35. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Az Iskoláról
Az Eridon Ház
Színek: piros és arany. Jelképállat: főnix.

Egy eridonos diák vidám, életre való és barátkozó. A jelenben él és érzelmei gyorsan felébreszthetők: elég egy napsugár, egy pillangó, egy kis virág, hogy örüljön, hogy boldoggá tegye. Öröme és boldogsága abból fakad, hogy érdeklődését a kis dolgok is lebilincselik, nemcsak a nagyok.
Egyes emberek mindig visszatekintenek, azaz a múltban élnek, valakik pedig a jövő gondjaival vannak elfoglalva, így nem foglalkoznak a jelen életükkel. Az Eridon diákja viszont igen realista: a jeleben él és mindig tudja mi a valós és helyénvaló.
Nagyon jó beleérző- és együtt érző képessége van. Igazán jól tud alkalmazkodni a környezetéhez. Képes arra, hogy a másik emberhez őszinte melegséggel szóljon, mert az ő érzései is őszinték. Ösztönösen megérzi, hogy mit kell mondania, ha a másik egy jó szóra vágyik. Könnyen meghódítja a beszélgetőpartnerét, ezért nincsenek számára zárt ajtók, legyen szó tanárról, vagy diákról.
Azonban az eridonos néha annyira a jelenben él, hogy gyakran elvesznek életének összefüggései: minden új benyomás elkergeti a megelőzőt. Mindennek addig örül, amíg az tart. Hasonló vonást mutat barátságaiban is: kedves, szívélyes, sőt áradozó, ha egy baráttal találkozik, az ember azt gondolná, hogy nincs is neki másik, ezért önti rá egész szeretetét erre az egyre. Ha azonban egy másik baráttal találkozik, vele éppoly túláradóan viselkedik, s úgy tűnik, az előzőt elfelejtette. Mivel a jelen rabja, ezért nem tudhatjuk, hogy ígéretét megtartja-e, vagy nem: nehéz vele együtt dolgozni. Gyakori eset, hogy egy eridonos a gyengeségei miatt nem lesz olyan sikeres az életben, amilyen tehetsége révén lehetne.

Forrás: Ole Hallesby: Személyiségtípusok