34. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor
Hírek:
Fontos időpontok:
Március 24. 23:59-ig van még lehetőség megpályázni a Navine házvezetői posztját!
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház

Oldalak: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 100
Összes hsz: 112
Írta: 2022. április 23. 13:35 | Link

Mark
face


Bemutatója hatásosnak bizonyult, bár a férfi reakciójából arra következtet, hogy valószínűleg, sőt biztosan nem ilyen egy szakszerű letartóztatás. Minden esetre az auror rájött tévedésére vele kapcsolatban, melyért azon nyomban bocsánatát is kérte. - Igazán, nincs miért szabadkoznia. Puszta félreértés történt, semmi több - rázza meg fejét egy mosoly kíséretében, s mivel elérte célját, kiléte napvilágra került, visszaöltötte eredeti, természetesen elegáns küllemét. Az illúzió gúnya szinte elpárolgott róla, s újra komfortzónáján belül érezte magát. - Azért jöttem, hogy a lányáról beszéljek önnel uram - szólal meg immár a kézfogást követően továbbra is udvarias, de már kevésbé fiatalos hangnemben és arrébb húzódik, hogy ismét meglegyen közte és a férfi közt az illendő távolság. Nem kíván aurájába hatolni, nem mintha nehezére esett volna az imént a közelében lenni. Furcsa mód még jó érzése is volt McMillan úr személyes terében. Odakinn az eső irányt vált, s az ablakot kezdi kopogtatni. Kellemes hang ez Hella számára, amire oda is pillant, hogy azután figyelmét egészen a vele szemben álló szülőnek szentelje - Először is nekem kell elnézését kérnem, amiért bejelentés nélkül érkeztem, de úgy gondolom az ügy nem tűr halasztást - kezdi felvezetni jövetelének célját egy kicsit lassabban, mint szerette volna. Alapvetően sem kívánt ajtóstól rontani a házba, de ilyen előzmények és fogadtatás után neki is kell némi idő, hogy gondolatit újra olyan egyenes lánccá fűzze, mint az ajtó túlfelén voltak. Körbe hordozza tekintetét a helyiségen. Eddig nem volt érkezése rá, így most kerít rá sort.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Mark D. McMillan
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 77
Írta: 2022. április 25. 20:05 | Link

Hella

Kedvesnek és megértőnek tűnt a nő, pedig Mark elég nagy hibát vétett azzal, hogy még csak nem is mutatkozott be, meg sem kérdezte a nő nevét, máris katonásan próbált haladni vele. Aztán, ahogy fürkészte a másikat, egy pillanat erejéig felmerült benne egy kérdés, s azt nem is rejtette véka alá.
- Elnézést, mert tudom, hogy én hibáztam, csak érdekelne, hogy…miért nem szólt rám? Úgy értem, már amikor Önre szóltam, hogy átöltözhetne, amiért szintén ezer bocsánat, mert remek öltözet volt, csak itt az elvárások mások..na meg nem is tudtam, hogy Ön a suliból, szóval…igen - egy mosoly erőltetett, tudni szerette volna, hogy miért is engedte a másik, hogy eddig fajuljon a kis csevegésük.
Aztán közben azt is megtudta, hogy mi a nő látogatásának valódi célja, s erre már a szemöldöke is feljebb szökkent. - A lányomról…Nevaeh, igaz? - szinte biztos volt abban, hogy a kisebbik csinálhatott valami zűrt.
- Tessék, foglaljon csak helyet - az egyik kényelmes székre mutatott, ő pedig megkerülve az asztalát, helyet foglalt saját forgószékében.  - Mi rosszat művelt a lányom? Ugye nem gyújtotta fel az iskolát? - nem lepte volna meg, ha valami efféle dolog történt volna, sajnos a Roxfortból már egy hasonló ügy miatt eltanácsolták.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 100
Összes hsz: 112
Írta: 2022. április 25. 21:07 | Link

Mark
face


Minden volt ő csak kedves és megértő nem. Legalábbis a diákjai és a kollégái szerint. Biztosan el sem hinnék neki, ha elmesélné, hogy mit csinált itt az előbb és mit tervezett még az irodába tartó út alatt. Egyszerűen hagynia kellene, hogy az iskola bürokratikus gépezete berántsa ezt a lányt, de úgy érzi az első pillanattól fogva, hogy nem teheti. Talán mert magát látja benne valahol a lelke mélyén. - Igazán jó kérdés - vonja össze szemöldökét és szinte látszik, ahogyan töpreng a válaszon - Egyrészt azért nem szóltam, s bocsássa meg, hogy kimondom, mert letaglózott a vehemenciája, ahogy a dínók miatt mentegetőzött - rázza meg fejét egy apró vállrándítással és mosollyal - Másfelől pedig, mert így megfigyelhettem önt anélkül, hogy úgy viselkedett volna velem, mint szülő a pedagógussal - vált komolyabb hangnemre, s amit mondott valójában úgy is gondolata. Abban a pillanatban persze, miközben a férfi előtt állt, akitől egy vízfal választotta el csupán, nehezére esett megfogalmaznia ezt céljaként. Akkor egészen más járt Hella fejében, de még a gondolatra is egyfajta bűnös mocskosság érzése futott végig gerincén. Eleme is felzúdul ennek okán ereiben, de inkább tiltakozást érez benne, mint egyetértést. Ezután következik a beszélgetés érdemi része, mely miatt ma itt megjelent. A lány nevének említésére röviden biccent. Miatta igen, közli szavak nélkül. - Köszönöm - ült le a felkínált helyre, lábait ösztönösen elegáns kecsességgel keresztezi bokáinál, kezeit finoman egymásra helyezi ölében - Három nappal ezelőtt betört hozzám, a privát lakrészembe és megpróbált ellopni tőlem néhány igen értékes követ és egy ékszer, mely nagyon fontos számomra - tárja a férfi elé a tényeket tárgyilagos hangon, s közben akaratlanul megforgatja ujján lévő pecsétgyűrűjét - Két dologra nem számított, az egyik, hogy rossz alvó vagyok, főleg újhold idején - taglalja tovább a helyzetet nyugodt hangszínen - A másik pedig, hogy a mi fajtánk megérzi a hozzá hasonlókat - tereli rá gyanújának felvezetésére a szót, de egyelőre nem mondja ki, csak igyekszik irányítani az aurort. Lehet már eleve van róla tudomása. Ezzel is számolnia kell. Puhatolózik egy kicsit, mielőtt ledöntené a lábáról. Ettől a gondolattól kiszáradni érzi torkát, így kér egy pohár vizet a férfitól.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Mark D. McMillan
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 77
Írta: 2022. április 25. 21:21 | Link

Hella

Az első válasz egy kicsit meglepte, aztán ráeszmélt, hogy a dínós matricáit mutogatta egy tanárnőnek, ami nem túl jól jön le. Emiatt egy zavart, egyben elnézést kérő mosoly kúszott az arcára, égett emiatt rendesen, mert így ki tudja, hogy mit gondol róla a nő. Mark ezzel úgy volt, hogy kollégákkal mindent megoszt, főleg az aktuális társával, legalábbis majdnem mindent, így nem tartotta cikinek, hogy kikérje egy kolléganője véleményét. Ám most, hogy megtudta, itt egész másról van szó, már kicsit röstellte magát.
Ez az arcára is kiült, elnézést kérően pillantott a nőre, de aztán meglepetten hallgatta tovább, s még a szemöldöke is feljebb szökkent a frappáns válaszon.
- Nahát, megfigyelés. Önben egy nyomozó veszett el - jegyezte meg, el is mosolyodott volna, ha nem jut eszébe Elektra. Mostanában azonban folyton csak a nőre gondolt, még a nyomozásról is ő villant fel az elméjében, így nem is tudott mosolyogni. Vonásai elkomorultak, s már azon kezdett aggódni, hogy mit művelhetett a lánya.
Nem voltak túl jó napjai, hiába próbálta jól rendezni az életét, ez sajnos nem sikerült, ráadásul most még a kisebbik lány is gondot okozott. Már előre tartott attól, hogy vajon mit művelhetett, ezért komolyan fürkészte a tanárnő tekintetét, várva a válaszokat.
- Hogy mit csinált? - jobban elkerekedtek a szemei, előre is hajolt, kicsit fészkelődött is a székében ezután, érződött rajta, hogy felzaklatták a hírek. S ahogy a nő egyre több részletet mesélt el, úgy tűntek elő a gondterhelt ráncok is a férfi homlokán.
- Ettől tartottam, hogy megint valami hülyeséget csinál - csóválta a fejét, majd kissé meglepetten nézett a nőre. - A mi fajtánk alatt most….várjon, ezzel azt akarja mondani, hogy a lányom…a lányom is képes erre a mutatványra a vízzel? Elemi mágus?? - nagyon megdöbbent, nem gondolta azt, hogy bármelyik gyermeke is ilyen különleges képességgel rendelkezett volna.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 100
Összes hsz: 112
Írta: 2022. április 25. 22:48 | Link

Mark
face


Megfigyelési képessége inkább korlátozódott a kövekre, mintsem az emberekre, de az még neki is feltűnt, hogy a férfi nála is jobban zavarba jött. Valóban lehetett volna kínos ez az egész helyzet. Mondjuk ha kiviszi terepre akkor azzá vált volna, vagy ha a tomporán vannak azok a sebtapaszok. De csak a felsőtestét látta, amit egy darabig nem valószínű, hogy elfelejt, ám ez most mellékes volt. - Minden bizonnyal, olyan Mariana-árok mélységben még talán rá is találhatnék egyszer - enged meg magának egy kis vidámságot, hogy aztán már arca kőszobor szerűvé, hangja pedig komollyá céltudatossá váljon, amikor a gyermek kérdésére terelődik a beszélgetés. - Késő éjszaka volt, épp benn tartózkodtam a fürdőben, hogy igyak egy kicsit, amikor megéreztem, hogy nem vagyok egyedül - meséli el részletesebben a történteket - A pálcám nem volt kéznél, ezért óvatosan kilestem az ajtó mögül. Megláttam, hogy ott áll a komódom előtt és bőszen kutat - nem gesztikulál, arcáról és hangjából is szenvtelen érzelemmentesség sugárzik, mint aki csak tényeket közöl - Figyeltem őt és kivártam a megfelelő pillanatot, majd megállítottam hasonlóan ahhoz, ahogy önt "letartóztattam". Próbált kiszabadulni, de nem engedtem el, hanem kikérdeztem - taglalja tovább tetteit, de azt a részt, ahol a lány tiszteletlen szavakkal illette, inkább kihagyja - Azt mondta várnak rá, hogy nincs egyedül, de amikor kivezettem, még épp láttuk, hogy az úgynevezett barátai eliszkolnak. Ezután kiszabtam számára egy igen méltányos büntetőmunkát, majd visszavittem a klubhelységéig - kortyol bele a pohár vízbe amit idő közben kapott - Másnap első dolgom volt kikérni az aktáját és utánanézni. Ezután döntöttem úgy, hogy eljövök magához és felajánlom segítségemet, hogy ne történhessen meg ugyanaz, mint az előző intézményben - fejezi be a képletesen szólva vallomásnak tűnő beszámolóját. Ezután az auror döbbenetét látva levonja a maga következtetését. A férfinak vagy egyáltalán nem volt tudomása arról, hogy a lányában elemi erő munkál, vagy csak nem akarta észre venni a jeleket, mert könnyebb volt abban hinnie, hogy egyszerűen csak egy kezelhetetlen kamasz - Azt tudom csak biztosan, hogy nem pyromágus, mert őket az én mágiám heves ellenérzéssel jelzi. Arra csak gyanakszom, hogy talán aeromágus lehet, mert azokhoz az érzetekhez hasonlót véltem felfedezni a jelenlétében, amit a levegő mágusaival szemben tapasztaltam - fogalmaz igen kifinomultan és diplomatikusan - Ha meg nem sértem, sosem gyanakodott rá, hogy a lánya talán azért viselkedik ilyen szélsőségesen, mert olyan ereje van, amivel nem képes bánni? - kérdezi érdeklődve, ám hangsúlya sóhajnyit feddő, amolyan professzoros. Kezd kiütközni neveltetésének magas foka viselkedésén. Elállt az eső is és ezt mint hydromágus hamar megérezte, s kissé lejjebb csökkent barátságossága miatta. Ettől függetlenül továbbra sem dölyfös, vagy leereszkedő, egyszerűen csak komolyabb és határozottabb.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Mark D. McMillan
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 77
Írta: 2022. április 26. 20:29 | Link

Hella

Nem gondolta volna, hogy egy nap majd a lányai tanára efféle hírrel állít be, mégis megtörtént, s Mark kénytelen volt végig hallgatni, hogy mit művelt a legkisebb McMillan. Miközben hallgatta Hellát, elszomorodott, dühöt is érzett, meg szégyent is, amiért éppen az ő lánya próbált ellopni valamit. Nem lepte volna meg, ha ez egyenesen az ifjú hölgy elbocsátásával jár, gondolta is, hogy ez lesz a nő következő mondata, azzal viszont nem számolt, hogy megtudja, Nevaeh egy különleges képesség birtokában lehet. A sokféle érzés mellé így most döbbenet is párosult, nem is tudta hirtelen, hogy a probléma melyik részével kellene foglalatoskodnia először.
Egy ideig csak csöndben ült a beszámoló után, fürkészve Hella tekintetét, s keresgélve a megfelelő szavakat.
- Hella, nem is tudom, hogy mit mondjak. Bocsánatát kérem a lányom nevében is, amiért ezt tette Önnel és köszönöm, hogy személyesen felkeresett. Nekem Nevaeh nem mesélt erről semmit, a büntetést sem említette. Nagyon kellemetlenül érzem magam, biztosan meg van rólam a véleménye, és nem is akarok mentegetőzni, de.. - sóhajtva kezdett volna mesélni, ám ahogy megtudta, hogy Hella már olvasta a lánya aktáit, egy pillanatra el is csöndesedett.
- Igen, a Roxfort…tudja, enyhén szólva is sok minden történt a magánéletünkben, elveszítettük a lányok kisöccsét, utána nem sokkal a feleségem tűnt el. Ez nagy megrázkódtatás volt Nevaehnak, azóta viselkedik így, bár tudom, hogy ez nem mentség a tetteire - fűzte hozzá, majd érdeklődött a különleges mágia felől is, amiről eddig nem volt tudomása.
- Nem, soha. Ahogy mondtam, történtek a családban olyan dolgok, amik már eleve okot adtak a zavaros viselkedésére. Jár pszichológushoz, ennek ellenére szerintem még mindig nem dolgozta fel a történteket. Folyamatosan lázad minden ellen, teljesen megváltozott az anyja eltűnése óta - sóhajtotta. - A felmenőink között egy aeromágus volt, a feleségem dédapja, viszont azóta semmi ilyesmi nem mutatkozott a családban, ezért nem is gondoltuk, hogy bármelyik lány is örökölt volna efféle képességet. Úgy gondolja, hogy a viselkedését ez is befolyásolhatja? Hogy más, mint a többiek? - kíváncsian nézett a nőre, ekkor viszont kopogtattak az ajtón, és egy szőke, vidám nő dugta be rajta a fejét. Mark rájött, hogy a gyakornok az, intett neki, és kérte, hogy várjon kint türelemmel, majd újra Hellára nézett.
- Elnézést, úgy tűnik, megérkezett az igazi gyakornok - mosolyodott el haloványan, ám nem felejtette el a komoly problémát sem. - Mit javasol tanárnő, mi legyen a lányommal? Vegyem őt ki, és legyen magántanuló?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Erdődy Hella
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágusoffline
RPG hsz: 100
Összes hsz: 112
Írta: 2022. április 26. 21:44 | Link

Mark
face


Joviális kifejezés ül ki arcára a férfit hallgatva. Azt is átérzi, hogy ez az helyzet számára, aki a bűnüldözésben dolgozik, még kellemetlenebb. Nemesként az ő tettei is hasonló, bár nem ekkora mérvű szégyenbe taszították egykor szüleit. Bele sem mer gondolni miként reagáltak volna, ha megtudják az igazat. Megborzong a gondolattól, de elnyomja magában ezt a nem ide illő reakciót. - Ne szabadkozzon kérem - emeli fel elegáns mozdulattal kezét, hogy elejét vegye a további önfeddésnek - Azért nem mondta el, mert én erre kértem, pontosabban utasítottam. Úgy véltem jobb, ha tőlem értesül a történtekről először - magyarázza majd megint iszik egy pohár vizet, mert úgy érzi a helységben kezd szárazzá válni a levegő. Ezt követően csendes figyelemmel végig hallgatja McMillan urat, majd miután a férfi befejezte mondandóját, pár pillanatnyi szótlan szemkontaktust után kezd beszélni. - Gyermektelen hajadonként vajmi keveset tudok egy család dinamikájáról - vallja be őszintén - Azonban azt tudom, hogy ha az öcsémet elveszteném, egy világ omlana össze bennem. Az ön lánya nem csak a testvérét, de az anyját is elvesztette. Ettől mindannyiuk élete a feje tetejére fordult - beszél nyugodt , ágy hangszínen, mint ahogy a víz simogatja a partot egy csendes alkonyon - Igaza van, nem mentség. Indok - folytatja de próbál elhatárolódni, már így is túl erősen kezdett kötődni a lányhoz - Úgy gondolom, hogy fél és nem igazán érti, mi történik vele. Amikor körül fogtam az erőmmel, láttam rajta, hogy a lebukás dühe mellett kíváncsi is lett. Az ő eleme is reagált az enyémre. Erre akkor ébredt rá, amikor ott hullámzott körülötte a víz, amit megidéztem - emlékszik vissza a lány tekintetében felfedezett  kavargó érzésekre, majd szemöldöke felszalad a férfi szavai hallatán - Nem más, mint a többiek. Azok mondanak ilyet, akik tartanak attól, amit nem ismernek - mondja feddőn, s már épp bizonyítani kezdené ezt egy példával, amikor benyit a valódik gyakornok. Szőke és vidám. Hella tökéletes ellentéte, bár azért jelenleg koránt sem olyan karót nyelt, mint általában szokott. - Ezt semmi esetre sem javaslom - tiltakozik a férfi felvetése ellen, miután a fiatal lány távozott - Egyelőre engedje meg, hogy segítsek neki és ne említse meg, hogy jártam önnél. Szeretném őt egy régi kedves barátomhoz elvinni. Elemimágus, aki sok, az erejével küzdő kamaszt támogatott és tanította meg használni a képességüket - vezeti fel javaslatát, majd feláll - Viszont erről még szeretnék önnel egy kevésbé hivatalos közegben egyeztetni - néz végig a férfin, s felejti barna szemein az illendőségnél egy pillanattal tovább tekintetét - Most viszont nem tartóztatnám tovább valódik gyakornokától - mosolyog az aurorra, majd rövid búcsúzást követően elindul az ajtó irányába. Finom ujjai rázárulnak a kilincsre, ám mielőtt lenyomná, válla felett visszanéz - Neki kérem, ne mutassa meg a dínókat..Azt hiszem nem értékelné őket úgy, ahogyan én - mosolyogva nyitja ki az ajtót és hagyja el a férfi irodáját. Eleme közben úgy pezseg ereiben az indokolatlannak tűnő vidámságtól, hogy még csitítania is kell. Kinn ragyog a nap, de a levegő a párától nehéz tavasz magával ragadó illatát árasztja. Kézmozdulat nélkül idéz magához belőle egy kicsit és a cseppekkel játszva indul el visszafelé.    
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Sic igitur per asperam, ad astra"
Létai Roland
Prefektus Rellon, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 216
Összes hsz: 307
Írta: 2022. szeptember 20. 14:08 | Link

aurormentor Návay
#ösztöndíj#tanfolyam#mentorált - kinézet

Na, ha most látna a porcica, biztosan rohadt büszke lenne rám. Itt állunk hárman - két balf... és én - akik végül bejutottunk erre az ösztöndíjas képzésre. Képzés? Gőzöm sincs, csak láttam egyhirdetést, és ha már lehetett jelentkezni, megtettem. Nagyjából arról van szó, hogy az auror pálya után érdeklődőknek betekintést nyújtanak a munkába, ami ezzel jár, sőt, akár plusz pontot is kaphatnak a felvételinél, vagy az egyetem végén - erre már nem emlékszem pontosan -. A pályázatot elnyerők kapnak maguk mellé egy igazi aurort, akik majd mentorálják őket. Elméletben ez azt jelenti gondolom, hogy egy-két napon át velük vagyunk, meg tanulgatunk ezt-azt, ami a gyakorlatban jöhet jól. Velem szemben a helyi aurorparancsnok beszél mindenféle érdektelen dolgot, mögötte várakozik három auror, két nő, meg egy pasi. Hát az egyik nő, inkább csaj, vagy 10 cm-vel lehet nálam kisebb. ~Már törpéket is bevesznek rohamosztagosnak?~ Ötlik fel bennem a híres idézet az Új Reményből. El is mosolyodom, de egyébként nem rossz a csajszi, tetszik a vörös haja, meg a szeplője. Biztos belevaló, mert van pár tetkója is. Azért ő még nem tűnik igazi aurornak. Nem úgy, mint a másik nő, ő már vagy harmincas lehet, annak is a végén. Morcos arc, kemény arcél, nagyjából egy magas velem, és láthatóan unja az egészet. Biztos büntetésből kapta, ehehheh. A pasi is hasonló termet, mint az utóbbi nő, de ő olyan jellegtelen, habár mindegyikről el lehet mondani, hogy sportosak. Ebben meg én vagyok járatos, hiszen még Rozinát is jól megedzettem. Az is eltűnt, mintha kergették volna, na, mindegy.
- Létai Roland, az ön mentora Návay Regina auror lesz - mutat rá a vörösre, halvány mosollyal az aurorfőnök. Mondjuk belőle "árad a vadszag", a tekintetével képes ölni szerintem. Jobb is, hogy ő nem mentorál senkit. - Kérem, menjenek át a kettes irodába és beszéljék meg a részleteket - mondja, majd odafordul a másik kettőhöz is, akik szintén ugyanabba az irodába fognak majd menni, mint mi, de engem már kísér is a "főnöknőm". Hát, meglátjuk mi lesz!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Návay Regina
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Auror, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Návay 2.0 | tündércsendőr
offline
RPG hsz: 99
Összes hsz: 110
Írta: 2022. szeptember 20. 18:16 | Link

Roland


Alíz ötlete bevált, a főnököt sikerült rávenni, hogy elmenjen szabadságra, és még abban is biztos volt, hogy az ötlet az ő fejéből pattant ki. Tegnapelőtt jött vissza, látványosan jobb kedvvel, mint ahogy elment egy héttel előtte, majd miután beszereztem mindenkinek a kávéját, mint egy valamire való titkárnő, kegyesen magához intett, hogy közölje, rám kívánja hagyni az idei ösztöndíjprogramban a mentorálás nemes feladatát. Bálint közölte is úgy mellékesen, hogy szerinte az egész szívás, mert csak olyan kölyköket kell tutujgatni, akik nagyra vannak magukkal és azt hiszik, az aurori pálya csupa akciófilmbe illő jelenetből áll, de leintettem. Végülis a jövő nemzedékének megmutatni, mi mindent is csinálunk szerintem megtiszteltetés. Engem is a bátyám indított el ezen az úton, na meg anya, de ez nem mindenkinek adatott meg, hogy a családtagjai kétharmada a mágikus rendvédelmi erők kötelékében mozogjon, a maradék meg a mugliban, mert így alakult. Mindenesetre most ennek örömére Bogolyfalván töltöm a mai napot az itteni aurorkirendeltségen, egyentalárban természetesen, hogy senki azt ne higgye véletlenül is, hogy csak rossz ajtót találtam meg a hivatalba menet. Tudom, hogy nem vagyok az a kifejezetten marcona ábrázatú rohamosztagos auror, de ezt legalább nagyon jól fel tudom használni, hogy másoknak kellemetlen meglepetéseket okozzak. Végigácsorgom az eligazításnak nagy jóindulattal nevezhető valamit, amit a helyi aurorparancsnok tart, és legalább ma is megismerkedtem új emberekkel, Vera begyűjtő, mint anya volt, és hasonló véleménnyel van az egészről, mint amit Bálint is közölt. Sebaj. Azért még tartom magam, hogy a főnök talán mégse szívatásból hagyta rám az egészet, hanem mondjuk mert Bogolyfalván lakom, meg mert az iskolába is jelentkeztem oktatónak. Na de majd kiderül, mekkora szívás vagy sem. Tibort, a másik mentort meg az egész hidegen hagyja, csak a vállát vonogatja reggel óta. Végre kiderül az is, melyik diák jut nekem, úgyhogy széles mosollyal az arcomon intek neki, mehetünk is abba a híres kettes irodába.
- Szia - köszönök is, amint közelebb ér. - Szóval Roland... örvendek. Nyugodtan hívhatsz Reginek. A Varázsbűn-üldözési Kommandónál dolgozom, már mindjárt hat hónapja. Van már elképzelésed, melyik részlegen szeretnél dolgozni, ha auror leszel?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Létai Roland
Prefektus Rellon, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 216
Összes hsz: 307
Írta: 2022. szeptember 20. 19:08 | Link

aurormentor Regi
#ösztöndíj#tanfolyam#mentorált - kinézet

Még nem tudom, hogy mit várjak az egésztől, de valamiért mégis izgat a dolog. Nekem gőzöm sincs, hogy mit mutatnék meg fordított esetben - mármint.. a kiscsajnak tudnék mit mutatni, csak az nem az aurori dolgokhoz tartozik, ehehe -, mert nem érdekelne, hogy kik ezek a kis csírák. Valószínűleg ezért nem leszek tanár sosem, habár a dánjány szerint jól tudok magyarázni az appokról, meg ilyesmikről. Oké, neki elmondom, meg még pár embernek, de, hogy tanítsam a sok nyomit, az már nem fér bele az idegrendszerebe. Végül kiválasztanak és máris bemutatkozik a csaj: Regi.
- Helló, én meg Roland, de ezt már tudod - és ezt hamarosan meg is erősíti. Közben nem szórakozok sokáig, hanem leülök valahova, ami a legközelebbi asztalt jelenti. A szám szegletében fel-felbukkanó mosolykezdeménnyel vizslatom végig a hat hónapos aurorlányt. Neki sikerült, valamint nem sokkal lehet idősebb nálam. Erre mondjuk magamtól is rájöttem.
- Akkor te menő vagy Regi, ha pont a legdurvább helyen kezdtél. Sokat kellett tanulni? - kérdezősködök, miközben karba fonom a kezem, megvillantva izmaim, habár nem szándékos. Inkább védelmi póz ez, de nem tudom miért kellene félnem ettől a roppant hatalmas leányzótól. A neve ismerősen cseng egyébként, de nem ismertem egyetlen egy Návay-t sem. Lehet, hogy valami gazdag aranyvérű család, fasz tudja.
- Ja, jó lenne ott dolgozni, ahol te, vagy valami helyszínes csapatban. Az aktatologatás nem nekem való, még felgyújtom az irodát unalmamban - meg hát nagyon király is vagyok. - Mit fogsz nekem mutatni? Vagy mire jó ez az egész?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Návay Regina
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Auror, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Návay 2.0 | tündércsendőr
offline
RPG hsz: 99
Összes hsz: 110
Írta: 2022. szeptember 20. 22:10 | Link

Roland


Ahogy elnézem, alig pár évvel lehet fiatalabb nálam. Ha menetrendszerűen haladt, akkor úgy saccolom, hogy 18 vagy 19 éves lehet, de ez végülis mellékes is. Ha sikerül meggyőznöm a tanodát, hogy én vagyok a világon a legrátermettebb a túlélési alapismeretek oktatására, a diákjaim se lesznek nála fiatalabbak. A híres neves kettes számú irodában menten az egyik asztalt találja meg ülőhelyként. Én a magam részéről inkább állva maradok.
- Mindig is ide készültem, amióta csak eldőlt, hogy auror akarok lenni - válaszolom. - Az Akadémián mindenki szakosodik a kezdeti általános képzést követően, és van ugyan átjárás, nincs kőbe vésve, hogy a profilozás szakiránnyal csakis a hírszerzéshez lehet bejutni, de azért érdemes olyat választani, amivel tényleg foglalkozni szeretnél. A bátyám fegyverszakértőnek tanult, én nyomozónak. Mindkettőre két év a képzés, csak más a felépítése. A taktikai képzés a végére azért már a fülemen jött ki - mondom a végére elnevetve magam. Pont abból a tárgyból voltam amúgy is tanársegéd, már majdnem megártott a jóból a sok, annyi mindent hagyott rám a tanárom.
- Egész sok lehetőség van. Vannak begyűjtők, kihallgatók, profilozók, amneziátorok, likvidátorok. Van, aki az adminisztrációt végzi, más helyszínel, kocsmai párbajok résztvevőit viszi be, betörésekhez megy ki az éjszaka közepén is - sorolom. Én például még mások kávéja és ebédje után rohangálok, meg a papírokat intézem helyettük, de ez csak a beavatás része. Nem is olyan régen pedig már a péntek esti sörözésre is meghívtak a többiek, úgyhogy alakul ez. - Hát... arra gondoltam, hogy megmutatom a részlegeket a minisztériumban, meg az aurorképzőt is megnézhetjük, bár az tudtommal nem a hivatalos program része. Segítek választ találni a kérdéseide, meg embereket, akik mesélni tudnak, hogyan is kerültek abba a beosztásba, ahová. Az aurorparancsnokot azért nem ígérem, de nagyon érdekelne, megpróbálhatok egyeztetni a titkárnőjével, őt már ismerem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Létai Roland
Prefektus Rellon, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 216
Összes hsz: 307
Írta: 2022. szeptember 21. 06:50 | Link

aurormentor Regi
#ösztöndíj#tanfolyam#mentorált - kinézet

Blablabla. Amúgy nem azért kérdeztem ennyire, hogy mindent elmondjon, még jó, hogy nem mondta végig az életét óvodás korától. De azért a sok korpa között ott a búza is, ami érdekel. Például a bátyja szakosodását konkrétan nem értem. Elő is húzom a pálcám és nézegetni kezdem.
- Mi az, hogy fegyverszakértő? - utalok finoman arra, hogy ebben a világban egyetlen igazi fegyver van, az pedig a varázspálca. Mit kell azon megszakérteni? Biztos sokan néznek varázstalan filmeket és belebuzultak. De, hogy itt náluk nem lesz belőle szakértő a mugli fegyverekből, az kurva élet. Közben a vörös elkezdi sorolni a lehetőségeket és egy-kettő megmozgatja a fantáziámat.
- A begyűjtő, amneziátor tetszik. Habár a többi sem hangzik rosszul igazán - morfondírozom egy kicsit, miközben bámulom a csajszit. Persze a gondolataim most épp nem a bugyijában járnak, pedig az is megérne egy misét, ofkorsz. De ja, érdekes lehet profilozónak menni, én például egy csomó csajt felismerek a melléről. Vagy ez nem erről szól?
- Oké, ez jól hangzik. Olyan lehetőség van, hogy végig kísérem egy napod, vagy valakiét? Persze messzebbről és akkor láthatnék akciót is, meg azt, hogy hogyan folyik az egész - érdeklődöm és egyre jobban tetszik a csaj egyik szeplője. Kicsit fura alakja, mint a Millenium Falconnak, nagyon baba.
- Van valakid? - teszem fel a kérdést, majd megtoldom egy magyarázattal. - Csak azért kérdezem, hogy ne legyen féltékenységi jelent, ha meglátna veled - azt, hogy hol, meg miért már más lapra tartozik. Lehet, hogy csak úgy, de lehet, hogy úgy. Ki tudja ezt manapság? Érdeklődve várom a válaszát, meg a reakcióját. Abból is sok minden kiderül, hogy mennyire tudom kilökni a komfortzónájából. A lábam lógatom, és azon gondolkodom, hogy mennyire lesz értékes ez az egész, vagy mennyire takarítja el az útból ezirányú terveimet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Návay Regina
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Auror, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Návay 2.0 | tündércsendőr
offline
RPG hsz: 99
Összes hsz: 110
Írta: 2022. szeptember 21. 18:07 | Link

Roland


- Mugli és mágikusfegyver-szakértő - válaszolom a kérdésre kissé ráncolva a szemöldököm, hogy erről még nem hallott, de rendben, végülis erről szól ez a mentori program, hogy most lássa. Ez is fontos szakirány, Viktornak meg igazából könnyű választás is volt, hiszen ő velem ellentétben még katona is volt, akárcsak apu. Na de ez nem is lényeg. Elővarázsolok inkább neki egy brosúrát, amely nem csak az akadémia rövid történetét foglalja össze, de a választható szakokat, gyakorlatokat és mindent, amit úgy általában egy háromba egyenformán széles sávra hajtogatott A4es papírlapra rá lehet szuszakolni.
- Tessék, ezen rajta van kezdetnek minden fontos információ a Sárkányölő Szent György Aurorképző- és Rendvédelmi Akadémiáról - nyújtom felé az ismertetőt. - Káros szerek és bájitalok szakértője is lehetsz, vagy mágikus bűnmegelőzési végrehajtó akár, több képzési irány van, nem mindenki szaladgál sötét varázslók után még sötétebb sikátorokban - osztom meg vele, aztán elmorfondírozik kicsit magában amúgy is. Futólag végignézek a taláromon, csak nincs rajta szőrcsomó a macskáktól ajándékba, és nem vettem észre, amennyire bámul, miközben hangosan veszi sorba éppen, hogy mi érdekli mind abból, amit felsoroltam. Néhány vörös szőrszálat találok Őrnagy bundájából, úgyhogy le is söpröm őket. Ezen már a mágia se segít igazán.
- Igen, az is benne van a pakliban - felelem bólintva. Akciót nem tudom, mennyire sikerül előteremteni, az nem menetrendszerűen az élet része, és aligha örülne bármelyik egység, ha megpróbálnék rájuk sózni valakit, aki még az előképzését is csak most kezdi, az én napjaim meg nem kifejezetten olyan akciókkal vannak tele, amikre ő számít. Nagyon meglepne, ha azt tekintené izgalmasnak, ahogyan átverekedem magam a Misztériumügyi Főosztályon huszonhatodjára is, mert valaki elemezni szeretne egy jóslatot egy futó nyomozás kapcsán, vagy honnan szerzem be mindenki ebédjét. Majd kitalálok azért valamit, rajtam ne múljon, hogy auror lesz-e. Már kattog is az agyam, talán Krisztinával beszélhetnék, és majd szól egy kocsmai párbaj kapcsán... aztán meglepő kérdést kapok. Egy pillanatra vékony vonallá préselem össze az ajkaimat, mint aki nem hisz a fülének, majd megrázom a fejem.
- A magánéletem nem képezi a program részét, de ha gondom lenne bármiből is, azt majd én elintézem - válaszolom határozottan. Azért ezt ne keverjük, me egyébként is, elég nagylány vagyok már ahhoz, hogy a kezemben tartsam a saját életemet. Most aurorként vagyok itt, szeretnék professzionális lenni, ahogy illik. - Szóval... van még kérdésed a programról? Gondoltam, holnap vagy holnapután megmutatnám a Minisztériumot. Tudod, hol van a Minisztérium? - kérdezem, a biztonság kedvéért azért szétnézek a helyiségben, van-e valahol toll, legfeljebb felírom neki a brosúra szélére.
Utoljára módosította:Návay Regina, 2022. szeptember 21. 20:05 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Létai Roland
Prefektus Rellon, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 216
Összes hsz: 307
Írta: 2022. szeptember 21. 19:19 | Link

aurormentor Regi
#ösztöndíj#tanfolyam#mentorált - kinézet

- Ühü - felelem nem túl hihetően. Elhiszem, hogy ennek hívják, de amit az iskolában látok mugliismeret órán, hát... nem tudom mennyire szakértők ezek a szakértők. Aztán lehet, hogy van egy két megszállott, vagy mugliszületésű, aki rászakosodott erre. Ja tényleg, ha valaki a mugli világot is behatóan ismeri, nem nehéz "elmélyülnie" benne, hiszen ha már egy hosszúkardot meg tud különböztetni egy rövidtől, valószínűleg az is szakértő. Na, majd megnézem, hogy mit is jelent ez pontosan, ha odajutok. Közben megkapom a listát a lehetséges szakokról, vagy szakmákról. Elég bő, tényleg jól ki lehet majd választani belőle majd azt, amelyik tetszik.
- Mágikus bűnmegelőzési végrehajtó - ízlelgetem, ez olyan anomália nekem, hogy nem nagyon jövök rá, hogy pontosan mit takar. Előre megelőzi a bűnt, hogy meg se történjen? Mondjuk elveszik a varázsló pálcáját és akkor nem tud varázsolni. - Az mit is csinál? - nézek rá a vöröskére, végül is, ha sok nem is lesz ebből az egészből, legalább egy jó csaj fog kísérgetni. Már az is valami.
- Wow, az király lenne. Ha elintézel egy ilyet nekem, meghívlak egy fagyira - belelkesülök, mint éhes paraszt a csirkecombra. Jó lenne részt venni egy bevetésen, még akkor is, ha mondjuk nem halálos átkok repkednének, de valami kézzelfoghatót láthatnék. Gyorsan meglepem a kérdésemmel, láthatóan megzavarom, mert defenzíven válaszol.
- Szóval nincs, oké - vonom le a következtetést, nem is bánom annyira. Mi van ha ő is belém szeret, még a végén majd nekem kell válogatnom, hogy ki jöhet hozzám, ahaha! Valszeg nem ez jár most a fejében, meg én is csak szívom egy kicsit a vérét, nem én lennék, ha nem tenném.
- Komolyan? Még szép, hogy ráérek, jó gondolat! Azt hiszem Budapesten valahol. Még nem jártam ott - gondolkodom el hirtelen. Igen, nem nagyon érdekelt még a minisztérium, jobban lekötött az itteni élet, de szerintem ez természetes.
- Végül is meghoztad a kedvemet - nyalom meg az ajkaim. - Mármint ehhez a tanfolyamhoz - vigyorodom el, hátha félreértette, ahogy szántam. - Mikor és hol találkozunk legközelebb, Regi?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Návay Regina
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Auror, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Návay 2.0 | tündércsendőr
offline
RPG hsz: 99
Összes hsz: 110
Írta: 2022. szeptember 21. 20:45 | Link

Roland


Elengedem a fülem mellett azt a nem túl meggyőző hümmögést. Végtére is van elég másik szakirány is az aurorképzőben, bőven válogathat, ha még mindig auror szeretne lenni mestertanonci évei végén is. Addig pedig bőven megálmodhatja, mi érdekli igazán.
- A rend őre. Olyasmi, mint a járőr... az a dolga, hogy betartassa a szabályokat és büntetést szabhat ki, ha például azon kap, hogy átkot szórsz valaki másra. Igazoltathat, satöbbi - válaszolom teljesen komolyan, bár eléggé nagy a kísértés, hogy megjegyezzem, pontosan azt, amit a neve is sugall, vagyis bűnmegelőz. De hát mégiscsak dolgozom én itt, úgyhogy sikerül komolynak maradni és a feltett kérdésre ennek szellemében válaszolni.
- De igazából az, hogy végül milyen feladatokat kap valaki, úgyis azon múlik, hogy melyik részlegen kezd el dolgozni - teszem még azért hozzá, hiszen a jól megválasztott szakirány sokat segíthet, de utána meg az a tapasztalatom, hogy a gyakorlatban már az ember tényleges képességei sokkal többet nyomnak a latban és előre haladni az alapján fog tudni, amit bizonyítani képes.
- Meglátjuk, mit tehetek - válaszolom. A fagyi azért nem hangzik rosszul, sőt, nekem aztán semmi sem, ami édes, de azért na, most csak ezért nem fogok egész bűnesetet megrendezni, ha nem alakul úgy, ezt muszáj leszögezni. Így inkább nem ígérek semmi határozottat, de utánanézek, mit sikerül megoldani. Az is több, mint ha kategorikusan nemet mondanék. A következtetését se meg nem erősítem, se nem cáfolom, bár tény, hogy igaza van, csak éppen nem tartozik rá, hiszen, amint mondtam az imént, ennek semmi köze a programhoz. Nemes egyszerűséggel csak megvonom a vállam, ebbe nem megyek bele.
- Rózsadombon - válaszolom, aztán ismét megrázom a fejem kicsit. Jaj. Most tényleg jól értelmezem és sikerült kifognom az egyetlen srácot, aki azt hiszi, hogy az ujja köré tud csavarni? Hát ez vicces lesz így. - Legyen holnap reggel 8, a Vérhalom és az Apostol utca kereszteződésében, Budán. Bármi kifogás?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Létai Roland
Prefektus Rellon, Másodikos mestertanoncoffline
RPG hsz: 216
Összes hsz: 307
Írta: 2022. szeptember 21. 21:12 | Link

aurormentor Regi
#ösztöndíj#tanfolyam#mentorált - kinézet

Aha, szóval járőr. Hát az annyira mégsem érdekel. Itt csak máshogy hívják, akkor maradok a jobban hangzóknál. Kíváncsi vagyok, hogy lesz-e olyan, ami azonnal megfog. Mert ugyan jól hangzik bűnözőket hajkurászni, de nem biztos, hogy nekem való. Majd kiderül.
- Jó, akkor majd a részlegválasztásnál segíthetsz a jövőben. Végül is addigra már biztos jó ismerősök leszünk, nem? - költői a kérdés, mert egyikünk sem tudhatja, hogy nem-e egy rövid kaland lesz ez, vagy akár meg is kedvelhetjük egymást és tarthatjuk a kapcsolatot. Majd kiderül mennyire tud velem bánni Regina, meg mennyire én vele. Nem fogok ezen rágódni egyelőre, a lényeg, hogy a legjobb csajt kaptam, aki ráadásul nem morcos. Ez már félig nyert ügy.
- Oké, számítok a hozzáértésedre - legyen rajta egy kis nyomás, ne csak így el tingli-tanglizzuk az egészet. Sajnos nem erősíti meg, hogy van-e barátja, bár én azt tippelném, hogy nincs. Szerintem akkor a csajok magabiztosabban a fejemhez vágják, ha lenne, hogy ott álljak meg. Persze azt nem tudják, hogy ez nekem nem mindig probléma. Legalábbis egyelőre.
- Lenne. Nem jártam még Pesten, el kéne hoppanálnod velem oda. Legközelebb már nem kell vinned, de egyelőre hosszú lenne megkeresni ezeket az utcákat helyismeret nélkül. Elviszel? - kérlelem. - A szökőkútnál lehetnék 7:50-kor és akkor mehetnénk is - remélem belemegy, miközben leszállok a padról és összehajtom a brosúrát.
- Más amúgy nincs, akkor mára ennyi?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Návay Regina
Tanár, Mestertanonc Tanár, Animágus, Auror, Egyetemi hallgató, Bogolyfalvi lakos


Návay 2.0 | tündércsendőr
offline
RPG hsz: 99
Összes hsz: 110
Írta: 2022. szeptember 21. 23:40 | Link

Roland


- Majd térjünk vissza erre, ha már belátható időn belül választhatsz részleget - válaszolom. Ha még úgyis az előképzés elején van, az aurorképzőtől is legalább két év választja el, ott meg újabb két év a képzés, kivéve, ha likvidátori babérokra pályázik, az ugyanis további négy. Messze van az még, és a magam részéről olyan előre már az égvilágon semmit nem vagyok hajlandó tervezni. Annyi idő alatt bármi történhet. A bátyámat egyetlen délután leforgása alatt veszítettem el, hiába voltak terveink évekre előre, úgyhogy azóta én már erre nem vagyok hajlandó.
Bólintok a kijelentésére, sőt még a bal kezemet is a homlokomhoz emelem egy pillanatra. Roger. A program úgyis erről szól, a hozzáértésem meg alapfeltétel, az esetleges hozzá nem értésem pedig kiküszöbölendő.
- Soha? - szalad ki a számon a kérdés. Van még bárki, aki soha nem járt a fővárosban? Ezt nehéz elhinni, hiszen bár főként mugli város, mégis vannak ott olyan fontos intézmények, mint a minisztérium vagy a nagy ispotály. Pislogok is párat meglepetten, mielőtt sikerülne napirendre térni az információ fölött. - Rózsadomb amúgy Budán van, de lényegtelen. Sebaj. Hoppanálhatunk a szökőkúttól, úgy Bogolyfalván lakom, nem kitérő - válaszolom végül. Nem hiányzik, hogy ne találjon oda vagy éppen eltévedjen, valamelyik sikátorban kössön ki vagy tudja a jó ég, mi történhet még. Kicsit tényleg bébicsőszködésnek hangzik ez a része, de ehh, akkor sincs igaza Bálintnak, mégiscsak jó, ha van ilyen mentorkodás szerintem, legalább tényleg nem úgy ugrik mindenki fejest az aurorképzésbe, hogy azt hiszi, az valami menő kaszkadőrmutatványokkal és párbajokkal teletűzdelt akciófilm lesz aztán.
- Részemről ennyi. Ha még bármi eszedbe jutna, amit most nem válaszoltam meg, holnap úgyis felteheted - válaszolom egy barátságos mosoly kíséretében. - Ha most nincs semmi más, akkor viszlát holnap 7.50-kor. Ha 5 percnél többet késnél, nem várlak meg. - közlöm még elköszönésképpen, és ha tényleg semmi más nincs, akkor megyek is dolgomra. Akad még úgyis bőven, mint mindig.
Utoljára módosította:Návay Regina, 2022. szeptember 22. 00:43 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Homokföldi Réka
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 131
Írta: 2022. szeptember 22. 10:36 | Link

A Parancsnok, meg a szőnyegnek az ő széle - Zlatan

A Sárkányölőben már a képzés kezdetétől arra törekednek, hogy a diákok élesben is megtapasztalhassák milyen egy auror élete. Ezért van az, hogy az év végi szünetből másfél hónapot kivezényelve töltenek egy-egy parancsnokságon. Zöldfülűként osztják el őket, de persze igyekeznek figyelembe venni a tanulók helyrajzi igényeit. Így lehet most Réka itt Bogolyfalván. Első napján a vezetővel kell találkoznia, aki majd megmondja kihez kerül és mit kell csinálnia. Izgatottságában mosolya széles és gyomrában pillangók repdesnek. Arcára igyekszik komoly kifejezést erőszakolni, elvégre csak a Főnökével fog beszélni. Kopog és vár az ajtó előtt. Már van annyi rutinja, hogy vigyázz állásban tegye mindezt és olyan ruházatban, ami praktikus. Lapos talpú, futásra-hoppanállásra is alkalmas cipő, nadrág, póló, felette dzseki képzi öltözékét. Sminket nem visel és haját is szoros varkocsba fogta, hogy ne lógjon a szemébe. Reméli csak, hogy így jó lesz. Meg azt is, hogy nem csak aktákat tologat majd, de úgy sejti leginkább ez lesz a feladata. Csak kávét főzni ne kelljen...Attól egyenesen retteg. Mindig elrontotta akkor is amikor egy hétig volt itt a Mesterképzés részeként.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Ombozi Zlatan
Auror, Legilimentor, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos


A hibád
offline
RPG hsz: 194
Összes hsz: 308
Írta: 2022. szeptember 23. 14:07 | Link

Homokföldi Réka
lássuk csak...
Amennyiben sikerül, mindig öröm egy olyan napot tartani, mikor sehova nem kell mennem, csak a napfényes irodám kényelmét élvezni egy halom papírmunka mellett. Most sincs ez másképpen: az asztal rogyásig tele van ellenőrizendő jelentésekkel, aláírni valókkal, validálásra váró javaslatokkal csapatbeosztásokhoz egy bizonyos rajtaütéshez. Az élet nem áll meg. Az egyetlen dolog, ami életben tart, hogy tudom, hogyha hazaérek, Gerda ott fog várni. Legalábbis nagyon ebben reménykedem. Automatikusan forgatnám meg a gyűrűmet, ami lehetetlennek bizonyul: nincs a helyén. Lekerült, mikor Gerda igent mondott - ezért mosolyogva szólok ki az ajtó túloldalán állónak, hogy fáradjon be. Megvárom, míg az ajtó nyelve kattan a zárba, csak akkor vagyok hajlandó felpillantani.
- Homokföldi Réka, igaz? - emelem meg az egyik papírt, ami alatt remélhetőleg az aktája van, és ellenőrzöm le a nevet. - Ombozi Zlatan, örvendek - biccentek egyet felé. Az aktája tetejéről kerül le a másik pakk, hogy zavartalanul tudjam átfutni a benne lévő sorokat, amik nem bizonyulnak hasznosnak. Számat elhúzva tolom is félre, felkönyökölök az asztalra, laza ökölbe szorított kezeimre támasztom államat.
- Foglaljon helyet, kérem, és meséljen a gyengeségeiről és erősségeiről. Remélhetőleg ennek köszönhetően könnyebben tudom beosztani magát valakihez.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ombozi Zlatan
Auror, Legilimentor, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos


A hibád
offline
RPG hsz: 194
Összes hsz: 308
Írta: 2022. szeptember 25. 17:21 | Link

Dwayne WarrenUjjaim dobolnak ütemesen a nemrég elém lerakott aktán. Majdnem üres, mindössze egy értelmetlen jelentés és egy meglepő eredménnyel rendelkező toxikológiai vizsgálat eredménye van benne. Meredten nézem az ajtót, és külső szemmel feltételezhető lenne, hogy mindössze bambulok magam elé, de erről nincs szó: a gondolataim járnak fel s alá, valami megoldást keresve.
A baglyot csak pár órája küldtem ki akkor, kicsivel rá mégis hallottam már a beszélgetésfoszlányokat beszűrődni a tömör faajtón, léptek zaja, végül már az irodámban állt a delikvens. Dwayne Warrent megelőzte a híre, éppen ezért van rá szükségem. Még ha pitével is állított be, ami legalább finom. Az utolsó falatot lenyelve pillantok fel rá.
- A lényeg, hogy valamiért kértek toxikológiai vizsgálatot a halott gyermek kivizsgálására, és láss csodát, valóban méreg volt a szervezetében. Nem tudjuk hogy lehetséges, hogy a nő túlélte, erre még rá kell jönnünk, de a lényeg, hogy úgy hallottam van közöd a családhoz. Férjezetten Adele Krise, születésekor Machay - pillantok a papírra, majd vissza. - A nőt megmérgezték, a gyermek alapvetően is veszélyeztetett volt, így nem lett volna különös, hogy holtan születik, de erősen kérték a vizsgálatot. Van ötleted, miért?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Homokföldi Réka
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 35
Összes hsz: 131
Írta: 2022. szeptember 26. 14:58 | Link

Zlatan

Meghallja a behívó szót és egy boldog széles mosolyt elegyengetve belép az irodába és becsukja maga mögött az ajtót. A kattanás kivételesen halkra sikerül. Szélvész madárkánk ma igen visszafogott. Tudja jól, hogy sok múlik azon, milyen benyomást tesz a Parancsnokra. - Jó napot Uram! Igen én vagyok, Homokföldi Réka - válaszol röviden és tömörebben mint az rá vallana, de egy mosoly jellegű görbe csak kiül szájára - Én is nagyon örvendek - válaszolja sugárzó örömmel hangjában, majd gyorsan elsimítja vonásait. Valószínűleg teljesen hiába, mert belőle ez annyira természetesen jön, mint Bakos ezredesből a fapofaság. Oktatója mugli fegyver ismeretet tanít az akadémián, ahol az a gúnyos pletyka jár róla, hogy az arca születése óta mozdulatlan. Soha senki nem látta még felfelé görbülni a száját. Ni de vissza ehhez a feletteshez. - Erősségem az oktatóim szerint a küzdősportokhoz és a pálcapárbajhoz vannak. Gyors vagyok és erős. Kicsit viszont szeleburdi, amit gyengeségnek mondanék - zúdul belőle a szó és az irodát eltölti a poszátapokalipszis, mert bizony Réka nem hiába volt eridonos. A patrónusa sem véletlenül egy kacagó gerle. Tele van energiával és életörömmel - Ezen kívül még ott a képességem. Át tudom adni az életerőmet egy másik embernek, ha az megsérült. Ez egyszerre erősség és gyengeség, mert amit átadok az belőlem hiányozni fog egy ideig és ha túl sokat adok, az veszélyes lehet rám. Dee már nagyon jól kontrollálom! - teszi hozzá kicsit hadarva, mert nem szeretné, ha a vele szemben ülő férfi azt gondolná nincs tisztában a saját erejével és ezt is hebehurgyán csinálná. Kerek szemeivel várakozón pislog ezután és próbál lakatot tenni a csőrére.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2022. szeptember 27. 13:30 | Link

Ombozi Zlatan

Időről időre beleegyezőleg bólint egyet, szörnyű, szomorú tragédia, a figyelmének legalább felét azonban közöttük az asztalon illatozó almás pite foglalja le. Az átlátszó Tuperware-t a hónalja alá csapva érkezett bő negyed órával ezelőtt, azóta túlestek a kötelező udvariassági körökön. Megállapították, hogy mindenki oldalbordája köszöni szépen, nem panaszkodhat, a kölykök is jól vannak, továbbá egyetértettek benne, hogy szeptemberhez képest hűvös van és, hogy idén valószínűleg sokat kell majd fűteni. A Tupperware is kinyílt, a  kávé is lefőtt, egy szóval a találkozó, ami miatt Budapestről a faluba érkezett, nem is haladhatna olajozottabban.
   -  Igen. - Megdörzsöli az állát, egy újabb szelet pite után nyúl a papírok fölött. - Az unokahúgom a lány.
Ha nem így lenne, akkor is értesítették volna a történtekről, mint a kastély Defenzorát. A lány gyerekének halálához magában, természetesen nem lenne köze, az olyasmiről legfeljebb a házvezetőt tájékoztatják a téma kényességének kijáró diszkrécióval. Ha azonban megmérgeznek valakit, az ügy kéretlenül is az asztalán landol.
   -  Gondolom, a férje miatt. - Beleharap a pitébe, a morzsákat a szabad kezével pedig lesöpri az öléből. - Kállay intézte a srácot régebben, felfüggesztetten van kinn. Krise, megvan? Vagy te akkor még nem voltál itt?

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Kállay Bertalan
Auror, Illúziómágus, Bogolyfalvi lakos, Defenzoroffline
RPG hsz: 92
Összes hsz: 98
Írta: 2022. szeptember 30. 20:43 | Link

Eddig csendes munkanap,
A Holdfény utcai riasztásA papírmunka gyönyöre, hogy közben egy gőzölgő, bögrés leves illatát élvezhetem. A mai ebédem, ha már a főzésben nem remekeltem a napokban, mert nem volt rá időm. Mondjuk, nekem könnyebb is, hiszen a nehéz részeket úgy ahogy van, átléptem. Tésztát, rizst, salátás és a társait pedig a hülyék is össze tudnak tenni, így nekem is sikerül. Persze, csak ha van időm és kedvem zöldségeket párolni, grillezni és hasonlók. Nem volt. Bár ezen levesek se megbízhatóak, akármennyire „vega” és társait hirdeti, annyi húst sosem láttak, hogy nekem bármi bajom legyen belőle. Így aztán, a kissé még mindig sajgó, megégetett nyelvem hegyével csak azt várom, hogy hűljön. Addig a kész vagy készülő jelentések végét futom át, javítom vagy épp folytatom és teszem a leadandó fakkba, hogy újakat vehessek magam elé. A futó ügyek még mindig nem értek el oda, hogy ugyanabba a fakkba kerülhessenek, pár új oldalt kaptak, így azokat olvasgatom. Belemerülök, így éppen időben nyúlok a kis doboz felé, a lassan már langyosnak nevezhető levesem mellé. Bekapok kettő egész falatot és éppen a harmadik indulna meg, amikor mozgolódást hallani.
- Mi a… - nyelek egy nagyot, amikor „kapás” van. Lemondó sóhajjal tömök be egy nagy adagot a számba, kortyolok rá párat, majd menet közben rágom és nyelem le. Pálcámat kapom fel az asztalról, kabátom kanyarítom a vállamra és próbálom kideríteni, mástól, hogy hova is rohanunk. Annyira nem figyeltem, csak a levesre, hogy a miért kérdés ha el is hangzott, egyelőre nem tiszta előttem. De hamar kioktatnak és kitörölve a szám széléből az amúgy isteni falatok maradékát, magam is a Holdfény utca felé veszem az utam, minél hamarabb.
Hozzászólásai ebben a témában
Ombozi Zlatan
Auror, Legilimentor, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos


A hibád
offline
RPG hsz: 194
Összes hsz: 308
Írta: 2022. október 4. 10:43 | Link

Dwayne WarrenAprókat bólintok. Vannak esetek, mikor nagyon jól jön, hogyha valakinek van kapcsolata a családdal. Ez is egy ilyen eset - minden kellemetlenséget leszámítva. Szar érzés ilyen rossz eseményekről beszélnünk, főleg, mert a velem szemben ülő még érintett is benne valamennyire, de a munkánk része, és én tudom, hogy Dwayne nagyon sokat segíthet az ügyben.
- Megvan a pasi - bólintok. Ujjam mozdul a papírhalmon. - Ő az elsődleges gyanúsítottunk - jelentem ki kis szünet után. - És ki kell hallgatnunk a lányt. Vajon mennyire lesz kínkeserves egyik-másik kihallgatás? - vakarom meg tarkómat.
Sokkal jobban erőltették azt a vizsgálatot, mint indokolt lett volna, mikor alapvetően is veszélyeztetett volt a gyermek. Van egy olyan érzésem, hogy sokkal többet tudnak, mint a helyszínen elmondtak - és így csak még nehezebb. A lányon áll vagy bukik az egész. A vallomásától mindenképpen. Ha valóban a férje tette, akkor Krise a hátralévő életét valószínűleg börtönben tölti, felfüggesztett esélye nélkül, míg, ha más... szemeimet dörzsölöm meg.
- Szeretnélek megkérni, hogy te vezényeld le a lány kihallgatását. Családtag vagy, hátha neked könnyebben megnyílik, és bízik is benned valamennyire, ezt előnyünkre fordíthatjuk - mozdulnak ujjaim ismét. - Mivel rokoni kapcsolatban álltok, ezért jelen kell lennem, de remélem ez nem okoz gondot. Senkinek.
Utoljára módosította:Ombozi Zlatan, 2022. október 4. 10:50 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Ombozi Zlatan
Auror, Legilimentor, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos


A hibád
offline
RPG hsz: 194
Összes hsz: 308
Írta: 2022. október 4. 10:51 | Link

Homokföldi RékaHalvány mosollyal hallgatom a lelkesedését. Voltak idők, mikor én is így álltam neki a napnak, de rá kell jönnöm, hogy már öreg vagyok ehhez. Így csak intek, hogy foglaljon helyet, majd vágok bele a közepébe, mert nem szívesen fecsérelném a drága újoncunk lelkesedését. Bólintva pillantok mondandója végén a kartonba, amit a kezembe nyomtak pár perccel ezelőtt és futom át ismételten.
- És maga szerint is ezek az erősségei és gyengesége? - sandítok fel a papírhalomról egyetlen pillanatra, majd vissza lefelé. Akkor hagyom abba az olvasást, mikor folytatja és lassan pillantok fel rá. A mosoly tűnik el arcomról, összekulcsolt ujjaimra támasztom államat, miközben hallgatom. Fejem minimálisan biccen félre a végére, halkat hümmentek. Ez vagy nincs benne a pakkban, amit kaptam, vagy csak átsiklottam felette. Bármelyik is legyen, botor hiba.
- Értem - szólalok meg kis idő múltán. - Mondja csak, Réka, hogy ismerte fel a képességét? - gerincem mentén szalad végig a hideg borzongás, ahogy eszembe jut, én hogy tapasztaltam meg először az enyémet. Hangom nyugodt és kellemes, barna tekintetemben türelem és várakozás ül, ahogy a lány arcára pillantok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2022. október 4. 17:17 | Link

Ombozi Zlatan


A szemöldöke kétkedőn emelkedik meg, a tekintete azonban a pitén marad, amiről olyan nagy gonddal kezdi lepöckölgetni a felesleges porcukrot, hogy ez nem több, mint holmin rándulás. Az egész abszurd. Biztos benne, hogy csak a laboros keselyűk szartak el valamit a toxikológiával és csak idő kérdése, hogy megérkezik a bagoly arról, hogy valaki kettőt lapozott az akták között. Addig azonban nem tehet mást, mint bólint. Különben is meg kellene látogatni a lányát és azt a kezeit tördelő Noel gyereket a faluban.
   -  Megnyílik? Előttem? - szórakozottan felhorkant - Rendben, de ha elkezd tányérokat hajigálni felénk, akkor én köszönöm, de az ajtón kívül leszek. Biztos vagyok benne, hogy pont velem szeretne beszélni a halott gyerekéről.
És a gyanús férjéről. Mert mindig a férj a gyanúsított, ez pedig akkor is így lenne, ha bérmelyikük kevésbé lenne simlis. Legnagyobb szerencséjére a karrierje során elvétve került csak hasonló helyzetbe, azonban ismeri azt az önámító, tagadó hévet, amivel a házastársak automatikusan egymás védelmére kelnek. A szájába tömi a pitét, ismét lesöpri a tenyereiről a morzsákat, akkor szólal csak meg, ha már megfulladás nélkül képes rá és lenyelte a falatot.
   -  Rendben, csináljuk. Kimegyünk hozzá vagy behívjam ide?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Ombozi Zlatan
Auror, Legilimentor, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos


A hibád
offline
RPG hsz: 194
Összes hsz: 308
Írta: 2022. október 5. 17:22 | Link

Dwayne WarrenMegvonom vállaimat.
- Ha tudnék jobbat, nem rukkolnék elő ezzel - vallom be. - Valakivel muszáj lesz, különben baszhatja, hogy kiderül ki volt az, aki elvette tőle - kortyolok a kávéból, majd szusszanok halkat. Ebből a tányérdobálásból kiindulva lehet tényleg az a legjobb, ha ketten vagyunk bent. És nagyjából ezzel meg is kaptam arra a kérdésre a választ, hogy mennyire lesz kínkeserves. Nagyon. Alapból sem félvállról venném a lányt, hiszen Machay, majd lett belőle Krise, és ha szabad kimondanom, amit mindenki tud: egyik rosszabb, mint a másik.
- Behívjuk. Utólagos engedelmeddel, már kiküldtem a baglyot - minél gyorsabban haladunk, annál hamarabb lehetünk túl a körökön, amik csak megnehezítik mindenkinek az életét. Főleg az érintetteknek. Kíváncsi leszek a férj mennyire lesz megviselt, hogy a fia halva született.
Lassan pillantok el Dwayne mellett, a tömör faajtót szuggerálom.
- Nem gondoltam volna, hogy mi kapjuk meg az ügyet, csak azért, mert itt élnek hivatalosan.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Dwayne Warren
Házvezető-helyettes Navine, Animágus, Auror, Defenzor


officer friendly
offline
RPG hsz: 1641
Összes hsz: 3679
Írta: 2022. október 6. 16:04 | Link

Ombozi Zlatan   -  Lehet, hogy csak baleset volt - szúrja közbe halkan, na nem mintha bármit számítana. Ha ki kell hallgatni a lányt, akkor ki fogja, ezeket felülbírálni ugyanis nem az ő feladata. Arra, hogy Adél már megkapta bagollyal az üzenetet, csak bólint egyet, miközben visszacsúsztatja a Tupperware tetejére a fedőt. Megkönnyebbülés, hogy nem kell házhoz mennie, ezekben az esetekben ugyanis a saját kanapéjukon, a családi képeikkel körülvéve az érintetteket jobban megrázhatják a kérdései. A steril és teljesen semleges kihallgató szobában legalább ezekkel nem kell foglalkoznia és különben is, a kávégép is közelebb lesz hozzá.
Látja, hogy a férfi elpillant mellette. Ő pedig ezt teljesen természetes jelzésnek veszi arra, hogy a térdére csapjon és egy "oh well" kíséretében felálljon a székéből. A kezébe veszi a dobozt.
   -  Ebben a faluban nem történik úgysem semmi - válaszol egyszerűen. - Egy halott csecsemő és annak a beteg, aranyvérű családja a héten a legizgalmasabb, ami történt velem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ISTP-T: a virtuóz
Adele Nadia Krise
Mestertanonc Rellon (H), Művészetis tanonc, Elsős mestertanonc


Gucci Vanilla - Mrs. Krise
offline
RPG hsz: 948
Összes hsz: 960
Írta: 2022. október 6. 16:49 | Link

A kihallgatás
- Négy héttel később -
Hurt much? Good


A Machay és a Krise-család egyaránt mély sajnálatukat fejezték ki, a szülei egyenesen megértőek és támogatóak voltak mindvégig. Mégis irtózott ezektől a gesztusoktól már az elejétől fogva. Nem tudta, mit kezdjen ezzel a nyílt, eleven sebbel a lelkén, de a sajnálat úgy érezte, semmiképp sem hiányzik az életéből már csak azért sem, mert képtelen volt elfogadni, hogyan történhetett mindez.
Aztán az elmúlt négy hét egy összefüggő kusza folyammá alakult át, amiben ő, Júlia és Will változatosan kapcsolták ki agyuk világra irányuló figyelmét és merültek el a legváltozatosabb szórakozásokban, hogy ő és Will elfelejtsék, ami történt. Kész csoda, hogy a behívó túlélte, vagy nevezzük inkább Jázmin gondos kezeinek azt a csodát. Az, hogy ma reggel felébredt, a kiadós fejfájásától megszabadult, és hogy jelenleg kifogástalan a külseje, szintén mind a manója érdeme.
Nem szándékozott megfordulni a kirendeltségen, ha egy mód van rá, és már az is gyomorideggel tölti el, hogy behívták. Will miatt? Még egy arcul csapás? Visszavonják a felfüggesztettjét? De miért? A gondolatai gyorsvonatként cikáznak, miközben az arcát erőnek erejével rendezi gondos, semmitmondó vonásokba.
Ombozi Zlatan
Az egyetlen Ombozi, akit teljes pontossággal és figyelemmel fel tudna emlegetni, az az unokatestvére párja, Ombozi Noel, de mivel az utóbbi időben kisebb gondja is nagyobb volt a társasági élet követésénél, nem tudja, hogy ettől az Ombozitól mire számítson.
Az eligazodást segítő ügyintéző a hallból felkíséri az emeletre, és átvezeti a különböző boxok közötti kis folyosókon, ajtókon, míg végül a megfelelő osztály megfelelő helyiségéhez érkeznek. Tagadhatatlanul kényelmetlen itt lennie a gyászidőszak alatt úgy, hogy szíve szerint inkább újból elcsitítaná az agyában dúló őrjöngést. Csak a szemei alatti halvány karikák árulkodnak róla, hogy nincs jól, de a minőségi smink minden mást korrigál. Az ügyintéző kopogás után előre engedi a helyiségben, majd ahogy belépett, bezárja mögötte az iroda ajtaját. Hát, innentől már nincs visszaút.

Utoljára módosította:Adele Nadia Krise, 2022. október 11. 15:49 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Vasile-Lucien Millard
Auror, Minisztériumi dolgozó, Bogolyfalvi lakos


Fidelius Protected
offline
RPG hsz: 22
Összes hsz: 25
Írta: 2022. október 12. 21:53 | Link

Monsieur Kelemen

Pár hete költöztünk be Minouch-sal a faluba, nem volt olyan sok időnk beszokni és átállni az itteni életre. Még éppen tanévkezdés előtt érkeztünk, így nem szerettem volna, ha egyből lemaradással kezd. Biztosan lesznek nehézségei a fordító karkötője ellenére, de bízom benne, hogy együtt leküzdjük azokat.
Nekem tovább tartott a saját ‚nyári szünetem‘, amíg az előkészítőben vigyáztak rá, addig nekem nagyon sok dolgom volt: berendezni az otthonunkat, elintézni az átjelentkezést, alkalmassági vizsgálatok sora és még annál is több papírmunka. Az első pár tanítási napon egyébként is elérhető akartam lenni, hogy ha bármiért be kell rohannom az iskolába, akkor ne kelljen munkahelyről elkérni magam. Nagyon erős gyerek az én Minouch-om, de ez a helyzet, amibe kerültünk egyáltalán nem hétköznapi. Igyekszem egyáltalán nem pánikot kelteni benne, noha én is tartok ettől a szituációtól és nagyon nyomaszt a jövőnk. A jövőnk, ami határozatlan ideig ehhez a kis eldugott faluhoz fog kötődni. Egészen más világba csöppentünk bele, a kislányom egyelőre kalandnak fogja fel, de félek, hogy az első nehézség honvágyat fog nála kiváltani.
Ha őszinte akarok lenni magammal, nekem már az van. Ennek ellenére összekapom magam, hogy a legelső falusi munkanapom reggelén ne késsek el.
A gyermek iskolai leadását és búcsú ölelését követően utam egyenesen hivatalba vezet. Itt már jártam, azonban az auror kirendeltségre még nem tértem be.
Az azonosításomat követően a lépcsőztem a felső szintre. Annak ellenére, hogy a reggeli órákban jártunk már többeknél sercegő pennát látok, mások pedig még csak most isszák a reggeli kávéjukat.
- Elnézés! - Szólítok meg a fordító eszközöm nélkül egy tetszőleges mágust. Erős akcentusom van magyarul, gyengén vagyok képes beszélni. Nyilván nem teljesen véletlen, hogy ebbe az országba kerültem, valószínűleg a nagymamám miatt választották nekem Magyarországot. - A nevem Vasile-Lucien Millard. Kelemen Farkas keresem. - A ragozás sem az erősségem, de nem is erőltetem magam ilyen téren. A kolléga a bemutatkozását követően rámutat az asztalra, aminél a kedves mentorom foglal helyet, így utam oda vezet. Nincsen túl messzire, talán hallhatta is, hogy emlegetik.
- Jó reggel kívánok! - Üdvözlöm a férfit barátságos mosollyal az arcomon. - Farkas? - Kérdezek rá illemből, mert mégsem bámulok az asztalon lévő névtáblára. Bizonyosan nem hallotta még ilyen peckes r-rel a nevét korábban.
- Vasile-Lucien Millard. - Jobbomat egy határozott kézfogásra nyújtom.
Milyen lepukkant ez az iroda, félek, hogy mi vár rám a laborban.
Utoljára módosította:Vasile-Lucien Millard, 2022. október 12. 21:53 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumBogolyfalvaBoglyas térBogolyfalvi Hivatal és Művelődési Ház