33. tanév, vizsgaidőszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Kérünk mindenkit, hogy ellenőrizzétek a drive-ban beadott multikarakterek esetén a hozzáférési beállításokat! Akiét nem tudjuk megnyitni vagy elolvasni, azét automatikusan elutasítjuk!
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyAlagsor

Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 545
Írta: 2021. július 25. 23:12 | Link

Z A L Á N
segítek | vagy kiröhöglek | mood

Teljesen nyugodt arccal, ugyanabban a pozícióban nézem végig, ahogy a srác megpróbálja magát összekapni a fuldoklásból. Figyu, két lehetőségünk van összesen ebben a helyzetben. Vagy végig nézem, ahogy összeesik és elmegyek segítségért, vagy összekapja magát tényleg és nem kell megmozdulnom. Az utóbbi azért fontos, mert nem kell kerülőt tennem, hogy összeszedjem a fejest, úgy menjek a megbeszélésre, majd a dolgomra, amit elvárnak tőlem. Bár lehet kiskippelem és inkább odaadom a jelvényt Móricnak, hogy menjen helyettem.
- Akkor még mázli - bólintok egy aprót, de közben a srácot fürkészem. A lila füst még minimálisan látszik a levegőben, valami különös szag terjeng a levegőben, szóval lehet tényleg beomlasztaná a Rellont. A legrosszabb, hogy nem szándékosan. Na fasza. Ha itt hagyom, akkor meg Anna engem csesz le. A francokat! Sóhajtva lököm el magam a félfától, beljebb lépek egyet, becsukom az ajtót, majd slattyogok lustán a srác mellé, hogy az üst fölé hajoljak. - Kit szeretnél megölni? - pillantok hátra vállam felett kíváncsian csillanó tekintettel, majd lépek hátrébb egyet. - Jó, most komolyan. Ez mi szeretne lenni? - lehet a srác csak a gasztronómiai nem adottságait próbálgatja itt éppen, és összedob egy húslevest a háztársainak titkiben. Honnan tudod, hogy nem haver? Mondta? Nem. Na látod. Minden lehetséges kérlek, ha elég erősen hiszel benne. Ez akkor nem működőképes, ha mondjuk egy feldühödött kentaur horda rohan feléd, akkor lehetőség szerint keress már egy búvóhelyet. Ez volt a Móric-féle túlélési szabálykönyv első része. Valószínűleg több rész nem lesz egyébként, mert még én sem élem túl, márpedig magamnak hasonlóan fasza tanácsokat szoktam adni. Meg lehet kérdezni Kendét, de inkább ne tedd, pls. Elrontaná a leves illúzióját, amiről eszembe jut, hogy kajás vagyok, szóval táskámat dobom előre, cipzározom ki és kezdem el kutatni a zacskó… magkeveréket. Wtf, ez nem az. Elhúzott szájjal dobom az asztalra, majd kutatok tovább, míg végre kezembe kerül a zacskó mini csoki válogatás. Tudod, ami a mugliknál van és mindenféle csoki van benne, csak kicsibe. Könnyen bontom ki, majd fordulok a srác felé. - Kérsz? - nyújtom felé a zacsit.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 563
Összes hsz: 802
Írta: 2021. július 27. 01:12 | Link

Móric

Amikor sikerült végre összekaparnia magát a földről, értetlenül kezdte el lapozgatni a tankönyvét. Még imbolygott kicsit, de már meggyőzte magát arról, hogy egy kaparó toroknál nem fog több mellékhatással találkozni a nap hátralevő részében.
 - Altatóital... kéne, hogy legyen. - Amíg a srác Zalán üstjének tartalmát tanulmányozta, addig ő végigfuttatta ujját az említett bájital receptjén. Lapozott egyet. Knarl tüske. Furcsállta is, hogy az alapanyaglistán nem szerepelt, de a leírás már tartalmazta. De hát...
 Ujjaival idegesen játszadozni kezdett a lap sarkával, ami épp a kezében volt. Már majdnem a recept végénél tartott, amikor észrevette, hogy a szóbanforgó lap nem egy volt, hanem kettő. Megütközve bámult az összeragadt oldalakra és idegesen választotta szét azokat, hogy megnézze, mi rejtőzik rajtuk. Nyilván az altatóital receptjének a vége. És egy Kenőcs mágikus kelésekre nevű bekezdés eleje.
 Amatőr idiótának érezte magát. Mert hát az volt. Kezével a halántékát kezdte masszírozni, amikor meghallotta a zacskó zörgését. Értetlenül bámult a másikra. Talán ő nem érezte, milyen bűzt áraszt a kotyvaléka? Kinek van gyomra ilyenkor rágcsálnivalóhoz? Aztán belegondolt, hogy a csoki legalább egy kicsit javítani tudna kudarcérzetén. Márha meg tudná enni anélkül, hogy köhögőgörcs törne rá megint. Szó nélkül túrt bele a zacskóba, majd ujjai közt kezdte el forgatni az édességet. Egy biccentéssel azért jelet adott annak, hogy hálás, amiért megkínálták. Felült az asztala üres sarkára, úgy folytatta néma küzdelmét a csokidarabbal történő szemezésnek. Nem merte hangosan kimondani, hogy mire jött rá a bájitalát illetően, de valószínű a másik már kitalálhatta, mi volt a gond forrása.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 545
Írta: 2021. július 29. 12:42 | Link

Z A L Á N
segítek | vagy kiröhöglek | mood

Hát haver, én inkább megmaradtam volna abban a tudatban, nagyjából örök életemben, hogy levest főz a háztársainak. És egyébként valószínűleg ezzel jártunk volna a legjobban, mert, ha emlékeim nem csalnak, az altatós gecerájnak nem így kell kinéznie. Még a szag sem stimmel, ahogy mélyebbet szippantok belőle, ami nem tántorít el attól, hogy kicsapjam a csokit a táskámból. És amíg én turkálok, a srác sem rest megtenni a lapok között. Hangosan és pf-ölve röhögök fel, amikor meglátom, hogy két lap összeragadása okozta a problémát, így meg már minden a helyére kerül. Mindezek fényében, mégsem lehet jó ötlet a leves főzés a spanoknak.
Szóval kicsit még röhögcsélve kérdezem meg, hogy kér-e, kis tétovázás után csap le rá, mint karvaly madár a pocokra. Kiveszem magamnak is a szimpatikus darabot, kibontom, hopika már a számban is van, majd a nyitott zacskót teszem az asztalra, hogyha szeretne még venni, akkor megtehesse. A magkeveréket dobom vissza a táskámba, amit a földre csapok és csapom össze a tenyerem. - Na fiam! - dörzsölöm is össze őket. - Az van, hogy brutálisan régen kellett ilyet csinálnom, szóval a nagy részét rád bízom, de segítek. Maximum felgyújtjuk a kastélyt, semmi baj. Van egy ikrem, majd ráfogjuk - legyintek egyet felé. Kihívás elé vagyok állítva, ráadásul egy bájitallal. Szerinted fogom magam és kisétálok? Hülyének nézel, ember? Soha vissza nem térő alkalom, hogy ismét bebizonyítsam mekkora istenkirálybrutálcsászár vagyok, hogy mindenki csak pisloghasson. Kivéve, ha tényleg felgyújtjuk az iskolát, de ez legyen a legkevesebb. Amúgy is, nem az a lényeg, hogy én túléljem, ha valami balul sül el? Kékjeim esnek a srácra. Jó, meg a kis srác is élje túl, és akkor mindenki nyert.
- Lássunk neki, mert már így is elkéstem - kérlek. Nemhogy elkéstem, de már régen a helyszín felé kellene sétálnom minimum, hogy a tizenöt perc múlva kezdődő nagyon fontos megbeszélésre odatoljam a képem. Vajon az opció még nálunk, hogy eltévedtem? Úúú, sokkal jobb öteltem van! Mutatóujjamat emelem fel a srác felé, telefonomat előkapva pötyögök egy gyors üzenetet testvéremnek, hogy menjen már el helyettem, a jelvény a szokásos helyen, és blablabla. Problem solved. - Elkéstem, de mennek helyettem, úgyhogy… muti azt a receptet - nyúlok ki a könyvért.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 563
Összes hsz: 802
Írta: 2021. július 31. 16:25 | Link

Móric

Csendben tűrte, ahogy kiröhögik. Megérdemelte. Gyorsan betömte a csokit, mintha annak varázsereje lenne és vissza tudná csinálni vele az egész hóbelebancot. Majd amikor meglátta, hogy a fiú összecsapja két kezét, felpillantott rá teli pofazacskóval. Értetlensége nem hagyott alább, sőt. Ki ez a srác? Jól értette, hogy segíteni akar neki?
 - Egy kevdő fintű bájipallal sfak nem le'et gyújtogatni... ugye nem? - még mindig tele volt a szája, úgy beszélt. Amikor a másik megemlítette, hogy késésben van, Zalán gyors lenyelte a falatot, hogy érteni is lehessen, amit mondd - Ha elkésel, akkor miért...
 Beléfojtották a szót egy intéssel. Amúgy is elhallgatott volna a szerkezet láttán, amit a fiú a zsebéből halászott elő. Tudta, hogy vannak fiatalok, akiknél divat mostanában megbűvölni mugli tinédzserek használati tárgyait, de ez a ketyere túl bonyolultnak tűnt ahhoz, hogy Zalán kitalálja, mégis mire való. Sűrű pislogások közepette bólintott egyet, amikor biztossá vált, hogy adódott egy segítő keze.
 - Hát jó. - leugrott az asztalról és megint maga elé húzta a tankönyvet. - Macskagyökér. Levendulavirág, futóféreg nyálka. Standard bájitalkeverék... Szerinted ki tudjuk javítani ezt, vagy kezdjek egy újat? - Kételkedve pislogott félresikerült munkájára.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. július 31. 23:15 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 545
Írta: 2021. augusztus 6. 17:15 | Link

Z A L Á N
segítek | vagy kiröhöglek | mood

Az van, gyerekek, hogy sokkal jobban is ki tudnám röhögni a srácot, de - jön a plot twist - visszafogom magam. Nem lehet mindenki akkora császár Bájitaltanból, mint én, és ez miatt nem lesz kevesebb az előttem álló. Csak bénább. És gázabb. Míg én brutálkirálycsászár vagyok. Plusz úgy valóban nehéz abszolválni az eléd letett receptet, ha összeolvasol kettőt, és még meg is lepődsz a végkimenetelen. De, hogy mindenki lássa mennyire jó arc vagyok, még a csokimat is megosztom vele, amit úgy töm a fejébe, mint egy óvodás. Így is van! - császár, 2021.08.06. - idézés haver, csak megjelölöm a forrást, mert én ilyen törvénytisztelő polgár vagyok. Szívesen.
- Aha - biccentem félre fejemet, ahogy próbálom megfejteni, mégis mit beszél. Kihívás elfogadva, igazi kódfejtő vagyok. Nem mintha meg kellene erőltetnem magamat. - Hát, tesó, ha te csinálod, lehet bármilyen szintű, benne van a pakliban, érted - vigyorodom el szélesen, majd bontok ki még egy csokit és dobom a számba, miközben intézkedek. Fontintézkedés történik, különben elbarackol a Rellon vezetőség, azt meg nem kellene hagyni, szóval a B terv tökéletesen jól jön most. A kérdés után hajolok az üst fölé, hogy jobban szemügyre vehessem, ami benne csinál valamit. Rendesen mindjárt életre kel a srác kotyvaléka. Kékjeimet vezetem a könyvre, majd vissza az üstre, halkakat hümmentek, mint akinek komolyan ennyi idő kell gondolkodni.
- Van ötleted, hogy javítsd ki? Mert akkor hajrá - mutatok az üstre kétkedve. Esélytelen, hogy a már belekerülő hozzávalókat tudjuk semlegesíteni a receptbe beírt hozzávalókkal. - De én újat kezdenék a helyedben, tuti, ami biztos alapon - meg mondjuk a túlélésünk miatt. Nem hiszem, hogy okos döntés lenne még rácsapatni pár eredeti hozzávalót a már meglévő löttyre. - Apropó, Móric vagyok - egyenesedem fel, majd bontok ki még egy csokit. Én mondom, hogy ez a mennyország.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 563
Összes hsz: 802
Írta: 2021. augusztus 9. 11:30 | Link

Móric

- Dehogy tudom, hogyan javítsam ki, mert mint ahogy a mellékelt ábrán látszik, - itt az üstre mutat - nem értek hozzá.
 Azt már nem merte hozzátenni, hogy még olvasni sem könnyű neki a szavakat a könyvből, mert nem volt nála a szemüvege. Idáig szerencsére senki nem vette még észre, hogy olvasószemüveg kell neki, max a tanárai gondolhatják azt róla, hogy lassú a felfogása, vagy csak simán összekeveri a betűket. Mindegy, minél később derül ki, hogy pápaszemes, annál jobb. Sosem adott igazán a külsejére, főleg nem mások véleményére, ezt az egy dolgot kivéve.
 Memorizálta az összetevőket, majd a fiú javaslatát megfogadva körbejárt a teremben, hogy összekaparja azokat a dolgokat, amiket már elpazarolt az előző kotyvalékhoz.
 Egy pillanatra megállt, amikor a másik bemutatkozott neki. Hallomásból már jól ismerte a Mórocz fivéreket, de még egyszer sem volt lehetősége összeakadni velük. Levitás társai óva intették őt úgy összességében a rellonosoktól, így csak akkor járt az alagsorban, ha tényleg muszáj volt. Márpedig most muszáj volt. Nem tudta eldönteni, hogyan álljon hozzá Mórichoz, nem akart előítéletes lenni. Hiszen megkínálta őt csokival. Aztán még fel is ajánlotta, hogy segít. Igaz, kicsit kárörvendett a bénázásán, de azt tényleg megérdemelte.
 - Zalán - mutatkozott be tömören, miközben az üvegcsék címkéjét vizslatta - Mondd csak kedves Móric, ennyire jártas vagy a bájitalokban, hogy itt költöd rám a drága idődet és az édességed, vagy csak hobbiból szeretsz örömködni mások szenvedésén?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 545
Írta: 2021. augusztus 25. 21:07 | Link

Z A L Á N
segítek | vagy kiröhöglek | mood

Aj, gyerekek. Tiszta szegény csóri, ahogy itt bénázik a bájitallal. Nem fontos. A lényeg az, hogy én meg brutál jó arc vagyok, amiért maradok segíteni. Igazából az eredeti tervem tényleg az volt, hogy megállok, kicsit kiröhögöm, majd megyek a dolgomra, de így sokkal jobb, mert végül is, poénosabb nézni, ahogy szenved, mint valami vezetőségi izén ücsörögni, és csak arra figyelni, ahogy Nora ajkai mozognak. Na ugye. Még hálás is lehet nekem mindenki. Ahogy neki is, amiért nem ezt próbálja meg kijavítani, hanem inkább neki áll egy másiknak. Nagyon ügyes, én megadnám neki a K-t, Rudi bácsi. Tetszik hallani? Telepatikusan küldöm az információt. Vigyorogva bólogatok szavaira, ne csak gondolatban erősítsem meg, mennyire támogatom az ötletet.
Ha a hírem meg is előzött - ami nem lenne meglepő -, akkor sincs baj. Eggyel több előítéletes levitás már nem oszt vagy szoroz az életemben, végül is a legtöbbet így szedtem össze, szóval csak amolyan mellékszálon nyomom be a nevemet, miközben tömöm a következő adagot a fejembe. Bólintok a nevére, majd állok meg a rágásban. Nagyot nyelek, majd röhögök fel.
- Hallod, tes, mi ez a mesterkélt szöveg? Hány éves vagy? 72? - röhögök tovább, majd már csak rázkódó vállakkal emberelem meg magam és segítek neki előkészülni, amíg ő a hozzávalókat kapargatja össze - Mindkettő. De a második mindig is szimpatikusabb opció - az üstöt lebegtetem le a láng fölül, cserélem ki egy tisztára, ami mellé kimérem a vizet, majd derekamat döntöm az asztalnak, karjaimat fonom keresztbe magam előtt. - Szeretem a Bájitaltant, jó is vagyok benne, miért ne kamatoztathatná más is a tudásom? - vonom meg vállamat. A zacskóhoz nyúlok kiszedek két darabot, az egyiket Zalán felé dobom, ha már lepakolta a hozzávalókat, a másik a számba kerül azonnal. Mindig legyen nálad nasi. Alapszabály. Most legalább nem bébirépa van nálam. Haladunk, jól van. Titta fejlődőképes vagyok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 563
Összes hsz: 802
Írta: 2021. augusztus 25. 23:20 | Link

Móric

 
Fapofával reagálta le a korára tett említést. Észrevette már egy ideje, hogy a beszédét sokan szokatlannak találták az iskolában. Először azt hitte, hogy csak a lányok értetlenkednek afelett, amikor udvarias velük. De ha már Móric is ezt mondja, akkor valami más kell, hogy legyen. Nem sok korabelivel beszélgetett kicsiként, ezt aláírta, a mugli szomszédaival ütötte el néha az időt, velük meg nem mert olyan sokat beszélni. Félt, hogy akaratlanul leleplezi a családját előttük. Na és ott volt még Szofi, az unokatestvére... Ő meg mindig olyan gyorsan és olyan érdektelen dolgokról hadovált, esélytelen, hogy Zalán eltanult volna tőle bármit is. Minden bizonnyal a nagyszülei tehettek rá olyan hatást, amitől ráragadt a körülményes beszédstílus.
 - Legalább őszinte vagy - mondta gyorsan, majd nyelvét kidugva próbált egyensúlyozni a felpakolt üvegekkel, hogy visszavigye őket az asztalhoz. Egyet sem tört el, eddig szuper - Az előző mondatod után nem fogod tudni bemesélni nekem, hogy nem kérsz semmit a segítségért cserébe. De el kell, hogy szomorítsalak: csóró vagyok, mint aki furkászt látott. - tette hozzá viccelődve.
 Felbontotta a levendulavirág üvegét, hogy a mérlegre szedjen belőle. Fejét hitetlenkedve rázta, ugyanakkor mosolyogva nézett Móricra. Épp csak le tudta rakni a dugót a kezéből, amikor észrevette a felé szálló csokit. Jobbját felemelte, úgy kapott az édesség után. Sikeresen. Volt csoki, nincs csoki. Lehet, hogy nem művelt úgy csodát vele, ahogy szerette volna, de a kedve már nem volt olyan szétkenődött, mint pár perccel azelőtt.
 Rövidesen minden alapanyagot kimért magának. Annyira fellelkesült, hogy már kezébe vette a levendulát, hogy ő majd jól beledobja az üstbe, hiszen az kell bele legelőször. Annyi különbséggel, hogy a könyv szerint porrá kellene őrölni előtte.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. augusztus 25. 23:24 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 545
Írta: 2021. augusztus 26. 19:42 | Link

Z A L Á N
segítek | vagy kiröhöglek | mood

Megkérdőjelezhető lenne a tökéletességem a bájitalok terén, csak faszság lenne, mert tényleg pöpec vagyok belőlük. Nem tudom, van hozzá érzékem, míg másoknak szenvedés, és ami másoknak simán megy, az meg nekem szenvedés. Ez az élet rendje, tesó. De ha meg valamiben jó vagyok, akkor miért ne segítenék másoknak, érted? Mármint jól esik kiröhögni, ha valaki balfasz, de ennyire még én sem vagyok kegyetlen. Talán. Nem mindig.
Vállamat vonom meg. Őszintének valóban az vagyok, és ennek köszönhetően nem nagyon voltak barátaim, amíg Kende és Rin nem jöttek a kastélyba. Móricon kívül igazából senki nem volt az életemben, akiben 100%-osan megbíztam volna, de jött a két elmebeteg és az életem balanszba került. Erről van szó! - Ember, állj már le - röhögök fel hangosan. - Nem várok el semmit azért, mert segítek. Meg is sértődhetnék, amiért azt hiszed csak azért, mert rellonos vagyok, bármit is várok érte - nyammogok kicsit, majd inkább dobom felé a csokit, amit gyönyörűen kap el. Nice. Elmosolyodva lépek arrébb, hogy lepakolhasson, miközben rágom a csokit. Fél szemöldököm emelkedik meg, ahogy nézem mire készül, majd halkat szusszanok, fejemet ingatom meg. Vajon mikor kellene szólnom, hogy ez így nem oké? Mármint oké, maradok, hogy ne robbantsa fel a Rellont - szívesen mindenkinek -, de a tököm sem fogja megcsinálni helyette. Ennyire nem vagyok jó fej, bármennyire is tudom, hogy annak nézek ki.
- Lehet jobban járnál, ha előtte a mozsárba tennéd, és amíg a víz felforr, mondjuk… nem is tudom: összemorzsolnád - vonom meg vállaimat lezseren, mintha csak annyit mondtam volna neki, hogy a kenyérre kell a vajat kenni, nem a kenyeret a vajra. Egyértelműen. Addig jó vagyok, amíg csak észt osztok és nem csinálom meg helyette, szóval ezt a taktikát fogom alkalmazni továbbra is. Tiszta haszon. Az asztal egy távolabbi pontjához sétálok, majd ugrok fel rá, lábamat lóbálva nyúlok ki a könyvért és kezdem el olvasgatni a receptet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 563
Összes hsz: 802
Írta: 2021. augusztus 27. 08:50 | Link

Móric

  Mosolya kicsit alábbhagyott, amikor belegondolt, hogy megint az előítéletek dolgoztak benne a józan ész tapasztalata helyett. Ha Autumn látta volna, hogy hány emberrel viselkedett már így, amióta itt van, a nyakkába borította volna az előtte lévő futóféregnyálkát. Undorodva elhúzta száját a gondolattól. Tényleg nem volt oka bizalmatlannak lenni. Médi is nagyon kedves volt vele, rellonos mivolta ellenére, sőt! Ő is egy zacskó édességgel kínálta meg anno, amikor a kastély egyik pontjából elkísérte őt a másikba. Lehet ez kifejezetten egy rellon-féle taktika, hogy ne féljenek tőlük a zöldfülűek és az ostobák.
 - Oh - keze megállt a levegőben, amikor rászóltak. Gyorsan el is vette az üst felől és zavarában maga elé húzta a mozsarat, hogy aztán beledobja markának tartalmát. Közben ismét beszélni kezdett.
 - Azt hiszem, igazad van. A sajátjaimtól jobban kéne tartanom. Egy haramadikos lány egyszer kérdés nélkül rontásokat szórt rám, csak hogy megtanuljam a pajzsbűbájt - jegyezte meg vigyorogva. Igen, utólag belegondolva a szfinxek egyértelműen őrültebbnek látszottak. - Szerencse, hogy nem tűnsz sértődékeny arcnak. - bólintott határozottan.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Molnár Zselyke
Diák Eridon, Negyedikes diák


Mini Mulan|Zsezsi
offline
RPG hsz: 60
Összes hsz: 158
Írta: 2021. szeptember 2. 12:34 | Link

Harmat Betti
~rosszcsont akcióban, avagy kísérletezés~
~egy szerda takarodóhoz közeli időpontja~


Bumm-csatt-durr, ilyen hangok szűrődhettek ki az alagsori bájital-laborból, amit a lány nemrég fedezett fel csupán, és erős késztetést érzett rá, hogy itt gyakoroljon, fejlessze a receptjeit.
  – Ne már! Ez nem fair! – dühöngött félhangosan, miközben előbújt a rejtekhelyéről. Meggyőződvén, hogy több loccsanás, robbanás, buggyanás nem várható, eltüntette a nyomokat maga után, és újabb adag vizet tett fel forrni, némi Wasser segítségével.
Aztán előkészítette újfent a hozzávalókat, amikkel egy ideje szenvelgett, mert a készítés közepe táján ennek az egy folyamatnak mindig katasztrófa lett a vége. Csoda, hogy nem került még a gyengélkedőre eddig a felelőtlen, felügyelet nélküli ramazurija miatt, és hogy eddig miként sikerült megúsznia a lebukást? Nos, ez a kétmillió galleonos kérdés, hölgyeim és uraim, illetve ki minek érzi magát.
  – Három deci ebből a truytmóból – motyogta maga elő, miközben fogta a kémcsövet, és óvatosan az üstbe engedte az előre kimért tartalmat, ami nagyon úgy néz ki, mintha vér lenne, de megnyugtatok mindenkit, nem az volt. – Óramutatónak megegyezően ötször keverni…
Erősen koncentrált, hogy ez az egész ne a fején kössön ki, mert akkor abból bajok lehetnek. Szerencsére nem valami maró mérget sikerült összetákolnia.
Kínaiul számolt magában, úgy egyszerűbbnek tűnt, hiába beszélte majdnem jól a magyart, mégis, most ez így jött össze. Az ötnél azonban mintha ajtónyikorgást hallott volna. Ó, hogy szakadna Merlinre egy raklap trágyagránát! A nyikorgás ugyanis elvonta a figyelmét, és csak reménykedni mert, hogy tényleg ötször keverte meg. Instant sprintelt a legmesszebbi pontba, és várt két percig, de ezúttal nyert ügye volt: nem szúrta el, ott maradt a helyén a lötty.
 – Izé, helló – heherészett kínjában, amikor feltűnt neki, hogy most biza’ elkapták, és nem kevés bajban volt, takarodó után hálókörleten kívül császkált, mellé még felnőtt felügyelete nélkül kotyvasztott. Mentségére legyen mondva, most vagy nyolcadik próbálkozásra sikerre jutott az új főzetével, ami egy gyomornyugtató szer, ám még nem próbálta, lehet, csuklasztó lett, attól, hogy nem robbant a nyakába, még bármi megeshet.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Harmat Betti
Prefektus Levita, Elsős mestertanonc


Harmatcsepp
offline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 486
Írta: 2021. szeptember 25. 10:24 | Link

Zselyke
Egy kíváncsi diák és a "kedvenc" tantárgyam
Ruha

Nem szeretek az alagsorban járni. Rideg hely, általában nincs is erre dolgom. A járőrözés feladata azonban most erre hozott, így akarva, akaratlanul végig kell járnom az alagsori folyosókat. Reménykedem benne, hogy senkivel nem futok itt össze, és hamar letudhatom az itteni körutam, a szerencse azonban nem mellém áll.
Hamar meghallom a furcsa hangokat, és hamar rá is jövök, hogy nem jelent jót a dolog. Valami készül, és ha nem is csínytevés, valószínűleg nem egy mestartanonc gyakorolja a vizsgájára a bájitalokat. A kicsit sem bíztató hangokból ítélve egy fiatalabb diákról van szó, aki nem csak, hogy takarodó után kezdett neki a kotyvasztásnak, még veszélybe is sodorhatja magát a kis akciójával. A veszély alatt pedig nagyobb dolgot értek, mint két hét büntetőmunka. Határozottan fordulok a Bájital-labor felé, és teszem kezemet a kilincsre. Megpróbálok előre kitalálni valami jó szöveget, felvenni legmagabiztosabb arckifejezésemet.
Lassan nyitom ki az ajtót, várva, vajon kit és mit találok odabent. A régi ajtó erősen nyikorog, nem is hallom meg tőle, ha valaki szól odabent. Ugyan ilyen lassan lépek csak be a terembe, körbefuttatva szememet. Először csak a fortyogó üstöt látom meg, ami hála Merlinnek éppen igen nyugalmasan lötyög az üstben. Kell néhány lépést tennem befelé, hogy látóterembe kerüljön az eridonos, a főzet készítője. Elsőre nem tudom eldönteni, hogy előlem menekült-e a sarokba, vagy az üst felrobbanásától félt. Én azt mondanám, az üst félelmetesebb, mint én.
- Szép estét! - Párat lépek felé köszönésem közben, nem is gondolva arra, hogy ez a mozdulat esetleg fenyegetőnek tűnhet. - Ugye tudod, hogy este tíz óra után tilos a házad körletén kívül tartózkodnod? - Nem emelem fel a hangomat, próbálok kedvesen hozzászólni. A lányban felismerem ugyan azt az eridonos diákot, akivel az évnyitón beszéltünk pár szót, így már azt is tudom, hogy másodikos. - Nem mellesleg pedig nem biztonságos dolog egyedül kísérletezgetni a bájitalokkal. Hidd el nekem, hogy egy aprócska robbanás a legkisebb hiba, ami egy bájitalnál becsúszhat. Én a helyedben nem akarnám kipróbálni, milyen a rosszabb eset.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Molnár Zselyke
Diák Eridon, Negyedikes diák


Mini Mulan|Zsezsi
offline
RPG hsz: 60
Összes hsz: 158
Írta: 2021. szeptember 28. 16:29 | Link

Betti

~A szerencsétlen áldozat~


Zselyke fellélegzett, ahogy az üstben kavargó lötty a helyén maradt. Remek, elkészült a főzete! De le is kéne tesztelni, hogy valóban működőképes-e? Az áldozat csakhamar megjelent, és az élelmes kis eridonos felismerte benne a leányzót, akivel még évnyitón csacsogtak az új tanárokról és tantárgyaikról.
 – Hú, már ennyi az idő? – vakarta zavartan a fejét. Jól elfeledkezett róla, de ez van, ha az ember hobbija túlontúl csábító, az idő múlása kimegy az ember fejéből. Főleg, ha a kisasszony nekiállt kísérletezni. A karórájára pillantott. Azt a…
A többit nem fejezte be, nehogy pontokba kerüljön az Eridonnak. – Esetleg van kedved megnézni? Cserébe pedig írhatok egy terjedelmes dolgozatot a bájitalfőzés gyakorlati veszélyeiről?
Hiába, az alkudozás talán gyáva cselekedetnek tűnhetett, de nem akarta, hogy kollektíve a többieket is büntessék a saját baromságáért. Azért már hadd vállalja ő a felelősséget. – Mit gondolsz róla?
Közelebb merészkedett az üsthöz, csodaszép, gyöngyházfényű ital pihent, várva, hogy elfogyasszák. Kellemes fahéjillatot árasztott magából. – Ez egy gyomornyugtató főzet, a tankönyvben találtam, azt írja, felügyelet nélkül a gyakorlottabbak bevállalhatják.
Márpedig VZR-díjas lett, az azért csak jelentett valamit, neki legalábbis mindenképpen.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Mórocz A. Móric
Független varázsló, Illúziómágus, Művészetis tanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 279
Összes hsz: 545
Írta: 2021. október 5. 22:50 | Link

Z A L Á N
segítek | vagy kiröhöglek | mood

Lábaimat lóbálom az asztalról, miközben jóízűen nyammogok a csokin, amivel igyekszem nem leenni Zalán könyvét, de őszintén szólva nem erőltetem meg annyira magamat. Talán ennek köszönhető, hogy észreveszem, mégis mekkora szerencsétlen. Bólintok, mikor elkezdi csinálni rendesen, majd szólal meg ismét, nekem meg szemöldököm szalad ráncba.
- Van egy elképzelésem ki volt az, de nem merem kimondani, mert esküszöm megjelenik és elátkoz - nézzen mindenki hülyének, de akinek nem Kiscsibe jutott eszébe, az meg van hibbanva. És még gondolatban is félve merem felvetni az általam kapott becenevét, mert komolyan tartok attól, hogy valami huszadik női érzék bekapcsol és megjelenik valóban. Plusz, melyik más levitás lenne ennyire ijesztő? Elég ránéznem a tőlem nem messze tevékenykedő levitásra és rendesen lejön, hogy… hát nem mellette áll a szerencse. Nem mondom, hogy szerencsétlen, mert egyelőre eléggé kordában lehet tartani, de ki tudja? A végén még tényleg ránk robbant valamit. Rezgő telefonomat veszem elő, hangosan röhögök fel, majd csúsztatom vissza zsebembe. Kékjeim esnek vissza Zalánra, szusszanva ugrok le az asztalról, a táskámhoz sétálva kapom elő a pennámat: zavartalan kezdek el jegyzetelni a könyvbe.
- Nekem lépnem kell, de csináld úgy, ahogy leírtam neked. Mindent kifejtettem és jegyzeteket írtam, úgyhogy talán túléled - bólintok egyet, elrakom a pennát, visszaírok Kendének, a zacskót dobom az asztalra, majd kapom vállamra táskámat. - Komolyan. Éld túl, pls - szalad egy pillanatra ráncba a szemöldököm, végül totálisan elégedetten hagyom el a labort. Ha nem is éli túl, én legalább tudom, hogy mindent megtettem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Harmadikos diákoffline
RPG hsz: 563
Összes hsz: 802
Írta: 2021. október 27. 15:36 | Link

Móric

Megállt a munkával, mert esélyesnek tartotta, hogy megint elront valamit, ha nem figyel oda száz százalékosan. Márpedig akkor épp Móricra szegezte a tekintetét, hátha képes lesz leolvasni az arcáról, hogy mégis ki lehetett neki a szóban forgó levitás. Nem tartotta Améliát olyan kegyetlennek, hogy szegről végre rontást küldjön arra, aki megsérti őt. Mégis volt valami tiszteletet parancsoló kisugárzása, erre már Zalán is rájött, így volt némi esély rá, hogy a rellonos is helyesen tippelt a leírás alapján.
 De úgy látszott, ez a téma annyiban is fog maradni, mert Móric megint előhalászta azt a mugliszerű ketyerét. Talán valamiféle óra lehetett, mert miután megnézett rajta valamit, kijelentette, hogy mennie kell.
 Zalán a könyve után nyúlt volna először, mert nem tudta, a másik mire készül és nem akarta, hogy csak úgy belefirkáljanak. De a fiú gyorsabb volt nála és szemmel láthatóan nem zavartatta magát. Kíváncsian hajolt fölé homlokát ráncolva, hogy lássa, mit ír. Végül rájött, hogy a receptet lábjegyzetekkel látta el, szinte minden lépéshez volt hozzáfűzve egy jótanács.
 - Köszi - mondta elképedve, amint átfutotta a szöveg sorait. Ez még több segítség is volt, mint amit remélhetett. Miután Móric otthagyta őt, kicsit szoknia kellett a hirtelen támadt csendet, de ez nem akadályozta meg abban, hogy az idei bájitalainak gyöngyszemét hozza össze, amit talán Farkasházy tanár úr is megdicsért volna.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lafayette David Saint-Venant
Prefektus Levita, Negyedikes diák


I. - A Varázsló
offline
RPG hsz: 57
Összes hsz: 75
Írta: 2021. november 10. 00:22 | Link

Ervin - de biztos jó lesz ez így?


Az ötletgazda mondhatjuk, hogy ő volt, de az is igaz, hogy nem kellett marha sokat győzködnie Ervint, hogy ez egy teljességgel jó ötlet. Piszkos hamar partnerre talált a srácban, persze egy nagyobb jóért. Az volt a mindent megváltó ötlete, hogy ismerjék meg behatóbban a női testet, és ennek érdekében váltsanak nemet egy rövid időre. Mi baj lenne belőle, nem? Úgyis folyton panaszkodik öt nőből négy, hogy a férfiak soha semmit nem értenek meg velük kapcsolatban. Lafayette-en ez ne múljon, ő hajlandó feláldozni magát a mélyenszántó pszichológia oltárán, hogy tüzetesebben megvizsgálhassa a gyengébbik nem lélektanát. De hogy jön a képbe Ervin? Hát már egy ideje (vagyis mióta a Rellon házvezető helyettese visszacipelte az iskolába) igénybe veszi a srác segítségét, ugyanis tapasztalt némi tanulmányi lemaradást az ismereteiben és a felsős elég értelmesnek tűnt ahhoz, hogy segítséget kérjen tőle néha-néha egy-két bájitalokhoz fűződő kérdésben. Az más dolog, hogy általában olyan válaszokat kapott, hogy gyakorlatba ültetve majdnem felrobbantotta önmagát, mert Ervin 'elfelejtett' néhány dolgot közölni vele (egy komolytalan, leszarom ember, de legalább okos és válaszol, ha kérdezik). Viszonzásképpen (és persze, mert egyedül ezt nem tudná kivitelezni) úgy gondolkodott, hogy Ervint vonja be ebbe a nemes projektbe, és hát ennek eredményeképp most itt állnak a bájital laborban, meglepő módon nem robbantottak fel semmit, sőt nem okád füstöt a kifőzött lé, egészen normális a színe és a szaga is. Az, hogy tényleg ilyennek kellene-e lennie, hát azt majd Ervin megmondja, de a végeredmény bíztatóan néz ki.
- Mennyi ideig tart a hatása? Azt leírta a könyved? - Mert azért nem mindegy, mennyi ideig kell ülve pisilnie és melltartót hordania. Nem mintha problémája lenne ezekkel a dolgokkal, sőt ő egészen pozitív nézőpontból közelíti meg az egész kérdés: az apjának van ez az agyament, bizarr hobbija, hogy szereti nővé bájitalozni magát, hát nem ez a tökéletes alkalom rá, hogy belátást nyerjen az apja lelkébe? Vagy inkább abba a földi infernóba, ami Mihael Saint-Venant agyában létezik, de ez részletkérdés.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Next dzsenerésön Saint-Venant
Somogyi Ervin Dominik
Mestertanonc Rellon (H), Másodikos mestertanonc


ohgod
offline
RPG hsz: 68
Összes hsz: 75
Írta: 2021. december 11. 23:10 | Link


Amióta kitalálta, hogy ő bizony bájitalkészítő lesz, az élete még annál is nyugodtabb és unalmasabb, mint addig volt. Korábban legalább csesztethette a családja, hogy kezdjen magával valamit, esetleg veszekedhettek vele a lustasága miatt vagy épp a nem teljesített VAV-ján ment a hercehurca, most viszont totális chill-be van a família. Az egyetlen botrányhős közöttük Viktor az új feleségével, de nekik adott egy mocskosul ronda étkészletet, feltételezvén, hogy jó hasznát veszik még annak. Ám kit érdekel mindez, mikor a levitás Saint-Venant megkereste egy roppant érdekes ötlettel, miszerint változzanak nővé - nyilvánvalóan csak kutatási célból, mi másból? -, aztán ha már ez így felötlött, Ervin főzze már meg hozzá a bájitalt.
Meglepődnének az emberek, ha tudnák, milyen könnyű hozzájutni a megfelelő információkhoz. A nemváltó bájital egyébként pontosan a testcsere bájital alatt van, valószínűleg azért, mert néhány apró, ám igen fontos módosítást kivéve ugyanúgy készülnek. Ki gondolná, hogy ebből még akár baj is lehet?
- Asszem pár nap, de próbáltam nem túl erősre főzni. Lehetne ez hetekig tartó is, csak minek - vállat von, mely tökéletesen jól elárulja, hogy mennyire vágyik nőnek lenni huzamosabb ideig. Jól mondod, semennyire. Megragadva a két üvegcsét - hozzáteszem, összecserélve őket -, a (rossz) fiolát Lafayette-nek nyújtja. Pedig mintha felcímkézte volna, de legalábbis megjegyezte, melyik a jó... Van egyébként ennél a cserénél nagyobb gond is, de ezt majd csak a hatás után fejteném ki. - Figyelj, háromra húzzuk le, lesz, ami lesz - a jól ismert Ervin mentalitás: ha szar lesz is lesz valahogy, a hídon majd akkor megy át, ha odaért.  Csak a kérdés az, hogy milyen hídhoz fog érkezni és mennyire lehet majd átkelni rajta, ugyebár...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lőrinczi Zalán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 21
Összes hsz: 22
Írta: 2021. december 13. 14:48 | Link

Reményi Boglárka
¤mood¤


Vészesen közeledett a tanév vége, és ő még közel sem tartott ott, hogy magabiztosan állt volna a vizsgák elé. Valójában az elmúlt hetekben annyi történés érte, rengeteg új találkozás, élmények, megismerések, hogy igazán ideje sem volt a tanulmányaira koncentrálni. Így hát azt tervezte, hogy a mai napon kicsit ráfekszik a Bájitaltan tananyagra és megpróbálja elkészíteni a hagyományos mérgek ellenszerét. Már csak azért is fontos lenne, hogy ez jól menjen neki, hiszen a Bájitaltan tanáruk pont az Eridon házvezetője, és valószínűleg nem nézné jó szemmel, ha Zalán már az első évben besülne a vizsgáján.
Reggeli után össze is szedte a késkészletét, a kesztyűjét és az üstjét, majd elindult az alagsor felé. Nem igazán szeretett erre járni, valahogy olyan sötét és ijesztő volt a hely, de nem nagyon volt más választása, csak itt tudta beszerezni az alapanyagokat és meg is főzni az ellenszert.
Ahogy belépett a laborba szeme elé tárult a rengeteg üvegcse, fiola és tároló, amiből neki majd elő kell varázsolnia a szükséges elemeket. Az üstöt egy mozdulattal felhelyezte a terem közepén lévő mélyedésbe, majd elővette a Bájitaltan könyvét, hogy kikeresse a hozzávalókat.
- Oké, szóval... Bezoár, fagyöngy, gyógynövénykeverék, ízesítő, konyharuha... Mivan? -
Zalán kezdett kétségbeesi, ahogy olvasgatta a receptet. Már az első izzadtságcseppek is legördültek a homlokán. Hát ez nem lesz olyan egyszerű, mint ahogy én azt elterveztem.
Utoljára módosította:Lőrinczi Zalán, 2021. december 13. 14:53 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Reményi Boglárka
Diák Eridon (H), Bogolyfalvi lakos, Elsős diákoffline
RPG hsz: 12
Összes hsz: 16
Írta: 2021. december 25. 22:10 | Link

Zalán

Nem mondom, hogy nincsenek hátrányai, hogy tanárgyerek vagyok, de lássuk be, hogy sokkal inkább előnyökhöz juttat. Az, aki szereti a szüleimet engem is szeret, és ezért kivételes jóindulattal bánik velem, legyen szó beadandóról, vizsgáról vagy bármi ilyesmiről. Jó, persze ennek a fordítottja is igaz, mert jól meg tudnak ám szivatni is, de inkább a mérhetetlen pozitivitást tapasztalom - hála Merlinkének. Na de mondjuk Rudi bácsi pont olyna, akinek a szívébe én magam ástam alagutat. Tudom, hogy az ősz hajszálainak nyolcvan százalékát nekem köszönheti (és ez még csak az első évem!), na de azt is tudom, hogy amúgy rajongva szeret engem, és majdnemhogy a kedvenc diákja vagyok. Egyrészről imádnivaló vagyok és cuki, hogyne szeretne. Másrészről kenem-vágom a tárgyát, és minden tanár szereti azt, aki remekel az óráin. A bájitaltan tipikusan olyan, amihez nem kell sokat tanulni meg ilyenek, így a lustaságom nem akadályoz meg abban, hogy kiteljesedhessek.
Ez a hosszas felvezető az ok egyik fele. Az ok, hogy követtem csóri Zalánt a laborba. A másik fele az, hogy unatkozom, és bízom benne, hogy ez jó buli lesz. Meg amúgy szeretek ám segíteni, csak ez nem mindig látszik.
- Olvasd tovább - tanácsolom az ajtófélfának támaszkodva költői mivan kérdésére. Azt hiszem, ezzel most kicsit a szívbajt hozom rá, de sebaj.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zayday Hudson
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2022. január 5. 13:32 | Link

Lénárt

Bőrig ázottan lépek be a laborba nyűgösen és elég éhesen. Sikerült reggel kihagynom az evést, mert majdnem elkéstem az első óráról. Körbenézek a többieken és elégedetten látom hogy még nem érkezett be a professzor, így nem kell magyarázkodni a késésem miatt, ami körülbelül kettő perc volt. Ledobom a táskámat az első pad mellé, ahol még van egy szabad hely. Visszafordulok a terem sarkához, a kuka felé állva elkezdem kicsavarni a hajamból a vizet. Egy ázott kutyához hasonlíthatok, talán már le kellene vágatnom belőle. Próbálom úgy elvégezni a műveletet hogy ne piszkoljam be a falat a békaszagú vízzel. Mindig is békaszagúnak éreztem az esővizet, nincs ebben semmi probléma, valakinek kellemes és másnak kevésbé. Amikor helyet foglalok, magam mellé nézve felismerem a háztársamat Lénártot. Így már könnyebben, mikor becammogtam csak fekete foltokat láttam a vizességtől. Leveszem a vizes pulóvert, a padba begyűröm és egy hajgumi után kezdek kutatni, amit remélhetőleg a táskámba tettem a nagy rohanáskor reggel nyolckor. Tegnap egy egész doboz konyakmeggyet sikerült elfogyasztani Danával, amitől már annyira megfájdult a fejem hogy az íróasztalnál bealudtam. Nyakamat roppantva halászom elő a gumit, és gyors mozdulattal kontyba fogom a hajamat, és felgumizom. Nem áll túl előnyösen, de ma nem akarok tetszeni senkinek majd holnap.
- Sajnálom ha sikerült lefröcskölnöm egy kis vízzel, eskü nem volt szándékos. – fordulok Lénárt felé sajnálkozó tekintettel. Fehér ingem most szürkésnek tetszik a víztől, és nagyon átlátszik a fekete színű melltartóm. Hátrafordulok és a mögöttem lévő lány segítségével sikerül egy száraz pulóvert felvennem magamara. Még jó hogy kölcsönadta, de az még jobb hogy a nagy kapkodásban sikerült felvennem reggel a melltartót. Sokkal vidámabban szólok megint a sráchoz, bár nem tudom hogy hallja-e amit mondok, mert az esőcseppek durván verik az ablakokat, mintha százezer üvegszilánk ostromolná a kastély falait.
- A mai órán a feledékenység bájitalát vesszük majd, ha jól emlékszem. Tudod, mostanában jól jönne mert annyira szét vagyok szóródva.. Borzasztó. – panaszolom el a problémámat, amikor becsukódik az ajtó.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bácskai Lénárt
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 32
Összes hsz: 48
Írta: 2022. január 6. 10:44 | Link

Zayday

A székén hintázva bambul a táblára s közben egy vajas kiflit rágcsál. Feje már félig megszáradt, de még sündisznóra hajazó módon meredezik ezerfelé. Ruhája csak azért száraz, mert már nem az első rodeója ez. Van egy szupermenő sárga esőpelerinje az ilyen napokra (de a csuklyát nem szereti, mert belelóg a szemébe) - mert az ugye nem opció, hogy nem viszi Sissit ki reggel sétálni. Ha menni kell, hát menni kell.
Érkezik mellé egy táska, ami ritka esemény. Azért is ül elől, mert itt nem szívesen ülnek mások. És mert innen lát is valamit. Jó, talán ahhoz is köze van a dolognak, hogy még másodéven az első padba lett parancsolva, mert hátulról csak piszkálta az előtte ülőket. Meg aludt. Nem mintha nem lehetne elől is aludni. Vagy piszkálni másokat. De a tanárok már csak ilyen naívak.
 - Nem baj - ide-oda billentgeti a fejét, s csak nézi, ahogy próbálja összeszedni magát a lány. Tény, hogy került rá egy kevés a vízből, meg az asztalára, meg a könyvére, de annyira nem izgatja a dolog. Sissi rosszabb, pedig jóval kevesebb szőr van rajta, mint a lány fején haj.

Akkor is csak tovább tehénkedik szétfolyva, amikor beérkezik a tanár. Félhangosan felröhög Zay megjegyzésén - az irónia még őt sem kerülte el, bármilyen álmos is legyen épp.
 - Szükséged lesz rá - állapítja meg velősen, de egyáltalán nem bántóan. Szerinte.
 - Öh... van nálad egy toll? - Ahogy felveszi a táskáját a földről és kutatni kezd benne, rájön, hogy nem csak egy tollra lesz szüksége. - Meg egy lapod?
Az már szép eredmény, hogy elhozta a könyvét. És hogy nem késett, ellentétben másokkal.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Zayday Hudson
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2022. január 9. 18:12 | Link

Lénárt

Egy ceruzával próbálom kipiszkálni a fülembe ment vizet, ami rettentően zavar. Kicsit meg kellene rázni, így nagyobb esélye volna hogy kijön. Nem szeretném a padtársam arcára fröcskölni még több vizet, így fog csikorgatva drukkolok magamnak, hogy ne dugjam fel az agyamig a cerkát. Miután pár cseppnyi vizet sikerül kiűznöm a helyéről, kihelyezem a tintásüveget, de amikor eszembe jut hogy van nálam rendes toll azt választom. Nincsen baj a pennával sem, de általában összekenem a kezemet vele, és egy talárom is odalett a tinta miatt. A legjobb viszont az volt, mikor másodévben egy teljes üveg tinta borult bele a táskámba. Sok pénzbe került az új táska és a tankönyvek is, de időben be tudtam szerezni őket. Egy papírzsepivel próbálom helyrehozni a képemet, mert tegnap tartottunk egy kis smink tanfolyamot is a szobában, ami muris volt, de úgy nézhetek ki mint akinek behúztak. Letörlöm hamar az arcomról, majd Lénárt kijelentésére halványan elmosolyodok. A tollamat a fejemhez teszem, és úgy teszek mintha fejbe lőném magam. Kérdésére, a táskámat az ölembe veszem és az előbb kérteket kirakom elé, és magam elé is.
- Tessék. Próbáltam nem összekenni festékkel és vízzel a lapot, ami mint látod sikerült is. Csak halkabban, mert.. – a tollal a tábla irányába intek, jelezve hogy a professzor elkezdte leírni az óra anyagát, és mivel is kezdünk órán? A jegyzeteléssel. Jó tanítási módszernek tartom, de szívesen állnék többet az üst fölött, mint hogy a padnál ücsörögjek. Jó helyzetben vagyok, mert jegyzetelés közben tudok csacsogni is, remélem a padtársam is. Az vihar csendesedni kezd, bár még mindig szinte vaksötét van odakint. A szél az még fúj rendesen, jó hogy védenek minket a falak. A tollak és pennák sercegése tölti be az egész termét, a fő zajt pedig a kréta adja.
- Tegnap, hogy-hogy nem voltál? Beteg vagy talán? Ilyen időben nem is csodálom, nekem se hiányozna más csak egy jó kis nátha. Más nem. – mondom, a táblára szegezve a szemeimet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Bácskai Lénárt
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 32
Összes hsz: 48
Írta: 2022. január 14. 19:36 | Link

Zayday

Enyhe rémülettel figyeli a lány fülpiszkálását. Ki fogja szúrni a dobhártyáját. Úgy általában Lénárt lenne az, aki ilyesmit művel, totálisan gyanútlanul, de mástól látva még neki is feltűnik, hogy ez talán nem a legzseniálisabb ötlet. De mikor Zayday láthatóan túléli, ő is csak vállat von és továbblép.
Megkapja a tollat meg a papírt, s csak egy pillantásra méltatja a tanárt, nem mintha nem hallotta volna belépni, meg nem érezte volna meg messziről az arcszeszét, amit minden reggel magára ken. Azt is tudja, kik ülnek mögöttük, nem kellett hozzá megfordulnia s hangjukat se hallotta még. Az órán figyelés is általában úgy szokott lezajlani, hogy ő intenzíven bambul ki az ablakon vagy firkál egy lap-csücsökre, de közben fülel. Aztán még vele veszekednek, hogy nem figyel oda.
Ami néha igaz. Sokszor igaz. Jó - többnyire.
 - Hm? Nem voltam beteg, dolgoztam. - Lusta, halk hanghordozása ideális az első padban való pusmogásra. Azért most kapnak egy lapost pillantást, de egyelőre még nincsenek megszólítva.
 - Miről maradtam le? - Kérdése inkább reménykedő, mint szomorú. A bájitaltan azon kevés tantárgyak egyike, amiből még soha nem vágták el, de azért nem ejtett könnyeket egy kimaradt óra miatt.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Harmat Betti
Prefektus Levita, Elsős mestertanonc


Harmatcsepp
offline
RPG hsz: 244
Összes hsz: 486
Írta: 2022. január 15. 22:34 | Link

Zselyke
Egy kíváncsi diák és a kedvenc tantárgyam
Ruha

A lány kérdésére aprót bólintok. Szám sarkában halvány mosoly jelenik meg, és az eddig egymásba font karjaimat is leengedem. Látom rajta, hogy nem akart ő szabályt szegni, csak elröppent fölötte az idő. Az ilyen néha megesik. Mégsem jó, hogy egyedül kísérletezget, hogy nem figyeli az időt. Ha pedig nem mondok neki semmit az esetre, talán később is megesik.
Arcomon a mosoly meglepődöttségbe csap át, ahogy alkudozni kezd. Na nem az alkudozás része érdekel, hanem, hogy meg akarja mutatni a főzetet. Fogalmam sincs, mit vár tőlem. Talán tanácsot? Hiába vagyok felsőbb éves, azzal valószínűleg nem tudok szolgálni a bájitalokkal kapcsolatban. Az ajánlása viszont nekem is tetszik, hiszen így nem én vagyok a gonosz, aki valami szörnyű büntető feladatot szab ki neki. Kitalálta ő magának, mégpedig tökéletesen a helyzethez illően.
- Ránézhetek, ha gondolod - lépek aztán az üst felé párat. Az illata nagyon kellemes, és látványra sem olyan borzalmas, mint sok bájital lenni tud. Azt viszont sosem találnám ki, hogy micsoda, ha Zselyke meg nem mondja a megoldást. - Az illata egész jó - hajolok kicsit még közelebb a főzethez. De semmiképp se túl közel, azért még mindig tartom a biztonságos távolságot. - Viszont lehet, hogy ez most jól sült el, attól még mindig úgy gondolom, hogy nem kéne ismeretlen bájitalokat főznöd egyedül. Pláne olyat, amit még nem tanultatok órán. - Azt nem akarom a fejéhez vágni, hogy másodikosként nem hiszem, hogy gyakorlott.
- És mi a terved most ezzel a főzettel? - pillantok aztán rá kérdőn. Mert az egy dolog, hogy megírja a büntetésképpen magára kiszabott dolgozatot, továbbra sem szabadna már a körletén kívül lennie. Az éntervem pedig az, hogy visszakísérem az Eridonba.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Vall Ágoston
Diák Rellon, Elsős diákoffline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 23
Írta: 2022. január 23. 21:27 | Link

Laura Gracenek

Jól akar teljesíteni, különösen bájitaltanból. Maga is meglepődött, mikor kezdett világossá válni számára, hogy ezeket az órákat tartja a legizgalmasabbnak, ami valószínűleg Farkasházy professzor kiváló előadásainak köszönhető. Mindemellett úgy vette észre, évfolyamtársai kevésbé brillíroznak bájitaltanon, ő meg még is konyít valamennyire a dologhoz, amikor pedig úgy érzi, ő többet tud másoknál, ügyesebb, akkor még inkább bizonyítani akar, még inkább jobb akar lenni. Így hát úgy döntött, hogy kora este, még takarodó előtt elsétál a közeli Bájital-laborhoz, amiről eddig csak hírből hallott.
Szerencséjére egész közel van a klubhelyiséghez, így igen minimális esély van arra, hogy összefut másokkal a rellonosokon kívül. Háztársai nem zavarjak, legtöbbjük pont olyan magánakvaló, mint Ágoston.
Ahogy a bejárathoz ér, először az ajtóra tapasztja fülét. Meg akar bizonyosodjon arról, hogy senki nincs benn. Úgy érzékeli, totálisan üres a labor, így egy Alohomórával kinyitja a tölgyfaajtót.
Amint beteszi a lábát, meggyulladnak a fáklyák. Nehogy valaki pont erre járjon, s meglással mit művel, egy gyors mozdulattal és a Colloportus varázsige segítségével be is zárja az ajtót, s egyből a polcok felé veszi az irányt.
A Goulens bájitalt múlt órán vették, sajnos Ágostonnak sem sikerült tökéletesre, ezért döntött úgy, hogy gyakorlásképp ezt készíti el. Erősen szuggerálta a polcokat, miközben magában ismételgette a hozzávalók listáját. Hamar összegyűjtött mindent, a kellékeket pedig a középen álló asztalra pakolta. Egy pálcamozdulattal tüzet gyújt az üst alatt, amibe már bele is töltötte a vizet. Amíg az forr, addig egy tálba összekeveri a damijánát, az őrölt verbenát és a ragadós galajt. Ha emlékezete nem csal, pontosan ötven gramm kell a keverékből. Eztán az előkészített ezüsttőrét nyúl, hogy apróra vágja a Pleurisy gyökeret.
Próbál mindent jól  csinálni, ahogy Farkasházy professzornál látta, úgyhogy szorgalmasan sürög-forog az asztal, és a polcok között, akárcsak egy jó háziasszony.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kis Laura Grace
Prefektus Eridon, Bogolyfalvi lakos, Harmadikos diák


Puzzle Királylány | Cserfes Gerle | Piros Párduc
offline
RPG hsz: 110
Összes hsz: 269
Írta: 2022. január 23. 21:48 | Link

Ágoston


Az a helyzet, hogy nem tudok mit kezdeni valakivel, aki sír, azon kívül, hogy a hátát veregetem, és azt mondom, hogy nem lesz semmi baj. De, mint tudjuk, ez nem segít. Az van, hogy bár nem lakom bent állandóan, de a nagypapi már megint kórházi ellenőrzésre lett berendelve, és mivel még kiskorú vagyok, ezért nem maradhatok otthon, egyedül, az meg nyilván halál ciki lenne, hogy vagy a szomszédba aludjak, ahol ott van Winter Cone, aki határozottan fiúból van, vagy a házvezetőmnél, ami meg még cikibb, mert, hát mert az. Ő is együtt lakik a testvérével, meg az unokatestvérével, akik szintén férfiak. A nagypapi is az, de ő a rokonom, és a nagypapám, szóval értitek. Nem fura.
Na de! Annak köszönhetően, hogy én most itt ragadtam, a nyakamba kaptam a zokogó Rebekát, aki azért sír, mert Csanáddal most lenne a randijuk, de totálisan tele van pattanásokkal, és az arca az izgalomtól egyre csak rosszabb és rosszabb kinézetet ölt. Én viszont, mint aki hivatalosan is utálja, ha valaki csak sír, de nem oldja meg a helyzetet, Rebekát Tami vállára fektettem át, én meg azzal az ígérettel, hogy csinálok pattansátalanítót, elrobogtam lefelé. Nem menekültem, esküszöm megoldom. Amúgy is, a nagy izgalomra, pontosabban arra, hogy több, mint harminchárom alkalommal hangzott el fél óra alatt a "pattanás" szó, érzem, hogy nekem is fog nőni egy pár az arcomon, legalábbis már haluzom az orromhoz, a homlokomra, a szemöldökeim közé, a számhoz, az államhoz, vagyis oda, ahol Rebekának ténylegesen vannak, így hát nem várhatok egy percet sem, mert, mondjuk én jól viselem őket, csak nem szeretem. Meg kell oldanom a krízist, ha én ma nem alszom ki magam, akkor valaki nagyon pórul jár.
Azt tudom, hogy Rudolf bácsi nincs itt, így tőle nem kérhetek segítséget, szóval nekem kell megoldanom, ha csak vész esetén nincs a bájitallaborban. Csettintek az ujjammal, mint aki most oldott meg minden bajt, és úgy vágom ki az ajtót, mintha ne lenne holnap. Vagy ne lenne ott senki, de nyilván van valaki, amire felsikkantok, mert hát meglepődtem. Jé, hogy egy ekkora helyen másnak is vágya legyen bájitalt főzni. Hát tényleg döbbenet.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Vall Ágoston
Diák Rellon, Elsős diákoffline
RPG hsz: 19
Összes hsz: 23
Írta: 2022. január 23. 22:11 | Link

Laura Gracenek

Szerencsére Rolló elixírt is talált, ez kifejezetten megkönnyíti munkáját, nem kell azzal vacakolni, hogy csalánból, aszfodéloszból, meg még miegymásból ő maga készítse el. Bár nem ártana azt is kigyakorolni, mi van ha a vizsgán pont a Rollót fogja számon kérni a professzor... Végül Ágoston csak megvonta a vállát, és a fiola tartalmából lassan, vigyázva, próbált négy cseppet belecsepegtetni az üstbe. Úgy döntött, ha sikerrel jár a Goulensszel, akkor majd utólag elkészíti a Rollót. Már majdnem meg volt ez a lépés is, mikor hirtelen kicsapódott az ajtó egy sikítás kíséretében. Ágoston úgy megdöbbent, hogy menten elhajította a fiolát, s előrántotta varázspálcáját az ajtó felé szegezve.
 - Ki vagy te? - kiáltott a lány felé. Még szerencse, hogy indulatában nem mormogta el a sóbálványátkot. - Mit keresel itt? - kérdezte haragosan, közelebb lépve az érkezőhöz. Csak ekkor csapott belé a tudat, hogy az előbb még kezében tartott fiola tartalma immáron a hideg kövön folydogált.
 - Ahj ne! - szalad ki belőle dühösen. - Most miattad én magam készíthetem el. Pedig már csak egy csepp hiányzott!
Pálcáját visszadugta talárjába, aztán újra a polcokhoz indult, hogy megkeresse a megfelelő alapanyagokat.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kis Laura Grace
Prefektus Eridon, Bogolyfalvi lakos, Harmadikos diák


Puzzle Királylány | Cserfes Gerle | Piros Párduc
offline
RPG hsz: 110
Összes hsz: 269
Írta: 2022. január 28. 10:16 | Link

Ágoston


Légy mindig körültekintő. Azt hiszem, ezt még egészen kisgyerek koromban mondta nekem az apukám, olyan hat éves lehettem, és akkor úgy éreztem, hogy ez egyike a nagy, bölcs tanácsoknak. Valójában így volt. Nagy és bölcs tanácsokat adott át nekem, csak nem eleget, mert ő sem hitte, hogy csak ilyen kevés ideje van velem. Senki sem hitte. De ezt idejében átadta, és bizony meg is jegyeztem. Csak van ez a “hasznosítsd a gyakorlatban is” rész, ami annyira azért nem megy jól. Rendben, egyáltalán nem megy jól. Ez látható is.
- Laura.
Valljuk be: nem érdekli, és nem azért kérdezte, mert éppen most kíván velem megismerkedni, hanem azért, mert elképzelhető, hogy talán egy icipicit túl heves voltam. Fent sír egy lány, akinek SOS kell a segítség, mert még a végén teljesen mentálisan összeomlik, és egyrészt nem szeretném, másrészt meg nem is nagyon vagyok jó abban, hogy segítsek. Ezt az érzelmes-beleérzős, sőt, hosszan beleérzős dolgot még nagyon nem sajátítottam el.
- Bájitalt szeretnék készíteni.
Ami evidens, gondolom. Elvégre ez egy bájitallabor, ami arra van, hogy az emberek bájitalokat készítsenek benne. Azonban, ha valamit nem tudok megadni, az az, hogy megijedjek, vagy, hogy azonnal bocsánatot kérjek, mert egyelőre leragadtam annál, hogy rám szólt és számon kér, amit nem értek, hiszen ez egy bentlakásos iskola, itt bárhová mehetek a takarodóidőn kívül, ahová csak biztosítva van a bejárásom, és ide bizony biztosítva van.
- Mi tört össze? Hátha segíthetek.
Bár jobb lenne, ha nem tenném, gondolom, de miért is ne ajánlanám fel, lehet még meglepődik, hogy miket nem tudok.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várffy-Zoller Róbert
Tanár, Végzett Diák


-10 pont a Levitának
online
RPG hsz: 479
Összes hsz: 1970
Írta: 2022. augusztus 11. 11:29 | Link

Somogyi Ervin Dominik

Későre nyúlt a megbeszélésem a Rellonban. Bár nem töltöttem be már semmilyen vezetői pozíciót, hőn szeretett házam sorsát a szívemen viseltem, és ha szóltak, hogy igényt tartanak szerény személyem szolgálataira, akkor igyekeztem segíteni. Szóltam pár biztató szót, adtam néhány jó tanácsot, de sokszor a puszta jelenlétem is elegendő támogatásnak bizonyult, hiszen ha valahol megjelentem, akkor tudták, hogy jöhet bármi, a lehetetlen attól kezdve nem létezik.
A megbeszélés után a Rellon körletét az alagsori folyosóra lépve hagytam el. Azon gondolkodtam, hogy benézhetnék a faluba, kicsit lazulni, régen jártam arrafelé. A vajsör ízét szinte már a számban éreztem. Ekkor azonban furcsa füstre lettem figyelmes, ami a bájital-labor ajtaja alól szivárgott a folyosóra. Takarodó után jártunk, gyanítottam, hogy valaki rosszban sántikál. Egyelőre le kellett mondanom a lazulásról, nem tehettem meg, hogy nem járok a dolog végére.
Határozott mozdulattal benyitottam a laborba, előre szegezett pálcámmal eloszlattam a füstöt.
- Mi a franc folyik itt? - kiáltottam dühösen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

2x Év tanára 2018 & 2019 tavasz-nyár

Legrellonosabb rellonos 2015/16 ősz-tél

Iskolaelső 2012/13 ősz-tél

Az év hajtója 2012/13 ősz-tél

Kérdezz!

Somogyi Ervin Dominik
Mestertanonc Rellon (H), Másodikos mestertanonc


ohgod
offline
RPG hsz: 68
Összes hsz: 75
Írta: 2022. augusztus 15. 10:50 | Link


Hát az úgy volt, hogy ismerjük Ervint. Nem szabad szépíteni a dolgokat, természetesen azon túl, hogy Merlin adta tehetsége van a bájitalokhoz, bizony hajlamos arra, hogy figyelmetlenné váljon. Rudolf házi feladatot adott neki, mégpedig egy igen nehéz bájital elkészítését, melynek megvan a pontos menete, többek között az is, hogy milyen időközönként kell visszajárni, megkeverni és egyéb hozzávalókat adni a főzethez. Nos, igen ám, csakhogy amikor full kómásan pittyeg a telefonod, hogy tíz perc múlva csinálnod kell valamit, akkor félig csukott szemmel nem biztos, hogy a laborba érve a megfelelő adalékanyaghoz nyúlsz. Így történt ez Ervinnel is, aki a hirtelen gomolyogni kezdő füsttől rögvest felébredt. Noha szaga nincs a cuccnak, nem is kell, hogy legyen, már a mennyiség fullasztó tud lenni.
Köhögve próbálja arrébb legyezni a helyiséget betöltő ködöt, hogy megtalálja pálcáját, ami sikerül is, azonban a lendülettel ahelyett, hogy rámarkolna, véletlenül lelöki az asztalról. Nem fuldoklik, nincs életveszélyben, de gyanítja, hogyha megközelítőleg öt másodpercen belül nem tesz valamit, akkor annak büntetés, de legalábbis lebukás lesz a vége - még úgy is, hogy nem jár tilosban.
A földön kúszva keresi a fadarabot, amikor kivágódik az ajtó, benne pedig a vér is meghűl. Miért nem tudott mondjuk Farkasházy prof erre járni vagy valamelyik engedékeny tanerő? Pont Várffy? Fasza. - Nincs gond, nincs gond! - az egyik asztal alól válaszol vissza, miközben végre rámarkol pálcájára. Nem tervezi a jelenleginél is kijjebb cincálni azt a bizonyos gyufát, így talpra kecmereg és köhécselve int pálcájával, hogy a körülöttük oszloposan ácsorgó füstöt eltüntesse. - Elnézést, a Farkasházy professzor által kapott feladatomon dolgoztam.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 3 [4] 5 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastély - Északi szárnyAlagsor