36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Szál kezdő | Témaleírás
Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Maxmillian Healson
Írta: 2015. augusztus 8. 20:54
| Link

Maxmillian Healson
egy szabadhétvégén, szombaton délután :3

Jó idő van. Madagaszkáron melegebb volt, de itt is jó idő van. A helyzet pedig az, bár ebbe eddig nem igazán gondolt bele, hogy idén, még nem evett fagylaltot. Épp ezért felbuzdulva a melegen, és azon, hogy szabadhétvége van, nyakába vette a falut, és elhatározta, hogy keres egy fagyizót. Korábban erre nem volt szüksége, de biztosan tudja, hogy van. Elvégre sokakat látott, és lát most is, fagylalttal a kezében mászkálni.
Mostanra egészen szépen rendbe jött a bőre és már nem olyan rák vörös, mint a nyaralás alatt és közvetlen utána volt. Fekete ujjatlan, térdig érő ruhácskájában, hozzáillő fekete szandálban és egy szintén fekete táskával lépked a falu utcáin. A táskában ott lapul Ede, a gólymók is, de most nagy valószínűséggel szundít a lány pénztárcáján.
Haja kibontva, s szépen rugózik a vállain, ahogy vidáman lépked. Időnként megfeledkezik magáról és hangosan is dúdolászni kezd, de amikor elkapja egy-egy másik járókelő pillantását rögtön elhallgat. Így érkezik meg a Cukrászdához is, és nem is habozik sokáig. Miután a kirakaton keresztük meggyőződik róla, hogy a jó helyen van, mosolyogva nyit be a helyiségbe. Biccent az esetlegesen felé pillantó kiszolgáló személyzetnek, majd nézelődni kezd, hogy hova is ülhetne. Végül egy ablak melletti két személyes kis asztalkán akad meg a szeme és célba is veszi. Ott aztán az árnyékos oldalra ül, hogy ne süssön a szemébe a nap. Táskáját felteszi az asztalra, s kipillant az ablakon, amíg odaérnek hozzá a különböző finomságokat bemutató menüvel.
Beszívott ajkakkal bök rá a fagyisra, majd mikor megkapja, rámosolyog a pincérlányra. Rögtön ki is nyitja a finomabbnál finomabb fagylaltokat bemutató lapot, de csak nézegeti, hosszú perceken keresztül. Nem valószínű, hogy egy hamar dönteni tud majd. Egyszerűen, minden túl finomnak látszik.
Hozzászólásai ebben a témában

Maxmillian Healson
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. augusztus 8. 21:35 | Link

Mezősi Nyeste Veronika

Madagaszkáron nem volt semmi érdekes, viszont itt Bagolykőn elég sok dolog van. Például vegyük akár magát az iskolát. Rengeteg diák, és mind-mind egy különböző egyéniség. Nem épp erre számítottam. Arra, hogy jól látható klikkesedés lesz, a mugliivadékokat kicsúfolják és megszégyenítik meg ilyenekre. De itt teljesen más a helyzet. Ha az apja tudna erről, már rég kivette volna az iskolából.
Most épp a faluban vagyok, a legnagyobb húgomnak kell szülinapi ajándék. Nem épp egy olcsó meló, inkább 2-300 galleonos, de azért megéri mert akkor béké hagyja az embert. Vagy ha nem akkor ez van. Pearl nagyon-nagyon el van kényeztetve. De nem érdekel, ha boldog lesz akkor megéri. Amúgy is, apa hetente ad annyi zsebpénzt mint amennyi egy aurornak az évi keresete.
Miközben sétáltam az utcákon, megláttam egy cukrászda feliratát: Czukorvarázs Cukrászda. Bementem, érdekelt, hogy mi van ott. Mikor körbe néztem, megláttam egy kétszemélyes asztalt, ahol egy lány ült. A haja vörös, a szeme kék. Döntöttem. Oda sétáltam hozzá, majd megszólítottam.
- Szia! A nevem Maxmillian Healson, szabad ez a hely? - Kérdezem mosolyogva.
Hozzászólásai ebben a témában
Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2015. augusztus 8. 21:48 | Link

Maximillian Healson

A döntéssel nem halad, már jó 10 perce bámulja a kínálatot, s már kétszer is megkérdezték sikerült-e választani. S bár kedves volt a lány, Nyeste kezd ideges lenni, hogy a végén kiteszik és még csak nem is fagyizott. Pedig nagyon szeretne, csak hát... a választék... túl nagy! Otthon neki apuka mindig citromos, meg vaníliás fagylaltot vett, néha esetleg csokisat. A navinés azonban most határozottan valami mást szeretett volna kipróbálni, ami nem is volt nehéz, hiszen tényleg, minden, de mindenféle ízű fagyi szerepelt a cukrászda kínálatában, ráadásul többféle csinos kelyhet is lefotóztak, s hangzatos nevekkel látták el az ilyen finomságokat. Tulajdonképpen a kép nézegetése is elég volt már a lánynak. Tartott tőle, ha ilyesmit kér, akkor nem tudja majd megenni, mert kész művészet, ahogy kinéz a dolog és sajnálná.
Már-már épp elhatározza, hogyha legközelebb odajönnek hozzá, akkor csukott szemmel rábök valamire és azt kéri, amikor hirtelen megszólítja egy fiú. Pislog kettőt, szétnéz, megállapítja, hogy van hely bőven, de udvariatlan sem akar lenni, így miután teljesen biztos benne, hogy neki szólt a kérdés, lassan bólint, majd a kezével is int a fiúnak, hogy üljön csak le nyugodtan.
Ezt követően visszatér a fagyislap tanulmányozásához, úgy, hogy egészen elbújik a lap mögött. Igazán nem tudja, miért akart a másik pont vele szemben helyet foglalni, de neki végül is teljesen mindegy. Jó félpercig bámulja megint a lapot, amikor rájön, hogy a másik bizony bemutatkozott ő viszont nem. Le is csapja a menüt, kicsit talán hangosan, mert össze is rezzen a hangtól, és bocsánatkérően pislant a másikra, majd a táskájába nyúl, kiveszi a jegyzetfüzetét és egy tollat, s szép gyöngybetűkkel leírja a nevét:
Mezősi Nyeste Veronika
Hozzászólásai ebben a témában

Maxmillian Healson
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. augusztus 8. 22:07 | Link

Mezősi Nyeste Veronika


A fejével bólint, hogy szabad. Félénk, ez az első dolog ami eszembe jut róla. Félénk, és bátortalan. Elkezdem olvasni az étlapot amit a pincér hozott. Rengeteg olyan étel van, amit rögtön megszeretnék kóstolni.
A lány hirtelen lecsapja az étlapot és elő vesz egy jegyzetfüzetet. Valamit ír rá. Mikor megmutatja, a következő áll rajta: Mezősi Nyeste Veronika. Szép név, egy szép lányhoz. Egy fél percig még nézem az étlapot, majg megszólalok.
- Szép a neved, Veronika. Ha nem akarsz beszélni, bőven elég ha bólitasz, vagy rázod a fejed - kedvesen rá mosolygok. Attól, hogy valaki nem beszél, attól még remek beszélgető partner lehet. Mint például a kisebbik húgom, Annabeth. Ő is keveset, szinte alig beszélt.
- Meg van már, hogy mit kérsz? Mert nekem még nem. Van testvéred? Mert nekem van két húgom, Pearl és Annabeth, továbbá egy öcsém, Richard - elvigyorodok. Lehet, hogy ilyen, de attól még jó fej.
Hozzászólásai ebben a témában
Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2015. augusztus 8. 22:21 | Link

Maximillian Healson

A fiú egyelőre nem csinál semmi különöset. Nyestének rögtön feltűnik, hogy ő is csak a kínálatot vizsgálja, s ebben zavarja meg a csapkodása, de nem különösebben zavartatja magát. Nem szidja meg a másik, így nyugodtan írja le a nevét a lapra és egészen megkönnyebbül, hogy nem kap buta kérdéseket, hogy most miért nem beszél, hanem beérik azzal ha bólogat. Elmosolyodik és határozottan bólint. Igen ő is pont így képzelte. A nevére tett megjegyzést pedig, mondhatni elengedni a füle mellett. Persze majd megírja Apukának, de mivel ez a szülei érdeme, nem az övé, nem igazán tudja, hogyan reagálhatna rá.
Mivel a bemutatkozást, még ha kissé sután is de megoldotta visszatér a menühöz és azt kezdi ismét nézegetni. Az újabb kérdésre, meg megrázza a fejét. Ő bizony még nem választott, fel sem pillant, inkább lehunyja a szemét, hogy az előbb kitervelt módszerrel döntse el, mit is fog megkóstolni. Bal kezét felemeli, picit megmozgatja az étlap felett, majd lesúlyt, s mutatóujjával az egyik fagylaltkehely képére érkezik. Ahogy a szemeit kinyitja, csak a képet nézi meg, a nevét, és a benne levő finomságokat nem olvassa el. Biztos benne, hogy mennyei lesz. Most pedig, hogy választott, kicsit közelebb tolja a lapot Maxhez, hogy neki is megmutassa, miről is van szó.
Persze jön még egy kérdés, amire megint csak rázza a fejét, hiszen nincs testvére, majd figyelmesen hallgatja a másik beszámolóját a sok-sok - Nyeste szemében legalábbis - gyerekről a családjukban.
Végül visszahúzza a füzetet, amibe az előbb írt, s most a neve alá, az alábbi rövid üzenetet írja le bal kezével:
Nekem csak Apukám van. - A végére viszont rajzol egy mosolygós fejet is, mert azért nem rossz dolog ez, sőt, nagyon is jó. Ő teljesen elégedett. Egy pillanatra azon is elgondolkodik, hogy kérdez valamit, de ismét melléjük lép egy pincér, hogy a választásuk felől érdeklődjön, s most már, boldogan kapja a kezébe a menüt, hogy ismét rábökjön az előbb választott finomságra, majd a fiúra néz, vajon ő tudott-e már választani?
Hozzászólásai ebben a témában

Maxmillian Healson
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. augusztus 8. 22:52 | Link

Csendben van. Még nem választott, bár én azt fogom tenni, hogy ecc-pecc-kimetsszelek fogom eldönteni. Az, hogy nem beszél engem egyáltalán nem zavar. És aztán? Mi van attól, hogy valaki ilyen? Az ég világon semmi. Semmi azaz semmi. Nothing, rien, nichts, nada. Vagyis semmi.
Visszatérek a menühöz, de félszemmel őt figyelem. A rengeteg fagyit olvasom, közben pedig már a jövőmön gondolkodok. Ha minden jól megy, elvégzem az auror szakot és aztán pedig a fél családfám a börtönben fog ülni. De, azért nem kellene ennyire előre sietni. Még csak elsős vagyok, nem pedig ötödikes.
Ránézek Nyestére, aki bal kézzel írt egy dolgot. Azt, hogy neki csak apja van. Viszont oda rajzol mellé egy mosolyt, hogy jelezze, így is jó neki. Van egy olyan érzésem, hogyha egy napot kellene eltölteni a testvéreimmel, két féle dolog lenne. A : beszédes lenne és boldog. B: nagyon megijedne. Inkább a B.
- Szerintem én így találomra fogok mondani egyet. Hidd el, ha találkoznál a tesóimmal, amikor nem fegyelmezik magukat akkor biztos, hogy nem irigyelnél. Van kedvenc színed? Nekem a kék és a fekete.
Bátorítóan rámosolygok. Nem kell megmondania, elég ha bólint.
Hozzászólásai ebben a témában
Mezősi Nyeste Veronika
INAKTÍV


dadogós angyal
offline
RPG hsz: 221
Összes hsz: 1595
Írta: 2015. augusztus 8. 23:46 | Link

Max

Bólint a fiúnak. Elvégre ő is találomra választott, és ránézésre nagyon jól döntött. Miután a pincér lánynak is megmutatja mit kér, már csak azt várja, hogy Max is kiválassza a fagylaltját, s ha a srác is végzett, akkor visszamondja a választásukat. Nyeste bólint a sajátjára, ha pedig a fiú mégsem döntött volna még, akkor vár türelmesen, a pincér is visszajön majd még.
Egyébként nem érti, hogy miért gondolja a másik, hogy ő irigykedik. Egyáltalán nem. Meg is rázza a fejét, hogy ezt kifejezze. Nem irigy. Van neki unokatesója, Anna, a másodikos évfolyamból. Ha pedig osztoznia kéne Apukán valaki mással... nos igen. Akkor irigy lenne. De ezt azért semmi pénzért be nem vallaná, és nem is kell, hogy megtegye, elvégre esélytelen, hogy valaha is testvére legyen.
A színek már más kérdés. Természetesen van kedvence. Nem is egy! Bólogat hát lelkesen, aztán csak úgy mellékesen, mosolyogva leírja a füzetbe:
A fekete igazából nem szín, de szép! - némi gondolkodás után még mellé írja - Szerintem a pirosat szeretem a legjobban.
Ebben mondjuk nem teljesen biztos, de jelenleg ez tűnik a legkedvesebbnek számára. Mostanában sokat használta a rajzaihoz és az órai jegyzeteit is pirossal írja. Persze néhány tanárt kiakaszt vele, de ritkán foglalkozik ilyesmivel. A jegyzeteiből ő fog tanulni - már ha fog -, nem a tanár, akkor meg nem mindegy, hogy feketével, vagy pirossal írta-e?
S ahogy a gondolatai az iskolára terelődnek fel is merül benne egy-két kérdés, amiket szintén leír a lapra a korábbi szavak alá.
Hányadikos vagy? Melyik házba jársz? Én navinés vagyok, elsős.
Hozzászólásai ebben a témában

Maxmillian Healson
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2015. augusztus 9. 11:26 | Link

Veronika

Bólint a kérdésemre. Ő is találomra választott ezek szerint. A pincér hölgy az asztalunkhoz sétál, mi meg megmondjuk, vagy megmutatjuk, hogy mit kérünk. A fagyi, amit választottam több ízű. Van benne citrom, alma, lime, csoki, meggy, pisztácia. Remélem, nem fogom elrontani a gyomrom. Jó, ez hülyeség. Hogyan tudnám elrontani a gyomrom, ha csak fagyit eszek? Sehogy.
Ha valaki megkérdezi, hogy mit csináltam ma, akkor azt válaszolom, hogy fagyiztam. Végül is, fagyizok, nem de bár? Vagy legalábbis várok a fagyira. Pearl már biztos nyavalyogna, hogy nem jön a fagylaltja. Én meg rá szólnék.
Nyeste eközben ír a papírra. Igaza van azzal kapcsolatban, hogy a fekete nem szín. Azt tudom. Szóval a piros a kedvenc színe. Az nekem a harmadik.
Inkább a hideg színekért vagyok oda, nem a melegekért. Mármint a meleg színekért.
- Tudom,  hogy nem szín a fekete. A piros nekem csak a harmadik kedvencem.
Rávigyorgok  lányra,  majd elkezdek az ujjaimmal ütemet dobolni. Ti-tá-ti, ti-ti tá. Ti-ri-ri ti-ri-ri ti-ti-tá. Végül befejezem. Megint ír valamit a papírra. Miután elolvasom, válaszolok neki.
- Levitás vagyok, elsős. Leginkább a képregények érdekelnek. Téged érdekel valami?

Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed