28. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Tanári és házvezetői pályázatok a hírek között, sok sikert kívánunk mindenkinek!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 23. 08:29 | Link

Katniss

Fehér korcsolya, rajta halványkék hópihékkel. Még Apa vette nekem Londonban, és imádom! Itt toporgok benne a Bogolyfalván létesített korcsolyapályán és várom Katniss-t, akivel mostanra beszéltük meg a találkozót. Közben van időm szemügyre venni a pályát és környékét. A jégen már rengetegen csúszkálnak, piruetteznek és bizony el is esnek. Remélem, azért nem nagyot. A korcsolyapálya szélén köröskörül bódék, kedves, mosolygós nénikkel, bácsikkal, akik különféle aranyos, karácsonyi dolgokat árulnak. Annyira hangulatos az egész, hogy muszáj vennem valamit! Körbemegyek hát a bódék előtt, és végignézegetem a portékákat. Van ott mézeskalács, vaníliás tej, tea, sálak, sapkák és még megannyi kedves karácsonyi ajándéktárgy. Odaszaladok az egyik kedves nénihez, aki teát árul.
-Jó napot kívánok! Két bögre jó meleg, fahéjas teát kérek szépen. Köszönöm szépen! - kifizetem az árát és elköszönök a nénitől.
Remélem, Katniss szereti a fahéjas teát! Tovább megyek a bódék hosszú során, mígnem megpillantok egy zöld medálos nyakláncot. Azonnal beleszeretek! Megveszem, majd becsúsztatom a ruháim alá, hogy korcsolyázás közben ne zavarjon. Ránézek az órára és meglepetten konstatálom, hogy mennyire elszaladt az idő, így futva igyekszem vissza a Katniss-szal megbeszélt találkozási pontra.
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 23. 17:33 | Link

Katniss

A szám is tátva marad a meglepetéstől!
-Ó, Katniss, ez gyönyörű - suttogom meghatottan, könnyekkel a szememben, és én is átölelem a lányt. - Parancsolj, remélem, szereted a fahéjas teát - nyújtom át Neki az én ajándékomat, majd felteszem a fülbevalókat. - Csodálatos! - pördülök meg. - Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Új fülbevalók, hó, tea, korcsolya... Mi lehetne ennél jobb?
-Bemegyünk a pályára? - kérdezem Katnisst, aztán már rohanok is.
Annyira szeretek korcsolyázni! Valahogy... Olyan mágikus érzés...
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 28. 17:41 | Link

Katniss

-Hú, ez gyönyörű volt! - tapsolom meg Katniss-t csillogó szemmel.
Komolyan nagyon ügyes!
-Majd megtanítasz engem is? - kérdezem, miközben megfogja a kezem és tovább korcsolyázunk.
Tulajdonképpen soha nem tartottam magam ügyes korcsolyásnak, talán ezért is történik meg, hogy hirtelen elbotlok a saját lábamban (megesik az ilyesmi...), és magammal rántom Katniss-t a jégre. A sapkám a szemembe csúszik, így látni sem látok nagyon.
-Hupsz, bocsi - húzom fel a színes kötött sapkámat a szememből és nevetek, majd felállok. - Megyünk még? - kérdezem, majd válaszra sem várva suhanok tovább.
Varázslatos érzés!
Utoljára módosította:Gabriele de Rosa, 2012. december 28. 17:42 Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 30. 15:31 | Link

Katniss

-Hogy mit szeretek a legjobban a télben? - gondolkodom el, aminek ismét egy hatalmas nagy zakózás a vége. - Hát - tápászkodom fel. - Nightmare-t - bököm ki hirtelen, aztán, rájőve, hogy ez így nem túl egyértelmű, bővebben kifejtem. - Szeretem, hogy a hópelyhek csillognak a fekete szőrén. Meg úgy általában vágtázni a hóban. Korcsolyázni pedig - bár nem annyira tudok - szeretek, mert az olyan jó érzés, ahogy úgy suhansz a jégen, mint egy valódi balerina... Már ha én nem is tudok olyan jól - vigyorodom el.
Tulajdonképpen a nadrágom már csupa hó, de nem érdekel.
-Te mivel szoktad tölteni a telet odahaza? - kérdezem, egyensúlyozás közben.
Tényleg nehéz megmaradni a jégen! Na, mindegy, majd ezt is megtanulom...
Utoljára módosította:Gabriele de Rosa, 2012. december 30. 15:32 Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 30. 21:13 | Link

Katniss

-Persze, hogy elmegyünk! - tapsolok egyet örömömben.
Eddig még csak Apával és néha Anyával voltam lovagolni, de egy még velem egykorúval soha nem voltam. De izgalmas lesz! És Nightmare... Ó, az én gyönyörűséges paripám... Már azért hiányzik rendesen. Talán ettől van, hogy mostanában a történeteim csak és kizárólag hóban vágtázó fekete lovakról szólnak...
-A kedvenc lovassportom a díjlovaglás. Már indultunk amatőr versenyeken Night-tal - pirulok el, mert nem szeretek beszélni a versenyeredményeimről. - És Neked? Te már indultál versenyen? - követem a szememmel a folyamatosan körülöttem száguldozó Katniss-t. - A lovagláson kívül még egy kis ideig balettoztam, de azt nagyon rövid ideig, talán két hónapig? - tűnődöm.
Nem ez volt életem legmeghatározóbb időszaka... Már csak arra eszmélek fel, hogy barátnőm villámgyorsan elsuhan, és már el is tűnik az embertömegben. Ijedten forgolódom, de nem látom sehol.
-Bú! - hallom a hátam mögül, mire akkorát sikítok, hogy szerintem még az ország másik felében is hallották... - Hupsz, bocsi, Katniss - pirulok el. - Enyhén megijedtem - mosolygok szégyenlősen.
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 30. 21:44 | Link

Katniss

-Nem gond, ilyenkor valóban elég érdekes fejet vágok - válaszolom mosolyogva.
Tényleg nem bánom, mert látom benne, hogy nem megbántani szeretne. Őszintén egyet tudok érezni Katniss-szal, amikor a mugli gyerekek elől való menekülésről beszél. Nekem is hasonló problémáim voltak. Aztán amikor megragadja a karom és elkezd húzni, annyira megijedek, hogy még sikoltani is elfelejtek, aztán Katniss elenged... Én pedig elesem. A sapkám megint a szemembe csúszik, így feltolom, aztán felállok.
-Hú! - pislogok. - Most mit kellett volna csinálnom? - érdeklődöm, mert valószínűleg nem az volt barátnőm célja, hogy leültessen a jégre...
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 3. 19:31 | Link

Katniss

Oké, nem lesz baj. Nyugi, Rosy, semmi gond nincsen.
-Á, Katniss! - sikítom, amikor elkezd forgatni.
De nem engedi el a kezem, ami megnyugvással tölt el, és érzem, hogy bízik bennem. Megpróbálok kicsit segíteni Neki, hogy ne az egészet Ő csinálja egyedül, illetőleg megpróbálok ráérezni a forgás ritmusára is. Igen, igen, akkor most erre, korcsolya így... De jó! Olyan, mintha a világ egy hatalmas körhintán ülne! Csak Katniss áll velem szemben, mint egy biztos pont és biztatóan mered rám. Amikor befejezzük a forgást, hálásan átölelem.
-Köszönöm, Katniss! - mosolyom egészen a fülemig ér.
Valahova szélre csúszom és próbálkozom egyedül is, de nem nagyon megy. Próbálom ismét átérezni azt a hangulatot, ami akkor elkapott, hátha most is sikerül majd így forognom. Megpróbálom odaképzelni magam, de nem nagyon sikerül. Lebiggyesztem a számat, majd Katniss-hoz fordulok.
-Segítesz? - nézek Rá könyörgően.
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 4. 17:47 | Link

Katniss

-Ááááááááá, idenézz! - üvöltöm örömömben, amikor sikerül egyedül is forognom egyet  a jégen, majd a végén elegánsan meghajolok. - Tadamm! - kacagok, majd megölelem Katniss-t, csaknem ledöntve szegényt a lábáról. - Köszönöm - szorítom meg erősen.
Meg kell tanulnom rendesen a jégen közlekedni, ha azt akarom, hogy a jég a barátom legyen. Márpedig a barátomnak kell lennie, ha azt szeretném, hogy hitelesen adjam elő Caractacus, a jegesmedve történetét. Áh, jut eszembe...
-Katniss, szereted a jegesmedvéket? - kérdezem, majd még egyszer forgok egyet.
Ezzel egyszerűen nem lehet betelni, olyan jó érzés, ha az ember lánya egyszer már megtanulta!
-Csak mert én nagyon-nagyon szeretem Őket és olyan jó, hogy a jégen élnek! Meg úgy általában - magyarázom, miközben összeütögetem a kesztyűmet, ami csupa porhó lett, tekintve, hogy úgy elestem, hogy csak úgy nyekkent.
Jó, ez nem tudom, milyen szófordulat volt, de mindenesetre nagyon érdekes.
-Ú, mindjárt megfagyok - próbálok ugrálni, aminek ismét egy hatalmas esés a vége. - Nem megyünk kicsit sétálgatni vagy fahéjas teát inni? - kérdezem reménykedve.
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 4. 19:16 | Link

Katniss

-Hát... - nézek bele a teámba, miközben mélyen elpirulok.
Biztos ki fog nevetni és fellengzősnek tart majd... Nem, nem mondom el. De a barátok nem arra vannak, hogy mindent megbeszéljenek? De, elmondom. Nem, mégsem. De, igen. Nem, mégsem.
-Írónő szeretnék lenni - vágom rá hirtelen, de magamra sem ismerek, mintha nem is én mondtam volna.
Ezt még soha senkinek nem mondtam el... Na jó, gondolom most jön, hogy nevet.
-Na és Te? - kérdezem, hogy eltereljem magamról a szót.
Már próbálok egy könyvet írni, de nem biztos, hogy olyan jó vagyok így világszinten... Megszorítom a teás poharat, majd beleiszom, hogy kicsit oldjam a feszültségemet és hogy természetesen felmelegedjek. Tulajdonképpen nem is biztos, hogy az leszek. Elképzelhető, hogy nem leszek olyan jó. Nos, akkor a fuvolában látom a jövőmet. Ha pedig az sem jön be, akkor... Nos, akkor baj van. Akkor mondjuk... Hmm... Tényleg, annyi időt töltöttem muglik között, hogy csak abban a világban gondolkodom, pedig itt van a varázslóvilág is! Lehet, hogy mondjuk a Mágiaügyi Minisztériumban vállalok majd munkát? Nahát, annyit gondolkodom, pedig még azt sem döntöttem el, hogy Angliában vagy Magyarországon szeretnék állást vállalni...
-Vagyis... Még nem tudom. De egyelőre még maradok az írónőnél - helyesbítek.
Még talán korai ilyen dolgokról gondolkodni. Majd ha végzős leszek, majd akkor is ráérek ilyenekkel foglalkozni.
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 6. 18:41 | Link

Katniss

-Színésznő vagy régész? Húha! - nézek Rá csillogó szemekkel. - Ezek olyan szép foglalkozások! És illik is Hozzád - mosolyodom el. - De ezt most komolyan. Én is szeretek álmodozni, főleg éjjel, elalvás előtt - mosolygok szégyenlősen. -, és akkor általában az éppen megálmodott álomképpel szoktam álmodni. Például ha egy varázslatos erdőre gondolok lefekvés előtt, akkor álmomban ezen a helyen vágtatok végig egy unikornissal - nevetek. - Te miről szoktál álmodozni? - kortyolok bele a teámba.
Most már kezd kihűlni, és talán már vissza is kéne menni a kastélyba.
-Katniss, igazán nem szeretnélek sürgetni, csak most már talán lassan itt lenne az ideje, hogy visszamenjünk, nem gondolod? - kérdezem egy oldalpillantással.
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 6. 20:15 | Link

Katniss

-Indulhatunk - mosolygok és felsiklunk a jégre.
Tulajdonképpen csak Katniss siklik, én inkább csak botladozom, de hamarosan ismét megtalálom az egyensúlyom és fülig érő szájjal forgok egyet. Vagyis forognék, ha nem esnék el. Sajnos mindenhol ot van az a fránya nék...
-Ú, Katniss, ez nem megy - szontyolodom el.
Hajlamos vagyok korán feladni a dolgokat, és ezt tudom is magamról, ezért a biztonság kedvéért még egyszer megpróbálkozom. Nagy levegőt veszek, behunyom a szememet és... Sikerül! Ragyogó mosollyal nevetek Katniss-ra.
-Sikerült! - pördülök meg még egyszer és még egyszer és még egyszer...
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 6. 20:40 | Link

Katniss

Katniss a legjobb jégbalerina és a legesleggyorsabb korcsolyázó lány, akit valaha láttam! Ahogy kerülgeti az embereket meg ahogy sasszézik és ugrál, az komolyan mesébe illő! Ámuldozva nézem és komolyan elgondolkodom azon, hogy leckéket veszek Tőle. Viszont csak most veszem észre, hogy annyira elgondolkodtam, hogy kiszemelt oktatómat nem látom a tömegben. Ijedten inkább kisiklok a pálya szélére, majd fürkészve kémlelem a tömeget, hátha észreveszem Katniss-t. De nem. Sehol sincs. Lebiggyesztem a számat, majd gondolva, hogy hamarosan úgyis megjön, a közelemben lévő kis standok portékáit kezdem el nézegetni. Bögrék, tea, sálak, sapkák, majd megint tea... És a világ eltűnik a szemem elől. Ijedten felsikkantok, majd gondolván, hogy biztos Katniss az, megindulok a jégen, így befogott szemmel. Tulajdonképpen semmit sem látok, hagyom, hogy barátnőm vezessen.
-Ühümm - suttogom vissza az ajánlatra.
Amíg nem megyek neki senkinek, felőlem arra visz, amerre akar.
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 6. 21:26 | Link

Katniss

Csodálatos volt, ahogy úgy siklottam a jégen, hogy Katniss vezetett. Földöntúli élmény, valami csoda! Majd utunk a végéhez ért. Kinyithattam a szemem. Most már én vezetem Katniss-t. Kezem az övében, ahogy szlalomozunk az emberek között. Egyébként ingatag lábakon állok a jégen, de így, hogy valaki másra is figyelnem kell, lábaim mintha megacélosodtak volna és magabiztosan suhanok a tömegben. Mégis megkönnyebbülök, amikor kivezetem Katniss-t a korcsolyázók közül és Ő kinyitja a szemét.
-Na, milyen volt? - kérdezem izgatottan.
Én például végig azt képzeltem, hogy egy havas erdő kellős közepén egy befagyott tavon korcsolyázunk Katniss-szal, körben pedig mókusok és őzek kísérnek. Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy a mókusok és az őzek hogy jöttek ide, de mindenesetre ezt képzeltem és kész. Álmodni még lehet!
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 8. 21:22 | Link

Katniss

-Igen, jövök - vigyorogtam ki az ismét a szemembe lógó sapka alól.
Állandóan a szemembe csúszik. Lehet, hogy itt lenne az ideje levelet írni Apának...
-Én Laurena Aquamarine fogadott leánykája vagyok - igazítom meg a sapimat, hogy viszonylag elfogadhatóan álljon, majd Katniss-hoz fordulok. - És Neked? Ki az örökbefogadód?
Kicsit én is megriadok, amikor barátnőm felkiált, de aztán elmosolyodom.
-Ó, én nagyon. Jó a társaság, összetartó a csapat, szeretnek, és barátaim is vannak - nevetek rá Katniss-ra.
Legszívesebben átölelném az egész világot, most annyira boldog vagyok! Megpördülök, majd fülig érő szájjal barátnőm felé nyújtom kezemet.
-Forgunk együtt?
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 8. 21:49 | Link

Katniss

-Micsoda? - sikítok fel hirtelen és abszolút kiesek a ritmusból. - Katniss, gyűlölöm, ha néznek - nyitom tágra a szemeimet és kétségbeesetten kapkodok levegő után. - Kat, menjünk innen - próbálok kisiklani, de barátnőm megfogja a kezem, és feltesz egy kínai kérdést, mire hirtelen messze szalad a pánikom és felhúzott szemöldökkel nézek Rá. - Hogy mit csináljunk? Ne, ne, inkább ne. Rettegek a tömegtől - tér vissza újra a pánikom, de ahogy kimondom, meggondolom magam. - Jó, csináljuk, de... Oké, csináljuk - nyelek egy nagyot.
Én ezt abszolút nem szeretném - persze, mindenki minket fog figyelni! -, de Katniss kedvéért megteszem. Látszik Rajta, hogy Ő mennyire szeretné ezt, nem foszthatom meg ettől az élménytől.
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 10. 21:22 | Link

Katniss

-Ajj, nem szeretem a nyilvánosságot - húzom el a számat forgás közben és még a gondolatára is összerándul a gyomrom, hogy hány ember nézhetett minket.
Gyorsan elterelem a gondolataimat, és, hogy oldjam a feszültséget magamban, megkérdezem:
-Katniss, Te hol születtél?
Lehet, hogy buta kérdés, de azért szükségesnek éreztem megtudakolni.
-Van testvéred? Milyen házatok van? Háziállatotok is van? Ha van, milyen? - egyszerre árasztja el a sok kérdés az agyamat, amit azonnal rá is zúdítok Katniss-ra.
Szegény. Inkább abbahagyom és kíváncsian nézek Rá. Remélem, nem vesz túl tolakodónak!
Szál megtekintése
Gabriele de Rosa
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. január 20. 19:14 | Link

Katniss

-Aberdurville, a helyi kórház. Születésem pontos helye. Otthonom pedig a báró villája, egy hatalmas, gyönyörűséges palota. Az édesapám a báró, értelemszerűen az édesanyám pedig a bárónő. Egyke vagyok, de ott vannak nekem az állatok. Nightmare és Bonbon. Imádom őket. Papa lótenyésztő, anya pedig mugli mesekönyveket ír. Több holdnyi legelőnk van, az egyik lovunk pedig a lovak legnemesebb dinasztiájának utolsó sarja. Tudok fuvolázni, lovagolni, négy különböző nyelven beszélek. Francia, olasz, angol, magyar. Hú, kicsit tömörített lett, bocsi - húzom el a számat.
Azért ennyire ne vall rám ez a folyamatos darálás. Csak kicsit még mindig fel vagyok zaklatva a lámpalázam miatt.
-Nem tudom. Nem vinne rá a lélek, hogy kitegyem Bonbont az utcára vagy megverjem Night-ot - még a gondolatára is könnyek szöknek a szemembe.
Katniss-ra nézek és magamban azt latolgatom, szóljak-e Neki. Végül megteszem.
-Figyelj, Kat, látom, hogy még maradnál, és igazán nem szeretném erőltetni, de mi lenne, ha most már visszamennénk? Mi lenne, ha visszajönnénk máskor? De természetesen ha szeretnéd, még maradhatunk.
Szál megtekintése

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér