34. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Adele Nadia Krise
Mestertanonc Rellon (H), Művészetis tanonc, Másodikos mestertanonc


Gucci Vanilla - Mrs. Krise
offline
RPG hsz: 949
Összes hsz: 961
Írta: 2022. március 6. 21:07 | Link

Vattai Júlia
- a W&J veszekedés másnapján -

As Magdalena Flaviu


A délutáni teázásra az esküvő szervezése alatt szokott rá igazán. Madlen és az angolos berögzülései hoztak némi kellemes frissességet a mindennapjaiba a megannyi apró döccenő mellé. A teaház egyik kellemes, süppedős foteljében foglal helyet, előtte kávé, és egy, még üres, szintén kényelmesnek látszó másik fotel. Meghívta Vattai Júliát egy kellemes kis beszélgetésre ugyanis.
Végignézve zaklatott vején tegnap, idejét látta ismét változtatni egy csöppet a dolgok menetén. Épp csak egy picikét, annyira, hogy William a jó vágányon maradjon, és továbbra is csak annyira legyen kiegyensúlyozatlan, amennyit még kezelni lehet. Ennek a kényes egyensúlynak pedig ez a tehetséges kislány kulcsfontosságú szereplője, akárhogy is nézi. Ideje összeismerkedniük.
Míg vár a lány érkezésére, rendel egy szelet hamis dobostortát is, kivételesen szabályt szegve az édesség kerülésére vonatkozóan. Alapvetően nem túl édesszájú, de a dobos az dobos.
Utoljára módosította:Adele Nadia Krise, 2022. március 6. 22:09 Szál megtekintése

Adele Nadia Krise
Mestertanonc Rellon (H), Művészetis tanonc, Másodikos mestertanonc


Gucci Vanilla - Mrs. Krise
offline
RPG hsz: 949
Összes hsz: 961
Írta: 2022. március 7. 00:21 | Link

Vattai Júlia

As Magdalena Flaviu


Épphogy befejezi a sütemény felét, mikor végre betoppan a várva-várt hölgy. Nyugodt mozdulatokkal teszi le a süteményes kisvillát, még gyorsan megtörli a szalvétával a szája szélét, aztán felemelkedik, hogy fogadja a kéznyújtást, arcán sugárzó, meleg mosollyal.
- Júlia, drágám, nagyon örülök, hogy el tudtál jönni! Foglalj, helyet, kérlek! Kávét, teát, süteményt? - Közben egy laza, könnyed mozdulattal int a pincérnek, hogy rendelni szeretnének. Természetesen állja, hiszen ő hívta ide Júliát, magától értetődő, hogy a vendége.
- Remélem, nem tartalak fel, vagy rángattalak el valami fontos mellől? - Noha az arckifejezése csöppnyi aggodalmat sem sugall, inkább kellemes és baráti, mint egy joviális anyuka, aki épp a lánya barátnőjével készül összedugni a fejét, hogy szülinapi party-t szervezzenek a gyermekének.
Egyelőre még nem vág bele a mondandó közepébe, hadd oldódjon a hangulat kissé, Júlia is érkezzen meg fejben is, kicsit engedje ki a gőzt, már ha van benne. Nem sietnek sehová, részéről biztos nem.
Szál megtekintése

Adele Nadia Krise
Mestertanonc Rellon (H), Művészetis tanonc, Másodikos mestertanonc


Gucci Vanilla - Mrs. Krise
offline
RPG hsz: 949
Összes hsz: 961
Írta: 2022. március 7. 00:57 | Link

Vattai Júlia

As Magdalena Flaviu


- Nagyszerű, nagyszerű! Sok sikert hozzá, csak ügyesen! - Elégedett, főleg Júlia bájmosolyával és a ténnyel, hogy legalább megerőlteti magát, hogy kedvesen és simulékonyan viselkedjen. A jó modor, és főleg az okos hozzáállás mindig is előkelő helyen szerepeltek a fontossági listáján a céltudatosság, határozottság és leleményesség mellett.
Végül kellemesen hamar el is hagyják a felesleges manírokat és üres frázisokat, Júlia in medias res vág bele a kis megbeszélésükbe. Magda szemei huncut mód összehúzódnak, a mosolya elégedett színezetet ölt, eltűnik belőle a báj is, de még mindig kedves, csupán már sokkal őszintébbnek hathat.
- Semennyit. - Az utolsó falat dobostortát komótos elégedettséggel veszi a szájába, és rágja meg, majd nyeli le, hogy folytassa a megkezdett gondolatmenetét. - Azt szeretném, ha beszélgetnénk a vejemről, és a kislányom meg Willel alkotott érdekes háromszögedről. Mert roppant érdekes... és természetesen mondanom sem kell, teljesen elfogadott ki nem mondottan. Hisz mindketten felnőttek vagyunk, drágám, nem kell mellébeszélnem neked. Ha William veled érzi igazán jól magát, nekünk semmi kifogásunk ellene. - Most a kávéja következik, hogy újabb szünetet iktasson be, és hagyjon némi esélyt Júliának kételkedni, esetleg hitetlenkedni, vagy épp elcsodálkozni, ha szeretne.
Szál megtekintése

Adele Nadia Krise
Mestertanonc Rellon (H), Művészetis tanonc, Másodikos mestertanonc


Gucci Vanilla - Mrs. Krise
offline
RPG hsz: 949
Összes hsz: 961
Írta: 2022. március 7. 11:07 | Link

Vattai Júlia

As Magdalena Flaviu


Magda szemei hol a süteményre, hol Júliára pillantanak, lustán váltakozva, mintha abszolút ráérne. Valójában minden egyes alkalommal egyre több és több részletet fedez fel Júliával kapcsolatban: milyen fiatal, milyen rendezettek a vonásai, de még mindig meg-megrezzennek a meglepettségre. Tetszik neki Júlia merészsége, ahogy beleáll a helyzetbe, és esze ágában sincs behódolni. Bárcsak az ő kedves kislányában is megvolna ez a jó tulajdonság ilyen formájában.
- Persze persze. - Legyint némileg félresöprően a kijelentésre. Tud róla. Nyilván. Adél a családi birtokra is behozta azt a problémásnak tűnő fiatalembert és ő egyáltalán nem nézi jó szemmel, hogy ismételten egy kolonc került a képbe. - De úgy vettem észre, veled igen jó viszonyt ápol a kicsikém, míg William... nos, tudjuk, mi történt az esküvőn. - Visszahelyezi a kávéscsészét a kis tálkájára.
- Szimpatikus megoldást választottál akkor. - És persze az inas nem felejtett el beszámolni róla neki. - Ám attól félek, Williamünk memóriája megrázta magát. - Magda nem is tudja, mennyire így van.
- Summa summarum - A kávét egy kissé arrébb tolja, ujjait összefűzi, könyökeit feltámasztja az asztalra, és az állát az összefűzött ujjaira fekteti, hogy Júliával farkasszemet nézhessen. - szeretném, ha megmaradnátok a jelenlegi felállásban. Nagyon kedvező volna. Nem azt kérem, hogy távozz a képből, hanem, hogy mindenképp maradj még egy darabig. Persze... - Egy pillanatra megáll, a szemében táncoló fény pedig acélosabb színezetet ölt. - ... ha unokám születne, nagyon szeretném, ha Adél lenne az édesanyja. - Annak ellenére, hogy pártolja William viszonyát (jó stresszlevezetésnek tartja), soha, egyetlen szóval sem mondta, hogy a gyermek ne a lányáé legyen. Ez számára is legalább olyan fontos, mint Madlennek a vérvonal.
- Természetesen nem kérem ingyen a jóindulatod, Júlia. Egy kellemes egyezség alapja a kiegyenlítettség. Érdekelne, mit kérsz cserébe azért, hogy némileg őrködj a két kis drágám nyugalma felett? -
Szál megtekintése

Adele Nadia Krise
Mestertanonc Rellon (H), Művészetis tanonc, Másodikos mestertanonc


Gucci Vanilla - Mrs. Krise
offline
RPG hsz: 949
Összes hsz: 961
Írta: 2022. március 8. 00:26 | Link

Vattai Júlia

As Magdalena Flaviu


Csak még jobban kiszélesedik a mosolya. Júlia érti, hogy meddig mehet el, remek! Sejtette, hogy ez a lány értelmes és értékes lesz a terveiben, főleg ha sikerülne rávennie, hogy egyengesse kissé a két kis drágája útját.
- A labilitása a legszebb benne. Értékes, kedves kisgyermekké teszi. - Szórakozott mozdulattal dől hátra a fotelben, kezeit a karfára helyezi. Kedves keresztanya lenne belőle.
- De visszatérve a kérdésedhez, kedvesem... Mit szólnál kezdésnek a karriered egyengetéséhez? És persze megszabadulhatnánk attól a csúnya, aurori ügytől is. Nem kell azt tudnia senkinek, miért vittek be, nem igaz? Rosszul mutatna a portfóliódon. - A jó öreg kétélű értelmezések: az oldaladon is állhatok, vagy ellened is fordulhatok. Ebben az esetben mindenképp felkarolni szeretné a lányt.
- Őszintén szólva nem érdekel, ha megromlana vele a románcod. - Tárgyilagos hangnemet üt meg. - Nem gondolom, hogy az örök szerelmet találtad meg a vejemben, drágám. Kedves fiú, okos, és szörnyen labilis. Te határozottnak és erősnek tűnsz, céltudatosnak. Inkább a törekvéseid támogatnám, semmint az időszakos kapcsolatod. Szeretem oda átcsoportosítani az erőforrásaim, amiben jövőt is látok. Benned, kedvesem, van potenciál. Nos, érdekelne, hogy legyen egy pártfogód? Szívesen megnyitok előtted jó néhány kaput ez esetben. - Ráadásul nem csak Magyarországon. Magdalena Flaviu keze elnyúlhat a határokon túlra is, ha a helyzet úgy hozza.
Szál megtekintése

Adele Nadia Krise
Mestertanonc Rellon (H), Művészetis tanonc, Másodikos mestertanonc


Gucci Vanilla - Mrs. Krise
offline
RPG hsz: 949
Összes hsz: 961
Írta: 2022. március 16. 00:49 | Link

Vattai Júlia

As Magdalena Flaviu


- Épp ezért - Egyetértően biccenti meg a fejét Júlia felé. - szeretném biztos megfigyelés alatt tudni. Látod, tudtam, hogy okos lány vagy. Sokkal életrevalóbb, mint az én kicsikém. Bárcsak tanulna tőled egy picit. -  Színpadias sóhaj hagyja el az ajkát. Nagyon jól tudják mindketten, hogy Magdának édesmindegy, mit tud vagy nem tud Adél, legalábbis Júlia könnyen kitalálhatja Magda gondolatait ezzel kapcsolatban a puszta nonverbális kommunikációjából.
- Természetesen. Szeretném, ha biztos mederben haladna az aurori kiképzésed. Ha szeretnél egy kifejezett mentort magadnak, azt is elintézhetem neked. Biztos vagyok benne, hogy meg tudom győzni az aurorparancsnokság főnökét. - Mi másra gondolt volna? Kár aggódni, Júlia titka elég jól őrzött érték, még nem érte el a Machay-füleket. Vagy Magda taktikusan direkt beszél kétértelműen, hogy Júlia idegein táncoljon.
Júlia szavai igazak, meg is állítják egy pillanatra a nőt. Magda nagyon szépen öregedik, az arca még mindig üde, viszont ott van már rajta az idő nyoma. Nem a vasfog okozta foltok, hanem a bágyadt napfény utáni csókok. A szemei alatti gödröcskék kissé elmélyedtek, de nem undorítóan, csak amolyan, a negyvenes évei végét taposósan. Az arca elgondolkodó, és a szemeiből is hiányzik a fiatalkori vakmerő tűz, viszont az árgus kémlelés mindenkor ott ül benne.
- A vér minden és semmi egyben, kedvesem. Vegyük példának Williamet. Ő jelenleg ugyanolyan probléma, mint az én kis Adélom és az a nem kívánt zabigyerek voltak. William börtönviselt. Ilyenkor az aranyvér sem segít túl sokat. Ellenben a megfelelő patronálással ő is maga mögött hagyhatja ezt a kellemetlenséget, és te, drágám, még bőven felemelkedhetsz a sorainkba. Azt gondolhatnád, hogy a Machay család prominens, de mi is vékony jégen táncolunk, mióta az anyósom, Galina bekerült a családba. Az emberek még mindig zárkózottak a vélákkal szemben, így a sógoraim és sógornőim bátornak mondhatók velem együtt, hogy az előítéletek ellenére hozzájuk mentünk. Ha megfelelő hátszelet adok neked... sok dolog változhat. - Felszusszant, hogy jelezze, vége a hosszú monológjának, teret hagy Júliának levegőhöz jutni.
Szál megtekintése

Adele Nadia Krise
Mestertanonc Rellon (H), Művészetis tanonc, Másodikos mestertanonc


Gucci Vanilla - Mrs. Krise
offline
RPG hsz: 949
Összes hsz: 961
Írta: 2022. április 21. 14:20 | Link

Vattai Júlia

As Magdalena Flaviu


- Meglátjuk, sikerrel jár-e. - Finom biccentéssel köszöni meg Júlia altruista megnyilvánulását, bár szinte biztos benne a lányra tekintve, hogy volt valamilyen haszna ebből. Emberi rossz szokás sztereotipizálni valamilyen szintig, néha még akkor is, ha alapvetően elfogulatlanok vagyunk. Szükséges részét képezik az első közeledéseknek, hogy amíg a másikat valóban meg nem ismertük, egy bizonyos címke szerint mégis tudjuk kezelni. Magda is bekategorizálta egyelőre Júliát a törtető, életrevaló, okos rekeszbe. Ez utóbbi már most beigazolódni látszik, mert Júlia alapos megfontolás után dönt úgy, hogy elfogadja az egyezséget. Magda ajkán elégedett mosoly tűnik fel, miközben elfogadja a gesztust, és határozott, de elegáns mozdulattal megrázza Júlia kezét.
- Nekem ez bőségesen elég egyelőre. A mentorodat még a napokban felkeresem és megbeszélem vele a részleteket. Te csak tartsd a szemed rajtuk. Üzenek, ha minden a helyére került és kezdheted a különórákat. - Mondhatni egy sikeres délelőttöt zárnak maguk mögött: Júlia biztosan, elvégre az egyik legrátermettebb aurort szemelte ki a lány mellé, ő pedig nyert egy extra figyelő szempárt a páratlan párosa megfigyeléséhez, méghozzá talán a legjobb embert, aki jelenleg elég közel áll a fortyogó üsthöz, hogy még sérülés nélkül kavargathasson rajta.
Nemsokára elválnak az útjaik, de abban az elégedett tudatban indul vissza Budapestre, a minisztériumba, hogy legalább egy teendővel kevesebb van hátra a mai napi listáján.
Szál megtekintése


Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed