33. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Ardai Tánya
Tanár, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Örök főnix
offline
RPG hsz: 321
Összes hsz: 1296
Írta: 2016. június 7. 20:33 | LinkMiután végigjártam szinte az egész falut, a hasam egy óriásit kordult, amit valószínűleg minden körülöttem ülő hallott. Ezért úgy gondoltam, hogy keresek valami helyet, ahol némi ételt is lelek.
Talán még egyszer minimum körbejártam a falucskát, mire találtam egy kis falatozót, ahova betérhettem. A pultnál megvettem az ételemet, és utána leültem az egyik asztalhoz. Már éppen hozzáfogtam volna az evéshez, amikor rájöttem, hogy innivalót viszont nem vettem. Visszamentem hát oda, ahol kérni lehet, és választottam valami gyümölcslevet. A műanyag poharamat jól teli öntötték, én pedig túl hevesen fordultam meg, és nem körbetekintően. És sajnos egyenesen nekimentem valakinek, aki mögöttem állt a sorban. Az összes lé szinte a felsőjére borult, a pohár pedig a meglepetéstől kicsúszott a kezemből, és a földre hullott. A szám elé kaptam a kezem, és csak a foltot néztem.
- Annyira sajnálom! - mondtam, és először néztem a lány arcára. Valahogy ismerősnek tűnt, de sajnos nem tudtam egyenlőre hova tenni.
Hozzászólásai ebben a témában

K  E  R
|2016 tavasz legszimpatikusabb újonca|2017 Legszebb neve (Szombat Annával)|2017 Legszebb főnixlány|2021 Év tanára|2021 Év HVH-ja|20
Kőszegi Heléna Viktória
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 44
Írta: 2016. június 9. 22:46 | Link


A falu látványa minden alkalommal valami más érzést vált ki belőle: ma éppenséggel megkönnyebbül, hogy kiszakadhat egy kicsit a felügyelőkkel teli iskolából és másfelé indulhat, ahol talán nem akad össze semelyik minisztériumi csókával. Az lenne ám csak a nagy szívás! Az évnyitó végét ellógta, ráadásul ameddig ott volt sem figyelt nagyon az igazgatóhelyettes szavaira, így arról is teljesen lecsúszott, hogy kinek kell engedély és kinek nem. Valószínűleg a pszichokinézis miatt is jobban figyelnek majd rá, viszont ez teljesen hidegen hagyja, ahogy az engedély is. Már felnőtt nő, azt csinál, amit akar.
Az elmúlt öt évben minden nap végigment ezeken az utcákon, jobban ismeri, mint egyes itt lakó idősebb boszorkány és varázsló. Sosem feledi az éjjeli kiszökéseket és az éjfél után kihalt utcákat. A falu mindig olyan volt számára, mint egy igazi otthon, néha el is játszadozott a gondolattal, hogy végleg ideköltözik. Nyit valami boltot, vagy ha sikerül befejeznie a képzését, akkor varázslópszichológus lesz és az iskolába járó diákokkal foglalkozik. Vesz egy szép házat is talán, lesz egy csodás férje, sok gyereke. Így álmodozik és közben betér az első vele szembejövő étterembe, hogy megtöltse a hasát is, mielőtt még elkezdene morogni. Nincs is annál bosszantóbb, mint mikor ölni tudnál egy kis ételért. Szépen beáll a rövid kis sorba és míg az előtte álló szőke lány italt kér magának, addig előhalássza a pénztárcáját valahonnan táskája mélyéről. És sikerült! Büszkén húzza elő, ekkor azonban a szöszi előtte megfordul és... a pohara tartalma egyenesen a fehér pólójára ömlik. Pislogni is elfelejt egy pillanatig, és amíg az előtte álló gyorsan bocsánatot is kér, a sorukra várók már nem ilyen illedelmesek. Azonnal méltatlankodni kezdenek, hogy feltartja a sort, valaki még a "nem érek rá egész nap" mondatot is elsüti, csakhogy teljes legyen az összkép.
- Gyere - gyorsan ragadja meg a lány kezét és kilépve a sorból arrébb húzza, mielőtt még meghurcolnák itt őket. Amint biztonságos a terep, rögtön elengedi a másik kezét és pénztárcáját elpakolva inkább pálcáját keresi elő. Amíg ezzel foglalatoskodik, rábízza a lányra a döntést: most vagy elmegy, vagy megvárja míg az áldozat végez a folt eltüntetésével. Amint előkerül a varázspálca, egy könnyed mozdulattal maga felé int, a fehér pólóján éktelenkedő paca pedig olyan gyorsan tűnik el onnan, mint ahogy keletkezett.
- Nincsen semmi baj, de legközelebb figyelj kicsit jobban - a fejét is megcsóválja hozzá, hátha így majd meggyőzőbb lesz, bár mikor a lányra pillant, egy ismerőst vél felfedezni benne. A nevét ugyan nem tudja, de teljesen biztos benne, hogy látta már valahol, csak még nem tudja, hogy hol.
Hozzászólásai ebben a témában

Ardai Tánya
Tanár, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Örök főnix
offline
RPG hsz: 321
Összes hsz: 1296
Írta: 2016. június 20. 16:53 | LinkSzörnyű dolognak éreztem, amikor teljesen véletlenül ráborítottam a soron következőre az italomat, és csak tehetetlenül néztem, ahogy a narancssárga folt egyre nagyobb lesz, ahogy az anyag magába szívja a folyadékot. Rögtön bocsánatot kértem a lánytól, féltem hogy megharagszik rám. Találkoztam olyan emberekkel az iskolában, akik ezért lehordták volna a fejemet, de ő csak arrébb húzott, hogy a mögöttünk állok ne hőbörögjenek.
Amikor a lány kecses mozdulattokkal eltüntette a felsőjéről a foltot, én csak néztem. Az első gondolatom az volt, hogy a lány muglik előtt varázsolt. De rájöttem, hogy ez valószínűleg nem így van, ugyanis egyetlen döbbent pillantás sem láttam magunk körül.
- Persze, bár azért remélem nem lesz legközelebb ilyen. - mondtam még mindig bűntudatosan, és egy kézrázással leráztam a kezemre is ráfolyt ragadós lét, és a másik felé nyújtottam. - Tánya vagyok. Ardai Tánya. - mutatkoztam be, és reméltem, hogy a másik nem ismert fel, mert elég vészes lenne, hogy ő ismer én pedig itt bemutatkozom neki mint valami szenilis h*lye.
Egy percig csak egymást bámultuk, aztán feljött bennem egy ötlet. - Nem ülsz oda hozzám? - kérdeztem rá. Igazság szerint tényleg jól jött volna egy kis társaság. Kolossal mindig mindenhová együtt jártunk, és most igazán hiányzott a társasága. - Persze csak akkor, ha rád nem vár senki, és nincs más dolgod. - kezdtem el szabadkozni. Tényleg úgy éreztem, hogy lassan be kéne fognom, mert ahogy ott össze-vissza hebegtem körülbelül egy ötéves szerencsétlenségével vetekedtem.
Elindultam az asztalom felé, és reménykedtem benne, hogy a másik követ engem.
Hozzászólásai ebben a témában

K  E  R
|2016 tavasz legszimpatikusabb újonca|2017 Legszebb neve (Szombat Annával)|2017 Legszebb főnixlány|2021 Év tanára|2021 Év HVH-ja|20
Kőszegi Heléna Viktória
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 44
Írta: 2016. július 1. 23:01 | Link


Nem is az a legnagyobb problémája, hogy az egyik ember figyelmetlenségéből adódóan az itala a pólóján landol, hanem az, hogy ma történetesen egy fehér darabot vett fel, az meg, mint tudjuk, nagyon gyorsan válik átlátszóvá. Így lesz ez most is, Heléna viszont nem szándékozik visszasétálni még a kastélyba, hogy lecserélje a narancsfoltos darabot, inkább félrehúzódva egy pálcaintéssel tisztítja meg az anyagot.
- Kőszegi Heléna Viktória - bemutatkozik azért ő is, ha már így összetalálkoztak, és Tánya is elárulja a nevét. Mosolyogva biccent neki, majd mivel a sorba visszaállni már nem tud, tekintve, hogy a mögötte lévők szinte rögtön előrenyomulnak, ahogy ő kiáll a sorból. Csalódottan csettint nyelvével, aztán, mivel mást már úgysem tehet, besorol a harmadik ember mögé, míg új nem érkezik. Fél szemét azért közben Tányán tartja, újonnan szerzett ismerősét nem szeretné elhagyni rögtön így az elején.
- Menj csak, ülj le és majd csatlakozom hozzád - fejével az egyik szabad asztal felé bök, de nem feltétlenül afelé, ahol Tánya is ül. Az eridonos végül elindul valamerre, Heléna egy ideig figyeli, hogy tudja hova kell mennie, de mikor ő kerül sorra, tekintetét az üvegen túl sorakozó ételekre függeszti. Olyan nagy a választék, hogy rövidesen tanácstalan lesz azzal kapcsolatban, hogy mit kérjen. Tényleg sok mindent lehetne itt enni, de nem tudja, hogy melyiket válassza, annyira pedig nem éhes most, hogy egy kicsit mindenből megkóstoljon. "Kis" töprengés után egy salátás-húsos ételt választ ki magának, kér hozzá innivalót is és fizetés után két kezében az ebédjével egyensúlyozva indul el Tánya felé.
- Te is itt tanulsz fent a suliban, ugye? Olyan ismerősnek tűnsz, de most meg nem mondom, hogy honnan - tűnődve veszi kezébe a villáját, miután leül, és szúrja bele az egyik uborkakarikába, még egy kicsit hadonászik is vele, az iskola felé mutat, meg vissza. Teljesen biztos benne, hogy ismeri a lányt, csak még nem teljesen biztos benne, hogy a suliból vagy a falubeli sétája alkalmával volt szerencséje látni.
Hozzászólásai ebben a témában

Ardai Tánya
Tanár, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Örök főnix
offline
RPG hsz: 321
Összes hsz: 1296
Írta: 2016. július 4. 20:58 | LinkMiután az ismerősnek tűnő lány eltüntette a foltot a pólójáról, már egy fokkal nyugodtabban mutatkoztam be neki, hogy azért mégse tűnjek teljesen bunkónak. Rettentő mód sajnáltam, hogy a lánynak újra be kell állnia a sorba csak miattam. Követtem hát, és elszántan végigakartam vele várni míg sorra kerül, de ő elküldött, hogy nyugodtan üljek csak le. Arcomon kétkedést lehetett felfedezni, ugyanis Heléna még a fejével is intett, hogy biztos legyek a dolgomba. Otthagytam hát az új ismerőst, és az asztalomhoz mentem. Attól féltem, hogy ezzel egy örök életre magamra haragítottam, és csak azért küldött el, hogy az első adandó alkalommal le is léphessen. De amikor leültem, félve arra néztem amerre otthagytam a lányt, és még mindig ott állt a sorára várva. Szám mosolyra húzódott, és a fejemben újra és újra elismételtem a nevét. Olyan hátborzongatóan ismerős volt. Merengésemből a lány hangja zökkentette ki, aki húsos salátájával együtt tért vissza. Olyan furcsa volt látni, hogy az itteni emberek megeszik a többi állatot. Ennyi erővel akár kannibálok is lehetnének...
- Igen, itt tanulok. Nem rég kezdtem. - mosolyogtam a lányra, és amikor kijelentette, hogy számára én is ismerős vagyok, annak megörültem. És volt is egy sejtésem, hogy hol találkoztunk már.
- Mond csak...te vagy a családod nem vettetek valamikor gyógyfüveket? Mert a családommal eddig mindig vándoroltunk, és varázslócsaládoknak adott anyukám főzeteket és hasonlókat. Nem lehet, hogy ott találkoztunk? Valamelyik faluban? - kérdeztem rá kíméletlenül, csak az elején kertelve kicsit. Végülis már így is bolondnak tűnhettem a mutatványom után, ez már nem lehet sokkal rosszabb...
Hozzászólásai ebben a témában

K  E  R
|2016 tavasz legszimpatikusabb újonca|2017 Legszebb neve (Szombat Annával)|2017 Legszebb főnixlány|2021 Év tanára|2021 Év HVH-ja|20
Kőszegi Heléna Viktória
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 44
Írta: 2016. július 6. 21:50 | Link

Tánya

Amint megszerzi a maga kis ételét ezzel a szükséges sorban állással, fizetés után rögtön elindul megkeresni újdonsült ismerősét, aki ugyan ráborította az itala jó részét a pólójára, de ettől meg nem harapjuk le a másik fejét, mert vannak balesetek, ugyebár. Az már mondjuk más kérdés, hogy mi számít balesetnek és mi nem, azonban Heléna nem érez késztetést, hogy nekicsapja a falhoz a lányt és fel is szögezze oda. Csak enni szeretne végre, ezt pedig meg is teheti Tánya társaságában.
- Tényleg? Melyik házba jársz? - fontos megjegyezni, hogy Heléna az első öt évét nem igazán töltötte az eridonosok között, így jóformán fogalma sincs róla, hogy ki háztársa és ki nem. Néha szokott hallani a folyosón pletykálni diákokat, és ha felmerül az Eridon és valamelyik név, akkor általában meg szokott állni, és hallgatózik egy kicsit, hogy képben legyen a dolgokkal, mert csak most költözött vissza a toronyba, és igazából most kezd szocializálódni. Mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, néhány embert már ismer, Tányát viszont még nem. Róla azt sem tudja, hogy háztársa-e vagy sem, ám ez pillanatokon belül kiderül, csak figyeljünk jól.
- Lehet, hogy apukám vett tőletek valamikor valamit. Én mondjuk nem nagyon emlékszem rád, de volt sok főzetünk, igen. Mondjuk apu sosem engedte, hogy megszagoljam őket, pedig arra voltam a legkíváncsibb! Na mindegy - megrázza a fejét és villájára szúr egy csirkemell szeletet és jóízűen kapja be. Tekintetét elszakítva a tálról a lányra emeli, némán rágcsálja el a darabot és érzi, hogy ez már tényleg nagyon kellett neki. Hamarosan le is nyeli a falatot, iszik egy kortyot és ismét megszólal.
- Milyen a suli egyébként? - ezt most igazából úgy kérdezi, mintha minimum Tánya anyja lenne, pedig ilyenről szó sincs, csak nem akarja, hogy befagyjon a beszélgetés. Ez minden.
Hozzászólásai ebben a témában

Ardai Tánya
Tanár, Végzett Diák, Előkészítős tanár


Örök főnix
offline
RPG hsz: 321
Összes hsz: 1296
Írta: 2016. augusztus 10. 12:08 | Link- Eridonos vagyok - mosolyogtam rá az újdonsült barátnőmre. Legalábbis nagyon reméltem, hogy annak tartja magát. Elég kínos szituációk alakulhatnak ki az ilyen esetekben. Az egyik teljesen ráakaszkodik a másikra, míg az csak le szeretné rázni, vagy akár a kétszínűsködés is felütheti fejét. Valahogy egyik lehetőség sem tetszett. Inkább mondják a szemembe, ha nem tetszik nekik valami rajtam. Lehet hogy visszavágok és nem hagyom magam, de még ez is jobb mint az utóbbiak.
Szinte biztos vagyok benne, hogy a lányt valamelyik utunk során ismertük meg. Lehet hogy nem emlékszik rám onnan, és én sem tisztán, de mivel anyu az egyik leghíresebb főzetkészítő és eladó, így biztos voltam benne. Szinte.
Kissé undorodva néztem, ahogy bekapja és jól megrágcsálja a húst és lenyeli. A nagyteremben történő étkezések során már hellyel-közzel sikerült megszoknom a mellettem ülők húsimádatát, de amikor kettesben étkeztem valakivel, még mindig grimaszba fordul az arcom. Inkább az én szép növénnyi eredetű ételemre szegeztem a pillantásomat. Egyedül a kérdés volt az, ami kiszakíthatott a merengésemből.
- A suli? Jó. Sőt király. Tudod régóta szerettem volna már iskolába járni. Nem azt mondom, hogy nem imádtam az apukámmal tanulni, de így társaságban mindig sokkal jobbak a dolgok. - mosolyogtam rá. Fogalmam sem volt róla, hogy most milyen témát hozzak fel. Valami viccet mondjak? De annak itt valahogy semmi keresnivalója nem volt.
- Te milyen viszonyban vagy a szüleiddel? - na jah. Ezazz Tánya. Feltetted életed eddigi legrémesebb kérdését. Ha így haladsz soha nem lesznek barátaid.
Hozzászólásai ebben a témában

K  E  R
|2016 tavasz legszimpatikusabb újonca|2017 Legszebb neve (Szombat Annával)|2017 Legszebb főnixlány|2021 Év tanára|2021 Év HVH-ja|20
Kőszegi Heléna Viktória
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 44
Írta: 2016. augusztus 25. 23:25 | Link

Tánya

Az eridonos hamarosan válaszol is kérdésére, mire érdeklődve pillant fel, a felelet hallatán pedig még el is mosolyodik. Szóval a lány a háztársa és talán még az évfolyamuk is közös lehet. Tánya egy idősnek tűnik vele, maximum egy évvel lehet fiatalabb, de azt nem igazán nézné ki belőle, hogy esetleg idősebb.
- Én is - kicsit megkésve bár, de reagál végül újdonsült ismerőse válaszára. Biztosan még sokat fognak ezek után találkozni, ha máshol nem is, hát akkor az Eridon klubhelyiségben. Mostanában egyre több időt tölt a háztársaival, elvégre csak öt évet kell bepótolnia, ami kimaradt neki. Az alapképzés alatt ugyanis nem nagyon állt le társalogni háztársaival, akkor nem is ismerte őket, mondjuk ez a mai napig sem változott túlságosan. Tény, hogy már sokkal több emberről hallott, de kevéssel beszélt annyira hosszú ideig, mint most például Tányával, ez pedig csak jó dolog.
Jóízűen kezd bele a mai ebédjébe, összekeveri kicsit a húst és a salátát, majd mindegyikből szépen tűz a villájára. Eléggé éhes lett mostanra már, ez az étel pedig nem csak jól néz ki, hanem nagyon finom is. Tánya közben beszélni kezd az iskoláról, amire felpillant, majd igyekszik gyorsan megrágni a szájában lévő falatot, hogy erre is tudjon hamarosan reagálni. Nem lenne jó, ha beállna közéjük a csend, az olyan furcsa dolog, elvégre itt ül két lány és némán esznek. Mintha nem is lenne miről beszélgetniük, pedig nagyon is van. Remélhetőleg.
- Hát valószínűleg te vagy az egyetlen ebben az évszázadban, aki szeretne iskolába járni, gratulálok - szélesebbre húzza ajkait, majd visszapillant az ételére. Tánya kérdésére azonban hirtelen lefagy, arcáról eltűnik a mosoly, aztán felnéz. Mindez csak pár másodperc alatt történik meg, számára viszont ez nagyon hosszú időnek tűnik. Tényleg nagyon hosszú. Ahogy az is, hogy tekintete visszavándoroljon Tánya arcára és felvonja egyik szemöldökét, úgymond felfogva a kérdését.
- Hát tulajdonképpen már árva vagyok. Apám és anyám is meghalt, testvérem nem is volt - szomorú mosollyal az arcán vonja meg vállát, egy kicsit elnéz az étterem másik oldala felé. Felméri a terepet, megnézi kik ülnek a közelükben, még a pincérekre is vet egy pillantást, de aztán mindig visszanéz Tányára. Nem lenne valami illendő dolog, ha a beszélgetésük közben másfelé tekintgetne, elveszne a hang is útközben, meg minden. Jó lesz inkább visszanézni.
- Na és veled mi újság?
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed