35. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Fontosabb időpontok:
  • Szeptember 30: Évfolyamléptetési kérvények leadása
  • Október 01: Megkezdődik az új tanév
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Rónaky Atala Kamilla
INAKTÍV


Tala
offline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 22
Írta: 2022. május 26. 22:49 | Link

Riley

Az egy frankón vicces történet, hogy hogy kerül a város főterére három alvó kismacskával az ölében. Komolyan, van valami szuperképessége ehhez, hogy megérezze, mikor van szükség a megmentő segítségére.
Szóval jó szokása szerint már megint tök egyedül csatangolt a városban, és épp a tér felé tartott, mikor törpe méretének szemmagasságában talált egy bekötözött zacskót, ami valahogy furcsán ficánkolt. A hatodik érzéke, ami állatok és növényke megmentésére specializálódott, rögtön riasztott, több sem kellett hát, hogy kibogozza a szatyor szájára kötött csomót, és megtekintse annak tartalmát. Hazudna, ha azt állítaná, hogy nem hökkent meg, mikor három szőrös kis buksifej nyávogott rá. Attól azért megkönnyebbül, hogy még mindannyian életben vannak, még ha egyikük, a legkisebb nem is igazán nézett ki jól. Macskák terén nem valami profi, ha őszintén kell néznie a dolgokat, de valamit mégiscsak tennie kellett. Így a zacskó segítségével elhurcolta az állatokat a legközelebbi padig, ahol kiszabadította őket fogságukból, és nagy küzdelmek árán elérte, hogy ne kószáljanak el.
Most pedig itt ül a három macskával és vár. Hogy mire? Csodára, Merlin jelére, egy hozzá hasonló őrültre, aki valami használható irányt tudna adni ennek az egésznek. Határozottan szüksége lenne most egy felnőttre, mert bár a macskamentés jó ötletnek tűnt, egyre bizonytalanabb ebben az egészben.

Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 467
Összes hsz: 613
Írta: 2022. június 29. 12:09 | Link

Kitties!!!

Minden gyereken megpihen a pillantásom, aki csak elém kerül, félig ösztönösen követve alakjuk, félig egyfajta hivatásos érdeklődéssel. Számít, hogy legyen valaki, akinel sosem siklik át a tekintete rajtuk, legyenek bármily aprók vagy félénkek. Ebben az esetben azonban a padon kuporgó leányzóhoz cicák is tartoznak, amik teljes mozdulatlanságra kárhoztatják. Összeszalad a szemöldököm és egy kicsit elmosolyodom, mert az egész olyan, mintha egy mesekönyv illisztrációjának szánták volna. Elindulok felé, elsimítva vonásaim, mert szeretnék megbizonyosodni róla, esetleg nem szorul-e segítségre. Ha tekintetünk még útközben találkozik, integetek neki, megszólalni viszont csak akkor fogok, amikor szoknyám combomhoz simítva leguggolok elé.
- Sziasztok,-*mosolygok felfelé, igyekezve nem azonnal felverni a cicmókokat.*- Tündéri cicáid vannak. Minden okés?

Hozzászólásai ebben a témában

Rónaky Atala Kamilla
INAKTÍV


Tala
offline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 22
Írta: 2022. szeptember 29. 12:47 | Link

Riley

Türelmes természet, meg hát rá is ér, épp ezért halálos nyugalommal ücsörög ott, de érzi, hogy jól jönne valaki, aki kimenti a helyzetből. És láss csodát, érkezik is a felmentősereg. Látja, érzi, hogy a nő felé sétál, győzelem! Már messziről kedvesen mosolyog rá, vissza is integet, aztán majd itt jönnek a kisebb problémák, hogy hogyan folytatódjon a kommunikáció. Mert érti a kérdést, a szájról olvasás elég jól megy, csak hát elmutogatni valakinek, hogy segítségre lenne szüksége nem olyan egyszerű, ha az illető nem ismeri a jelnyelvet. Márpedig igen valószínű, hogy nem ismeri, hiszen a járókelők jó része egész egyszerűen nem szorult rá, hogy megtanulja. Szóval jöhet az activity. Először bólogat, hogy minden okés, mert végülis nincs baj. Aztán megböki saját mellkasát, megrázza a fejét és a fülére, majd szájára mutat, ezzel jelezve, hogy se nem hall, se nem beszél. Majd rátérhet a macskákra, megmutatja a nejlont, amibe csomagolták őket, aztán mutat a macskákra, és erősen igyekszik tanácstalan arcot vágni, miközben megvonja a vállát. Egész jó alakítás, reméli, hogy a kedves hölgy is érteni fog belőle legalább valamennyit. Az már csak hab lenne a tortán, ha még segíteni is tudna valahogy.
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 467
Összes hsz: 613
Írta: 2022. október 15. 13:30 | Link

Kamilla

Kapok egy tök cuki mosolyt - ahhww - amíg integetünk egymásnak. Közelebbről nézve aztán aggályokat látok felhősödni arcán, amint megszólítom. Vegyes érzelmek? Akkor itt valami bonyodalom lesz, nem mintha ez megijesztene, szóval türelmesen várom, hogy kibökje, mi a probléma forrása. Aztán szó szerint ez történik, én pedig némi fáziskéséssel néma ó-t formálok. Közbe nem vágok, előbb figyelek, hogy a gondolata végére érhessen, egy meglehetősen dühös fintorral meredve a zacskó maradékára. Próba-cseresznye alapon emelem aztán a kezem, jelnyelvre váltva és a kislány arcát lesem, hogy vajon érti-e, vagy húzzam elő a mobilomat és próbáljak meg írni. A jelnyelvek nem feltétlenül átjárhatóak és fogalmam sincs, a fordító erre is kiterjed-e, egy próbát viszont megér.
- Riley vagyok. Segítek,-* bökök magamra, betűzve a nevem, majd jobb tenyeremre fektetett "like"-ba szorított balomat felfelé emelem. Előveszem a pálcámat, aztán kibújok a vékony kardigánból, hogy egy intéssel kosárrá változtassam, egy másikkal pedig a nejlont tüntetem el, mert látni se bírom. Így legalább lesz miben szállítani az elbűvölő vakarcskákat.
- Megnézhetem?-*jelelem aztán, a legfelső cica felé intve, mert átvizsgálnám a jószágot, nem szorul-e sürgősen orvosi ellátásra. Remélhetőleg nem, de jobb félni, mint megijedni.*
Hozzászólásai ebben a témában

Rónaky Atala Kamilla
INAKTÍV


Tala
offline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 22
Írta: 2022. december 18. 23:36 | Link

Riley

Kicsit azért mindig aggódik, mikor idegenekkel kell kommunikálnia, hiába csinálta már százszor. Azt mondják hogy az emberek sokszor szavakkal is félreértik egymást, hát mi van akkor, ha nem is beszélhetnek? Többségében baj.
De most szerencsére nem ez a helyzet, mert a kedves idegen bizony jelelni kezd a küzdelmes mutogatása után, méghozzá egy számára idegen nyelven, de azt veszi észre magán, hogy hiába idegen a jel, érti mit akar. Segíteni. Egyetlen pillanat alatt söpri félre, hogy ez vajon hogyan lehetséges, mert tulajdonképpen nem fontos. Csak a cicák a fontosak, és hogy együtt tudjanak működni. Az meg úgy tűnik, menni fog.
Látványos megkönnyebbüléssel fúj egyet, ahogy elővarázsolódik a kosár, ez igazán nagy segítség lesz.
A kérdésre egyértelműen bólint, kicsit már kezd elgémberedni, szóval abszolút nem bánja, hogy átvesz tőle legalább egyet. Próbál ügyesen mozdulni Rilye felé, hogy az átadás minél kisebb megrázkódtatással járjon a cicák felé. Nem szeretné felébreszteni őket, amíg nem muszáj.
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 467
Összes hsz: 613
Írta: 2022. december 19. 19:26 | Link

Kamilla

Úgy tűnik, valamilyen furcsa módon a varázslat nem tesz különbséget a jel- és verbális nyelvek közt. Vagy egy másik csoda pont olyat sodort az utamba, aki ASL-t beszél. Bárhogy is, hála a magasságos Merlinnek és/vagy bármilyen felsőbb hatalomnak, jövök eggyel!
Amint engedélyt kapok, a szélső cica felé nyúlok, tenyerembe kanalazva a szőrös kis krumplit. Olyan négy hetes lehet, kész csoda, hogy az anyjuk ilyen sokáig el tudta őket rejteni. Vérmes, bár apró fújást kapok tőle, amint a szemét és fülét nézem, kivillannak a parányi tejfogak, képtelenség nem megmosolyogni. Elég soványka és bolhás, ahogy vöröses szőrét visszafelé simítom, látom benne bujkálni a rovarokat. Kandúrka, állapítom meg, aztán a kosárba rakom. Pár szóban összefoglalom a lánynak, hogy ne kelljen végig feszülten várnia, aztán folytatom a következő kicsivel. A másik két cicó lányka, az egyik kicsit nagyobb - és bőszen kapálózik - a másik ugyanolyan girhes, ha nem girhesebb a fivérénél. Neki a szeme se nagyon nyílik és taknyos az orra, ami aggaszt. Valami eldugott, koszos helyen jöhettek világra - és még ezt is sajnálták tőlük. A legkisebbet inkább egyenest a blúzomba pakolom, hogy melegben maradjon.
- Ők rendben lesznek fürdetés és pár kiadós evés után, jelelem a kislánynak, amint van szabad kezem, - de neki orvos kell. Itt vannak a szüleid? Akarsz velem jönni?- kérdezem, bár bőven több kérdésem lenne, ám egyelőre tartom magam a legfontosabbakhoz. - Ha nem, akkor hogy érlek el?, fűzöm hozzá, mert ha már megtalálta őket, akkor biztos szeretné tudni, mi lesz velük. Az első ülésemről lehet, elkésem, de majd kárpótolom érte az érintettet... mondjuk egy marék cicával.
Hozzászólásai ebben a témában

Rónaky Atala Kamilla
INAKTÍV


Tala
offline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 22
Írta: 2023. március 13. 14:19 | Link

Riley

Hálás a mágiának, hogy ennyi mindenre képes. Lássuk be, számos hátránnyal indulna hasonló helyzetben mugliként, és bár a mágia világa pont annyira tönkretette az életét, mint amennyire segíti őt, Tala szereti ezt is, mint mindent, a lehető legpozitívabb oldalról megragadni.
Lelkesen csillogó szemekkel követi nyomon mind az egyszerű vizsgálatot, mind a beszámolókat. Hasonló, ám sokkal felületesebb megállapításokra jut ő maga is, ami sikerélménnyel tölti el - bár látott már életében néhány cicát és hallott már arról, hogy milyen szempontok alapján kell az első következtetéseket levonni róluk.
- Ez kicsit bonyolult, de szívesen elkísérnélek, ha nem bánod. - Ez sokkal izgalmasabb kalandnak hangzik, mint most hazamenni és várni a fejleményeket. És egyébként is, ha ő maga a saját kezében állít haza egy cicával, Erik biztosan kevésbé akad ki, mintha egy random ember bekopog, hogy hozott neki egy állatot. Kellemeset a hasznossal, vagy hogy szokták mondani.
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 467
Összes hsz: 613
Írta: 2023. március 13. 19:30 | Link

Atala

- Gyere, csak nem akartalak elrabolni. Nagy segítség lenne, ha hoznád őket,-*gesztikulálok a kosár felé, míg pálcámat elteszem. Így, hogy én a taknyos cicát, ő meg a kosarat szorongatja, útközben nem sok lehetőségünk van beszélgetni, amíg oda nem érünk az állatorvoshoz. Néha ellenőrzöm a picit, de nem igazán tiltakozik vagy kapálózik, ami aggaszt.
Bejelentem magunkat a recepción - Freud miatt ismernek már - aztán odafordulok a lányhoz, megkönnyebbülve, hogy most már csak pár percet kell várni, míg sorra kerülünk.*
- A doki után nálam elférnek, amíg kicsit nagyobbak és egészségesek lesznek. Nem tudom, szeretnél belőlük?-*jelelem kérdő arccal, mert az, hogy a város közepén ücsörgött velük, arra enged következtetni, hogy nem viheti őket csak úgy haza. Még kell legalább négy hét nekik, mert ebben a korban iszonyatosan fontos a szocializáció és az önállósodás, addig nem választanám el őket. Egy trauma untig elég.  
Hozzászólásai ebben a témában

Rónaky Atala Kamilla
INAKTÍV


Tala
offline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 22
Írta: 2023. március 14. 12:57 | Link

Riley

Természetesen ezer örömmel segít, ahol tud. Óvatosan veszi kézbe a kosarat, mintha csak összetörhetné, holott persze szó sincs ilyesmiről. Mindenesetre nagy szeretettel és még nagyobb óvatossággal követi a Riley-t a rendelőig. Az egy percig sem merül fel benne, hogy el akarná rabolni, vagy bármi egyéb rosszat akarna neki. Egész jó emberismerővé vált az idők folyamán, úgy hiszi, megérezné a bajt. És egyébként is, aki az állatokat így szereti, az az emberekkel sem lehet más.
Bólogat, hogy rendben, legyen így, józan belátással rájön ő is, hogy szocializálnia a macskát jelenleg túl nagy feladat lenne az iskola mellett. Az meg nem kérdés, hogy szeretne egyet belőlük, már azt is tudja, melyiket. A kosárban lévő foltos kislányra mutat, első pillantásra beleszeretett. Amúgy is szüksége lenne egy saját kedvencre, akit felvihet magával az iskolába is.
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 467
Összes hsz: 613
Írta: 2023. március 14. 20:43 | Link

Atala

Örömmel veszem, hogy egyet megtartana - persze vannak azért kérdéseim, úgyhogy míg a dokira várunk, előhúzom a telefonom, hogy kontaktust cseréljünk és ismerkedjünk kicsit. Felajánlom, hogy ha meg kell győzni a szülőket vagy megtanítani a macskatartás alapjait, akkor szívesen segítek, vannak könyveim is. És persze munkaidőn kívül akármikor benézhet a csöppségekhez.
A vizsgálat maga aztán elég gyors - féregtelenítés, a két egészségesebbnek oltás, a göthösnek gyógyszerek, kenőcs, erősítő. Egyebek iránt csak tisztaság, meleg, etetés és figyelem kell nekik. Megkönnyebbülten fizetem ki a számlát, mert tüdőgyulladástól vagy valami komolyabbtól tartottam. Most hazaviszem és bolhátlanítom őket, Atala pedig velem tarthat, ha szeretné megnézni, merre lakom. Ha nem, a legtöbb helyi ismer, bármikor eligazítják a rendelőm felé.
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas tér