36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed

Oldalak: « 1 2 ... 38 ... 46 47 [48] 49 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Yun Na-ri
Független boszorkány


Shewolf in the closet
offline
RPG hsz: 83
Összes hsz: 83
Írta: 2023. július 8. 14:40 | Link

Riley


Nyelvet nyújt, amolyan Nyenyenye stílusban, de ő sem tudja arrébb söpörni a jó kedvét. Lehet, hogy Riley viccesebb, mint gondolta? Akárhogy is, egy csapat taknyos óvodai kölyök közé el tudná képzelni, főleg a két méterével. Mindenütt kölykök csüngnének róla, tuti mindegyik megpróbálná megmászni ezt a hegyet.
- Nem. Nem érdekel se a csapat, se a páros dolgok. Nem bírom az embereket. - És nem is tervez ezen változtatni egyhamar. A több ember idegesítő, és elvonja a figyelmét arról, hogy normális akarjon lenni, visszafordítani ezt az átkot. Attól, hogy most nincs rá gyógyszer, pártíz éven belül még feltalálhatják. Nem akar szörnyetegként megdögleni.
- Csak az, hogy lehet-e enyhíteni az átváltozási fájdalmakon? Nem lenne utolsó, ha nem akarnám elveszteni az eszem, mert annyira fáj. Az egyik bájital ezen segített valamennyit: kiütött annyira, hogy az idő nagy részében nem voltam magamnál, de nem oldja meg ezt a gebaszt. -
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 469
Összes hsz: 615
Írta: 2023. július 8. 16:43 | Link

Yunyun

- Miért?-*Akadékoskodás helyett szimpla kíváncsiság csendül a hangomból, miközben a fagyim aljához érek és kanalazom a rosszullét-lilába összekeveredő színű tócsát. A konkrét okokkal lehet valamit kezdeni, az általános mindent és mindenkit utálok megállapítások teljességgel haszontalanok.
- Részben elveszteni az eszméleted a "gebasz"-nál egy árnyalattal komolyabb. Félig elkábítva semmilyen kontrollod nincs a történések vagy tettek felett,-* az önrendelkezésről való lemondás a felelősség, ám a saját erőre való támaszkodás feladása is. A menekülésnek viszont az a hátránya, hogy könnyen olyan helyzetbe juttatja az embert, amilyenbe egyáltalán nem akart kerülni.
Lásd a mellékelt ábrát, mínusz a fagyik.
- Az első átváltozásnál nincs erre mód, mert szükség van egy alapvonalra. Ha már tudjuk, mennyire működik a bájital, akkor lehet hozzáadni mást, mert a főzet és más komponensek reakcióba léphetnek. Viszont a visszaváltozáshoz talán megoldható a kábító átok,-* azt most ne feszegessük, hogy ez az egyetlen ilyen típusú varázslat, amit végre tudok hajtani.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yun Na-ri
Független boszorkány


Shewolf in the closet
offline
RPG hsz: 83
Összes hsz: 83
Írta: 2023. július 8. 19:57 | Link

Riley


Nem ad azonnal választ. Látni az arcán, hogy egy leheletnyivel hosszabban fürkészi Riley mimikáját, talán pont azért, hogy eldöntse, milyen választ adjon. Végül elkezdi ingatni a fejét.
- A-a. Az a fajta vagy, aki imád mindenben értelmet keresni. Bocs, de nem mindenben van, és nem is kell mindenben lennie. - Biztos nem hagyja magát bevinni ebbe az utcába. Ezt a nagyon agyas emberek szeretik csinálni, ezt a 'Miért, miért, miért?' sorozatot, aminek a végén az egyszerűen gondolkodó ember felrobban. Ő ebben nem lesz benne, kész.
- Ez a lényeg. Nem vagyok magamnál, nem történik semmi, mert mozdulni se tudok. Win-win. Nehogy azt hidd, hogy bárkit is meg akarnék harapni, vagy akár megkarcolni. Könnyebb úgy, hogy nem vagyok magamnál az idő nagy részében. - Egyre kellemetlenebbül sarokba szorítottnak érzi magát ebben a beszélgetésben. Talán ideje kiszállni, de a jelenlegi helyzetében már megtanulta, akármennyit vergődik, minden út visszavezet a lekorlázotottságához. Nyelni meg nem először nyeli le a helyzet okozta kényelmetlenségét.
Ahogy azt is le kell gyűrje, hogy forgassa a szemeit, mint valami elkényeztetett cafka, ha neki nem tetsző dolgot hall. Pedig eskü, jól jött volna, ha instant elkábítják a picsába.
- Az nem lenne rossz. Csonttörésben és újraforrasztásban kezdek túl jó lenni. - Ahogy minden más vérfarkas, akit bemartak.
Hagyja beállni közöttük a csendet, s ugyan ő már végzett a maga édességével, úgy kapirgálja a poharat, mintha még volna benne fagyi. Kisvártatva visszakanyarodik a beszélgetőpartneréhez.
- Nem fogod megkérdezni, hogy jutottam ebbe a helyzetbe? - Valahogy kinézné belőle. Nagyon ért a vérfarkasokhoz, birkatürelme van és úgy beszél, mint egy pszichológus. Egy adott ponton várta volna, hogy nekiszegezik a kérdést.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 469
Összes hsz: 615
Írta: 2023. július 8. 22:26 | Link

Yunyun

- Szeretnélek jobban érteni, de ez nem azt jelenti, hogy mindennek kell legyen értelme. Sőt. Azok az igazán érdekes részeink, amik nem racionálisak,-* hunyorgok rá, teljesen őszintén elmosolyodva.

Megingatom a fejem, s aggodalmasan megdörgölöm a halántékomat, mert ez nagyon nem ilyen egyszerű. Persze, szép képzet, hogy az emlékek hiánya a történések hiányával egyenlő, de a hibalehetőség... Az adrenalin, a fájdalom, plusz egyes bájitalokhoz hozzászokhat a szervezet, ha nem igazítják időben a dózist, ha lehet egyáltalán emelni.,,
- Attól, hogy nem tudsz róla, még lehetsz cselekvőképes, főleg, ha a fájdalom kezd magadhoz téríteni. Láttál már dezorientált állatot altatás után esetleg?-* Élénken emlékszem, mennyire ijesztő volt egy magnix ismerőssel együtt figyelni, hogyan ébredezik a kutyája - meg se ismerte a gazdáját, főleg kezdetben. Ellenben az ösztönei, amiknek nincs szükségük gondolkodásra, azok kétségbeesetten küzdöttek akkor is.
- Kétlem, hogy ilyesmire szükséged lesz; de ha mégis, elsőrendű ellátásban tudlak részesíteni.-*Hajolok előre, mintha bizalmaskodva valami illegális alkut ajánlanék épp. Már csak az hiányzik, hogy ujjaimat összekulcsolva jóízűt roppantsak az ízületeimen magam előtt, mint egy elvetemült csontkovács.

Kis csend. Ülepednek a szavak, kavarognak a gondolatok. Nem baj, jut hely ennek is. Megérnek benne a kérdések, mint az, amit most kapok. Felpillantok, néhány pillanatig a tekintetét keresve
- Ha nem szeretnéd elmondani, nem. Van, amikor tanulhat az ember, ha visszatekint; de a jelened és a jövőd fontosabb. Meg aztán,- dőlök hátra a széken, a pohárba ejtve a kanalat előtte,*- te sem kérdezgettél.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yun Na-ri
Független boszorkány


Shewolf in the closet
offline
RPG hsz: 83
Összes hsz: 83
Írta: 2023. július 8. 22:40 | Link

Riley


Egy része őszintén úgy gondolja, hogy most Riley kivágta magát a válaszból szimplán, de nem képes ennyire éles gondolatokra a tudatos buksijával, szóval marad az, hogy kissé összeráncolt szemöldökkel bandzsít vissza a másikra, de nem replikázik tovább. Na az átváltozásra viszont, na arra igen!
- Nem láttam, de akkor is, ha választhatok, hogy teljesen kiütve bulizzam végig az átváltozásom vagy sem, szerintem már tudod, mire szavazok. Egyébként sincsenek konkrét emlékeim. Egyetlen alkalomról sem, legfeljebb elmosódott maszlagok. Legalább az agyam az én oldalamon áll. - Olyan erős az ellenérzése, hogy elég kevés dolog marad meg napfelkelte után. Őszintén szólva csak remélheti, hogy eddig senkiben sem okozott kárt, legfeljebb néhány erdei állatban.
Érdekes, hogy néhány napja rohad csak Rileynál, de attól függően, épp milyen ember közelében van, nagyon hamar átveszi annak hangulatát és ritmusát. Jerry-vel sokkal agresszívebb, Riley-val és Dae társaságában is fényévekkel nyugodtabb. Valószínűleg ez okozza, hogy magától hozza fel az első, számára igazán kényes témát.
- Ebből nem hiszem, hogy van mit tanulni. Hogy a nővérem bemart. - És megint összeesik a válla kissé, annak dacára, hogy az arckifejezése továbbra is kiszámítottan semleges, mintha cseppet sem zavarná már a dolog.
- De akkor kérdezek, miért is ne? Miért foglalkozol vérfarkasokkal? Inkább tűnsz... nem is tudom, dilidokinak, vagy kutatónak a sok kérdéseddel és a kurvanagy türelmeddel. Miért cövekeltél le mellettünk? -
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 469
Összes hsz: 615
Írta: 2023. július 8. 23:25 | Link

Yunyun

-...-A szavaim nem jutnak át azon a tagadáson, amit felém harsog. Ezt most el kell engednem, legalább egy időre, bármilyen frusztráló nézni, amint fejjel rohan a falnak. Találnom kell egy biztonságos falat, hogy maga kapjon észbe, amikor lepattan róla - súlyosabb következmények nélkül.

- Nem, ez valóban nem ilyennek tűnik. Viszont nem feltétlenül csak a bemarás juttatott ide. Döntések, félelmek, történések hosszabb sora,- vetem fel, az "itt" alatt valamennyi mostani körülményét értve. Heves ellenkezés ébred bennem, valahányszor úgy beszél valaki, mintha a bemarással végetért volna az élete. Tudom, hogy néha valóban ezt az érzést kelti bennük a közegük, esetleg a helyi minisztérium hozzáállása, s fellobban bennem az igazságtalansággal szembeni harag.
A kérdés aztán más irányba terel, tekintetem elreppen, hogy feje felett körbesuhanjon a cukrászdán - a körülöttünk gondtalanul nassoló, csivitelő, nyüzsgő embereken; a helyen kis csészéken, a pult mögött sorakozó színes édességeken, a tisztán csillogó üveglapokon. Benne van a mindennapok megejtő szépsége, amit csak én láthatok.
- Mert tehetetlen voltam, amikor a testvérem szenvedett; de megvannak a képességeim hozzá, hogy másoknak segítsek. Ebben találtam meg a hivatásom, ha úgy tetszik,-*nyúlok a szalvéta után, jókora fáziskéséssel realizálva, hogy a fagyiból maradt itt-ott folt. Legalább ad nekem valamit, amit csinálhatok, kissé védtelennek érzem magam ezen az idegen helyen, Charlieról beszélve.
- Nem mintha ez kizárná a másik kettőt,-* biccentem fejem oldalra.*
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yun Na-ri
Független boszorkány


Shewolf in the closet
offline
RPG hsz: 83
Összes hsz: 83
Írta: 2023. július 9. 13:29 | Link

Riley


Látszik, ahogy az ideg másodpercek alatt elönti az arcát, még a kanalat is az asztalra csapja, amivel eddig babrált.
- Meg se próbáld megmagyarázni, amit csinált. Meg. Se. Próbáld. - Veszélyes vizekre eveznek ezzel, az biztos. Egy bemartnak azt elhinteni, hogy a támadójának bármilyen legitim oka lehetett erre, nem egy hálás terep. Amikor már többen feléjük pillantanak, csak akkor lazít az arckifejezésén és dől hátra a székben, mintha mi sem történt volna.
- Belehalt? - Ott van benne a kicsinyesség, a gyerekes érzéketlenség, hogy az előbbit visszafizesse Rileynak, holott ő is tudja, Riley egyszerűen csak kurvára nincs benne, egy külsős érzéketlenségével nézi az egészet más szempontok alapján. Ettől független igenis most megtépné, mert valahol hányni tudna tőle, hogy bárki is megpróbálja egy fikarcnyit is tisztára mosni a nővérét a bűneitől.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dr. Riley Meyers
Iskolapszichológus, Edictum lektor, Független varázsló


jámborszarvas | non-binary metamorf/animágus
offline
RPG hsz: 469
Összes hsz: 615
Írta: 2023. július 9. 21:43 | Link

Yunyun

Elsőre nem értem a haragot - váratlan reakció, legalábbis ilyen intenzitású dühre egyáltalán nem számítottam. Az emberek érzékenyek, ha úgy érzik, hibáztatják őket, de amint eltorzuló arcvonásait nézem, ez más, ez zsigeri. Ügyelek rá, hogy a meglepetés ellenére ne hőköljek hátra.
A felém sziszegett szavak aztán megvilágítják a helyzetet.
- Nem volt ilyen szándékom. A bemarás után meghozott döntésekre céloztam,-*tisztázom nyugodt hangon, mert a félreértések elkerülhetetlenek egy pontig. Az viszont, hogy másodpercnyi tétovázás nélkül ugrik a következtetésre, aggasztó dolog.
A következő szó viszont megakasztja a beszélgetést. Hosszan fürkészem, mimikájának minden apró részletét leltárba véve.
- Az ő halálával próbálsz elégtételt venni az előzőért?-Sajnálom, hogy ennyire a saját gyűlöletében rekedve él, hogy mások fájdalmából próbál valamiféle kifacsart igazságérzetet kovácsolni magának. Ugyanakkor még senki sem vetette magát ilyen mohósággal erre a kérdésre, ilyen gyomorforgató reménykedéssel, hogy a válaszom igen, mert megérdemlem, hogy fájjon. Üresség támad bennem. Haragudnom kellene, de amit teszek, nem bosszú vagy büntetés. Reality check.
Az egyik pillanatban még egy harmincas, borostás férfi ül Na-rival szemben, a másikban egy hét-nyolc éves, szőke kisfiú. Sápadt, a vonásai túl élesek, mélyen ülő szeme pont olyan zöld, mint az enyém. De nem az. Az a Charlie néz rá, akire emlékszem.*
- Nem halt meg. Nem azonnal,-* a hang, a gyermeki hang, amit húsz éve nem hallhattam, elbizonytalanít. Tudom, hogy így hangzott, de csak a baleset után, amikor már valami eltört. Elszorul a torkom, mert az alak hirtelen megint olyan kicsivé, tehetetlenné tesz, mintha nemhogy két évtized, hanem két perc sem telt volna el. A dolgok összemosódnak, egy pillanatra mintha már nem a cukrászdában lennék, s az idegen környezettől megrettenek - a szívem vadul kalapálni kezd. Valamit mondani akartam, de a szavak vattapamaccsá változnak a számban, egészen kiszárad.
Késve ismerem fel a pánikrohamot, amikor zsibbadni kezdenek a remegő kezeim. Ki kell innen mennem, valahova, ami nem zárt, nincs tele emberekkel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Yun Na-ri
Független boszorkány


Shewolf in the closet
offline
RPG hsz: 83
Összes hsz: 83
Írta: 2023. július 9. 22:08 | Link

Riley


Hiába kap magyarázatot, a forrófejűsége és a gyerekessége már letették az asztalra a névjegyüket a szokásos, elhamarkodott formájukban. A szavak már kijöttek a szájából, és megtették a hatásuk, s noha most már dacból sem akar válaszolni, a másodperceken belül feltűnő gyerek látványa teljesen kizökkenti.
Vannak az életednek olyan részei, amikre nem szívesen emlékszel vissza. Volt egy szar szülőd, bántalmazó osztálytársaid, vagy az is lehet, hogy szegénységben éltél, betegeskedtél. Vagy tragédiák értek az eddigi életed során. Egyáltalán nem biztos, hogy megemésztetted, ugye? Valahol, nem is olyan mélyen a szar emlékek mindig készenlétben állnak. Remek napod volt, jó ütemben dolgoztál, senki nem lépett a tyúkszemedre, kiharcoltad a fizetésemelést. Elmész aludni, és álmodban megint ott vagy, abban az emlékben, amit olyan szívesen elfelejtenél. Nem volt előjele, hiába tökéletes volt a napod, és nem triggerelte be semmi, megtámad. Mert ilyenek a rossz emlékek- nem tudod, mikor bukkannak fel és rúgnak térdkalácson, hogy baszódj meg, mert már majdnem túltetted magad rajtuk.
Ahogy a sápadt gyermekarcba néz, akarva-akaratlanul visszazuhan gondolatban ugyanabba a szekrénybe, ahova betömködte az anyja, hogy maradjon csendben, és ne mozduljon. Az elharapódzó pánik Rileyt jobban magával sodorja; bizarr "szerencse", hogy neki "csak" a légzése gyorsul fel. Mert amit a kölyök mond, túl ismerős. Nem halnak meg azonnal. Ha a torkukat átharapják, még hallani azt a gargarizáló levegővételt, amikor a torkába tóduló vér felbugyborékol. Az anyja vagy az apja vett így levegőt? Nem biztos benne. Abban sem, melyiküknek tépték ki a beleit és melyiknek szedték le végül a fejét. Vagy, hogy mennyi maradt meg belőlük. A remegő gyereket nézve nem is emlékszik, mikor emelkedett fel ültéből, de abban biztos, hogy túl meredten bámulja, és nem őt látja, hanem a közelében heverő embermaradványokat. Az orrában szinte érzi a hányás savanyú, ingerlő szagát. Egyikük sincs jól, sőt, kibaszottul távol állnak a jó bármilyen formájától jelenleg.
Az agya bizonyos esetekben nagyon jól tudja, hogy kell automata üzemmódra váltania és menekítenie a testét, mint most is. Reflexből lép el az asztaltól (mennyire jó, hogy már fizettek, mikor kikérték a fagyikat), és ugyanígy reflexből ragadja magához a gyereket talán erélyesebben az indokoltnál. Túlságosan megrázó emlékeket szakított fel benne a nem várt, de megérdemelt pofon, így aztán az autopilotra állt agya azt teszi, amit ilyenkor szokott: elhoppanál a helyszínről magához szorítva a gyereket, míg az emberek állig belebújnak a saját kajájukba. Úgy húzza magához Rileyt, mintha az élete múlna azon, hogy ne veszítse szem elől, de a landolás, és a célállomás már lehet, hogy maga Riley kívánsága volt, mert a következő pillanatban a házigazdája telkének füvén landolnak.
Utoljára módosította:Yun Na-ri, 2023. július 9. 22:13 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Frida L. Bergstein
Tanár, Melodimágus, Egyetemi hallgató, Előkészítős tanároffline
RPG hsz: 42
Összes hsz: 45
Írta: 2023. július 21. 20:28 | Link

Návay Regina
Öltözék


Örültem a megerősítésének, mert így legalább tudtam, hogy nem választottam rosszul. Sosem voltam válogatós, de ha már eljöttünk sütizni, szeretnék valami igazán finomat enni. Mikor pedig Regina is választott már, álltam volna fel, ám helyette a beszélgetés folytatódott. Nem bántam egy cseppet sem, hiszen szeretek a munkámról beszélgetni, Regina tárgya pedig igencsak eltér az enyémtől, így az még inkább érdekelt.
- Számomra mindenképp lenyűgöző, sosem merült fel, hogy auror legyek. Nem is nézték volna jó szemmel otthon - vontam vállat finoman. Martha gondolkodik ezen a pályán egy ideje, és a szüleink nem is helyeslik - legalábbis a húgom levelei szerint.
- Ami azt illeti, én fontolgatom mostanában, hogy a faluba költöznék. - A szemem azonnal felcsillant a szoba említésére. Még nem is néztem alaposabban házak után, a megoldás felkínálta magát. Nem sokat éltem egyedül, így a lakótársak gondolata sem zavart. - Merrefelé laktok? - Nem zavart a hirtelen témaváltás sem, hiszen igazán jól jött, hogy véletlenül épp eszébe jutott az a kiadó szoba.
- Németországban születtem, így már amikor a Herzbergbe mentem tanulni egy idegen országba kerültem. Aztán a vizsgáim után Franciaországban tanultam tovább, ott szereztem a pedagógus diplomámat is, még mielőtt hazautaztam megházasodni. - Kis szünetet tartottam, haboztam, mennyire részletesen meséljek arról, miért is jöttem el ismét Németországból. - Mielőtt ideköltöztem, ismét töltöttem egy évet Párizsban. De jártunk sokat Hollandiába, mikor gyerek voltam, az egyik nagynéném ott ment férjhez, és mivel nagyon közel állnak egymáshoz édesapámmal, sokszor látogattuk őket. Na meg a többi rokont is, szerte Európában, bár sokra nem emlékszem már.
Rendeltem én is, amint pedig a pincér bólintással tovább állt, én is visszafordultam beszélgetőtársam felé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Návay Regina
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Auror, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Návay 2.0 | tündércsendőr
offline
RPG hsz: 127
Összes hsz: 148
Írta: 2023. július 27. 22:38 | Link- Művészcsalád? Az enyémek csupa auror meg katona, meglehetősen látványosan könnyebbültek meg, amikor közöltem, hogy főállású hárfás helyett inkább mégis az auror szakirány választom a VAV után - közlöm kuncogva a kérdésemet követően. Anya tényleg kifejezetten büszke volt rám, amikor végre le is diplomáztam. Nem azt mondom, hogy amúgy ne támogattak volna, de tényleg nagyon örültek, hogy maradtam a családi hagyományoknál és a rendvédelemnél. A ház is szóba kerül aztán, ami nekünk kicsit még nagy is, még Attuval is, Kristóffal is, sőt, még Fannival is, ha egyszer befejezi a továbbképzések és tanfolyamok sorát és úgy dönt, hogy beköltözik a neki szánt szobába. Még mindig marad egy kisebb vendégszoba is, ha bármelyikünkhöz bárki látogatóba érkezne, akkor is, ha egy szobát kiadok. Szeretném, ha be lenne lakva a ház, amit a Szikszai felmenőim valaha biztosan egy legalább tíz gyerekes családra építettek még a második világháború után, és nem két gyerekkel számoltak csak. Most már az unokatestvéreimmel együtt is képtelenek vagyunk igazán belakni. Milyen szomorú már ez. Ha egyszer megérem, hogy családom legyen, biztos nem állok meg három gyerekig.
- Ha érdekel, nézz be hozzánk. A Macskabagoly utcza 19-ben lakunk, amelyiknek az az előkertjében egy színes kövekből kirakott pentagramma van, de csak tűzrakóhely, nem áldozunk fel ott se kecskét, se szűzlányokat. Pillecukrot sütögetni bárkivel viszont egészen ideális - mesélem neki, ennek is nevetgélve már a végére. Mire jó ugye, ha az ember lánya ízig-vérig Eridonos, és sikerül összebarátkoznia a szomszéd Felagundok egyikével. Dami meglehetősen kreatív ilyesmikben, még csak innia sem kell hozzá, nekem meg elég azt mondani valamire, hogy nem merem. Dehogynem, és még le is fotózom, biztos, ami biztos.
- A szoba meg szép nagy, és tulajdonképpen inkább a társaságnak örülnék, mert nagyon üres a ház, úgyhogy az ár tekintetében teljesen alkuképes vagyok. Amit előre érdemes tudni, hogy három macskám van, kettő félénk, egy meg igazi vén arisztokrata, és még két unokatestvérem lakik ott, Attila tolmács és negyedévente egyszer látom, amikor jön és évszakhoz illően kipakol majd bepakol a bőröndjébe, a másik meg Kristóf, aki jelenleg pultos a pubban, és szintén nem sok vizet zavar otthon - foglalom össze gyorsan, amit amúgy többé-kevésbé a hirdetésbe is gondoltam beleírni, mivel mégiscsak döntő fontosságú lehet. Nem mindenki lakna olyan helyen, ahol legalább névileg két pasi is él, gyakorlatilag viszont többnyire csak én azért mégiscsak. Felkönyöklök aztán az asztalon roppant nőiesen, államat a tenyerembe támasztva hallgatom érdeklődve, merre is járt a nagyvilágban.
- Ó, igazán sokfele jártál akkor. Ez kalandosnak hangzik - állapítom meg szinte már-már ábrándosan. Egyszer én is vehetném talán a bátorságot, és ha már szerzek végre egy igazán jó minőségű fordító kütyüt, akkor kicsit utazhatnék. Addig sajnos nem sok értelme volna, mert eladnának az orrom előtt, és természetes vörösként állítólag megérek vagy két tevét. A pincértől rendelek aztán, amint alkalmam nyílik rá, majd igyekszem ott folytatni, ahol abbahagytuk.
- És ha szabad kérdezni, hogy kötöttél ki Bogolyfalván? Szereted itt?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Frida L. Bergstein
Tanár, Melodimágus, Egyetemi hallgató, Előkészítős tanároffline
RPG hsz: 42
Összes hsz: 45
Írta: 2023. szeptember 4. 22:31 | Link

Návay Regina
Öltözék


Kérdése elgondolkodtatott néhány másodpercre, s csak azután feleltem Reginának.
- Inkább tradicionalistának mondanám - válaszoltam óvatos mosollyal. -Édesanyámat mindig is úrinőnek nevelték, ő pedig ezt adta tovább nekünk is. - Azóta azt hiszem mindannyian sokat mozdultunk elfelé ettől, legfőképpen én és Martha. - Egy apró, csak varázslók lakta faluban nőttünk fel, melynek a szüleim álltak az élén, így egy tradicionális tisztavérű családként működtünk. Ebbe pedig nem passzolt egy női auror. Helyette hozzám hasonlóan három húgomból kettő korán férjhez is ment. - Saranál már úton volt a második gyerek is. Valahol még mindig nem szoktam hozzá, hogy ennyire elszakadtam tőlük. Furcsa érzés volt mesélni róluk, mikor Martha levelein kívül semmi kapcsolatom nem volt a családommal.
A ház és a kiadó szoba azonban teljesen más színt hozott a beszélgetésbe, ahogy a hangulatomra is. Előtte ötletem sem volt, hova költözhetnék, hogy házat vagy lakást keressek, ez azonban egy jó első opcióként szolgált. A lakótársak gondolata sem zavart, a társaság valóban sosem jön rosszul. Bár kételyeim voltak, éppen a korábban kitárgyalt neveltetésemből adódóan. De azért jöttem Magyarországra, hogy kitágítsam a látókörömet.
- Mindenképpen benéznék! - Széles mosollyal tekintettem barátnőmre, és leolvashatta arcomról, hogy feldobott az ajánlata. - Megkereslek a kastélyban, vagy küldök egy baglyot, és egyeztetünk, hogy mikor? Nem szeretnék esetleg rossz időpontban betoppanni - fűztem még hozzá. Azt sem szerettem volna, ha az unokatesója nyit ajtót, úgy, hogy fogalma sincs ki vagyok. Biztos ami biztos, beszéljünk meg egy időpontot.
- Rátaláltam egy álláshirdetésre a Bagolykőből, és jelentkeztem melodimágiát oktatni - vontam meg finoman a vállam. Ez a rövid verzió. - Volt egy kislányom, Iris, akit csecsemőként elvesztettünk a férjemmel. - Ez pedig a hosszabb. - Nem bírtam Berlinben maradni, szerettem volna egy teljesen új helyet találni, Bogolyfalva pedig tökéletes volt erre. - Nagyon régen beszéltem bárkinek is Irisről, de valahol jól esett elmesélni. A mosoly teljesen eltűnt ugyan az arcomról, de fejlődés, hogy zokogás és remegés nélkül ki tudom mondani a lányom nevét.
- Egyébként szeretem itt, igen. Néhány dologban hasonlít arra a falura, ahol felnőttem - fűztem még hozzá, egy egészen halvány mosolyt varázsolva az arcomra.
Utoljára módosította:Frida L. Bergstein, 2023. december 2. 14:56 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Návay Regina
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Auror, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Návay 2.0 | tündércsendőr
offline
RPG hsz: 127
Összes hsz: 148
Írta: 2023. szeptember 6. 19:57 | Link- Ó... - hallgatom érdeklődve, mit is mesél. Teljesen más háttérrel rendelkezik, mint én, és teljesen más környezetből is jön. - Biztos megvolt a varázsa annak is. Én félvér vagyok, apu mugli, anyu meg mágusok gyereke és auror, szóval azt hiszem, mi pont csak tradicionális család nem vagyunk - osztom meg vele válaszul, a mondatom végére elmosolyodva. Nem adnám őket amúgy semmiért, mert bár biztos vagyok benne, hogy vannak az enyémen kívül is nagyszerű családok, nekem biztos, hogy ez volt a tökéletes, úgy, ahogy volt. Csak annyival lehetne jobb, hogy lehetne még teljes is, ha Viktor még élne, ezen azonban igyekszem már nem rágódni inkább. Az úgysem hozza őt vissza. Ha pedig már család, a kiadó szobát is megemlítem, hátha tud valakit ajánlani, bár mint kiderül, őt magát is érdekelné, ami talán még annál is jobb, hiszen ismerem. Nem úgy nyitok ajtót valakinek, hogy másoknak kell érte kezeskedni, ez is valami. Össze is foglalom ennek örömére, mit érdemes elsőre tudni, mielőtt esetleg elijedne, de eddig úgy tűnik, legalábbis látszólag jól veszi minden hülyeségem, mert hát ebben a lakásban a leghülyébb még mindig én vagyok. Attu már megkomolyodott, Kristóf pedig leginkább csak szereti azt hinni magáról, hogy ő is, ezért nem szívesen vesz részt a marhaságaimban. Szerencsére erre már találtam egy Felagundot a szomszédban. Tökéletes így is.  
- Nincs rossz időpont, legfeljebb csak nem vagyok otthon, de rendben, akkor úgy legalább rendesen felkészülve tudlak várni és extra adag szőrmentesítő bűbájt tudok szétszórni is a macskák miatt - válaszolom neki határozott mosollyal. Sajnos nálunk mindenhez is macskaszőr van, ez az egyetlen hátránya a lakótársaimnak, amihez Frida talán azért annyira nincs szokva. Ki tudja. Nem árt azért néhány bűbáj. Államat megtámasztom aztán a tenyeremben és úgy hallgatom, hogyan is került egyébként éppen ide, a világnak ebbe a kis szegletébe, hiszen Németország még ha nincs is olyan messze, nem is a szomszédban van azért közvetlenül. Útba esik még pár mágusiskola is többek között a Bagolykőig, ha nem tévedek.
- Jaj, őszinte részvétem - szólalok meg, amint lehervadt az ajkaimról a mosoly, hiszen éppen azt meséli, hogy meghalt a kisbabája. El se tudom képzelni, az milyen lehet, de talán még Viktor elvesztésénél is rosszabb, olyasmi, mint ahogy anyát viselte meg a dolog. Gyanítom. Inkább nem hozom szóba, hogy amúgy én részben azért vagyok itt, mert itt érzem magam közelebb a néhai bátyámhoz, ez mégiscsak más.
- Ühümm... érthető - válaszolom neki megértően bólogatva arra, hogy miért is éppen Bogolyfalvát választotta. - Nem ez a legtündéribb mágustelepülés amúgy Magyarországon, de egész felkapott. Jártál már Kunszenilán vagy Csermelymenedéken? Ha még nem, mindenképpen ajánlom... meeeeg Szalamandra-Szentgegyed és Szalamanton is egész jó célpont legalább egy kis hétvégi kikapcsolódásra - magyarázom máris lelkesen. Van azért itt is látnivaló bőven és én meg szívesen ajánlok olyanokat, ahol már jártam is, ezért tapasztalatból tudok beszélni. - És az iskola hogy tetszik? Szeretsz tanítani?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2023. október 8. 21:56 | Link

Ramóna
(...)


- Részlegesen? - rántotta vissza őt Rami hangja hirtelen a valóságba. - Hohó, ácsi - nevetgélt halkan az orra alatt. Egy lépéssel megelőzte a lányt, de amúgyis le kellett már fékezniük a cukrászda előtt. Ujjait óvatosan tartotta a lány arca elé, egyfajta keretet formázva belőlük. - Mi lenne abban ijesztő? Pár szemfog? - Mutatóujjaival felfele bökött, mintha fogvillantós mosolyra akarná ösztönözni a másikat. - Vagy pár őzikefül? - kezeit megemelte, hogy most füleket imitáljon vele. - Esetleg tollpihék. Nyuszitappancs? - vonta meg játékosan egyik szemöldökét. - Nem kell félni, ha már ott tartasz. Tudom, hogy ügyes leszel.


Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. október 8. 23:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Elsős mestertanonc


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 161
Írta: 2023. október 8. 23:24 | Link

"A tanítás azt jelenti,
hogy segítjük a
másikat a felfedezésben"

   Zalán
innen


Ő már Zalán előtt toppan meg, ahogy a cukrászdához érnek. A visszakérdezésre ismét csak bólint, ám közben fejét finoman oldalra is dönti, ahogy a fiú nevetgélését meghallja. Nem érti, hogy mi szórakoztatja ezen. Szemöldökeit ráncolja össze, ahogy barátja sorolni kezdi a különböző állati jellemzőket. A kézmozdulatok pedig pláne nem érnek el a lányhoz igazán. Zavartan néz a fiúra, s vonásai csak akkor enyhülnek meg, mikor a levitás bíztatóan szavait mondja ki. Ekkor viszont még egy halvány, hálás mosoly is megjelenik Rami arcán.
Nem szól semmit, csak elfordul, és kinyitja maguk előtt az ajtót, hogy beléphessenek a cukrászdába. Nem sokat járt eddig itt, de már az elmúlt alkalmakkor is megjegyezte magának, hogy milyen kellemes, fimon színei vannak a helynek.
Rögtön a pulthoz lép, hogy a kínálatot kezdje vizsgálni. Inna egy teát, ebben biztos, de valami süteményt is szeretne választani magának, ha már egy cukrászda mellett döntöttek. Egy darabig nézegeti a különbféle édességeket. Óvatosan néz Zalánra, vajon ő maradt-e eredeti, karamellás választásánál, és ha igen, rendel-e már.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2023. október 9. 02:01 | Link

Ramóna


Látta, hogy nem arat kirobbanó sikert a viccével, de már lassan kezdte megszokni. Még mindig jobb, amikor nem értik, mintha félreértenék. Megadón leeresztette kezeit és tekintetével követte a lányt, ahogy benyit a cukrászdába. Habozott is kicsit, mielőtt elindult volna utána, előtte még egy lassú sóhajjal próbálta kitisztítani a fejét.
 Csak a sós-karamellás csodán akadt meg a szeme, mást nem is kért, aztán hagyta, hogy Rami válasszon helyet maguknak.
 - Szóval - folytatta, ahogy elkényelmesedett és lehámozta a válltáskáját. Kicsatolta, hogy kotorásszon kicsit benne. Annak ellenére, hogy szombat volt, a táska telinek tűnt. - Gondolkodtál már rajta, milyen lesz majd az animágusformád? - kérdezte elmélyülten.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Elsős mestertanonc


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 161
Írta: 2023. október 9. 10:33 | Link

"A tanítás azt jelenti,
hogy segítjük a
másikat a felfedezésben"

   Zalán

Megvárja, míg barátja kikéri magának a sütit, ő csak azután fordul az eladó felé, hogy megrendelje a maga citromtortáját egy bögre fekete teával. A pult mögött álló varázsló ugyan kétszer is visszakérdez, mikor nem hallja a pontos rendelést, ám Rami végül egy mély, szaggatott sóhaj kíséretében foglal helyet az egyik boxban, elrendezve maga körül a holmiját.
- Igen. - Hosszú másodpercekig nem folytatja, mintha arra várna, hogy Zalán rákérdezzen, mikre is gondolt. Pedig csupán azt latolgatja, melyik tippjét is mesélje el a fiúnak. Közben kibújik kötött pulcsijából, s gondosan összehajtva teszi le azt maga mellé. - Valaki azt mondta, hogy őz lennék - kezdi aztán. - De lehet valamilyen madár - von vállat. - Eszembe jutott az egér vagy a patkány is. Nehéz megtippelni. - Közben kíváncsian figyeli, Zalán mi után is kutat a táskájában.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2023. október 9. 19:46 | Link

Ramóna


- Akkor tudnál repülni - nézett fel hirtelen a táskájából, mikor a madarat említette. Elhallgatott és a lány arcát fürkészte, figyelve, hogy mi lehet a reakciója a felvetésre. Tudta, hogy vélekedik Rami a repülésről, de Zalán képzelete meglepően... realisztikusan dolgozott. - Szerintem sárgarigó. Az azt hiszem, illene hozzád.
 Azóta már a kezébe került egy kisebb kartondoboz, de jobban lekötötte a téma, minthogy azzal foglalkozzon most. Így csak a ragasztószalagot kezdte piszkálni úgy, hogy még mindig nem nézett le. Közben Rami teájával is megérkeztek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Elsős mestertanonc


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 161
Írta: 2023. október 10. 10:18 | Link

"A tanítás azt jelenti,
hogy segítjük a
másikat a felfedezésben"

   Zalán

Egy pillanat erejéig farkasszemet néz barátjával, mielőtt az asztal lapja felé kapja a tekintetét. Finoman bólint. Valóban képes lenne repülni. Eddig bele sem gondolt, hogy ez probléma lehet. Egy madár repülése sokkal természetesebbnek él benne, mint a Zalán által annyira kedvelt seprűs mutatványok.
A fiú tippjére néz újra fel, szemei a másik táskája felé fordulnak. Kékjei követik a levitás kezét és a kis dobozt benne. Finoman vállat von az ötletre.
- Nehéz megmondani. Patrónust sem tudok idézni, hogy abból lehessen következtetni. - Talán sosem fog tudni. No meg, amúgy sincs biztosíték rá, hogy ugyan azon állat lenne.
Egy suta bólintással köszöni meg az elé rakott teát, és már kortyolt is bele. Nyugtatóan hatott rá a meleg ital. Egy pillanatra még le is hunyta a szemét, élvezve az ital illatát és ízét.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2023. október 10. 15:21 | Link

Ramóna


- Hát az nekem sem megy. - sóhajtotta lemondón. - De a nagyapám sokat mondja, hogy néha hasznosabb a sötétben tapogatózni kicsit, mintha puszta tényeket boncolgatnál. A képzelőerő értékes tulajdonság. És talán magadat is jobban megismered tőle.
 Észrevette, hogy a keze tartalmát bámulják, ami magyarázatra sarkallta.
 - Voltam a bagolyházban. Anya elküldte, amiket költözéskor véletlen otthon hagytam. - Úgy emelte meg a dobozt, mintha jelentéktelen dolog volna. - De úgy emlékeztem, hogy minden nálam van. Szóval... kicsit kíváncsi vagyok, mitől van ilyen súlya. - Engedélykérőn sandított Ramira, megengedi-e, hogy kibontsa az asztalnál.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Elsős mestertanonc


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 161
Írta: 2023. október 10. 17:41 | Link

"A tanítás azt jelenti,
hogy segítjük a
másikat a felfedezésben"

   Zalán

Nem szól semmit a bölcsességre, helyette villájával szel egy darabot az éppen elé rakott citromos tortából. Egészen különleges íze van, de már ismerős Ramóna számára, éppen ezért választotta. Ráadásul még a tea is passzol hozzá.
Tekintete aztán ismét Zalán dobozára siklik, mikor a fiú magyarázni kezdi, mi is az. A navinés már akkor furcsállta a költözés gondolatát, mikor először hallott róla. Neki elég változás volt az is, hogy mestertanoncként új szobába kellett költöznie. Azt is nagyon nehezen szokta meg, hogy a kastélyban lakik, és nem otthon, a debreceni házukban tölti a mindennapokat. Pedig a mostohaapja mondogatja neki néha, hogy 19 évesen illene lassan elköltöznie otthonról. Néha még azt is hozzáteszi, hogy ebben a korában Rami anyjának már gyereke volt.
- Mi van benne? - érdeklődik a dobozra bökve.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2023. október 10. 21:18 | Link

Ramóna


- Mindjárt megtudjuk - szusszantotta, ahogy a pálcája után nyúlt. Elmotyogott egy Diffindót, melynek nyomán a csomagolás szabályos vonalban hasadt fel. Az egész tetején egy papírdarab pihent, rajta az anyja kézírásával. Azt egyelőre letette maguk elé az asztalra és egyenként emelte ki belőle a kacatokat. Egy téli kesztyű, szerszám a gördeszkájához. Még egy zacskónyi kekszet is bele tudtak neki tuszkolni, amit röpke gondolkodás után Rami kezébe nyomott, majd kikotort alulról egy újabb dobozt.
 - Mi a fene - motyogta értetlenül a fekete csomagolást forgatva ujjai közt. Ez biztos nem az ő cucca volt. Nagy nehezen nemlétező körmeivel fogást talált rajta, és felnyitotta. Csak mégjobban összezavarodott, amikor kiemelte a téglalap alakú ketyerét. Hogy legyen némi fogalma, az anyja levele után nyúlt és elmélyülten olvasni kezdte, míg másik kezében még mindig ott pihent a szerkentyű.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. október 10. 21:20 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Elsős mestertanonc


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 161
Írta: 2023. október 10. 22:02 | Link

"A tanítás azt jelenti,
hogy segítjük a
másikat a felfedezésben"

   Zalán

Villáját a tányérja szélére támasztja, karjait pedig az asztalra, s úgy figyeli, ahogy Zalán elkezdi kibontani a csomagot. Változatos dolgok kerülnek elő belőle. Szeme ösztönösen az asztalra rakott papírra siklik, de hamar realizálja, hogy nem lenne illendő elolvasnia. Helyette inkább tovább figyeli barátja kezét. Meglepetten szorít rá a kezébe adott zacskóra, s csak néhány pillanat után jut eszébe megnézni, hogy mi is van benne. Nem tulajdonít neki nagy jelentőséget, s egyébként is jobban felkelti figyelmét a dobozból előkerülő doboz. Picit elemelkedve a padról, előre dőlve nézi meg, mit is tart a levitás a kezében. Érdeklődve vizsgálja meg a telefont Zalán kezében, s kíváncsian várja, mit olvas ki a levélből. Visszahuppan az ülésre, s a kekszet lerakva szel még egy darabot magának a sütiből.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2023. október 10. 22:48 | Link

Ramóna


Szórakozottan nevette el magát, pedig akkor még csak pár sornál járt. Aztán hamar hitetlen grimasz uralkodott el arcán, úgy bámult újra az eszközre. A hátoldalát rúnajelek tarkították, a kijelzője pedig sötét volt.
 - Nem hiszem el, hogy rá tudta beszélni apát egy ilyenre... - Nem lehetett kiolvasni a hangjából, hogy ennek most örül, vagy inkább elborzasztja a gondolat, hogy neki mugli telefonja legyen. Fél oktávval magasabb hangon folytatta a kifakadást az anyja következő mondataitól, ami már sokkal többről árulkodott Zalán véleményét illetően - ...hogy a bagoly neki lassú és megbízhatatlan? Mi az, hogy megbízhatatlan, ez az izé nem úgy néz ki, mint amire egy kicsit is rá akarnám bízni az üzeneteimet! - motyogta letéve a levelet, aztán homlokráncolva próbált babrálni új szerzeményével. Megkocogtatta az elejét bizonytalanul, de az sötét maradt.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Elsős mestertanonc


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 161
Írta: 2023. október 10. 23:57 | Link

"A tanítás azt jelenti,
hogy segítjük a
másikat a felfedezésben"

   Zalán

A sütire teájából kortyol, s bögréje fölött nézi Zalánt, ahogy ő a levelet olvassa. Összeráncolt szemöldökkel, finoman megdöntött fejjel figyeli a grimaszba forduló arcot. Egyelőre nem érti, mire az arcvonások változása, s a fiú szavaiból sem derült ki, hogyan is kéne reagálnia.
Ismét előre dől, hogy jobban megvizsgálja a Zalán kezében csücsülő tárgyat. Kezdi megérteni a levitás reakcióit.
- Miért? - kérdezi őszinte meglepettséggel. A Bagolykőben töltött első féléve pokol volt számára a telefonja nélkül, míg nem sikerült elég pénzt összespórolniuk, hogy fel tudja rúnáztatni. Szereti, hogy azon el tudja érni az édesanyját, esetenként a nagymamáját, nem kell a baglyokra várni. Ráadásul Ramóna a telefonján hallgat zenét, mely életének elengedhetetlen része, és egy-egy dalszövegét is azon írja.
Egy darabig figyeli, hogy barátja mit babrál a készülékkel, mígnem elege lesz a lánynak. Ismét áthajol az asztal fölött, hogy finoman Zalán kezéhez érve kihámozhassa abból a telefont. Finom sóhajjal huppan vissza a padra, s már meg is nyomja a telefon oldalán a bekapcsoló gombot, egészen addig rajta tartva a kezét, míg a képernyőn fel nem villan a márka neve. Ekkor teszi csak vissza az asztalra, kettejük közé.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2023. október 11. 00:42 | Link

Ramóna


Ugyanolyan döbbenettel nézett Ramira, mint ahogy a kék szemek visszabámultak rá. Száját tátotta, de csak nyökögött, mert azt hitte, a válasz egyértelmű kéne, hogy legyen: mert muglik készítették. Miért kéne olyasmiben bíznia, amit egyáltalán nem ismer?
 - Hát mert egysz... - beléfúlt a szó is, amikor Rami hozzáért. Menten kihúzta magát ültében, de hamar rákönyökölt inkább az asztalra, hogy figyelje, mit művelnek a telefonnal, mert a kíváncsiság erősebb volt abban a pillanatban, mint a zavar. A fény láttán fellelkesült kissé és mutatóujjával közelebb tolta a készüléket Raminak, noszogatva, hogy csinálja, amit csinálni kell vele... bármi legyen is az.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Elsős mestertanonc


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 161
Írta: 2023. október 12. 21:16 | Link

"A tanítás azt jelenti,
hogy segítjük a
másikat a felfedezésben"

   Zalán

Talán jobb is, hogy Zalán nem mondta ki az indokát, mert sok esély van ár, hogy a navinés sértésnek tekintette volna. Az ő családja mégiscsak muglikból tevődik össze. Így azonban akkor sem reagál semmit, mikor a fiú elkezdi mondatát. Nem tulajdonít nagy jelentőséget annak, hogy nem fejezte be, csupán felpillant barátjára, mert agyát nagyon is piszkálja a mondat végének hiánya.
A telefon most mégis jobban leköti figyelmét, főleg, mikor a levitás egyértelműen rábízza a készüléket. Rami egy mozdulattal be is kapcsolja azt, majd ismét barátjára néz, mikor a kijelzőn megjelennek a számok.
- Mi a PIN-kódod? - érdeklődik, a lehető legtermészetesebb hangnemben. Számára mindig jelen volt a telefon és a mugli technológia, végig sem gondolja igazán, hogy Zalán esetleg nem értheti, amiről beszél.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Hollósi Zalán
Mestertanonc Levita (H), Jövendőmondó, Elsős mestertanoncoffline
RPG hsz: 1204
Összes hsz: 1509
Írta: 2023. október 13. 03:02 | Link

Ramóna


Érezte, ahogy a füle valósággal lángolni kezd a navinés tekintetének kereszttüzében.
 - A micsodám? - kérdezett vissza bizonytalanul, miközben még mindig az asztalon tehénkedett. Majdnem bele is könyökölt a sütijébe, ahogy a kijelző fölé hajolt, fejét pedig enyhén bedöntötte, míg némán artikulálta az ominózus "PIN-kód" kifejezést. Mégis honnan a szagos griffganéból kéne tudnia, hogy mi az?
 Maga elé húzta ismételten az anyja levelét. Egy perc után fordított a papíron, ahol újabb információk láttak napvilágot. Köztük az említett kód is. Alatta néhány számsor terpeszkedett, mellettük különböző nevekkel: anya, nagyiék(vezetékes), nagyi(mobil), Ábel bácsi, mugli mentők...
 - Nekem ez olyan, mintha sellőnyelven lenne - vallotta be szégyenkezve és odacsúsztatta a levelet is Raminak. Szemét sütötte le és megadóan húzódott vissza a székére, hogy turkálni kezdje villájával a sós-karamellás desszertet.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2023. október 19. 17:19 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Mestertanonc Navine (H), Animágus, Elsős mestertanonc


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 131
Összes hsz: 161
Írta: 2023. október 19. 16:36 | Link

"A tanítás azt jelenti,
hogy segítjük a
másikat a felfedezésben"

   Zalán

- A SIM kártyád PIN-kódja - ismétli magát továbbra is a telefont bámulva. Csak akkor jut eszébe, mit is mesélt Zalán a családjáról még a vízesésnél, mikor a fiú elé tolja a papírt. Barátja pedig meg is erősíti, hogy valóban egy szót sem ért Rami mondandójából.
- Van a telefonban egy SIM kártya - fel is emeli a készüléket, hogy a fiúnak megmutassa rajta annak a bizonyos kártyának a helyét  -Annak kell egy PIN-kód, hogy csak te tudd használni - magyarázza, magához képest egészen türelmesen.
A telefont visszateszi az asztalra, és be is másolja a papírra írt kódot. A telefon felold, Rami pedig kérdőn pillant fel ismét a fiúra. Néhány hosszú másodpercig bámul rá, mielőtt, rájön, hogy Zalánnak minden bizonnyal fogalma sincs, mit a teendő a készülékkel. Visszafordítja tekintetét a telefonra és a beállításokat nyitja meg.
- Állíts be egy jelszót. - A megfelelő helyen megnyitva fordítja ismét Zalán felé telefonját, hogy a fiúnak ne is kelljen mást tennie, csak kitalálni egy betűkből és számokból álló kódot.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Valuska Mihály
Tanár, Animágusoffline
RPG hsz: 2
Összes hsz: 3
Írta: 2023. október 28. 00:18 | Link

AgárdiValuska Mihály nem egy ma született bárány, így már sok mindent megtanult az életében. Tudja, mi a helyes módja egy avokádó megpucolásának, miért nem szabad megkérdezni egy trolltól mi lóg az orrában vagy hogy, hány éves Kakasi kisasszony. És ami a legfontosabb, hogy a legjobb kapcsolatok és üzletek mindig a kocsmában köttetnek. Csak hát iskolai ügybe ezt már tíz éve nem teheti meg, így nincs más választása, mint egy cukrászdába helyezni ki a találkát.
Kicsit előbb érkezik, nehogy a lány érjen oda előbb, aztán megszeppenve ácsorogjon, hogy merre tovább.
Kiválaszt egy számára szimpatikus asztalt, ahonnan látszik a sétáló utca, oda csüccsen le. Mivel borús az idő, kardja is nála van, ezt a székének dönti, a köpenyként viselt blézerét meg megkanyarítja, hogy szépen álljon. A kinti sétálókat nézegeti, egy pillanatra sem gondolkodik el azon, hogy esetleg Kornélia nem találna rá, ezért lesegetne kell, ügyes lány az, majd kiszúrja. Addig meg minek befelé bambulnia? Bár a süteményes pultot talán érdemes lenne.
Utoljára módosította:Valuska Mihály, 2023. október 28. 00:18 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 38 ... 46 47 [48] 49 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaVendéglátó negyed