31. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa
Kísértetház - Császár Valentin hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Császár Valentin
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 13. 22:12 | Link

Alig egy hónapja volt csak, hogy berobogott a vonata a bogolyfalvi pályaudvarra. Azóta nem is járt lent, jobban mondva szinte sehol sem járt azóta, hogy megérkezett. Leginkább a tanulás kötötte le, de ez is csak egy újabb ürügy volt, hogy ne kelljen elhagynia a mestertanoncok tornyát. Persze nem azért, mert annyira kényelmes volt ott, hanem mert gyűlölte az egész kastélyt, a helyzetet, amibe önnön hibáján kívül keveredett, és nem utolsó sorban a gyász miatt is. Odabent gubbasztva próbált rájönni, a "miértekre", de az önostorozás helyett természetesen az anyját hibáztatta a történtekért.
Aztán a délután folyamán valamiért mégis meggondolta magát. Levegőre volt szüksége, de nem a birtokon, egész máshová vágyott. Menni akart, jó messzire mindentől, de végül csak a falu egyik mellékutcájában kötött ki. Élvezte a hideg levegőt, ami már egyenesen marta az arcbőrét, a lefagyott füleit pedig ne is említsük, mikor aztán hirtelen a semmiből feltámadt a szél, már kezdte kissé kellemetlenül érezni magát. Próbált tovább haladni előre, de a kavargó hópelyheknek köszönhetően az orráig se látott.
Nemsokára megtorpant, felemelte a tekintetét és egy pillanatra elgondolkodott.
Az előtte magasodó, épp az összeomlás szélén álló ház nem volt túl biztató ugyan, de mi mást tehetett volna? Menedéket akart, hát megkapta, s bár egy kicsit sem fűlött hozzá a foga, hogy bemenjen az öreg épületbe, a hófúvás helyett mégis csak azt választotta. Valószínűleg akkor se fordult volna vissza, ha ismerte volna a faluban keringő hiedelmeket a romos épületről.
Lazán belökte maga előtt az ajtót, mit sem törődve a zajjal, ami ezzel járt. Nem pazarolta arra az idejét, hogy még be is csukja maga után, egy kicsit erősebb fuvallat, és az ócska nyílászáró máris újra tárva nyitva, ami odakint tombol azt meg hát... nem lehetne épp szelecskének nevezni. Beljebb sétált néhány lépést, közben pedig elgondolkodva futtatta körbe jeges tekintetét a koszfészek falain. Mikor meghallotta a padlórecsegést, kíváncsisága nyomban a hang után vezérelte.
Mikor észrevett egy női alakot a lépcső előtt, hirtelen megtorpant, cipője alatt megreccsent egy padlódeszka, szinte jelezvén a lánynak, hogy társasága akadt, de Valentin meg nem szólalt. Köhögött egyet, félrebillentette a fejét és türelmesen várta, hogy megcsodálhassa a lányt szemből is.
 
Szál megtekintése
Császár Valentin
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2012. december 22. 19:33 | Link

Türelmesen megvárta, hogy a lány megforduljon, de a képzeletét jócskán felülmúlta az, amit látott. Bár csak alig néhány pillanatig csodálhattaá a lány arcát, még a szemein is látható volt, hogy mennyire meglepődött. Na persze, nem a szívét dobogtatta meg a hölgyemény, inkább csak a fantáziáját mozgatta meg, ez nála már-már ritkaságnak mondható.
A lány hirtelen felkiáltott, Valentin pedig csak akkor vette észre a felé közeledő, rémült kísértetet. Mivel volt már szerencséje jó néhány szellemhez, egy hirtelen mozdulattal kitért a kisfiú elől, majd újra a lépcső tetejére szegezte jeges tekintetét. Ám a szőke hölgyemény addigra már a lépcső közepénél járt, csak épp nem úgy, ahogy szokás. A fiúnak volt szerencséje végignézni, ahogy a csinos szöszi végigbucskázik a fokokon, majd nemes egyszerűséggel földet ér a rozoga tákolmány legalján.
Összevonta a szemöldökét, s már épp készült volna leteremteni egy-két epés megjegyzéssel, de a szavak valamiért fennakadtak a torkán, s egy pillanat múlva már a lány mellett guggolt.
 - Te jó ég! Hiszen te vérzel! Várj...
Aggódva elkapta a lány csuklóját, másik kezével pedig egy zsebkendőt húzott elő a kabátjából.
Valentin egyetlen szerencséje, hogy egy elhagyatott kísértetházban kevés a valószínűsége annak, hogy felbukkan egy ismerős, aki ha látná az önmagából teljesen kifordult fiút, egyből észrevenné, hogy nem színészkedik. Márpedig azt kifejezetten jól tud. Akkor aztán annyi lenne az imázsának. Persze, a dolog legjobb része csak az lesz, mikor elmúlik majd a varázs.
 - Minden rendben van?
Tekintében őszintén csillogott a félelem, a hangja lágy volt, mégis érezni lehetett benne, mennyire bántja, ami a lánnyal történt.
Utoljára módosította:Császár Valentin, 2012. december 22. 19:34 Szál megtekintése
Kísértetház - Császár Valentin hozzászólásai (2 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaA falu határa