37. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed
Czukorvarázs Cukrászda - Mezősi Nyeste Veronika hozzászólásai (10 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Maxmillian Healson
Írta: 2015. augusztus 8. 20:54
| Link

Maxmillian Healson
egy szabadhétvégén, szombaton délután :3

Jó idő van. Madagaszkáron melegebb volt, de itt is jó idő van. A helyzet pedig az, bár ebbe eddig nem igazán gondolt bele, hogy idén, még nem evett fagylaltot. Épp ezért felbuzdulva a melegen, és azon, hogy szabadhétvége van, nyakába vette a falut, és elhatározta, hogy keres egy fagyizót. Korábban erre nem volt szüksége, de biztosan tudja, hogy van. Elvégre sokakat látott, és lát most is, fagylalttal a kezében mászkálni.
Mostanra egészen szépen rendbe jött a bőre és már nem olyan rák vörös, mint a nyaralás alatt és közvetlen utána volt. Fekete ujjatlan, térdig érő ruhácskájában, hozzáillő fekete szandálban és egy szintén fekete táskával lépked a falu utcáin. A táskában ott lapul Ede, a gólymók is, de most nagy valószínűséggel szundít a lány pénztárcáján.
Haja kibontva, s szépen rugózik a vállain, ahogy vidáman lépked. Időnként megfeledkezik magáról és hangosan is dúdolászni kezd, de amikor elkapja egy-egy másik járókelő pillantását rögtön elhallgat. Így érkezik meg a Cukrászdához is, és nem is habozik sokáig. Miután a kirakaton keresztük meggyőződik róla, hogy a jó helyen van, mosolyogva nyit be a helyiségbe. Biccent az esetlegesen felé pillantó kiszolgáló személyzetnek, majd nézelődni kezd, hogy hova is ülhetne. Végül egy ablak melletti két személyes kis asztalkán akad meg a szeme és célba is veszi. Ott aztán az árnyékos oldalra ül, hogy ne süssön a szemébe a nap. Táskáját felteszi az asztalra, s kipillant az ablakon, amíg odaérnek hozzá a különböző finomságokat bemutató menüvel.
Beszívott ajkakkal bök rá a fagyisra, majd mikor megkapja, rámosolyog a pincérlányra. Rögtön ki is nyitja a finomabbnál finomabb fagylaltokat bemutató lapot, de csak nézegeti, hosszú perceken keresztül. Nem valószínű, hogy egy hamar dönteni tud majd. Egyszerűen, minden túl finomnak látszik.
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2015. augusztus 8. 21:48 | Link

Maximillian Healson

A döntéssel nem halad, már jó 10 perce bámulja a kínálatot, s már kétszer is megkérdezték sikerült-e választani. S bár kedves volt a lány, Nyeste kezd ideges lenni, hogy a végén kiteszik és még csak nem is fagyizott. Pedig nagyon szeretne, csak hát... a választék... túl nagy! Otthon neki apuka mindig citromos, meg vaníliás fagylaltot vett, néha esetleg csokisat. A navinés azonban most határozottan valami mást szeretett volna kipróbálni, ami nem is volt nehéz, hiszen tényleg, minden, de mindenféle ízű fagyi szerepelt a cukrászda kínálatában, ráadásul többféle csinos kelyhet is lefotóztak, s hangzatos nevekkel látták el az ilyen finomságokat. Tulajdonképpen a kép nézegetése is elég volt már a lánynak. Tartott tőle, ha ilyesmit kér, akkor nem tudja majd megenni, mert kész művészet, ahogy kinéz a dolog és sajnálná.
Már-már épp elhatározza, hogyha legközelebb odajönnek hozzá, akkor csukott szemmel rábök valamire és azt kéri, amikor hirtelen megszólítja egy fiú. Pislog kettőt, szétnéz, megállapítja, hogy van hely bőven, de udvariatlan sem akar lenni, így miután teljesen biztos benne, hogy neki szólt a kérdés, lassan bólint, majd a kezével is int a fiúnak, hogy üljön csak le nyugodtan.
Ezt követően visszatér a fagyislap tanulmányozásához, úgy, hogy egészen elbújik a lap mögött. Igazán nem tudja, miért akart a másik pont vele szemben helyet foglalni, de neki végül is teljesen mindegy. Jó félpercig bámulja megint a lapot, amikor rájön, hogy a másik bizony bemutatkozott ő viszont nem. Le is csapja a menüt, kicsit talán hangosan, mert össze is rezzen a hangtól, és bocsánatkérően pislant a másikra, majd a táskájába nyúl, kiveszi a jegyzetfüzetét és egy tollat, s szép gyöngybetűkkel leírja a nevét:
Mezősi Nyeste Veronika
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2015. augusztus 8. 22:21 | Link

Maximillian Healson

A fiú egyelőre nem csinál semmi különöset. Nyestének rögtön feltűnik, hogy ő is csak a kínálatot vizsgálja, s ebben zavarja meg a csapkodása, de nem különösebben zavartatja magát. Nem szidja meg a másik, így nyugodtan írja le a nevét a lapra és egészen megkönnyebbül, hogy nem kap buta kérdéseket, hogy most miért nem beszél, hanem beérik azzal ha bólogat. Elmosolyodik és határozottan bólint. Igen ő is pont így képzelte. A nevére tett megjegyzést pedig, mondhatni elengedni a füle mellett. Persze majd megírja Apukának, de mivel ez a szülei érdeme, nem az övé, nem igazán tudja, hogyan reagálhatna rá.
Mivel a bemutatkozást, még ha kissé sután is de megoldotta visszatér a menühöz és azt kezdi ismét nézegetni. Az újabb kérdésre, meg megrázza a fejét. Ő bizony még nem választott, fel sem pillant, inkább lehunyja a szemét, hogy az előbb kitervelt módszerrel döntse el, mit is fog megkóstolni. Bal kezét felemeli, picit megmozgatja az étlap felett, majd lesúlyt, s mutatóujjával az egyik fagylaltkehely képére érkezik. Ahogy a szemeit kinyitja, csak a képet nézi meg, a nevét, és a benne levő finomságokat nem olvassa el. Biztos benne, hogy mennyei lesz. Most pedig, hogy választott, kicsit közelebb tolja a lapot Maxhez, hogy neki is megmutassa, miről is van szó.
Persze jön még egy kérdés, amire megint csak rázza a fejét, hiszen nincs testvére, majd figyelmesen hallgatja a másik beszámolóját a sok-sok - Nyeste szemében legalábbis - gyerekről a családjukban.
Végül visszahúzza a füzetet, amibe az előbb írt, s most a neve alá, az alábbi rövid üzenetet írja le bal kezével:
Nekem csak Apukám van. - A végére viszont rajzol egy mosolygós fejet is, mert azért nem rossz dolog ez, sőt, nagyon is jó. Ő teljesen elégedett. Egy pillanatra azon is elgondolkodik, hogy kérdez valamit, de ismét melléjük lép egy pincér, hogy a választásuk felől érdeklődjön, s most már, boldogan kapja a kezébe a menüt, hogy ismét rábökjön az előbb választott finomságra, majd a fiúra néz, vajon ő tudott-e már választani?
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2015. augusztus 8. 23:46 | Link

Max

Bólint a fiúnak. Elvégre ő is találomra választott, és ránézésre nagyon jól döntött. Miután a pincér lánynak is megmutatja mit kér, már csak azt várja, hogy Max is kiválassza a fagylaltját, s ha a srác is végzett, akkor visszamondja a választásukat. Nyeste bólint a sajátjára, ha pedig a fiú mégsem döntött volna még, akkor vár türelmesen, a pincér is visszajön majd még.
Egyébként nem érti, hogy miért gondolja a másik, hogy ő irigykedik. Egyáltalán nem. Meg is rázza a fejét, hogy ezt kifejezze. Nem irigy. Van neki unokatesója, Anna, a másodikos évfolyamból. Ha pedig osztoznia kéne Apukán valaki mással... nos igen. Akkor irigy lenne. De ezt azért semmi pénzért be nem vallaná, és nem is kell, hogy megtegye, elvégre esélytelen, hogy valaha is testvére legyen.
A színek már más kérdés. Természetesen van kedvence. Nem is egy! Bólogat hát lelkesen, aztán csak úgy mellékesen, mosolyogva leírja a füzetbe:
A fekete igazából nem szín, de szép! - némi gondolkodás után még mellé írja - Szerintem a pirosat szeretem a legjobban.
Ebben mondjuk nem teljesen biztos, de jelenleg ez tűnik a legkedvesebbnek számára. Mostanában sokat használta a rajzaihoz és az órai jegyzeteit is pirossal írja. Persze néhány tanárt kiakaszt vele, de ritkán foglalkozik ilyesmivel. A jegyzeteiből ő fog tanulni - már ha fog -, nem a tanár, akkor meg nem mindegy, hogy feketével, vagy pirossal írta-e?
S ahogy a gondolatai az iskolára terelődnek fel is merül benne egy-két kérdés, amiket szintén leír a lapra a korábbi szavak alá.
Hányadikos vagy? Melyik házba jársz? Én navinés vagyok, elsős.
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2016. január 25. 10:31 | Link

Benedek

Igazán nem tudja hova tenni a fiút most már. Annyiszor kérte meg, hogy ne mondjon neki olyanokat, amilyeneket, de mintha a falnak beszélne. Ha van valami, ami zavarja a másikban az ez. Nyeste ugyanis meg van róla győződve, hogy nem nagy kérés ez, s hogy a másik direktben próbálja zavarba hozni. Először még akart hinni abban, hogy Benedek szerint tényleg csinos. De ugyan hogy vehetné komolyan, ha körülbelül öt percenként jegyzi meg ezt neki a fiú. Nem csoda hát, hogy elege lett belőle, s most már drasztikus módszerekhez kénytelen folyamodni. Így tapasztja a fiú nyelvét a szájpadlásához, majd miután tisztázza, hogy mi történt, és a másik nem tűnik mérgesnek, nyugodtan indul meg vele együtt a faluba.
Útközben a másik egy papírt vesz elő, meg tollat s írni kezd. Nyeste ezt sem bánja, sőt kíváncsian és naivan várja, mit ír a másik. Egy bocsánatban reménykedik, és arra számít megkérik, hogy szüntesse meg a varázsigét, a várakozásai azonban nem teljesülnek be. Pislog kettőt az írásra, és megint összezavarodik. Elhúzza a száját, majd kikapja Benedek kezéből a tollat, s a papír másik oldalára írja a válaszát:
Ha nem hagyod abba, az ujjaidat is össze tudom ám csomózni!
Azzal visszanyújtja a papírt és a tollat is, majd mivel sejti, hogy az előttük levő Cukrászda volt a cél, hátra se pillantva az ajtóhoz lép. Kinyitja és belép, csak ezután néz vissza, jön-e Benedek. És ekkorra jut el a tudatáig az is, hogy talán nem volt túl kedves a reakciója. Visszasiet a fiúhoz, kitépi a kezéből a lapot, bár már biztos elolvasta, de sebaj. Széttépi és elsüllyeszti a darabkákat a táskájába, mert bár szíve szerint eldobná, nem szeretne szemetelni.
Ha már a táskájában van, a pálcája is előkerül s megszünteti a bűbájt, amivel megakadályozta Benedeket a beszédben. Lehet még mindig naiv, de reméli, hogy ezzel a kis varázslattal, sikerült megértenie a fiúval, hogy nem akarja hallani a furcsa megjegyzéseit.
Elteszi a pálcáját, és ha még mindig, minden rendben, akkor be is mehetnek a cukrászdába.
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2016. január 25. 20:17 | Link

Benedek

Szerencsére Benedek válaszul nem átkozza meg. Nyeste ugyanis biztos benne, hogy így év vége felé, már a fiú is képes lenne hasonló varázslatokra. De megússza. Igazából sejti, hogy valahol bántja a fiút a reakciója, de kicsit úgy van vele, hogy így legalább kiegyenlített a dolog kettejük között, mert hát… lássuk be, mégsem normális, hogy félpercenként dicséri.
A cukrászdában kigombolja a kabátját, amíg Benedek asztalt választ. Szimpatikus neki az ablak melletti rész, szereti nézni az utcán elhaladó embereket így mosolyogva rábólint és meg is indul az említett asztal felé. Menet közben kibújik a kabátjából s a székje karfájára helyezi azt. S le is csüccsen, háttal az ajtónak.
Az asztalra könyököl, s rögtön kifelé kezd bambulni. Csak pár másodperc után kap észbe. Elkapja a kezeit az asztalról, Benedek felé fordul aztán hirtelen ötlettől vezérelve ő is ceruzát meg egy kis füzetet kap elő, amibe gyorsan lefirkál pár mondatot.
Ha leírom, mit kérek, megrendeled nekem? Nem szeretem, amikor félbeszakítanak a pincérek vagy megpróbálnak nekem valami mást hozni, mert...
Az utolsó szavakat már nem írja le, sőt az utolsó mondatot át is húzza. Nem akarja megmagyarázni, a lényeg, hogy volt már némi rossz tapasztalata, és némát játszani és mutogatni sincs kedve ma. Benedek pedig igazán megtehetné neki ezt a kis szívességet. Persze mondhat nemet is. Még gyorsan odafirkantja a lapra ezt is:
Ha nem, az sem baj. Megoldom. – s ír mellé egy mosolygós fejet is majd Benedek elé tolja a lapot, hogy a fiú elolvashassa és válaszolhasson neki. Utána pedig megnézni, hogy mi a választék. Bár már szinte biztosan tudja, hogy mit fog kérni.
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2016. április 16. 18:02 | Link

Alíz és Nati

Életében nem volt még ilyen csajos programon. Persze egyszer-egyszer elment valamelyik barátjával a faluba, de ma két társával együtt találkoznak és ettől valahogy az egész másnak tűnik. Szóval örül, hogy őt is elhívta Nati, na meg annak is, hogy megismerheti az új szobatársukat. Annak meg még inkább, hogy végre korabeliekkel - khm, nála fiatalabbakkal - lesz egy szobában, és nem olyanokkal, akik sokkal idősebbek és tapasztaltabbak, meg vannak már saját barátaik.
Nyugodtan lépked Nati mellett bár gyorsabban kell kapkodnia a lábait, mint a másik vörösnek, lévén Nyeste jóval alacsonyabb. Azért nem panaszkodik és nem is marad le. Figyelmesen hallgatja a másik csacsogását is, s még örül is, hogy Nati ilyen beszédes, mert lássuk be, neki még mindig nem erőssége a társalgás, hiába próbálkozik. Persze ha valaki hajlandó megvárni, amíg kimakogja magát, akkor nincs gond, de a többség általában türelmetlen. Benedeket talán ezért is kedvelte meg, a fiú sosem próbál a szájába adni szavakat, vagy befejezni a megkezdett mondatokat helyette. Mindig meghallgatja és most már egyre jobban megértik egymást rövid kifejezésekkel is. Ez a gondolat mosolyt csak az arcára, ahogy az is, hogy a Czukorvarázsba mennek. Ott jött össze a fiúval, kedves számára az emlék.
Amikor beérnek, akkor Nati rögtön egy lánynak kezd integetni, Nyeste pedig keresi a tekintetével, hogy kinek is szólnak a kézmozdulatok. Hamar meg is látja a másik navinést. Az arc nem ismeretlen számára a nagyteremben az étkezésekkor és a klubhelyiségben is többször látta már a lányt, de így már majd nevet is tud kötni hozzá. Félénk mosolyt küld irányába és ő is int egyet, aztán Nati felé fordul, és bólint. Volt már itt, a kínálat is jó.
- Egy-egy-egy kk...kkk..kkk...rrrémest és-és-és egy tt..t....tteát kkkk...kkkérek - próbálja meg végül elmondani a rendelését, és szerencséje van, mert a korábbi pincér vagy ki veszi fel a rendelését, így az könnyedén visszakérdez, hogy francia krémesre gondol-e illetve citromfű teára. Nyeste pedig bár kissé elpirul, bólint. Zavarában a füle mögé tűri a haját, aztán ha megvan minden, akkor Natival együtt megindul Alizhoz.
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2016. április 17. 18:24 | Link

Alíz és Nati

Ahogy az asztalhoz lép, s sor kerül a bemutatkozásra, kezet nyújt Alíznak. Hálás Natinak, amiért elmondja helyette a nevét, így legalább nem kell neki bajlódnia ezzel, a másik mégis tudja, hogyan szólítsa. Aztán persze lecsüccsen, ahogy a másik két lány is, és már fel is készülne rá, hogy akkor ő most csendben hallgat, meg illedelmesen figyel miközben sütizik, de Natinak más tervei vannak és Alíz is rögtön kérdésekkel kezdi bombázni. Nagyokat pislog, leginkább tanácstalanul előbb Natira, aztán Alízra. Nem akar ő itt dadogni, meg két másik embert váratni hosszú percekig, amíg ő kimond valamit. Persze hamar összekapja magát, eszébe jut, a táskája, így maga elé kapja, abban kezd el kotorászni, majd előveszi a pénztárcáját, abból pedig a mulgi lakcímkártyáját. Azon szerepel az apró falucska neve, ahol Édesapával éldegélnek kettecskén.
Alíz elé teszi a kis műanyagkártyát, aztán vár, hogy a másik kettő is megbeszélje, amit szeretne. Ha pedig visszakapja a kártyát szépen visszateszi a tárcájába, majd a tárcát a táskába, a táskát pedig a széktámlájára akasztja. Remélhetőleg a másik kettő komolyabb beszélgetésbe kezd, akkor pedig ő nyugodtan eheti a krémesét, és lehet a csendes megfigyelő, aki mindig is lenni szokott.
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2016. június 27. 17:59 | Link

Alíz és Nati

Egy zavart mosolyt küld Alíz felé, majd visszateszi a kártyát a pénztárcájába és a sütijére, meg az italára koncentrál, közben meg hallgatja a másik két lányt. Igen, ő inkább ez a csendes fajta. Pedig nem. Csak mégis. Fura kettőség ez. Ha tudna olyan könnyedén és folyékonyan beszélni, mint Nati, valószínűleg nem is engedné a másik kettőt szóhoz jutni. Azonban ő erre sosem volt képes, és már egészen elfogadta ezt a helyzetet, így marad a "csendes" társ szerepben és szépen elraktározza a hallott információkat.
Alíz narancsléért megy, közben pedig Natival eszegetnek. Amikor az újdonsült szobatársuk visszatér akkor azonban a terítőre is kerül a narancsléből. Ő rögtön a pálcája után kezd kutatni a táskájában, hiszen a tisztító bűbájt már gyakorolták Emma nénivel, talán el tudja végezni ő is. De a beszédesebbik társa megelőzi, így csak figyeli, ahogy könnyedén kiejti a varázsigét, majd megtisztítja a narancslétől a terítőt. Így tulajdonképpen neki, továbbra sincs semmi dolga. Bólint, mint egy jelezve, hogy részéről rendben, bár őt az sem zavarta volna, ha csak egy szalvétát tesznek a terítő alá, majd visszateszi a táskáját a szék karfájára és várja, hogy miről fognak csevegni a lányok ez után.
Szál megtekintése

Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2016. augusztus 28. 10:36 | Link

Alíz, mert Natinak el kellett szaladni valahova Love

Nem biztos benne, hogy jó ötlet volt idejönni. Mármint Nati és Alíz is kedves lányok, már amennyire utóbbiról meg tudta ítélni, de lássuk be a beszélgetősdi, nem az ő asztala. Csendben figyel és bár próbál segíteni, nem olyan gyors, mint izgága szobatársa. De a lényeg, hogy a kiborult gyümölcslét felszárítják és így már nyugodtan beszélgethet a másik kettő tovább. Az-az beszélgethetnének, ha Nati nem jelentené be hirtelen, hogy elfelejtett valami fontosat és ugrana is azzal a lendülettel, még búcsút intve, megkérve Nyestét, hogy szórakoztassa Alízt és fordítva.
Nyeste egy pillanatra teljesen le is döbben, aztán csak tátog, mert nem tudja hova tenni a dolgot. Hogy tudna ő bárkit is szórakoztatni? Aztán persze vesz egy mély levegőt, s bízik benne a másik lánynak az egészből semmi nem tűnt fel. Elvégre rögtön kérdez is tőle, mintha mi sem lenne természetesebb. Nyeste pedig csak a fejét rázza. Ő nem az a bulizós fajta. Vagyis hát... Nem volt még sosem ilyen, így nem igazán tudja. Lehet jó móka lenne. De táncolni biztosan nem tud. Hogy ne kelljen nagyon kellemetlenül éreznie magát, bár már így is úgy érzi, a táskájában kezd kutatni papírért és pennáért, s amint megtalálja, rá is firkantja a lapra.
Festés és kviddics. Táncolni nem tudok. Te miket szeretsz?
Aztán a másik lány felé fordítja a papírost és szégyellős mosollyal az arcán várja a választ.
Szál megtekintése

Czukorvarázs Cukrászda - Mezősi Nyeste Veronika hozzászólásai (10 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed