32. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek:

Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 16. 15:07 | Link

Elemi mágia óra
Október 15.
-- első óra --


A Non-verbális órán már megismerhette a tanárnő módszereit, és nagyjából képet kapott róla, hogy milyen. Ő a jó tanítók közé tartozik, bár Elemi Mágia tanoncnak nem ezért jelentkezett. Mondhatni, hogy a kviddics miatt, de ebben benne van a repülés, az egész közeg tisztelete. nagyon reméli, hogy az ő eleme majd a levegő lesz, de miért is lenne más? Izgatottan közeledett a teraszhoz, ami két év alatt neki fel sem tűnt, hogy van ilyen, csak amikor a tanárnő a baglyot küldte neki. Egészséges izgalommal lépett be a "terembe", majd vigyorogva nézett a tanerőre. Pontosan érkezett, mint mindig, ma nem volt hátráltató tényező ebben.
- Szép napot tanárnő. Tettre kész vagyok, mivel kezdjük? - szemei kíváncsian kutatták a környezetét, miközben kérdez. Odalép a tanerőhöz és várja, hogy elkezdődjön az óra. Normál esetben leülne, de nem tudja, hogy most is azt kéne-e tennie.
Hozzászólásai ebben a témában

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. október 16. 18:32 | Link

Yar

Már rég a teremben, furcsa módon túlságosan korán is. Most jelenleg csak egy helyben áll a tanárnő, ott, ahol majd, és már az elmúlt két hétben, a tanórákat tartotta. Csak körbenéz, hol a kupolát, hol magukat a termeket vizslatja. Nem sokáig, mert egy hang üti meg a fülét hamarosan, pontosan kezdéskor. Gyors fordulatot tesz a tengelye körül, és kénytelen magát elnevetni.
- Te sosem állsz le, ugye?
Csóválja meg a fejét, és máris a terem felé indulnak. Miközben a levegő részlege felé tartanak, csak mosolyog, és be kell látnia, nem csalódott Yaristában, amikor az volt az első benyomása, hogy tudásszomjas, és elég, hogy is tudná leírni, ebből a szempontból stréber. A kis ösvényen odasétál a középső kerthez, de nem ott, hanem egy picit távolabb, a füvön ül le. Egyértelmű, hogy most mi Yar dolga, valószínűleg magától is rájön.
- Biztos foglalkoztál már a kérdéssel, hogy mit fogunk ezeken az órákon csinálni, és mivel fogunk foglalkozni. Van tipped, vagy megérzésed, hogy pontosan miket fogunk tanulni, vagy valami kérésed, hogy mit szeretnél tanulni, esetleg kérdés, ami mindig jó. Elvégre nincs rossz kérdés, csak fel nem tett kérdés.
Ezt mindenkinél jó előre tisztázni, mármint, hogy ki mire számít, vagy nem számít ezzel az ággal kapcsolatban, hiszen jó előre tisztázni a tananyagot.
Hozzászólásai ebben a témában
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 16. 22:18 | Link

Elemi mágia óra
Október 15.
-- első óra --


A beköszönése nevetést váltott ki a fiatal tanerőből - Yarista megítélése szerint csinos tanerőből -, ami őt is mosolygásra késztette. Azonnal megérkezett a viszont-kérdés is, amire csak lágyan feltette a két kezét oldalt és vállat vont.
- Miért tenném tanárnő? - kontrázott rá, majd követte kissé izgatottan a tanárnőt, és nem fejtette el röviden és diszkréten végigmérni Erdős professzor alakját. Meg is érkeztek egy újabb terembe, ami meglepően furcsa volt, de mégis magával ragadta a fiút. Az igazi meglepetés pedig akkor érte, amikor a fiatal professzor lehuppant a fűbe, valami ülőalkalmatosság helyett. ~ Ejha, de laza. Tetszik. ~ állapítja meg röviden, majd a kérdésen töpreng egy rövidet. Aztán pedig lehuppan a nő mellé a fűbe. Aztán a tanárnő felteszi a kérdést, amire igazából nem tudja a pontos választ, de sok minden érdekli.
- Hú, ritkán szoktak ilyen nehéz kérdést feltenni. Arra számítok, hogy jó diákja leszek és megtanulok a levegővel bánni, bármit is jelentsen ez. Van kérdésem persze. Ugye normális esetben pálcával varázslunk, ez így történik most is, vagy más technikája van, mint például a melodimágiának. Azt hiszem, hogy ott kell valami hangszer, vagy ilyesmi, nem tudom, csak Katkó sokat dumál róla, én meg hajlamos vagyok szelektálni a hallottakat, ha éppen nem teljesen érdekel a dolog. - finom vigyor, de itt sem árt az őszinteség.
- Nos, hát nem tudom, hogy mi lesz, de nagyon izgalmasnak találom a dolgot. Az egyik ami miatt érdekel, hogy a kviddicsben segítségemre legyen. Már nem úgy értem, hogy csalnék vele, hanem, hogy jobban megértsem... a... izé... levegőt, vagy hogy mondjam... - érzi, hogy ez nem valami jó a megfogalmazás, de jobban nem tudja. Egyelőre ennyi jut az eszébe, kíváncsian mered a nőre, már nnagyon várja a válaszokat.
Hozzászólásai ebben a témában

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. október 17. 16:38 | Link

Yar

A miértre a nő nem tudhatja az okot, hiszen nem tölti minden egyes percét vele. Nem ismeri annyira, csak annyira, amennyire muszáj, és ameddig erre lehetősége volt. A bő válaszból azonban neki is van mit tanulnia, és átgondolnia a dolgokat, amit megtéve, egy hümmögés után bele is kezd.
- Ez teljesen más, mint a pálcával úgymond, idézőjelesen hadonászás. Nem használsz se varázsigét, se pálcát, de legalábbis nincs rá szükséged. Apropó!
Fordul a zsebe felé, és egy papírost húz elő belőle. Rajta a fogadalommal, hogy nem használhatja társai ellen, támadásként, bántásként az erejét.
- Ezt szépen először is aláírod. Ha nem, akkor többet nem találkozunk, és a mostani óránknak is vége. Ezen kívül, ha ott a neved a pergamen alján, akkor még felhívnám pár dologra a figyelmed.
Egyelőre ennyi, a hangja komoly, és viccet nem ismerő, azonban tisztában van azzal, hogy a fiúban van annyi tisztelet, és akaraterő, hogy alá fogja írni a kellő helyen.
Éppen ezért folytatja nem sokkal később a megígért okítást.
- Ezen kívül. Ha elemi mágus leszel, nem használhatod a kviddicsben a tudásod, mert csalásnak számít. Ez az iskolai éveidre ugyanúgy vonatkozik. Nem csalhatsz, és használhatod fel az erőd olyan előnyök megszerzésére, ami másnak bármilyen, bármekkora hátrányt is jelent. Megértettél?
Szeme komoly, és minden, ami kell, de amíg ez tisztázva nincs, addig nem fog továbbmenni, se az anyagban, sem a beszélgetésben.
Hozzászólásai ebben a témában
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 17. 18:31 | Link

Elemi mágia óra
Október 15.
-- első óra --


Ha már megkérdezték, akkor alaposan válaszol a feltett kérdésekre, vagy érzelmekre, amik benne keltek az elemi mágia iránt. Igazából még jóval több kérdés van, mint válasz, szóval szépen el is mondja az első gondolatait, ami az eszébe jut. Talán rövidebbre számított a tanárnő, de lehet, hogy nem, egy hümmentéssel fogadja a monológot, mielőtt válaszolni kezd.
- Hadonászás? Révay tanár úr előtt ilyet nem mondjon majd a tanárnő, ha élni akar. - kuncogja el magát, de máris valami papírt kell aláírnia. Felvonja a szemöldökeit, de aztán csak átveszi, hiszen enélkül nem folytatódhat az óra. Gyorsan elolvassa, csak bizonyos szabályokat kell betartania és máris mehet a dolog. Nem kívánta más kárára használni, őt igazából a levegő elem megismerése hajtja leginkább. Ezért aztán elő is veszi a tollát és a tintáját a szép dobozából, majd gyorsan aláírja, ahogy azt kell. Aztán elteszi a dolgait, a pergament pedig a csinos tanerőnek adja vissza. Közben hallgatja, hogy a kviddicsben nem használhatja a mágiát, de mintha a tanárnő nem halgatott volna az előzőekben rá.
- Tudom új még itt tanárnő, de kérdezzen meg mást velem kapcsolatban. A kviddics az életem és becsületesen játszom. Azonban a közeg a levegő, és szeretnék vele jobban harmóniába lépni, megérteni azt. Nem kívánom a későbbi hatalmamat csalásra használni. Szóval megértettem. - most viszont ő volt halálosan komoly, a kviddics, az kviddics.
- Mivel kezdjük? - vált át hirtelen vidámabb módra, mert letisztázták a dolgot úgy véli, tehát haladhatnak.
Hozzászólásai ebben a témában

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. október 25. 11:53 | Link

Yar

Elszánt egy fiú, az biztos, azonban Julianna kénytelen felhúzni a szemöldökét, majd felemelve a mutató ujját rendre inteni az illetékest.
- Én azt mondtam, hogy idézőjelesen. Amúgy meg tényleg kívülről néha úgy néz ki.
Von vállat, majd egy csalfa mosoly is megjelenik a szája sarkán, feszegetni azonban nem kívánja a dolgot. Aláírattatja a papírt, majd meghallgatja a fiú által mondottakat. Egy halvány mosoly is elhagyja a szája csücskét, megint, immáron másodjára, majd utána beszélni kezd.
- Lelkes vagy, azt meg kell hagyni, és tisztában vagyok vele, hogy nem használnád, de a kísértés mindig kopogtat.
Ez inkább kijelentés, és felhívás, semmint huncut mondat tőle. Viszont most már jöhet a munka része is, hiszen nemsokára vége az órának is. Gyorsan elment, de ezek az alkalmak általában gyorsan elmennek. A nő kezét felemeli, tenyérrel felfelé, amiben megjelenik egy átlátszó gömb. Annyi látszik belőle, hogy kavarog benne a levegő. Kéri a fiút is, hogy ugyanígy emelje fel a kacsóját, majd ha így tesz, beleteszi a kezébe a gömböt.
- A mostani feladatod nem egyszerű, de nem is nehéz. És rád bízom. A feladatod az, hogy csinálj vele bármit. Lehetőleg piciben kezdd, tehát nem kell nagyra gondolni. Csak jöjjön belőled, a mélyedből, és csináld!
Adja ki az utasítást, maga pedig csak nézni fogja az eseményeket.

/A varázslatod, mint Odettnél, így is úgyis sikerül, a kérdés a milyensége, és hatásfoka. Ezt viszont kéretik meghagyni, mint döntést. Köszönöm Smiley/
Hozzászólásai ebben a témában
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 25. 13:51 | Link

Mivel mindent megbeszéltek a fiú a mosolyokra mindössze mosolyokkal válaszol, majd aláírja a papírt. Ő nem biztos benne, hogy az idézőjelet Révay tanár úr is annak venné, van amiben nem ismer tréfát a szigorú tanerő. Pár pillanattal később rájön, hogy Erdős tanárnő értette elsőre is, hogy nem használja majd a kviddicsben az elemi mágiát, csak nyomatékosítani szerette volna Yaristában. Egy rövid szégyenlős mosoly, majd a feladatra kezd koncentrálni. Megkapja a gömböt, amiben egy "levegő" süvít, kavarog. ~ Bármit tehetek vele, de mit? Gondolom nem tudok orkánt fakasztani hirtelen... ~ Elmélkedik, és jól megnézi magának az elemet. Mi több próbálja tanulmányozni, koncentrál rá, próbálja magába szívni a milyenségét, a kecsességét és mindazt, amivel rendelkezik. Amikor úgy érzi, hogy már mindent megtett ezért, mocorgásra próbálja bírni a levegő elemet. Úgy gondolja, hogyha körbe-körbe forogna a gömbön belül, nagyjából a gömb "egyenlítőjén" haladva az pont megfelelő lenne. Koncentrálni kezd, szinte kéri az elemet, nem utasítja. Az megmozdul, de kérdéses, hogy mennyire sikerül a terv. Nagyjából jó irányba halad a levegő, Yarista pedig koncentrálni kezd, hogy minden a legnagyobb rendben menjen...
Hozzászólásai ebben a témában

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. október 25. 16:09 | Link

Yar

A fiúra, úgy tűnik valamilyen hatással van a szakkör adta tudás is, melynek igaz, hogy csak most álltak neki, de azt már megtanulta, hogy koncentrálni, és figyelni kell. A tanárnő csak figyeli, ahogy a kis gömbben szépen, lassan kavarogni kezd a levegő, nagy köröket leírva, aztán egyszer csak hirtelen megáll. Mintha a fiú elfáradt volna. Lehet, hogy ezt csak ő látja így, de amit kell, azt kell, így megpróbálja rábírni, hogy feszegessék még kicsit azt a határt.
- Mit szólnál hozzá, ha most szépen lassan felgyorsítanád azt a mozgást, majd szépen lassan lelassítanád? Az alapok ugyanazok, mint a szakkörön. Nézzük, menni fog-e.
Szemei folyamatosan a gömböt, és a fiút kémlelik, ami nem is csoda. A hibát egyelőre még nem sejti mitől is lehetett a leállás, ezért még gyorsan felteszi a kérdést, mielőtt Yarista nekiállna a próbálkozásnak.
- Hogy csináltad az előbb? Hátha tudok neked segíteni. Úgy értem... Mondd el, pontosan mit csináltál. Csak azt nézted, hogy mozduljon már meg, vagy akartad, szeretted volna, beleélted-e magad, ilyesmikre gondolok.
Érdekli, hiszen valahogy az alapok meglesznek neki, ez tiszta sor. A kérdés csak az, mennyi energiájába fog kerülni a fejlődés. Jobban mondva mennyire sok energiájába fog kerülni a fejlődés.
Hozzászólásai ebben a témában
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 25. 17:53 | Link

A siker nem marad el, Yaristának enyhe "de jó vagyok, ugye megmondtam" mosolyra húzódnak az ajkai. Azonban nem tart soká az egész, a levegő megáll, majd szétesik és összeáll újra. ~ Hmm, talán túl korán örültem... ~ jegyzi meg magában, és már kezdené is újra, azonban a tanárnő kérdése megállítja.
- Rendben, szerintem menni fog. - magabiztossága továbbra is határtalan, és már el is kezdi a koncentrációt. De újabb kérdés érkezik, így kénytelen előbb összeszedni a gondolatait, majd megpróbálja elmondani, amit csinált.
- Nos,megpróbáltam átérezni, hogy mi lenne, ha én lennék a levegő. Beleképzeltem magam a helyébe és úgy próbáltam mozogni, majd felkértem magamban az elemet, hogy csinálja amit gondolok. Hülyeség, mi? - húzza fel a bal vállát, szkeptikus ábrázatot ölt az orcájára. Most már csak azért sem kezdi el csinálni, amíg megfelelő inspirációt nem kap a tanárnőtől, vagy esetleg egy-két jó ötletet.
Hozzászólásai ebben a témában

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3
Erdős K. I. Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. október 26. 08:06 | Link

Yar

A magabiztosság sosem bűn, és pláne nem rossz dolog. Főleg ebben az ágban. Ha belegondolunk, az elején mindenkinek nagy szüksége van rá, kinek kevesebb, kinek több, de hiányozni nem hiányozhat senkiből sem. Ez a fiúval is így van, így szinte csuklóból mennek neki a feladatok, és a rá bízott dolgok. Kell ez, a továbbiakra nézve biztosan. A nő csak csendben ül, és hallgat, majd a hallottak végett kissé meghökkenten néz a szemben ülőre.
- Már miért lenne hülyeség?
Nem is kérdez többet, hanem hogyha van még kérdés, akkor azokra válaszolni fog, de a végén így is, úgyis a feladat jön, tehát a párbeszéd után kezét felemelve mutat a gömbre, hogy Yaristáé a pálya, ő jön a feladatok teljesítésében. Ha megvan vele, akkor majd kap következő instrukciókat, de egyszerűbb, és jobb, ha valaki magától ráérez a dolgokra, semmint hogy a szájába kelljen mindent rágni. Ez az egyik alapszabály, amivel már tisztában lehet mindenki. Előbb ők próbálkoznak, aztán ha nem megy, akkor kapnak segítséget. Előbb mondatokban, aztán, ha nagyon szükséges, tettekben. Ezen eset kivételével.
- Próbáld meg azt, hogy a "gömbben" lévő levegőt magad köré képzeled. Mintha magad is forognál vele, egyre gyorsabban, mintha tornádót szeretnél csinálni, aztán amikor úgy gondolod, hogy elérted a határaid, a mostani határaid, akkor lassítsd szépen vissza. Egyszerűbb, hogyha a kezedet használod az elején, a kézfejeddel imitálva a levegő áramlatát, a mozgását.
Miután pedig mindezt elmondta, lassan, és érthetően, tényleg hagyja dolgozni az ifjoncot.

//Ha megvagy a folyamat leírásával, akkor kérlek, az eredményt hagyd majd rám. //
Hozzászólásai ebben a témában
Yarista Palarn
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 580
Összes hsz: 5878
Írta: 2012. október 27. 11:40 | Link

Julianna tanárnéni

Miután szkeptikusan előadja, hogy hogyan gondolkodott az egészről, a tanárnő visszakérdez. Ez meglepi a fiút, azt hitte, ő látja rosszul, de ha ez a fajta módszer is megfelelő - márpedig eredményes volt valamennyire -, akkor nem szégyenkezik többé miatta. Rájön, hogy Erdős tanárnő inkább inspirálva tanít, mint kőbe vésett törvények szerint.
- Nem tudom, csak olyan fura. Én mindig valahogy megközelítem az adott problémát és, ha nem sikerül változtatok. Mivel teljesen ismeretlen terület ez nekem, úgy gondoltam, hogy ha elég elvont módon próbálkozom, akkor talán sikerülhet. - meghúzza a vállait, miközben a kavargó levegőt nézi a gömbben, figyeli és tanulmányozza, amennyire ő gondolja, hogy megértheti. Furcsa alakzatokat vél felfedezni benne, persze az is lehet, hogy csak a fantáziája játszik vele. Közben a tanárnő mégis ad némi instrukciót, de inkább csak arra vonatkozóan, hogy mit próbáljon elérni.
- Rendben. Akkor most jól figyeljen tanárnő, mert csak egyszer mutatom meg. - néz a tanerőre vigyorogva pár pillanatig, majd a mosolya lehervad és összpontosítani kezd. Először is nézi, hogy "mit csinál" a levegő a gömbben és próbálja gondolatba beleélni magát, hogy eggyé válik vele. Majd beleképzeli magát a gömbbe, ahogy körülöleli őt a levegő és mozgatni kezdi a jobb kezét, a mutatóujját pontosabban, a többi nagyjából ökölbe szorítva pihen. Az ujja pedig az óramutató járásával egy irányban körkörösen mozogni kezd, a fiú pedig arra fókuszál, hogy megtegye az elem is ugyanezt, "miközben ő a gömbben van". Sikerül amennyire sikerül, de a fiú még gyorsabb mozgásra ösztökéli a levegőt, egyre erősebben koncentrálva, azonban egy idő után érzi, hogy ennyi, nincs tovább, A levegő vagy nem hallgat rá, vagy az ő képességei nem elég fejlettek még, így aztán szépen lecsendesíti a dolgot, remélhetőleg a levegő is úgy gondolkodik, hogy ideje leállni. A koncentrációt nem viszi el göcsösségig, csak amíg jól érzi magát benne. Amint végzett, kissé pihenve emeli fel tekintetét kérdően a tanárnőre nézve.
- Milyen volt? - kérdi őszinte kíváncsi csillogással a szemeiben.

//Fanörpikusan szemtelen vagy Yar, de ennek ellenére a levegő az azért szépen kavarog, és csendesedik el. Feladat következő óráig: Gyakorold ugyanezt, lehetőleg nyugis, csendes környezetben, ahogy a szakkörön is volt, fejed pucold ki, koncentrálj, és csináld. A feladat annyi, hogy próbáld meg ujjmozdulat nélkül mindezt megcsinálni, rád bízom, sikerül-e, avagy sem.
A bünti: 15 sor arról, miért nem élhetsz a levegővel, és annak uralmával vissza,  beleértve minden helyzetet, és szituációt.
Beadás: Következő óra időpontja.//
Utoljára módosította:Erdős K. I. Julianna, 2012. október 29. 07:46
Hozzászólásai ebben a témában

Montrose Magpies hajtó | animágus | exrellonos  | exlevitás | apuka | Csin<3

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet