33. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkÁlmodói tudnivalók
Téma és fórumhasználati etikett - Dwayne Warren hozzászólásai (1 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1618
Összes hsz: 3655
Szerepjátékos etikett
Írta: 2015. július 20. 17:57
| Link

Szerepjátékos etikett


Szupererő, szuperagy
A karaktered a legtöbb esetben gyermek, és általában nem rendelkezik Dumbledore varázserejével. Mindenki igyekszik a legjobbat kihozni a karakteréből, ám a jó játékos a realitás talaján marad. A tökéletes külsejű, hibátlan modorú, különösen tehetséges és emberfeletti fizikummal rendelkező karakterek unalmasak, bosszantóak lehetnek. Engedd el a fantáziád, és ne félj emberi gyengeségeket, hibákat adni a karakterednek!

Kiforratlan jellem
Nem csak fizikailag, ám jellemileg is alkalmazkodj a karaktered életkorához! Bármennyire lehet bátor a karaktered, egyedül az erdő mélyén egy tizennégy éves gyerek természetesen fél. Színesítsd hát az érzelmeit! Gyermekkorban szintén nem valószínű, hogy máris ősi ellenségeket szereztél magadnak.

A Megmásíthatatlan Múlt
Tegnap még halott volt mindkét szülőm. Ma már nem. Tegnap azt játszottam, vannak testvéreim, ma már egyke vagyok, a szülőországom pedig állandóan változik. Ha egy mód van rá, kerüld az ilyesmit. A karakter megalkotásánál gondold végig a legalapvetőbb adatokat, a játék során pedig tartsd ahhoz magad!

Hé, az az én karakterem!
Gyakori hiba a kezdő szerepjátékosoknál, hogy a történet továbbvitele érdekében olyan szavakat adnak játszótársuk szájába, olyan cselekedeteket végeztetnek el vele, amit a másik önszántából nem tett volna meg. Figyelj arra, hogy te csak a te karaktered és a kettőtök környezete (festmények, házimanók, arra szaladó ismeretlen diáktárs, betoppanó tanár, enyhe időjárás-változás) felett "uralkodhatsz". Ne írd meg, mit tett a játszótársad, amit előtted ő le nem írt, kivéve, ha ő előzetesen (például bagolyban) erre engedélyt adott neked!
Ha a másik megkér, hogy ne irányítsd a karakterét - mert ezt a cselekedetet Így hívják -, kérj tőle elnézést, és javítsd ki a hibát, ha kéri!

Szabad történetvezetés
Amikor játszani kezd, szinte mindenki elképzeli annak a kimenetelét és, hogy mi fog történni, ám a játékostárs egy-egy megmozdulása könnyen más mederbe terelheti az eseményeket. A jó játékosból nem válthat ki megütközést, ha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy előre kitalálta, hanem alkalmazkodik az új helyzethez.

Ha megtörtént - hát megtörtént!
Megeshet, hogy a játék során veszélyes, vagy ne adj' Isten, kínos helyzetbe sodrod a karakteredet. Ez a játék természetes velejárója, fogadd és tűrd becsülettel, utólag pedig semmiképp se hozd a játékostársad kellemetlen helyzetbe azzal, hogy a játékot utólag módosítod, hogy a karakterednek előnyösebb legyen. Ha kiugrottál a kamion elé, már nem lehet visszacsinálni - amit egyszer a játékban leírtál, az bizony megtörtént.

A Mesélő
Az oldalon él egy különleges karakter, a Mesélő. Neki az a feladata, hogy a kalandra vágyókat fordulatos mesébe csöppentse, vagy váratlan izgalmat csempésszen egy-egy már futó játékba. Ha a Mesélő megjelenik a játékodban (akár kérésre, akár magától), a hozzászólásait köteles vagy figyelembe venni és reagálni rájuk.
A Mesélő meséi érdekesek, szórakoztatóak szoktak lenni, de ha te épp nem szeretnéd, hogy váratlanul meglepjen téged a játékodban, mert te és társad magatok akarjátok szőni a szálakat, a játék első hozzászólásának fejlécében elhelyezett [zárt] jelöléssel jelezhetitek neki, hogy nélküle is boldogultok. Ezt azonban az alábbi témákban nem tehetitek meg:
  • Kínzókamra
  • Kísértetház
  • Bogolyfalvi Hivatal
  • Magyar Mágiaügyi Minisztérium
  • Erdő mélye

Ha azonban külön szeretnéd a Mesélőt felbukkanását, mert szükséged van rá valami fontos életesemény kijátszásában vagy egyszerűen hiányolod a játékaidból, írj neki baglyot! A mesélő nem arra való, hogy kérésre teljesen kiszámított pályán futó NJK-t játsszon ki (pap az esküvőn esete), de szívesen beszáll bármilyen ötletbe, hogy izgalmassá tegye a játékod. Ha tehát konkrét dologban kéred a segítségét, vagy csak szeretnéd rábízni magad valahol, keresd nyugodtan.

Kieg.: A zárt játék jelzése kizárólag a mesélőkre vonatkozik, így a csínytevéses, szabályszegéses játékokba tanár és prefektus ezentúl is bármikor megjelenhet!

Tanulóvezetőket ledudálni az útról nem szabad!
Látod, hogy tegnap regisztrált és látod, hogy játszani szeretne, ez egyelőre azonban még döcögősen megy. A jó játékos nem űz gúnyt a kezdőkből, sem a szerepjátékban, sem pedig álmodói szinten, hanem példát mutat és gyámolítja őket! Ne felejtsd el, te is voltál kezdő valamikor, akkor pedig nagyon jól esett a tapasztaltabbak segítsége. Játssz velük és lásd el őket jó tanácsokkal!

Utoljára módosította:Weiler Dante, 2020. március 30. 17:31

ISTP-T: a virtuóz
Téma és fórumhasználati etikett - Dwayne Warren hozzászólásai (1 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumSzabályok és információkÁlmodói tudnivalók