32. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek:

Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet
Elemi mágia terasza - Yarista Palarn hozzászólásai (12 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 16. 15:07 | Link

Elemi mágia óra
Október 15.
-- első óra --


A Non-verbális órán már megismerhette a tanárnő módszereit, és nagyjából képet kapott róla, hogy milyen. Ő a jó tanítók közé tartozik, bár Elemi Mágia tanoncnak nem ezért jelentkezett. Mondhatni, hogy a kviddics miatt, de ebben benne van a repülés, az egész közeg tisztelete. nagyon reméli, hogy az ő eleme majd a levegő lesz, de miért is lenne más? Izgatottan közeledett a teraszhoz, ami két év alatt neki fel sem tűnt, hogy van ilyen, csak amikor a tanárnő a baglyot küldte neki. Egészséges izgalommal lépett be a "terembe", majd vigyorogva nézett a tanerőre. Pontosan érkezett, mint mindig, ma nem volt hátráltató tényező ebben.
- Szép napot tanárnő. Tettre kész vagyok, mivel kezdjük? - szemei kíváncsian kutatták a környezetét, miközben kérdez. Odalép a tanerőhöz és várja, hogy elkezdődjön az óra. Normál esetben leülne, de nem tudja, hogy most is azt kéne-e tennie.
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 16. 22:18 | Link

Elemi mágia óra
Október 15.
-- első óra --


A beköszönése nevetést váltott ki a fiatal tanerőből - Yarista megítélése szerint csinos tanerőből -, ami őt is mosolygásra késztette. Azonnal megérkezett a viszont-kérdés is, amire csak lágyan feltette a két kezét oldalt és vállat vont.
- Miért tenném tanárnő? - kontrázott rá, majd követte kissé izgatottan a tanárnőt, és nem fejtette el röviden és diszkréten végigmérni Erdős professzor alakját. Meg is érkeztek egy újabb terembe, ami meglepően furcsa volt, de mégis magával ragadta a fiút. Az igazi meglepetés pedig akkor érte, amikor a fiatal professzor lehuppant a fűbe, valami ülőalkalmatosság helyett. ~ Ejha, de laza. Tetszik. ~ állapítja meg röviden, majd a kérdésen töpreng egy rövidet. Aztán pedig lehuppan a nő mellé a fűbe. Aztán a tanárnő felteszi a kérdést, amire igazából nem tudja a pontos választ, de sok minden érdekli.
- Hú, ritkán szoktak ilyen nehéz kérdést feltenni. Arra számítok, hogy jó diákja leszek és megtanulok a levegővel bánni, bármit is jelentsen ez. Van kérdésem persze. Ugye normális esetben pálcával varázslunk, ez így történik most is, vagy más technikája van, mint például a melodimágiának. Azt hiszem, hogy ott kell valami hangszer, vagy ilyesmi, nem tudom, csak Katkó sokat dumál róla, én meg hajlamos vagyok szelektálni a hallottakat, ha éppen nem teljesen érdekel a dolog. - finom vigyor, de itt sem árt az őszinteség.
- Nos, hát nem tudom, hogy mi lesz, de nagyon izgalmasnak találom a dolgot. Az egyik ami miatt érdekel, hogy a kviddicsben segítségemre legyen. Már nem úgy értem, hogy csalnék vele, hanem, hogy jobban megértsem... a... izé... levegőt, vagy hogy mondjam... - érzi, hogy ez nem valami jó a megfogalmazás, de jobban nem tudja. Egyelőre ennyi jut az eszébe, kíváncsian mered a nőre, már nnagyon várja a válaszokat.
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 17. 18:31 | Link

Elemi mágia óra
Október 15.
-- első óra --


Ha már megkérdezték, akkor alaposan válaszol a feltett kérdésekre, vagy érzelmekre, amik benne keltek az elemi mágia iránt. Igazából még jóval több kérdés van, mint válasz, szóval szépen el is mondja az első gondolatait, ami az eszébe jut. Talán rövidebbre számított a tanárnő, de lehet, hogy nem, egy hümmentéssel fogadja a monológot, mielőtt válaszolni kezd.
- Hadonászás? Révay tanár úr előtt ilyet nem mondjon majd a tanárnő, ha élni akar. - kuncogja el magát, de máris valami papírt kell aláírnia. Felvonja a szemöldökeit, de aztán csak átveszi, hiszen enélkül nem folytatódhat az óra. Gyorsan elolvassa, csak bizonyos szabályokat kell betartania és máris mehet a dolog. Nem kívánta más kárára használni, őt igazából a levegő elem megismerése hajtja leginkább. Ezért aztán elő is veszi a tollát és a tintáját a szép dobozából, majd gyorsan aláírja, ahogy azt kell. Aztán elteszi a dolgait, a pergament pedig a csinos tanerőnek adja vissza. Közben hallgatja, hogy a kviddicsben nem használhatja a mágiát, de mintha a tanárnő nem halgatott volna az előzőekben rá.
- Tudom új még itt tanárnő, de kérdezzen meg mást velem kapcsolatban. A kviddics az életem és becsületesen játszom. Azonban a közeg a levegő, és szeretnék vele jobban harmóniába lépni, megérteni azt. Nem kívánom a későbbi hatalmamat csalásra használni. Szóval megértettem. - most viszont ő volt halálosan komoly, a kviddics, az kviddics.
- Mivel kezdjük? - vált át hirtelen vidámabb módra, mert letisztázták a dolgot úgy véli, tehát haladhatnak.
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 25. 13:51 | Link

Mivel mindent megbeszéltek a fiú a mosolyokra mindössze mosolyokkal válaszol, majd aláírja a papírt. Ő nem biztos benne, hogy az idézőjelet Révay tanár úr is annak venné, van amiben nem ismer tréfát a szigorú tanerő. Pár pillanattal később rájön, hogy Erdős tanárnő értette elsőre is, hogy nem használja majd a kviddicsben az elemi mágiát, csak nyomatékosítani szerette volna Yaristában. Egy rövid szégyenlős mosoly, majd a feladatra kezd koncentrálni. Megkapja a gömböt, amiben egy "levegő" süvít, kavarog. ~ Bármit tehetek vele, de mit? Gondolom nem tudok orkánt fakasztani hirtelen... ~ Elmélkedik, és jól megnézi magának az elemet. Mi több próbálja tanulmányozni, koncentrál rá, próbálja magába szívni a milyenségét, a kecsességét és mindazt, amivel rendelkezik. Amikor úgy érzi, hogy már mindent megtett ezért, mocorgásra próbálja bírni a levegő elemet. Úgy gondolja, hogyha körbe-körbe forogna a gömbön belül, nagyjából a gömb "egyenlítőjén" haladva az pont megfelelő lenne. Koncentrálni kezd, szinte kéri az elemet, nem utasítja. Az megmozdul, de kérdéses, hogy mennyire sikerül a terv. Nagyjából jó irányba halad a levegő, Yarista pedig koncentrálni kezd, hogy minden a legnagyobb rendben menjen...
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 25. 17:53 | Link

A siker nem marad el, Yaristának enyhe "de jó vagyok, ugye megmondtam" mosolyra húzódnak az ajkai. Azonban nem tart soká az egész, a levegő megáll, majd szétesik és összeáll újra. ~ Hmm, talán túl korán örültem... ~ jegyzi meg magában, és már kezdené is újra, azonban a tanárnő kérdése megállítja.
- Rendben, szerintem menni fog. - magabiztossága továbbra is határtalan, és már el is kezdi a koncentrációt. De újabb kérdés érkezik, így kénytelen előbb összeszedni a gondolatait, majd megpróbálja elmondani, amit csinált.
- Nos,megpróbáltam átérezni, hogy mi lenne, ha én lennék a levegő. Beleképzeltem magam a helyébe és úgy próbáltam mozogni, majd felkértem magamban az elemet, hogy csinálja amit gondolok. Hülyeség, mi? - húzza fel a bal vállát, szkeptikus ábrázatot ölt az orcájára. Most már csak azért sem kezdi el csinálni, amíg megfelelő inspirációt nem kap a tanárnőtől, vagy esetleg egy-két jó ötletet.
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 27. 11:40 | Link

Julianna tanárnéni

Miután szkeptikusan előadja, hogy hogyan gondolkodott az egészről, a tanárnő visszakérdez. Ez meglepi a fiút, azt hitte, ő látja rosszul, de ha ez a fajta módszer is megfelelő - márpedig eredményes volt valamennyire -, akkor nem szégyenkezik többé miatta. Rájön, hogy Erdős tanárnő inkább inspirálva tanít, mint kőbe vésett törvények szerint.
- Nem tudom, csak olyan fura. Én mindig valahogy megközelítem az adott problémát és, ha nem sikerül változtatok. Mivel teljesen ismeretlen terület ez nekem, úgy gondoltam, hogy ha elég elvont módon próbálkozom, akkor talán sikerülhet. - meghúzza a vállait, miközben a kavargó levegőt nézi a gömbben, figyeli és tanulmányozza, amennyire ő gondolja, hogy megértheti. Furcsa alakzatokat vél felfedezni benne, persze az is lehet, hogy csak a fantáziája játszik vele. Közben a tanárnő mégis ad némi instrukciót, de inkább csak arra vonatkozóan, hogy mit próbáljon elérni.
- Rendben. Akkor most jól figyeljen tanárnő, mert csak egyszer mutatom meg. - néz a tanerőre vigyorogva pár pillanatig, majd a mosolya lehervad és összpontosítani kezd. Először is nézi, hogy "mit csinál" a levegő a gömbben és próbálja gondolatba beleélni magát, hogy eggyé válik vele. Majd beleképzeli magát a gömbbe, ahogy körülöleli őt a levegő és mozgatni kezdi a jobb kezét, a mutatóujját pontosabban, a többi nagyjából ökölbe szorítva pihen. Az ujja pedig az óramutató járásával egy irányban körkörösen mozogni kezd, a fiú pedig arra fókuszál, hogy megtegye az elem is ugyanezt, "miközben ő a gömbben van". Sikerül amennyire sikerül, de a fiú még gyorsabb mozgásra ösztökéli a levegőt, egyre erősebben koncentrálva, azonban egy idő után érzi, hogy ennyi, nincs tovább, A levegő vagy nem hallgat rá, vagy az ő képességei nem elég fejlettek még, így aztán szépen lecsendesíti a dolgot, remélhetőleg a levegő is úgy gondolkodik, hogy ideje leállni. A koncentrációt nem viszi el göcsösségig, csak amíg jól érzi magát benne. Amint végzett, kissé pihenve emeli fel tekintetét kérdően a tanárnőre nézve.
- Milyen volt? - kérdi őszinte kíváncsi csillogással a szemeiben.

//Fanörpikusan szemtelen vagy Yar, de ennek ellenére a levegő az azért szépen kavarog, és csendesedik el. Feladat következő óráig: Gyakorold ugyanezt, lehetőleg nyugis, csendes környezetben, ahogy a szakkörön is volt, fejed pucold ki, koncentrálj, és csináld. A feladat annyi, hogy próbáld meg ujjmozdulat nélkül mindezt megcsinálni, rád bízom, sikerül-e, avagy sem.
A bünti: 15 sor arról, miért nem élhetsz a levegővel, és annak uralmával vissza,  beleértve minden helyzetet, és szituációt.
Beadás: Következő óra időpontja.//
Utoljára módosította:Erdős K. I. Julianna, 2012. október 29. 07:46 Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. november 7. 10:30 | Link

Elemi Mágia óra (2nd) - Erdős Tanárnő (szigorúan így, nehogy megint baj legyen)

Nagyszerű volt az első óra, és Yarista már nagyon várta a következő, és gyakorlatilag az összes többi alkalmat. Gyakorolni nem sokat mert, és csakis azt csinálta, amit az első órán megmutatott és kért tőle a tanárnő. Na meg persze a büntetőmunkát hosszú pergamenjét is hozta, amit a múlt órán kapott egy kis szemtelenségért. ~ Nagyon nem vethetem el a sulykot,mert képes és egy könyvet írat velem az elemi mágiáról. ~ Halványan elmosolyodik, amikor belép a teraszra és elindul az levegő részlegre, ahol ennek az elemnek vannak a védelmei és lehetőségei kialakítva. Szokásához híven, most sem öltözött ki nagyon,d e azért a rellonos talárját magára kanyarintotta, amúgy a szokásos hétköznapi cuccában volt: hosszú ujjú póló, nadrág, tornacipő. Amikor meglátta a tanárnőt, szélesen elmosolyodott és odalépdelt hozzá, nem látszott rajta sem megbánás, sem az, hogy orrolna a tanárra a büntetőmunka miatt.
- Szép napot Tanárnő! Itt a feladat, mit kért. És persze gyakoroltam is  használatát, több kevesebb sikerrel. Főleg kevesebbel. - Itt egy kicsit elfanyalodik, de nem annyira, hogy két pillanattal később már újra vigyorra nem görbülnének az ajkai.
- Ma veszünk valami újat, vagy csak gyakoroljuk az eddigieket? - kíváncsiskodott, irónia nélkül ez esetben. Nagyon várta már, hogy jobban tudjon bánni a levegővel, mert bizsergető érzésvolt számára, hogy ezt tudhatja. A levegővel akár még repülni is tud majd seprű nélkül is, legalábbis ő ezt feltételezte, nagyon sok lehetőséget látott az elemben. Vagy például a nagy nyári melegben némi hűs szellőt idézni, az is nagyszerűen kielégítené. Persze biztosan sok mindenre lehet még használni, de Yarista még nem tartott ott, hogy a hétköznapi dolgokon is túllásson a lehetőségeket illetően.
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. november 8. 11:54 | Link

Elemi Mágia óra (2nd) - Erdős Tanárnő (szigorúan így, nehogy megint baj legyen)

A tanárnő kedvesen fogadja az ifjú rellonost, aki készségesen átadja neki a kívánt büntetőfeladatot. Meg is lepi a tanerőt, hogy Yarista elkészítette, de éppen ráért, persze nem ez volt az igazi indok. Hanem inkább az, hogy tanulhasson tovább, mert ez mégis csak egy különóra volt, ha innen elküldik vége a tanulásnak, míg a sima óráról maximum kiküldik és jöhet újra. Nos, ezt a lehetőséget ő nem szerette volna elpuskázni, de ha már azt mondták neki, hogy egy kicsit humor belefér, akkor miért ne...
- Rendben, akkor majd csak picit csípem meg tanárnőt, amennyire csak szabad. - mosolyog, de felteszi mindkét kezét, kifelé nyitott tenyerekkel, hogy ennyi volt, befejezte a humorizálást. A kioktatást figyelmen kívül hagyja, de azért úgy tesz, mint aki nagyon kellemetlenül érezné magát, és elfogadja a rá kirótt intelmeket.
- Értem, és elnézést, majd visszafogom magam. - mondja bűnbánóan, de lehet tudni, hogy most csak Julcsi néni miatt mondja, és nem gondolja komolyan teljes szívvel. Aztán jön a feladat, és továbbra sem mosolyog. Nem igazán sikerült az otthoni gyakorlás, csak pár alkalommal tudott úrrá lenni az elemen.  Egy kicsit megmozgatja a tagjait, ellazítja magát, majd behunyja a szemeit. Erősen koncentrál az elemre, ahogy odalép hozzá, majd kinyitja a szemeit és próbálja maga köré édesgetni a levegőt, még az ujjait is használja. Egy kis mosoly kúszik az arcára, mert a levegő köré fonódik, majd pár másodperc múlva megzabolázatlanul becsapódik a falba. Yar elsavanyodott arccal engedi le a kezét és pillant a tanárnőre.
- Hát, még nem igazán megy, de igyekszem. Elég sok mindent vállaltam magamra és... - de aztán csak legyint, nem magyarázkodik tovább. Keveset tudott gyakorolni a kviddics mellett, ráadásul ugyanez a helyzet a non-verbális varázslattal is, bár az sokkal jobban megy, nagyjából tízből hatszor bezárja és kinyitja a lakatot, szóval mondhatjuk, hogy ahhoz van érzéke. Persze a pálcamágia egyik legjobbja az évfolyamában, azzal még hobbiból is szokott varázsolgatni, gyakorolgatni a bűbájokat. De egyelőre Elemei Mágiából eddig terjed a tudása, azonban azért van itt, hogy jobb legyen. Tudta, hogy nem fog minden elsőre menni, szóval nem ideges és nem csalódott, csak a tanerőnek mutatja ki igazából, hogy nem elégedett. Igen, talán ezek a jó szavak az érzéseire.
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. november 13. 10:21 | Link

Elemi Mágia óra (2nd) - Erdős Tanárnő (szigorúan így, nehogy megint baj legyen)

„Hiszem, ha látom.” Yarista halványan elmosolyodik, igazából ez a téma már nem érdemel több kommentárt, és a tanárnő is megfelelően áll a kérdéshez, a fiúnak tetszően. Be kell mutatni a gyakorlását, így hát, ha kelletlenül is de belefog. Nagyon nem megy még úgy, ahogy a rellonos ezt szeretné, a levegő kikerül az irányítása alól. Meglepődik, hogy a tanárnő is ugyanezt teszi, amiért nem sikerül a házi feladat túl jól, egész pontosan katasztrofális kimenetellel végződik a kviddicses szemszögéből. A tanárnő szavai nem tükrözik az arcára kiült gondolatait, amit Yarista tökéletesen megért. Eddig egész jól haladt, de már az első komolyabbnak tűnő dolognál nehézségekbe ütközött. Meg tudja érteni Erdős professzort, ő is ugyanígy érez.
- Rendben, akkor gyakorlás lesz ma, ahogy a tanárnő előírja természetesen. – küld neki egy önbizalom hiányos bíztató mosolyt, és bármit megadna jelenleg, hogy sikerüljön az óra végére elérnie azt, amit a tanárnő eltervezett. Majdnem bármit. A gyakorlási feladat nehezítéssel lesz meghintve, amit nem teljesen ért Yarista, de nem szól bele. Érzi ő, hogy Julianna azt szeretné tőle látni, amit eddig, ezért össze kell kapnia magát, hogy mindez jól sikerüljön. A gömb is előkerül, kezdődhet a dolog. A tanárnő intésére felgyorsul a levegő és elindul. Yar már nem válaszol, hanem először is próbálja egy helyre összpontosítani a gondolatait, a többi nem idevalótól pedig megszabadulni. Egyelőre ez sem olyan könnyű, pár perc alatt éri csak el ezt a szintet, amikor már csak ő a gömb és a levegő gyorsan forgó esszenciája létezik. Kicsit asszociálva a kviddicsre, elképzeli, hogy a nonfiguratív, sebesen pörgő elem, egy meglovagolható dolog, ő pedig beleképzeli magát, belekapaszkodik és hagyja, hogy magával ragadja a pörgés. Aztán szépen belemarkolva megpróbálja lassítani, de nem figyel arra, hogy ez mennyire sikeres. Valamennyit lassult talán, igazából nem tudja megállapítani, inkább csak koncentrál tovább. Aztán ha már ott ül a „seprűjén” gyorsabb menetre ösztökéli, miközben szinte érzi, hogy az üvegfal hozzá- hozzáér az arcához, amikor a vad csikója egy kicsit kitér a forgási irányából. Ezt tovább próbálja fokozni, egyre csak hajtja az elemet, hogy minél jobban gyorsuljon. A legtöbbször inkább kérleli, néha keményebben „odaszól” neki, de mindebből kívülről csak annyi látszik, hogy a szemeivel követi a keringő levegőt és erős koncentráció ül ki az arcára, valamint a jobb keze önkéntelenül is mozogni kezd a levegő áramlásával megegyező irányban.
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. november 18. 11:21 | Link

Elemi Mágia óra (2.)

A gyakorlat szépen halad a maga útján. Yaristának sikerül a feladat, bár a végén már elfogy belőle a koncentráció. Sajnos ez nem kviddics, itt máshogy mennek a dolgok. Emlékezett arra is, hogy nem volt egyszerű egy dugóhúzó sem még az elején, ma meg már rutinmunka. Amikor a végez, a tanárnőtől bezsebelhet a felemás dicséretet. Most sem szól be semmit, inkább csak figyel. Bár az Elemi Mágia tanulása nem fogja elrabolni a kviddicstől, de azért megpróbálja tökéletesíteni a tudását, és ha nem megy, majd akkor kilép. Egyelőre ettől azért nagyon messze van, tudja ő ezt jól, a második órán nem kell csodát várni, a kisebb részsikereknek kell örülni.
- Ahogy kívánja tanárnő, köszönöm a tanácsot. - az illedelmessége már-már gyanús lehet a tanerőnek, azonban továbbra sem cselekszik mást, csak amit mondanak neki. Újra nekifog hát, elképzeli a levegőparipákat amiket megül, és gyorsulásra készteti őket. Immár néhány hibát kiküszöböl az előző próbálkozás tanulságai miatt, most például nem veri oda a fejét az üvegfalhoz, de még mindig nem érzi, hogy az elemet bármennyire is uralná. Amint úgy érzi, hogy a gyorsulás már teljes lehet, következik a lassítás. Elképzeli, ahogy minden megáll körülötte, a tanárnő figyelő arca nem mozdul, a mellkasa is egy helyben marad, nem lélegzik. A porszemek a levegőben tovább várakoznak, pedig kavarogni szeretnének, ő is belesimul az időbe a "levegőparipáján" feszülve, megmerevedve ül. Aztán mindenki mást "felgyorsít", csak saját magukat hagyja ebben az állapotban, remélve, hogy ez lassulásra bírja az ő elemét. Amint végez a tanárnőre pillant, mivel most sem érzékelte teljesen, hogy hogyan sikerült a gyakorlat.
Utoljára módosította:Yarista Palarn, 2012. november 18. 13:55 Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. november 23. 21:20 | Link

Elemi Mágia óra (2.)

Minden sikerül, pont úgy, ahogy a rellonos elgondolta. A levegő engedelmeskedik neki, ő mégsem tökéletesen elégedett. Volt pár másodperc, amikor érezte, hogy rövid időn belül kicsúszik a kezéből az irányítás, de aztán valahogy mégis sikerült magához édesgetnie az elemet.
- Mehetünk tovább. - mondja rezignáltan, egy felesleges energiacseppet sem pazarol el, mindent amije van, az elkövetkező feladatokra akarja felhasználni. Újabb gömb kerül elő,e gy másik, egy nagyobb méretű, Yarista pedig akaratlanul is megérinti és érzi ennek tisztaságát. ~ Nocsak, vajon mit tervez? ~ Rápillant Erdős professzorra és várja a magyarázatot. Hamarosan meg is érkezik, de továbbra is inkább a rébuszok jönnek elő, és ebből neki kell kitalálnia, hogy i is csináljon. Persze már megszokta ezt a fajta tanítást és tudja, hogy ezt nem is lehet könyvből elsajátítani, tehát nem idegenkedik tőle.
- Rendben. - konstatáltja gyorsan a feladatot, majd gondolkodni kezd, hogy mit is tegyen vele. ~ Sűrítettem, gyorsítottam, forgattam. Legyen akkor most egy kicsit meredekebb. ~ Egy kósza gondolat fogan meg benne, mielőtt elhessegetné magától. Közvetetten fog művelni valamit, majd neki is lát. Csak előbb elfordul és maga elé képzeli az asztalt, ahol fekszik a gömb, és a benne lévő levegőt. Majd azt akarja, hogy a gömb emelkedjen el az asztalról felfelé azért, mert a levegőt most nem kéri, hanem utasítja, hogy felfelé induljon, minél sűrűbben. Elképzeli a jelenetet, ahogy egyre csak megy felfelé, próbál kiszabadulni az elem, de mivel a gömb fala elég vastag így az csak szép lassan elemelkedik. Mivel nem látja, gőze sincs, hogy sikerül-e neki, de azért végigcsinálja a jelenetet. Tehát felemeli, majd szép lassan visszahelyezi az asztalra. Aztán megfordul és a gömb nagyjából ugyanott lehet, mint amikor elfordult tőle.
- Történt valami tanárnő? - kérdezi némi érdeklődéssel. Most nem gondolja azt, hogy gáz, ah nem sikerült, teljesen kikapcsolta az érzelmeit erre az órára. Legalábbis nagyon úgy tűnik, hogy nem a megszokott Yaristával van dolga a tanárnőnek.
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. december 3. 21:14 | Link

Elemi Mágia óra (2.)

- Ó, köszönöm. – Még sosem kapott ilyen spontán dicséretet a tanárnőtől és ez nagyon tetszik neki. Még egy örömteli félmosoly is megjeleni egy rövid időre Yarista arcán, de aztán újra figyel a tanerőre. Ugyan hallotta, hogy történt valami, de hogy pontosan mi azt nem tudja, viszont a dicséret valószínűleg azt mondatja az eszének, hogy sikeres volt valamelyest a dolog.
- Rendben. – egyezik bele, nem mintha bármi ellenvetése lett volna ezzel kapcsolatban. A tanárnő nagyjából azt csinálja, amit ő elképzelt, így a félmosolya, most már teljes.
- De jó! – lelkendezik egy kicsit, majd visszavesz, mégiscsak ő YP, a nőcsábász, meg minden ilyen hülyeség. De a tény, az tény, elérte, amit akart és ez büszkeséggel tölti el. A tanárnő kérdésére pedig készséggel válaszol.
- Megpróbálom. Először is elképzeltem az egészet, mintha ott állnék előtte nyitott szemekkel. Aztán utasítottam a levegőt, hogy sűrűsödjön be és induljon el felfelé, amilyen erősen csak tud. Arra gondoltam, hogy ezzel felemelhetem a gömböt valameddig, hiszen az én erőm korlátozott, tehát a levegő vélhetően nem töri majd át a gömb oldalát. Aztán elképzeltem, hogy kicsit felemelkedik, majd leeresztettem az egészet. Ha jól láttam, viszonylag sikeres lehetett, a tanárnő hasonlót művelt a gömbbel. – befejezi, majd felnéz a tanárnőre. Talán sikerült valamit magától elsajátítania? Talán ez a tantárgy főleg intuíciókon alapul? Abban biztos, hogy kell hozzá mester, aki utat mutat az egészhez, és úgy gondolja, hogy a tanárnő nagyon megfelelő erre a posztra. Végre egy kicsit felszabadultabbnak érzi magát Yarista, eddig nem annyira bízott az egészben, de most egész sok mindent csinált egyszerre és még csak oda sem nézett! Mi ez, ha nem haladás?
Szál megtekintése

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Elemi mágia terasza - Yarista Palarn hozzászólásai (12 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet