33. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház

Oldalak: « 1 2 3 4 5 [6] Le | Téma száljai | Témaleírás
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 71
Írta: 2022. április 23. 13:35 | Link

Mark
face


Bemutatója hatásosnak bizonyult, bár a férfi reakciójából arra következtet, hogy valószínűleg, sőt biztosan nem ilyen egy szakszerű letartóztatás. Minden esetre az auror rájött tévedésére vele kapcsolatban, melyért azon nyomban bocsánatát is kérte. - Igazán, nincs miért szabadkoznia. Puszta félreértés történt, semmi több - rázza meg fejét egy mosoly kíséretében, s mivel elérte célját, kiléte napvilágra került, visszaöltötte eredeti, természetesen elegáns küllemét. Az illúzió gúnya szinte elpárolgott róla, s újra komfortzónáján belül érezte magát. - Azért jöttem, hogy a lányáról beszéljek önnel uram - szólal meg immár a kézfogást követően továbbra is udvarias, de már kevésbé fiatalos hangnemben és arrébb húzódik, hogy ismét meglegyen közte és a férfi közt az illendő távolság. Nem kíván aurájába hatolni, nem mintha nehezére esett volna az imént a közelében lenni. Furcsa mód még jó érzése is volt McMillan úr személyes terében. Odakinn az eső irányt vált, s az ablakot kezdi kopogtatni. Kellemes hang ez Hella számára, amire oda is pillant, hogy azután figyelmét egészen a vele szemben álló szülőnek szentelje - Először is nekem kell elnézését kérnem, amiért bejelentés nélkül érkeztem, de úgy gondolom az ügy nem tűr halasztást - kezdi felvezetni jövetelének célját egy kicsit lassabban, mint szerette volna. Alapvetően sem kívánt ajtóstól rontani a házba, de ilyen előzmények és fogadtatás után neki is kell némi idő, hogy gondolatit újra olyan egyenes lánccá fűzze, mint az ajtó túlfelén voltak. Körbe hordozza tekintetét a helyiségen. Eddig nem volt érkezése rá, így most kerít rá sort.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Mark D. McMillan
Bogolyfalvi lakos, Auroroffline
RPG hsz: 58
Összes hsz: 63
Írta: 2022. április 25. 20:05 | Link

Hella

Kedvesnek és megértőnek tűnt a nő, pedig Mark elég nagy hibát vétett azzal, hogy még csak nem is mutatkozott be, meg sem kérdezte a nő nevét, máris katonásan próbált haladni vele. Aztán, ahogy fürkészte a másikat, egy pillanat erejéig felmerült benne egy kérdés, s azt nem is rejtette véka alá.
- Elnézést, mert tudom, hogy én hibáztam, csak érdekelne, hogy…miért nem szólt rám? Úgy értem, már amikor Önre szóltam, hogy átöltözhetne, amiért szintén ezer bocsánat, mert remek öltözet volt, csak itt az elvárások mások..na meg nem is tudtam, hogy Ön a suliból, szóval…igen - egy mosoly erőltetett, tudni szerette volna, hogy miért is engedte a másik, hogy eddig fajuljon a kis csevegésük.
Aztán közben azt is megtudta, hogy mi a nő látogatásának valódi célja, s erre már a szemöldöke is feljebb szökkent. - A lányomról…Nevaeh, igaz? - szinte biztos volt abban, hogy a kisebbik csinálhatott valami zűrt.
- Tessék, foglaljon csak helyet - az egyik kényelmes székre mutatott, ő pedig megkerülve az asztalát, helyet foglalt saját forgószékében.  - Mi rosszat művelt a lányom? Ugye nem gyújtotta fel az iskolát? - nem lepte volna meg, ha valami efféle dolog történt volna, sajnos a Roxfortból már egy hasonló ügy miatt eltanácsolták.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 71
Írta: 2022. április 25. 21:07 | Link

Mark
face


Minden volt ő csak kedves és megértő nem. Legalábbis a diákjai és a kollégái szerint. Biztosan el sem hinnék neki, ha elmesélné, hogy mit csinált itt az előbb és mit tervezett még az irodába tartó út alatt. Egyszerűen hagynia kellene, hogy az iskola bürokratikus gépezete berántsa ezt a lányt, de úgy érzi az első pillanattól fogva, hogy nem teheti. Talán mert magát látja benne valahol a lelke mélyén. - Igazán jó kérdés - vonja össze szemöldökét és szinte látszik, ahogyan töpreng a válaszon - Egyrészt azért nem szóltam, s bocsássa meg, hogy kimondom, mert letaglózott a vehemenciája, ahogy a dínók miatt mentegetőzött - rázza meg fejét egy apró vállrándítással és mosollyal - Másfelől pedig, mert így megfigyelhettem önt anélkül, hogy úgy viselkedett volna velem, mint szülő a pedagógussal - vált komolyabb hangnemre, s amit mondott valójában úgy is gondolata. Abban a pillanatban persze, miközben a férfi előtt állt, akitől egy vízfal választotta el csupán, nehezére esett megfogalmaznia ezt céljaként. Akkor egészen más járt Hella fejében, de még a gondolatra is egyfajta bűnös mocskosság érzése futott végig gerincén. Eleme is felzúdul ennek okán ereiben, de inkább tiltakozást érez benne, mint egyetértést. Ezután következik a beszélgetés érdemi része, mely miatt ma itt megjelent. A lány nevének említésére röviden biccent. Miatta igen, közli szavak nélkül. - Köszönöm - ült le a felkínált helyre, lábait ösztönösen elegáns kecsességgel keresztezi bokáinál, kezeit finoman egymásra helyezi ölében - Három nappal ezelőtt betört hozzám, a privát lakrészembe és megpróbált ellopni tőlem néhány igen értékes követ és egy ékszer, mely nagyon fontos számomra - tárja a férfi elé a tényeket tárgyilagos hangon, s közben akaratlanul megforgatja ujján lévő pecsétgyűrűjét - Két dologra nem számított, az egyik, hogy rossz alvó vagyok, főleg újhold idején - taglalja tovább a helyzetet nyugodt hangszínen - A másik pedig, hogy a mi fajtánk megérzi a hozzá hasonlókat - tereli rá gyanújának felvezetésére a szót, de egyelőre nem mondja ki, csak igyekszik irányítani az aurort. Lehet már eleve van róla tudomása. Ezzel is számolnia kell. Puhatolózik egy kicsit, mielőtt ledöntené a lábáról. Ettől a gondolattól kiszáradni érzi torkát, így kér egy pohár vizet a férfitól.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Mark D. McMillan
Bogolyfalvi lakos, Auroroffline
RPG hsz: 58
Összes hsz: 63
Írta: 2022. április 25. 21:21 | Link

Hella

Az első válasz egy kicsit meglepte, aztán ráeszmélt, hogy a dínós matricáit mutogatta egy tanárnőnek, ami nem túl jól jön le. Emiatt egy zavart, egyben elnézést kérő mosoly kúszott az arcára, égett emiatt rendesen, mert így ki tudja, hogy mit gondol róla a nő. Mark ezzel úgy volt, hogy kollégákkal mindent megoszt, főleg az aktuális társával, legalábbis majdnem mindent, így nem tartotta cikinek, hogy kikérje egy kolléganője véleményét. Ám most, hogy megtudta, itt egész másról van szó, már kicsit röstellte magát.
Ez az arcára is kiült, elnézést kérően pillantott a nőre, de aztán meglepetten hallgatta tovább, s még a szemöldöke is feljebb szökkent a frappáns válaszon.
- Nahát, megfigyelés. Önben egy nyomozó veszett el - jegyezte meg, el is mosolyodott volna, ha nem jut eszébe Elektra. Mostanában azonban folyton csak a nőre gondolt, még a nyomozásról is ő villant fel az elméjében, így nem is tudott mosolyogni. Vonásai elkomorultak, s már azon kezdett aggódni, hogy mit művelhetett a lánya.
Nem voltak túl jó napjai, hiába próbálta jól rendezni az életét, ez sajnos nem sikerült, ráadásul most még a kisebbik lány is gondot okozott. Már előre tartott attól, hogy vajon mit művelhetett, ezért komolyan fürkészte a tanárnő tekintetét, várva a válaszokat.
- Hogy mit csinált? - jobban elkerekedtek a szemei, előre is hajolt, kicsit fészkelődött is a székében ezután, érződött rajta, hogy felzaklatták a hírek. S ahogy a nő egyre több részletet mesélt el, úgy tűntek elő a gondterhelt ráncok is a férfi homlokán.
- Ettől tartottam, hogy megint valami hülyeséget csinál - csóválta a fejét, majd kissé meglepetten nézett a nőre. - A mi fajtánk alatt most….várjon, ezzel azt akarja mondani, hogy a lányom…a lányom is képes erre a mutatványra a vízzel? Elemi mágus?? - nagyon megdöbbent, nem gondolta azt, hogy bármelyik gyermeke is ilyen különleges képességgel rendelkezett volna.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 71
Írta: 2022. április 25. 22:48 | Link

Mark
face


Megfigyelési képessége inkább korlátozódott a kövekre, mintsem az emberekre, de az még neki is feltűnt, hogy a férfi nála is jobban zavarba jött. Valóban lehetett volna kínos ez az egész helyzet. Mondjuk ha kiviszi terepre akkor azzá vált volna, vagy ha a tomporán vannak azok a sebtapaszok. De csak a felsőtestét látta, amit egy darabig nem valószínű, hogy elfelejt, ám ez most mellékes volt. - Minden bizonnyal, olyan Mariana-árok mélységben még talán rá is találhatnék egyszer - enged meg magának egy kis vidámságot, hogy aztán már arca kőszobor szerűvé, hangja pedig komollyá céltudatossá váljon, amikor a gyermek kérdésére terelődik a beszélgetés. - Késő éjszaka volt, épp benn tartózkodtam a fürdőben, hogy igyak egy kicsit, amikor megéreztem, hogy nem vagyok egyedül - meséli el részletesebben a történteket - A pálcám nem volt kéznél, ezért óvatosan kilestem az ajtó mögül. Megláttam, hogy ott áll a komódom előtt és bőszen kutat - nem gesztikulál, arcáról és hangjából is szenvtelen érzelemmentesség sugárzik, mint aki csak tényeket közöl - Figyeltem őt és kivártam a megfelelő pillanatot, majd megállítottam hasonlóan ahhoz, ahogy önt "letartóztattam". Próbált kiszabadulni, de nem engedtem el, hanem kikérdeztem - taglalja tovább tetteit, de azt a részt, ahol a lány tiszteletlen szavakkal illette, inkább kihagyja - Azt mondta várnak rá, hogy nincs egyedül, de amikor kivezettem, még épp láttuk, hogy az úgynevezett barátai eliszkolnak. Ezután kiszabtam számára egy igen méltányos büntetőmunkát, majd visszavittem a klubhelységéig - kortyol bele a pohár vízbe amit idő közben kapott - Másnap első dolgom volt kikérni az aktáját és utánanézni. Ezután döntöttem úgy, hogy eljövök magához és felajánlom segítségemet, hogy ne történhessen meg ugyanaz, mint az előző intézményben - fejezi be a képletesen szólva vallomásnak tűnő beszámolóját. Ezután az auror döbbenetét látva levonja a maga következtetését. A férfinak vagy egyáltalán nem volt tudomása arról, hogy a lányában elemi erő munkál, vagy csak nem akarta észre venni a jeleket, mert könnyebb volt abban hinnie, hogy egyszerűen csak egy kezelhetetlen kamasz - Azt tudom csak biztosan, hogy nem pyromágus, mert őket az én mágiám heves ellenérzéssel jelzi. Arra csak gyanakszom, hogy talán aeromágus lehet, mert azokhoz az érzetekhez hasonlót véltem felfedezni a jelenlétében, amit a levegő mágusaival szemben tapasztaltam - fogalmaz igen kifinomultan és diplomatikusan - Ha meg nem sértem, sosem gyanakodott rá, hogy a lánya talán azért viselkedik ilyen szélsőségesen, mert olyan ereje van, amivel nem képes bánni? - kérdezi érdeklődve, ám hangsúlya sóhajnyit feddő, amolyan professzoros. Kezd kiütközni neveltetésének magas foka viselkedésén. Elállt az eső is és ezt mint hydromágus hamar megérezte, s kissé lejjebb csökkent barátságossága miatta. Ettől függetlenül továbbra sem dölyfös, vagy leereszkedő, egyszerűen csak komolyabb és határozottabb.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Mark D. McMillan
Bogolyfalvi lakos, Auroroffline
RPG hsz: 58
Összes hsz: 63
Írta: 2022. április 26. 20:29 | Link

Hella

Nem gondolta volna, hogy egy nap majd a lányai tanára efféle hírrel állít be, mégis megtörtént, s Mark kénytelen volt végig hallgatni, hogy mit művelt a legkisebb McMillan. Miközben hallgatta Hellát, elszomorodott, dühöt is érzett, meg szégyent is, amiért éppen az ő lánya próbált ellopni valamit. Nem lepte volna meg, ha ez egyenesen az ifjú hölgy elbocsátásával jár, gondolta is, hogy ez lesz a nő következő mondata, azzal viszont nem számolt, hogy megtudja, Nevaeh egy különleges képesség birtokában lehet. A sokféle érzés mellé így most döbbenet is párosult, nem is tudta hirtelen, hogy a probléma melyik részével kellene foglalatoskodnia először.
Egy ideig csak csöndben ült a beszámoló után, fürkészve Hella tekintetét, s keresgélve a megfelelő szavakat.
- Hella, nem is tudom, hogy mit mondjak. Bocsánatát kérem a lányom nevében is, amiért ezt tette Önnel és köszönöm, hogy személyesen felkeresett. Nekem Nevaeh nem mesélt erről semmit, a büntetést sem említette. Nagyon kellemetlenül érzem magam, biztosan meg van rólam a véleménye, és nem is akarok mentegetőzni, de.. - sóhajtva kezdett volna mesélni, ám ahogy megtudta, hogy Hella már olvasta a lánya aktáit, egy pillanatra el is csöndesedett.
- Igen, a Roxfort…tudja, enyhén szólva is sok minden történt a magánéletünkben, elveszítettük a lányok kisöccsét, utána nem sokkal a feleségem tűnt el. Ez nagy megrázkódtatás volt Nevaehnak, azóta viselkedik így, bár tudom, hogy ez nem mentség a tetteire - fűzte hozzá, majd érdeklődött a különleges mágia felől is, amiről eddig nem volt tudomása.
- Nem, soha. Ahogy mondtam, történtek a családban olyan dolgok, amik már eleve okot adtak a zavaros viselkedésére. Jár pszichológushoz, ennek ellenére szerintem még mindig nem dolgozta fel a történteket. Folyamatosan lázad minden ellen, teljesen megváltozott az anyja eltűnése óta - sóhajtotta. - A felmenőink között egy aeromágus volt, a feleségem dédapja, viszont azóta semmi ilyesmi nem mutatkozott a családban, ezért nem is gondoltuk, hogy bármelyik lány is örökölt volna efféle képességet. Úgy gondolja, hogy a viselkedését ez is befolyásolhatja? Hogy más, mint a többiek? - kíváncsian nézett a nőre, ekkor viszont kopogtattak az ajtón, és egy szőke, vidám nő dugta be rajta a fejét. Mark rájött, hogy a gyakornok az, intett neki, és kérte, hogy várjon kint türelemmel, majd újra Hellára nézett.
- Elnézést, úgy tűnik, megérkezett az igazi gyakornok - mosolyodott el haloványan, ám nem felejtette el a komoly problémát sem. - Mit javasol tanárnő, mi legyen a lányommal? Vegyem őt ki, és legyen magántanuló?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 61
Összes hsz: 71
Írta: 2022. április 26. 21:44 | Link

Mark
face


Joviális kifejezés ül ki arcára a férfit hallgatva. Azt is átérzi, hogy ez az helyzet számára, aki a bűnüldözésben dolgozik, még kellemetlenebb. Nemesként az ő tettei is hasonló, bár nem ekkora mérvű szégyenbe taszították egykor szüleit. Bele sem mer gondolni miként reagáltak volna, ha megtudják az igazat. Megborzong a gondolattól, de elnyomja magában ezt a nem ide illő reakciót. - Ne szabadkozzon kérem - emeli fel elegáns mozdulattal kezét, hogy elejét vegye a további önfeddésnek - Azért nem mondta el, mert én erre kértem, pontosabban utasítottam. Úgy véltem jobb, ha tőlem értesül a történtekről először - magyarázza majd megint iszik egy pohár vizet, mert úgy érzi a helységben kezd szárazzá válni a levegő. Ezt követően csendes figyelemmel végig hallgatja McMillan urat, majd miután a férfi befejezte mondandóját, pár pillanatnyi szótlan szemkontaktust után kezd beszélni. - Gyermektelen hajadonként vajmi keveset tudok egy család dinamikájáról - vallja be őszintén - Azonban azt tudom, hogy ha az öcsémet elveszteném, egy világ omlana össze bennem. Az ön lánya nem csak a testvérét, de az anyját is elvesztette. Ettől mindannyiuk élete a feje tetejére fordult - beszél nyugodt , ágy hangszínen, mint ahogy a víz simogatja a partot egy csendes alkonyon - Igaza van, nem mentség. Indok - folytatja de próbál elhatárolódni, már így is túl erősen kezdett kötődni a lányhoz - Úgy gondolom, hogy fél és nem igazán érti, mi történik vele. Amikor körül fogtam az erőmmel, láttam rajta, hogy a lebukás dühe mellett kíváncsi is lett. Az ő eleme is reagált az enyémre. Erre akkor ébredt rá, amikor ott hullámzott körülötte a víz, amit megidéztem - emlékszik vissza a lány tekintetében felfedezett  kavargó érzésekre, majd szemöldöke felszalad a férfi szavai hallatán - Nem más, mint a többiek. Azok mondanak ilyet, akik tartanak attól, amit nem ismernek - mondja feddőn, s már épp bizonyítani kezdené ezt egy példával, amikor benyit a valódik gyakornok. Szőke és vidám. Hella tökéletes ellentéte, bár azért jelenleg koránt sem olyan karót nyelt, mint általában szokott. - Ezt semmi esetre sem javaslom - tiltakozik a férfi felvetése ellen, miután a fiatal lány távozott - Egyelőre engedje meg, hogy segítsek neki és ne említse meg, hogy jártam önnél. Szeretném őt egy régi kedves barátomhoz elvinni. Elemimágus, aki sok, az erejével küzdő kamaszt támogatott és tanította meg használni a képességüket - vezeti fel javaslatát, majd feláll - Viszont erről még szeretnék önnel egy kevésbé hivatalos közegben egyeztetni - néz végig a férfin, s felejti barna szemein az illendőségnél egy pillanattal tovább tekintetét - Most viszont nem tartóztatnám tovább valódik gyakornokától - mosolyog az aurorra, majd rövid búcsúzást követően elindul az ajtó irányába. Finom ujjai rázárulnak a kilincsre, ám mielőtt lenyomná, válla felett visszanéz - Neki kérem, ne mutassa meg a dínókat..Azt hiszem nem értékelné őket úgy, ahogyan én - mosolyogva nyitja ki az ajtót és hagyja el a férfi irodáját. Eleme közben úgy pezseg ereiben az indokolatlannak tűnő vidámságtól, hogy még csitítania is kell. Kinn ragyog a nap, de a levegő a párától nehéz tavasz magával ragadó illatát árasztja. Kézmozdulat nélkül idéz magához belőle egy kicsit és a cseppekkel játszva indul el visszafelé.    
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"

Oldalak: « 1 2 3 4 5 [6] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház