35. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 10:41 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Régóta készült már erre a napra. Vagyis hát nem kellett különösebben semmit csinálnia, egyszerűen csak várta. De azt nagyon, még annál is jobban.
Stephen King jó ideje a kedvenc szerzői között van, imádja a horror történeteit. Mikor még fogalma sem volt, hogy létezik a varázsló társadalom, már akkor odáig volt az amerikai férfi irományaiért. Aztán kiderült, hogy King szintén varázsló, ráadásul félvér, mint Liza, ami még inkább meghozta a kedvét azokhoz a történetekhez. Ahogy be lett jelentve, hogy egy beszélgetésre sikerült elhívni a híres írót, azonnal szabaddá tette magát erre a napra. Nem mintha olyan elfoglalt lenne, de még csak említés szintjén sem lehetett szó arról, hogy nem lesz itt.
Jóval a megjelölt időpont előtt ellátogatott a teaházba, hogy jó helyet szerezhessen magának. Sajnos nem ő volt az egyetlen, aki így gondolkozott, már nem is nagyon látott szabad asztalt. Kért magának egy kávét, hátha változik valami, de mások nem akarták elhagyni a helyüket, így akcióba lendült. Esélytelen, hogy végigállja az egészet, így miután kiszúrt egy fiút, aki mellett volt szabad hely, azonnal mellé lépett.
- Szia. Bocsi, de szabad ez a hely?
Szál megtekintése
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 22:06 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Halványan mosolyodott el, nem is várt sokáig, hogy leüljön. Belekortyolt a saját italába, amivel meg is égette picit a száját, így nem is válaszolt azonnal. Meg egy kicsit elgondolkozott azon, amire célzott a srác.
Erre a lehetőségre igazából nem is gondolt. Készpénznek vette, hogy ha azt mondták, King itt lesz, akkor bizony itt is lesz. De belegondolva neki is sántított egy kicsit a történet, hogy egy kisebb magyar mágusfaluba látogatna el egy olyan híres író, mint ő.
- Én ezt hallottam, és ha nem jön el... - egy pillanatra csendben maradt, mielőtt még valami eszelős dolgot mondott volna, amivel megrémiszti a beszélgető partnerét. - nos, akkor azt hiszem írok egy rágalmazó levelet neki - mosolyogva megvonta a vállát, jobb nem igazán jutott eszébe.
- És hogy válaszoljak is a kérdésedre, igen, King úr miatt jöttem. Te is? - Legszívesebben azonnal elkezdte volna faggatni, de ahogy a kávéjáról visszanézett rá, eszébe jutott, hogy még nem is mutatkozott be. - Reissner Eliza vagyok egyébként, itt tanulok a tanodában.
Szál megtekintése
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 4. 21:43 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Ahogy a fiú megmondja, melyik házból való, egy pillanat alatt felkelti az érdeklődését. Sok rellonossal ellenben Liza megkedvelte a sárga népséget, mivel mindig eszméletlen király pletykák alapjául szolgálnak. Az már mellékes, hogy ő maga utálja terjeszteni, azért szeret tudni róla. Ott van például az a fura lány, aki azt hitte magáról, hogy vérfarkas. Igen meglepődött, mikor egy festménytől tudta meg indirekt módon, hogy valójában csak képzelt betegség volt.
Válaszul a fiúnak csak bólint egyet, a mosoly már megszokásból ott csücsül az arcán. Nem gondolta, hogy ez a kedvesnek tűnő srác rosszindulatú híresztelésre adhat okot, de még nem vetette el a lehetőséget.
- Ne viccelj, ez nem neveletlenség. Ha olyanom van, én se szeretek a bemutatkozással bajlódni, csak elveszi az időt - legyint egyet, már nem is igazán foglalkoztatja a téma.
Ez a baj vele, képtelen hosszútávon egy dologra koncentrálni. Hiába várja nagyon Stephen Kinget, most mégis leköti, hogy egy ismeretlennel cseveghet például.
Ámulva hallgatja a navinés srácot, közben tudattalanul végig bólogat. Határozottan igaza van, ezt pedig azonnal el is hiszi neki. Nem tűnik annak a megjátszós fajtának Ben, akit azóta így tart számon magában, hogy bemutatkozott. Hiába, az aranyhal memóriája a neveket illetően sosem fog javulni, úgy tűnik.
- Igen - csettint egyet. - Nem is értem, hogy lehet elég egyeseknek, hogy csak a filmeket nézik. Köztudott, hogy jóval több minden van elrejtve a könyvekben, ezeket kihagyva pedig a legjobb részek vesznek el a filmekből. Mondjuk beismerem, hogy van olyan eset, amikor a sztori annyira béna, hogy csak a színészek miatt kedvelem meg végül.
Eszébe jut az a király trilógia, ahol a harmadik részt alig tudta befejezni, annyira felidegesítette a főszereplő lány hisztije. Nem is mert kiadni pénzt mozira, csak otthon nézte meg mikor megjelent, de akkor már bánta, hogy nem ment el.
- Viszont King történetei nem ilyenek - folytatja nagy elánnal. Ha az előbb nem is figyelt annyira, most már elemében van. - Fondorlatos, mindig meg tud lepni, és még ha kicsit száraz is, ahogy ír, nem tudom letenni. Még most is, hamarabb olvasom újra az álomdokit, minthogy reptanra tanuljak.
Nincs az a kincs, amiért ezt felvállalná Bojarski prof előtt, de halálosan untatja Lizát a magyar csapatokról való rizsázás. Reméli, hogy negyedikben már érdekesebb órák lesznek.
Utoljára módosította:Reissner Eliza, 2018. április 4. 21:44 Szál megtekintése
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 13. 08:04 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town


- Hmpf - valami hasonló morgás volt a válasza.
Mint a normális emberek többsége, Liza is szerette az egyszerű megoldásokat, de ez pont nem tartozott közéjük. Hiperaktív személyisége miatt szánapmasan unatkozott, ha egy-egy filmet meg kellett néznie, ami nem is volt ritka alkalom. Az anyja rengeteget dolgozott, ha pedig sikerült összehozni, hogy együtt legyenek otthon, mindig egy filmes este volt a jutalma. Talán ezért nem is volt oda a filmekért általában, mert számára mindig csak a beszélgetés mellőzését jelentették.
Eleinte a könyveket sem szerette, szinte mindig a szabadban játszott inkább. Nem emlékszik pontosan, hogyan talált rá Stephen Kingre, csak azt tudja, hogy a Joyland volt az első, amit elolvasott.
- Jó, ezzel nem tudok vitatkozni - megvonta a vállát, ő sem várta, hogy ilyen Pál fordulást mutat majd be. - Az idő mindig kevés, a tennivaló meg mindig sok. De hát az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.
Azta, tényleg ilyen filozofikus vagyok?!
Nem véletlenül került a rellonba; mindig is a tettek embere volt, nem a szavaké.
- Ti a Navinéban szoktatok meditálni, vagy valami csoportos gondolkodó tréninget csinálni?
Mentségére szóljon, nem akarta meginterjúvolni a fiút. Eleinte.
De a kérdés csak úgy kicsúszott a száján, nem is figyelt arra, hogy már javában elindult a mozgolódás  elöl.
Szál megtekintése
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. május 8. 20:34 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the townElképzelte, ahogy a rellonosok tatamikon ülve hümmögnek, lehunyt szemekkel próbálnak koncentrálni. Ahogy megjelent ez a kép előtte, azonnal elnevette magát. Talán többször is kísérteni fogja ez a kép majd az álmaiban, nem lehet tudni. Mindenesetre vicces feltételezés volt számára.
- Dehogyis, még csak az kéne. Habár néha előfordul, hogy kibeszéljük, hogyan lehetne kiszedni másokból információt... de persze csak a házpontok miatt. Na jó, talán néha házikat is megpróbálnánk kicsikarni. - Nem volt teljesen igaz, amit mondott, de kíváncsi volt a fiú reakciójára.
Kétségtelen, hogy az iskola diákjai és tanárai sztereotipizálják a házakat. Lizának ezzel nem is volt gondja, sőt, néha szeretett is behódolni ezeknek. Egyszer kétszer vicces volt, azért mégiscsak szerette, ha mindenki tudja, nem minden rellonos gonosz, ahogy nem minden navinés jótét, adakozó lélek. Nem minden eridonos bátor, és közelről sem könyvmoly az összes levitás.
De azért tényleg jó lenne, ha valahogy könnyebben szerezhetnének házpontokat. Tavaly csak a kviddics kupát szerezték meg, pedig azelőtt náluk volt a házkupa is. Akkor még nem volt a Bagolykő diákja, ezért nem látta a klubhelyiségükben a kupát, viszont idén már szeretné. Ha pedig ez azt jelenti, hogy kénytelen lesz leülni és szorgalmikat írni, akkor megteszi.
Úgy elmerült a gondolataiban, hogy csak Ben mondandójának a végére kapott észbe. Teherbírás. Erősen gondolkozott, hogy mégis hol jártak, de aztán követte a fiú tekintetét, és észrevette King asszisztensét.
- Hát eléggé úgy tűnik, hogy King úrnak nem sikerült jól beosztani az idejét - halkabban mondta, talán egy picit mérgesen. Nem borult ki, nem fog hisztizni, semmi ilyen, de azért örült volna, ha élőben látja az egyik példaképét. - Ő biztos nem jó ebben a teherbírás dologban.
Szál megtekintése

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed