35. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Fontosabb időpontok:
  • Szeptember 30: Évfolyamléptetési kérvények leadása
  • Október 01: Megkezdődik az új tanév
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: « 1 2 ... 36 ... 44 45 [46] Le | Téma száljai | Témaleírás
Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 875
Összes hsz: 3349
Írta: 2023. április 16. 17:43 | Link

Damien

Sebastiannak volt egy olyan érzése, hogy a kocsma falai viszonylag ritkán lehetnek tanú ennyire ártatlan témakörnek a beszélgetések során, mint amennyire a kismacskák annak számítottak. Régebben mondjuk sötétebbnek tűnt ez a hely, szó szerint és a látogatóközönség terén is, azonban még most is úgy tűnt, hogy az eszmecseréjük némileg "out of place". Annyira mondjuk nem zavartatta magát emiatt, sőt, de egy pillanatra a külső szemlélő nézőpontjába helyezkedve már-már viccesnek tűnt a helyzet.
- Javaslom, hogy ha még nem próbáltad, akkor a képek helyett próbálj a hangokra összpontosítani. A macskák rövidlátók, jobban hagyatkoznak a fülükre, mint arra, hogy mi történik a szemük előtt - mondta. Igaz, nem akarta tanítgatni a srácot arra, hogy hogyan dolgozzon a legilimenciával, de mégis ki tudna megállni egy kínálkozó lehetőséget arra, hogy olyan extra infókat szórjon szét a világban, amik nem feltétlenül köztudottak? Így hát gyakorlatilag gondolkodás nélkül felelt.
- Azért is gondolom, hogy érdemes lehet erre menni, mert ha nem látható, ami triggereli, akkor még az sem biztos, hogy mindig a konkrét helyszínen kell keresni, hanem kintről hallatszik be, úgy, hogy te észre sem veszed.
Valahogy, ha nem érezte úgy, hogy épp dolgozik, akkor úgy tűnt könnyebben nyílt meg az ilyen eszmecserékre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Legilimentor, Okklumentor, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 302
Írta: 2023. április 17. 22:29 | Link

SJS

Mivel mindketten zavarbaejtő természetességgel merültek el a saját beszélgetésükben, a helyi törzsvendégek gyorsan érdeklődésüket veszítik, amennyire lopva és szeme sarkából figyelemmel tudja tartani a termet. Jó így, mert mire áteveznek a legilimencia vizeire, a környező asztalokat nem foglalkoztatja többé a csevej. Nyugodtan ihatja a borát és ejtőzhet, anélkül, hogy túlzottan ügyelnie kellene a szavaira.
A tanácsok jól jönnek, még ha erre a konkrét részletre magától is rájött mostanra - főleg Szerzsnek hála, aki a tompa orrával sose talál meg semmit, amit leejt. Bólogat, kortyolgatva közben.
- Próbálok, bár kissé dezorientáló a szaglás erősségével együtt. D-d-durva a különbség,-* esélyesen minden legilimentort letaglóz olykor az érzékelés ilyen eltérése, még akkor is, ha tisztában van elméleti síkon a különbségekkel. Minden élőlény úgy fejlődött ki, hogy a számára túlzó benyomásokat képes legyen ignorálni - ezért nem kapaszkodunk, hiába forog a Föld felfoghatatlan sebességgel - viszont a fajok közti határok átlépése kemény dió.
- Na ez az, hogy nem feltétlenül tudom, mit k-keresek a szénakazalban. K-kell némi idő, amíg mintázatot t-találok benne,-* a másik kezébe veszi át a poharát, melengetve a tenyerét az üvegen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 875
Összes hsz: 3349
Írta: 2023. április 17. 22:44 | Link

Damien

- Pedig nem is annyira erőteljes a különbség, mint ha például kutyával próbálkoznál - csatlakozott rá a szaglásról szóló megjegyzésre. Valóban nehéz különválasztani, hogy éppen mire is emlékszik az érintett egyed, ha emberi szemszögből nézve felfoghatatlan érzékenységű érzékszervekkel találkozik az egyszeri legilimentor. Az állatok legilimenciája talán ezért sem terjedt el annyira, mint amennyire helye lenne a segítő szakmák terén. Sebastiant el is gondolkodtatta egy pillanatra a tény, hogy mennyi kiaknázatlan potenciál van még ezen a téren, és bár eddig nem ezzel volt elfoglalva, most elhatározta, hogy a Selwyn kúriánál a jövőben alapítandó vadmentőhelyen is lehetne alkalmazni legilimenciát a munkához.
Ezt a gondolatot szóban nem hozta fel, csak az látszott az arcán, hogy egy pillanatra teljesen máshova figyelt, viszont aztán visszafókuszált az előtte ülő, annyira egyébként nem is kellemetlen alakra, mint amennyire elsőre annak tűnt. Már ha nem macskaszemmel nézi.
- A mintázat is fontos, de még fontosabb talán, hogy képes legyél elengedi azt, amit emberi józan ésszel tudsz a világról, és megpróbáld egy kicsit az állatod szemén át látni a helyzetet. Sok legilimentor esik abba a hibába, hogy akár az emberek esetében is megpróbálja rögtön a saját tudásához alakítani a látott emlékeket, így nem mindig az marad meg a fókuszban, ami a legilimentált számára ott volt - fejtette ki a véleményét. Tőle sem állt természetesen messze ez a hiba, de ez már a legilimencia olyan finomságaiba engedett betekintést, amihez rengeteg gyakorlásra van szükség, mert nem merül ki egy varázslat tökéletes elvégzésénél.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Legilimentor, Okklumentor, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 302
Írta: 2023. április 21. 22:02 | Link

SJS

- Hál' Mmmerlinnek,-*morrant a kupájába, mert eleve egész jó szaglása volt - anélkül nehéz bájitalt főzni - de bőven beérte első élményként egy macskányi ugrással.*- Amikor az ember hirtelen jóformán látja a szagokat, átértékeli a d-dolgokat.- Szerencsére az itala egész hatásosan ellensúlyozza a kellemetlen emléket, főleg, hogy belülről is kezdi átmelegíteni. Mire nem jó az áprilisi szeszélyes időjárás...
- Sejtettem, hogy ez is bejátszik. Át k-k-kell állítani a szűrőket,-*gesztikulál a kezével, mert ehhez szintén arra lesz szüksége, hogy ismételten alámerüljön az emlékekbe és megkeresse bennük a közös nevezőket. Amihez nincsenek konkrét leírások, ahhoz mintázatok kellenek, szóval több problémájának ugyanaz a megoldása: idő és ismétlések, hogy elkezdje látni az átfedéseket. - K-később majd esetleg meg akarom próbálni Ethelt, de asszem, ő születésétől v-vak. Mindig mrrrrr-og, ha valaki k-közelít, hogy ne menjenek neki,-* biztosat persze senki sem tud, mire a menhelyre került, már ilyen volt. Az állatot szemlátomást cseppet sem zavarja a dolog, de abból indul ki, hogy mások se látják, ha nem ad ki hangokat. Mostanra Dami gondolkodás nélkül nyávog vissza, valahányszor a tortie a ház egyik pontján felteszi az elveszett rrrnyááá? kérdést, miszerint hol vannak a többiek.
- Raktam szét am ezt-azt. T-találtam egy...*és itt lapozgat a fotók közt, mire rábukkan az illusztrációra,*- ilyet.-*A kérdéses cucc egy különféle anyagokból összeállított, többféle felületből, zsebből, redőből, szaglászható-tapogatható-dörgölőzhető elemekből álló játszószőnyeg. Ami alól egy lompos, vörös farok lóg ki, egy gyanús púp szomszédságában.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 875
Összes hsz: 3349
Írta: 2023. április 21. 22:28 | Link

Damien

Bólintott, ahogy a másik átfogalmazta a saját nyelvére az elmondottakat és nagyon örült neki, hogy nem kell kétszer elmagyaráznia, hogy mire is gondolt pontosan. Eléggé úgy tűnt, hogy a srác gyors felfogású, ami bizonyára az egyetemen sem válik épp a hátrányára, bár jó pár rövid beszélgetésbe beletelt, mire Sebby egyáltalán annyira odafigyelt rá, hogy ez feltűnjön neki.
- De aranyos - mosolyodott el, amikor szóba került a vak cica. Sebastian nem igazán dolgozott még komoly sérülésekkel vagy hátrányokkal bíró állatokkal, így csak elképzelni tudta, hogy akár a mindennapokban, akár a legilimencia terén nehezebben lehet velük bánni, vagy legalábbis nagyon máshogy, mint általában szokás.
Mikor aztán a másik ismét a telefonjában kezdett keresgélni Sebastian kíváncsian figyelte, hogy mi lesz a következő látványosság, de a játszószőnyeg alatt nem túl jól rejtőző vörös macskára nem számított. Fel is nevetett, mikor meglátta az állatkát, és kissé megcsóválta a fejét. Hát igen, a macskák furcsa dolgokkal tudnak remekül szórakozni.
- Ez egy nagyon jó darab - mondta aztán, picit közelebbről is megnézve a játékot. - Biztos vagyok benne, hogy feldobtad vele a napjukat. Esetleg megpróbáltad megnézni, hogy mit gondoltak róla? - Természetesen nem élőben, hanem emlékek között, mert bár állítólag a macskák rövidtávú memóriája nem túl fényes, azért az újdonságok sokszor mély nyomot hagynak bennük, legalább néhány napra. - Sherlock egészen kicsattanóan vidám tud lenni, ha valami újat viszek neki - tette még hozzá.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Galambos Artúr
Bogolyfalvi lakos


Jómadár
offline
RPG hsz: 30
Összes hsz: 32
Írta: 2023. április 30. 14:27 | Link

Elek


Egy sör nem sör, két sör fél sör, úgyhogy ő most éppen gyakorlatilag csak az első sörnek ér a végére eme logikus levezetés alapján. Ma éppen kifizették úgyis a legutóbbi szállítmányt. Nincs is jobb annál, mint ilyenkor megünnepelni a kis sikereket. Méghozzá alaposan. Ezért is ült a sörcsap közelébe, véletlenül se kelljen sokat várnia az utánpótlásra, ha elfogyna az éppen aktuális korsó tartalma. Elvileg hamarosan Elektra is betoppan majd, hiszen azt beszélték. Ütött-kopott táskája ennek örömére ott lóg a szék támlájára akasztva keze ügyében, abban pedig benne van a beígért adag bájitala is. Már rég ingyen adja, baráti alapon, újságíró volta ellenére ugyanis már van olyan jóban a nővel, hogy tudja, nem rohan a nevével a parancsnokságra. Hányszor megtehette volna már eddig is végtére is. Talán kicsit rá is függött az aszfodéloszra egyébként, ki tudja. Elvégre bármire rá lehet, ezt már megtanulta az évek során. Belekortyol újfent a sörébe, aztán addig is, amíg a nő befut, úgy dönt, eltraccsol a csapossal a kínálatról. Ugyan vizezik itt is a vajsört, mégis ár-érték arányban nem rossz hely ez, legfeljebb egy korsónyival kell több, hogy úgy rúgjon be ettől is, hogy keresztbe álljon a szeme is és cikkcakkban közlekedjen hazáig. Aztán forog még kicsit a világ úgyis, közben pedig mindenről is megvilágosodik, főleg, ha senki olyanba nem botlik a Pramberger téren, akibe nem kellene. Végül kér egy adag mogyorót is, és elszórakozik azzal, hogy lehámozza a héjat mindegyik szemről, mielőtt elrágcsálná őket. Kezd nagy lenni ma itt a forgalom, talán mégiscsak be kellene foglalnia valamelyik félreeső asztalt az egyik sarokban?Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Rothstein Elektra
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Edictum szerkesztő, Bogolyfalvi lakos


Igazságvadász
offline
RPG hsz: 695
Összes hsz: 1049
Írta: 2023. május 2. 09:47 | Link

Avalon királya - Artúr


Függőségről szó sincs. Készleteinek feltöltéséről annál inkább. Néhány hete esedékes már, egy nem várt esemény gátat vetett a beszerzésnek. Gyalog érkezik a megbeszélt helyre, mivel ósdi motorjával is túl feltűnő lenne. A városban sokan tudják, hogy azzal jár szinte mindenhová. Lábát sem árt edzenie, bár sebhelye a csípőjén így két hét után is sűrűn sajog. Haját feje tetején laza kontyba fogta, torzóját zenekaros pólóba és bőrdzsekibe, lábait farmerbe és fűzős bokacsizmába bújtatta. Szeme kissé karikás, melyre jó indoka több is akad, mint elég. Egyfelől várja a vihart, mely alatt lezárhatja animágus képzését, másfelől ott van Imola lehetséges elemi erejének ügye és persze Hege jelenléte. Keveset alszik mostanában. Ezért is szeretne hozzá jutni a bájitalhoz. Szüksége van pár óra tényleg mély és pihentető alvásra. Nehogy emiatt legyen aztán végül sáska, ha egyszer átvaltozik. - Üdv néked Avalon királya! - érinti meg az italát fogyasztó fiatalember vállát, majd felül mellé a szomszédos székre, magában felszisszenve. Ezt még gyakorolnia kell, hogy úgy menjen, mint régen. - Mi a tényállás mostanság erre? - tudakolja barátságos könnyedséggel, hiszen már egészen jó viszonyt ápol a tehetséges férfival. Nem feltétlen a helyi hírek izgatják, bár ha hallana valamit arról, mit beszél az utca népe -ha egyáltalán feltűnt valakinek- a téren történtekről, azt nem venné zokon. Első sorban azonban Artúr hogyléte érdekli. Mindig is szívén viselte kapcsolatai sorsát. Feldobni eszében sincs, de valami módon biztosan segítene neki, ha bajba kerülne. Hősnőnk nem felejti el, ha valaki hozzá lojális.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


"...Egy csendes arcnak sokszor hangja és szava van..."

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Legilimentor, Okklumentor, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 302
Írta: 2023. május 4. 20:05 | Link

SJS

Persze élőben sokkal viccesebb, főleg, amikor még macskamenta is kerül a szőnyegre, de a kép elég jól visszaadja az új játék népszerűségét, bár a vélemények azért megoszlanak. A kérdésre bólint, aztán megvonja a vállát, mert sokkal okosabb nem lett a kísérlettől.*
- Mmmindenkit nagyon izgat, de ku-kuszábbnál kuszább képeket láttam róla.-*Figyelembe véve, hogy a vöröske meglehetősen bamba, ez nem feltétlenül meglepő eredmény. A vak macskánál inkább a mozgásból és viselkedésből következtet, ami legalább egyértelmű érdeklődést jelez.
- Ethel szereti, mmmert Szerzs elég b-béna, egy csomó helyről nem tudja k-kiszedni a falatkákat, ő viszont k-kitapogatja mmagának. Maurice bizalmatlan vele,-*a fehér kandúr leginkább kerülgeti és messziről figyeli, hogyan játszanak a többiek. Esetenként rajtakapja, hogy amikor épp tiszta a levegő, óvatosan szaglássza vagy lepiszkálja róla a nasit, hogy a padlóról megegye.*- Mmajd kísérletezek még,-*szusszan aztán, nagyot kortyolva a borból. Valamilyen üzenet ugrik fel, aminek hatására mégy egyet húz a pohárból, szemét forgatva, és átmenetileg a telefonját inkább félreteszi. A tekintete körbejár a termen, mintha most jutna eszébe, hol is ülnek, hogy aztán megállapodjék az ufószínű limonádén, végül Selwynen.
- Puszta k-kíváncsiságból,-*billenti egy félmosollyal oldalra a fejét,*- hány évesnek néztél eredetileg?-*most először beszélgetnek ilyen közvetlenül, s közelebbről nézve arca minden szabálytalansága feltűnőbb, a törött orr, az enyhe kancsalság. Mégis, aszimmetriája - talán fesztelensége miatt - valahogy illik ebbe a közegbe.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Sebastian Jared Selwyn
Független varázsló, Legilimentor, Végzett Diákoffline
RPG hsz: 875
Összes hsz: 3349
Írta: 2023. május 8. 15:02 | Link

Damien

Egész élvezetesnek bizonyult ez a kis intermezzo a beszélgetéssel, még Sebby számára is. Nem szokta különösebben értékelni a hasonló véletlenszerű csevejeket, de a macskás téma elég laza ahhoz, hogy ne untassa, viszont elég érdekes ahhoz, hogy egyáltalán időt akarjon szánni rá.
Bólintott a másik kifejtésére, mert valóban nehéz elsőre megtalálni a tökéletes választ, ami egy cica kobakjában rejlik az újdonságok kapcsán, de érdemes rászánni az időt.
- Ez jó módszer arra, hogy fejlődj később az emlékeik kutatásában is - nyugtázta a srác terveit. - A nagyon közeli benyomásokkal mindig könnyebb dolgozni. Ha már jól megy, akkor a régi élmények is könnyebben érthetővé válnak - tette még hozzá, bár volt egy olyan sejtése, hogy erre a másik már magától is rájött.
Aztán úgy tűnt, hogy vége szakad lassan a négylábú témáknak, mert a másik eltette a képeket tartalmazó telefonját és egészen másra kérdezett rá.
Sebastian rövid ideig latolgatta a választ, kékesszürke pillantását a másik arcán felejtve néhány pillanatra. Eddig még sosem nézte meg igazán.
- Valójában nem néztelek sehánynak - felelte, visszatérve a kivis limonádéhoz, és annak zöld színéhez. - Abból következtettem, hogy hol tartasz legilimenciában, szóval tizenhét alattinak tippeltelek - felelte végül a maga keresetlen őszinteségével. Nem volt bántó hangsúly a szavai mögött, valójában neki mindegy volt, hogy ki hány évesen fog neki a tanulásnak, csak épp szokatlan volt az ilyen idős diák.
- De mindegy is - vonta meg a vállát kicsit. - Ez maximum annyit változtat, hogy nem zavarlak vissza a kastélyba, ha meglátlak itt - mondta, majd szürcsölt egy kicsit a limonádéból. Azért Seth-re való tekintettel a betévedő és esetleg alkoholizáló diákokat alkalomadtán biztosan hazaküldte volna. Már hogy kevesebb legyen a bátyja munkája.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Galambos Artúr
Bogolyfalvi lakos


Jómadár
offline
RPG hsz: 30
Összes hsz: 32
Írta: 2023. május 9. 19:28 | LinkMár fel is tápászkodik, hogy az eredeti, szépen kifundált elképzelését feladva mégiscsak keressen egy félreeső, még viszonylag csendes asztalt. Táskáját a vállára kanyarítva néz körbe, kezét úgy emelve homlokához, szeme fölé, mintha hét ágra sütne ebben a kissé félhomályos csárdában a nap és ezért lenne szüksége a hevenyészett árnyékre, hogy kiszúrjon egy még üres asztalt valamelyik sarokban. Meg is találja, amit keres, ám ekkor toppan elé Elektra. Elvigyorodik a köszöntésre, kivillan a foga is, és a sört egy pillanatra sem téve le színpadiasan hajol meg.
- Úrnőm - szólal meg, mielőtt még elnevetné magát, majd sörrel öblítené le a torkát, nehogy utolérje véletlen is egy köhögésroham. Talán abba kellene hagynia a cigi ipari mennyiségben történő elszipákolását, mert tényleg az viszi a sírba. Most is érezni véli már, hogy kapar a torka, nagyon is, ezért is igyekszik megelőzni a megelőzhetőt.
- Mmm - dünnyög jólesően, amint úgy véli, hogy éppen elegendő folyadékot döntött le a torkán, majd szabad kezét felemelve kézfejével törli meg a száját, mert hogy nézne már ki, ha habból bajsza maradna? Nevetségesen.
- Nem sok, de egy sört? Meg ott még van egy félreeső asztal, aztán elmesélheted, mit műveltetek a múltkor a Pramberger téren, mert azt csiripelték a madarak, hogy valami pasasnak nagyon szüksége volt a talpraesett őrangyalára, és az a bizonyos tollas erősen hasonlított rád Béla kissé alkoholgőzös beszámolója alapján - válaszolja barátságosan veregetve meg a nő vállát, majd a még mindig üres asztal felé int az egyik sarokban. Ugyan három szék van mellette, de inkább több legyen, mint kevesebb, mint kéne. Ha kér a nő is sört, akkor kettőt is kér azzal a lendülettel a pultnál, ha meg netán nem, elég csak egy. Előrelátóan felkészül mégiscsak arra, hogy a kezében tartott korsó tartalma előbb-utóbb el fog fogyni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Damien Sebastian Felagund
Egyetemi hallgató, Legilimentor, Okklumentor, Végzett Diák, Független varázslóoffline
RPG hsz: 198
Összes hsz: 302
Írta: 2023. május 10. 11:11 | Link

SJS

Bólogat az elhangzottakra, mert logikus és tapasztalta is valamennyire. Valószínűleg sokakat meglepne, milyen részletes feljegyzéseket vezet minderről, ám ezekről ritkán tesz említést.
- Mmondjuk ésszerű,- futó grimaszra görbül szája, mert ebből a szempontból nem gondolt bele - megszokta, hogy nagyjából mindenki tud a környezetében a balesetről. Egész üdítő, hogy végre megint lesznek emberek, akik nem vagy csak mellékesen szereznek tudomást erről.- Csúsztam a dadogás miatt minden pálcás dologgal. Mostanra mmmajdnem helyrejött,-* fűzi hozzá rövid magyarázatként, a teljesség igénye nélkül. A következő megjegyzésre nevetős pfffft buggyan ki belőle, mint aki remekül szórakozik a Sebastian által lefestett mentális képen.*
- Fogadd őszinte hálám,- emeli poharát egy féloldalas vigyorral. Amint a súly gyanúsan könnyűnek tűnik, belepislant a kupába, enyhe csalódottsággal méregetve a maradék italt, majd egy vállvonással bedonti azt a pár kortyot.*- Éés ez lesz a végszavam. További k-kellemes estét!-* derűsen biccent, majd kicsussszan a helyéről, magával húzva a hátizsákját. Visszanyúl még az üres pohárért, aztán int és elfordul, hogy a pultnál tett rövid megálló után távozzon.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Óvári Bernadett
Minisztériumi dolgozó, Illúziómágus, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Detti
offline
RPG hsz: 11
Összes hsz: 15
Írta: 2023. szeptember 22. 20:31 | Link


x valahogy x


- Egy korsó mézsört - közli a pultnál, és még azelőtt inti le a csapost, hogy különösebb magyarázkodásba kezdene a vajsör minőségéről. Nem érdekli, mit mondhatna a nyalka srác. Pontosan tudja, hogy vizezik. Bizonyára a mézsört is, de alkoholtartalmát tekintve az mégiscsak erősebb, a lángnyelvért pedig nem hajlandó annyit fizetni, amennyit itt kérnek, csak mert a legfelső polcon tartják. Kiszámolja az ital árát is, majd a pultnak támaszkodva figyeli, hogyan telik meg a korsó. Családi összeröffenésről sikerült éppen viszonylag szerencsésen elmenekülnie, és úgy érzi, kifejezetten szüksége van rá, hogy alkoholban próbálja feloldani a kellemetlen pillanatokat, amelyeket nővérének köszönhet. Már nem is számolta az első öt említés után, hogy hányszor került sor a "bezzeg Hédi" kezdetű körökre, de ha fogadnia kellene, valahol húsz fölött lenne ez a szám szerény véleménye szerint potom egy óra alatt. Nem véletlen, hogy kissé morcos kedvében van éppenséggel.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várffy Altea Katalin
Prefektus Rellon, Negyedikes diák


bambiraptor
offline
RPG hsz: 49
Összes hsz: 67
Írta: 2023. szeptember 22. 20:49 | Link

Detti

Kiszökni a kastélyból nem feltétlen tartozott hőn áhított vágyai közé - valószínűleg az anyja elalélna, ha megtudná, ami érdekesebbé teszi, de ha nem dörgölik ismételten az orra alá az évnyitó után történeteket, valószínűleg ellenállt volna a kísértésnek. A - vélt vagy valós - sérelmek viszont apránként gyűltek benne, néha úgy érezte, hogy ha valaki összesúg a folyosón vagy együtt nevetgél, róla pusmog és rajta nevet. Nem igaz, ez az egész annyira... lealacsonyító! Minél inkább közeledett a születésnapja, annál inkább gyűlt benne a harag. Majd megmutatja ezeknek a tejfelesszájúknak!
Tudta, hogy Siget nem viheti bele a tervébe - nem akarta bajba keverni és amúgy is, szorongós... na meg mellette mindig valahogy háttérbe szorult. Ha vele hasonlították össze, majdnem mindig őt nézék idősebbnek, hiába próbált ellesni tőle ezt-azt. Szóval nem. Ma egyedül vágott neki, talárja alá az éjjeli járőrözéshez azt a fekete ruhát véve fel, amit titokban, bagoly útján rendelt magának. Jól állt neki, az esése nagyobbnak mutatta ott, ahol a leginkbáb hiányt szenvedett idomokban, a kivágások pedig jó helyeken villantottak. A tisztesség kedvéért megtett egy kört, köszönt a gondnoknak, aztán becsusszant az egyik titkos alagútba és szépen összehajtotta a cuccát. Egy vékonyka, rövid kabátot készített ide, csak mert az oktüberi esték már csípősek és nem akart a gyenguszon landolni.
A falu sötétedés után sokkal érdekesebbnek és izgalmasabbnak tetszik - vakmerően egyenest a kinézett csárda felé indul, ahol nincsenek diákmunkások. Bizsergeti a kellemes izgatottság, amint belöki az ajtót és meglegyinti a meleg. A dohányfüst szokatlan, sűrű érzetet ad a levegőnek, de legalább a szagát nem érzi a bájitalának hála. Megpróbál olyan magabiztsnak tűnni, amilyen sosem volt, miközben a pultig sétál és felküzdi magát az egyik székre, hogy kevésbé tűnjön alacsonynak.
- Egy mézsört kérek,- jelenti ki, amint a csapos odafordul. Még sosem ivott semmi vajsörnél erősebbet, de most már elmúlt tizenhét. Ha kiismerné magát a koktélok közt, talán azt kérne, de ez is jó lesz. Felnőttes.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Óvári Bernadett
Minisztériumi dolgozó, Illúziómágus, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Detti
offline
RPG hsz: 11
Összes hsz: 15
Írta: 2023. szeptember 22. 21:23 | Link


x valahogy x


Ujjaival a pulton dobol egy rég hallott északi dal ritmusára. Ha most az anyja látná, biztosan sápítozva jegyezné meg, hogy Hédi sosem viselkedne így. Még a csárdába se tenné be a lábát, amilyen kis tökéletes a szülei szeme fénye. Tömény undor ül ki az arcára a gondolatra is. Úgy húzza el a száját, mint aki mindjárt elhányja magát, miközben fejben futtatja ezt a meg sem történt párbeszédet, ami azért mégis sok ténylegesen is megtörténtből ihletődött. Csakazértis azt fogja csinálni, amihez kedve tartja, hiszen már felnőtt, szabad ember. Ezért sem költözött haza. Ragyogjon csak a nővére az áldozatkészsége dicsfényében, egészségére. Egészen jóleső érzés kézhez kapni a hideg sörét, amitől a korsó oldalára apró kis vízcseppek gyűlnek kívül. Ez neki a meditáció, a jógát meg átengedi Hédinek. Jólesik az is, ahogyan az első korty hidegen, némi édes, nevéhez hűen mézes utóízzel száguld végig a torkán. Ezt a pillanatot választja ki arra, hogy le is üljön a pulthoz, mert eddig még vacillált, hogy maradjon-e itt, vagy húzódjon be valamelyik félreeső sarokba és véletlen se kérjen több innivalót. A mozgást csak szeme sarkából érzékeli, ahogyan valaki nem messze tőle mászik fel a székek egyikére, s ahogy odanéz, összevonja a szemöldökét.
- Nem inkább vajsört szerettél volna mondani? - kérdezi meg, ültében kissé oldalra fordulva, mintha az ő dolga lenne. Nem tudja eldönteni, mennyi idős lehet. Tizenöt? Tizenhatnál biztos nem több. - Vagy inkább egy pálcát is mellé, mert a sörömet rá, hogy nem vagy még nagykorú. Csak nem kilógtunk a Rellonból? Vagy Eridon? De nem tűnsz olyan vakmerő fajtának, maradjunk a Rellonnál.
Utoljára módosította:Óvári Bernadett, 2023. szeptember 22. 21:36 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várffy Altea Katalin
Prefektus Rellon, Negyedikes diák


bambiraptor
offline
RPG hsz: 49
Összes hsz: 67
Írta: 2023. szeptember 22. 22:14 | Link

Detti

A pubbal szemben a csárdában ritkán érdeklődnek bárki kora és úgy általában véve, bárki bármije után. Amilyen a szerencséje, ma persze még meg se melegedett a szék alatta, már csesztetni kezdi a csoroszlya, aki nem messze ül, pedig senki hozzá se szólt. Alti összevonja a szemöldökét és sértett pillantással fordul oda.*
- És milyen alapon kíván igazoltatni?-* szeretne ennél több méltósággal fortyanni fel, de az anyja által reméltnél sokkal kevesebb ragadt rá az illemtanból és egyéb, hölgyhöz méltó oktatásból. Ahhoz viszont pont eléggé átrágta a dolgokat, hogy tervvel készüljön erre az eshetőségre. - Illetve látni szeretném az aurori igazolványát, mielőtt a pálcám közelébe engedem.-* Jó, ez javarészt blöff, viszont nagykorú és ennek az iskolának számos cserediákja, mestertanonca és magántanulója van. A pultos már épp bekapcsolódna a beszélgetésbe - alighanem elfogta az aggodalom, hogy még őt is megbüntetik - mire Alti, a tőle tellő összes irritáltsággal húzza elő a pálcáját, hogy meglengetve prezentálja, nincs rajta többé a kiskorúak nyomkövetője. Ahhoz viszont túl gyors a mozdulat, hogy pontosan lehessen azonosítani.
Azonban a teremben több pillantás is követi ezt a kis közjátékot - ritkán jönnek ide be ilyen öltözékben, ilyentájt lányok, s az érdeklődés csendben fordul felé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Óvári Bernadett
Minisztériumi dolgozó, Illúziómágus, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Detti
offline
RPG hsz: 11
Összes hsz: 15
Írta: 2023. szeptember 22. 23:36 | Link


x valahogy x


Tizenhat évesen megkezdte már ő is az apja italgyűjteményének kóstolgatását, ami azt illeti, majd ahhoz se kellett sok, hogy tizenhét éves korában már ilyen helyekre lógjon ki főleg fiúkkal, de azzal is tisztában van, hogy ő nem éppen egy követendő példa. Nem hisz benne, hogy a lányoknak mind szende kis virágszálaknak kellene lenniük, akik aztán amilyen hamar csak lehet, férjhez mennek és jöhet is a papás-mamás, de azt sem gondolja, hogy Bambinak éppen ebben a csárdában lenne a helye. Biztosra venné, hogy nem gondolta végig, hány fura alak jár erre a helyre, és még ha csak a furák járnának ide.  
- De felvágták a nyelved - szól vissza, mielőtt belekortyolna a mézsörbe. Bár tudja, hogy tulajdonképpen az a csapos dolga lenne, hogy eldöntse, ad-e bármit is inni a lánynak, vagy igazoltatja-e, de a hangnem csak még inkább arra készteti, hogy tovább kötekedjen. Valahol még szórakoztató is a dolog éppen, főként, hogy a leányzó egész szépen fel is fortyan rögtön. Aurori igazolványa ugyan nincs Dettinek, ha már egyszer ereklyevadászként keresi kenyerét, de mit ne lenne képes megoldani egy kis illúziómágia, ha ügyes az ember. Márpedig eddig sokkal komolyabb dolgokra használta, mint arra, hogy a minisztériumi belépőjén a Nemzeti ereklyegyűjtemény helyett az Aurorparancsnokság neve tűnjön fel. Egyentalárban pedig úgyse minden auror jár, főleg nem ilyen helyekre, hacsak nem razziáznak. Ha pedig már ilyen szépen végiggondolta a logikusnak tűnő megoldást, elő is húzza kabátja zsebéből a belépőjét, amin most a megfelelő részleg nevét látja a leányzó. Hogy hányan figyelnek rájuk, az nem igazán érdekli.
- Nos, elégedett vagy? - kérdezi meg határozottan húzva ki magát, noha az igazolvány nem teljesen olyan, mint egy igazi, amilyet itt egyébként sem tegnap látott. Mindjárt kiderül, mennyire volt meggyőző. A pálcát mondjuk szívesen megnézné közelebbről, mert mégis ki tudja, mennyire lehet ritka darab példának okáért, a ritka darabok pedig mai napig érdeklik, nem csak akkor, ha legendásak.  
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Óvári Bernadett
Minisztériumi dolgozó, Illúziómágus, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Detti
offline
RPG hsz: 11
Összes hsz: 15
Írta: 2023. szeptember 27. 21:08 | Linkx valahogy x


Azt se tudta, hogy Balázs börtönben volt, ezért meglepetésként érte a hír, amikor az anyja pár napja közölte, hogy a Jávor gyerek is előkerült. Akadt még pár cinikus megjegyzése arról is, hogy mennyire örül ennek a fejleménynek, ezeket azonban Detti már főként elengedte a füle mellett. Régen sokat lógtak együtt, még bajba is gyakran együtt kerültek Rellonban töltött éveik alatt. Aztán a VAV után elsodródtak. Még egy darabig váltottak pár levelet, de aztán ezek is megritkultak, és azt gondolta, ez a természet rendje. Belemerült a tanulmányaiba, szerzett új barátokat, munkát talált, minden ment tovább. Most mégis az volt az első gondolata, hogy talán nem lenne rossz ötlet megkeresni és megtudni, mi van vele. Már csak a régi idők emlékére is. Éppen csak arra kellene rájönnie, hol is keresheti. Ami a csárdát illeti, ezt a vendéglátóipari egységet leginkább azért részesíti előnyben a pubbal és minden más lehetőséggel szemben, mert amennyi furcsa alak jár ide, meglehetősen sok érdekeset is hall mindenféle fekete piaci pletykákról, ezek a hírek pedig neki egészen érdekesek tudnak lenni alkalomadtán. Két hete már elég sokat ittak azzal a magát bősárkányinak mondó illetővel, akinek aztán meg is eredt a nyelve rendesen és elkotyogta, hamarosan állítólag árverésre kerül majd egy igazán ritka pálca alvilági körökben. Azóta persze nem látta a pasit, de azért még nem adta fel, hogy időben megtudja, mennyi igazságtartalma van a dolognak és ha van, mit tud erről kideríteni. Ezúttal azonban ismerősnek tűnő vonásokat fedez fel az egyik asztalnál. Első gondolata az, hogy bizonyára nem jól lát, de minél tovább nézi, annál biztosabb benne, hogy az bizony Balázs lesz az. Változott az elmúlt évek során, gondterheltebb, nyúzottabb lett az ábrázata, de azért nem felismerhetetlen. Bár a pult felé indult, mégis irányt változtat, és a félreeső asztalt megközelítve kihúzza az üres székek egyikét lehuppanva rá, hogy fülig érő szájjal tegye fel a gondolatban már megfogalmazott kérdést. - Kérhetek egy autogrammot?
Hozzászólásai ebben a témában


Oldalak: « 1 2 ... 36 ... 44 45 [46] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed