37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Theodore B. Marchetti
Diák Eridon (H), Elsős mestertanonc


tasmanian devil | Sátánka
offline
RPG hsz: 144
Összes hsz: 221
Írta: 2022. május 31. 21:45 | Link


gyere, egyél egy jót | ma is kinézek


Teddy és Ramóna a két véglet. Míg egyikük nyitott és könnyen kezeli a világot, a másikuk nehezen nyílik meg és tart tőle. Ebben a felállásban, hivatalosan neki semmi keresnivalója nem lenne Ramóna életében, semmilyen formában sem, mégis ott van. Itt van, pontosan mellette haladva, ráérősen, a lány tempóját felvéve. Akármennyire is zakkant, annyi leesett neki, hogy valami - az eddigieken kívül - nyomja a másik lelkét, mintha még jobban bezárkózott volna. Hallotta, hogy van valami seggfej, aki cseszteti a diákokat, mert ennyi esze van és azt sem jóra használja, na de csak nem őt is belevette? Vagy a tanulnivaló, egy morcos tanár, nehéz kérdések, korai vizsgapara. Ezen szeretne változtatni, ha kiadja magából, az is jó, ha egy kis időre elfelejti, az is. Csak legyen könnyebb. Így dobta be az ötletet, hogy péntek tanítás után menjenek el enni - akkor biztos nem aggódik a tanulnivaló miatt, illetve, előtte nap amúgy is esett, franc se akar elázni. Mert ugye, hiába nyomja magára a bűbájt, az nem az igazi.
- Szóóóóval... mi a helykó? - böki felé, amikor lecsüccsennek az asztalhoz. A menüt veszi ujjai közé és még ugyan nem foglalkozik vele, tudja, hogy kólát fog inni. Napok óta azt akar, de az ebédhez mindig gyümölcslevet adnak és azt már rohadtul unja, a víz pedig olyan snassz. Persze, kell még neki a cukor, hogy is ne, de ezzel most senki ne foglalkozzon. Teddy sem teszi, csak él a világba, mint mindig. A legegyszerűbb, de tudja, nem mindenki képes erre, így nem kényszeríti akaratát. Ma szép lassú és - magához képest - nyugodt, mint a lány. Vagyis reméli, hogy nyugodt.
- Ma hagyd el a fogyókúrádat, bármit is ehetsz és elvárom, mert különben megsértődök - nevetgél, hogy ez persze nem igaz, de na, hátha feldobja.
Hozzászólásai ebben a témábanMáltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Másodikos mestertanonc


lány a csöndben | Kis unikornis
offline
RPG hsz: 210
Összes hsz: 245
Írta: 2022. július 5. 18:25 | Link

"Némely ember tudatlanságában
nem őrizkedik ellenségeitől,
de barátait mint rosszakarókat
eltaszítja magától"

   Teddy

Rami talán igazán messze áll attól, hogy a barátjának nevezzen bárkit is. Főleg valakit, aki annyira más mint ő, és lássuk be, Teddy ilyen. De legalább a lány már nem fél az eridonstól, és Ramónánál ez haladás. Mer beszélni, ha a fiú mellette van, sőt, mintha már nevetett is volna egyszer vagy kétszer. Talán még mindig kicsit jobban feszeng Teddy társaságában, mint mondjuk Zalán van a szobatársai közelében. Ám igent mondott, mikor a fiú hívta, és ez már teljes mértékben haladásnak nevezhető.
Vékony kardigánjának szélét gyűrögeti, úgy fordul be az eridonos mellett az éttermekkel teli negyedbe. Magától nem szól, nem az a csevegős fajta, nem is jut eszébe semmi, amit mondhatna, bár agya folyamatosan pörög, különböző dolgokon. Az Augustine-nal való legutóbbi balhéjuk képei néha-néha beugranak neki, fél, hogy ismét összefutnak. Az anyukájáról egy hete nem hallott már, s bár lehet más 16 évesnek ez nem tűnne fel, Rami hajlamos hamar aggódni. Emellett ilyenkor mindig honvágya is van, a nagymamája szülinapja táján, az öccse szülinapja táján - bármennyi nem vallja be magának, hogy törődik vele.
Ahogy azt sem, hogy örül annak, Teddy keresi a társaságát. Mióta emlékszik, tagadja, hogy neki szüksége volna bárkire is, egyedül szeret lenni a legjobban. Mégis, talán a társadalom hatására, talán az általános emberi igények nyomán vágyik rá, hogy mások elfogadják, hogy mégse maradjon örökre egyedül. Teddy törődése jól esik neki, mégha nem is érti teljesen a fiút.
- Mire gondolsz? - szemöldökei lassan húzódnak össze, ahogy arcára kiül az értetlenség. Megerősítve önmagát ráz egy aprót fején, miközben zavartan füle mögé tűr egy göndörödő vörös tincset.- És nem diétázom - mondja aztán kis szünet után. Nem érti, miért feltételezi ezt róla az eridonos. Azt sem érti soha, kortársai miért nyafognak folyton étrendjük miatt, mikor nem szorulnának rá, hogy ilyesmivel foglalkozzanak.
Egy darabig csendben ül, az étlapot szemléli, amiről kiválaszt magának egy áfonya szörpöt és - miután a szinte minden másban húst talált - a töltött jalapenot. Felnéz aztán, picit habozik, majd halkan szólal meg:
- Ömm... Te mit eszel? - csak csevegni akar, úgy érzi, most ez a feladata, amit teljesíteni is akar. Jobb pedig most nem jut eszébe.
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed