31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Megjelent az Edictum legújabb száma!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet
Társalgó - Rozsos Annamária hozzászólásai (19 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2014. december 17. 22:11 | Link

Laura Caradi


Már majdnem otthonos mozdulattal nyit be a társalgóba. Az elmúlt hetek alatt összeszedte magát, túltette magát a rosszkedvén, a honvágyon, az egyedüllét terhén, és fogta magát, és úgy döntött, hogy megkedveli a kastélyt. Mert igen, egy részről ez egy kastély (azok a romantikus álmok ugye, meg a néhanapján megejtett látogatások valamelyik volt nemesi család kúriájában mindig a valóságostól messze emelte a kastély fogalmát, és ő most ilyenben lakik, érted, egy igazi kastélyban, mint egy hercegkisasszony),másrészről meg egy kastély (azaz hideg, rettenetesen nagy, és csak elvétett helyeken sikerül emberivé, ne adj' Isten, barátságossá tenni). Kényelmes és otthonos helyek utáni kutatását persze a ház klubhelyiségével kezdte, talált még egy pár ilyen helyet, és hosszabb időre megállapodott a társalgó mellett, aminek több előnye is van. Nagy, azaz van hely arra, hogy emberek között legyen, de nem emberekkel; a másodikon van, és a lány, maga se tudja, miért, de vonzódik az emeletek iránt, mondjuk az ötödik szint magasságáig; meleg, ami egy ilyen helyen nagy érték; barátságos és ugyan kicsit túlzsúfolt és kicsit érződik rajta, hogy ő most barátságos akar lenni, érzed, érezd magad kényelemben, mint mondjuk egy sznob pesti teaházban csinálják, de itt valahogy működik a dolog. Tényleg kellemes ide jönni.

Szóval akkor benyit, mosolygással meg bólintgatásokkal nagyvonalúan üdvözöl egyszerre mindenit, ami azt jelenti, hogy senkit se külön, választ valami innivalót (még mindig kényelmetlen neki ez a luxus, hogy nem muszáj fáradoznia ételért-italért, ami egyrészt jó, másrészt meg annak is meg van a maga varázsa), és keres valami ülőhelyet magának. Nem mintha ne lenne bőven üres, de ma enyhe szocializálódási kedve támadt, úgyhogy mikor odaért a kiszemelt fotelhoz, ami mellett valaki éppen fonja a haját, odaszól kis kedvesen, nem tolakodóan és kellemesen nemtörődöm módra - azaz nagyjából olyan elegyben, hogy a másik ne érezze magát kellemetlenül, és ne tartsa ezt zavarásnak, ha lehet,hanem csak egy szimpla, jelentéktelen szívességnek -, hogy

 - Hozzak neked valamit?
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2014. december 29. 09:58 | Link

Laura Caradi


Húha. Nagyon hálás, annak, akinek tartozik vele, hogy magyarul nem beszélő külföldiekkel ritkán hozta össze a sors. Mert nem csak azért, mert ők nem beszéltek magyarul, hanem mert, közmondásos módra, a helybeli magyarok se nagyon beszélnek külföldiül. És hellyel-közel alkalmazzák is a híres megoldást, miszerint ha hangosan és tagoltan elmagyarázod szegény külföldinek magyarul, akkor majd megérti. Ez többnyire úgy szokott végződni, hogy mindenki mosolyog - naagyon kedvesek vagytok - és dolgavégezetlenül elmegy - barmok, még beszélni se tudnak.

Annamária ilyen alkalmakkor úgy tesz, mintha ott se lenne. Egyrészt az az ő dolguk, oldják meg ők, ugye, másrészt meg, a falubeli idősebbek szerint ő már a tudósabb - értsd: nem teljesen ostoba, életművész, iskolából kiugró - generáció része, akiről az emberek azt hiszik, hogy beszél legalább egy kicsit legalább egy idegen nyelven. A lány értékeli a bizalmukat, de ezzel bátorkodik nem egyet érteni. Elméletileg, elméletben, ő nem teljesít rosszul az iskolában, de a gyakorlati rész vagy nem megy annyira, vagy, kivált nyelvek esetében, egyszerűen nem létezik. Olyan, hogy beszéljenek az iskolában németül vagy angolul, nincs. Pont.

Szóval meglepődik és meg is ijed, amikor beszélgetőtársa - hát, ez a kifejezés jelen esetben érdekes lesz - olaszul szól hozzá. Gondolja ő, mit ért ő hozzá. Neki az olasz annyit jelent, hogy dallamos, gyors, és fogalma sincs, mit kezdjen vele. Írásban még kibogoz belőle valamit, de beszédben..

 - Yes, I guess.. - nevet fel idegesen, mert puff neki, akkor most kommunikálj. El lehet mondjuk szaladni, vagy életuntan otthagyni szegény külföldit - látott ő már otthon mindkettőre példát -, de ő kezdte. - Do you want me to get you to drink? - miafene. Ilyen mondatok után szépen ízekre szokta szedni az elmondottakat, többnyire ezer hibát talál benne, és befejező - a kommunikációt is befejező - lépésként mélységesen elszégyelli magát. De még mindig ő kezdte. Úgyhogy kicsit megkésett illusztrálásként mímel valami ivásfélét, és bátortalanul dadogja, hogy - Tea, hot chocolate, anything maybe? - or do you want me to leave quickly and without a trace, teszi hozzá magában.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2015. március 1. 21:39 | Link

Állia Szipenni

Na, tessék. Így jár, aki nem okos, hajlamos begörcsölni, hajlamos mismásolni, de főleg nem okos. Hát akkor korrepetálást kell kérnie. És kapnia is. Olyantól, aki maga se jólelkűségből gondolt arra, hogy segít neki. Hogy mi lesz ebből, az majdnem biztosra megjósolható: kevés érdemi haszon és annál több nyüglődés.

Nem csoda, hogy a navinés se túl lelkesen lép be az ajtón. Bocs, hogy késtem, nem akartam jönni. Jó, tényleg sajnálja a késést, nem direkt volt és a korrepetítor számára se könnyíti meg a helyzetet, de az idő kifolyik a keze közül, és inkább mosott fogat kétszer, mint elindult volna, na.

 - Szia, ne haragudj, hogy késtem. - adatik tudtára minden jelenlévőnek, hogy akkor itt van végre. Nyá, a pokolba kívánja ezt az egészet, mert nyűg és mert szégyen és mert hülye, de mivel a másik is akar lenni mindenhol máshol, mint itt, ezen talán túlléphetnek.

Ugye, milyen naiv egy személet. Ki fogják csinálni egymást lassúsággal, türelmetlenséggel, morgással, és hangos könyvlapozgatással.

 - Akkor hol is kezdjük? - néz várakozóan a másikra, miután kényelembe helyezte magát, előkészített mindent és felkészítette magát egy pocsék és idegőrlő másfél órára. Jó esetben annyira, ugye.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2015. március 3. 20:45 | Link

Állia Szipenni

Aztarohadt, azt mind? Ne már, most komolyan, ránéz a könyvekre, és fáradt lesz előre. Ránéz a lányra, és ideges és csalódott. Ó, gyerekek, hát ez így érdekes lesz.

 - Öhm.. kezdjük nagyon alap átváltoztatástannal, jó? - hogy miért? Mert azt tudja. Háhá. Na jó, volt a könyvtárban, és szépen, alaposan átnézte az elsős könyvét, meg még egy párat hozzá. A részleteket érti, viszont össze még nem álltak a dolgok, és ugye úgy nehéz lesz nem hogy vizsgázni, hanem rátanulni még a következő években. És akkor ez csak az elmélet volt, a gyakorlat.. ő mugli helyről jött, és volt már pálca a kezében korábban is, itt meg jónéhányszor, de mégis. Akárhányszor ránéz szegény pálcikára, muszáj visszafognia magát, mert ez gyújtósnak is kevés, ezzel varázsoljak? Ezzel változtassak át dolgokat? Előbb töröm el véletlenül, minthogy jussak vele valamire. Az átváltoztatástan elmélete meg szimplán röhejes. Egy komolyan vett mese, gondolja akkor, amikor felülkerekedik benne a mugli fele, és megkörnyékezi a megőrülés, mert olyankor a varázsvilág röhejesen szürreális helynek tűnik.

 - Neked biztos nagyon megy. - hm, akkor ez most hízelgés volt, vágyakozás, hogy ha neki is jól menne, vagy beszólás, hogy biztos jó vagy a tárgyból, ha egyszer ide küldtek hülyéket korrepetálni. Hát ezt döntse el a rellonos.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2015. március 5. 19:20 | Link

Állia Szipenni

 - Nekem mindegy. - von vállat, mert tényleg mindegy neki. Egyik se megy. Na meg persze, ezzel a határozatlansággal még inkább felidegesítheti a másikat - várjál, nem azért van ő itt. Nem, azért, hogy tanuljon. Ugyan már, kit áltat, egyik se a maga öröméből van itt, az első pillanattól kezdve nyilvánvaló volt, hogy itt egymás idegeire mászás lesz korrepetálás helyett.

Ezt a másik demonstrálja is. Szépen ráirányítja a navinésre a pálcáját, amire az megrezzen, de jelen pillanatban nem bánná nagyon, ha indiai futóegérré változtatnák. Akár van olyan, akár nincs. Annak nem kell ilyenekkel veszkődnie, akkor az már gyöngyélet. Hogy esetleg nem futóegeret akarnak belőle csinálni, hanem apró darabokra szétátkozni - hát, végeredményben, ezer darabként se kell átv-t tanulni. Vállalja.

 - Szép volt. - jegyzi meg nyilvánvalóan minden elismerés nélkül. Jó, tényleg ügyes volt, és? Minden halmazállapot-változást örömmel fogadna jelen pillanatban, ha róla van szó; ha meg nem, akkor nem nagyon nyűgözi le a dolog. Inkább érjenek túl az első fejezeten. Igen, az elsőn. Hogy három hét múlva vizsga? Hát ez az.

 - Legyen a gyakorlat inkább. - válaszolja egyhangúan, persze miután alkalmi tanítója már leült és kinyitotta a könyvet. Mondjuk,ülve is lehet gyakorolni, de az nem jó, amennyi kedve van hozzá, előbb veri be a könyökét az asztalba, mint változtat át bármit is. Állva erre kisebb az esély. Úgyhogy szépen kinyitja a könyvét, előveszi a pálcáját, és annyi értelemmel néz a lányra, mint az egyszeri kiskutya, aki beütötte a fejét, és azóta egyszerűbb lett, mint a faék. Hát nem sokkal.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2015. március 9. 03:18 | Link

Állia Szipenni

Tölts meg egy poharat vízzel. Hm. Oké, az még megy. Ugye?

De, megy, miután pár másodperc után beugrik végre a varázsige. Rettenet ez a lány. Hétköznap jobban megy a varázslás, már persze akkor, amikor minden kötél szakad, és muszáj használnia a pálcáját. Mivel akkor muszáj, ezért tudja is használni. Egy rosszul teljesítő elsőshöz megfelelően viszont nem túl sok mindent képes vele csinálni. Ő inkább kézzel pakolgat meg mosogat meg öntöz meg ilyesmi. Nehéz dolog a beilleszkedés, pedig már túl vagyunk a jaj, de rossz nekem egy ekkora hodályban-fázison.

 - Aguamenti! - szól és csinálja a pálcamozdulatot és körülbelül három cseppnyi vizet elő is varázsol. Nem a pohárba, szigorúan, de ez most nem direkt volt, szimplán elnézte. Ő már fel se veszi az ügyetlenségét, minden nap előfordul, most is csak feltörli az asztalról a vizet a ruhaujját használva.

És megpróbálja még egyszer. Immáron két csepp víz után apad el a forrás. Valami rettentő töketlen módon néz a lányra, hogy akkor most tessék elmagyarázni, miért nem sikerül. Főleg, hogy időnként össze szokta hozni a bűbájt. Máskor viszont nem, tehát egy alapos rávezetésnek azért tudná hasznát látni.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2015. március 27. 22:07 | Link

Állia Szipenni

 - Öh... fogalmam sincs..? - néz kérdően és meglehetősen sandán a lányra, és persze rögtön ez az első mondat, amit csípőből kimond. Csak utána kezdi el számba venni, mi is a különbség a kettejük varázslata között. Hát, ahogy látja, a kézmozdulata jó. Erre mindig igyekszik ügyelni, mert frászt tud kapni ettől a mágusvilágos abszurditástól, hogy nem mindegy, hogyan mozgatod a faágat a kezedben. Vagy várjál, az az abszurdabb, hogy kimondasz egy szót, és a faágadból víz jön ki? Néha kicsit sírni szeretne, annyira szürreális ez az egész. Most is tudna használni egy kis pityergést, mert ez az este fogcsikorgatóan el lett rontva valahol. De ő képes felnőttként viselkedni, gondolja ő, és a felnőttként való viselkedés azt jelenti, hogy összeszedettek és kiegyensúlyozottak vagyunk, és tudjuk, mit kell tenni. Gondolja ő.

 - Nem, továbbra se tudom. - adja fel nyugodt hangon a hiábavaló próbálkozást, hogy rájöjjön, mit ront el rendszeresen. Ez, kérlek, elmélet és gondolkodást kíván, és attól mentse meg az Isten. Ő a gyakorlat híve. Pontosabban annak a híve, hogy egyszer csak sikerül, csak ne kelljen gondolkodni. Ennek szellemében nagy bátran megpróbálja még egyszer.

 - Aguamenti! - szól, és csuklót forgat, és lám. Nem, tényleg, ezt érdemes megnézni. Először csak csöpög, majd olyan, mint amikor beindul a csap, egyre sűrűbben csöpög, végül csordogál, végül újra csöpög, és ennyi volt. De legalább félig megtelt az a pohár, amit maga elé rakott, ha már az előzőt elhappolták előle. A tekintete szimplán csak annyit mond, hogy hát ez meg mi volt. Ja, meg annyit is, hogy végeredményben ha elmagyaráztad, el is mehetünk, mert máshol azért szívesebben lenne. Esetleg.
Szál megtekintése
Zabos Annus
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2015. április 7. 12:52 | Link

Állia Szipenni
zárás

És akkor egy könyv repül neki. Felháborodottan felkiált, és örül, hogy nem dobol, mert akkor a tanára széket hajigálna felé, mindegy is. Kikéri magának, és éppen kikérné hangosan is, mikor bocsánatot kérnek, és ja, hogy időközben a másik már össze is pakolt? Teljesen meg tudja érteni, ő is menne már.

 - Jó'van. - morogja a könyv becsapódási helyét dörzsölgetve, nem jókedvűen. Arra csak futólag gondol, hogy bosszúból ő szimplán hozzávágja a másikhoz a saját tankönyvét, mert egyrészt esélye sincs, másrészt meg annál hamarabb mehetnek, ha nem csinál teljesen értelmetlen jelenetet. Nagyon durcásan nézve ő is pakolni kezd, és csak futólag pislant fel, mikor elköszönnek tőle. Jó lesz ide a morgás megint, úgyhogy morog valami nem kedveset a bajsza alatt.

 - Elsős. Minek nevekkel vacakolni, mi? - horkan fel aztán az ajtóban megint, mert ennél még a kutyát is szebben szólítják, aztán nagy elánnal becsapja az ajtót maga mögött, és eltrampol a házáig. Hát ez az este pont annyit ért, mintha nullával osztanánk. Teljesen felesleges volt, csak rontott a helyzeten.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. június 25. 22:27 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


Egy nagy köteg papírral fordul be az ajtón ebben a kora délutáni időpontban, tehát amikor még lehetséges egymás szavát hallani a teremben. A sok papír egyrészt a kérdéseit és majd a válaszokat tartalmazza, de főleg azért van, hogy a kis navinés elfoglalt benyomást keltsen bárki szembejövőben. Jó, nem, de bármekkora hamis önbizalmat fel tud használni a szentem, főleg, mert most élőszóban, szemtől szembe kell majd beszélgetnie emberekkel. Nem könnyű a mestertanoncoknak, én mondom. Az, hogy a remélhetőleg számos interjút majd ki is kell elemeznie, paradicsomi állapotnak tűnik jelen pillanatban - majd papírhalmokkal elborítva persze nem így fogja gondolni. De az az előnye meglesz annak is, hogy ott bezzeg senki nem fog rá figyelni és várni a következő kérdésre..

Az alanyok idejéért cserébe aprósüteményt és teát-kávét ígért, egyszerűen azért, mert mi egyebet kínálhatna, amiért nem kell fizetnie. Nyilván, ha egy kis aprót is mellékelne, dúskálhatna a jelentkezőkben, de erre se pénze, se gyomra nincs. Így egy csomó időbe és futkosásba került leszervezni ezt a pár embert is, aki vállalta, hogy megosztja vele a muglik és varázslók közti hasonlóságokról és különbségekről szóló nézeteit - és mivel így sincs meg a kötelező mennyiségű alanya, nem küldhet el senkit. Még leendő férjét és születendő gyermeke apját sem. Mármint, az Edictum szerint, persze - ő ne tudná, mire nem képes egy cikkíró tíz perccel a határidő lejárta előtt? Nem mintha ettől kevésbé kellemetlen lenne ez az egész, érted.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. június 26. 23:13 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


Nézd, ez a kérdéssor iskolapéldája mindazon kiselőadásoknak, amiket az álmodó is lenyomott a bölcsészkaron: elméletileg mind tényleg nagyon érdekes, de hamar rájön az ember lánya, hogy igazából nem szól semmiről és a fülén folyik ki az agya. Kivéve, mikor valami tényleg nagyon jó témát kapott. Na, a mugli viselkedés-elemzés nem kifejezetten érdekes téma. Elméletileg az, de mostanában kezd azon tűnődni, hogy egy ilyen diplomával mégis mi a fészkes fenét fog kezdeni. Valószínűleg belekezd valami durván gyakorlatias szakma tanulásába (és abban se lesz jó).

A fentiek tudatában már előre fészkelődik kicsit, és mikor kedvenc főszerkesztője beállít és levág egy kisebb műsort, erős a késztetés, hogy a kezébe temesse az arcát, és úgy maradjon egy darabig. Ezt meg kell beszélnie a cikk írójával. Legközelebb pletykaínség idején úgy szerepeljen a rovatban, hogy három jól elhelyezett rúgással kipenderítette élete szerelmét a közös riviérai nyaralójukból. Hátha az mondjuk önbeteljesítő pletyka lenne. Mindenesetre most nem vetne meg egy kis erőszakot.

 - Szolgáld ki magad. - mutat széles mozdulattal az asztalka felé, elvégre ki mondta, hogy ő majd szervírozza is a sütit meg a teát. Ő csak felajánlja őket. Nyilván, hiszen a társalgóban amúgy is tartanak ilyesmit, neki semmi dolga nincs velük. - Köszönöm szépen, hogy vállalkoztál az interjúra. - torokköszörülés, papírigazgatás, térdek ideges keresztbevetése, és ha két idegességroham között ráér az alanyra is ránézni, felvont szemöldök, mert most tényleg? - Hadd kezdjem azzal a kérdéssel, hogy szerinted mivel is foglalkozik egy mugli viselkedés-elemző? - hátha valakinek van ötlete. Neki gyanúsan kevés van.

Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. június 27. 22:11 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh

Az arcán még ott van az ideges félmosoly, de ő maga se törődik vele. Összehúzott szemekkel nézi a másikat, aki ilyen pofátlanságokra képes, és aprókat bólint csak úgy magának, hogy igen, tényleg vannak ilyen emberek. Szegény lánykára nem vet két pillantást se - pontosan tudja magáról, hogy ő is ugyanilyen töketlen, és fordított esetben ő is megcsinálta volna a kávét. Puszta jóindulatból és segíteni akarásból. Mert ő navinés.

 - A muglik viselkedését elemző varázslóról van szó nyilván. - pontosít amúgy tök feleslegesen, és csak egy kicsit feszült a hangja. Pontosan az ilyen hozzáállás miatt várta valamennyire ezt a kötelező feladatot. Hét év kastélybeli élet után már elég jól hozzáedződött, hát, sok mindenhez, köztük a masszív ostobasághoz is (ehhez csak tükörbe kell néznie); az olyanhoz is, ami ráadásul még nagy adag üres fennhéjázással is párosul. Elméletileg az ilyen hótbuta, de cserébe őszintén rosszindulatú vélemény színesíti a kis projektét, és nos, ez volt az egyik indoka is, amiért ezt a szakot választotta (a másik az volt, hogy úgy tűnt, itt majd lógázhatja a lábát egész nap. Nem jött be.) Hogy változtatni akar-e ezen a hozzáálláson, vagy megcáfolni, azon nem is gondolkozott még. Korlátolt vagy és ostoba? Akkor csakazértis ezzel foglalkozok, na bumm.

 - Nagyszerű. - jegyzi meg szimplán csak azért, hogy mondjon valamit; még pontosabban, hogy egyebet ne mondjon. Teljesen kizártnak tartja, hogy valaki a 21. században az ilyesmit komolyan gondolja; az arcoskodás az persze előfordulhat. Ha pedig mégis komolyan gondolja, akkor meg tökmindegy. - Mit gondolsz, van létjogosultsága a szakmának? Tanulhat egy mágus egy varázstalantól? - a perverz énje előre is élvezi a várható választ, az az igazság.
Utoljára módosította:Rozsos Annamária, 2018. június 27. 22:13 Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. július 4. 15:26 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


Ő igazából arra számított, hogy kinevetik (ez pipa) vagy esetleg méltatlankodva felhorkantanak, és hosszú, lehetőleg csúnya szavakkal teli szónoklatba kezdenek arról, hogy mennyire felsőbbrendű lény is a varázsló. Úgy nagyjából-egészében ez persze még simán benne van a pakliban, de ez a válasz értelmesebb volt, mint amit a Rellonosok felétől a pletykák alapján elvárna az ember. A kis navinés meghökkent. A kis navinés az előbb teát akart inni (amit ő maga csinálna meg a két kis kacsójával), csak hogy elfoglalja magát a várt ostobaságok alatt, de a tea csak várjon türelemmel.

 - És mitől félne egy varázsló? - teszi fel az evidens kérdést. - Csak nem attól, hogy nem tud mindenben a mágiára támaszkodni, és egy fadarabbal mutogatni, hanem magának kéne kitalálni mindenre a megoldást? - ami persze nem mindig jobb, mint a könnyebb, gyorsabb, egyszerűbb mágia, de legalább egy unatkozó muglinak se jutna eszébe olyan varázslatot faragni, amivel, teszem azt, egy egeret lehet pohárrá változtatni. Már csak azért sem, mert az nem higiénikus.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. július 11. 13:02 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


Feljegyzi a papír sarkába az elektromos szó újabb elferdítését. Ebből egész kis gyűjteménye lesz lassan, és felmerül benne, hogy publikálnia kéne valahol, ahol fizetnének a cikkért. Mármint, mindent megvesznek, ha jó helyen akarod eladni, nem...? Mikor lett ez a kislány ilyen pénzsóvár?

 - Mármint... most mire gondolsz pontosan? - kérdez vissza értetlenül (szokása), és mérsékelt érdeklődéssel. Kicsit úgy tűnik neki, hogy a beszélgetőtársa se hiszi igazán, amit mond, talán ezért is nélkülöznek a válaszai bármiféle konkrétumot. Mint ahogy nincs bennük semmi szenvedélyes vérvédő propaganda sem, ami miatt a lányka kicsit csalódott...? Vagy pont, hogy örül ennek...? Arra készült fel, mikor kedves nagyképű szerkesztőjét megkérte erre, és most itt ülnek, ki teázik, ki meg már nem tudom, mit iszik, és lagymatagon és unottan beszélgetnek valamiről, ami jelen pillanatban egyiküket se érdekli valami nagyon. Most kéne egy érdekes kérdéssel felrázni a hangulatot, de nincs kedve hozzá.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. július 12. 13:44 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh

 - És az olyan nagy baj? - élénkül meg egy kicsit, de nem viszi túlzásba most sem. A beszédhez legalábbis kivette az állát a tenyeréből, de azt még nem vette észre, hogy keresztbe tett lábbal, gyakorlatilag fekszik a székében, mint ahogy az illik is egy halálosan kimerült mestertanonctól ebben a délutáni órában. Mármint, irónia, érted.

Pislog pár laposat, látva, hogy beszélgetőtársa is félig alszik, hiába a benyakalt nagy mennyiségű tea. Elérték az immunitás határát. A kis navinés a provokatív kérdésre továbbra is pislog egy kicsit, majd kelletlenül feltápászkodik - bár továbbra is ocsmány a tartása, nem tehet róla, ő már ilyen elpuhult semmirevaló mai fiatal -, megköszörüli a torkát, és automatikus mozdulattal a csészéjéhez nyúl. Ami üres. Most abba pislog bele, azon tűnődve, hogy megérné-e a fáradtságot egy újabb tea készítése, de hamar arra jut, hogy eh, nem. Szépen visszateszi tehát a csészét az asztalra, visszahanyatlik a székbe, és különösebb érdeklődés nélkül Jonathant kezdi bámulni. Ő van előtte. És homályosan rémlik neki valami, hogy őt kellene most beszéltetnie.

 - Miért vállaltad ezt az interjút? - teszi fel a kérdést, ami igazából érdekelte még húsz perccel ezelőtig, de az érdeklődés most túl nagy energiájába kerülne. Elméletileg nem kizárt, hogy Jonathan szimplán csak rendes volt és segíteni akart a kis navinésnek, de habár a srác nem kifejezetten rosszindulatú, a segítőkészség sem tartozik számtalan erénye közé.

Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. július 13. 23:47 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh

Igen, a kis navinés álmos, de azért nem vak. A beszélgetőpartnere nem hozza az elvárt (sziasztok, előítéletek, hogy s mint?) pofátlan modort, sőt, tök őszintén válaszol (vagy nem. A kis navinés soha nem biztos semmiben, csak abban, amiben nincs igaza. A rosszindulattal járó kétségek is ott vannak a navinés lelkületben.), még ha egy, az interjú szempontjából teljesen érdektelen kérdésre is. De a fene az interjúba, nem az a világ közepe.

 - Azt én is. - mosolyodik el, de nem szélesen, mert az energia, és abból most kevés van. - Akkor legalább figyelnek rám. Jó esetben. - teszi hozzá merengve, nem elhagyva örök társát, a kisebbségi komplexust.

 - De azért köszönöm szépen, tényleg, hogy vállaltad. Nagy segítség, hogy nem kell idegenek után futkorásznom. - mutatja be mizantróp és kényelmes oldalát is, miközben meghitten, elterülve fekszik egy széken. - Még akkor is, ha a téma nem is olyan érdekes, és nem tudok jó kérdéseket feltenni.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. július 22. 14:42 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh


 - Nem, még nem. - nyög fel nehézkesen, mert a srácnak igaza van. Süt a kis navinésről, hogy szíve szerint ennyi lenne az egész, de nyilván fölöslegesen rángatta volna ide mindkettőjüket, ha ennyivel abbahagyná az interjút. Felnyög tehát, feltornássza magát a tespedésből, és nem túl lelkesen elkészít magának egy teát. A másikat eszébe se jut megkérdezni; majd megcsináltatja valaki mással a saját italát.

 - Azt szeretném még megkérdezni.. - kevergeti egyik kézzel a teát, míg a másikkal a papírjai között turkál - hogy milyen módszereket ismersz a mágia pótlására. Biztos jártál már a Kins&Kens-ben, és láttad, hogy ott mugli eszközöket rúnáznak meg, hogy mágikus környezetben is használni lehessen őket, ami megint egy nagyon érdekes kérdés. Azokon kívül mit ismersz még esetleg, amiket a muglik használnak? - kezdi el magyarázni, és bukik bele nagyjából, a kérdés hátterét. Ez a téma megint nagyon érdekes, és ez tényleg, valóban is az. Már csak egy csomó utánajárást igényel a zárkózott és lemaradt navinéstől, hogy olyan szintre hozza fel magát, ahol a kortársai erőfeszítés nélkül vannak. Itt az ideje, mint mágusok közt élő muglinak, akinek erre igazából se szüksége, se igénye nincsen, hogy megismerkedjen az okostelefonok rejtelmeivel.
Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. július 31. 22:10 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh

A kis navinés viszont éppen itta a teáját a válasz közben, ami amúgy is csúnya dolog, mert tiszteletlen. Talán. A fene se tudja; az biztos, hogy most nem volt túl bölcs dolog, mert olyan köhögési rohamot produkál, hogy több se kell. Miközben csorog a könnye és a karfát csapkodja ütemesen, és - főleg - próbál levegőhöz jutni, enyhén hisztérikusan azt ismételgeti magában, hogy "ezt nem hiszem el, ezt nem hiszem el". Most komolyan? Mi volt az, kocsik, amik "gyúlékony folyadékkal mennek"? Ezt prezentálni kéne valami vicclapban. Ha egyszer benzinkútra veti a jó sorsa - feltételezve, hogy valaha is megtanul majd autót vezetni -, majd azzal nyit, hogy kéri teletölteni a tankot gyúlékony folyadékkal. Ez nevetséges. Meg vicces is.

 - Jajistenem. Bocsánat. - motyogja könnyei törölgetése és számos torokköszörülés beiktatása közben, mert idő kell neki, amíg helyrejön a másik után, mi volt az, fémdoboz szárnyakkal, igen. - Ez... nagyon szép. Öhm.. szívesen megismertetlek egyszer ezekkel egy kicsit jobban is, ha akarod. - ő megtesz mindent, hogy ne vigyorogjon, de nem hiszi, hogy el tudná nyomni a fültől-fülig érő széles mosolyát, ami véletlenül sem a srácon csattan.

 - Jó, mondjuk, egy mugliszármazásúnak se könnyű megszokni azt a sok hüly.. fura dolgot, amit itt az iskolában használnak. Én is elvoltam egy ideig ezzel, és folyton összekevertem mindent. Csak furcsa, hogy ennyire nem ismeri egymást a két világ, mint két kontinens teljesen különböző kultúrákkal, aztán itt élnek egymás sarkában. - mereng el hangosan a témán, majd egy határozott korty teával átlép a következő kérdésre.

 - És fel tudsz sorolni olyan dolgokat, eszközöket vagy tevékenységeket, amiket a muglik sokkal egyszerűbben oldanak meg, mint a varázslók?
Utoljára módosította:Rozsos Annamária, 2018. július 31. 22:12 Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. augusztus 2. 17:58 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh

 - Hah! - horkant fel a válasz első felét hallva, és ezt a hangot nehéz leírni szimpla betűkkel. Mert igaz, ami igaz, Jonathannek igaza van: a muglik nagyon ügyesek a környezetszennyezésben. Az önsorsrontáshoz véleménye szerint nem kell feltétlenül varázstalannak lenni, de a válasz első fele talált.

 - Ühümm, igen.. - hümmögi, miközben azzal van elfoglalva, hogy a választ szó szerint lekegyezze. Persze amúgy is törekedni kell a pontosságra, de úgy érzi, valami kétségbeesett nyelvésztanoncnak is segíthet az egyik iskolai feladatában, ha ezeket a megfogalmazásokat eljuttatja neki. Egy rövid esszé mindenképpen kitelne ezekből a zavaros, de nagyon aranyos, fogalom nélküli körülírásokból, amiket az interjúk során hall.

 - Van-e neked mágikus környezetre módosított mugli eszközöd, vagy ismersz-e valakit, akinek van ilyenje? Fel tudod-e sorolni őket? Mióta használod, vagy használja az ismerősöd? Honnan szerezte be, és meg van vagy meg vagy-e elégedve vele? - jön a következő kérdésfolyam olyan hangon, ami nyilvánvalóan jelzi, hogy a kis navinés szerint egy darab nem-mel fogják megválaszolni ezt az összes kérdést. De mit csináljon, meg kell kérdeznie, mert mindeni mástól is megkérdezi; plusz, ki tudja, milyen meglepetéseket tartogat még a főszerkesztő úr. Ma már mutatott párat.
Utoljára módosította:Rozsos Annamária, 2018. augusztus 2. 17:59 Szál megtekintése
Rozsos Annamária
INAKTÍV


Mindenki Glenn Cullenje
offline
RPG hsz: 482
Összes hsz: 763
Írta: 2018. augusztus 4. 21:46 | Link

Jonathan Gerhard Van den Bergh

Azt a választ kapta, amire számított, bár interjúalanya mintha kicsit erőteljesebben tiltakozna, int amint arra számítani lehetett - amire rögtön beindul a kis navinés fantáziája, és elképzeli edictumos társát a legújabb okostelefonnal a kezében, fülhallgató nyilván használatban a nap huszonnégy órájában, valamint a szakáll, a kockás ing és a visszataszító ál-szemüveg sem maradhat el. Ezt ő maga se érti, honnan jött, de mindenesetre nagyon szórakoztató egy mentális kép, el kell ismerje.

 - Értem. - nyugtázza legalább annyira a választ, mint az elszabadult képzeletét, és egy korty tea után rátér a következő kérdésre. - Mindig vannak olyan nagyon elkötelezett varázslók, akik meg akarják ismerni a másik oldalt, és hosszabb-rövidebb időre kiiktatják az életükből a mágiát, hogy megismerjék, milyen lehet mugliként élni. - avagy egy magyarázat a fura emberekre, akikkel lépten-nyomon összefut az ember. Egy másik világból valók, ennyi. Nem, nem földönkívüliek... azok simán életrevalóbbak lennének, mint egy hipszter varázsló. - Mi a véleményed erről? - a kérdés másik felét, ami azt firtatja, hogy a kérdezett kipróbálna-e pár hetet mágia nélkül, feleslegesnek tartja feltenni.
Szál megtekintése
Társalgó - Rozsos Annamária hozzászólásai (19 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyMásodik emelet