34. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet
Könyvtár - Licia Henrietta Lily Wolf hozzászólásai (5 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Licia Henrietta Lily Wolf
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 8
Összes hsz: 12
Írta: 2014. október 18. 15:29 | Link

Lavia Stark

 - Heuréka!
Megtaláltam a könyvtárat. Kész csoda ebben a hatalmas kastélyban, egészen olyan, mint valami labirintus! És én igazán nem régóta vagyok itt.
 - Jó napot kívánok! - köszöntem óvatosan a könyvtárosnak, és elindultam a könyvtár belseje felé. Lassan, halkan haladtam előre, pont úgy, ahogy akkor szoktam, ha idegen helyre kerülök.
Körbepillantottam a polcokon, és feltűnt, hogy szinte csak tudományos szakirodalmat látok, regényeket sehol.
 -Hát ezek csak akkor vesznek könyvet a kezükbe, ha a tanuláshoz kell? – morogtam. Eltelt egy kis idő, mire rájöttem, hogy már megint hangosan gondolkoztam. Hupsz. Sürgősen le kéne szoknom erről.
 - Elnézést...
Tovább sétáltam a polcok között, nézegettem a könyvek gerincét, ismerkedtem a hellyel. Egyszer csak megszólított egy lány, aki nagyjából olyan magas volt, mint én, de idősebbnek tűnt. Csak annyit kérdezett, hogy minden rendben van-e, én mégis örültem, hogy végre szól hozzám valaki.
- Persze, köszönöm. Csak körülnézek, még nagyon ismeretlen nekem ez az egész kastély - válaszoltam a tőlem telhető legmagabizotsabb hangon. Ami nem éppen magas szint. - Itt nincsenek regények? Mindenhol csak a szakirodalom... - mutattam körbe. Ez a lány biztos jobban ismeri a könyvtárat, mint én.
 - Ja, egyébként Licia Wolf vagyok - kaptam észbe, hogy talán be kéne mutatkoznom.
Szál megtekintése
Licia Henrietta Lily Wolf
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 8
Összes hsz: 12
Írta: 2014. október 19. 22:31 | Link

Lavia

A lány kuncogva üdvözölt, majd bemutatkozott, és megnyugtatott, hogy nem olyan nehéz itt eligazodni. Ezt nehezemre esett elhinni, a kastély nekem kifejezetten labirintusszerűnek tűnt, de hát ő tudja. Régebb óta van itt, mint én, ez már biztos, de hogy pontosan mennyivel, az még nem derült ki.
 - Örülök - mondtam, a lány pedig, aki ezek szerint a Lavia névre hallgatott, megfogta a csuklóm, és elkezdett húzni valamerre. Hogy hova, azt nem tudtam megállapítani ennyi egyforma könyvespolc között, de sejtettem, hogy a regények felé.
 - Köszi... Fantasy könyvet keresek - mondtam, és éreztem, hogy kezdek feloldódni. Hamarosan újra a szokásos formámat hozom majd. Nem vagyok az a kifejezett mániákus könyvmoly, de szeretek olvasni, könyvekről pedig bárkivel el tudok beszélgetni. A bunkó alakok nem szoktak könyvtárba menni, ott kedvesen megszólítani valakit meg főleg nem.
 - Nem tudok egy konkrét könyvet, amit el szeretnék olvasni. Mindegy, csak fantasy legyen... - kuncogtam, és követtem Laviát a regények felé.
Szál megtekintése
Licia Henrietta Lily Wolf
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 8
Összes hsz: 12
Írta: 2014. október 21. 19:49 | Link

Lavia Stark

Amíg Lavia elsietett valahová, azt nem mondta el, hogy hová, de végül is az ő dolga. Addig én nekitámaszkodtam az egyik polcnak, és a könyvek gerincét kezdtem nézegetni. Megnyugodva állapítottam meg, hogy végre regények, nem csak a szakkönyvek. Bár gyanítottam, hogy ha valaha el akarok igazodni ebben a mágusvilágban, ahová csak úgy belecsöppentem, akkor azokra is szükségem lesz, meg persze tanuláshoz is kell majd.Arra kaptam fel a fejem, hogy Lavia egy létrán suhan el mellettem. Jé! Ezt mégis hogy...? Ja, hogy kerekei vannak! - esett le, és elnevettem magam. Annyira el van itt minden varázsolva, hogy a teljesen normális dolgokban is varázslatot keresek. Igaz, hogy a gurulós létra nem feltétlenül mindennapi jelenség, de nem is mágia, láttam is már ilyet, ha máshol nem is, a Szépség és a szörnyeteg című mesében.
 - Ez szép volt - kuncogtam. Lavia fejebb mászott a létrán, és valami egészen meglepőt művelt: a kontyából előszedte a varázspálcáját, és lelebegtette a könyveket hozzám. Tényleg kedves tőle, hogy segít, magamtól meg nem találtam volna... Persze még mindig ott a könyvtáros, de azért mégiscsak jobb, ha egy tanuló segít.
 - Hű. Köszönöm - mosolyogtam rá hálásan, és megnéztem őket. A Gyűrűk Urát és az Eragont megtaláltam köztük, ennyi szerintem elég is lesz.
 - Köszönöm, ezt a kettőt kiveszem, a többit meg... Kérlek, lebegtesd így vissza őket a polcra! - kértem.
Szál megtekintése
Licia Henrietta Lily Wolf
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 8
Összes hsz: 12
Írta: 2014. október 29. 17:44 | Link

Lavia

Lavia meghajolt a létrán, aztán visszalebegtette a többi, fölöslegesnek ítélt könyvet a polcra. Levett magának egyet, aztán lemászott. Úgy tűnt, nem ismeri az Eragont és a Gyűrűk Urát. Nem tudom, hogy csinálja, a csapból is a Gyűrűk Ura folyik, amióta megcsinálták belőle a filmet. Az Eragon kevésbé ismert, bár állítólag tartósan megelőzött nem tudom, hogy pontosan hány Harry Potter kötetet a toplistán. Mondjuk, ha Lavia varázslócsaládból származik, nem sárvérű, mint én, akkor nem nyilatkozhatok, fogalmam sincs, hogy a varázslók mit olvasnak.
 - Olvastam, az Eragon az egyik kedvenc könyvem, csak a végét nem szeretem. A Gyűrűk Urát meg még kisebb koromban olvastam, ezért nem tetszett, untam. Most megpróbálom még egyszer, mindenki azt mondta, hogy nagyon jó, csak túl kicsi voltam hozzá. Nem hallottál még róluk? - kérdeztem, és követtem Laviát a könyvtáros asztala felé. Kölcsönöztem már ki könyvtárból könyvet, de ez itt a varázslók világa. Ismeretlen.
Szál megtekintése
Licia Henrietta Lily Wolf
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 8
Összes hsz: 12
Írta: 2014. október 30. 22:25 | Link

Lavia Stark

Lavia nyomában elsétáltam a könyvtáros asztaláig, és kikölcsönöztük a könyveket, pontosabban Lavia kölcsönzött, én meg bámultam, mint borjú az új kapura.
 - Igen, az Eragon nagyon jó könyv, csak ajánlani tudom. Hamar visszahozom. A Gyűrűk Urát minden... Öhm, hogy is mondjátok... Mugli ismeri, csak azért lepődtem meg.
Nem hiszi, hogy elolvasom három hét alatt... Hát, akkor nem ismer még. Nem tudom, mennyi időm lesz itt a tanulás mellett, de számítógép, telefon és internet híján egyelőre az olvasás maradt az egyetlen szabadidős elfoglaltságom. A rajzoláshoz nyugalom kell, amit az elkövetkező pár évben minden bizonnyal nélkülözni fogok. Egyáltalán, milyen világ az, ahol nincsenek elektromos kütyük?! Ahol a gyerekek a suliból hazaérve nem ülnek le a gép elé?! Ezt még meg kell szoknom, még ha nem is vagyok igazi kocka.
 - Nem hiszed? Fogadjunk? - nevettem el magam, de nem vártam választ. A könyvtár ajtaja felé indultam.
 - Köszönöm a segítséget! Szia! - intettem Laviának, aztán a könyvtárosra pillantottam. - Viszontlátásra! - És kiléptem az ajtón.
Szál megtekintése
Könyvtár - Licia Henrietta Lily Wolf hozzászólásai (5 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Nyugati szárnyElső emelet