34. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet

Oldalak: « 1 2 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17 18 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. augusztus 4. 02:37 | Link

Elemi mágia óra


Mindenkinek, aki még csak most kezdi
Amint átléped a tükröt, kavarogni kezd körülötted a világ. Színek, hangok, illatok szállnak a közeledben, de egyik sem marad túl sokáig, mintha a világ válogatna, mivel is fogadja az érkezőt. Nem vagy egyedül az örvényben, Bert melletted áll, biztatóan mosolyog rád. Végül kitisztul a világ...


Kálnoki Norina
A sellők hirtelen túl sok számukra érthetetlen információhoz jutottak, ezért egy darabig csak pislognak egymásra, de mielőtt újabb kérdéseket tehetnének fel a lánynak, megjelenik mögöttük két gyermekkorú sellő egy kis cápát vezetve pórázon. Nevetgélve beszélgetnek egészen addig, míg meg nem látják a halfarok nélküli lényt, Norinát. Szájtátva, csodálva néznek végig rajta, miközben az egyik nő válaszol a korábban feltett kérdésre:
- Körülbelül két tucatnyian. Nem ez a legnagyobb kolóniánk, de azért nem is vagyunk túl kevesen - magyarázza vállvonogatva, majd eltereli az útból a gyerekeket. - Bocsáss meg, de nem láttak még hozzád haso...
- Milyen trükköket tudsz?
- vág a nő szavába az egyik kisfiú izgatottan, majd társával együtt csillogó szemekkel várják a varázst.


Alina Gonzales és Caitlyn Iparis
Ahogy átlépik a tükröt, a túloldalon egy erőt találnak. Azonban ez nem egy hétköznapi erdő. A fák lángoló levelei nem olvadó jégágakon ülnek. A lányok bokái körül susog a szél, és furcsamód értik is, hogy mit. "Kik vagytok? Kik vagytok?" Susog, akárha önmagát visszhangozná végtelen. Pár lépéssel arrébb a talaj egy keskeny sávban mozog, akárha földből lévő folyó volna. A lányok mellett megrezzen egy színes füstökből álló bokor, majd parázságai közül kinéz egy tűzróka család.


David Anglesea
Megérkezel a tükör túloldalára, ahol hatalmas forróság fogad. Homok mindenhol, bármerre is nézel... illetve mégsem, pár száz méternyire egy oázist láthatsz. Néhány pálmafa, egy kis víz és egy kunyhó. Elindulsz arrafelé, vagy felfedezed a sivatagot?


Victoria Fresmoon
- Hogy mi? Dehogy, mi csak... - vörösödik el Paya teljesen, pedig eddig semmi nem tudta kizökkenteni derűs nyugalmából. Hacsak Ametrin haja nem. Az elementál nem reagál a dologra, mintha észre se venné gazdája zavarát, helyette az érkező kérdésekre felel.
- Teljesen szabad az akaratom - mondja önérzetesen, aztán elgondolkodik. - Vannak dolgok, amiket nem tehetek, és amiket muszáj, de alapvetően vannak érzéseim, gondolataim, vágyaim. Sokban hasonlítok egy emberre. Mert Paya ilyennek teremtett. De sokan vannak, akik szinte csak bábok. Végül is, azt hiszem, a máguson múlik.
Paya és Ametrin csodálkozva, de egyben lenyűgözve hallgatja Victoriát, de amint az ő életükre terelődik a szó, arckifejezésük megváltozik, keserű lesz.
- Á, nem csak a városban, az egész országban ez a helyzet. Sőt, a kontinens nagy részén. Történelmi múltja van a viszálynak, nem lyan egyszerű elsimítani a dolgokat. Sajnos hiába lenne hasznos mind a két félnek a béke, az indulatok elhomályosítják az ítélőképességet.
Paya leugrik a szekérről, a fiú megvárja Victoriát majd követi gazdáját. A lány visszafordul egy pillanatra, mikor elkezdi válaszát, de aztán újra előre nézve szökdécsel.
- Én még nem tudok, csak, ha Ametrin...
Ekkor elfullad a hangja, megtorpan, majd rohanni kezd. Ametrin is felnéz és észleli a fák fölé bodorodó sötét füstöt. Arcán félelem látszik, de neki eszébe jut, hogy Victoriát megkérdezze:
- Velünk jössz? Úgy tűnik, valami baj történt...
Ha a lány igent mond, Ametrin felugrik a levegőbe és repülni kezd, majd akkora szelet támaszt, amivel felemelheti mind a két lányt. Aztán száguldanak a füst felé. Ha nemet, akkor elbúcsúzik tőle, és nélküle szárnyal gazdájával a vészbe.


Farkas Kamilla
Egy vulkán kráterénél találod magad. A láva csendesen fortyog, fénye megvilágítja a vulkán száját és a környéket. A hegy nagy részét erdő borítja. A fák közül sejtelmes, énekszerű hangokat hallasz? Mit teszel? Követed a hangot, vagy másfelé indulsz tovább?

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Dandellion Masson
INAKTÍV


Dehlya Masson
offline
RPG hsz: 30
Összes hsz: 79
Írta: 2015. augusztus 4. 08:31 | Link

Elemi mágia óra

Reggel gyorsan kibújtam az ágyból, hogy időben odaérjek az órára. Már alig vártam, hogy kipróbálhassam magamat ,,elemi mágusként". Miközben mentem a terem felé alig vettem észre, hogy milyen gyorsan baktatok, ezért egy kicsit lassítottam a lépéseimen. A lépcsőkön már nyugodt tempóban mentem felfelé, ami elég fárasztó volt tekintve, hogy sok lépcső volt.Mikor odaértem, elfoglaltam egy helyet az egyik széken és vártam, hogy kezdődjön az óra. Lassan szivárgott befelé a többi diák is. Kicsit körűlnéztem a teremben és volt egy tárgy ami valamiért fojton vonzotta a tekintetemet. Egy tükör volt az. Nem tudom miért, de olyan furcsa volt. Az óra során megtudtam, hogy ez Lugosvölgyi Albert tükre és hogy ennek segítségével próbàlhatjuk ki az elemi mágiát.Csak átkel lépni rajta. A kérdések után mindenki felsorakozik a tükör előtt így én is beállok a sorba. Mikor közelítek a tükör felé elfog egy kicsit a félelem ès az izgulás keveréke. Bert udvariasan nyújtja felém a kezét, hogy átsegítsen amit elfogadok. Nagy levegőt veszek majd belépek a tükörbe.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ha két ajtó közül kell választani, menj a falnak
David Anglesea
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 81
Összes hsz: 1626
Írta: 2015. augusztus 4. 21:22 | Link

Elemi mágia óra

Beléptem a tükörbe, minden kavargott. Mindenféle színfoltot láttam, különféle hangot hallottam, illatokat éreztem. Mi folyik itt? Jobbra kaptam a fejem, ahol Bert állt és mosolygott. Mielőtt megszólalhattam volna, eltűnt. De vele együtt a hangok, a színek és az illatok is.
Először csak hunyorogni tudtam, a Nap a szemembe sütött, majd kitisztult előttem a világ. Hol vagyok? Ahogy előre néztem csak a Napot láttam, és homokot. Végig a messzeségben. Csak homok-homok. Annyira meleg volt, hogy levettem a kardigánomat, és a kezemben szorongattam. Sehol senki, és semmi. Ez remek! Először nem tudtam, hogy mit tegyek, de amikor megfordultam, megláttam egy oázist, ami pár száz méterre volt tőlem. Láttam pár fát, meg egy kunyhót. Mivel nem láttam semmi mást, ezért elkezdtem odasétálni. Az a pár méter olyannak tűnt, mintha fél órát sétáltam volna. Fojt rólam a verejték, nagyon melegem volt. Lassan odaértem, nagyot sóhajtottam, majd megpillantottam egy kút féleséget.
- Jaj, de jó! - mondtam ki hangosan örömömben. Bár nem voltam több, mint 10 percet a sivatagban, de a szervezetem nem szokta meg, hogy hirtelen odakerültem.
Odasiettem a vízhez, a kút mellett volt egy tálka. Azt merítettem bele a vízbe, majd ittam.
Miután elmúlt a szomjúságom, körbenéztem. A fák eléggé magasak voltak, rajtuk gyümölcsök teremtek, mellette pedig ott volt a kunyhó. Nem tudtam, hogy mitévő legyek, ezért először csak közelebb mentem. Hm, ki lakhat itt? Ötlet híján odamentem az ajtóhoz. Nem volt rajta kilincs, vagy bármi más, ezért csak meglöktem az ajtót. Kinyílt.
Utoljára módosította:David Anglesea, 2015. augusztus 6. 14:34 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Victoria Fresmoon
INAKTÍV


Alapértelmezett kereső
offline
RPG hsz: 92
Összes hsz: 1926
Írta: 2015. augusztus 5. 11:46 | Link

Elemi mágia óra

Egészen jól eltelt az idő, és ha belegondolok, hogy ez egy tanóra, még szélesebb mosolyra húzódna a szám. Nehéz lenne elképzelni, hogy Mágiatörténeten ilyen jól mulatnék, mint most, ahogy néztem Paya zavarát. Egyetértettem vele abban, hogy Ametrin figyelemreméltó férfias jelenség, pláne így masnik és szalagok nélkül. Haja most előnyösen emelte ki finom vonásait, szinte el is felejtettem, hogy levegőből van. Ahogy néztem és hallgattam a szavait, vissza kellett csöppennem a valóságba, hogy ő csak egy művészi alkotás, de annak kétségtelenül lenyűgöző. Egyre jobban kedveltem a párost, ezért is érintett meg a felvázolt helyzetük. Segíteni szerettem volna, mint mindig, ha a szívemnek kedves emberek bajban voltak és most tekintsünk el attól, hogy Ametrin egy elementál.
- Van nektek valami fő emberetek, aki az összes elemi mágust összefogja? Mert én azt csinálnám, hogy a város vezetői mellé állítanék egy-egy elementált, ami által ők is elemi mágusok lennének és akkor üldözőből üldözöttekké válnának. Megtapasztalnák mindkét oldalt, talán elmenne a kedvük a háborúságtól. - Lelkesen csacsogtam Paya fülébe, persze a fiú is hallotta, miközben megérkeztünk és a lánnyal együtt, meg velem, leugrottak a szekérről.
- Azt hittem a repülést nem kell tanulnia egy levegő mágusnak... - Követtem tekintetüket a ritkásba váltó fák közé és én is láttam a gomolygó sűrű füstöt. Összeszorult a gyomrom, zaklatottságuk rám is átragadt. A füstfiú kérdésével mit sem törődve szaladtam velük, amikor azt éreztem, hogy lábaim a levegőben kalimpáltak, alattam már több méteres mélység tátongott. Erős légáramlat tolt előre, a vélhető menedékház felé vagy máshová. Nem tudtam, hogy hol fogunk kikötni és ha nem lett volna vészhelyzet, kiélvezhettem volna a repülés érzését, de helyette görcsösen szorítottam a pálcámat, aggódva Paya biztonságáért.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A hasonlóság a különbségekben rejlik.
Farkas Kamilla
INAKTÍV


aeromágus
offline
RPG hsz: 662
Összes hsz: 7403
Írta: 2015. augusztus 7. 12:51 | Link

Elemi mágia óra

Próbált mindenre odafigyelni, minden illatot képet és felvillanó színt megjegyezni, elvégre ki tudja mikor lehet rá szüksége. Újra lehunyta szemeit, s mikor kinyitotta őket, már minden tiszta volt. Valahogy úgy alakulhatott át a káosz erre, mint amikor a fényképezőgéppel rázoomolsz valamire, és az addig homályos, összefolyt dolgoknak hirtelen alakjuk lesz. Bőrén érezte a meleg levegőt, s egy enyhe szellő lágy nyomását. Kezeit széttárta, hogy ne veszítse el egyensúlyát. Nem lenne valami szerencsés beleesni abba a forró maszlagba. Fejét körbeforgatva mérte fel a terepet, majd fülét megütötte a halovány énekfoszlány. Összeráncolta homlokát, majd vetett még egy pillantást az alatta bugyogó vörös katyvaszra. Száját harapdálva kezdett vacilálni a két lehetőség között.
1- ez nem a valóság, erre emlékeztetnie kell magát. Úgy mindíg.
2- ha nem a valóság, nem eshet baja. Emellett egy álomhoz is lehetne hasonlítani, márpedig az ember képes uralni az álmait.
3- azért elég valósághű, szóval ha beleugrana, akkor bizonyára úgy érezné, mintha épp égne és szétolvadna.
4- figyelembe véve, hogy ez ugye képzelgés, amit a tanára irányít- legalábbis nagyon bízott ebben, bizonyára nem véletlenül biggyesztette oda azt a hangot.
Mindezt ilyen szépen átgondolva indult el a fák irányába, áldva a percet, amikor nem valami kis szandált vett fel magára.
Pálcáját maga előtt tartva hajtotta félre az útjába lógó vékonyabb ágakat s faleveleket, követve a kellemes hangzású dallamot.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. augusztus 8. 22:46 | Link

Elemi mágia óra

Kiérve először elvakít a fény, miután hozzászokik a szemem a világossághoz eltátom a szám. Kint több tucat sárkány pillantok meg. Játszó, alvó, repülő és egyéb dolgokat csináló hatalmas bestiák. Mind mese szép.
Miután kicsodálkoztam magam, észre veszem, hogy mégsem sérültem meg. Elmosolyodom, ez talán segíthet valamennyit a kijutásban. Leülök a barlang bejáratához közel és nézem a sárkányokat, közben pedig próbálok valami tervet kitalálni.
Nem félek, de nem is tartom jó ötletnek, hogy csak úgy átsétáljak köztük. De ezen kívül, csak a vissza sétálás marad amit nem vállalok. Na, most mi legyen?
Figyelem a bestiákat, majd néhány perc után úgy döntök lemegyek. Végül is megégni nem fogok a többit pedig biztos eltudom kerülni valahogy.
Felállok és lassan elindulok lefelé, közben félszemmel figyelem a sárkányokat.
Sérülés nélkül lejutok, de ott megtorpanok. Nem tudom rá venni magam, hogy elinduljak. Vágyakozva gondolok a seprűmre, most melyen jól jönne...
Megrázom a fejem, ez most lényegtelen. Veszek egy mély levegőt és elindulok. Végül is legrosszabb esetben, majd megment a tanár úr.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Alina Gonzalez
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 40
Írta: 2015. augusztus 13. 23:03 | Link

Elemi mágia óra Cattel

Cat vigyorogva szegezte nekem a kérdését, mire felvont szemöldökkel néztem rá.
- Maratonra? Miért készülnék én maratonra? - értetlenkedtem, de inkább legyintve ráhagytam a dolgot. Miután löktem egyet barátnőmön - amit mondjuk ő erőteljes nemtetszéssel fejezett ki -, végre be is jutottunk a terembe. Ahogy átléptem a helyiség küszöbét, jóformán leesett az állam a csodálkozástól. Tulajdonképpen még sohasem láttam ehhez foghatóan igényes, modern és lenyűgöző helyet, főleg nem egy iskola falain belül, így hát egy kis időbe tellett, mire sikerült visszazökkennem a valóságba. Ezzel egyetemben pedig hatalmába kerített az izgalom is, egy kis félelemmel fűszerezve, mivelhogy a tanár olyan szavakat használt a feladat ismertetéséhez, amire önkénytelenül is felkaptam a fejemet.
- Te eddig mit csináltál? - meredtem villámokat szóró tekintettel a látszólag igencsak jól szórakozó vöröskére, de aztán pillanatokon belül hatalmas levegőt véve, megenyhülve pillantottam rá - amitől mondjuk, kicsit kattos hatást keltettem -, ugyanis rájöttem, hogy tulajdonképpen én sem nagyon figyeltem oda. Sajnos sikerült átragasztanom Catre is a saját magam által kreált paranoiámat, habár, szerintem még akkor sem tudta, hogy valójában mi is a bajom, aminek az lett a vége, hogy ő próbált megnyugtatni engem. Ennek érdekében pedig még Bran-t is felhozta, amit pláne nem tudtam mire vélni, ezért összezavarodva pillantottam Catre.
- Bran mióta okos? - tettem fel végül az első kérdést, ami a hirtelen keletkezett hatszázmillió közül hirtelen eszembe jutott, de nem igazán volt több időnk ezt megvitatni, ugyanis az ott jelenlévők többsége már hozzá is látott a feladathoz. Barátnőm csuklója köré fonva az ujjaimat rángattam magam mellé, majd egy hatalmas levegővétel után Catre pillantottam, akin, mivel az idegesség semmilyen nemű jelét nem véltem felfedezni, gondoltam, ideje megemberelni magam, és hozzálátni a feladathoz, így hát az izgalomtól keletkezett adrenalinlöket segítségével átléptem a tükör túlsó oldalára.
A tükrön túli világ hirtelen kavarogni kezdett, különböző színek és illatok váltogatták egymást körülöttem, míg végül kitisztult a látásom és a pár másodperccel még körülöttem cikázó színkavalkád sokaságából kivált színek megpihentek a láthatáron. A fejemet kapkodva próbáltam feltérképezni a terepet, de olyan szinten összezavarodtam a látottaktól, hogy hirtelen fogalmam sem volt, hogy mihez kezdjek. Az elénk tornyosuló fák lángoló ágai miatt keletkezett hőséget egy pillanat alatt hideg fuvallat váltotta fel, mely a bokáink körül kígyózó szélcsóvának volt köszönhető.
- Kezdek frászt kapni. Mi ez a hely? - suttogtam, aztán a fejemet zavartan megrázva, tágra nyílt szemekkel néztem Catre. - Megőrültem, vagy te is hallod ezeket a hangokat?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Caitlyn Iparis
INAKTÍV


Neveletlen Hercegnő*-*
offline
RPG hsz: 78
Összes hsz: 315
Írta: 2015. augusztus 14. 11:10 | Link

EM óra a bátor Katyvel

Lina olyan értetlen ábrázattal nézett rám, mint amilyet régen én produkáltam minden egyes matek órán. Na, jó, annyira értetlen képet talán nem vágott, de én így is elég jól szórakoztam rajta.
 - Tőlem kérdezed? Abból gondoltam, hogy úgy nézel ki, mintha egészen a szobádtól loholtál volna el idáig. - Nevettem, miközben elképzeltem Katyt Gyalogkakukk szerepében. - Egyébként, ha tényleg úgy van, ahogy mondtam, akkor szerintem simán lenne esélyed befutni az egyik dobogós helyre... - Bátorítottam jó barátnőhöz illően.
Katy idegesen pillantott rám. Bár mostanra már igazán megszokhatta volna, hogy folyton elkalandozik a figyelmem, főleg, ha tanórán ülök. Félreértés ne essék, kedveltem Merki bácsit, mert miért ne, és, hát, tudtam, hogy Bran is szereti, de néha egyszerűen nem bírtam leállítani az agyamat, ami úgy száguldott, mint egy gyorsvonat.
  - Öm... izééé én csak már nagyon kíváncsi vagyok, melyik elemet kapom majd meg. Te nem? Olyan izgi! Szerinted mit fogunk kapni? - Csacsogtam (viszonylag) halkan.
Reméltem, hogy valamelyest sikerült megnyugtatnom Linát, bár arról fogalmam sem volt, hogy mi zaklathatta fel, mielőtt azonban rákérdezhettem volna, félbeszakított. Kérdésére talán elpirultam, talán nem - csak abban reménykedtem, hogy, ha az előbbi történt, az arcom nem olyan árnyalatot vett fel, mint a hajam. Kicsit fészkelődtem, hátha elmúlik a hirtelen jött kényelmetlenség érzése, de tudtam, hogy hasztalan. Katyvel még nem osztottam meg a Madagaszkáron történteket, egyrészt azért, mert nem tudtam, hogyan is kéne elmondani azt, ami Bran és köztem van, másrészt azért, mert a megfelelő pillanatra vártam. Meg attól is tartottam egy kicsit, hogy ellenezné. Mármint, nekem fontos volt Lina véleménye, és nem akartam, hogy kételyeket ébresszen bennem. Bíztam benne, hogy az arcom nem árulta el, milyen gondolatok futották át az agyamat, de szerencsére úgy láttam, hogy Katy túlságosan is össze van zavarodva ahhoz, hogy rájöjjön a dologra.
 - Jaj, ne legyél már ilyen gonosz! Ha jól emlékszem, egy vagy két hét alatt sajátította el az egész éves anyagot. Bran igazi zseni, pláne ha elemi mágiáról van szó! Azon kívül levitás, és azt hiszem ott van a legtöbb okos diák. - Válaszoltam gyorsan. Elvégre egy óra kellős közepén voltunk, és nekem prefiként példát kellett volna mutatnom. Na, majd talán a következő órán...
Majd' kiugrottam a bőrömből, olyan izgatottan vártam, mi fog történni. Pár másodpercig minden kesze-kusza volt, mintha jól megforgattak volna, szemeim előtt mintha minden összemosódott volna. Mikor aztán valamennyire kitisztult a látásom, egy erdőben találtam magamat. De nem ám egy hétköznapi erdőben! A  fák jégből, ám az ágakon csücsülő levelek lángokból voltak, mégsem aludt ki a tűz, ahogyan az ágak sem kezdtem olvadni. A  bokám körül kavargott a levegő, és folyton-folyvást, szünet nélkül suhogott.
 - Katy, nyugi! Merki bácsi vigyáz ránk, nem lesz semmi baj. Inkább élvezd! Valami fura varázserdőnek tűnik. Igen én is hallom. - Pillantottam Linára, aki olyan képet vágott, mintha... itt a varázserővel nem rendelkező emberek azzal fejeznék be, "szellemet látott volna", ám mi a kastélyban párszor már találkoztunk velük, szóval én inkább azt mondom, hogy Bran ilyen fejet vágna, ha megtudná, hogy elfogyott a fagyi.
 - Én Caitlyn vagyok, ő pedig a barátnőm, Alina. Te ki vagy? - Forgattam a fejem jobbra-balra, hátha meglátok egy előbújó alakot valahonnan. Szemlélődés közben pillantottam meg nem is messze tőlünk egy patakszerű sávot, de nem víz volt benne, inkább úgy tűnt, mintha sár vagy föld folydogált volna.
Neszezésre lettem figyelmes, így odakaptam a fejem egy bokorszerű valamire, ami színes füstök sokaságából állt, majd megláttam négy rókaszerű, szintén tűzből levő alakot. - Nézd Lina, de aranyosak! Úgy megsimogatnám őket! Gyönyörűek vagytok! - Mosolyogtam rájuk csodálattal. - Nem bújtok elő? Nem bántunk titeket, megígérem! - Próbáltam kicsalogatni őket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. augusztus 16. 19:16 | Link

Elemi mágia óra


Mindenkinek
A VB engedélyt adott rá, hogy ha 20-áig befejezzük az órát, adhassak pontot azokra a hozzászólásokra is, amik 14-e után kerülnek fel a fórumra. Emiatt augusztus 20-a délig még lehet írni az órához, én aznap éjfélig lezárom az összes szálat, akár születik hozzá új hozzászólás, akár nem.
Megjelenés az órán (1 hsz): 5 pont
Aktivitás az órán (3 hsz): 20 pont
Hiperaktivitás az órán (több mint 3 hsz): 20 pont és év végi K megajánlott jegy


Alina Gonzales és Caitlyn Iparis
A szél nem válaszolt, csupán felkapta a lány szavait, játszott velük, ide-oda pörgette, végül mikor megunta, eldobálta őket:
- Alina én ki a pedig Caitlyn barátnőm vagyok, ő Te vagy?
A rókák először kíváncsian néztek fel a lányokra, majd óvatosan megközelítették Catet, mintha érezték volna, hogy ő hasonlít hozzájuk. A kis lények lángjai hevesebben kezdtek el égni a lány mellett.
A játékos szellő körbetáncolta a lányokat, de ő inkább Alina mellett állapodott meg. Felfutott a hátán, összeborzolta a haját, majd belekacagott a fülébe.


Victoria Fresmoon
- Ez nem ilyen egyszerű - rázza a fejét Ametrin, de Paya mosolyát látva nem áll le vitatkozni Victoriával. Paya sejti, hogy a lánynak még nem volt hasonló dologban része, nem ismeri kultúrájukat, történelmüket, így aztán felesleges is ilyesmibe belemenni.
A lány mosolya azonban csak addig tart, amíg meg nem látja a füstöt a táboruk felett. Ijedten, de bátran veti előre magát, hogy aztán Ametrinre bízhassa repülésének kérdését. Mikor megérkeznek a ház elé, az már lángokban áll. Paya nem tudja, mit tehetne, elemével sosem kellett tüzet oltania. Idegesen és tanácstalanul néz körül, miközben társait kutatja tekintetével, de nem lát senkit. Valahonnan sírás hangját hozza a szél, de a tűz ropogása miatt nem egyértelmű, hogy melyik irányból.


Állia Szipenni
A sárkányok egyesével figyelnek fel a közeledő lányra. Megdermednek, szemükkel követik Állia lépteit, de fejük fordításán kívül testük teljesen mozdulatlan. Dermedtségüket egy kissárkány felelőtlensége olvasztja fel, aki félelem nélkül közeledik a lányhoz. Felnéz rá, körülsétálja, megszaglássza. Kíváncsian félrebillentett fejjel csodálja a lányt, miközben a nagyobb sárkányok elindulnak feléjük, feltehetően azért, hogy megmentsék a kicsit.


Farkas Kamilla
Furcsa módon minél inkább úgy gondolod, hogy közelebb érsz a hang forrásához, annál távolabbról hallatszik az ének. Ugyanakkor a vulkán mélyéből egyre hangosabb morgás hallatszik, kráteréből időnként kisebb nagyobb kövek is kirepülnek, bár szerencsére egyik sem esik pont rád. Vajon éppen kitörni készül vagy ez normális viselkedés egy vulkán esetében?


David Anglesea
A kunyhó belsejében egy kis asztalt, két széket és egy ágyszerűséget találsz. Látsz egy polcot is, a falak mellett pedig edények - talán agyagból lehetnek - sorakoznak. Az ágy szélén egy hosszú fekete hajú, fehér ruhás lány ül. Akárha lepedőbe burkolózott volna, hosszú viselete takarja testét és arcának egy részét is.
Meglepődve néz rád, bár kérdezni nem kérdez semmit, várja, hogy te mozdulj, miközben kezét a párnája alá dugja. Vajon mit tarthat ott? Lehet, hogy jobb lesz vigyázni?


Dandellion Masson
Víz alatt találod magad, melletted éppen egy halraj úszik el. A távolban korallzátonyokat láthatsz, nem túl messze pár delfin játszik. Érdekes, de nem érzed, hogy levegőt kéne venned, és a víznyomás sem bánt. A tengerfenéken valami csillog valahányszor rávetül a fény. Megnézed, mi az, vagy inkább másfelé úszol?


Gwen L. Blake és Nemes L. Izabella
Sikeresen leszerelték a lányok a támadókat, és úgy tűnik, a többi hullarabló inkább meghátrál, mint hogy szembenézzen velük. Egy fiatal lány könnyes szemekkel félig hálásan, félig rettegve néz fel rájuk. Suttog valamit, de nem érteni, mit mond. Ha itt volt a csata idején, valószínűleg sokkot kapott. A távolból katonák érkeznek, lovaik patái magasra verik a port, de még elég messze vannak ahhoz, hogy, ha a lányok úgy döntenek, inkább elmennének, még megtehetik.
Megvárjátok a katonákat vagy inkább elmenekültök?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Victoria Fresmoon
INAKTÍV


Alapértelmezett kereső
offline
RPG hsz: 92
Összes hsz: 1926
Írta: 2015. augusztus 16. 20:11 | Link

Elemi mágia óra

Magamban méltatlankodva hallgattam a választ, mint kicsi koromban, amikor azzal akartak szüleim elhallgattatni, hogy "Te még kicsi vagy ehhez" Ezen egy kicsit felszívtam magam, mert az, hogy fiatalabb vagyok Dashánál, nyomorult öt perccel, nagy trauma nekem, ami végig kíséri az életemet, de kezd már ebből elegem lenni. Nem a tesómra haragszom ezért, csak nem tudom megérteni ezt a te ehhez nem értesz, te még ehhez kicsi vagy, te nem tudod, hogy hogy működik ez típusú beszólásokat. Ezen fortyogott az agyam akkor is, mikor megláttam a füstöt és rohanni, aztán pedig repülni kezdtünk. Hamar odaértünk a házhoz, ami lángokban állt. Társaim arcán tanácstalanságot láttam, a távolból sírás hallatszott. Előbbi sérelmem helyét átvette a segíteni akarás érzése. Előkaptam a pálcámat, mialatt Ametrinhez fordultam.
- Tudsz port kavarni a lángokba? Talán sikerülne elfojtani a tüzet. Sőt...jobbat tudok. Csinálj vákuumot a ház körül! Levegő hiányában nincs égés. - Nem vártam meg, cselekszik-e hanem pálcámat a tűz felé irányítottam, hogy egy locsoló bűbájjal csendesítsek rajta addig is, míg történik valami. Gyenge próbálkozás volt egy Wasserrel ekkora tüzet oltani, jól tudtam, de ez is több volt a semminél. Kívülről nézve fura lehetett, hogy én utasítgatom Paya elementálját, de vészhelyzet volt, akár életek is foroghattak kockán. A síró hang gazdájának sorsát, Payára hagytam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A hasonlóság a különbségekben rejlik.
Farkas Kamilla
INAKTÍV


aeromágus
offline
RPG hsz: 662
Összes hsz: 7403
Írta: 2015. augusztus 16. 20:22 | Link

Elemi mágia óra


Bár mikor elindult, még elég határozottnak tűnt, ám most, pár méter megtétele után elbizanytalanodott. Bosszúsan ráncolta össze homlokát, ahogy azon gondolkodott, hogy az a hang az előbb még sokkal közelebb volt. Sőt, ki tudja, lehet pont itt volt. Ám az, hogy mostmár máshol dalolászik, az biztos. A vulkán erősebben kezd forrani, legalábbis a hangokból ez hallatszik ki. Megugrik, s ijedten húzza be nyakát, ahogy egy kisebb kavics mellé esik, telljesen váratlanul. Majd ezt követik nagyobb társai. Idegesen rágni kezdi száját ahogy felpillant oda, ahonnan jött. Nem sokat értett a vulkánokhoz, de annyit azért tudott, hogy egy köpködő, felháborodott hegy, amely belsejében láva van és másodpercek alatt szénné égetheti, nem egészen.. Biztonságos. Fejét most a még mindíg csilingelő hang felé fordítja, amely mintha csalogatná valami felé, játszadozott vele. Mint amikor egy kutya azt akarja, hogy kövesd. Először tépni kezdi a nadrágszárad vagy épp a kezed, utána megindul. Nem mész utána, így újrakezdi egészen addig, ameddig nem telljesíted az akaratát. Lépteid az övéi után igazítod, néha-néha megáll, hátranéz, utána megy tovább. Pont ezt művelte vele a hang. Felborzolta az idegeit, amiért nem maradt egy helyben, egyszerre volt ideges és kíváncsi, mindemellett menekülni is akart, de elhatározta, hogy kideríti, mi ez. Mutató és középső ujját homlokához érintette, kissé megdörzsölte a koponyán feszülő bőrt. A dallam most jobbfelől ütötte meg füleit, bal oldalán végigzúgott egy nagyobb kő, amely talán ha a fejét találja, ki is csinálta volna. Aprót sóhajtott, ahogy trappolni kezdett az énekhang felé, s már az sem igazán érdekelte, hogy felkarcolja-e a lábát vagy sem. Persze azért igyekezett ügyelni a felette háborgó kráterre is, elvégre nem lenne szerencsés, ha fejbetalálná valami, vagy esetleg kitörne a vulkán anélkül, hogy ő tudna erről. Persze nem mintha valami sokat tehetne a katasztófa ellen, de soha nem lehet tudni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Nemes L. Izabella
INAKTÍV


bejegyzett terromágus
offline
RPG hsz: 816
Összes hsz: 21707
Írta: 2015. augusztus 16. 23:10 | Link

Elemi mágia Gwennel
Remegett a kezem, és először le sem vágtam, hogy milyen külső, láthatatlan erő segítségével bukott orra az a bácsi, hiszen én csak innen hat méterről szerettem volna kiütni a kezéből az a számszeríjat. Ami elég szép darab volt, na nem mintha annyira értettem volna a számszeríjakhoz, csak izé. Értitek.
Szóval, amíg én ott álltam remegő kezekkel és az előbb eltaknyolt férfi tarkójára szegeztem a tekintetem, addig partnerem is kezelésbe vette az egyik tagot. Nem érzékeltem a mozdulatait, abban sem voltam biztos, hogy csak képzeltem-e az egész eseményáradatot, vagy tényleg megtörténtek. Komolyan, ennyire még a kviddics sem zajlik gyorsan.
Tök nyugisan elálldogáltam, amíg Gwen lerendezte a másik bácsit, és már fordult is volna a következőhöz, mikor a maradék inkább hallgatott a szép szóra, és nem keveredett harcba velünk. Nem mintha olyan hű, de ijesztőek lettünk volna, de az eridonosból még inkább kinéztem, hogy ha kell, puszta kézzel megy neki a többieknek. Szerencséjére – és nekem is, mert akkor nem kell amiatt aggódnom, hogy agyon verik – ez nem történt meg, helyette kiszúrtam egy földön térdelő lányt. Az elbucskázott férfihoz siettem, letérdeltem mellé és lehunyt szemekkel koncentrálva összekötöttem a kezét és lábát is egy-egy erősebb indával. Jobb kezem kinyújtott ujjaimmal az ő kacsói fölé emeltem, és valamit köröztem is, meg nagyon koncentráltam, és sikerült. Ezek után mint aki jól végezte dolgát keltem fel, és a lányhoz siettem nem törődve a gyenge háttérzajjal.
- Nem esett bajod? Hogy hívnak? – Leguggoltam mellé és igyekeztem a lehető legbátrabb arckifejezésemet magamra erőltetni, de igazából az aggodalmasan csillogó szemeknél bármi jobb lehetett volna. Kényszerítenem kellett magam, hogy tekintetem ne emeljem el a lányról az egyre csak közeledő lovas hadseregnek kinéző akármi felé. Sajnos azonban akár mennyire is próbálkoztam, csak felnéztem, és egy kvaff hallucináció után végre felfedeztem egy hatalmas frízet a csapat élén vágtatni. Ó, lovak...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Gwen L. Blake
INAKTÍV


=^.^= Sóginéni
offline
RPG hsz: 589
Összes hsz: 12926
Írta: 2015. augusztus 17. 12:00 | Link

Elemi mágia - Iza

Az adrenalin hamar szétárad benne és ennek hatására támadja is meg a másik tagot. Ahogy látja, Miza sem rest, harcol az ellenfelekkel. A két férfit legyőzi a szőke, legalábbis a fegyvereiktől megszabadítja őket, így harcképtelenné téve őket. Egy hatalmas vigyort is megejt, majd indul a következő párosért, akiket elintézhet. Nem gondol arra, hogy baj is történhet, esetleg súlyosabb sérülést. Meggyőződése, hogy Ádám azt nem engedné, meg a srác, aki a tükörben lakik, Ő sem.
Viszont a rablók felveszik a nyúlcipőt és sprintelnek a helyszínről. A szőke szánalmasnak és elszomorítónak tartja a dolgot. Egy csapat izmosnak és veszélyesnek látszó férfi meghátrál, két iskolás lánytól. Mi ez, ha nem szégyen?
- Nyúlbanda - kiálltja utánuk. Nem számol a következményekkel, hogy mi lesz, ha visszajönnek, esetleg még több tagot hoznak. Akkor újra verekedésbe keveredhetnek, aminek lehet nem lesz ilyen szép a végkimenetele. A harcikedv beszél belőle, amit nem akar visszatartani. Végül is, ezért jöttek ide. Tűzzel szeretett volna játszani és megkapta, csak kevés ideig. Szíve szerint tovább menne, üldözné még egy kicsit a bandát, majd leszámolna velük. De most a levitással indultak párban erre a feladatban és 100%-san biztos benne, hogy a kék nem menne vele. A lány nem annyira vakmerő, mint az eridonos, de ezt megértem. A pirosnál ez már az a kategória, ami sok embernek nem tetszik, szerintük ezzel másra is veszéllyel van. Ezt nem is tagadja, de mindenkinek meg kell tudnia védeni magát.
Iza már a kislánynál van, beszélni kezd hozzá, miközben Gwen is odaér. Fél füllel hallgatja, hogy mit mond a fiatal lány, azonban az érdeklődését más köti le. A távolból paták hangjait lehet felfedezni, nem egy állatét, inkább egy csordáét. De, ha itt van ló, akkor lovasnak is kell lenni. A kislányért jöhetnek, aki itt ül velük szemben, nem tudja megvédeni magát. Társnőjére pillant, ezzel jelezve, hogy várják meg mi lesz, még ne lépjenek le.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Másik Felem | Mesélőtárs | profi kviddicsjátékos
Nemes L. Izabella
INAKTÍV


bejegyzett terromágus
offline
RPG hsz: 816
Összes hsz: 21707
Írta: 2015. augusztus 17. 13:08 | Link

Elemi mágia Gwennel
Próbáltam a jelenlétemmel megnyugtatni a lányt, közben pedig bátorítóan megszorítottam a vállát. Gwen fogalmam sincs mit csinált ott mellettem, de amíg nem kezd el kiabálni, addig nincs is szüksége a segítségemre. Meg tudja védeni magát, ebben tisztában voltam, nem véletlenül pletykáltak róla a folyosókon.
- Én Izabella vagyok, ő pedig Gwen. Velünk biztonságban vagy - Nem úgy tűnt, hogy a lány annyira beszédes kedvében lett volna, de én mindent megpróbáltam. Illetve természetesen nem mindent, de ennyi tellett tőlem. Sosem voltam az a fajta, aki csak úgy tudott a levegőbe beszélni, így ennyinél meg is álltam, hagytam, hogy beszéljen, ha akarjon.
A lovasság közben egyre közelebb került hozzánk. Nem tudtam hogyan reagáljak a közeledésükre, ijedjek-e meg, vagy könnyebbüljek meg a tudattól, hogy barátként érkeznek és nem ellenségként. Persze nem tudtam, hogy mit akarnak. Valószínűleg az előbb megfutamodott csoporthoz tartoztak, az ő segítségükre érkeztek. Ahogy közeledtek, bennem úgy nőtt a kétségbeesés, és tudatosult: ellenség jön.
- Mennünk kéne - Gwen felé fordultam, félig fel is egyenesedtem. Nem tudtam, mit kezdjünk azzal a lánnyal. Ha a lovasság érte jött és magunkkal visszük, messze úgyse jutunk, hiszen ők lovakkal vannak, mi meg gyalog. Egyedül hagyni meg nagyon embertelen dolog lett volna, így az eridonosra hagytam a döntés jogát, én részemről belefeledkeztem az elől vágtató fríz csodálásába.
Jól láttam a magasba nyújtott, ívelt fejét, a hatalmas patáit, ahogy minden egyes lépés után felverte a port maga után, a hosszú pataszőrét és lobogó sörényét. Szinte hallottam patáinak hangos dobbanását a kiszáradt földön, és hirtelen újra köhögnöm kellett. Csodálatos látványt nyújtott a galoppozó ló. Őszintén szólva megfordult a fejemben, hogy itt maradok a lánnyal, aztán mikor leszáll a bácsi, akkor majd elviszem a lovát. De az események ekkor hirtelen felgyorsultak, és a következő pillanatban már körbevettek minket a lovak, a fríz gazdája pedig előlépett. Na, te ki vagy?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Állia Szipenni
INAKTÍV


Árny
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 1107
Írta: 2015. augusztus 18. 21:43 | Link

Elemi mágia

Lassan haladók figyelve a közelembe kerülő bestiákra. Próbálok higgadt maradni, de ez elég nehéz, ha több tucat hatalmas sárkány szegezi rám a tekintetett. Ebben csak annyi megnyugtató van, hogy ezen kívül nem csinálnak semmit.
Már épp kezdenék egy kicsit megnyugodni, amikor megindul felém egy kölyök sárkány. A felém közeledő borjú méretű apróságot megpillantva megtorpanok. Most hogyan tovább? Érzem a többi bestia tekintetét magamon, a kicsi pedig egyre közelebb jön. Ahogy az előbb a másik ez a sárkányka is nagyon kíváncsi, pechemre....
Amint a lábam mellé ér a kicsi a nagyok is megmozdulnak, én pedig legszívesebben elfutnék, de tudom, hogy ez hülye ötlet.
Veszek egy mély levegőt és megpróbálkozom az előbbi labdás csellel. A bal kezemre összpontosítok, most jóval könnyeben megjelenik a laszti.
Megfordulok és eldobom arra amerről jöttem. Aztán sarkon fordulok és mintha mi sem történt volna folytatom a sétát. Remélve, hogy a sárkányokat tovább nem érdeklem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kálnoki Norina
INAKTÍV


Mrs Payne
offline
RPG hsz: 152
Összes hsz: 367
Elemi mágia óra
Írta: 2015. augusztus 19. 10:55
| Link

Hevesen bólogattam a sellő válaszára, közben pedig próbáltam nem tátott szájjal bámulni a pórázon vezetett cápát csodálkozásomban.
A sellő gyerekek szemében majdnem ugyanilyen csodálkozást láttam, csak ők rajtam csodálkoztak, én pedig a háziállatukon.
- Semmi gond. - szabadkoztam a felnőtt sellő magyarázkodására.
A szemem felcsillant, mikor az egyik kisfiú a trükkökről kérdezett.
A két kistestvérem lévén pontosan tudtam, hogyan kell a gyerekeket szórakoztatni.
- Nem trükknek nevezném. Sokkal inkább varázslatnak.- mosolyogtam sejtelmesen.
Nem gondolkoztam sokáig, a víz alatti szoba egyik asztalán lévő vázára koncentráltam. Az erőm segítségével megízesítettem a vizet. Egyszerű ízetlen folyadékból almaízű folyadékot készítettem.
- Ha minden igaz, abban a vázában most víz helyett üdítő van. Kóstold meg ha gondolod.
Úgy gondoltam, a gyerekeket elvarázsolhatja ez a dolog, hiszen általában jobban szeretik az üdítőt a víznél. Sőt, az öcsém mindig is akart valami ilyesmit csinálni.
Kíváncsi voltam a gyerekek véleményére, azonban nem akartam kimerülésig lemeríteni magam - újra. Úgyhogy nagyon reméltem, hogy tetszett nekik és nem uszítják majd rám a cápájukat.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

férjecske
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. augusztus 19. 22:37 | Link

Elemi mágia óra


Victoria Fresmoon
Ametrin csak némán rázza a fejét, úgy érzi, minden perc számít, nem magyarázhatja el, hogy az ő képességei nem terjednek ki mindenre. Inkább megrántja Paya karját, hogy kizökkentse a lányt a sokkból. Sosem látta még ennyire gyengének és esetlennek teremtőjét, és most Ametrin úgy érzi, kicsit sem tud segítségére lenni. Paya az elementál érintésére felnéz, pislog egyet, mintha ezzel ki tudná űzni a rettegést a tekintetéből, aztán megrázza magát.
- Vákuum, értem - mondja, és már csinálja is. Az épület azonban túl nagy, és a lángoknak is volt már ideje elterjedni, egyedül nem bír az egésszel. - Segíts! - néz könyörögve Victoriára. - Te is levegőmágus vagy!
Ametrin közben próbál bejutni az épületbe, hogy kimentse a síró hang tulajdonosát.


Állia Szipenni
A lány szerencsétlenségére - vagy szerencséjére? - ezek a sárkányok nem olyanok, mint a mi világunkban. Ahogy az órán már többen is rájöttek, Albert világai néha kevésben, néha sokban, de mindenképpen elütnek attól, amit ismerünk. A kis sárkány elrohan a tűzlabdáért, majd visszahozza a lánynak. Ledobja elé, fejét férehajtva mosolyog föl Álliára. Hegyes fogai és nem éppen nevetésre kitalált szájformája nem kissé ijesztő, de legalábbis furcsa képet mutat.
A nagyobb sárkányok látva, hogy nincs vész, megállnak, majd folytatják azt a tevékenységet, amiben korábban megzavarta őket a lány látványa. A kölyöksárkány azonban nem tágít. Farkát csóválva, a tűzlabdát néha orrával gurítgatva követi a rellonost.


Farkas Kamilla
Mivel kitartóan próbálkozol, végül sikerül megpillantanod a hang tulajdonosát magasan a fejes felett egy fa ágán. Nagy sárgászöld szemeivel és hosszúkás pupillájával merőn téged néz. Kerekded, a végén hegyesedő füleit finoman forgatja a hangok irányába. Hosszú, szőrös farkát szorosan az ág köré tekeri, azzal kapaszkodik, pár mancsainak végén a karmok sem csak dísznek vannak. Pisze orra meg-megrándul, ahogy próbálja kiszimatolni a szagodat, bajszai a szélben finoman vibrálnak. Nagyon hasonlít egy sima házimacskára, csak éppen a cicák viszonylag ritkán szoktak a mi világunkban énekelni. Főleg emberi hangon. Beszélni meg aztán pláne nem.
- Üdv - mondja, majd farkával elengedve az ágat hatalmasat nyújtózik, aztán leugrik melléd puhán érve földet. - Várlak már egy ideje.
Hangjából nem tudod megállapítani a nemét, férfinak túl magas, nőnek túl mély. Szemei pajkosan csillognak, nyelvét végigfuttatja jobb mancsán, aztán módszeres tisztálkodásba kezd. Egyáltalán nem tűnik izgatottnak a vulkán miatt.  


Gwen L. Blake és Nemes L. Izabella
Hatalmas termetű férfi állt a lányok előtt, bár valószínűleg páncélja tette ki szélességének nagy részét, egyértelműnek tűnt, hogy jelentős mennyiségű izom kell már csak ahhoz is, hogy egy lépést meg tudjon tenni a rengeteg acél és vas alatt. Karjait felnyújtotta sisakjáért, s mikor levette a két diák egy igencsak tekintélyes arcot pillanthatott meg. A katonák vezetője olyan ember, akinek meg sem kell szólalnia ahhoz, hogy rendet és fegyelmet teremtsen, jelenléte is éppen elég hozzá. Arca dühösnek tűnt, bár ezt láthatóan próbálta leplezni.
- Kik vagytok? Mit kerestek itt? És hogy merészeltek tiltott mágiát használni Uhrta királyságában? - zengte barlangmély hangján, melynek olyan erőt tudott adni, hogy az emberben az a képzet merült fel, hogy ezzel az orgánummal hegyeket lehetne porrá omlasztani.
- Fogjátok el őket! - intett a parancsnok a katonáknak, majd a harmadik lányra rá sem nézve felpattant lovára, és elindult.
A lányok vajon szembeszállnak a katonákkal, megpróbálnak elmenekülni, vagy hagyják, hogy elhurcolják őket?


Kálnoki Norina
- Varázslat - suttogta ámulva a gyerek, mintha attól félne, hogy ha hangosan is kimondja, elillan a mágia. A felnőtt arcokon inkább szkepticizmus volt látható, de nem szóltak bele, mélyen belül ők is vágytak a csodára.
A kisfiú izgatottan nyúlt a vázáért, hogy beleízleljen, bár ez a víz alatt nem is volt olyan egyszerű dolog. Mégis, mikor az almaíz a nyelvére került, kacagva tapsolta meg Norina mutatványát.
- Én is tudok ám trükköket - mondta rejtélyessé változtatva a hangját, majd egy furcsa bugyborékoló hangot hallatva magához intette a kiscápát.
- Theoval sokat gyakoroltuk - tette még hozzá, majd megmutatta, hogy az állatka milyen ügyesen ad pacsit az uszonyával, és hogy mennyire menő mozdulatokat tud. Az egyik ilyen például, amikor a hátára fordul, majd oldalra kezd "gurulni". Kifejezetten furcsa látvány a vízben.
- Ha akarod, megsimogathatod - mondta a kisfiú, egészen el is felejtve, hogy a lány idegen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Gwen L. Blake
INAKTÍV


=^.^= Sóginéni
offline
RPG hsz: 589
Összes hsz: 12926
Írta: 2015. augusztus 19. 23:20 | Link

Elemi mágia - Iza

Soha nem volt jó az emberek megnyugtatásában, ezért is hagyja, hogy Iiza intézze a szavait a lányhoz. A levitás jobb ebben, és valakinek figyelnie is kell a hangokra, apróbb dolgokra. Bár közel és távol szinte nincs semmi, mégis jobb az elővigyázatosság, ki tudja, mikor jöhetnek vissza azok az emberek, esetleg más gonosztevők.
A neszek nem váratnak sokáig magukra, de ezeket inkább hangos dübörgésnek nevezném. Inkább több, mintsem kevés ló közeledik a lányok felé, ebből következtethető, hogy a katonák valakiket keresnek. Megeshet, hogy az éppen elmenekült banditákat, de talán a kislányért jöttek, mert mondjuk a király lánya, vagy valami hasonló nemesé. Közben Iza az eridonos felé fordul, menniük kéne szöveggel. Gwen azért megvárná, hogy kik ezek az emberek, lehet, valami gonosz ember csatlósai lehetnek. Egy ilyen kislányt nem kéne magára hagyni. A lovasok egyre közelebb érnek, de a szőke nem foglalkozik, hogy esetleg rosszabbak, mint az előzőek. Most a kislány a legfontosabb, még, ha nem is igazi és saját magukat kéne menteniük. Pár perc múlva úgyis kiderül az igazság, és most lehetőség van használni az elemeiket, amiket ideiglenesen kaptak. Ezt majd meg kell kérdeznie Ádámtól. Hogy lehetséges valakinek átmenetileg egy elemet uralnia. Azt megérti, ha vele születik, esetleg valami ékszer segítségével sajátítja el, de semmi ilyesmit nem kaptak, csak egy tükörbe léptek be. Lehet valami elvarázsolt tükörről van szó, de ez most nem jut a szőke eszébe. A lovagok közben egyre közelebb vannak, már tisztán ki lehet venni a sziluettjeiket. Körülbelül hatan lehetnek, de nem tűnnek rosszaknak. Az eridonos a kerekasztal lovagjaihoz tudja őket hasonlítani, csak Arthur király hiányzik és a lovagság másik fele. De a jövetelük oka nemsokára nyilvánosságra kerül a lányok előtt.
Igen, fennállt a lehetőség a negatív találkozásra és az is lett. A pasas kissé ijesztő, amitől a lányok esetleg megszeppenhetnek, Gwen mégis megtalálja a hangját. Mit szoktak ilyenkor mondani? Ja, igen...
- Tudja, a Bagolykőből jövünk, biztos hallott már arról az iskoláról, olyan, mint a Roxfort, csak magyar kiadásban - kicsit másmilyen az előadásmódja a régi filmekhez képest, de kell valami újítás, már nem az ezres éveket írjuk. A szőke lány így gondolja, de a katona nem így látja, és már fogatná is el őket. Ezt nem hagyhatják.
- Hát Izabella, úgy tűnik, kezdődik a round2 - fordul a lányhoz majd az egyik buzogányoshoz fordul. A fegyver veszélyesnek tűnik, miközben az ember lóbálja, de valahogy le kéne szerelni. Talán ha hagyja maga mellett elmenni a tüskés részét, akkor nem lesz gond és felforrósíthatja a páncél többi részét. De ez nagy precizitást és figyelmet igényel, ami a szőkének nem megy valami könnyen. A figyelem nála két pillanatig tart utána, viszlát. De meg szeretnék úszni ezt az egészet, tehát, amikor elég közel engedi magéhoz a támadót és sújtani akar, akkor a lány oldalra csúszik és amilyen gyorsan csak lehet, belekapaszkodik. z elemet a tenyereibe koncentrálja ezzel utat engedve a melegnek. A férfi kapálózik, de már mindegy a meleg elérte a vason keresztül. Nem lehet túl kényelmes érzés, de a túlélésért mindent. Talán kicsit túl komolyan veszi ezt az egészet. A levitásra nincs ideje figyelni, de biztos megvédi magát, nem hagyja, hogy elvigyék. Egy ötlet is körvonalazódik a fejében, de ahhoz még nagyobb koncentráció szükséges, és valahogy Izát is be kéne vonni, anélkül, hogy a támadók megtudnák. De ezzel megakadályozhatnák, hogy további támadásokat intézzenek ellenük, esetleg megsebesítsék őket. Valahogy egy  tűzkőrt kéne létrehozni a katonák körül, és az lefoglalná őket. De ez lehetetlen, a lány most próbálta először az elemi mágiát, nem is profi benne és még segítsége sincs benne. Egyedül lehetetlen ezt megcsinálni, valahogy mégis ki kéne szabadulni innen. A következő is megindul feléje, a szeme sarkából pedig látja, hogy a kislány fél, valamint a levitást is lefoglalja a harc heve. Egy sóhaj kíséretében fordul vissza a felé igyekvőhöz. Valamit ki kell találni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Másik Felem | Mesélőtárs | profi kviddicsjátékos
Victoria Fresmoon
INAKTÍV


Alapértelmezett kereső
offline
RPG hsz: 92
Összes hsz: 1926
Írta: 2015. augusztus 20. 00:15 | Link

Elemi mágia óra

Nem, nem hiszem el, hogy ez megtörténik. Szinte tehetetlenül álltunk a lángok felett. Amit mágiával tudtam művelni, vajmi kevés volt, a lángok egyre mohóbban falták a száraz faszerkezetet. Reménytelenül küzdöttünk, sőt Paya is mintha feladta volna, Ametrin meg csak a fejét ingatta. Egyikről a másikra vittem a tekintetem, és nem értettem semmit. Nem tudtam semmit az életükről, a képességeikről, ahogy buta fejjel azt képzeltem, hogy semmi nekik egy ilyen tűz, vagy bármilyen tűz. Ha nagyon mélyen és őszintén a lelkembe néztem, csalódottságot találtam volna. Nem tudtam elfogadni, hogy nincs mit tenni. Egy kis remény csak akkor csillant fel bennem, amikor úgy látszott Paya végre magához tér, Ametrin segítségével, de egyedül kevésnek bizonyult ő is, mint ahogyan én a locsoló bűbájommal. Nagyon kicsinek és sebezhetőnek éreztem magam, ezért elképedve néztem rá.
- Én csak próbából...és nem is tudom, hogy kell...biztosan nem menne...- Bizonytalan voltam, magamról sem tudtam, hogy meddig terjednek, ajándékba kapott képességeim. Mégis egyszerűen muszáj volt segítenem, viszont Payának tudnia kellett, mire számíthat tőlem. Körülbelül semmire. Követtem a mozdulatait, bevetettem az összes képzelőerőmet, hogy kivonjam a levegőt, a ház környékéről, ám közben nagyon féltem a kudarctól.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

A hasonlóság a különbségekben rejlik.
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. augusztus 20. 13:57 | Link

Elemi mágia óra - zárás


Alina Gonzales és Caitlyn Iparis
Egész órán a furcsa erdőben bóklásztok, s a szellő tapodtat sem mozdul mellőletek. Szavaitokat összekeveri, hajatokat összegubancolja, ruháitok szélét meglibbenti. Az erdő elemi mágikus lényei lassan megszoknak titeket, és bátran közelednek felétek. Amint letelik a tanóra időtartama újra megjelenik a színkavalkád, és az erdőt többé nem látjátok...


Állia Szipenni
A továbbiakban a sárkányok nem figyelnek rád, és neked lehetőséged adódik felfedezni a területet, bár a kölyök nem tágít mögüled. Utánad cipeli az eldobott tűzlabdát, farkát csóválva eléd fut, igyekszik lábad alá kerülni, legalábbis számodra így tűnhet. A táj egyébként hatalmas füves terület, amin a sárkányok éppen pihennek, így rengeteg fajtájukat figyelheted meg akár közelebbről is. Amint letelik a tanóra időtartama újra megjelenik a színkavalkád, és a táj a sárkányokkal eltűnik. Az utolsó, amit még látsz, az a kissárkány legörbedő szájszéle...


Dandellion Masson
A tengerfenéken csillogó valami nem kelti fel figyelmedet, helyette a tenger élővilágát veszed szemügyre. Kiélvezed, hogy nem kell levegőért felúsznod a felszínre, és, hogy sokkal természetesebbnek érzed a vízben való mozgást, mint a való világban. Amint letelik a tanóra időtartama újra megjelenik a színkavalkád, és eltűnik szemed elől a tenger...


David Anglesea
A lány fenyegetésnek veszi megjelenésedet, párnája alól egy hosszú pengéjű kést vesz elő. Mivel Albert nem szeretné, ha bárkinek is baja esne az ő világaiban, így kihoz onnan mielőtt baj történne, szemeid előtt pedig újra megjelenik a színkavalkád...


Elena Rose
Az eső továbbra is hullik, te pedig dideregve sétálsz az erdőben, keresve a szárazabbnak tűnő helyeket. Az idő lassan telik, te pedig végül csuromvizesen és fáradtan veszed tudomásul, hogy megjelenik előtted a színkavalkád, vagyis vége van az órának.


Farkas Kamilla
A macskalény elindul előtted, láthatóan csalogat valahova, s te követed, mert kíváncsi vagy, odaérni azonban nem érhettek, mert az idő letelik, s szemeid elől eltűnik a vulkán. Megjelenik azonban a színkavalkád...


Greiner Júlia
Végigülöd az órát, és sok hasznos dolgot megtudsz a levegőmágusokról. Azonban a valóságban lassan a végéhez közelít a tanóra, kezd elmosódni körülötted a táj. A holló még utánad integet, de te már csak a színkavalkádot látod...


Gwen L. Blake és Nemes L. Izabella
A lányok igencsak veszélyes helyzetbe kerültek, bár talán nem mérték fel megfelelően a dolgokat. A katonák láthatóan nem törődnek a kislánnyal, akit a lányok olyan vehemensen védenek, ők azonban felkeltik az érdeklődésüket. Bár próbálkoznak a katonák legyőzésével, azok sokkal képzettebbek a lányoknál harc terén, így hamar feléjük kerekednek. Végül Albertnek kell kimentenie őket a világból.


Kálnoki Norina
A cápasimogatás még éppen megtörténhet, de már le is járt a tanóra időtartama. Norina visszatér a tanterembe, és az említett kimerültség is úrrá lesz rajta. Szerencsére Bert ott áll mellette, segít neki megtámaszkodni, ha végtagjaiból eltűnne az erő.


Marcus Arbor
Végül a fiú sikeresen kijut a sivatagból, s megpillanthatja az óceánt. Ennek partján marad mindaddig, míg vége nem lesz az órának. Akkor megjelenik szeme előtt a színkavalkád, s elfelejtheti a sivatag forró levegőjét és az óceán sós illatát.


Péter Fanni és Schlett E. Lilla
A támadók egy részét a lányok győzik le, másik részüket az elemi mágus vadászok, végül közös erővel az ellenség vezetőjét is legyűrik. A harc alatt elég sokat használták erejüket, s ezzel sokat segítettek is a világ lakosainak. Az idő azonban múlt közben, így hamarosan megjelenik előttük a színkavalkád elmosva az erdő színeit...


Szépvölgyi Richárd
A madarak barátságosan fogadnak, végignézheted, ahogy a felnőtt példányok repülni tanítják fiókáikat. Egyikük téged is a szárnyai alá vesz, próbálja elmutogatni hogyan is kell tökéletesen repülni. Végül aztán lejár az idő, megjelenik körülötted az ismert színkavalkád, de füledben még jó ideig a jégfőnixek hangja szól...


Victoria Fresmoon
- Tudom, hogy sikerülni fog! - kiáltja Paya, akinek arcán végigfolyó izzadtsága összekeveredik könnyeivel. Ametrin végül be, majd ki is jut az égő házból, karjaiban tartva egy fiatal nőt. Ő halkan - sírással és köhögéssel gyakran meg-megszakítva mondandóját - elrebegi, hogy mi történt. A király kiadott egy rendeletet, miszerint halál az elemi mágusokra, és elkezdték felszámolni a táborokat, házakat, megölve mindenkit, akit találtak. A nő egyébként nem elemi mágus, ő csak segíteni volt itt. Paya tekintete megkeményedik, arca merevebbé válik, elhatározást hozott.
Vicnek azonban lejárt az ideje, még egy utolsó pillantást vethet a lányra és elementáljára, majd szeme előtt megjelenik a színkavalkád. Vajon egy hős vagy egy gonosztevő születésének volt tanúja?Mindenkinek
Hirtelen kavarogni kezd körülötted a világ. Színek, hangok, illatok szállnak a közeledben, de egyik sem marad túl sokáig, mintha rengeteg világ suhanna el a melletted. Nem vagy egyedül az örvényben, Bert melletted áll, biztatóan mosolyog rád. Végül kitisztul a világ és te újra a tanteremben találod magad. Merkovszky professzor aggódva tekint végig a tanulókon, nem sérült-e meg valaki súlyosabban. Azt ugyanis hiába hitték a diákok, hogy a prof majd megmenti őket egy-egy szorultabb helyzetben, mert erre maximum Albertnek lett volna esélye.
Mivel úgy tűnik, mindenki életben és többé-kevésbé egészben van, a tanár úr kiosztja a pontokat, majd megköszöni a részvételt.


Eredmények

KATT


Köszönöm szépen az órai figyelmet, én nagyon élveztem a játékot, remélem, jövőre is hasonlóan nagy számban jelentek majd meg rajta. Wink Köszönöm Lugosvölgyi Albert segítségét is!

Ha szeretnétek, írhattok ti is egy-egy zárást, de nem kötelező.


Jó vizsgázást!
M. Ádám
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. augusztus 31. 17:04 | Link

Kiva - Ősrégi óra XD Love

A nyár jót tett nekem, végre valóban újra én irányítom az elemeimet, és már a lerombolt házamat is sikeresen újjáépítették. A régihez amúgy sem fűznek túl kellemes emlékek. Érdekes, hogy ebben az évben már két dimágust is taníthatok, ami érdekes gyakorlat lesz számomra, hiszen ezek a képességek még ritkábban, mint a monomágusi. Ami még furcsább, hogy ugyanaz, levegő és tűz, vagyis fény elem mindkettő.
De ezért érdekes a tanári munka, minden nap új kihívásokkal kel szembenézni, és a nehézségekért kárpótolja az embert az, ha láthatja, hogy diákjai sikerélményét. Én legalábbis ezért csinálom még mindig. Úgy gondolom, ha már nem fogom élvezni a tanítást, abbahagyom. Fél szívvel nem érdemes azt várni, hogy mások nyissanak az ember felé, márpedig az elemi mágia oktatásához különösen nyitottnak kell lennie mind a két félnek.
Ma Kivához igyekszem. Kifejezetten örülök, hogy ő az egyik dimágus tanítványom, bár ő talán nincs ugyanígy ezzel, elvégre az elemeket nem ingyen kapjuk sosem. Viszont mióta visszajött, nekem is könnyebb, több olyan terhet is levett a vállamról, amiről nem is gondoltam, hogy annyira nyom.
Bár a tüzet már elég jól irányítja, a köztük lévő ideiglenes mosolyszünet ellenére is, de a levegő még viszonylag új neki. Nekem ez a fő elemem, talán ezért érkezek meg vigyorogva a terembe.
- Szép, jó napot! - köszönök hangosan, aztán már lebegek is. - Ma megtanulunk tárgyakat a levegőbe emelni - mondom, majd felé hajítok egy kavicsot, amit még a faluból idefelé jövet szedtem fel. Persze nem pontosan neki dobom, szóval, ha sem a kezével, sem az elemével nem kapja el, akkor sem fog megsérülni tőle.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. augusztus 31. 17:04 | Link

Noel - Idézzünk elementált! \o/
Fantáziaébresztőnek: 1, 2

Sosem gondoltam volna, hogy eljön az a nap, amikor az iskola falai között elementált fogunk idézni. Azt meg pláne nem, hogy Noel lesz az első, aki megteheti ezt. Kifejezetten kedvelem őt, de elég sokat szenvedett az elemével, és az túl is, és bár kifejezetten szorgalmas - hiszen még akkor sem hagyta abba a gyakorlást, mikor javítóba került -, néha valahogy nem látszott az út végén a cél.
Most mégis itt vagyunk, közeledik a vizsga is, és ha minden jól megy, pár hét múlva már egy elemi mágikus igazolványt is a kezében tarthat. Persze addig még hátravan néhány kemény edzés, egy kevésnyi magolás és persze az elementállal való összecsiszolódás. Néha ez az, ami a legnehezebbnek bizonyul. Te alkotod meg, benne van a szíved, a tudásod, a vágyaid, de attól függően, még lehetnek problémák személyiségügyileg.
Amikor megidéztem Boreiát, akkor még eléggé... éretlen voltam. Szóval igen, az elementálom nem véletlenül egy csinos női alak. Csak arra nem voltam felkészülve, hogy mellette anyáskodó, pimasz és tudálékos is lett. Pedig én csak azt akartam, hogy védelmező, szabad gondolkodású és intelligens legyen. Szóval egy elementál esetében kéréseinket nem biztos, hogy a nekünk tetsző formában kapjuk vissza. Ugyanakkor pont ezért kell összecsiszolódni. Az ember jobb esetben egész életét az elementáljával tölti, ő egy olyan társ, aki nem hagy el, aki sosem hagy cserben. Talán kicsit kevésbé emberi, de nagyon fontos része egy elementalista életének.
Noelre várva megidézem elementálom, hiszen nagy segítség lehet a későbbiekben:
- Boreia!
A semmiből fehér füst jelenik meg, majd formálódik karcsú női alakká. Boreia nyújtózkodik egyet, majd felnevet:
- Annyira izgatott vagyok már.
Körbesuhan a szobában, egy pillanatra megállni képtelen. Mosolyogva figyelem, amíg a fiúra várunk.
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. szeptember 4. 10:06 | Link

Kiva - Előre egy elementálért! o/

A terem tűz elemű részén egy kisebb szélvihar keringőzik a levegőben. Alakja néha egy nőéhez hasonlítható, de a legtöbbször csak kusza levegőörvény, szemmel alig észlelhető. A tanár az egyik falnál ül, törökülésben, gondolatait szedi össze, érzelmeit rendszerezi, és próbálja figyelmen kívül hagyni elementálját.
- Oh, ez annyira érdekes, egy újabb elementál születésének lehetek tanúja. És neked pont most kell már megint kicsellóznod az életeddel - sóhajt Boreia csípőre tett kezekkel lebegve a férfi előtt, pár pillanatig élesen látszik a lény, majd alakja újra elvész a semmiben.
- Megértő vagy, mint mindig - válaszol nyugodtan a férfi, majd feláll, feladva ezzel a meditációra való törekvést.
- Én csak aggódom érted. Ráadásul a munkád nagyon fontos, teljesen erre kellene koncentrálnod! - szól szigorúan a nő, majd int is egyet a férfi ruhája felé - Ráadásul sikerült összekoszolnod magad.
- Jézusom, ugye tudod, hogy nem vagy az anyám? - forgatja a szemét Ádám, miközben gyorsan leporolja fekete talárját. - Figyelek a munkámra, ne aggódj! Inkább neked kéne egy kicsit figyelmesebbnek lenned, mielőtt elveszed a tanoncok kedvét az elementáljuktól. Tudod, a legtöbben nem vágynak még egy aggodalmaskodó szülőre a meglévők mellé.
- Hmpf - húzza fel az orrát a lény, majd odébb rebben a pasastól.
Mivel az ilyen jelenetek gyakran lejátszódnak közöttük, ez a kapcsolatukat kicsit sem sérti. Persze valaki, aki nem ismeri őket, könnyen hiheti azt, hogy nem kedvelik egymást túlzottan.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2015. szeptember 4. 11:57 | Link

Ádám - Az első elementálidézés

Izgul. Rég nem érzett már ilyesfajta adrenalináramlást a vénáiban, mint most, ahogy enyhe sugárhajtással iparkodik felfelé a faluból a kastélyba. Ma végre meglesz. Ma végre megidézheti az elementálját. Elég sok munkája van a kicsikében, szóval nagyon reméli, hogy jól fog sikerülni. Kezében egy papírzacskó csörög, benne valami kavicsszerűen összeütődik minden lépésénél. Abból akarja majd megidézni, az lesz az oltárjának az egyik alkotóeleme
Rohanvást szalad be a kastélyba, onnan pedig nyílegyenesen a keleti szárny felé veszi az irányt. Közben majd hasra esik, úgy szedi a lábát, a távgyaloglók is megirigyelnék a képességeit. Mire felér a második emeletre, már majdnem a padlóra köpi a tüdejét, de csak azért sem áll meg. Megy kifelé a teraszra, ott meg azonnal a régi ismerős, a tűz elemű rész felé veszi az irányt. Ádámot már ott találja, elementálja, Boreia majdnem beleszalad Kivába, az olyan sebességgel érkezik meg a terembe, de az ütközés elmarad, mivel a szélasszony egyszerűen köddé - pontosabban levegővé válik.
- Hopp, bocsánat - kér elnézést zavartan a nőtől némi fejvakarászás kíséretében. -Sziasztok, látom ti már felkészültetek - köszönti végül a párost.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. szeptember 4. 16:42 | Link

Kiva - Előre egy elementálért! o/

- Semmi gond - áll össze újra kicsit távolabb a levegőasszony, majd kíváncsian körülrepüli a lányt. - Remélem, te is készen vagy. Nem lesz olyan egyszerű a dolog, elvégre mégiscsak életed egyik legfontosabb társát igyekszel megidézni, és...
- Gondolom, levezetnéd helyettem a megidézést is... - szól közbe a férfi fáradtan felsóhajtva.
- Hah, nem illik közbeszólni, ha valaki éppen beszél - válaszol szemrehányóan a légelementál, majd fehér füstből jobban látható formát ad a testének, karjait a melle alatt keresztezi.
Erre a tanár csak legyint, és inkább a lányhoz fordul.
- Most még meggondolhatod magad - álsuttogja Ádám Kivának, majd Boreia durcás arca láttán felnevet. - Azt hiszem, eleget sokkoltunk. Térjünk a lényegre, mielőtt tényleg elmegy tőle a kedved. Először is az oltárt kell létrehoznunk. A fő elemed a tűz, ilyenkor általában tábortüzet szoktak használni. Persze nem akármilyent. Fontos lehet például a fa, amit égetsz. Például, ha rózsafát választasz, megeshet, hogy az elementálod is rózsaillatot fog árasztani a későbbiekben. A megidézés körülményei, a gondolatok, amik közben megfogalmazódnak benned, a tudattalan érzések mind, mind hozzáadódnak az elképzeléseidhez.
A férfi elővesz egy zsákot a talárja zsebéből, majd annak a száját kinyitva megmutatja tartalmát a lánynak:
- Ezek mind más fajta fák. Persze nem túl szép dolog arra nevelni egy fát, hogy aztán eltüzeljük, de elementálidézéshez kifejezetten alkalmas lehet olyan faanyag, aminek a növekedését is elemi mágus serkentette. Ha szükséges, ezek közül választhatsz. De ahogy látom, te is hoztál magaddal valamit - int a lány kezében lévő zacskó felé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2015. szeptember 4. 23:19 | Link

Ádám - Az első elementálidézés

Fojtott mosollyal nézi és hallgatja végig a jelenetet, ahogy Ádám és a szélasszony egymással évődnek. Volt már alkalma ezelőtt néhányszor megfigyelni, ahogy a másiknak oda-vissza adogatják a pöttyöst, és igen, néha repkednek érdekes dolgok náluk a levegőben. Egyelőre nem tudja elképzelni, hogy milyen lesz majd a kapcsolata a saját elementáljával, de reméli, hogy hasonlóan mókás.
- Nem tudtok eltántorítani, ne aggódj - vigyorog teli szájjal a tanárra és az alig kivehető nőalakra. Teljesen felkészült már lelkileg erre a napra, nagyon régóta várja már, hogy végre megidézhesse a saját elementálját.
Végignézi és hallgatja, ahogy Ádám megmutogatja a zsákja tartalmát és elmagyarázza, hogy az oltár anyaga sokban befolyásolja majd az elementál későbbi életét. Pont ezért hozott ő is magával valamit, ami jó lehet.
- Igen, gondoltam hozok valamit - mosolyogva kinyitja a papírzacskót, és Ádám felé tartja. Ha a tanár belenéz, néhány nagyobbacska, szénfekete kőszerű dolgot fog találni benne. - Ez arról a vulkánról van, aminél még Madagaszkáron voltunk. Fel tudjuk használni valahogy oltárnak? - pislog rá a férfira és nagyon reméli, hogy nem hiába hozta el onnan a lávát.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. szeptember 5. 11:02 | Link

Kiva - Előre egy elementálért! o/

- Nem is féltem igazán, hogy visszatáncolnál - mosolyodik el a férfi. - Nem hiszem, hogy túl sok dolog lenne, ami megrettent téged.
Nem olyannak ismerte meg a lányt, aki olyan könnyen megijed, és sutba dobja elképzeléseit, terveit. Ráadásul az elementálidézés minden elemi mágus által nagyon vágyott esemény, amire legjobb esetben is három éven át készülnek.
- Oh, ez nagyon jól hangzik. Természetesen fel fogjuk tudni használni. Ha megolvasztod, mint ahogy a szigeten tettük, kifejezetten jó oltár lesz belőle. Persze azzal számolnod kell, hogy ez valamennyire beleivódik majd, mármint, hogy lávában születik. Sajnos az elementálidézés tudománya nem olyan logikus és jól ismert szabályokra épül, hogy meg tudjam mondani előre, hogy milyen hatásai lehetnek, de talán Boreia tud nekünk mondani pár tippet - fordul a szélnőhöz.
- Bezzeg most kell a tanácsom, mi? - morog egy kicsit, aztán már el is felejti duzzogását, izgatottságától vibrálni kezd körülötte a levegő. - Hm... Hadd gondolkozzak! Kihathat például a lángai erejére, főként a hőjére, vagyis megeshet, hogy képes lesz forróbb lángokat létrehozni, mint te. Ha adsz neki olyan személyiségjegyet, ami kapcsolódik a hirtelen haragúsághoz vagy a forrófejűséghez, előfordulhat, hogy ezek átbillenek a negatívabb irányba, és akár agresszív is lehet a lény. Persze ez nem biztos, és lehet rajta finomítani. Ha majd megismeritek egymást, alakulhat még a dolog. Hm... esetleg előfordulhat, hogy, ha lávát eszik, visszanyeri az erejét. Vagy, hogy működő vulkánok közelében erősebb. De ugyebár nem lehet megjósolni, hogy ezek közül mi jön be a végén. Az is lehet, hogy semmi különösebben észlelhető változás nem lesz, hiszen nem valószínű, hogy sokat járnál vulkánok közelébe.
- Köszönjük - bólint a férfi a nő felé, majd Kivához fordul. - Akár el is kezdheted. Azt azonban tudnod kell, hogy én ma néző vagyok. Sem az oltár elkészítésében, sem a megidézésben nem segíthetek, maximum a tanácsaimmal vagy utasításaimmal.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2015. szeptember 5. 21:31 | Link

Ádám - Az első elementálidézés

Bőszen mosolyog azon, hogy Ádám úgy gondolja kevés dolog tudja kitéríteni a hitéből. Pedig azért akad szép számmal ilyen dolog. Például a gurkó. Meg ha nincs kávé. Ezek szörnyen ki tudják borítani az agyát.
Figyelmesen, tágra nyílt szemekkel és fülekkel hallgatja végig mind a tanárt, mind az elementált. Gondolta, hogy hatással lehet majd rá, ha izzó lávából idézi meg, de mindenképpen ebből szeretné az első megidézést. Valami minőségit és jót szeretne alkotni, és ezt találta a lehető legalkalmasabb oltáralapanyagnak. Bólogat sűrűn, hogy Ádám ma csak mozizni van itt vele, meg valószínűleg azért, hogy ne gyújtsa magukra az iskolát és lehetőleg ne egy 20 méteres brontosaurust akarjon megidézni.
Miután mindent megbeszéltek, keres a teremben egy láva (de legalább tűz)állónak kinéző helyet, ahol elkezdheti felmelegíteni a kőzetet. Az agya teljesen kiürül, semmi más nem létezik benne, csak a koncentráció és az akarat. Kiszórja a zacskóból a megszilárdult lávát az arra alkalmas helyre és minden idegszálával és mágikus erejével arra fókuszál, hogy minél forróbbra tudja melegíteni. Korántsem rövid és könnyű feladat, még számára sem, aki már évek óta a tűzzel játszik. Mire úgy érzi, hogy elég melegre sikerült hevíteni a lávát és kis híja van csak annak, hogy nem kezd el bugyogni, legalább eltelt egy fél óra, a homlokán meg csak úgy gyöngyözik az izzadtság. Nem lett túl sok olvadt láva, de arra pont elég lesz, hogy életre tudja hívni az elementálját.
A folyékony kőzet felett a szokásosnál is forróbb tüzet tud gerjeszteni, hozzálát, hogy megformázza a testet. Millió meg egyszer megcsinálta már, volt, hogy nem csak órán, de máshol is foglalkozott a dologgal, így minden egyes apró részlet az elméjébe égett. Tudja jól hogy alkotja meg a lábak vonalait, milyen ívben hajlik a háta, milyen magas a marja, hogy épül fel szálanként a sörénye és a farka, milyen a fejének íve. Bár már nagyon sokszor megformázta ezt a vázat, mégis pepecsel most vele, nem akarja elrontani, hiszen ez lesz a végleges forma. Talán a kelleténél egy kicsivel több időt tölt el a test felépítésével, de végül elégedetten szemléli a művet.
Most hozzá kell adja az általa kiválasztott személyiségjegyeket valahogyan. Mivel egy különleges nyelvből választott nevet, így azt az öt szót, amik a személyiség alapját fogják képezni, megtanulta leírni. Tekintetét elszakítja a váztól és maga elé emeli a levegőbe. Szempillantás alatt hoz létre tüzet a semmiből, ami előtte lebeg, majd szép óvatosan írni kezd. Némelyik szó bonyolult és alig tudja hozzá megcsinálni a szótagokat, de némi szenvedés után sikerül kiraknia egymás után kanjikból, japánul a "lojális", "makacs", "emberbarát", "humoros" és "beszédes" szavakat. Amint készen van velük, szépen egyesével, sorjában a vázba helyezi őket.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. szeptember 5. 22:17 | Link

Kiva - Előre egy elementálért! o/

Sokáig tart a lánynak, mire egyedül megolvasztja a kőzetet, de Ádám türelmesen kivárja, közben némán kommunikál az izgága szélelementállal, és figyel arra is, hogy Kiva mennyi energiát használ fel. Nem túl célszerű az előtt kimerülni, hogy a tényleges idézés megkezdődik, bár megtartani az elkészült oltár tüzét és a formát, sokkal fárasztóbb, mint csinálni és gyorsan "túllenni" az egészen.
A férfi érdeklődve figyelni, milyen lény jelenik meg a lány mozdulatai, gondolatai nyomán a lángokból. A formálódó testből gyorsan rájön, hogy valamiféle patás állat lesz, de csak akkor lesz teljesen biztos abban, mit is lát, mikor Kiva elkészül vele. Ádám érdekes választásnak tartja. A lánytól minimum valami szárnyas, repülő lényt képzelt el, de végül is a ló is tökéletesen egybeforrasztja a két elemet, még, ha alapvetően tűzből is van.
Ezek az állatok gyors vágtára képesek, némelyek már-már szárnyalnak. Na, és hát mi is lenne jobb jelkép a levegő szabadságára a lónál?
- Gyönyörű táltos lett - bólint elégedetten a férfi, és hagyja, hogy Boreia elérzékenyülve közelebb bújjon hozzá. Annak ellenére, hogy a szélnőt mindig is furcsa teremtésnek találta, aki könnyen dühbe gurul, de legalább olyan gyorsan zavarba is jön, akinek a nevetése úgy hangzik, mint a szélcsengők játéka, és aki nem átallott korábban hívás nélkül is megjelenni, ha úgy érezte jónak, hogy ellegyezzen gazdája mellől egy-egy túl csinosnak és könnyűvérűnek talált nőt. Mégis, bár sok gondot okoztak egymásnak, az elmúlt húsz évben igazán össze is forrtak. Talán ezért is kellemes most együtt nézni azt, ahogy egy új életre szóló társ megszületik.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2015. szeptember 6. 13:48 | Link

Ádám - Az első elementálidézés
Az elkészült mestermű

Ádám szavaira kicsit kizökken a transzból, amit az idézés okoz neki, és szélesen mosolyogva hátranéz a férfira, így mondva némán köszönetet. Ha már így tudomást szerzett magáról egy kissé, meg is törli a homlokát a kézfejével, hogy ne folyjon az izzadtsága a szemébe. Nincs már olyan sok hátra, tudja jól, de minden erejére szüksége van, hogy izzásban tartsa a lávát, illetve hogy a test formáját fenn tudja tartani.
Most, hogy a személyiségjegyeket hozzáadta a vázhoz, következhet a képességek elsorolása. Ez már a megidézés könnyebb szakasza Kiva szerint. Csak nem baj, ha egy kicsit iparkodik, mielőtt teljesen leszívja az erejét az oltár és a test megtartása. Szóval nekiáll hangosan elsorolni a képességeket, amiket szeretne, ha az elementálja a magáénak tudhatna.
- Teleportálás. Ellökés. Gondolatolvasás. Beszéd. Átlagon felüli teherbírás - minden egyes képességnek megvan a maga miértje, hogy miért szeretné, ha az elementál tudná. A repülést furcsa módon nem válogatta be a nyerő ötösbe, pedig sokáig gondolkodott rajta, hogy beleépítse-e, de végül úgy döntött, hogy lehet vannak ennél fontosabb dolgok is, ami Kiva agyánál igencsak furcsa paradoxon.
Azzal, hogy elsorolta a képességeket, kvázi már csak egyetlen dolga maradt: hogy nevén szólítsa a szén fekete lángokból felépülő mént, és ezzel egy életre szóló társra tegyen szert. Nincs más hátra tehát, mint előre. Nem túl hangosan, de határozottan ejti ki a nevet, ami ettől a pillanattól fogva varázsszóként funkcionál.
- Fudo!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©

Oldalak: « 1 2 ... 9 10 [11] 12 13 ... 17 18 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Keleti szárnyMásodik emelet