszélyes és erőszakkal teli éra ez, Voldemort évről évre egyre nagyobb befolyást tudhatott magának a varázslóvilágban. Az utólagosan folytatott perek során kiderült, hogy ezt a szerfelett nagy hatalmat a politikában számos minisztériumi alkalmazotton végrehajtott Imperius átoknak köszönhette. Kezdetben csupán gyanús eltűnések keltették fel az aurorok és varázslók figyelmét, ám ezeket hamarosan egyre nyíltabbá váló merényletek követték, melyeknek áldozatai muglik és/vagy mugli származású varázslók, varázslócsaládok voltak. A szélsőséges csoport valódi befolyása akkor bizonyosodott be teljes egészében, amikor megjelent az ún. Sötét Jegy, mint általános jelzés, amely minden, a halálfalók által elkövetett kivégzést volt hivatott hirdetni. A társadalmi viszonyok labilissá és ingataggá váltak, soha senki nem lehetett biztos abban, hogy a közvetlen környezetében ki tartozik a Sötét Nagyúr követői közé; ez a bizonytalanság és bizalmatlanság adta a Voldemort vezette diktatúra alapját, valamint ez volt az, amely évekig meggátolta annak megdöntését – egy kompetens és a halálfalók ellen ténylegesen fellépni képes szövetség megalakulását.
A radikális erők ellen harcoló aurorok engedélyt kaptak a halálfalók módszereihez hasonló drasztikus módszerek és varázslatok (ide tartoznak a főbenjárók is) alkalmazására, a minisztériummal való előzetes egyeztetés nélkül is. Ennek köszönhetően olyan hírhedt halálfalókat is sikerült az Azkaban falai közé juttatni, mint Evan Rosier vagy Igor Karkaroff.

1981. október 31. – Voldemort önkezével kívánt végezni az ellenállóként is ismert Lily és James Potterrel, valamint gyermekükkel. A szülők életüket vesztették, ám a csecsemőre kimondott halálos átok visszaszállt rá, véget vetve az ’Első Rémuralom’ korszakának. Ezt követően a Varázsbűn-üldözési Főosztály hajtóvadászatot indított a vezetőjük nélkül maradt halálfalók ellen – az intézkedéseknek hála több egykori követőt sikerrel életfogytiglani börtönbüntetésre, illetve dementor általi kivégzése ítéltek. A megmenekült halálfalók száma ismeretlen, vannak, akiket máig köröznek.

Magyarországi vonatkozások

Mint más európai országokban, Magyarországon is követőkre találtak a voldemorti eszmék. Németországgal és Oroszországgal ellentétben, ahol rengeteg önálló csoportosulás jött létre, a magyar varázslók többsége az angliai főáramlathoz csatlakozott, így az országban a környező területekhez képest elhanyagolható mennyiségű bűncselekmény történt Voldemort uralmának égisze alatt. Ettől függetlenül hazánkban is komoly veszteségeket szült az angol radikális mágusok térnyerése.

Született néhány kísérlet a hazai szerveződésre is, ezek közül kettő számottevőt ismer a mai auror-kriminalisztika; ezek között időszakonként hol lazább, hol szorosabb együttműködés volt:
 1. A Császár Andor vezette „a Repülő Halál Rendje”, röviden „a Rend” (megj.: Voldemort nevének jelentése „repülő halál”) – Főként a fővárosban és vonzáskörzetében működött, de támogatóik között tudhattak több vidéki aranyvérű családot. Tevékenységeik közé a gyilkosságon, zsaroláson és kínzáson kívül a toborzás is hozzátartozott; a Rend számos halálfalót gyűjtött össze, akik később az angol erőkhöz csatlakoztak. A csoport különösen hírhedt volt, mivel vezetőik (köztük Császár) igen karizmatikus személyiségek voltak, így könnyen meggyőzhették azokat is, akik alapvetően nem értettek volna teljesen egyet a voldemorti eszmékkel. Főként aranyvérű fiatalokat toboroztak, de alkalmanként tehetséges félvéreket is maguk közé vettek. 1980-ban egy auror sikeresen beépült a szervezetbe, így sikerült leleplezni annak tagjait. Beszélik, hogy vannak varázslók, akik napjainkban is a Rend kódexe szerint élnek.
   
 2. A Szigethy Örs által alapított és vezetett csoport kevésbé nagy hírnévre tett szert, ám közel olyan romboló hatással volt a magyar varázslótársadalomra, mint a Rend. Míg az előbbi csoportnak szüksége volt bizonyos fokú nyilvánosságra, hogy a csatlakozni kívánó varázslók felvehessék velük a kapcsolatot, addig Szigethynek és körének fő profilja a muglik és sárvérű máguscsaládok ellen elkövetett merényletek voltak, amely diszkréciót igényelt. Ennek a csoportosulásnak inkább az aurorok körében van nagyobb híre, ellentétben az évek során urbán legendává vált „Repülő Halál Rendjével”. 1977-ben érték tetten őket egy mugli család kivégzése közben, az auroroknak a letartóztatást követő vallatások során minden tagot sikerült leleplezni.

Az 1981-es Bukás után a parányi ország megfelelő búvóhelyül szolgált a menekülő halálfalók számára, akik közül többen itt rejtőztek el vagy telepedtek le. Senki sem tudja pontosan, hogy hányan választották Magyarországot az angliai kudarc után, ehhez mérten arról sincs tudomásunk, hogy a magyar auroroknak sikerült-e mindenkit egytől-egyig leleplezni közülük.

Híres magyar halálfalók
 • Császár Andor (1932−1981) : A Nemzetközi Máguskapcsolatok Főosztályának vezetője 1967 és 1980 között. Befolyásos politikusként volt ismert, a „Rend” leleplezéséig úgy élt a köztudatban, mint az a személy, akinek Magyarország látszólagos békéjét köszönhetjük. Ő maga nem hajtott végre egyetlen gyilkosságot sem, ám a szervezet feje és szellemi atyja kétségtelenül ő volt. Közismerten jól értett a legilimenciához és az illúziómágiákhoz. Elfogása után a Zengőbarlang Mecseki Fegyintézetbe került, ahol egy év rabság után öngyilkosságot követett el. Az utókor „Voldemort magyarországi helytartójaként” is ismeri.
 • Bodnár Péter (1924−1998) : A kevés magyar félvér halálfaló egyike, roma származású férfi, fő specialitása a melodimágia igézői ága volt. Szigethy köréhez tartozott, de az aurorok már 1975-ben, a csoport lelepleződése előtt elfogták. Kevésbé súlyosnak ítélt bűnei miatt 20 év letöltendőt kapott, 1995-ban szabadult, azonban a börtönben töltött évek legyengítették a szervezetét, 1998-ban elhunyt.
 • Győrffy Csongor, a „Vándor” (1942− ) : Győrffy becenevét nem arról kapta, hogy szeretett jókat túrázni a Mátrában, hanem előszeretettel „vándorolt” egyik ember személyiségéből a másikba. Metamorf mágusként először elrabolta a kiszemelt célpontot, majd a helyébe lépett. Császár Andor jobbkezeként tartotta számon a korabeli auror hírszerzés. Sosem kapták el. Fia, Reissner Teodor, szintén hírhedt bűnöző, aki többrendbeli gyilkosságért épp büntetését tölti a ZMF-ben.
 • Kárpáthy Boldizsár, „az Építész” (1934− ) : Mindkét csoportnak dolgozott, jól képzett terromágusként „az Építész” alakította ki az országban működő támaszpontokat és földalatti rejtekhelyeket. Elmondások szerint Gulyás Imre és József Lídia ZMF-ből való szökésében is közreműködött, ám ezt soha semmilyen hivatalos szerv nem erősítette meg. Sosem kaptál el.
 • Lang Norbert (1926−1979) : Magyar származású, Angliában elhíresült halálfaló, neki köszönhetően Voldemort erői egy magyar mennydörgővel gazdagodtak, mivel Lang csatlakozása előtt sárkánygondozóként és –idomárként tevékenykedett. Betegesen vonzódott a sárkányokhoz, a feljegyzések szerint saját magát is annak tartotta, emiatt még halálfaló társai is ódzkodtak a társaságától. Csúf tréfája az életnek, hogy saját megvadult sárkánya végzett vele 53 évesen.
 • Szigethy Örs (1948−1977) : Egy alföldi aranyvérű máguscsalád elsőszülött fia, akihez már a kezdeti angliai mozgolódások idején eljutott Voldemort és a halálfalók híre. Nem karizmájával, hanem átlagon felüli mágikus képességeivel gyűjtötte maga köré kegyeltjeit. Hydromágusként kedvenc módszere az ellenfél vérének és testének felforralása volt. Az aurorok érkezésekor ellenállást tanúsított, a helyszínen életét vesztette.
 • Vadász Erik, „a Sebhelyes” (1936−1977) : Szigethy körének egyik belső tagja, leghíresebb bűntette egy mugli iskola megtámadása, melynek során tizenkét gyermek és négy tanár vesztette életét. Becenevét az arcát átszelő hegről kapta, amit pletykák szerint fiatal korában egy dühös vélától szerzett, aki megharagudott rá. A szégyen miatt, hogy egy nő így megsebezte egész életére, különösen agresszívvé vált, ha valaki sokáig nézte a sebhelyet, a megemlítése pedig főbenjáró bűn volt a szemében. Kiemelkedő mágikus képességei mellett a varázstalan közelharcban is jól boldogult. Az aurorok érkezésekor ellenállást tanúsított, a helyszínen életét vesztette.
 • Weisz Nándor (1934−1982) és Weisz Ráhel (1936−1982) : Hírhedt házaspár, mindketten még fiatalon a második világháborúban, a mágikus képességeik felébredése előtt megjárták a német haláltábort. Az ott megtapasztaltak miatt az összes ismert magyar halálfaló közül talán ők gyűlölték legjobban a muglikat. Közismerten csak szőke és kék szemű áldozatokat szedtek, a gyilkosság után pedig a haláltáborok jelzéseihez hasonló billogot égettek az áldozatok testébe. Amikor az aurorok 1982-ben elkapták őket, mindketten elharapták a fogukba rejtett méregkapszulát, mely azonnali halált okozott. Később, mikor felfedezték a búvóhelyüket, a hatóságok találtak néhány feljegyzést – ezek szerint előre eltervezték, hogy ha életük kezdeti szakaszát börtönben kellett eltölteniük, nem akarnak ismét rabságban sínylődni, inkább a halált választják.


A köztes évek (1981-1990)


A Voldemort bukása utáni évek a hajdani követők és halálfaló szimpatizánsok felkutatásával, bebörtönzésével telt. A hatóságok nem csak magánszemélyeket, hanem teljes vállalkozásokat lepleztek le, több máguscégről és csoportról is napvilágra került, hogy segítették a halálfalók tevékenységeit – ki varázstárgyakkal, ki gyógynövényekkel és bájitalokkal.

Az életben maradt követőket nem csupán Nagy-Britanniában, hanem világszerte keresték, Voldemort halálfalóinak belső körére nemzetközi körözést adtak ki: arcuk mindenhol ott volt a varázslófalvak utcáin – sőt, hogy a muglik világában se tudjanak könnyedén elrejtőzni, nevüket és arcukat kiadták a varázstalan hatóságoknak is. Gyakorlatilag a muglikapcsolatokért felelős szakemberek a varázsvilág privát információit kiszűrve vetették fel a halálfalók adatait a mugli nyilvántartásokba.

Magyarországon ezekben az években a hazai csoportok megmaradt tagjain kívül számos Angliából menekülő halálfalót tartóztattak le és szolgáltattak át a brit auroroknak.


A Sötét Nagyúr visszatérése, a „Második Varázsló Háború”

Bár több különös esemény is megelőzte, Voldemort visszatérésére ténylegesen 1995-ben derült fény. Albus Dumbledore ugyan könnyedén ráfordította a közvélemény figyelmét az elmúlt időszak különös eltűnéseire és eseteire, Cornelius Caramel, a brit Mágiaügyi Minisztérium feje nem tett konkrét lépéseket a felkészülésre. Néhány, az első rémuralom időszakát túlélő varázsló ismét összefogott, a szövetség pedig a Főnix Rendje néven került a köztudatba. (Egyes feljegyzések szerint már az 1970-től ’81-ig tartó időszakban is jelen voltak, de pusztán az 1995-től kezdődő három éves működésük nyilvántartható.)
A támadások és a varázslóeltűnések megszaporodtak, ám a minisztériumot csupán Voldemort személyes megjelenése sarkallta cselekvésre, amelyre 1996 júniusában került sor egy Albus Dumbledore ellen vívott küzdelem keretében.

Voldemort visszatérésével megkezdődött a „második háború”; az addig diszkrét és titokban folytatott támadások egyre drasztikusabbá váltak: több Angliában pusztító természeti katasztrófáért Voldemort elemista halálfalóit tették felelőssé, emellett az angol radikális erőknek időközben sikerült maguk mellé állítaniuk a dementorokat és az óriásokat.

1998. május 2. – A végső ütközetre a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola területén került sor, melynek során Harry Potter (az a Harry Potter, akiről e csata előtt tizenhét évvel visszapattant a halálvarázs, ezzel Voldemort első bukását okozva) legyőzte a radikális mágusok csoportjának vezetőjét, véget vetve a „második háborúnak”.

Magyar vonatkozások

Az országban sikeresen elrejtőzött halálfalók már 1995 előtt tudomást szereztek vezetőjük visszatértéről, így az akkor még felkészületlen aurorok nem deríthettek fényt a kilétükre a hopp-hálózaton észlelt mozgások alapján. Azon információk, melyeket utóbb sikerült felfejteniük a szakembereknek és –mágusoknak, arról árulkodnak, hogy a követők nagy hányada az angol csapatokhoz csatlakozott/tért vissza. A visszatérés évei nem voltak jelentős befolyással a hazai bűncselekményekre. Ennek oka talán az időhiány lehet; négy-öt év nem bizonyult elégnek egy stabilan működő szervezet felállítására, ezúttal pedig olyan karizmatikus nevek sem segítették a voldemorti eszmék térnyerését, mint amilyen annak idején Császár volt.


Révész Kornél munkája
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. október 24. 11:19 Ugrás a poszthoz

ÖSZTÖNDÍJAK ÉS KÖLTSÉGEK

Ezek szerepjátékosan megjelenő, játékot színesítő adatok csupán, amik a karakterek életében merülnek fel.


A költségek tanévenként értendőek:

Alapdíj: 40 galleon 10 sarló 20 knút (67.250 forint)
Művészeti oktatás: 10 galleon 4 sarló (16.938 forint)
Sportkör (kviddics): 10 galleon 4 sarló (16.938 forint)
Szakkör (bármi, ami nem zárul vizsgával): 12 galleon (19.860 forint)
Étkezés: 36 galleon (59.580 forint)
Szállás: 24 galleon (39.720 forint)
Utazás: 4 galleon (6.620 forint) (Két utazás van benne az év eleje és vége, Budanekeresd - Bogolyfalva)

Összesen (csak a kötelezők): 104 galleon 10 sarló 20 knút (173.170 forint) (Alap oktatás, szállás, étkezés, utazás)

Fizetni lehet egy összegben, negyedévenként és havonta is.

Tankönyv költség: Minden diáknak tantárgyaktól függ.

Egyenruha (talár (2 db), blúz/ing (3 db), szoknya/nadrág (3 db), nyakkendő (1 db) (téli és nyári viselet)): 10 galleon (16.550 forint)/tanév


Ösztöndíjak:

Ezek szerepjátékosan megjelenő, játékot színesítő adatok csupán, amik a karakterek életében merülnek fel.Szociális ösztöndíj - az alapköltség 100%-át fedezi

Feltételek:
 • Az egy főre jutó költség nem haladja meg a havi 25 galleont.
 • A tanuló átlaga tanévenként minimum 3,1
 • Három vagy több gyermek a családban, a diákok átlaga 3,1 feletti
 • Fél vagy teljes árva

Sport ösztöndíj - az alapköltség 75%-át, a Sportköltségek 100%-át fedezi

Feltételek:
 • Kviddics tagság legalább egy tanéve
 • 3,5 feletti átlag
 • Legalább egy meccsen való részvétel
 • Speciális eset: Bajnokságon való részvétel

Tanulmányi ösztöndíj - az alapköltség 100%-át fedezi

Feltételek:
 • Egy tanuló egymás után maximum három félévben veheti igénybe
 • Minimum 4,2-es átlaggal
 • Egy házból maximum tíz (az iskolából maximum 40) diák veheti igénybe
 • Tanári tanács ajánlásával

Közösségi ösztöndíj - az alap költség 65%-át, a szakkörök 100%-át fedezi

Feltételek:
 • A közösség életében való aktív részvétel
 • A fiatalabb diákok mentorálása, segítése
 • Szakköri tevékenység (minimum egy szakkör)
 • HV-HVH közös ajánlásával

Ösztöndíj programok:


I. Állatgondozói ösztöndíj
Mivel nagyon sok varázslatos és kevésbé varázslatos állat él világunkban, akik törődésre és gondoskodásra vágynak, ezért azon diákok, akik különösen nagy érdeklődéssel vannak az állatok iránt és szívüket-lelküket adják értük időt és energiát nem sajnálva, tehát valamelyik állatgondozói parkban tevékenykednek valamilyen úton-módon részesülhetnek ebben az ösztöndíjban, amely addig jár minden tanévre, ameddig az állatokkal való foglalkozás az iskola mellett fennálló tevékenységként jelen van.
Részesülhet belőle: évfolyamonként 4 diák
Ösztöndíj összege: Tanulmányaik 90%-át fedezi az ösztöndíj

II. Kiemelkedő tehetség program
Mivel nem csak a sport támogatás fontos, persze az sem elhanyagolható, így minden más ágban tehetséges boszorkányok és varázslók segítése a tanulmányai során.
 - Kiemelkedően ügyes pálcaforgató
 - Kiemelkedően jó bájitalfőző
 - Kiemelkedően jól ért a növényekhez
 - egyéb különleges tehetség ösztöndíj

Részesülhet belőle: Bármely rászoruló diák, teljes tanulási ideje alatt - Évfolyamonként 8 diák - szükséges tanulmányi eredmény: azon tantárgyból, amelyből kiemelkedően jó minimum 4 egész.
Ösztöndíj összege: 90%-át fedezi a tanulmánnyal járó teljes összköltségnek.
 

III. Művészeti ösztöndíj
Minden olyan diák számára, aki kiemelkedően tehetséges rajzos, táncos, festő, hangszerművész járhatna. Ebben mondjuk a melodimágia tanár - hangszer - és a művészetek tanár együttesen dönthetnének, hogy ki érdemli meg, és ki nem. Persze szociális helyzetet figyelembe véve.
Létszám: művészeti áganként maximum 7 fő
Összeg: Tanulmányainak 90%-át fedezi, továbbá a művészeti oktatással járó minden plusz költség 100%-át.

Egy diák egyszerre csak egy ösztöndíjat birtokolhat az I., II. és III. típusúból!

IV. Várffy-Zoller Róbert Ösztöndíj
 • Az ösztöndíjban részesülők köréről Várffy-Zoller Róbert dönt.
 • Más ösztöndíjjal együtt is elnyerhető.
 • Időtartama 2 év, az alapképzés 4-5. évfolyamára jár; további 2 évre meghosszabbítható, ha az ösztöndíjas teljesítménye megfelelő és a Bagolykő Mágustanoda mesterképzésén folytatja tanulmányait.
 • Az ösztöndíj rendszeres, havi szintű anyagi juttatást biztosít.
 • Az ösztöndíjasoknak minden évben díjmentesen lehetőségük nyílik egy egy hónapos külföldi tanulmányút eltöltésére az érdeklődési területüknek megfelelő helyen, továbbá rendszeresen részt vehetnek szakmai kirándulásokon, és természetesen konzultálhatnak Várffy-Zoller Róberttel.
 • Egyszerre legfeljebb 3 meg 3 személy birtokolhatja. (3 alapképzéses, 3 mestertanonc)

Köreműködők:
Alexandra Rachel Hanna Flaviu
Maja Bojarska
Neviczky Eszter
Várffy-Zoller Róbert
Utoljára módosította:Ambrózy Henrik, 2020. május 17. 14:06
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. október 24. 11:23 Ugrás a poszthoz

Hogy működik az oldal?


Hová csöppentem?

A Bagolykő Mágustanoda olyan internetes klub és oldal, ahol a felhasználók (nálunk álmodóknak hívják őket) egy általuk kitalált karaktert, egy varázslót alakíthatnak. A Bagolykő egy iskola, ahová te, amikor regisztráltál, választottál magadnak egy mágusnevet, így létrehoztad karakteredet. Ő majd ebben a suliban éli az életét, tanul, ismerkedik, beszélget az iskolatársaival, órára jár, kalandokba és kalamajkákba keveredik, stb.

Mit lehet itt csinálni?

Sok lehetőség közül választhatsz. Ha érdekes dolgokról szeretnél olvasni, tanulni, esetleg magad is alkotnál, és egy olyan helyre vágysz, ahol pontokat szerezve versenyezhetsz vállt vállnak vetve társaiddal mások ellen, a tanulmányi rendszer áll szolgálatodra.
Különböző egyszerű fórumos játékban szórakozhatsz képekkel, szavakkal, fejtörőkkel más taggal együtt a Játékok alfórumban.
Fórumunkon végigjátszhatod az általad kitalált karakter életét, megismerhetsz más varázslótanoncokat, tanárokat és különleges lényeket, akikkel összebarátkozhatsz. Kalandokba keveredhetsz, tanórákra vagy kirándulásokra járhatsz, a saját és játszótársa(i)d fantáziájára bízva, mi történik megálmodott karaktereddel.
A legfontosabb pedig, hogy a többi taggal cseveghetsz, ismerkedhetsz, játszhatsz, barátokra tehetsz szert. Szívesen látunk a fórumon csevegőinkben, szívesen levelezünk veled a bagolypostán, de akár élő találkozókra és a minden évben megrendezett nyári táborba is eljöhetsz velünk!

Kérdésem van!

Ha nem értesz valamit, kérdésed akad, vagy bővebben szeretnél tudni valamiről, bátran írj a Kérdések és válaszok nevű témába, vagy hagyj üzenetet a Navigátoroknak (a tagok nevét és profiljukat a Az iskoláról menüpontban találod alul).
Maja Bojarska
INAKTÍV


méhecske° | mom, the bee°| babygirl°
RPG hsz: 1311
Összes hsz: 4931
Írta: 2019. október 24. 11:26 Ugrás a poszthoz

A szerepjáték


A fórum

Az oldalon való tevékenységed nem csak a tanulásban merül ki. Ez egy szerepjátékos oldal, a szerepjáték pedig a Fórumon zajlik. Az oldal tagjai főként itt töltik az idejüket. Nem csupán szerepjátékra, csevegésre is sok téma áll rendelkezésünkre.
A fórum alfórumokból áll, az alfórumokban topicok (más néven témák) helyezkednek el. Ezekbe tudnak hozzászólásokat írni a tagok. Általában minden topic legelső hozzászólása egy leíró hozzászólás, amelyben elolvashatod, mit tudsz csinálni az adott topicban (ha ez egy csevegő téma), vagy hogy milyen a környezet (ha ez egy szerepjátékos helyszín).
Kétféle lehet egy topic: álmodói vagy szerepjátékos. Listát róluk ide kattintva találsz.
Az álmodói témákban te magad cseveghetsz. A megfelelő topicban a megfelelő dolgokkal kapcsolatban lehet írni. A szerepjátékos topicokban az általad alakított karakteré a terep, az ő életének eseményeit játszhatod.
Ha bővebben szeretnél olvasni a fórum témáiról, kattints ide!


Hogyan kell szerepjátszani?

A szerepjáték alapvetően egy nagy regény írása rengeteg személy által. Tehát a történet több szálon fut, sok szereplője van és a szereplők mögött mind-mind áll egy álmodó, aki úgymond "irányítja" őket.

Sok-sok szerepjátékos helyszín létezik, mégpedig azért, hogy ott a felhasználók elmesélhessék karakterük történetét hozzászólások formájában. Mivel ez egy iskola, főként iskolai helyszíneket (tantermek, folyosók, klubhelyiség) találhatsz, de sok meglepő varázslatos helyen is játszhatsz a Bagolykő kastélyában és udvarában, de akár a szomszédos Bogolyfalva faluban, vagy Magyarország más településein és külföldön is.

Az általad regisztrált karaktert olyannak álmodod meg, amilyennek szeretnéd, csak az a lényeg, hogyha játszol vele, az adott jellemnek megfelelően viselkedjen! Lehet egoista vagy félénk, szende vagy csalafinta, buta vagy eszes, lényeg, hogy maradj mindig az adott figurában, amikor megeleveníted egy-egy játékban. Megtervezheted olyannak, hogy hasonlítson hozzád, álmodóhoz, de lehet teljesen különböző tőled. Ezzel a megálmodott karakterrel játszhatod el az iskolában a vele történő dolgokat. Eljátszhatsz egy ismerkedést, találkozást, bármilyen történést, ami csak egy iskolában létrejöhet és nem tiltják szabályok. A valóságtól ne nagyon rugaszkodj el! Ne felejtsd el, hogy mikor a karaktered megkapja a levelét, hogy felvették a Mágustanodába, 14 éves, ember (nem vámpír, véla vagy ilyesmi). Ha ezzel az álmodói életkorod nem is egyezik, neked ezt kell eljátszanod a játékaidban! Legyél reális és ne álmodj olyanokat ebbe a 14 éves diákba, ami nem képzelhető el egy ilyen korú gyerekről, még akkor sem, ha mágus, mert még csak tanulja a mágia alapjait és nem lehet mindjárt mindenben profi.


Hogy hogyan kezdj neki?

Például a „Játszani szeretnék!” témában hirdetheted magad, ha játszótársra vágysz. Persze egyedül is lehet irkálni, de érdekesebb, ha keresel egy partnert. Akik szintén játszanának, és írtak a "Játszani szeretnék!" témába, azok közül is választhatsz. Ha találsz ilyet, csak annyi a dolgod, hogy írj neki baglyot, hogy jelentkeznél a játékra. Ezt a hozzászólásában oldalt, a képe alatti online vagy offline feliratra kattintva teheted meg legegyszerűbben. Ha te írsz játékfelhívást, szintén Bagolypostán fog írni neked, aki kiválasztott téged társnak (erről majd kapsz egy értesítést is, de a postádat a bal felső sarokban érheted el), ezután egymással levelezve kitalálhatjátok, hogy hol legyen a helyszín és mi legyen a téma, amit kijátszotok. Azt is megbeszélitek, hogy ki írja meg az úgynevezett kezdő hozzászólást, azaz ki kezdje a játékot.

A játék ezeken a hozzászólásokon (röviden hsz) keresztül folyik. Egyikőtök ír, a másik reagál rá. Elolvasod, hogy mit írt a másik, majd úgy alakítod a sztorit a következő hsz-edben, hogy stimmeljen az övéhez. Például, ha azt írja, hogy dél van, te nem írhatod, hogy sötét éjjel! Nem mozgathatod a másik karakterét sem, vagyis nem írhatsz olyat, hogy ő leül, feláll vagy bármi mást csinál, amiről ő előzetesen nem írt! Ezeket esetleg csak feltételes módban írhatod meg, amit ő vagy megerősít a következő hsz-ében vagy nem. Az eseményeket mindketten alakíthatjátok, de csak a saját részetekről, tehát a másik cselekvéseit ne írjátok meg helyette! Beszélni sem beszélhetsz a partnered nevében, vagyis nem írhatsz olyat, hogy ezt vagy azt mondta, ha az előző hsz-ében nem történt meg. Ezt úgy nevezzük, hogy a másik irányítása vagy mozgatása, amit nem szabad.
Írhatsz egyes szám első személyben vagy egyes szám harmadikban, illetve jelenidőben vagy múltidőben is, de ezen egy játékon belül lehetőleg ne változtass! Figyelj arra, hogy ne váltogasd az igeidőket!
Igyekezz változatosan és érdekesen játszani és írni! Mindent, ami a karaktereddel történik, írásban kell kifejezned. Leírhatod, hogy milyen ruha van rajtad, milyen érzések, milyen gondolatok vannak benned, mi van körülötted, mi történik veled, stb. Kezdő szinten egy hozzászólás minimum 5 mondat kell, hogy legyen és lehetőleg ne csak párbeszédből álljon!


Néhány alapszabály és jótanács

• A szerepjátékos hozzászólásaidban ne használj szmájlikat! Minden érzelmet írásban kell kifejezned.
• Nem játszhatsz ki nyílt szexualitást, szenvedélybetegséget és káros szerek használatát vagy erre utaló dolgokat mindenki számára láthatóan, ezt egy dupla lenyílós rendszerben teheted meg. Arról, hogy mit szabad és mit nem arról ITT olvashatsz.
• Fogadd el a prefektusok, tanárok vagy vezetőségi tagok tanácsát, figyelmeztetéseiket! Ők azért vannak, hogy segítsenek neked és betartassák a szabályokat.
• A karaktered esetleg konfliktusba kerülhet más karakterekkel a szerepjáték során, de fontos tudnod, hogy ez nem a személyed ellen irányul, csupán a játék velejárója, és egy kis izgalmat csempészhet a történésekbe vele!
• Csak egy karaktert regisztrálhatsz az oldalon. Minden további karakteredet kérvényezned kell. Erről bővebben itt olvashatsz.

A karakteredre vonatkozó minden fontos szabályt megtalálsz a Házirendben.


A gyakorlottabbak

Ha már jól forgatod a pennát, haladó játékossá válhatsz annak minden előnyével. Erről bővebben itt olvashatsz.
Bagolykő Mágustanoda Fórum - Maja Bojarska összes hozzászólása (2117 darab)

Oldalak: « 1 2 ... 60 ... 68 69 [70] 71 » Fel