35. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 10:41 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Régóta készült már erre a napra. Vagyis hát nem kellett különösebben semmit csinálnia, egyszerűen csak várta. De azt nagyon, még annál is jobban.
Stephen King jó ideje a kedvenc szerzői között van, imádja a horror történeteit. Mikor még fogalma sem volt, hogy létezik a varázsló társadalom, már akkor odáig volt az amerikai férfi irományaiért. Aztán kiderült, hogy King szintén varázsló, ráadásul félvér, mint Liza, ami még inkább meghozta a kedvét azokhoz a történetekhez. Ahogy be lett jelentve, hogy egy beszélgetésre sikerült elhívni a híres írót, azonnal szabaddá tette magát erre a napra. Nem mintha olyan elfoglalt lenne, de még csak említés szintjén sem lehetett szó arról, hogy nem lesz itt.
Jóval a megjelölt időpont előtt ellátogatott a teaházba, hogy jó helyet szerezhessen magának. Sajnos nem ő volt az egyetlen, aki így gondolkozott, már nem is nagyon látott szabad asztalt. Kért magának egy kávét, hátha változik valami, de mások nem akarták elhagyni a helyüket, így akcióba lendült. Esélytelen, hogy végigállja az egészet, így miután kiszúrt egy fiút, aki mellett volt szabad hely, azonnal mellé lépett.
- Szia. Bocsi, de szabad ez a hely?
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. március 30. 15:12 | Link

Reissner Eliza

Egyszer veszem rá magam, hogy eljövök a faluba eltölteni egy kis időt, és elfogyasztani a szokásos kávémat, mikor kiderül, hogy valami könyvklub szervez előadást. A pincér azt mondta, hogy Stephen King fog jönni. Nem nagyon hiszem el, hogy a híres író tartana itt bármit is. Biztos valami névrokon húz hasznot a névből. Nagyon elmerülök az újságban lévő cikkekbe. Arra figyelek fel, hogy egy lány áll előttem, és kérdezi meg, szabad e a mellettem lévő üres hely. Mivel egyedül vagyok, senkit nem várok, és egy szép hölgynek nehezen tudok ellentmondani, így persze, hogy leülhet.
- Ülj le nyugodtan. Én annyira belemerültem a dolgokba, fel sem tűnt, hogy ennyien lettünk itt. Te is erre az előadásra jöttél? A híres író Stehen King jön, vagy valami állhírről van szó? -
 Ha igen, akkor ő biztos választ tud adni arra, hogy tényleg az jön, akire gondolok. Ha nem is, akkor majd legkésőbb megtudok mindent, amikor eljön az ideje. Nem zavar az előadás, csak a sok embert nem szeretem, főleg, ha kis helyen zsúfolódnak össze. Ebben az esetben ez áll fenn, a nagy érdeklődés miatt tehették be a plusz asztalokat. Nekem az a sejtésem, hogy a haszon volt az első. Várom, hogy a lány elhelyezkedjen.

Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. március 30. 22:06 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Halványan mosolyodott el, nem is várt sokáig, hogy leüljön. Belekortyolt a saját italába, amivel meg is égette picit a száját, így nem is válaszolt azonnal. Meg egy kicsit elgondolkozott azon, amire célzott a srác.
Erre a lehetőségre igazából nem is gondolt. Készpénznek vette, hogy ha azt mondták, King itt lesz, akkor bizony itt is lesz. De belegondolva neki is sántított egy kicsit a történet, hogy egy kisebb magyar mágusfaluba látogatna el egy olyan híres író, mint ő.
- Én ezt hallottam, és ha nem jön el... - egy pillanatra csendben maradt, mielőtt még valami eszelős dolgot mondott volna, amivel megrémiszti a beszélgető partnerét. - nos, akkor azt hiszem írok egy rágalmazó levelet neki - mosolyogva megvonta a vállát, jobb nem igazán jutott eszébe.
- És hogy válaszoljak is a kérdésedre, igen, King úr miatt jöttem. Te is? - Legszívesebben azonnal elkezdte volna faggatni, de ahogy a kávéjáról visszanézett rá, eszébe jutott, hogy még nem is mutatkozott be. - Reissner Eliza vagyok egyébként, itt tanulok a tanodában.
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. március 31. 21:10 | Link

Reissner Eliza

Amikor bemutatkozik, tudatosul bennem, hogy én ezt nem tettem meg. Nem feledkezek meg róla, de most annyira elvonta a figyelmemet a nagy tömeg, hogy ez elmaradt. Nem nagyon szeretem, ha valami nem úgy alakul, ahogy én akarom. Nem számítottam ekkora tumultusra itt a kávézóban, nem lehet nyugodtan kávézni.
- Elnézést a neveletlen viselkedésemért, amiért nem mutatkoztam be. Partay Alfréd Benedek vagyok, Navinés. -
 Megtudom, ő is az író miatt van itt. Nem tud ő sem biztosat mondani annál, hogy meg van hirdetve. Ha csak egy reklám fogás, nekem nem számít, hiszen nem ezért jöttem. Ha igen, akkor megnézem, hiszen én is olvastam pár könyvét, és láttam az azokból készült filmeket.
- Én csak egy kávéért jöttem le, hogy közben tudjak újságot olvasni. Ha már ide jön, akkor meghallgatom. Nem tagadhatom, én is olvastam néhányat a könyvei közül, és láttam, az azokból készült filmeket. Néhány film jó is lett, de a könyveket jobban is szeretem. Nem csak King esetében, hanem úgy általában. A filmeket is megnézem, mert a kíváncsiság vezet, hogyan tudták megoldani a dolgokat, és miben vannak közös vonásai azzal, amit én elképzeltem olvasás közben. -
 Nem kicsit eresztettem bőlére a mondandómat, amit nem is bánok, hiszen mindenki csak arra kíváncsi mennyit beszél az ember. Az már másodlagos mennyire van hírértéke, vagy mennyire minőségi.

Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 4. 21:43 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town;Ahogy a fiú megmondja, melyik házból való, egy pillanat alatt felkelti az érdeklődését. Sok rellonossal ellenben Liza megkedvelte a sárga népséget, mivel mindig eszméletlen király pletykák alapjául szolgálnak. Az már mellékes, hogy ő maga utálja terjeszteni, azért szeret tudni róla. Ott van például az a fura lány, aki azt hitte magáról, hogy vérfarkas. Igen meglepődött, mikor egy festménytől tudta meg indirekt módon, hogy valójában csak képzelt betegség volt.
Válaszul a fiúnak csak bólint egyet, a mosoly már megszokásból ott csücsül az arcán. Nem gondolta, hogy ez a kedvesnek tűnő srác rosszindulatú híresztelésre adhat okot, de még nem vetette el a lehetőséget.
- Ne viccelj, ez nem neveletlenség. Ha olyanom van, én se szeretek a bemutatkozással bajlódni, csak elveszi az időt - legyint egyet, már nem is igazán foglalkoztatja a téma.
Ez a baj vele, képtelen hosszútávon egy dologra koncentrálni. Hiába várja nagyon Stephen Kinget, most mégis leköti, hogy egy ismeretlennel cseveghet például.
Ámulva hallgatja a navinés srácot, közben tudattalanul végig bólogat. Határozottan igaza van, ezt pedig azonnal el is hiszi neki. Nem tűnik annak a megjátszós fajtának Ben, akit azóta így tart számon magában, hogy bemutatkozott. Hiába, az aranyhal memóriája a neveket illetően sosem fog javulni, úgy tűnik.
- Igen - csettint egyet. - Nem is értem, hogy lehet elég egyeseknek, hogy csak a filmeket nézik. Köztudott, hogy jóval több minden van elrejtve a könyvekben, ezeket kihagyva pedig a legjobb részek vesznek el a filmekből. Mondjuk beismerem, hogy van olyan eset, amikor a sztori annyira béna, hogy csak a színészek miatt kedvelem meg végül.
Eszébe jut az a király trilógia, ahol a harmadik részt alig tudta befejezni, annyira felidegesítette a főszereplő lány hisztije. Nem is mert kiadni pénzt mozira, csak otthon nézte meg mikor megjelent, de akkor már bánta, hogy nem ment el.
- Viszont King történetei nem ilyenek - folytatja nagy elánnal. Ha az előbb nem is figyelt annyira, most már elemében van. - Fondorlatos, mindig meg tud lepni, és még ha kicsit száraz is, ahogy ír, nem tudom letenni. Még most is, hamarabb olvasom újra az álomdokit, minthogy reptanra tanuljak.
Nincs az a kincs, amiért ezt felvállalná Bojarski prof előtt, de halálosan untatja Lizát a magyar csapatokról való rizsázás. Reméli, hogy negyedikben már érdekesebb órák lesznek.
Utoljára módosította:Reissner Eliza, 2018. április 4. 21:44
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. április 8. 11:33 | Link

Reissner Eliza
Mr. King in the town;

Eliza értetlenségét fejezi ki, hogy vannak olyan személyek, akik csak a filmet nézik meg, ha az könyv adaptáció. A válasz sokkal egyszerűbb, minthogy azt hinné az ember. A lustaság az oka, hiszen könnyebb a vizuálisan megjelenített verziót megnézni, minthogy leülni, és elolvasni a könyvet.
- Nem olyan bonyolult dolog, miért nézik meg a filmet, ahelyett, hogy elolvasnák a könyvet. Az emberek kényelmesek, jobb a film, mivel az jellegéből fakadóan sokkal nagyobb élményt ad nekik. Lustaság is, hiszen a könyvhöz sokkal több idő kell, pedig szerintem is nagyobb élményt ad, mint amit a filmes verzió tud nyújtani. Én is könyvpárti vagyok, és úgy érzékelem, ahogy te is. -
 Fontolva mondom el a véleményem, mert minden rosszindulatot félretéve, egy rellonos mindig a résen van, ha valami kis negatív dolog üti meg a fülét. Bár Elisa nem olyannak tűnik, de fő az óvatosság. Nem szeretek senkid elítélni, de az emberben mindig ott van ez a dolog.
- Nálam is előfordul, hogy szívesebben olvasnék, minthogy tanulni kellene, vagy elinduljak egy nem igazán kedvelt órára. Szóval nem vagy egyedül, mondhatni a diákság elég nagy része ilyen érzéseket táplál. -
 Teszek hozzá a lustaság témájához. Mindenkinek vannak pillanatai, amikor szívesebben csinálna mást, mint amit kell neki. Osztom ezt a véleményt én is.

Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. április 13. 08:04 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the town


- Hmpf - valami hasonló morgás volt a válasza.
Mint a normális emberek többsége, Liza is szerette az egyszerű megoldásokat, de ez pont nem tartozott közéjük. Hiperaktív személyisége miatt szánapmasan unatkozott, ha egy-egy filmet meg kellett néznie, ami nem is volt ritka alkalom. Az anyja rengeteget dolgozott, ha pedig sikerült összehozni, hogy együtt legyenek otthon, mindig egy filmes este volt a jutalma. Talán ezért nem is volt oda a filmekért általában, mert számára mindig csak a beszélgetés mellőzését jelentették.
Eleinte a könyveket sem szerette, szinte mindig a szabadban játszott inkább. Nem emlékszik pontosan, hogyan talált rá Stephen Kingre, csak azt tudja, hogy a Joyland volt az első, amit elolvasott.
- Jó, ezzel nem tudok vitatkozni - megvonta a vállát, ő sem várta, hogy ilyen Pál fordulást mutat majd be. - Az idő mindig kevés, a tennivaló meg mindig sok. De hát az embernek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.
Azta, tényleg ilyen filozofikus vagyok?!
Nem véletlenül került a rellonba; mindig is a tettek embere volt, nem a szavaké.
- Ti a Navinéban szoktatok meditálni, vagy valami csoportos gondolkodó tréninget csinálni?
Mentségére szóljon, nem akarta meginterjúvolni a fiút. Eleinte.
De a kérdés csak úgy kicsúszott a száján, nem is figyelt arra, hogy már javában elindult a mozgolódás  elöl.
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. május 6. 15:08 | Link

Eliza

Úgy látom, megtudtam fogni Elizát, pedig ő azok közé tartozik, akiket nehéz. Az eddigi beszélgetésünkből vonom ezt a következtetést le. Határozott, céltudatos leányzónak látom, mint a rellonosok többsége, de mindenkinek vannak olyan pontjai, ami gyengébbek. Kicsit témát vált a kérdésével, ami váratlanul is ér a hirtelenségével, de ez nem jelenti azt, hogy nem tudok rá frappáns választ adni.
- Vannak nálunk különböző körök, csoportosulások. Ott minden házbeli megtalálja magának azt, amivel feltöltekezhet lelkileg, testileg. A kérdésből fakadóan nálatok a rellonnál biztos van. -
 Válaszolok neki, olyan nesze semmi, fogd meg jól alapon. Remélem, nem veszi a szívére az ilyen jellegű válaszokat. Jelenleg ilyen kedvemben vagyok, az ilyen hirtelen témaváltással feltett kérdésre szoktam így válaszolni. Sok minden függvénye ez.
- Jó időbeosztással is sok időt tud spórolni az ember. Eleve az az alap, hogy nem szabad túlvállalni magát az embernek. Az eltöltött idővel ez arányosan növekszik, függ attól. hogy kinek mennyi a teherbírása. -
 Rövidre zárom, hiszen nagy mozgolódásra vagyok figyelmes ott elöl. Felmerül bennem az a gondolat, hogy nem csak valami üzleti fogásnak tudható be a beszélgető est, hanem lesz is belőle valami.
Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"
Reissner Eliza
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2018. május 8. 20:34 | Link

Partay Alfréd Benedek
Mr. King in the townElképzelte, ahogy a rellonosok tatamikon ülve hümmögnek, lehunyt szemekkel próbálnak koncentrálni. Ahogy megjelent ez a kép előtte, azonnal elnevette magát. Talán többször is kísérteni fogja ez a kép majd az álmaiban, nem lehet tudni. Mindenesetre vicces feltételezés volt számára.
- Dehogyis, még csak az kéne. Habár néha előfordul, hogy kibeszéljük, hogyan lehetne kiszedni másokból információt... de persze csak a házpontok miatt. Na jó, talán néha házikat is megpróbálnánk kicsikarni. - Nem volt teljesen igaz, amit mondott, de kíváncsi volt a fiú reakciójára.
Kétségtelen, hogy az iskola diákjai és tanárai sztereotipizálják a házakat. Lizának ezzel nem is volt gondja, sőt, néha szeretett is behódolni ezeknek. Egyszer kétszer vicces volt, azért mégiscsak szerette, ha mindenki tudja, nem minden rellonos gonosz, ahogy nem minden navinés jótét, adakozó lélek. Nem minden eridonos bátor, és közelről sem könyvmoly az összes levitás.
De azért tényleg jó lenne, ha valahogy könnyebben szerezhetnének házpontokat. Tavaly csak a kviddics kupát szerezték meg, pedig azelőtt náluk volt a házkupa is. Akkor még nem volt a Bagolykő diákja, ezért nem látta a klubhelyiségükben a kupát, viszont idén már szeretné. Ha pedig ez azt jelenti, hogy kénytelen lesz leülni és szorgalmikat írni, akkor megteszi.
Úgy elmerült a gondolataiban, hogy csak Ben mondandójának a végére kapott észbe. Teherbírás. Erősen gondolkozott, hogy mégis hol jártak, de aztán követte a fiú tekintetét, és észrevette King asszisztensét.
- Hát eléggé úgy tűnik, hogy King úrnak nem sikerült jól beosztani az idejét - halkabban mondta, talán egy picit mérgesen. Nem borult ki, nem fog hisztizni, semmi ilyen, de azért örült volna, ha élőben látja az egyik példaképét. - Ő biztos nem jó ebben a teherbírás dologban.
Hozzászólásai ebben a témában
Partay Alfréd Benedek
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 243
Összes hsz: 401
Írta: 2018. május 25. 20:36 | Link

Eliza

Ezért nem szereti senki a rellonosokat. Csupa lusta emberből álló csoport, akik még rosszindulatúak is. Így akarnak előre jutni, kicsikarni infókat. Néha ezért van ott a világ, ahol.
- Csodálkoztok, hogy az iskolában megvetnek titeket, rellonosokat. Nem csodálkozok, ha ilyen a hozzáállásotok a dolgokhoz, az emberekhez. Ti tudjátok, a gonoszság sem a világ. -
 Nem érdekel, mit szól erre a megnyilvánulásomra. Biztos megsértődik, mert a kritikát már nem nagyon tűrik a kis zöldikék. Önérzetesek a drágák, nem is nagyon szimpatizálok velük.
- Kezdem unni a várakozást, és a kedvem is elment az egésztől. Remélem, megéri erre az írócskára várni. További szép napot kívánok neked. Szia! -
 Nem szeretem, ha valaki vagánykodik azzal, mennyire rossz. Eliza alapvetően kedves lány lenne, ha nem abba a borzadály házba osztották volna be. Előre kifizettem, amit fogyasztottam, így nem kell a bedőlt tömegen keresztül a pulthoz mennem. Fel állok az asztaltól, majd kimegyek a teaházból, és visszaballagok a kastélyba.

Hozzászólásai ebben a témában

" A lelkiismeret 135 sebből vérzik
Megnyerő a címlap mosoly, de a te fajtád messziről bűzlik
Ó az a tekintet egyből elárultad magad
A szemedből látom, nem kell, hogy szólj hazugság minden szavad"

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed