31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolKülföldi helyszínek

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Antoinette Myra Blackburn
INAKTÍV


Magyar Mennydörgő
offline
RPG hsz: 447
Összes hsz: 5648
Írta: 2017. március 18. 23:18 | Link

Mesélő
Írország
Döntő meccs
Kenmare Kestrels ifi - Dallycastle-i Denevérek ifi


Kezdetét veszi a mérkőzés, mely sima menetnek ígérkezik. Az észak-ír csapat fogóját le kellett cserélni még a mérkőzés előtt, ez pedig némi előnnyel kecsegtetett. Egy nagy adag adrenalinnal a szervezetemben és izgalommal kapaszkodok a seprűmbe, majd ahogy a csapat összes tagja, én is a rendszernek megfelelően repülök a magasba. Épp csak néhány másodpercig nézek le a csapatokra, majd tekintetemmel a cikeszt keresem.

* * *


Figyelem a pontállást, a közönség őrjöngéséből csak zúgást hallok, az aranylabda pedig egy ideje nem bukkant fel. Az ellenfelem lomha, kicsit úgy is érzem, hogy illene sajnálatból átengedni neki a győzelmet, de...
- A cikesz!
Fejem gyorsan mozdul az aranylabda után, mely alig egy méterre reppen el előttem a semmiből. Nem habozok, seprűm nyelét rántom utána, sebesen a nyomába eredek nem törődve azzal, hogy egy hajszálon múlik az utamat álló gurkó kikerülése.
Közel vagyok, nagyon is közel, felrántom a seprűt utána, karomat nyújtom a győzelmet jelentő labda után...
Hozzászólásai ebben a témában

Mesélő
Mesélőoffline
RPG hsz: 712
Összes hsz: 1164
Írta: 2017. március 19. 00:46 | Link

Antoinette
Írország
Döntő meccs
Kenmare Kestrels ifi - Dallycastle-i Denevérek ifi


illusztráció
illusztráció

A mostanában zajló meccseken már az összes fontos játékosfigyelő tiszteletét teszi; a bajnokságok már kiszórták a gyenge ifiket és Antoinette az egyik olyan kiöregedő fiatal játékos, akire számít a Kenmare Kestrels. Attól persze, hogy valaki az ificsapatban játszik, keményen meg kell dolgozni a felnőtt csapatbeli helyért, a fogóknál különösen nagy a verseny. Sok múlik ezen a mérkőzésen.
Mikor a lány megpillantja a cikeszt, ügyesen kikerüli az elébe sodródó gurkót, ami ezután előre és lefelé veszi az útját. Épp mikor kissé felfelé rántja a seprű nyelét, éppen, mikor kinyúl az előtte tekergő cikeszért és szabaddá válik egy kicsiny, piciny gurkónyi terület a hasánál, az ellenfél egyik terelője éppen ezt az alkalmat választja ki, hogy egy vérprofi ütéssel alig 6 méter távolságból beillessze oda a vasgolyóbist. Ez nem gyakorló támadás volt; ezt akkor alkalmazzák, amikor valakit hirtelen akarnak kiiktatni. Az efféle alulról és elölről jövő ütések azok, amiket ritkán sikerül végrehajtani - ritka kincs a terelőknek. Nette szeme most csak a cikeszen - pontosan az elkapás pillanata előtt azonban a gurkó csapódik, egy gyomorszáj a tüdőig ugrik, egy lélegzet kimarad, a Kenmare Kestrels fogója pedig akkora lendületet kap, hogy hiába az iszonyatos tempója, a seprű egyszerűen kicsúszik alóla. A keze elernyed, egy őrjöngő tömeg felhördül, a test zuhanni kezd. Jobb, hogy elájult; levegőt amúgy se kapna. A félig lágy részre, félig bordákra érkező találat olyan erejű sokként éri az összes környéken lévő belső szervet, hogy az agy jobbnak látott egy instant power offot.

Hiába a gurkó útjában álló seprűnyél - a cikeszért való nyújtózkodás mindig veszélyes pillanat. A találat természetesen nem pont középre érkezik; Nette bal oldaláról jön, de gyomorszájat talál. Meg májat. Meg tüdőt. Meg a komplett baloldali alsó-borda-pakkot. Meg a szegycsont apró, kiálló kis nyúlványát...meg néhány tüdőeret...

Felkészült gyógyítók egész elnyúlt képű, tettrekész hada várja, hogy lent vissza leheljék a lányba az életet. Nehéz innen felállítani a diagnózist, ugyanis túl kockázatos területet ért a labda; azt hamar megállapítják, hogy jobb lenne mielőbb befoltozni a ketté-harmaddá-negyeddé tört bordák révén finoman kicsipképzett baloldali tüdőt (egy ideiglenes megoldást most rögtön alkalmaznak is), ám azt nem tudják megállapítani, hogy milyen mértékben sérült a máj, a gyomorszáj és az erek. Néhány kezdő gyógyító arról beszél, hogy örülhet, hogy nem szúrta át dárdaként az egyik borda; de az egészen biztos, hogy így is több helyen van belső vérzése és egy pillanatig jobban hasonlított Nette belülről egy aszalt gyümölcshöz, mint egy emberhez. Vajon sérült valamilyen formában szívér? Milyen mértékben károsodott a máj? Bűbájokat raknak rá és injekciókban bájitalokat fecskendeznek az oldalába, miközben készítik a terepet - a legközelebbi ispotályba kell szállítani. Valamikor két bájital között és egy lebegő hordágyra dobás után félig-meddig magához is térhet...úgy 3-4 pillanatra. Időszakosan.

A meccs végén a terelő le sem lép a pályáról, mikor szerződtetik.

Hozzászólásai ebben a témában

"Bármi lehetek. Egy virág, egy asztal, egy szellem vagy akár csak egy szellőcske. Sose tudhatod éppen hogyan találkozol velem, viszont mindig tudod, ha ott vagyok. Figyelj rám!"
Antoinette Myra Blackburn
INAKTÍV


Magyar Mennydörgő
offline
RPG hsz: 447
Összes hsz: 5648
Írta: 2017. március 19. 09:03 | Link

Mesélő
Írország
Döntő meccs
Kenmare Kestrels ifi - Dallycastle-i Denevérek ifi


Sima ügy, meglesz az, eljön a pillanat, amikor agyam szinte teljesen kikapcsol. Egyedül a cikeszt érzékelem, mivel az már majdnem az ujjaim fogságába kerül. Ennyi kell ahhoz, hogy a jövőm úgy alakuljon, ahogy elképzeltem. Már csak egy pici, csak annyit kell nyúlni érte.
A szurkolók hangosak, a Kestrels drukkerek már el is könyvelik a győzelmet amikor a denevérek terelője megküldi a gurkót egy tökéletesen célzott ütéssel. Pár rémült sikolyt elnyel a tömeg zaja, néhány családtagnak kihagy a szíve egy ütemet.
Ujjbegyeim már elérik az aranylabdát amikor egy hatalmas lökést érzek valahol a hasam és mellkasom tájékán. Ebben a pillanatban elakad a lélegzetem, agyam pedig meggátolja, hogy a fájdalmat megérezzem. Sokkos, ájult állapotban zuhanok le a seprűről.

Nincs alattam a versenyseprű, nincs előttem a cikesz, de vannak emberek és levegő után kapok - az viszont nincs. Levegő helyett azonban van fájdalom, meg a sokk. Úgy érzem, mintha kiszabták volna az egész felsőtestemet a helyéről. Moccanni sem bírok a hordágyon fekve, még a levegővételt is kínnak érzem. Nagyjából ennyit, egy szempillantásnyit vagyok képes észhez térni, de ez még annyira sem elég, hogy azt tudjam, egyáltalán életben maradok-e.
Hozzászólásai ebben a témában

Mesélő
Mesélőoffline
RPG hsz: 712
Összes hsz: 1164
Írta: 2017. március 19. 14:15 | Link

Antoinette
Írország
Ispotály
Kenmare Kestrels ifi - Dallycastle-i Denevérek ifi


A teknősbéka esete; mindenhol páncél borítja, de van rajta olyan puha rész, amit eltalálva azonnal hatástalanítod. Nettének minden levegővétel komoly fájdalmakkal jár; az apró, sűrű lélegzetvételtől hamar elszédül, ezért a gyógyítók egy speciális légbuborékot helyeznek a feje köré, ami könnyíti neki a bőséges oxigénpótlást.
Mikor legközelebb felébred, már egy fehér ágyon van, homályos, fehér kórteremben, aminek néhány pontjára zöldellő állónövényt helyeztek el - ennyit reagál le, utána újra elkábul.
Aggódó csapattársak és barátok, rokonok egész zöme járul az ágya mellé, míg Nette szervezete megpróbálja újra megtalálni a belső harmóniát. Szerencséjére-szerencsétlenségére az őt kezelő gyógyító a természetes gyógyulás híve; lassan, de biztosan. Nem hajlandó több tucat bájitalt és krémet adni a lánynak, hogy mielőbb, mint egy versenyló, pályára tudjon lépni - úgy hiszi, a testének magának kell regenerálódnia, már amennyire ez megvalósítható. Az ipostályba szállítás után közvetlenül elállították a máj és a tüdőerek vérzését és másnap azt is megállapították, hogy a szív és gyomor nem sérült tartósan, de a rekeszizom és a hasfal igen. A gyomorszáj se tökéletesen befogadóképes; Nette-t szigorú diétán kell tartani és közvetlenül a véráramban pótolják a hiányzó ásványi tápanyagokat és vitaminokat. Egyelőre megfigyelés alatt tartják, hátha a májt ért ütés magával hoz néhány nem kívánt hormon vagy immunrendszeri problémát (ezt megelőzhetnék gyógyszerekkel, de a gyógyító inkább kivár és csak akkor kezeli, ha valóban szükséges). Nette mindeddig elég keservesen mozog; a hasában lévő nem szűnő feszülés, az állandó tompa, de olykor élesen bevágó fájdalom gyorsan szívja az erejét. A bordáit néhány óra alatt összeforrasztják, a tüdeje lassan-lassan gyógyulgat.
Napokig-hetekig nem érkezik hír arról, mit szólt mindehez Kenmare Kestrels. Csak a csapat fő edzője jött be, hogy jobbulást kívánjon és érdeklődjön - biztosítja a lányt a támogatásukról, de egyebet ő se tud mondani. A gyógyítója biztosítja Nettét, hogy képes lesz újra repülni, csak eltart egy ideig, míg rendbe jön - utána pótolni kell a kiesett rengeteg időt. Jelenleg úgy tűnik, egy álom összetört.
Most a gyógyulásra kell koncentrálni.
Hozzászólásai ebben a témában

"Bármi lehetek. Egy virág, egy asztal, egy szellem vagy akár csak egy szellőcske. Sose tudhatod éppen hogyan találkozol velem, viszont mindig tudod, ha ott vagyok. Figyelj rám!"

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBagolykőtől távolKülföldi helyszínek