29. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék
Az iskola kapuja - Salli R. Revie hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Salli R. Revie
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. november 10. 21:30 | Link

Marcell

- Áh, még csak nem is arról volt szó, hogy ne lett volna az iskolának pénze - legyintett, miközben haladtak lassacskán az úton. - Egyszerűen hanyag volt és smucig, legalábbis szerintem. Minden más órán tökéletes volt a felszerelésünk, de a bájitaltanon csak a selejtet kaptuk. Arra is tippeltünk már, hogy a friss alapanyagokat elrakta magának a személyes megrendeléseihez, és nekünk a raktárából adta a maradékot - mesélte. Érződött a hangján, hogy nagyon felháborította ez az eset, hiszen szívügyének tekintette, hogy a legjobbat hozza ki a lehetőségeiből az órán, de így esélye sem volt rá.
- Hm, még sosem lovagoltam, de végül is lehetne egy esélyt adni neki - morfondírozott félhangosan, de aztán elnevette magát, mikor a srác felsorolta a sztereotípiákat. - Ne is mondd! Bizonyos körökben még mindig él a nézet, hogy minden Durmstrangos hidegvérű gyilkos - legyintett. - Pedig nem csak mi adtunk nagy hatalmú sötét varázslót a világnak, nem is értem.
Ez egyébként tényleg mindig egy apró tüske volt valahol leghátul, mármint, hogy a Roxfortból is előkerült ugye egy Voldemort, ahogy tőlük Grindelwald, de az angliai iskolát mégis megbecsülés övezi a köztudatban. A Durmstrangot viszont világszerte hajlamosak negatív jelzőkkel illetni az otthonául szolgáló térségen kívül.
Mostanra kicsit kifulladt, ami csak részben volt annak köszönhető, hogy végig beszélt menet közben, részben viszont inkább az tehetett róla, hogy nem szokott hozzá a meredek részekhez. Ahogy megálltak a kapunál egy pillanatra, visszanézett a megtett útra, majd fel a kastélyra, ami már tényleg nem volt nagyon messze, és elmosolyodott.
- Nagyon szép itt - méltatta, miközben elraktározta a legújabb infókat is a fejében. - Itt szabadon lehet egyébként lejárni a faluba, amikor nincs tanítás, vagy valamilyen megkötés? - kérdezte, mert ha ennyire közel volt a település, akkor kevés okát látta annak, hogy nagyon korlátozzák a diákokat. - Illetve az is érdekelne, hogy van-e gyorsabb mód eljutni a fővárosba, mint a vonat? Iszonyú lassan értem ide - jegyezte meg.
Utoljára módosította:Salli R. Revie, 2018. november 25. 21:46 Szál megtekintése
Salli R. Revie
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. november 25. 22:46 | Link

Marcell

Egy kicsit nehezen tudta követni a csillagászatos magyarázatot, ezért kék szemeit pár pillanatra a fiú arcára függesztette menet közben, aztán várt is egy-két másodpercet, mielőtt helyeslően bólintott volna. Addigra legalább sikerült összeraknia a fejben, hogy mi is hangzott el.
- Ilyen emberek mindenhol vannak, csak abban reménykedek, hogy itt nem pont a kedvenc tanóráim egyikén fogom majd ki - mondta. Azért azt elég nehéz lett volna elhinnie, hogy a Bagolykőn mindenki feddhetetlen és becsületes, főleg, hogy egy nyomozó lánya volt, így inkább nem is hitegette ilyesmivel magát. Csak realistán!
Hamarosan azonban tovább gördítették a beszélgetés fonalát, és Salli kelletlenül elhúzta a száját a válasz hallatán.
- A csatlósok valamilyen szinten még rosszabbak szerintem, mint maguk a gonosz varázslók. Tulajdonképpen, ha nem lennének csatlósok, akkor ezek a varázslók sem juthatnának igazi hatalomhoz. Ráadásul, ha azt nézzük, akkor a csatlós csak egy szolgalelkű selejt, nem pedig olyasvalaki, akinek bármire is büszkének kellene lenni - fejtette ki az álláspontját, bár talán túlságosan is merészen fogalmazott ahhoz képest, hogy még csak pár perce ismerték egymást a sráccal. Valószínűleg a fárasztó utazás és az elmúlt időszak kellemetlen kuszasága söpörte el az óvatosságának egy részét egy időre.
Figyelmesen hallgatta a választ, amikor kitértek a kijárási és utazási lehetőségekre, és elgondolkodva ráncolta a szemöldökét.
- Ez nagy korú diákokra is vonatkozik? Mármint, hogy külön kérvényre van szükség. - Nem teljesen értette a dolog logikáját, de nem volt az a fajta ember, aki emiatt végigjár hat irodát, hogy változtassanak a helyzeten, inkább csak szerette volna érteni a rendszert. - Ó, ez jó hír! A hoppanálás sokkal egyszerűbb lesz, bőven elég akkor vonatozni, amikor csomagom is van - sóhajtott fel megkönnyebbülten. Utána viszont kicsit odébb terelte a beszélgetést a hasznos tudnivalókról és a mindennapi iskolai életről érdeklődött inkább.
- Mondd csak, van most készülőben valami érdekes, amiről tudnom kellene? Rendezvény, titkos földalatti mozgalom alakítása, kopogószellem gyűlés, akármi - vigyorodott el a felsorolás végén, hogy a fiú lássa, nem őrült meg egészen, csak random dolgok jutottak eszébe. - És egyébként neked mi a szubjektív véleményed, ez egy jó iskola? - tette még aztán hozzá, mert elég normálisnak tűnt a másik első blikkre ahhoz, hogy adni lehessen a véleményére.
Szál megtekintése
Az iskola kapuja - Salli R. Revie hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék