37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyÉszaki Torony

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Lyra Castle
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. március 23. 15:07 | Link

Noel

Nem voltam napsugaras kedvemben, még annyira sem, mint amennyit sikerült magamból kierőszakolni mostanában. Mert igen, mosolyogtam, ha volt velem valaki, ha lent voltam az Üvegházban, csak akkor nem, mikor Serennel vagy Kahlillal voltam. Ők tudták, hogy mi történt, nem kellett játszanom előttük semmit.
Most a Bagolyház felé tartottam Noellel, akit megkérdeztem, hogy van-e kedve velem jönni, mert továbbra sem akartam egyedül maradni. Nem mondtam ugyan meg senkinek, hogy mennyire félek attól, hogy ha egyedül maradok, akkor újra elkezdenek kínozni a saját borzalmas emlékeim, így valami olyasmit mondtam, hogy szép a kilátás. Persze ki tudja, lehet már járt ott a fiú, a lényeg viszont az volt, hogy velem jöjjön.
A kezemben egy már előre megírt levél volt, gondosan lezárva. Willnek írtam, mert mióta elváltam tőlük nem is küldtem magamról életjelet, és amúgy is érdekelt volna, hogy hogy vannak. Nem terveztem ugyan, hogy a jövőben tartom majd a fiúval a kapcsolatot, hiszen az újra csak felidézné bennünk a dolgokat, és amúgy is jól megvoltunk évekig egymás nélkül, de ennyivel tartoztam nekik.
Mikor felértünk elkaptam egy szimpatikus baglyot, és a lábára kötöztem a levelet, és közöltem, hogy hova, kinek vigye, aztán útjára engedtem.
- Indulhatunk vissza, vagy még nézelődnél? - néztem egy halvány mosollyal Noelre, de félig egészen máshol jártak a gondolataim. Egy pillanatra meg is álltam, és csak néztem a bagoly után, azon tűnődve, hogy milyen rég volt már, hogy levelet küldtem valakinek. Még valamikor akkor, mikor Seren Kínában volt, és mint tudjuk, az sem volt egy nagyon gyakori levélváltás.
Hozzászólásai ebben a témában
Noel Rainsworth
INAKTÍV


cheap freakshow
offline
RPG hsz: 128
Összes hsz: 1258
Írta: 2013. március 23. 15:41 | Link

Ly:

Mikor Lyra megkérte, hogy kísérje el a bagolyházba, gondolkodás nélkül beleegyezett: egyrészt meglepte, hogy a lány önként akart vele időt tölteni - oké, az üvegházas témába se kényszerítette bele senki, de ott hárman voltak, ami egy hajszállal más helyzetet eredményez -, másrészt pedig neki is volt tennivalója arrafelé, lévén nem rendelkezett semmiféle háziállattal.
Küldeni akart Nadnak néhány sort, csak egyszer írt, mióta megérkezett, és bár húga nem panaszkodott, Noel tudja, hogy nem könnyű neki egyedül, hiszen anyjukra sosem számíthatott, és ha segítségre volt szüksége valamiben, többnyire Noelhez fordult - most pedig nemhogy segítséget nem kap, de még azokat a dolgokat is egyedül kell megcsinálnia, amiket a fiú eddig megoldott kettejüknek.
 - Kicsoda Will? - kérdezi, miután a lány eldarálja a bagolynak félhangosan, hogy pontosan hová és kinek szeretné a levelet eljuttatni. Ártatlan kérdés, kézenfekvő, ha a helyzetet nézzük, elvégre ha Lyra nagyon szeretne titkolni valamit, akkor nem hívott volna kísérőt magával az útra. Főleg nem Noelt: nem ismerik egymást régóta, de Lyra valószínűleg leszűrte, hogy a fiú nemcsak folyton beszél, de folyton figyel is, és elraktároz mindent, amit hall vagy lát, ha pedig kérdéseket kell feltennie, nem túl szívbajos az egyén privát szféráját illetően.
 - A bagolypotyadék annyira nem lenyűgöző - vigyorog a lányra, elvégre nem sok mindent lehet látni a helyiségben azon kívül, hogy van egy rakat madár, és a rakat madárhoz sok rakat végtermék tartozik.
Miután ilyen finoman közölte, hogy nem sok nézelődést tervez a továbbiakra, elindulnak lefelé a lépcsőn, elvégre mindketten ugyanarra tartanak, akkor akár mindezt beszélgetéssel megtűzdelve is megtehetik.
 - De a torony nem rossz. A tetőtérnél ki lehet mászni, és a cserepek között van egy pont, ahol biztonságosan le lehet ülni - meséli. A biztonság hallhatóan relatív fogalom, épeszű ember nem bélyegezné ezzel a szóval a körülbelül öt-hat emelet magasságában húzódó, az eddigi időjárásnak köszönhetően jeges felületet.
 - Bár asszem neked nem sok újat mondtam - teszi még hozzá. Nehéz is lenne elkápráztatni a kastélytani ismereteivel a hamarosan mestertanonci státusba kerülő, immár hatodik éve itt dekkoló lányt.
Hozzászólásai ebben a témában

Lyra Castle
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. március 23. 17:17 | Link

Noel

A kérdés hallatán a fiúra villant a szemem, de aztán kapcsoltam, hogy talán nem kéne ellenségesnek lennem azért, mert megkérdezte, hiszen tudtán kívül is ő tett nekem szívességet, hogy elkísért. Így aztán némileg megenyhülve válaszoltam neki.
- Egy gyerekkori barát - mondtam egy halovány félmosollyal, de nem tudtam megállni, hogy ne kérdezzek magam is vissza, mikor a fiú is elküldte a saját levelét. - És kicsoda Nad?
Igazából ha belegondolok, szinte semmit nem tudtam Noelről. Teljesen véletlenül sodródtunk egy helyre, mind ház, mind kviddics szinten, aztán meg az üvegházban is csak azért, mert egyikünknek sem volt saját szobája a kastélyban, én meg nem akartam visszaélni Kahlil vendégszeretetével. Viszont Noellel az alap ismerkedési körök is elmaradtak, mert én tudtam a nevét, és ő is az enyém, hála az SVK óráknak, így pedig nem kellett kérdéseket tennünk fel egymásnak.
Aztán elindultunk lefelé, én pedig a fiúra nézve hallgattam a mondanivalóját.
- Tényleg? Az jó hely lehet - mosolyodtam el egy pillanatra, miközben az járt a fejemben, hogy vajon most szólnom kéne-e, hogy a tetőre kimászni nem egy életbiztosítás, de aztán inkább megtartottam ezt a megjegyzést magamnak, mert a fiú nem hülye, csak láthatólag adrenalinfüggő. - Hát, meg kell valljam, nem sűrűn jártam a tetőn. Eleve toronyban laktam ezidáig, nem hiányoztak még pluszban is a magas helyek.
Tulajdonképpen a kastéllyal nagyon jól boldogultam, ha titkos átjárókról meg effélékről volt szó, de a tetőt sosem kívántam megismerni, így Noel valószínűleg többet tudott róluk, mint én.
- Évkezdéstől nekem lesz saját szobám a rellonban - kezdtem aztán új témába. - Te hogy tervezed, visszajössz a kastélyba?
Igazából az jutott eszembe, hogy ha végképp nincs hová mennie, akkor elcsövezhet ott egy darabig, miután én leteszem a nagy esküt Alexának, hogy csak és kizárólag szállást adok egy másodikos gyereknek, de nem kívántam ráerőltetni a srácra. Mindenesetre az a helyzet, hogy nem szívesen hagynám őket üvegfedél alatt Opheliával, mert jön a nyár, és ott fognak megsülni. Nocsak, lehet hogy van bennem némi felelősség tudat?
Hozzászólásai ebben a témában
Noel Rainsworth
INAKTÍV


cheap freakshow
offline
RPG hsz: 128
Összes hsz: 1258
Írta: 2013. március 23. 21:14 | Link

Lyra

A lány tekintete nem hagy kétséget afelől, hogy Noel olyan területre tévedt, ahová nem rendelkezik engedéllyel. Érzékeny pontra tapintott volna? És még csak nem is volt szándékos.
 - Azért ne vedd a vérem - jegyzi meg sztoikus nyugalommal, és Lyra valóban megenyhülve folytatja, úgyhogy a gyülekező viharfelhők egyelőre szertefoszlani látszanak.
 - A kishúgom, Nadia - válaszolja egy mosollyal. - Neked vannak testvéreid? - kíváncsiskodik újfent, hiába adta már ékes jelét Lyra az előbb is, hogy annyira nem kedveli, ha a személyes terében mászkálnak az emberek, még akkor sem, ha mindezt csak figuratívan teszik. Amíg nem történik valami kardinális, ami megakadályozná a kérdezésben - lásd: megnémul, vagy Lyra kiakad és apró, szemtelen darabkákká átkozza -, addig többnyire nem zavartatja magát ezen a téren, vagy ha mégis, akkor az indoknak komolynak kell lennie. Ő is tud veszíteni az infantilizmusából, de csak okkal.
Néhány bólintással megerősíti Lyra feltételezését, valóban imádja a tetőteret a maga békéjével és lenyűgöző kilátásával.
 - Áh, a torony jó. Szívesen átrakatnám a rellon házat úgy ától zéig, a pince esetenként ocsmányul büdös és hideg - válaszolja. Ennek ellenére szeret rellonos lenni, hát még rellonos prefektus - elképesztő, mennyire másak, és sokkal jobban hozzáillőek az elvárások velük szemben, mint mondjuk egy navinés prefinél. Noeltől mindenki azt várja, hogy szadista legyen és szétszívassa a diákok agyát, és ki ő ahhoz, hogy nemet mondjon egy ilyen kérésre?
Áttérnek a szoba kérdésére, és őszintén szólva Noel kicsit sajnálja, hogy ott kell majd hagynia az üvegházat. Kellemesen elrendezkedett már a maga kis ágán, megszokta, jó volt.
 - Elvileg nekem is lehetne, de előtte keresnem kell egy szobatársat. Ez csak azért problematikus, mert a gólyalakban töltött idő alatt nem sikerült túlzottan belopnom magam a szóba jöhető lakótársak szívébe - magyarázza, majd váratlanul elvigyorodik. - Pedig figyelmeztettem a felettem alvót, hogy ha sokat mocorog, beragasztózom az ágyát. Nem értem miért akadt ki, amikor előre szóltam - vonja meg a vállát ártatlan tekintettel, de ahogy felidézi a hernyóként vergődő fiú látványát, képtelen nem elvigyorodni.
Utoljára módosította:Noel Rainsworth, 2013. március 23. 21:19
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyÉszaki Torony