34. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Sólyomfi Helena
INAKTÍV


Ward Nője <3
offline
RPG hsz: 167
Összes hsz: 938
Írta: 2015. november 29. 11:30 | Link

Ig. helyettes bácsi

bocsánat a késésért Rolleyes


Hogy ezzel a kettős képzéssel mennyi macera van. Én nem szoktam hozzá, hogy az ügyeimet magamnak kell intézni, otthon mindig megtették a szülők, de most átélem azt a kálváriát, amit ők, míg minden szükséges holmit összeszedek, mert igen, még ez sem tud eltántorítani attól, amit szeretnék.
Az már csak hab a tortán, hogy Merkovszky bácsihoz is időpontot kell kérni, mintha csak nem is tudom, mi lenne. Persze megteszem, és még Lénának is könyörgök egy sort, hogy nyomtassa ki nekem a szükséges papírokat, mert a munkahelyén van nyomtató... megbűvölve... és akkor egy magamfajta lány, ne kezdje el a fejét fogni.
- Csókolom, tudja mennyire egyszerűbb lenne az élet, ha lenne áram? Komolyan, még csak nem is veszélyes.... csak, ha megráz - gondolkodok el egy kicsit, főleg azon, hogy nem így kéne megkezdeni egy beszélgetést, de aztán vállat vonok. Nem tehetek róla, mindig ki kell mondanom azt, ami a fejemben van.
- Egyébként Helena vagyok, és hoztam papírokat, mert ugye szeretnék a Gorsserliebbe is tanulni, csak hát, a maga beleegyezése is kell hozzá, meg pár cucc... nem értek ehhez - forgatom a szemem, mert még csak nem is hazudok, de a papírok, azok tényleg kellenek, hogy felvételizhessek oda is. Közben az asztalához sétálok, és lerakom a mappát. Gondolom már úgyis hallott arról, hogy valakinek ilyen tervei vannak, talán csak arcot nem tudott a névhez párosítani.
- Itt miért nincs sorszám? Ha időpontot kell kérni, akkor sorszámot is kell húzni, nem? Vagy kell? - kerekedik el a szemem, mert esküszöm, én kint egyetlen olyan bizét se találtam, ami arra utalna, bár... ez a varázsvilág, nem is tudom, mi lenne velem, ha egyszer valami egyszerűen is menne.
- Mert akkor lehet, csúnyán beelőztem valakit - még egy bűnbánó mosolyt is megeresztek, mielőtt úgy döntök, nem kéne tovább fárasztani a bácsit.
- Bocsánat, csak most először csinálok ilyet, és tök izgi az egész - és előbb utóbb talán rá is jön, hogy ez nagy szó, hisz a papírjaim közt fel van tüntetve, hogy fotografikus memóriám is van. Főleg ezért merek ebbe belevágni.
Hozzászólásai ebben a témában

- Na jó, azt hiszem tőled fogok tanulni
- Egy kolonc a nyakamba...

Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2015. december 1. 16:26 | Link

Helena
Semmi gond, nem sietünk sehová. Cheesy

Eddig nem nagyon kellett igazgatóhelyettesi posztjával kapcsolatosan bármi bonyolultabb feladatot megoldania, mert Portnipper professzor mindent kézben tart, és ez így nagyon rendben is van. Bár Ádám végtelenül örült a felkérésnek, és a lehetőségnek, valahányszor szóba került, hogy ő igazgatóhelyettes lett, rángatózni kezdett a szája széle. Csak nehezen tudott ezen alkalmakkor elfojtani egy-egy vigyort, mert tisztában van vele, hogy, ha az emberek ismernék a múltját, ők is kifejezetten mulatságosnak tartanák, hogy a végén pont belőle lett iskola vezetőségi tag. De hát az ember sosem tudhatja, miből lesz a cserebogár.
Az elmúlt hónapokkal ellentétben ma ténylegesen szükség van rá, bár még nem tudja, hogyan is fog kinézni a találkozó. Már eleve időpontot kellett egyeztetnie a lánnyal, mert hát az elméleti órák és a kilenc tanonc gyakorlati órái, plusz a fogadóóráira bejelentkezett diákok mellett elég nehéz egyéb dolgokra is időt szakítani. De persze nem lehetetlen, mert ezt a szót Merkovszky Ádám nem ismeri.
- Ennyi erővel egy muglinak is mondhatnád, hogy mennyivel egyszerűbb lenne az élete, ha tudna varázsolni. Előnyök és hátrányok ugyebár - reagál rögtön a szélvésszerű lányra, aki ezzel akaratlanul be is csempészi magát az igazgatóhelyettes szívébe, elvégre a viharral jól szót tud érteni.
- Rendben, mindjárt átnézem őket - bólint, majd kezébe veszi a papírokkal tömött mappát, és átfut rajtuk a szemével. Amíg olvas, fél füllel továbbra is a lányra figyel, aki láthatóan eldöntötte, hogy szórakoztatni fogja őt azon rövid időintervallumban, amíg egy légtérben tartózkodnak.
- Á, itt nincs sorszám, az győz, aki előbb beér. Az egyszerre érkezőket a folyosón szoktam megfuttatni - válaszol somolyogva, miközben lapoz egyet.
- Na, hát én úgy látom, minden rendben van, már amennyiben normális, hogy egy diák két iskolában is akar tanulni egyszerre. Nem lehet, hogy te egy földönkívüli vagy? - érdeklődik, miközben előkeres az egyik fiókból egy formanyomtatványt, amit aztán nekiáll kitölteni.
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)
Sólyomfi Helena
INAKTÍV


Ward Nője <3
offline
RPG hsz: 167
Összes hsz: 938
Írta: 2015. december 7. 18:46 | Link

Ig. helyettes bácsi


Igazából tök szimpi nekem ez a férfi. Főleg, mert még nem rugdosott ki páros lábbal, holott tudom ám, nehéz velem bírni, már Wardtól is megkaptam. Ő egy hős, nem csak, hogy elvisel, még szeret is velem lógni, lehet nem is hős, hanem inkább kezdő mazochista, na mindegy.
Most viszont tök egyedül jöttem ide, és emiatt tiszta büszke vagyok magamra, most úgy is érzem, nagy lány vagyok már, mert képes vagyok egymagam elintézni a dolgom. Persze, tudom ám, ha megoldható lenne, hogy anyuék csinálják ezt is, simán rájuk tukmálnám, de mivel ez lehetetlen, nekem kell kézben tartanom a dolgaim, és ez csak elsőre tűnik olyan ijesztőnek.
- De akkor lecsuknának, szóval azért nem ugyanaz. Amúgy is, nem is értem ezt a fajta megkülönböztetést, és kicsit sértőnek is találom - húzom össze a szemeim, elvégre mégis csak mugli vagyok én is, csupán jutott nekem némi kéretlen plusz, ami miatt már mégsem... hivatalosan, amúgy meg én legalább működtetni tudok egy Iphonet, vagy egy számítógépet... és fel is tudok törni egy-két oldalt, amivel azért nem fogok dicsekedni.
- Á, csak nyugodtan... ráérek... ad igazolást? - mert hogy nekem órám lenne most azt hiszem, szóval nyomós okkal vagyok itt, és ezt akár alá is támaszthatná. Gondolom, ez azért itt is így megy, megbukni meg mégse szeretnék.
A kijelentésén persze felnevetek, nem türtőztetem magam, mert sikerült elképzelnem a jelenetet, és tényleg iszonyat mulatságos.
- Még szerencse, hogy itt fiatalok vannak, ha a minisztériumban dolgozna, és nyugdíjas találkozó lenne hirtelen, tuti, rámenne fél napja - vigyorgok rá, miután sikerül elmulasztanom a nevetést, aztán tekintek csak körbe a helyen. Elhúzom a szám, és próbálom én leküzdeni a késztetést, de csak nem sikerül, megint megszólalok.
- Mit ne mondjak, nem valami otthonos egy hely ez. Nem akar tenni ellene? Lehetne több kép is a falon, vagy legalább pár serleg, a trófeaterem úgyis hemzseg - az ötlet persze csak úgy jön, meg hát a szavak is, hiába próbálom moderálni magam, hisz mégis csak egy fontos dolog miatt vagyok itt, nem barátkozni.
- Még nem bizonyították, de sanszos lehet. Egyébként csak fotografikus memóriám van, és imádok táncolni. Mugliként is művészeti suliban voltam, és mikor hallottam, hogy erre itt is van lehetőségem, még ha csak így is.... nekem a tánc olyan, mint másnak a légzés, képtelen vagyok lemondani róla, érti? - pislogok nagyokat a férfire, nehogy már emiatt ne engedjen oda, mert végül is jogában áll azt megtenni.  
  
Utoljára módosította:Sólyomfi Helena, 2015. december 7. 18:59
Hozzászólásai ebben a témában

- Na jó, azt hiszem tőled fogok tanulni
- Egy kolonc a nyakamba...

Merkovszky Ádám
INAKTÍV


Mindenki apukája :3 | Berci férje <3
offline
RPG hsz: 353
Összes hsz: 1474
Írta: 2016. január 18. 16:09 | Link

Helena

- Elméleti síikon gondoltam, bár nem értem, mi sértőt találsz rajta - vonja magasabbra a szemöldökét, mint amennyire már akkor felszaladt, mikor megérkezett a lány. - Csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy mindenki megpróbálja kényelmesebbé tenni a saját életét. A muglik mindenféle ketyerével, amiket  a varázslók többsége nem tudna használni, mi pedig varázslattal oldjuk meg ugyanezt, ami ugyebár nem járható út - magyarázza, aztán hirtelen hitetlenkedő arckifejezést társít szavai mellé: - Nem tudom, mi van manapság a világgal, de attól, hogy A és B nem ugyanaz, még nem feltétlenül rosszabb egyik a másiknál.
Érdekes megfigyeléseim egyike, hogy egyre többen vannak olyan emberek, akik már egy kis megkülönböztetést is hátránynak éreznek. Pedig aztán például ott vannak a színek. A kék és a piros alapvetően különböznek, mégsem jobb vagy rosszabb egyik a másiknál. De az vitathatatlan, hogy mások. A másság észrevétele és kijelentése nem jelenti rögtön annak diszkriminációját.
- Persze, hogy adok. Hány órát szeretnél leigazoltatni? - veszi elő a pajkosabb mosolyát. Neki nem telik semmibe olyan igazolást írni, amivel a kisasszony esetleg a következő órája nagyobb részéről is hiányozhat. Bár nem tegnap volt diák, de azért még emlékszik, mennyire "imádott" órákon aszalódni.
- Ne hidd! - neveti el magát a versenyzők fantáziájában megjelenő képsorain, aztán inkább visszatemetkezik olvasmányába. Lassan már az iratok végére ér.
- Nem az én irodám - vonja meg a vállát, aztán gyorsan körülnézve felméri a helyzetet, de el kell ismernie, továbbra is teljesen hidegen hagyja a szoba berendezése. Nem ő a lakberendező. A szakmája sem festő-mázoló. Ha Rabbotnak nem tetszik az iroda kinézete, bizonyára meg fogja változtatni. Ha kell a segítsége, maximum itt-ott kinöveszt egy-egy növényt a padlóból. Többre úgysem tellene tőle.
- Megértem - bólogat. Amikor annyira fiatal volt, mint Helena, ő a kviddics iránt érzett így. Teljesen meg tudja érteni a lányt. Elméjéből kihessenti unokahúga képét, ami a fotografikus memória emlegetésekor jelent meg elméjében, és inkább az éppen aktuális problémára koncentrál.
Kitölt minden szükséges papírt, ír egy igazolást, és aláír mindent, amit tényleg kötelező.
- Azt hiszem, minden megvan - nyújtja a lánynak azokat a papírokat, amik neki kellenek, aztán a többit egy dossziéba pakolja. - Hacsak nincs már kérés, óhaj, sóhaj.
Hozzászólásai ebben a témában

Kérdezz.. // Év tanára 4 tanéve (Köszönöm nektek. Love Pirul Q_Q *teljesen meghatódott*)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium