32. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek:

Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium
Tanári szoba - Erdős K. I. Julianna hozzászólásai (3 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 6. 17:27 | Link

Alex

Nagyon felduzzadtak a teendők egy pár napja, legalábbis néhány embernek biztosan. Köztük van a fiatal tanerő is, aki már egy teljes napja görnyed az asztala felett. Most se óra, se gyakorlat nincs, így megteheti. Sőt nem is csak megteheti, de muszáj neki. Szerencsére számos szorgalmit kap, és mind nagyon jók, így van, amelyiket nem csak egy alkalommal olvassa el. Pedig sietnie kéne, ha még mást is akar csinálni a hétvégén, mint az írásokat javítani, és értékelni.
Fel sem figyel, amikor kopognak, arra meg pláne nem, hogy valaki ki is nyitja, azonban arra már igen, hogy őt keresik.
Kissé meghökkenten áll fel az asztaltól, és sétál oda, azon gondolkodva, hogy ki, és mit szeretne. Amikor odalép az ajtóhoz, és átveszi kollégája helyét, csak meglepődöttség tükröződik az arcán, keverve egy kis érdeklődéssel is.
- Nocsak. Alex. Mi járatban erre? Gyere fáradj be! Az asztalom megtalálod. Az egyedüli tiszta kupi a mostani állapotban.
Invitálja beljebb a fiút, majd becsukja utána az ajtót, és a helyére vonul, Alex nyomában. Aztán helyet foglal, lesöpör mindent a tölgy asztalról, és arra támaszkodik.
- Szóval, minek köszönhetem látogatásod?
Az addig még oké, hogy idén ő segít neki, de most el nem tudja képzelni, hogy mi járatban lehet. Reméljük, nemsokára kiderül.
Szál megtekintése
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 7. 12:18 | Link

Alex

Izgatottan várja, mi is lesz a kérdés, vagy nem kérdés, kérés, de azért nem csacsog közbe. Sejthető, hogy valami az anyagokkal kapcsolatban nem stimmel, de aztán megkönnyebbül, mert látja, hogy egyáltalán nem így van. A szakkör. Hát persze, ami tavaly volt, de idén már nincs. Kezeit feltámasztja az asztalra, és az állát ráteszi. Pihentető, és a kezeknek sem fárasztó.
Kis mérlegelés után pedig válaszol is.
- Hát idén nem lesz szakkör, ezért nem láttad sehol sem a felhívást. Mivel nem volt olyan az érdeklődés, mint amilyenre számítottam, ezért úgy gondoltam, hogy akit érdekel, annak idén egyedül tartok "órát".
Az utolsó szó a tipikus zárójeles, idézőjeles hangsúlyban van, mert nem is igazán óra, inkább egy tök más valami, ami se nem szakkör, sem nem óra. Talán szabadidő eltöltésnek lehetne hívni, amiben tanul is az ember.
- Leo már jelentkezett, hogy szeretne részt venni, ha gondolod, jöhetsz vele is, ha gondolod, jöhetsz egyedül is. De nagyszabású előre meghirdetett szakkör nem lesz, valószínűleg jövőre sem.
Egészíti még ki a monológot, mert így teljes a dolog, és utána csak vár egy ideig. Ha nem kap kérdést, sem megjegyzést, akkor viszont ismételten ő kérdez.
- Szerettél volna még mást is kérdezni? Ha nem, akkor megbeszélhetjük most a részleteket az órával kapcsolatban, feltéve, ha már teljesen megfogalmazódott benned a dolog, és vannak elképzeléseid.
Mosolyog rá megint, hiszen nyitott ő mindenre, ha pedig valaki tanulni szeretne, miért zárná el tőle? Ő bármikor kész átadni a tudását, ellentétben másokkal, akiknek jegyzet, meg minden más is kell hozzá. Ő az emberekért, és fordítva. Ez az alapelve.
Szál megtekintése
Erdős Julianna
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. április 8. 10:20 | Link

Alex

Igen, az a rellonos, és az a zöld. Bár válaszként nem mondja ki, de gondolatban nagyon egyetért vele. Az előtte lévő érdeklődő dologra, miszerint miért nincs meghirdetve a szakkör, és miért nincs rá érdeklődés, csak vállat von, mert maga sem tudja. Ő tavaly megtette azt, amit lehetett, a többi meg nem rajta múlt.
Csak hallgat, nem mond semmit sem, egészen addig, míg Alex "bele nem törődik" a helyzetbe, miszerint csoportosan nem, max. két- két fővel fog dolgozni. Úgy néz ki, hogy ez jobban klappol neki, így csak bólint rá, hogy oké, neki is rendben van a Leoval való együtt tanulás.
Mivel kérdés sincs egyelőre, így lassan elkezd felszállni a helyéről, hogy udvariasan kísérhesse ki Alexet, de még az utolsó pillanatban a fiúnak kérdése van. Tud- e harmadévesen, vagyis érdemes- e neki ennyi idősen tanulnia a nonverbális varázslást. Erre csak felkacag, még szerencse, hogy nincs bent sok ember, így nem látják, mennyire gyerekes is tud lenni.
- Nincs olyan, hogy nem érdemes, vagy nem lehet megtanulni. Bár nehezebb, és kicsit lassabb folyamat, érdemesnek mindig érdemes. Ha valaki tanulni szeretne, akkor meg kell próbálni, maximum rengeteg gyakorlás kell hozzá, ami nem rajtam múlik.
Válaszol készségesen a kérdésére, majd rövid úton befejezi a társalgást.
- Nos, ha több kérdés nincs, akkor gyere, menjünk vacsizni. Lekísérsz? Közben elmondom a tudnivalókat.
Áll fel a helyéről, és Alexnek kinyitva az ajtót, majd vele együtt haladva mondja el, hogy könyvekre nincs igazán szükség, csak egy pálcára, és kell akaraterőre, és érdeklődésre, kitartásra, és türelemre. Viszont ha nagyon szeretne könyvet kivenni, akkor bár szakirodalmat nem talál, egy igés könyvet nyugodtan beszerezhet.
Szál megtekintése
Tanári szoba - Erdős K. I. Julianna hozzászólásai (3 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Déli szárnyÁtrium