36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium

Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] Le | Téma száljai | Témaleírás
Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Elsős mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 117
Összes hsz: 711
Írta: 2022. szeptember 26. 09:21 | Link

Anton

Várok egy kicsit és belép az igazgató. Köszönök – Jó napot! Bocsánat, legközelebb kint várok. – Hát, lehet kicsit mérges lesz. – Öhöm, és szedtem össze. – Mondom, várva a mérges arcot. Aztán amikor megtalálja a keresett papírt, megnyugszom. – Igen, Fekete Nonó. – Mondom, hogy tudja. Körbe pillantok és a következő kérdésre az igazgatóra terelem tekintetem. És nekikezdek. – Elhagytam valamit. És már megkérdeztem útközben egy iskola társat, de nem látta ő sem. És azért jöttem ide, mert hallottam, hogy másnak is eltűntek a holmijai. Sophie Tepes-é is és mivel egyikünké sem került elő, gondoltam utána kérdezek. Hátha látta. Nekem a varázspálcám, neki pedig a nyaklánca. És érdeklődni szeretnék, látta-e valaki, vagy látta-e valakinél esetleg valamelyik tanár. – Mesélem, aggódó arccal és reménykedem, hogy tud segíteni. A taláromból előhúzok egy borítékot és kihúzok belőle egy fényképet, leteszem az asztalra az igazgató elé.
– Nézze, így néz ki. Látta esetleg? – kérdezem az igazgatót. Leteszem és összekulcsolom én is a kezemet, türelmesen várakozom. Elkezdek gondolkodni: “mi lesz a következő programom ez után?” – Eszembe jutott – “Ja igen, találkozom Zselykével és tanulni fogunk. Aztán elmegyek a klubhelységbe olvasni tovább” Tovább várok, az igazgató gondolatára, és segítő ötletére.  

Utoljára módosította:Fekete Nonó, 2022. szeptember 26. 09:32 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

𝓞𝓽𝓽 𝓴𝓮𝔃𝓭𝓽𝓮𝓶 𝓪𝓱𝓸𝓵 𝓽𝓮!
Rothman Anton
Iskolaigazgató, Auroroffline
RPG hsz: 283
Összes hsz: 557
Írta: 2022. október 1. 18:46 | Link

Fekete Nonó


Sűrű bólogatással fogadom bocsánatkérését. Az remek lesz, ha legközelebb kint megvár és nem helyezi csak így kényelembe magát az irodámban. De sajnos folytatja. Vesztére igen őszinte.
- Nézd, aranyom, ha ennyire szeretnéd itt otthon érezni magad, kényedre-kedvedre üldögélni, a földre gondosan leszórt iratokat rendezgetni, csak szólok, hogy az egyéb kötelezettségekkel is jár ám, amit könnyen a nyakadba vehetsz majd sok-sok év múlva, mikor kijártál mindenféle sulit meg egyetemet és jelentkezel a posztomra. Rendben? - kérdezem, nulla mérges arccal, ám szarkazmusba áztatott baráti mosollyal. És felvetésemre persze nem várok választ, tőlem haladhatunk tovább. Halljuk, mi járatban!
- Ha láttam volna sem emlékeznék rá - rázom a fejem, fancsali képpel nézegetve a fotográfiát. - Invitot próbáltátok? Jó, nyilván neked pálca nélkül nehéz, de... esetleg valaki más? - vetem fel, vajon éltek-e ezzel a kedves, egyszerű, hasznos bűbájjal. Közben visszaadom a képet.
- Mindenesetre szerintem első körben írjátok ki a házatok hirdetőjére, ha még az nem volt meg - jön az újabb javaslatom. - Illetve HVdnak mondtad? - dőlök hátra székemben, hasamon kulcsolva tovább ujjaimat, majd erősen összevonom a szemöldököm.
- Addig mivel varázsolsz? - pillantok végig rajta.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Elsős mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 117
Összes hsz: 711
Írta: 2022. október 2. 09:59 | Link

Igazgatóval
Bólogatok. Meglep az igazgató mondata. – Igen… öhöm, nem terveztem. – Kuncogok. – Nem, nem próbáltunk. – Egy csodás ötletet ad az igazgató. De megpróbálom majd. – Megoldom, mert Shopie megtudja idézni a varázslatot. – Mosolygok. Reménykedem, hogy be fog válni az igazgató javaslata – Köszönöm a segítséget. – Nem, az sem volt meg, serintem megpróbáljuk. Aztán ha nem megy akkor kiírjuk. – Bólogatok örömömben. Tudtam, hogy az igazgatót kell megkérdeznem, mert ha nem is látta akkor ötleteket tud adni a keresésre. – Nem, nem mondtam. Nem jutottam a házvezetőhöz, ezért nem mondtam neki. – Semmivel. – Sóhajtok. Nem is tudom, hogy oldottam meg. – Nem tudom, hogy oldottam meg. – Mesélem, az igazgatónak. Aki még mindig gyanakvóan figyel engem. – Shopievel most egy ideje nem beszéltem, de holnap megkeresem és megkérdezem előkerültek-e a cuccaink. És kirakom hirdetőbe is. – Mosolygok a férfira aztán a táskámba bujok és előveszek egy fóliát, elveszem az igazgató elől a fényképet és beleteszem. Majd utána hosszan szemezek az illetővel. Nagy csönd terül az egész szobára. Csak az óra kattogását lehet hallani. A csendet egy éppen leesett könyv töri meg. Felállok és visszateszem a helyére. – Kész. – Mondom és vissza ülök a székbe. Várok Antonra.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

𝓞𝓽𝓽 𝓴𝓮𝔃𝓭𝓽𝓮𝓶 𝓪𝓱𝓸𝓵 𝓽𝓮!
Rothman Anton
Iskolaigazgató, Auroroffline
RPG hsz: 283
Összes hsz: 557
Írta: 2022. október 11. 19:11 | Link

Fekete Nonó


Bizony, nekem már csak ilyen csodálatos ötleteim vannak, mint hogy aki nem talál valamit, első körben próbáljon egy Invitot. De tényleg első körben. Lehetőleg ne azután, hogy feltúrta a körletet meg körbekérdezte a fél világot. Bólogatok csak a lánynak, miközben sorra derülnek ki az izgalmasabbnál izgalmasabb dolgok. Néha még hümmögök meg aha-zok is, arcomon egy egyre furább, odafagyott mosollyal. Egy-egy mondatra szaporábban pislogok.
- Szóval... lássuk, jól értem-e - dőlök előrébb az asztalra, mellkasomat az ott kulcsolt kezeimre nyomva. - Nem próbáltátok varázslattal előkeríteni a pálcádat, nem írtad ki a hirdetőtáblátokra és a házvezetődnek sem szóltál, mert nem jutottál el hozzá - összegzem az elhangzottakat, de nincs még vége. - Helyette felkerested az igazgatót. Engem - bökök valahova pólóm nyaka tájára, majd elgondolkozott ábrázattal felpattanok a helyemről, és intek egyet pálcámmal, a lány elé tolva vele egy üres pergament és egy pennát.
- Jegyezd, amit diktálok! - szólítom fel az eridonost.
- Mit tegyek, ha elveszik valamim? Lépések: 1. körbenézek, nem szúrja-e ki a szemem 2. Invitoval próbálom magamhoz hívni 3. alaposan átkutatom a helyet, ahol lenni szokott és/vagy azt a környéket, ahol utoljára láttam 4. körbekérdezem a közvetlen környezetem (szobatársak, háztársak stb.) látta-e valaki 5. kirakok egy hírt a hirdetőtáblákra 6. az elveszett ingóság értékének, fontosságának függvényében felkeresem a házvezetőmet vagy helyettesemet a problémámmal 7. amennyiben előbb említettek egyike úgy ítéli, az igazgató elé visszük az ügyet - mondom neki tollba szépen, lassan, tagoltan, mindig rápillantva, megvan-e már az adott résszel. Mikor az egésszel készen vagyunk, odaülök az asztalom szélére az ő oldalán.
- Ezt vehetedet nyugodtan szentírásnak. Leszel szíves leírni még ötvenszer és holnap estig leadni az én drága titkárnőmnek odakint. Na persze az eredeti példányt tartsd meg! - bökök a pergamenre, amin a most lefirkantott instrukciók szerepelnek.
- Hogy lássam, érted-e, miért adtam ezt a feladatot: szerinted neked most itt kéne lenned? - teszem fel első, ellenőrző kérdésemet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Fekete Nonó
Mestertanonc Eridon, Színjátszós, Elsős mestertanonc


Tűzes Főnix
offline
RPG hsz: 117
Összes hsz: 711
Írta: 2022. október 22. 23:22 | Link

Antonnal
Első záró

Hallgatok, mert érzem az igazgató első szavában, hogy nem túl jót mond most. Próbálok bólogatni, de csak óvatosan. – Öhöm, ig… – Tartok egy kis szünetet – en. Vagy is, igen. – Válaszolok félve. És amikor a papiros és a hozzátartozó toll előttem landol, megragadom és írni kezdem amit diktál az igazgató, aki már nem olyan dühös mint az előtt. Mikor befejeztem, letettem a pennát és bólintottam.
– Értettem. Akkor holnap estig leadni a titkárnőnek. Megértettem. És legközelebb eme írás szerint cselekszem. – Mondom fel a feladatott, igencsak robothangon. Majd még a kelleténél is robotosabb hangon válaszolom. Mint egy felelésnél, csak még annál is jobban. Jól átgondolom válaszom, és megszólalok.
– Nem, nekem éppen írnom kéne a hirdetést. Vagy a HV-nél kéne állnom és elmondani a történteket. – Sorolom a lehetőségeket már sokkal kisebb nehézséggel. Amikor úgy érzem minden kérdésre feleltem válasszal, elköszönök.
– Ha ennyi lenne akkor én nem is zavarom önt. Viszontlátásra. – Összepakolom minden cuccomat és fellendítem a hátamra a táskámat. Majd elindulok a kijárat felé.
Amikor kiérek elfordulok. Egész úton csak azok a mondatok kavarognak a fejemben amit a tanár úr mondott, és a feladat. Amikor visszatértek az Eridon ház klubhelyiségbe leülök, és megcsinálom a feladatot. Majd szépen elindulok az óráimra.
Majd másnap kora reggel elindulok leadni a “szentírást” a tanár úr titkárnőjének. Amikor odaértek beszéltek a nővel, majd átadom neki a küldeményt. Miután végeztem elindulok visszafelé. Útközben pedig beugrok a könyvtárba, mint jutalom.

Utoljára módosította:Fekete Nonó, 2022. október 22. 23:23 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

𝓞𝓽𝓽 𝓴𝓮𝔃𝓭𝓽𝓮𝓶 𝓪𝓱𝓸𝓵 𝓽𝓮!
Návay Regina
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Auror, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Návay 2.0 | tündércsendőr
offline
RPG hsz: 127
Összes hsz: 148
Írta: 2022. december 22. 21:59 | Link

Nadia


- Halihó! - köszönök bedugva a fejem a résnyire nyitott ajtó mögött, miután meglehetősen határozottan és hangosan kopogtam az ajtó, hogy biztosan hallják odabent. Megbeszélt időpontra jöttem, nagy meglepetést talán nem okozok a felbukkanásommal. Sőt, ez már egészen rendszeres időpont nekem valójában, merthogy habár a Bagolykőben oktatok, gyakorlatban nincs pedagógus végzettségem. Mindössze annyi tapasztalattal rendelkezem, amit az aurorképzőben tanársegédként szereztem. Kaptam is onnan egy ajánlólevelet egyébként, amit csatoltam a jelentkezésemhez, talán nyomott is valamennyit a latban. Mindenesetre az iskola vezetőségével azért abban maradtunk, hogy ez az év amolyan próbaidőnek minősül, és bármikor bejöhetnek az óráimra behallgatni, illetve mindig leadom előre egy hónapra a lecketerveimet és a gyakorlati tevékenységekről minden szükséges információt. Most, hogy ez a mai az utolsó péntek a hónapban, már legalábbis ami a tanítási napokat illeti, egy svájci óra pontosságával érkezem délután negyed háromra.
- Ugye nem zavartam meg semmit? Meghoztam az ehavi adagot - jelentem be, meglengetve a piros mappát a bal kezemben, és mivel ez az én időpontom, amennyiben nem érkezik semmilyen más utasítás Nadiától, beslisszolok a hozzávetőlegesen huszonöt centire nyitott ajtó résén oldalazva.
- Jelentem, legépelve, időrendben sorba rakva, témákra bontva. A gyakorlati tevékenységet még nem hirdettem meg, de az első évfolyamhoz már egyeztettem egy botanikus ismerősömmel, és a gyógynövénytan tanárt is szeretném bevonni, a másodikosokhoz pedig beszéltem a gyógyítóval, sikerült egy medimágus ismerősömet is bevonni, csatoltam az önéletrajzát, ellenőrizhető a fővárosi ispotálynál, illetve nem ígérem, hogy sikerül, de rajta vagyok az aurorképzőből meggyőzzem a taktikai képzés tanáromat is. Egyelőre nem zárkózott el a lehetőségtől - osztom meg a legfontosabb infókat, a mappát az asztalra téve, hogy bele is nézhessen, miről beszélek, aztán befogom a szám, és úgy helyezem egyik lábamról a másikra a súlyomat, meg vissza, mint aki most várakozik a végső ítéletre, hogy ez jó lesz-e, vagy kezdheti elölről.
Hozzászólásai ebben a témában

Farkasházy Rudolf
Navigátor, Egyetemi tanár, Staff, Avatarfelelős, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 521
Írta: 2023. október 7. 13:30 | Link

Igazgató-helyettes asszony

Nem ellenkezem, nem gondolom, hogy mindaz, ami most következik, túlzás volna, sem azt, hogy igazságtalan. Némán, de nyugodtan haladok végig a folyosón, melynek csendjét egyedül Gabriella botjának ütemes koppanásai verik vissza.
- Tudja, éppen néhány napja merült fel otthon, hogy vajon olyan leszek-e, mint Sebastian, rábeszélés miatt elvállaltam az oktatói posztot, majd a feleségem halála győz meg arról, hogy életem utolsó éveit nem a tanodának kell áldoznom. Nelli legnagyobb nyugalmára erre úgy tűnik, nem a válasz.
Egyszer már elveszítettem őt, mert a karrierem sokkal fontosabb volt, mint, hogy mellette legyek teljesen. Ez megint nem fordulhat elő. Mérsékeltem ugyan a tanóráimat, nem lettem volna minden nap a kastélyban, és az egyetemen is ésszerűbb időbeosztást eszközöltem, de fogalmam sincs, hogy a szerelmem erre mégis mit fog reagáni. Drasztikusan sok szabadidőm lesz, az már biztos. Belépve az irodába nyitom csak ki a számat, a pálcámat az igazgatói asztal közepére helyezem, mely a teljes megadás jele. Felesleges megérintenie a világosbézs színű, szépen faragott szőlőfát, hiszen végignézhette ő is, ahogy a páncélos magatehetetlen lesz. De azért megadom én ennek a módját.
- Bűnbánatot nem fogok tanúsítani, hiszen azt azok sem tesznek, akik vétkeztek ma este. Nem tagadom azonban azt sem, hogy kissé drasztikus voltam, de nem igazságtalan. Viszont vállalom a következményeket, azonban értékelném, ha a szakmai életemet nem befolyásolná a mai este.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kakasi Gabriella
Igazgatóhelyettes, Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 89
Írta: 2023. október 7. 15:14 | Link

Farkasházy professzor


Szó nélkül hagyta a férfi elmélkedését, amíg az igazgatói felé haladtak. Abban reménykedett, hogy a fiatalok kedélyes zsibongását fogja egész este hallgatni, erre Rudolf szavai elegyednek sétabotja kopogásának visszhangjával a kihalt folyosón.
 Az irodába érkezvén könyörtelenül csapta be maga után az ajtót és az asztalhoz lépve kezeit támasztotta le a szőlőfapálca előtt, csendben méregetve azt pár pillanatig.
 - Az a különbség, hogy azok odalent gyerekek, maga pedig elméletileg egy felnőtt ember - sziszegte ingerülten. Lecsavarta a bot végéről az ébenfa pálcát, puszta formalitásból motyogta el a varázsigét.
 - Priori Incantatem.
 Különböző színű fényvillanások és ködös sziluettek mutatták Rudolf utolsó varázslatainak listáját. Az asszonyság ajkai csalódottan préselődtek össze, egy suhintással hessegette el a felsejlő képeket. Eleget látott.
 - Semmit nem tudnék kezdeni a bűnbánatával. Ésszerűségre lett volna szükségem, ha már a gyerekek hiányát szenvedik ennek a tulajdonságnak. Mégis mit képzelt magáról? Pont maga! A legkorrektebb kollégáim egyikének tartottam.
Utoljára módosította:Kakasi Gabriella, 2023. október 7. 21:45 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Navigátor, Egyetemi tanár, Staff, Avatarfelelős, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 521
Írta: 2023. október 7. 15:54 | Link

Igazgató-helyettes asszony

Elhúzom a számat arra, hogy akik bent vannak, azok gyerekek. A jövő zálogai, és nem is mind gyerek.
- Negyedévtől felfelé felnőttek. Attól a pillanattól, hogy betöltik a tizenhetedik életévüket, nem számítanak a mágustörvények szerint sem gyerekeknek, sem fiatalkorúaknak. Felnőttként hivatkozik rájuk a törvényalkotás. Emellett nem egy prefektus is érintett az esetben, azok a személyek, akiknek példát kellene mutatniuk. Ez rendben van?
Kérdezem teljesen nyugodtan, mert attól még, hogy órára járnak, ha elkövetnek valamit, nem a Balaton mélyére kerülnek, hanem mennek a Mecsek bányáiba. Vajon akkor mi a határ, ahol e falak között gyermekeknek vagy felnőtteknek vannak titulálva.
- Minden évben ezzel a mondattal ússzák majd meg azt, hogy minden évkezdésünk olyan, mintha egy olcsó mugli katasztrófafilmben lennénk? Gyerekek. Maga is volt gyerek, és is voltam gyerek. A szüleim szégyenkeztek volna, az oktatóim lemondtak volna rólam. Sosem engedtem ezt meg magamnak, és én Sebastian Felagund diákja voltam, ami dicsőség volt. A mai napig büszke vagyok arra, hogy milyen diák voltam, pedig az Eridonba jártam, voltak stiklijeim, de az eseményeket, az oktatóimat, mindig megtiszteltem. A mai fiatalokból ez hiányzik, és ezért tartunk most itt.
Én hiába nevelek, Anti is hiába nevel, újra és újra elkövetik ezeket. Tudom, hogy Adler is próbálkozik, A Rellon vezetősége is, amit láttam is, hogy lesz onnan is diák, aki mehet az irodába raporta.
- Nekem meg arra lett volna szükségem, hogy csírájában legyen ez az egész elfojtva, de nem történt meg, tavaly is azt érzékeltem, hogy ha nem veszem a kezembe az irányítást, akkor az egész tragédiába torkollik, és az idei év sem volt másként. Csak most a tragédia éppen itt történik. Példát kell statuálni, hogy végre belegondoljanak abba, hogy a tetteiknek súlyos következményeik vannak. Nem ok nélkül lettem többször is az év tanára, az év házvezetője. Tettem érte, és mindig figyeltem arra, hogy a tudás és az élmény is meglegyen a számukra. Én azért jöttem ide, mert Sebastian megkért rá, olyan utódott szeretett volna, aki szakmailag felkészült, és akinek a neve segíti a tanoda szakmai előmenetelét. Azért lettem házvezető, mert Emily könyörgött nekem, hogy vállaljam el, mert ő a szerelme után akart menni. Én azzal az ígérettel jöttem ide, hogy ez egy nyugodt tanári állás. Nem volt az, de tavalyig nem bántam. Tudta maga is azt, amit én. Hiába vagyok feddhetetlen, mint tanár, mint házvezető, hiába vagyok becsületesebb, mint a kollégáim nagy része, velem kell példát statuálnia.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kakasi Gabriella
Igazgatóhelyettes, Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 89
Írta: 2023. október 7. 16:15 | Link

Farkasházy professzor


Hirtelen csapott az asztalra a kérdés halltán. Csoda, hogy a súlyos gyűrűrengeteg nem vájt mélyedést a lakkozott fába a mozdulattól.
 - PERSZE HOGY NINCS RENDBEN! - kelt ki magából rekedtes hangon. - Higgye el, bennem nagyobb szégyenérzet kering, mint valamennyiükben együttvéve! Mit mondjak a Minisztériumnak, ha ez a fülükbe jut?!
 Megkerülte a férfit és illedelmesen hallgatta tovább a replikát, mert érezte magán is, hogy már az etikátlanság határát súrolja a saját viselkedése.
 - Maga a helyes magatartásával lett példamutató ebben az iskolában, nem ezzel a bohóckodásával - fordult aztán vissza. - Ezt próbálom a fejébe verni. A diákoknak példamutatásra van szüksége, nem ilyesfajta retorziókra. Nevetséges helyzetbe hozott azzal, hogy az egyik legjobb tanerőn kell most demonstrálnom a következményeket.
Utoljára módosította:Kakasi Gabriella, 2023. október 7. 16:47 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Navigátor, Egyetemi tanár, Staff, Avatarfelelős, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 521
Írta: 2023. október 7. 16:38 | Link

Igazgató-helyettes asszony

Rezzenéstelen arccal konstatálom, hogy szegény fa igencsak ellenálló, és tekintetem kicsit lejjebb siklik, azt mérlegelve, hogy a pálcám biztonságos távolságban van-e még az aranyaktól. Egyelőre igen, de azért az ember szemmel tartja azt, akivel már huszonnégy éve együtt van. Lassan negyven leszek, és nem szeretnék új pálcával ismerkedni.
- Nos, kedves tanárnő, véletlenül sem szeretném elkeseríteni, de Holló Albert úr, aki Rothman igazgató másik oldalán ül minisztériumi alkalmazott, azt hiszem itt nem kérdés, hogy a fülükbe jut-e, hanem az, hogy miként van tálalva, de tavaly is egészen ügyesen magyarázta ki a dolgokat.
Pedig ott aztán biztos voltam benne, hogy a diákjainkat szét kell lőnünk majd Európa mágusiskoláiba és nekünk befellegzett. Nem lett volna csoda. Inkább az a megdöbbentő, hogy még mindig nyitva van az iskola, és a hála helyett újabb eseményt tettek katasztrofálissá.
- Véleményem szerint ez hatásosabb, mintha egy kevésbé jó tanáron tenné. Egy kezdőn, vagy olyanon, akinek nem megy olyan jól az oktatás, de lelkes. Vagy, akit utálnak. Ott még meg is könnyebbülnének. Nem vagyok egoista, félre ne értsen, de van annyi önértékelésem, önkritikám, hogy pontosan tudom, hogy ott vagyok, ahol a kezdet kezdetén bepozicionáltam magam. Hogy veszteség leszek.
Jó, ez talán egy kicsit egoista kijelentés, de legyünk őszinték, én tényleg rengeteg mindent megtettem azért, hogy legyen mire nagy arcomnak lenni. Van tizenkét bájital, ami a nevemhez köthető, hat rég elfeledett, aminek a kutatását végigvittem, és melyeket visszaadtam a társadalomnak, és hét kísérleti bájitalom, szakkönyveim, és más publikációim. Több elismerésem és díjam, mint a tanártársaimnak összesen. Szóval, ha azt mondom veszteség, akkor az úgy is van.
- Mutattam én példát. Harminchét tanár van az intézményben, harmincöt nézett ki a fejéből, egy benne volt egy büntetés kiosztásába, és voltam én, aki cselekedtem is. Harmincöt oktató ült, és nézte, ahogy egy prefektus nevetségessé tesz egy tanulót, ahogy egy másik diák félig páncélba jön be, dinójelmezeseket, a helyüket megtalálni képteleneket, majd egyet, amelyik egy pónit hozott be, és páncélban ment szerelmet vallani. Mindenki csak ült. Ha csak azt elértem, hogy más kollégák is cselekedjenek, akkor már megérte. Ha azt is, hogy ezentúl megtisztelik az esemény ünnepiességét, akkor higgye el, bőven megérte, hogy én holnap reggel már nem itt kezdek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kakasi Gabriella
Igazgatóhelyettes, Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 89
Írta: 2023. október 7. 17:04 | Link

Farkasházy professzor


Vastagkeretű okkuláréja mögött a szigorú arc ellenére szomorúság csillant, mikor felsorolták neki milyen tudással gazdagította Rudolf a varázsvilágot. Ezért volt ennyire zaklatott. Ilyen tanerőt kiereszteni a keze közül vétek lenne.
 - Nagyon sajnálom - nyekeregte halkan. Most sokkal inkább hasonlított egy vénséges öregasszonyra, mint pár perccel azelőtt. - Értékelem a kiállását, és látom, milyen szándék vezérelte, de nem fog tudni meggyőzni arról, hogy ez szükséges önfeláldozás volt.
 Az ébenfa pálca szerény kört írt le a levegőben, ami mozgásra bírt egy üres papírlapot és egy tollat.
 - Ezennel indítványozom Farkasházy Rudolf, tantestületi tag felfüggesztését, oktatói tevékenységének beszüntetését az intézményben, valamint megfosztom az Eridon házvezetői rangjától. Határozatlan időre.
 A toll hevesen szántani kezdte a papírost, a végére pedig egy hivatalos szöveg szegeződött az asztallapra. Az íróeszköz felette lebegett, arra várva, hogy mindketten megpecsételjék nevükkel a döntést.
Utoljára módosította:Kakasi Gabriella, 2023. október 7. 21:35 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Farkasházy Rudolf
Navigátor, Egyetemi tanár, Staff, Avatarfelelős, Bogolyfalvi lakos


Pertner a könytösben
offline
RPG hsz: 186
Összes hsz: 521
Írta: 2023. október 7. 18:54 | Link

Igazgató-helyettes asszony

- Ön pedig az ellenkezőjéről.
Erre meg én tudok egészen biztosan hivatkozni. Azért akkor, amikor hangosan is kihirdetésre kerül a felfüggesztésem, érzem, hogy egy kicsit összébb szorul a mellkasom. Amikor idejöttem, azt mondtam, ideiglenesen teszem, aztán eltelt hat év, ami alatt nagyon megszerettem a házvezetői szerepet, és azt is, amit a srácoktól kaptam. A harmincas éveim elején voltam, összetört szívvel, karrierista vágyaimtól telve. Most, közel a negyvenhez, a szívem ép, a lelkem is, ahogy arra gondolok, hogy mennyire szeretek itt tanítani. A jövőt formáltam, nem pedig készen kaptam az egyetemen.
- A hét második felében, csütörtökön, talán pénteken érkezik egy nagyobb szállítmány bájital alapanyagokból és eszközökből. A minisztérium igen keveset ad erre, így magam szoktam gondoskodni arról, hogy a diákjaim megfelelő minőségű és mennyiségű alapanyaggal sajátíthassák el a bájitalokat.
Közben a kezembe veszem a pennát, és a magam részéről alá is írom, hogy teljesen hivatalos legyen, még az a fránya dr.-t is odakanyarítom, nehogy emiatt mondják azt, hogy nem teljes a dokumentum.
- Ajándék a jövőnek. A számla rendezve van.
Felkelve a székből szerényen elmosolyodom, és kissé meghajolok, méltóságteljes tisztelettel a tanerő irányába.
- Ne szomorkodjon. Gondoljon arra, hogy egy ifjú hölgyet a Mennydörgő utcában most a legboldogabbá tett azzal, hogy elbocsátott, mert végre több időt leszek otthon.
Mindenben meg kell látni a lehetőséget, és remélem, hogy Nelli is így fog gondolni rá, amikor ma egy nagyobb doboz kíséretében hazaállítok. Elhátrálok az ajtóig, és kilépve rajta törekszem rá, hogy minél előbb eltüntessem a nyomát, hogy egyáltalán itt jártam, és hazamenjek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kakasi Gabriella
Igazgatóhelyettes, Tanár, Mestertanonc Tanároffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 89
Írta: 2023. október 8. 14:14 | Link

Farkasházy professzor


Mosolya alábbhagyott, ahogy a férfiból tovább ömlött a szó. Gondolatait mélyen magábafojtotta, de látszott, hogy valami kikívánkozna belőle, csupán az illem most sem engedte neki, hogy kinyissa a száját. Bal kezének ujjai feszülten tartották az ébenfa pálcát. Mikor észbekapott, szabaddá tette azt és odakanyarította saját nevét is a papírra. Inkább más gondolatainak próbált hangot adni, bár azt sem volt kellemes kimondani.
 - Közel annyi időt szántam erre a hivatásra az életemből, mint amennyit maga ezen a világon töltött. Jogom van szomorúnak lennem. Rengeteg fiatalt fosztottam meg egy kivételes tanártól. - A sétabotot újra egybecsavarta, majd kimerültem támaszkodott rá.
 - Menjen haza most, Rudolf.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. október 8. 14:17 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Rothman Anton
Iskolaigazgató, Auroroffline
RPG hsz: 283
Összes hsz: 557
Írta: 2023. október 21. 12:01 | Link

Kakasi professzor
megbeszélés még az évnyitó előtt

Hát eljött az igazság pillanata! Először találkozunk úgy a kolleginával, mint igazgató és helyettese. Sok az átrágni való, kíváncsi leszek, hogyan haladunk majd. Mármint konkrétan arra, hogyan. Engem mindig az érdekel. A miként.
Eddig nem váltottunk olyan rémesen sok szót egymással az ősz hajú boszorkány meg én, ám mindig is egy üdítő jelenségnek tartottam - még ha ez egy olyan kifejezés is, amit mások nagyjából utoljára alkalmaznának őrá.
Dudorászva írogatok alá mindenféle iratokat, aztán intem el őket lebegni a kandalló előtti térbe. Nem mondom, hogy nem fordult már elő párszor, hogy megindultak a lángokba vetni magukat, dehát így izgalmas az élet.
Közben mindjárt itt a délután négy és vele együtt a helyettesem is közeleg, gondolom.
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium