33. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalva

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Holló Albert
Tanár


hoppanálás oktató
offline
RPG hsz: 93
Összes hsz: 110
Írta: 2022. június 4. 11:21 | Link

Bogolyfalva kezdetben egy utcás település volt, ám, ahogy az iskolából évről évre többen ballagtak el, elköltözni azonban nem akartak, így szükségessé nyílt, hogy újabb és újabb utcák nyíljanak. A Macskabagoly utczát követte a Holdfény, majd a Tündérmanó, legvégén a Mennydörgővel. Minden utca hasonlít és mégis mindegyik más, mindegyiknek megvan a jellegzetessége. Mindegyiket más miatt szeretjük, vagy mindegyiken más miatt bosszankodunk.

Macskabagoly utcza
A Macskabagoly a nagy első, ahol macskaköveken lépkedhetünk, a telkek mérete egyforma, az utcakép a legrendezettebb. Zömében itt laknak azok, akik a város alapítóinak leszármazottai, vagy, ha már el is költöztek, egy-egy emléktáblán a múlt egy szelete velünk marad, jellemzően a házak falán. Az itteni lakóközösség a legcsendesebb, a porták a legrendezettebbek. A lakók jól ismerik egymást, összetartó közösségről beszélhetünk, akiken finoman érződik, hogy a legrégebbi utcában élés egyfajta különleges köteléket is köréjük von. Az utca mögötti szakasz már az erdő széle, a legtöbb birtok szinte az első fánál ér véget, azonban a falusias életre jellemzően nem igazán jelennek meg megerősített kerítések, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek riasztó bűbájok.

Holdfény utca
A második utca átmenet a hagyományos és a modern között. Ahogy a fiatalok, akiknek felmenői nem itt éltek, elkezdtek beköltözni, magukkal hozták a modernebb formákat és épületeket. Azonban itt még megtalálhatóak olyan épületek is, melyek az első utcára emlékeztetnek. Mint minden utcának, ennek is megvan a maga különlegessége, mely, ahogy a neve is sejteti, éjjel bukkan elő. A csillagok ebben az utcában látszanak a legtisztábban, mintha az ember nem is ugyanazon a településen sétálna, emellett, ha szerelmesek sétálnak itt sötétedés után, balról a hatodik lámpaoszlop fénye sejtelmes fénybe burkolózik, megadva a meghittséget. A bűbáj a rejtett érzelmekre is hat, így a titok azok előtt is felfedődhet, akik nem is sejtik, hogy a másiknak gyengéd érzései vannak. Sokak helyzetét könnyítette meg egy séta errefelé, de még többen éreztek a váratlan kinyilvánítás miatt kellemetlenséget. A Holdfény utca vége a vasútállomás előtti kis térbe torkollik, ám szerencsére, és a bűbájoknak hála, az utolsó lakókat egyáltalán nem zavarja az állomás zaja.

Tündérmanó utca
A harmadik utcát a legromantikusabb utcának is nevezik, kora tavasztól késő őszig a legcsodálatosabb színekben pompáznak a rózsák az utca két oldalán. Megbűvöltségüknek köszönhetően, tüskéik nem szúrnak, ám ha valaki nem jó szándékkal szed belőlük - például, hogy kedvesét megajándékozza - kezét förtelmesen bűzös léve locsolja meg, melyet napokig kell elviselnie. A szag hamar elillan, de a tudatból nehezen távozik, ennek oka, hogy a bűnös napokkal később is érzi. Itt már határozottan sík a terep, viszont maga az út nem olyan széles, az egymással szemben élők könnyen átlátnak egymáshoz, és megbűvölt járművekkel is csak óvatosan lehet haladni. A szűk utca a térről kiindulva egészen a temetőig vezet el minket, amit az utolsó házakat követően, balra fordulva érhetünk el.

Mennydörgő utca
A legújabb utcában találhatóak a legnagyobb telkek is, érezhető, ahogy a modernitás mindent átjár. Kevés telket vásároltak még meg, vagy, ha már el is adták, még nem kezdték meg az építkezést, így olyan, mintha egy rövidebb utca lenne, mint a többi, de ez egyáltalán nem így van. A leterített aszfalt még sima, az épületek vagy nagyon újszerűek, vagy nagyon különlegesek. Annak ellenére, hogy ebből az utcából a legkönnyebb elérni a tavacskát, nem jellemző, hogy az emberek sűrűn átsétálnának rajta, még mindig inkább a Tündérmanó felől közelítik meg. Egészen pontosan innen a csónakház van a legközelebb, és a családok inkább a nagy zöld részt részesítik előnyben, ami éppen a másik oldalon van. Az utca különlegességét az a csend és béke alkotja, ami átjárja az embert, ha belép erre a területre. Mintha lenne valami, ami extra nyugalmat ad azoknak, akik vágynak a békére. A régi feljegyzések szerint egykor egy ritka mágikus növény borította ezt a vidéket, mely régen kipusztult, ám nem kizárt, hogy nem teljesen történt ez.

Daróczy Elizabet munkája
Hozzászólásai ebben a témában
Somogyi Ervin Dominik
Mestertanonc Rellon (H), Másodikos mestertanonc


ohgod
offline
RPG hsz: 60
Összes hsz: 67
Írta: 2022. június 6. 20:53 | Link


Ervint nem olyan fából faragták, hogy meghátráljon egy kis semmiség miatt. Éppen ezért, bár tudja, hogy sokat kell még tanulnia és valószínűleg nem ő a legtökéletesebb választás úgy nagyjából bármire... Elhatározza, hogy férfi lesz és a sarkára áll. Éppen a Mennydörgő utcában ácsorog a társaslakás előtt, ahol Császár pórázon ücsörög mellette. A rellonos egy laza mozdulattal megszabadítja kedvencét eme kötöttségtől, ám a rekkenő hőségnek köszönhetően az állatnak esze ágában sincs megmozdulni. Szemöldökei összeszaladnak a tétlenség láttán és lopva a házra pillant. Az a helyzet, hogy fel kéne hívnia magukra a figyelmet, de Császár túlzottan indiszponált ahhoz, hogy megőrüljön, vagy tudja fene.
- Gyerünk Császár, ne hagyj cserben, legyél nem normális, ahogy mindig - a kutya lustán emeli meg fejét és néz gazdájára, szinte pofájára írva az üzenettel: untatsz, hagyjál már. Ervin tapsol kettőt, de ezzel csak azt éri el, hogy a corgi inkább lefekszik egy fácska árnyékában. - Hát ez nem lehet igaz... egyszer kéne úgy viselkedned, ahogy nem lehet, ilyenkor bezzeg mintakutya vagy... - zsörtölődve sétál oda hozzá és előhúzza farzsebéből társa kedvenc jutalomfalatját. Ő persze csak néz, de füle botját sem mozdítja, ellenben most már liheg: nem állatnak való ez az időjárás. - Merlin szerelmére, csinálj már valamit - bosszúsan szidja le a kutyát, hogy aztán megpillantsa az utcára kilépő Rebekát. Hát ennyit arról, hogy a lány egyből beleszeret, mert olyan édesek Császárral.
Ha hazaérünk, kolbászt csinálok belőled, addig éljek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Vitéz Rebeka
Bogolyfalvi lakos, Animágus, Független boszorkány


Lakóbalfal
offline
RPG hsz: 287
Összes hsz: 1033
Írta: 2022. június 7. 08:43 | Link

Ervin

Állandóan elfelejt valamit, ha boltba indul. Vagy nem visz magával elég pénzt, vagy a szatyra marad otthon, vagy épp csak azt felejti el megvenni, amiért eredetileg elindult. Hiába igyekszik valami rendszert alkotni, hogy megszűnjön ez a rémes állapot, nem válik be egyetlen ismert módszer sem. Így hát marad az, hogy rohangál egy-egy elfelejtett hozzávaló után, és megpróbálja valahogy megoldani a saját maga által szült kínos helyzeteket.
Most épp úgy járt, hogy elfelejtett tojást venni. Tojás nélkül meg nem háztartás a háztartás, hát arra bármikor nagy és égető szüksége lehet. Természetesen nem akkor jutott eszébe, hogy valami ki ment a fejéből, mikor kilépett a kereskedésből, vagy esetleg útban hazafelé, nem. Hazament, kipakolt, átvette a kedvenc otthoni hempergős gönceit, és elnyúlt a kanapén a legújabb kedvenc sorozata mellett, mikor mint derült égből villámcsapás érkezett a felismerés.
Természetesen ez a probléma nem hanyagolható, leginkább most, rögtön, azonnal meg kellett oldania, így hát fogta magát, és úgy ahogy volt, a kedvenc otthoni melegítőjében, kinyúlt pólóban, koncos konttyal lebattyogott a lépcsőn azzal a szent elhatározással, hogy bevégzi küldetését.
Mióta animágiát tanul, komolyan úgy érzi, hogy kiélesedtek az ösztönei az állatokra. Nem mintha előtte nem vett volna észre minden az utcán felbukkanó kutyát és macskát, de mostanában még a gyerekradarjánál is érzékenyebb lett a kutyaszenzora. Ezért történhet meg az, hogy bár tökéletesen az ellentétes irányba kellene haladnia, arra fordítja fejét, amerre Császár lustálkodik. - Ervin? - ismeri fel közelebb lépkedve a gazdát is, majd választ sem várva leguggol a corgi mellé. Itt az ideje megszeretgetni. - Nem bánt, ugye? - Igazából nem fél, de nem szeretné stresszes helyzetbe hozni sem az állatot, sem a kutyát azzal, hogy valami olyat tesz, amit Császár esetleg nem vesz jó néven.
Utoljára módosította:Vitéz Rebeka, 2022. június 7. 17:22 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somogyi Ervin Dominik
Mestertanonc Rellon (H), Másodikos mestertanonc


ohgod
offline
RPG hsz: 60
Összes hsz: 67
Írta: 2022. június 7. 13:13 | Link


Ha nem lenne ciki, fix, hogy toporzékolni kezdene Császár felett, de amilyen az ő formája, a vörös ezer százalék, hogy akkor libbenne ki a ház ajtaján és azt a kevés esélyt is végleg bukná, amit esetleg a jövő nyomokban tartalmazhat. Lemondóan felsóhajt és megcsóválja fejét, ekkor nyílik az ajtó és kilép rajta Rebeka. Ervin pislog kettőt és bárgyú mosolyt varázsol arcára - igazság szerint valami sármos, hódító görbének szánja, de az emberek iszonyat hülyén tudnak viselkedni, ha olyanok közelébe kerülnek, akiknek imponálni akarnak.
- Teljes életnagyságban - biccent egyet a kérdésre és, bár nem vár hatalmas ölelést, puszilkodást és üdvözlőrituálét, kicsit sérti egóját, hogy a semmirekellő, mihaszna házi kedvenc még ily tétlenül is maradéktalanul ellopja a showt.
Ágyelő lesz belőled: gyönyörű, zsemle színű ágyelő.
Figyeli, ahogy a nő leguggol a corgi mellé, aki gondolkodás nélkül oldalára dől, széttárja lábait és kidugja nyelvét. Csináld, te állat, üzeni minden rezdülésével, Ervin pedig csak arra tud gondolni, hogy mekkora ribanc ez a kutya. - Szerintem önmagán kívül senkire sem veszélyes. De önmagára legalább nagyon - unottan pislog társára, aki helytelenítve a hangnemet megemeli fejét és valami nyávogó-morgásszerű hangot ad ki, kifejezve nemtetszését. - Igen, rólad van szó - ekkor már nem tudja megállni, hogy elmosolyodjon, így a kezdeti bódult görbét végre egy őszinte, minden körülmény ellenére szeretetteljes verzió váltja fel. - A neve Császár.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Vitéz Rebeka
Bogolyfalvi lakos, Animágus, Független boszorkány


Lakóbalfal
offline
RPG hsz: 287
Összes hsz: 1033
Írta: 2022. június 7. 18:25 | Link

Ervin

Két dolog van, amire képes ennyire koncentráltan elvinni a figyelmet: gyerekek és kutyák. Főleg a corgik. Komolyan, szerelmes a fajtájukba, legalább húsz velük foglalkozó oldalt követ, ha valamelyik sorozatban feltűnik egy azonnal elolvad. És most itt teljes életnagyságban egy igazi kis zsemleszínű csoda. Nagyjából három másodperc kell hozzá, hogy fülig szerelmes legyen az állatba.
- Önfejű? - édesen kuncog a kutya morgolódását hallva, majd ujjai békítőleg eltűnnek az állat szőrében. Simogatja, gügyög neki, szeretgeti, ha Ervin nem beszélne hozzá, tutira képes lenne másfél-két órát is így ellenni. - Szóval Császár? Valóban nagyon fenséges, illik hozzá. - Igazából mondjuk inkább a cuki vagy a hipercuki jelzőket használná, de van benne valami királyi is. Bár Rebeka valószínűnek tartja, hogy ez inkább nevelés, mintsem természet kérdése. Egészen biztos képes lenne még kiélvezni a dögönyözést, de tudja, hogy a gazdival is illendő lenne foglalkozni egy kicsit, így talpra kászálódik. Elvégre sokkal komfortosabb úgy beszélgetni, ha nem kell közben fölfelé pillantgatva kitörnie a nyakát. - Merre indultatok? - Mert valamerre biztosan indultak, nem keveredhettek csak úgy erre, valahová biztos tartottak, mielőtt Császár úgy döntött, tart egy kis pihenőt.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Somogyi Ervin Dominik
Mestertanonc Rellon (H), Másodikos mestertanonc


ohgod
offline
RPG hsz: 60
Összes hsz: 67
Írta: 2022. június 7. 23:15 | Link


- Csak mint a gazdája - széttárja karjait, hisz ennél jobban le sem írhatná sem a kutyát, sem önmagát. Azért sokat elárul róla, hogy képes volt megbukni a VAV-on csak azért, hogy eltolhassa a pályaválasztást. Elég lett volna kihagynia egy évet, de nem, ő elhatározta, hogy ez egy több, mint remek ötlet, érkezhetnek a tapsok, köszönöm.
Császár teljes mértékben egyetért azzal, hogy létezése fenséges. Átadja magát az élvezeteknek, a hátán vergődik, vonaglik, amikor pedig épp nyakát vagy mellkasát dögönyözik, ha teheti, igyekszik szétnyalni Rebeka kezét. Hát az ilyen törődő kezeknek csók jár, kérem szépen! - Akkor a legfenségesebb, mikor így fetreng - egyetértően bólogat, de a kutya ezúttal rá sem hederít, helyette hasra gördül és nyújtózkodni kezd, farktövét jelzés értékűen a lány felé nyomva, hogy ott azért igazán nagyon jó lenne némi vakarászás, ha nem probléma. A legfelháborítóbb persze az, hogy a vörös figyelmét inkább Ervinre fordítja, ezt ugyanis Császár semmilyen módon nem tudja értelmezni. Mégis hogyan lehetséges ez? Leül és farkát csóválva nézi a lányt, mint valami égi istennőt, miközben gazdája szinte izzadni kezd. Merre indultatok? Hozzád, ki máshoz, felelné, de nem biztos, hogy ez volna a tökéletes válasz.
- Csak úgy sétálgattunk, bár a végső cél a tó lett volna, csak Császár úgy érezte, meg kell pihennie, hosszú ez az út - ha épp cukkolós kedvében lenne, biztos azt mondta volna, hogy a corgi termetes popója túlzottan nagy súlytöbbletet jelent, így kénytelen megállni pihenni. Mégsem kell kimondania, mert az állat pontosan jól érti ezt is, szinte félelmetes, mennyire össze vannak hangolódva. - Na és, Te merre mész? - felvonja szemöldökeit, kezeit zsebre vágja és érdeklődve várja a választ - csak nem elkísérnéd, Ervin fiam? Eközben Császár hátsó lábaira ágaskodik és elkezdi piszkálni Rebekát, hogy hagyja a tojásokat másra, szeretgesse Őt, hát nem látja, hogy a teremtés koronája várja, hogy kényeztessék? Mocskos pórnép.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Vitéz Rebeka
Bogolyfalvi lakos, Animágus, Független boszorkány


Lakóbalfal
offline
RPG hsz: 287
Összes hsz: 1033
Írta: 2022. június 8. 11:10 | Link

Ervin

Mosolyogva csóválja a fejét, hogy az önfejűség bizony nem annyira jó dolog, de igazából ő sem sokkal jobb. Hajlandó őrültségekbe lovalni magát, és akkor azoktól nem szabadul, amíg végig nem viszi. Elképesztően lobbanékony, ami számtalanszor bebizonyosodott már, hogy nem vezet semmi jóhoz.
A cukiságmérője kiakad, úgy olvad el, mint a napon felejtett csokoládé. Fel nem tudja fogni emberi ésszel, hogy lehet valaki, valami ennyire édes. - Bizony, bizony - ért egyet vigyorogva. Hagyja, hogy a keze nyáltengerben ússzon, megszokta. Bár Archie, macskalétéből adódóan nem szokott ilyenekre vetemedni, de elég sok kutya van a környéken, akivel jó barátságot ápol. Általában az ilyen események után szokott a háromlábú terroristája egy fél napot duzzogni, mert érzi ám a rivális állatok szagát rajta, és vérig sértődik, hogy miért nem vele, a kiskedvencével tölti a napot.
- Rémesen hosszú ez az út, igaz? - Igen, pontosan úgy csinál, mintha Császár tökéletesen egyenrangú beszélgetőpartner lenne. - Igazából boltba indultam, de szívesebben kísérlek el benneteket. - Nem dől össze a világ, ha nem ma vesz tojást, hanem holnap. Így legalább kimozdul kicsit otthonról. Ráfér igazából a jó társaság és a friss levegő sem árt meg.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalva