33. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Lengyel Bence
INAKTÍV


A Bagolykő legpuhább plüssmackója
offline
RPG hsz: 16
Összes hsz: 206
Írta: 2013. június 15. 20:42 | Link

[Hedvig]

Már pár hete itt élek a kastélyban és be kell vallanom - bár erről előre nem voltam megbizonyosodva - egész kellemes a lét itt. Kicsit körülményes, hogy pont egy tanév közepére csöppentem ide, de mit lehet tenni? Az órákra így is bejárok, szinte ez az egyetlen követelmény, meg persze annak a pár szabálynak a betartása, amit amúgy is betartanék. Mint hogy alkohol és kábítószer fogyasztása tilos.
- Ki az az eszement, aki ilyesmiket tenne?! - mormogom nemlétező bajszom alatt. Bár már elkezdtem feltérképezni az iskola területét még mindig nem volt időm a folyosók, termek és szobák töredékének felkutatására sem, inkább tanultam ehelyett, jobb később mint soha, de én mégis előbb csinálom meg amit lehet, így sokkal könnyebb beosztani az időmet és végül több szabadidőm is marad, mint azoknak, akik csakúgy, minden tervezés nélkül élik az életüket. Ma viszont van egy üres órácskám, szóval elindulhatok a Levita tornyából felfedezni a terepet, kíváncsi vagyok mi mindent tartogat még számomra ez az óriási kúria. Farzsebemben ott a pálcám, bármikor szükségem lehet rá, bár még nem nagyon sajátítottam el semmilyen varázslatot, ha valami rám támadna, az őrült  hadonászással sikerülne pár másodpercre meghátráltatnom a lényt, vagy akármit. Remélem.
Pár perc bolyongás után egy nagyobbacska ajtó elé érkezek. Meg kell fontolnom, vajon érdemes-e belépnem, belülről furcsa neszek szűrődnek ki - bízom benne, hogy semmilyen veszély nem fog fenyegetni odabent. Pár másodperc hezitálás után benyitok és átlépem a küszöböt. Bent káosz és felfordulás fogad, a falakon mintha átsuhanó árnyakat látnék, kisebb-nagyobb képkeretekbe bezárva, mindenfelől zajok szűrődnek ki, néhány helyről suttogást, máshonnan kiabálást hallok, ötletem sincs, hogy mi lehet a hangok forrása. Ahogy közelebb lépek az egyik falhoz, sejtésem beigazolódni látszik - ezek azok a porték, melyekről már annyit hallottam! Elméletileg képesek kommunikációra, környezetük érzékelésére és mozgásra a festményrendszereiken belül. Elképesztő. Úgy döntök megvizsgálom, hogy tényleg igaz-e az összes dolog amit hallottam, így egy öregebbecske hölgy  elé állok és megszólítom.
- Elnézést, Bence vagyok, Lengyel Bence, és az lenne a kérdésem, hogy hall-e engem...? - elég szeleburdinak tűnhet a kérdés, feltételezem, de már kimondtam, nem vonhatom vissza.
Utoljára módosította:Lengyel Bence, 2013. június 29. 15:28
Hozzászólásai ebben a témában
Groszeibl Hedvig
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. június 15. 21:17 | Link

Bence.

A piknikező tisztás után visszamentem a szobámba az órarendemért megnézni, hogy milyen órára kell mennem. Persze az utolsó pillanatban indultam el oda is, mert mire megetettem müzlit, összeszedtem a cuccaimat és előkerestem a taláromat már javában folyt az óra. Újra kirohantam a lelkemet egészen az adott tanteremig. Ott az ajtó előtt ki fújkodtam a levegőt majd visszatartott lélegzettel átléptem a terem küszöbét. Nem fogadott valami kellemesen a tanár, de teljes mértékben megértettem. Nem volt szép dolog annyit késni az óráról. Helyet foglaltam gyorsan egy lány mellett kiraktam az asztalra a cuccaimat és onnantól kezdve teljes bedobással odafigyeltem az órán.
Hamar vége lett a tanításnak, a végén a tanár magához hívott, elmondta milyen könyvek kellenek, és mik kellenek még pennán és papíron kívül. Megnyugodtam, hogy nem sorolt fel sok mindent. Azt terveztem hamar elintézem a könyveimet s a könyvtárból kiveszem őket, de félúton eszembe jutott, hogy nem csak egy órám van. Így hát felkutattam a tanáraimat-mindenkit megkérdeztem miket szerezzek be és miután ezekkel végeztem indultam a könyvtárba. Persze egy percig se jutott eszembe, hogy kéne valami táska a könyveknek. Szóval táska nélkül mentem a könyveimért.
A könyvtáros mindenben készségesen segített az összes cuccomat kipakolta az asztalra, amíg töltögettem a papírokat. Amint mindennel végeztem valahogy az ölembe vettem őket, sőt még a könyvtáros is pakolt a stóc tetejére könyveket. Pont annyit, hogy előre még kiláttam, de azt, hogy hova lépek ezt már nem tudtam nézni.
Jó pár folyosót megjártam így könyvekkel a kezemben. Párszor eltévedtem, de útba igazítottak.
Nem is figyeltem merre mentem. Csak akkor figyeltem fel, hogy hol is lehetek, amikor hangokat hallottam az egyik folyosóról ahova éppen be akartam menni. Gondolkozás nélkül lenyomtam a kilincset és átléptem a küszöböt. Minden festmény össze vissza beszélt marha nagy sületlenségeket. De még ez sem terelte el a figyelmemet a sétálásról. Imádkoztam, hogy legyen valaki a folyosón, aki majd segít elvinni nekem pár könyvet. Pár lépés után meg is pillantottam egy fiút, aki az egyik festményt éppen akkor szólította meg. Újra a megszokott fülig érő vigyor jelent meg az arcomon és tempót váltottam. Ám a földet nem néztem. Már majd nem ott voltam a fiú mellett, kb olyan kettő méterre lehettem, amikor valahogy egy banán került a földre és én meg telibe ráléptem és megcsúsztam rajta. A könyveimet azon nyomban eldobtam és a sarkamon csúsztam tovább, amíg bele nem ütköztem az idegensrácba. A homlokom koppant egyet a vállán a könyveim hangosan landoltak a padlón, némelyiknek kijött pár lapja, azok szanaszét szálltak a folyosón.
- Aucs. –motyogtam halkan és a homlokomat dörzsölgettem. Nem is foglalkoztam a fiúval hamar körülnéztem és pár másodpercre lefagytam a látványtól. Tátott szájjal figyeltem a földön heverő porfogókat. Aztán megcsíptem magam és boci szemekkel néztem az idegenre.
- Ne haragudj, nagyon sajnálom. –megvakartam tarkómat majd újra megsimítottam a homlokomat.
Hozzászólásai ebben a témában
Lengyel Bence
INAKTÍV


A Bagolykő legpuhább plüssmackója
offline
RPG hsz: 16
Összes hsz: 206
Írta: 2013. június 29. 17:33 | Link

[Hedvig]

Kérdésemre a hölgy így válaszol:
- Mit gondolsz, talán megsüketültem, fiacskám? Lehet, hogy öreg vagyok, de szenilis még nem! A legutóbbi diák, aki itt járt még nem volt ilyen...
Vajon hogy működnek az ilyen festmények? Először megfestik és utána megbűvölik, vagy már eleve bűvölt ecsettel és festékkel vetik őket vászonra? Millió kérdés kavarog a fejemben, de mire elkezdeném feltenni őket, az alak már régen máshol jár. Valószínűleg megsértettem azzal, hogy nem figyeltem rá eléggé, ezek a festmények fennhordják az orrukat... Ahogy megfordulok, hogy másik képet keressek, akitől válaszokat kaphatnék, koppanást érzek a vállamon, egy lány jött nekem, szinte a semmiből. Bár nyilván eddig is ott volt, csak nem vettem észre...
- Semmi gond - mondom és rámosolygok. Nem akarok gorombának tűnni, remélem nem bennem bukott fel az ismeretlen. - Jól vagy? - ezt sem felejtem el megkérdezni, hiszen a lány dörzsölgeti a homlokát - feltételezem fáj neki... ahogy lenézek a földre azonnal megakad a szemem egy banánhéjon, valószínűleg ez okozhatta az idegen esését. Ezek a könyvek sem voltak eddig itt - gondolom, nagy eséllyel a szőkeség ejtette ki kezeiből, mikor elcsúszott. Ahogy lehajolok és elkezdem felszedegetni a könyveket - hiszen ki ne segítene egy bajbajutott társán? -, egy elég buta kérdést sikerül feltennem neki.
- Te is ide jársz? - igen... valószínűleg ide jár. Különben miért sétálna az iskola folyosóin?! Befogom a szám és a beszéd helyett inkább a feladatomra koncentrálok, már legalább a könyvek negyedénél járok, mikor valahonnan - komolyan ötletem sincs honnan - nagy fuvallat támad és a már eleve teljes rendezetlenségben lévő lapokat szanaszét sodorja a földön.
- Vicces hely ez, nemde? - csúszik ki a számon, ahogy megpróbálok elkapni egy, még a levegőben lévő lapot, természetesen sikertelenül. - Egyébként mi a neved? - végre sikerült valami értelmeset kérdeznem! Képzeletben hátba veregetem magam, ahogy újra lehajolok felvenni a köteteket.
Utoljára módosította:Lengyel Bence, 2013. június 29. 17:36
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium