35. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Hírek: Fontosabb időpontok:
  • Szeptember 30: Évfolyamléptetési kérvények leadása
  • Október 01: Megkezdődik az új tanév
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék

Oldalak: « 1 2 ... 5 ... 13 14 [15] 16 17 ... 25 ... 69 70 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Keiko Sama
INAKTÍV


Micike by: Noel; Pikaszisza
offline
RPG hsz: 520
Összes hsz: 24908
Írta: 2013. október 26. 19:31 | Link

Tolland
elázunk és megbetegszünk másnapra XD

Úgy látszik, a dörgés nem csak engem, hanem Tollandot is megrémítette, legalább egy pár másodpercre, mert elengedi a Protego-t, de pár másodperc múlva megismétli a varázslatot. Már ez is túl sok időnek bizonyul, hisz ez alatt a kis idő alatt is nagyon elázunk, annyira esik az eső. Összeszedem a bátorságom, és kinyitom a szemem, és a kis mókusra, majd Tollandra nézek, s látszik rajtam, hogy mennyire nem csípem a viharokat, és a villámokat.
- Ez egy jó ötlet, menjünk. - vágom rá, majd felállunk,és elindulunk a kastély felé. Egy dolgot azonban nem vettem figyelembe; a kis mókus követ minket. Komolyan ennyire megkedvelt volna? Az nem lehet. Biztos csak a mogyoró miatt követ minket, bár nem tudom, de ez nagyon nem tetszik. Hisz a kastélyba nem jöhet be szerintem, de itt sem maradhat, hogy elázzon, és a végén még nagyobb baja is lehet.
- Nekem nincs szívem itthagyni szegényt egyedül. Akkor már inkább maradjunk. - Felelem, egy halvány mosolyt megejtve. Lehajolok a kis mókus hoz, aki nem ellenkezik, sőt, magától belemászik a kezembe, aztán egy elégedett mosollyal az arcomon pillantok Tollandra. - Öhm.... nem is tudom.... Talán az Evapores hatásos lesz. Végül is folyadék eltüntető varázslat, talán arra a kis helyre jó lesz. Egy próbát megér, nem? - kérdezem vigyorogva, ám ekkor egy újabb villám csap be valahova, ami nagyon közel van hozzánk, hisz a dörgés egyből jön, és olyan hatalmas robajjal, hogy attól ismét nagyon megijedek, és még egy kicsit fel is ugrok ijedtemben. Fuu, de nem szeretem a villámokat. Annyira gonoszak és hangosak. De egyhamar nem lesz vége ennek a viharnak.
Utoljára módosította:Fodor Ágota, 2013. november 1. 21:06 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


kérdezőke||SziLK tag|| Lila Kecske||Gwen nővérkéje
Tolland Clotan
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 96
Összes hsz: 539
Írta: 2013. október 26. 19:59 | Link

Keiko

Hajaj! Kezdek fázni. Egy pillanatra ismét elkalandozok. A stresszhelyzetekben mindig nagyon aktív vagyok, és ha találok valami megoldást, a testem megnyugszik, és a reakció időm lelassul.
-Az evapores jó ötlet... Nagyon könnyen elfelejtem a varázslatok nevét... Nem értem miért. Volt egy délután amikor kétszáz ismeretlen spanyol szót tanultam meg, és még mindet vissza tudnám mondani... A varázslatokat meg... áh... -a lankadó energiámat mutatja az is, hogy hangosan gondolkodom, ami nagyon ritkán fordul elő velem. Hál' Istennek ha beszélek is olyan, mintha gondolkodnék, szóval nem feltűnő, hogy most olyanokat mondok, amit magamban szántam elmondani. Ahogy ezeken a nagyon furcsa dolgokon gondolkodom, egyszerre csillapodni látszik az eső. Ez azért furcsa mert a vihar hangja, és a zaklató neszek elmúltak, mégis úgy szakad mintha dézsából öntenék.
-Idén még nem volt ilyen nagy vihar, jól kifogtuk! - mondom mosolyogva. A mennydörgés láthatóan végleg elment, így megnyugszom, és láthatóan Keiko is. A mókus eddig sem volt zaklatott, a lány kényeztetését élvezi, és az ételt.
Az ég, mintha kissé tisztulni látszana. A nagy sötétség is eltűnik, csak az eső nem akar  múlni. Csak esik, és esik.
-Ha eláll, még akkor is nehéz dolgunk lesz! Hatalmas lehet a sár a leveleken túl és alattuk! - mondom szórakozottan, és kissé megviselten a furcsa körülményekkel járó pihenőmre gondolva. De legalább jobban megismertem a lányt, aki láthatóan egészen megkedvelte a furcsa mókust.
-Szerinted lehet, hogy varázs mókus? Tudod, vannak a varázsló macskák például, akik hosszabb ideig élnek és sokkal okosabbak is. - hogyan is ne tudná, a lányon látszik, hogy már korábban megismerte ezt a világot nálam. Ezen gondolkodva megint elkalandozok, és újabb mennyiségű víz szakad a nyakunkba.
Pajzsbűbáj.Vízlepergetés.
Utoljára módosította:Tolland Clotan, 2013. október 26. 19:59 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Keiko Sama
INAKTÍV


Micike by: Noel; Pikaszisza
offline
RPG hsz: 520
Összes hsz: 24908
Írta: 2013. október 26. 20:27 | Link

Tolland

Lehet hogy kicsit melegebben kellett volna felöltöznöm, mert már kezdek fázni. De nem számítottam rá, hogy elered az eső, pontosabban leszakad az ég, mert ez tényleg olyan most, és mellé még azok a villámok is. Szóval nagyon szerencsések vagyunk, mondhatom. Azért örülök, hogy án társaságom, és nem egyedül fagyoskodom itt kinn, de azért bent mégis jobb lenne, csakhát a szegény kis mókust nem hagyhatom itt kinn, ahhoz már túlságosan is a szívemhez nőtt. Áá, Keiko! Miért vagy ilyen? Miért kell neked - vagyis nekem - mindent, és mindenkit ilyen hamar megkedvelni? Jó, ez nem minden esetben igaz, de ez a kis szőrmók annyira aranyos, hogy nem lehet nem szeretni. És a jelek alapján ő is megkedvelt, élvezi a kényeztetésemet.
- Na, én meg az idegen nyelveket nem tudom olyan könnyen megtanulni. Az angollal is nagyon sokat küszködtem, mire valamennyire megtanultam. - felelek neki, miközben a szabad kezemmel előveszem a pálcám, és a folyadékeltüntető bűbájjal szárazzá varázslom azt a helyet, ahol az előbb ültünk.
Szerencsére a vihar már kezd csendesedni, legalábbis a villámlás és a dörgés kicsit enyhült, sőt, már nincs is, viszont még mindig úgy szakad, mintha dézsából öntenék.
- Az biztos. Sártenger lesz az egész kastélyt körülvevő vidék. - vigyorgok Tollandra. - Nem tudom, bármi megeshet. Mondjuk elég értelmesnek látszik, szóval nem biztos hogy meglepődnék rajta. - mondom, közben végig a mókus fejét simogatom, és látszólag nagyon élvezi a kényeztetést. Mindeközben újból eltűnik felőlünk a pajzsbűbáj, és egy újabb adag víz esik a nyakunkba, de most már vagyunk annyira okosak, hogy használjuk az Evapores-t. Felnézek az égre, mit még mindig egy sűrű felhő borít be, ami szerintem egyhamar nem fog eltűnni innen, s ekkor egy erosebb fuvallat érint minket, és szó szerint libabőrös lettem.
- Fuu, kezdek fázni. Te nem?
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


kérdezőke||SziLK tag|| Lila Kecske||Gwen nővérkéje
Tolland Clotan
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 96
Összes hsz: 539
Írta: 2013. október 26. 21:00 | Link

Keiko

De még mennyire! Én sem éreztem már magam olyan kényelmesen. Kénytelenek leszünk bemenni a kastélyba. Már csak egy dolog hibádzik hozzá, ami az előbb is problémát okozott, mégpedig a mókus.
-Igen, én is fázok. - most már tényleg vissza kell mennünk - Mi legyen a mókussal? Elbír ezzel az esővel? Vagy beszöktessük a kastélyba? -teszem fel naivan a kérdés. Aztán ha úgy adódik, hogy beszöktetjük, azt valószínűleg a lány teszi majd meg, nem szoktam kivenni a részem a szabályszegésből. Ez egy rossz tulajdonságom, elvégre rengeteg lehetőséget ad a kastély, és ez a sok lehetőség lecsökken, ha a következményektől félve nem teszem amit akarok...
A vihar csendesedni látszik, mintegy nem is hagyva minket maradni. Sürgeti az időjárás a döntést.
-Na, mi legyen? - kérdezem mosolyogva, továbbra is a földön ülve, meghagyva a döntés lehetőségét Keikonak.
Tüsszentek egy nagyot, amitől a mókus a megszokottól eltérő módon kissé megijedt. Fél kezemet tudtam szám elé tenni, a másikkal egyensúlyoztam továbbra is fejünk fölött. Hál' Merlinnek nem eresztettem el. Belül bizonyára tudtam, hogy ennyit még én sem bénázhatok.
Ha bénázás, ha nem, viszont piszkosul megfázhattam... Remélem legalább sorstársaim megússzák egy kiadósabb nátha nélkül.
-Nincs béletlen egy zsebid? -kérdezem betegen. Könnyedén megfázom. Ez is egy ok amellett, hogy Spanyolországba költözzek. Azon felül amit a nyáron megéltem ott.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Keiko Sama
INAKTÍV


Micike by: Noel; Pikaszisza
offline
RPG hsz: 520
Összes hsz: 24908
Írta: 2013. október 26. 21:34 | Link

Tolland

Most már tényleg ideje lenne bemennünk a kastélyba, de nem szeretném itthagyni a kis mókust. Bármi történhet vele, és én nem akarom, hogy bántódása essék. Na igen, ez van, mikor nagyon megkedvelek valamit, vagy valakit. Féltem, és megóvnám mindentől, de ez tudom, hogy nem menne úgyse, viszont próbálkoznék.
- Én nem akarom őt kinn hagyni. - nézek Tollandra kissé aggodalmas képet vágva. - Vigyük be, elvégre csak nem kapunk büntit emiatt. Ugye? Mindegy is, én akkor sem hagyom őt kinn. Aztán majd ha elállt az eső, visszahozom. - mondom, közben végig a mókus fejet simogatom, mert érzem, hogy kezd nyugtalankodni, és ezzel valamennyire meg tudom nyugtatni őt. Ilyet amúgy más esetben nem csinálnék, nem vinnék csak úgy be a kastélyba mindenféle apró rágcsálót, vagy bármiféle állatot, amit csak megpillantok, de most mégis ez történt. Sikerült ennek a kis szőrmóknak a szívembe férkőznie, és most már nem hagyhatom csak úgy magára szegényt. A lelkiismeretem nem engedné. - Akkor menjünk be, és vigyük magunkkal őt is. - Felelem kérdésére már határozottan, mosoly kíséretében.
Úgy látom, valaki kicsit megbetegedett, vagyis csak kezd megbetegedni, és ez a valaki nem más, mint Tolland. Én szerencsére még jól érzem magam, bár az igaz, hogy az immunrendszerem nagyon jó, és erős, hála a régi "edzéseknek" amiket a képességem fejlesztése miatt kellett elszenvednem. Akkoriban nagyon sokat voltam beteg, de ennek hála megerősödött az immunrendszerem, így a betegségek nem találnak meg olyan könnyen.
- Tessék, itt van egy. -nyújtom át neki a kicsit, nagyon, gyűrött zsepit, amit pár perc keresés után megtalálok a nadrágom hátsó zsebében. - De akkor inkább menjünk, nem akarom, hogy ennél is jobban lebetegedj. - fejezem be a mondandómat, egy barátságos mosoly mellett.
Utoljára módosította:Fodor Ágota, 2013. november 1. 21:16 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


kérdezőke||SziLK tag|| Lila Kecske||Gwen nővérkéje
Lasch Gergely
INAKTÍV


Elhagyott a Dzsházmin
offline
RPG hsz: 136
Összes hsz: 1955
Írta: 2013. október 27. 08:28 | Link

Zalcsi rokon

Örül, hogy társaságom akadt, legalább nem fogok itt unatkozni, mondjuk kicsit rosszul érzem magam, mert egy tanár egyből letegeztem, nem szabadott volna, ezért rögtön elnézést kérek és direkt megdicsérem milyen fiatalos, remélem így kevésbé fog rám neheztelni és az első vizsgán nem fog egyből megbuktatni. Mondjuk a kedves mosolya nem azt mutatja, hogy egy mogorva pedagógus lenne, akinek mostantól az az életcélja, hogy az életemet tönkretegye. Jó, persze, a látszat néha csal, de a felnőttek már nem szokta hazudni, nem igaz? Vagy inkább ők füllentenek többet? Talán.
 - Jó, rendben. - mosolygok vissza rá még mindig fülig vörösen. - Te meg tényleg ne haragudj rám. - kérek újra elnézést, majd a férfit figyelem. Megállapítok pár dolgot, amelyekből arra következtetek, hogy mi lehetséges rokonok vagyunk, de aztán elhessegetem az ötletet. A következő kérdésére egyik szemöldökömet felvonom, nem értem miért akar kérdezni a navinéról, de kérésének eleget teszek.
 - Hát... elméletileg oda nyugodt emberek járnak, akik mindent csak megfigyelnek, és nem igazán vesznek részt a dolgokban, de jó tanulók és kiváló barátok. Nos... én pont nem ilyen vagyok. - nevetek. - Én imádok beszélni, néha be sem áll a szám és iszonyú hiperaktív vagyok. Ha mestertanonc lennél és nem érezném most magam ilyen kellemetlenül elmesélném az életemet, hogy a szüleim eltávoztak a Földről és hogyan kerültem ide. - mosolygok most már kedvesen. Már jól érzem magam. - Látod? - újra felkacagok. Bizony, ha szóba kerülnek a gondviselőim nem kezdek el bőgni, mint régebben. Igen, még mindig fáj, de nem annyira, hogy minden egyes alkalommal bőgni kezdjek. Aztán azt is elárulom neki, hogy lekéstem a vizsgáimat, mire ő is elmondja a saját történetét, amin csak mosolygok. Valóban kedves.
Viszont mikor válaszol a kérdésemre nagy szemeket meresztek rá. Gyöngyös? Akkor bizony ismerhetem, mert én is onnan származok. A helyzet kezd érdekessé válni, nem tudom mennyire akarom hallani a következőket, de bólintok egyet és összevont szemöldökkel hallgatom a mondandóját. Ha le tudna esni az állam, akkor már rég megtörtént volna, de e helyett csak nagyra nyitom a szám. Én, én ezt nem tudom elhinni! Köpni, nyelni nem tudok, csak furcsa hangokat hallatok és próbálkozom, hogy megszólaljak, de nem megy. Teljesen lesokkolódtam. Csak nézek rá. Annyi érzelem gyűlt most össze bennem. Legszívesebben megölelném, sőt, már közelebb is ülök hozzá, de nem megy. A következő pillanatban pedig jól megverném, hogy eddig nem tudott jönni. Örülök, mert van élő rokonom, ami csodálatos! És, és... kíváncsi vagyok melyik érzelem lesz úrrá rajtam. Nos, végül megölelem, csak szorítom magamhoz, mindig is ilyen voltam, úgyhogy most sem tehettem másképp. Nem akarom elengedni, úgy érzem, mintha az apukámra találtam volna rá, akit több évig tudnék szorongatni. Szemeimben könnyek jelennek meg.
 - Ezer kérdésem van. - suttogom a fülébe, de még mindig nem eresztem. Annyi dolgot meg kell vele osztanom, annyi mindent el kell neki mondanom. Én, én... olyan boldog vagyok, mint még soha.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Puha haj ~ Varázslatos tábor 2013 <3
Szervezői Mesélő
DÖK tag


DÖK mesélő
offline
RPG hsz: 284
Összes hsz: 779
Írta: 2013. október 28. 15:20 | LinkA hideg idő ellenére az idei Halloween-i ünnepséget is kint, a szabadban rendezzük meg. Már reggeltől készülhettek az esti őrültségre, a kastély benti falai felkészítenek benneteket a kinti meglepetésre.
Minden folyosó félhomályba burkolódzik, csak az itt-ott elhelyezett fáklyák, és faragott töklámpások adnak némi fényt, és mutatnak utat az elveszett diákoknak. Véletlenszerűen a falak mögül hangos, vagy éppen egészen halk, de vérfagyasztó sikolyok törnek elő, a szellemeink pedig előszeretettel bukkannak fel a legváratlanabb helyeken. Természetesen a díszlet nem csak töklámpásokból, és sötétségből áll. Eredetinek tűnő -vagy talán tényleg eredeti- csontvázak és csontok pihennek a kastély rengeteg pontján, és amikor elhalad mellettük egy elsős, vagy másodikos kisdiák, megpróbálják kigáncsolni, vagy hirtelen összerezzennek, mert ezen a napon fő az ijesztgetés. A pókok és pókhálók sem hiányozhatnak, ezekkel pedig jobb vigyázni, hacsak valaki nem szeretne hazavinni az est végén egy új lakótársat a feje tetején. A falakon és a padlón teljesen eredetinek tűnő művérfoltok vannak szétkenve, itt-ott még ijesztő feliratok is fellelhetők.

Ez az egész hasonlít egy...temetőre. Bizony, az idei Halloween temetős buli, így amikor kiléptek a főbejáraton, a rét helyett egy temetővel találjátok szembe magatokat. Persze az egész magas kovácsoltvas kerítéssel van elkerítve, középen, a csodásan megmunkált kapun át lehet bejutni. Amíg viszont az ünnepség kezdetét nem veszi, sem varázslattal, sem mugli módszerrel nem jut be más a szervezőkön kívül.
Ahogy 20:00-át üt az óra, a kapu hangos kattanások sorával, ráérősen kitárul a már felsorakozott diáksereg előtt, így szabad utat engedve a kíváncsiskodóknak. Ahogy beléptek, egy múmiajelmezes alak a kezetekbe nyom egy tök formájú lámpást, aminek remélhetőleg mindenki tudja már a szerepét, és nem csodálkozik el a visszaszámláláskor, hanem kigondolja már addigra, mit szeretne kívánni.
A benti félhomály itt már este révén sötétséggé alakul át, de senkinek nem kell vakon közlekednie a földből kimagasló sírkövek között, hisz sok helyen vannak lebegő, illetve földbe szút fáklyák, szentjánosbogarak csoportjai, és persze az elmaradhatatlan töklámpások, piros és zöld gyertyák (amiknek a lángjuk ilyen ilyen). Hidegérzete senkinek nem lesz, bűbájoknak köszönhetően ezen a részen kellemes szobahőmérséklet uralkodik.
Jó, ha mindenki az orra elé néz, könnyen keresztül lehet esni az itt-ott elhagyott csontokban, vagy éppen egymást kereső testrészekben, továbbá a pókok is előszeretettel fészkelik be magukat a ruhák lehajtásaiba!
A zenét egy vadiúj, fiatal fiúkból álló banda, a Szellemes szellemek szolgáltatja egészen a buli végééig. Érdekesség, hogy a banda tagjai színpad helyett lebegő koporsókon állnak, ahonnan előszeretettel kacsingatnak a lányokra.
A banda előtti részen nincsenek sírok és sírkövek, ez a táncparkett, ahol ha más nem, a csontvázak biztosan széttáncolják a még egyben maradt állkapcsukat is. Ezen a területen kívül viszont mindenhol belebotlunk egy-egybe, a kis kör alakú asztalok is közöttük vannak elhelyezve. A svédasztal a táncparkett jobb oldalánál húzódik végig, és telis tele van üdítővel, sütőtöklével, és süteményekkel, amelyek formájának csak a manók fantáziája szabott határt.

A program pedig nem csak a táncolásról és eszem-iszomról szól. Lehetőségetek van a következőkre is, külön asztaloknál és pontokon:
- tökfaragás
- maszkgyártás különféle technikákkal
- varázslósakk, kártyajátékok
- thesztrálok etetése, ismerkedés (azoknak akik látják őket)
- párbaj felügyelet alatt
- szellem-céllövölde
- almahalászat kéz nélkül
- "ki vagyok?" játék, a homlokra ragasztott nevekkel

Éjfélkor pedig kihirdetjük a tökfaragó verseny, és a jelmezverseny eredményeit. (Ezekre megint egy külön asztalnál voksolhattok.)
Ezt követően indul a visszaszámlálás, amikor egyszerre az égbe engedjük a Halloween-i tökformájú kívánságlámpásainkat.


Jó szórakozást mindenkinek!

//A játékot egy szálba fűzzétek, ha lehet!
A programokról:
Tökfaragás: aki szeretne, faraghat tököt, de csak akkor nyerhettek, ha linkeltek róla képet a hozzászólásotokban, esetleg bagolyban.
Jelmezverseny: Szintén várjuk a jelmezetek leírását, vagy képet róla a hozzászólásban.
Párbaj: Bagolyban szóljatok róla, hogy mindenképpen legyen a tanári felügyelet kijátszva.
Szerepjátékos időpontja: október 31.
Álmodói időpont: október 28-tól november 18-ig.//
Utoljára módosította:Amira Loveguard, 2013. október 30. 14:14 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Lasch Hunor Zalán
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 25
Összes hsz: 156
Írta: 2013. október 30. 11:01 | Link

Gergő

Mosolyogva rázza meg a fejét, hiszen biztosan nem fog haragudni rá, de azért, hogy Gergőt tényleg megnyugtassa, ismételten megerősíti szavakkal is.
– Ne aggódj, köztünk marad. –előbb vagy utóbb úgy is fény fog derülni a rokoni kapcsolatra, ezért is tartaná furcsának, hogy az unokaöccse magázza. Az ügyesebb, és okosabb diákok már biztosan kitalálták, hogy rokonok Gergővel, főleg azon személyek, akik ismerik is a fiút. Az unokaöccsének fel kell majd készülnie a megannyi kérdésre, amit a diáktársaitól fog kapni, de majd kiderül, hogy mit hoz a jövő.
– Nem baj az, ha te más vagy. Biztosan azért kerültél abba a házba, mert amiket elmondtál, valamelyik igaz rád. Az, hogy melyik, azt csak te tudhatod, és ne legyél ennyire önkritikus. Valaki csak van az iskolában, aki jó barátnak tart téged, illetve a magad módján jó tanuló is vagy. –mosolyogva nézett Gergőre, az utóbbira meg szavakkal nem is reagált, csak tudomásul vette a dolgot. Tudja, hogy mi történt a szüleivel, mert az édesanyja elmondta neki a dolgokat… igaz késve, de azért megtudta. Mélyen érintette a dolog, és sokáig nem is szólt senkihez sem. Megrázó élmény elveszíteni egy családtagot, ezért is tudja, hogy Gergőnek milyen rossz. A fiú az apját, ő pedig a bátyját veszítette el.
Ezek után jött a hidegzuhany, ha egyáltalán lehet azt annak nevezni. Látta, hogy unokaöccse nagy szemekkel néz rá, illetve a közeledését is észrevette, de nem mondott és nem is tett semmit sem, csak figyelte a fiút. Neki is ugyanennyire sokkoló volt, hogy van egy unokaöccse, de ő ugyanakkor mérges is volt az anyjára, amiért ennyi ideig elhallgatta előle. Már nyitná a száját, hogy mondjon valamit, de be is csukja, mivel Gergő megöleli őt. Meglepődik egy kicsit, hezitál is, hogy most mit is tegyen, de végül úgy dönt, hogy átöleli az unokaöccsét, magában pedig elraktározza, hogy eddig könnyedén mentek a dolgok. A kijelentésre halványan elmosolyodik, azután megkönnyebbülten sóhajt fel.
– Azt elhiszem. A te helyedben nekem is rengeteg kérdésem lenne. Ne tudd meg, hogy mennyire kiakadtam a nagyanyádra, mikor közölte, hogy 11 évesen elküldött a faluba… De, hogy ne csak itt üljünk, sétáljunk egyet, és felteheted az összes kérdést, amit szeretnél. –ajánlotta fel, majd elengedte Gergőt, és felkelt a padról. Ha a fiú is belegyezett, akkor elindult a birtokon, és a feltett kérdésekre készségesen válaszolt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Várffy-Zoller Róbert
Tanár, Végzett Diák


-10 pont a Levitának
offline
RPG hsz: 491
Összes hsz: 1987
Írta: 2013. október 30. 12:00 | Link

Halloween
Kiva

Hallottam, hogy a halloweeni mulatságon párbajozni is lehet, egy ilyen lehetőséget nem hagyhattam ki. Már csak azért sem, mert nem igazán tudtam hol levezetni a bennem felgyűlt feszültséget, mióta a kviddics szünetelt. Közben persze megszívattam egy-két nyomingert, de ez édeskevés volt. A jelmezzel nem kívántam sokat vacakolni, bár felmerült bennem az is, hogy Hegyi Nikinek öltözöm, végül megelégedtem egy sima levitás öltözékkel, éppen elég visszataszító volt az is. Levita címeres talár, rikító kék nyakkendő, egy szemüveg, hogy strébernek nézzek ki, és már készen is voltam. Tuti, hogy mindenki megijed, de minimum megrökönyödik, ha ilyenben lát.
A kastély előtti rét, mi mássá, mint temetővé lett alakítva. A kapunál kezembe nyomtak egy töklámpást. Értetlenül néztem, hogy ezzel meg mi a francot kezdjek, rögtön rá is bíztam az egyik elsősforma srácra, hogy őrizgesse helyettem. Természetesen tudomására adtam, hogy a testi épségét kockáztatja, úgy vigyázzon.
Most már csak párbaj ellenfelet kellett találnom, bár számítottam rá, hogy nehéz lesz, kevesen vállalják a küzdelmet a biztos vereség tudatában. Elmormoltam egy hang felerősítő varázslatot, majd felálltam egy sírkőre, hogy kiemelkedjek a tömegből.
- Ide jöjjön, aki párbajozni akar! - zengett a hangom. Erre fel kellett figyelnie az érdeklődőknek.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

2x Év tanára 2018 & 2019 tavasz-nyár

Legrellonosabb rellonos 2015/16 ősz-tél

Iskolaelső 2012/13 ősz-tél

Az év hajtója 2012/13 ősz-tél

Kérdezz!

Fodor Benjámin
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. október 30. 14:02 | Link

Még nem a Halloween
Ronald


Ja! Szóval, hogy kapuba állt, és még a haja is más volt. Így már más. Akkor lehet, hogy neki rúgtam azt a kegyetlen gólt. Nem tudom, hogy ő volt-e vagy más, de ha ő volt, akkor sajnálom, hiszen véletlenül a gyomrát találtam el, és a labda a kapussal együtt szállt be a kapuba. Ráadásul még a fejét is beverte a vasba. Siettem a válasszal, és a bocsánatkéréssel egyaránt:
-Jajj, te voltál a második meccsen is a kapus? Ha igen, akkor bocsi, mert eléggé csúnyán eltaláltalak.
Közben arra a bizonyos meccsre emlékeztem. Szép meccs volt, sok ember a lelátókon, és hamar el is ment az idő, gyors meccse, gyors labdákkal, de azt hiszem mi kicsit jobban játszottunk.
Aztán eszembe jutott a jelenlegi célom: kijutnia a Rio De Janeiro-i ifi világbajnokságra, és azt megnyerni. Belegondoltam abba, hogy milyen jó lenne Ronald-dal egy csapatban játszani, de hamar feljutott az agyamig, hogy ő angol, úgyhogy maximum az angol válogatottban védhet. De aztán arra is rátereltem a gondolataimat, hogy jelenlegi lakhelye Magyarországon van. Így hát az is lehet, hogy van magyar állampolgársága. Gyorsan meg is kérdeztem:
-Amúgy neked van Magyar Állampolgárságod? Mert ha van, akkor el tudnám intézni, hogy védjél a Brazíliai Ifjúsági Világbajnokságon. Tök jó lenne egy csapatban játszani, de ugyanakkor ellenfeleknek is lenni, gondolj bele milyen buli lenne egy Magyarország-Anglia döntő.
Aztán tényleg belegondoltam én is. Lehet, hogy rólunk szólna az egész meccs. A magyar csatár és az angol kapus. Csodálatos lövések, és pazar védések. De először még be kell jutni a válogatottba, aztán a válogatottnak kell bejutni a világbajnokságra, és aztán még egy csomó ország válogatottja ellen ki kell állni a győzelemhez.
Most ez az én célom. Az első selejtező Románia ellen lesz november végén: 21-én.
Utoljára módosította:Fodor Benjámin, 2013. október 30. 14:31 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Keiko Sama
INAKTÍV


Micike by: Noel; Pikaszisza
offline
RPG hsz: 520
Összes hsz: 24908
Írta: 2013. október 30. 14:08 | Link

Halloween - Emma - ijesztgessünk Grin

jelmezverseny: arcberendezés; ruha

Mikor odaérek a rétre, már vannak egy páran, de sebaj, nem is az volt a célom, hogy elsőnek érkezzem. Ugyanaz a jelmez van rajtam, mint a levitás bulin, át se ötlöztem, bár azért az arcomon a festést kicsit korrigáltam, mert az egy csöppet elmosódott, és már nem tűnt olyan élethűnek, de így már tökéletes. Az arcomon ott van az orvosi maszk, egészen addig, míg le nem érek a rétre, ott aztán leveszem, s a kezemben szorongatom. Egy pár percig csak állok, és csodálom az egészet, hogy mennyire kitettek magukért a szervezők. Egy egész temetőt idehoztak, és ez annyira jól néz ki. Olyan ijesztő egy kicsit, bár ettől még az ember nem ijed meg, de azért hozzá tesz ahhoz, hogy másokat jól még tudjunk ijeszteni. Lassan lépkedek a sírok között, és az orrom elé nézek, mert nem akarok semmiben megbotlani, sem egy sírkőben, sem egy csontváz-darabkában. Az egyetlen dolog, ami kicsit visszataszít, azok a pókok. Pókok vannak mindenütt, és az egyik még is próbál felmászni a lábamon, de még időben észrevettem, és leráztam. Most így hirtelenjében kedvem támadt valakit megijeszteni, és a választásom egy lányra esik, aki a svédasztalnál ácsorog. Szerencsémre nekem a hátát mutatja, így ha ügyes vagyok, márpedig az vagyok, sikerül feltűnésmentesen a háta mögé lépnem. Ekkor óvatosan megérintem a vállát, s ha hátrafordul, az én fülig érő, veres mosolyomat láthatja meg először.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


kérdezőke||SziLK tag|| Lila Kecske||Gwen nővérkéje
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. október 30. 14:32 | Link

Halloween
mókás kék Robi. Grin

Miután sikeresen rászabadítottam néhány denevért az Eridonra és megszeretgettem Ginnie kis tragopánját, úgy döntöttem, hogy ideje kirándulni menni, elvégre még fiatal az idő és nem akarok egész éjjel a kh-ban kuksolni. Bár elég mókás lett ott a helyzet, mégis inkább arra voksolok, hogy lenézek a rétre, állítólag ott is lesz/van valami érdekes dolog. Vagy több is.
Amúgy egyszerűen, pizsamában indulok meg lefelé a toronyból, nem hinném, hogy ma éjjel én lennék a legfeltűnőbb egyén az öltözékemmel. A pálca biztos, ami biztos alapon lapul a zsebemben, sosem lehet tudni, hogy ki akar majd megtámadni a folyosón... Szerencsére azonban zökkenőmentesen jutok el a rétig, ahol egy hatalmas kapu áll. Mi van, itt teljes átalakítás volt? Szerintem ma túlságosan sokáig aludtam... A nagy vason áthaladva valami wc papírba tekert fószer a kezembe tol egy töklámpást, én meg csak pillogok rá bambán, hogy ezzel most mégis mi az atyaúristent kezdjek. Végül csak megrántom a vállamat és elkezdek befelé haladni a temetővé avanzsált réten. Nem kell túl sokáig bóklásznom, hogy ismerősbe botoljak. Egy furcsán kellemes, idióta hang üti meg a fülemet, ami párbajozni szólítja a vállalkozó szelleműeket. Na, erre benevezek, lássuk tényleg olyan jó-e mint mondja, vagy csak a szája nagy. Egy könnyed mozdulattal előkapom a pálcámat a zsebemből és egy Mobilicorpust elrebegve leszállítom Robikát a magas sírkőről. Igyekszem nem nagyon földhöz verni a srácot miközben leteszem, bár eddig még senki nem panaszkodott (egyre gyakrabban reptetek meg embereket...). Közelebb sétálok hozzá - nagyon remélem hogy menet közben nem átkozza szanaszét a fejemet meglepetésében - majd széles vigyorral megállok előtte.
- Tudod mit Robi? Leszek én a párbaj ellenfeled. Jövőre a pályán már egyébként is ellenfélként lépünk majd fel... - semmi ingerültség nincs a hangomban, csupán egy baráti megmérettetésre szeretném kihívni. Remélem hogy ő nem szeretné megváltoztatni az arcberendezésemet. Nekem tetszik így...
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Amira Loveguard
INAKTÍV


sokgyerekes
offline
RPG hsz: 339
Összes hsz: 10127
Írta: 2013. október 30. 14:54 | Link

HALLOWEEN KÖSZÖNTŐ
aztán Milan ^^

Jelmez, a sikító lufikkal

A hetek gyorsan teltek mióta Mira kimászott a gödörből. Még mindig nincs a toppon, de ezt a külső szemlélők nem igazán vehetik rajta észre, büszkesége nem engedi, hogy sejtsék, milyen állapotban volt. Rengeteg hülyébbnél hülyébb pletykát hallott vissza magáról, de a hivatalos sztori, hogy otthon volt. Éjjelente mikor kimozdult, amúgy sem találkozott senkivel, akivel nem kellett volna, akik meg tudták az igazat, nem valószínű, hogy elmondták bárkinek is.
A Halloweeni bulira csak azért indult, mert főszervező. A tavalyira jóval lelkesebben készült, a jelmezét is sok ideig tervezte. Meg is nyerte a jelmezversenyt, amire idén nem lát nagy esélyt, nem is érdekli. A halált játssza csajban, egy apróbb extrával, ami nem más, mint az a pár darab lufi, amit a kezére van kötve. Ha ember van a közelben, előszeretettel repkednek oda a fülükhöz, és sikítanak bele vérfagyasztó hangon. A ruhája egyszerű, még a mindennapokra is felvenné -fátyol nélkül-, az arcfestése meg annyira élethű, hogy mindössze a smaragdzöld szempárról lehet felismerni, meg a hajáról, ami mint legtöbbször, hullámosan, kiengedve omlik a vállára.
Napközben sokat mászkált be a temetőbe, hogy a díszlettel játszadozzon, meg a zenekart irányítsa el, és csak egy órája maradt rá, hogy felfusson a szobájába elkészülni, aztán vissza, hogy kapunyitásra már bent legyen, és várja a diákokat. Viccesebbnél viccesebb jelmezeket látott a tömegben, és pontban fél kilenckor fellépett a Szellemes Szellemek énekese mellé, hogy köszöntse a népet.
-Üdvözlök mindenkit az idei Halloween bulin. Igyekszünk a mai estét izgalmassá és feledhetetlenné tenni a számotokra. Az este folyamán párbajozhattok, faraghattok tököt, találtok egyéb játékokat, szavazhattok a legjobb jelmezekre, és legjobb faragott tökökre, és segítséggel még thesztrált is etethetek. Az önjelölt szellemeink pedig arra is vállalkoztak, hogy célbadobóst játsszanak veletek. Ötven pont ha eltalálod a fejét. Illetve aki a legtöbb pontot dobja, jutalomban részesül. Nemsokára pedig a Bagolykő színjátszósait láthatjátok egy különleges darabbal, ám amíg készülődnek, hallgassátok a Szellemes Szellemeket. Jó szórakozást -mindössze öt percig tartott a köszöntője, a végén pedig olyan Mirásan rámosolygott az énekesre, aki aztán lesegítette a lebegő koporsóból, és amíg ők zenélni kezdtek, a feketeség a svédasztal italos részéhez igyekezett.

//Hogyha kijátsszátok a thesztrálokat, vagy a szellemdobálást (+a párbajt!), mindenképpen dobjatok egy baglyot róla, hogy ha kell, megtudjunk jelenni a Szervezői Mesélővel!//
Utoljára módosította:Amira Loveguard, 2013. október 30. 14:55 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Eris L. Awer-Kowai
INAKTÍV


Sz*rka
offline
RPG hsz: 217
Összes hsz: 3201
Írta: 2013. október 30. 21:10 | Link

HALLOWEEN
Egyedül, majd a párbajozókhoz

A jelmezversenyre: Jelmez (elöl és hátul a szemek folyamatosan mozognak, amikor lép vérben cuppogó hangot hallani)

* Nem éppen hősnőnk, de mindenképpen szülinaposunk egy kissé késve érkezik a helyszínre. Ma van hogy a fantasztikus 13-as számból 14-esbe fordult az a bizonyos kis mutató, de ez mégsem tölti el őt melegséggel és szeretettel. Az nem rá vallana. Kulcsba font karokkal cuppogó hangokkal a talpa alatt sétál be a réten kialakított temetőbe. *
~ Egész meghitt lenne, ha nem lenne ennyire mű. ~
* Egy kicsit irritálja hogy mezítláb van, de az anyja láthatatlan lábbelibűbájának köszönhetően nem lép bele semmibe amibe nem kéne. Igaz hogy ma van a születésnapja, de nem szórakozni jött ki. Hanem nyerni. Egészen pontosan elkápráztatni ezzel a bélrendszer szerű jelmezzel mindenkit, hogy ő márpedig képes jelmezt alkotni, és hogy párbajozzon. Ó igen, a párbajozás. Persze nem lenne túl sportszerű sokkal magasabb évfolyamossal kikezdeni, de egye fene. Kipróbálná magát abban is.
Körültekint a jelenlévőkön, időnként észrevesz pár ismerős arcot, de mintha csak a képzelete játszana vele. Nem ismer senkit és így, jelmezben amúgy sem ismerné fel azokat, akiket igen. Keikot ki tudja szúrni, de nem az arca, hanem a járásmódja miatt. Gondolkozik hogy odamenjen-e megijeszteni, de lemond erről a gyerekes dologról. Most győzni jött. Habár szívesen megleckéztetné őt végre. Egy kis várakozás és alapos körbenézés után meg is látja hogy hova kell mennie ha párbajozni akar, így ráérősen odasétál a helyére. *
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"A legijesztőbb Rellonos" | Terminátor | Hydromágus...?
Bajai Emma
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 70
Összes hsz: 256
Írta: 2013. október 30. 23:52 | Link

Hall-O-Weeeeeen - Keiko

  Úgy gondoltam, hogy ha már úgyis Halloween van, ne ücsörögjek egyedül a sötét, komor szobában egyedül. Így fogtam az összes sminkemet, és ruhámat, és az ágyra borítottam. Fogtam egy régi fekete pulóvert, és elkezdtem szaggatni. Végül eléggé összeállt a ruhám egyes darabjai. Utána már csak a sminkemmel kellett bajlódnom egy jó időt. Még jó, hogy régebben egy csomó olyan videót nézett, ahol látta hogy kell ultra jól kinéző, de ijesztő sminket felrakni.
  Vagy egy órán keresztül tartott, de végül sikerült a mű. A tükör elé álltam, és szemügyre vettem magam. Fekete szakadt cuccokban voltam. Egy nagy ruha, amit össze-vissza szaggattam. A felső készet patentosan rám simult, az alsó pedig terebélyesen állt körülöttem. A ruhán és a karomon szétszórva vérnyomokat tettem, de minderre a smink tette fel egy pontot. Falfehér alapozó volt rajtam, és a szemem körül erős fekete smink. Mintha elfolyt volna egy erős smink. Mindenhol műkarcolások éktelenkedtek, és szám széléről vörös művér csorgott. Hátamon fekete tollakból összerakott szárny volt, és fejemen egy fekete glória díszelgett. Úgy néztem ki, mint egy igazi bukott angyal. Készen álltam elindulni.
  Lassan haladtam a szoknyám miatt, és mindenki megnézett. Lehet, hogy kicsit eltúloztam a dolgot.
  Mikor leértem a rétre nem ismertem senkit, ezért odablattyogtam az étellel telepakolt asztalhoz. Jól nézett ki. Még el is mosolyodtam. Szívesen beleharaptam volna az egyikbe, de nem tehettem. Elmosódott volna a sminkem. Hirtelen valaki megfogta a vállam. Készen álltam. Bevetettem a legijesztőbb fejemet. Nem számíthatott rám, már szörnyen festettem. Illetve jó értelemben szörnyen. Megfordultam, és egy lányt találtam magammal szemben.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

"Az élet nem egy zenelejátszó, ahol tudsz választani,
Hogy mit akarsz lejátszani, hanem egy rádió,
Ahol élvezned kell azt, amit játszanak."[/
Várffy-Zoller Róbert
Tanár, Végzett Diák


-10 pont a Levitának
offline
RPG hsz: 491
Összes hsz: 1987
Írta: 2013. október 31. 22:44 | Link

Halloween
Kiva

A felhívásom hatására a közelemben állók többsége lehajtott fejjel gyorsabb tempóra váltott és eliszkolt. Tudtam én, hogy ez lesz.
- Na mi van gyávák? Senki? - már éppen nevetni akartam egy jóízűt ezen a szánalmas bagázson, de aztán meglepetésben hirtelen mukkanni se tudtam, amikor elkaptak egy Mobilicorpussal. Ki merészelte?
A földet érés után rögtön előkaptam a pálcám, és idegesen hadonásztam vele körbe, keresve a támadót. Végül kiderült, hogy Kiva volt a tettes, aki vigyorogva állt elém.
- Szóval te voltál. Nagyon vicces. - most már kicsit megnyugodtam, bár a hangom még mindig felerősítve szólt, így akár úgy is tűnhetett, hogy dühösen rákiabálnék az eridonosra. Elmondtam hát gyorsan egy Finitét, hogy megszüntessem a varázslatot.    
Kivával szemben azért elnéző tudtam lenni, legalábbis egy bizonyos szintig. Váratlanul ért, hogy pont ő szeretett volna párbajozni velem, hiszen azon kevés ember közé tartozott, akikkel barátinak mondható viszonyt ápoltam. Ilyenkor persze homokba dugják fejüket azok, akiknek a bögyében vagyok, szemtől szemben naná, hogy nem mernek kiállni.        
- Oké, de előre szólok, hogy párbajban senkinek se kegyelmezek. - hiába voltunk jóban, ez egy párbajban számomra nem jelentett semmit, csak a győzelem érdekelt. Megeshet, hogy egy kicsit sajnálni fogom, hogy kárt teszek a lányban, de gyorsan el fogja nyomni diadal semmihez se hasonlítható mámoros érzése.
- Már csak felügyeletre lesz szükségünk. Keríteni kellene egy tanárt. - meglehet, hogy mostanra már fel is figyeltek a párosunkra, és talán be is ajánlkozik valaki. Végtére is elég feltűnő lehetett, amit műveltünk.    
      
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

2x Év tanára 2018 & 2019 tavasz-nyár

Legrellonosabb rellonos 2015/16 ősz-tél

Iskolaelső 2012/13 ősz-tél

Az év hajtója 2012/13 ősz-tél

Kérdezz!

Artemisia Rubya
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 305
Összes hsz: 1350
Írta: 2013. november 1. 20:03 | Link

Halloween - Párbaj felügyelet

 Időben érkezem a szélére, hogy távolabbról lássak egy remekül kivitelezett Mobilicorpust. Megszaporázom lépteimet, s amikor a varázslat végrehajtójához és áldozatához lépek hallom épp felügyelőt keresnek egy párbajhoz, kapóra jön hát az alkalom, adja magát, mint éhezőnek a falat kenyér úgy esik nekem, hát jelentkezem.

-  Jó estét, ha gondolják szívesen felügyelem harcukat. Ha elfogadnak bírájuk gyanánt helyezkedjenek el ennek a pástnak a két végén.  

 Miközben beszélek előveszem pálcámat, s egy könnyed elnyújtott intéssel létrehozok egy a mugli vívók által használt pályához hasonló, tízenöt méter hosszú, csúszásgátlóval fedett, húsz centiméter magas tribünt, aminek egyik szélét egy kör a másikat egy kereszt jelöli.

- Használhatnak minden engedélyezett varázslatot, egymásban azonban komoly sérülést nem okozhatnak. Minden sikeresen bevitt találat egy-egy pontot ér. Három körben támadhatnak, ha a varázslatok egymásba érnek akkor nincs pont, ha egyszerre érnek célba az kontra találat, tehát mindketten megkapják. Az nyer akinek több sikeres tiszta találata gyűlik össze a harmadik kör végére. Egyenlő találatszám esetén úgynevezett szétlövésre kerül sor, ami azt fogja jelenteni, hogy egy negyedik kört iktatunk be ahol a gyorsabban kimondott igézet elkövetője kapja a pontot. Ha érthetőek a szabályok fejbiccentéssel jelezzék kérem.

 Ha mindketten készen állnak és felvették támadó pozíciójukat megadom nekik a jelet és kezdődhet is az első kör. Nem neveik alapján fogom azonosítani a feleket, hanem a kör és a kereszt jele alapján és pontjaikat a pást mögött lévő táblára vezetem majd fel. Remélem minden simán és sérülésmentesen fog majd zajlani. Eddigi életem során levezettem már néhány varázsló és mugli íjász párbajt is így annyira nem aggódom, bár azt nem tudom, hogy itt a Bagolykőben  ez a séma-e az elfogadott, de én a legnagyobb biztonságra törekszem és arra, hogy ne azt tanulják meg az összecsapásból, hogy az agresszívabb nyer hanem, hogy az ellenfelet tisztelni kell és a taktika erőn felül áll.  
Utoljára módosította:Artemisia Rubya, 2013. november 2. 10:29 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Fandler Ágoston
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 139
Összes hsz: 2644
Írta: 2013. november 2. 13:13 | Link

Szombi

Halloween, a rettegés ünnepe. Ha már van egy nap a szerelmeseknek, akkor teljesen megértem, hogy ilyen is létezhet. Én kifejezetten szeretem, még ha sokan támadják is idegen eredete miatt. Ha mondjuk utánaolvasnának, hamar lecsökkenne az ellentábor létszáma, de mint mondtam, én sosem képeztem azt. Számomra a Halloween a jelmeztervezés, a cukorkaevés és a tökfaragás napja volt, a testvéreimnek köszönhetően mindig sikerült csempészni egy kis egyedi hangulatot a lakásba. Különösen Norbinak van jó érzéke a házdekoráláshoz. Ilyenkor becsatlakoztam hozzá, az asztalra kerültek a ragasztók, a különféle boltokból vett díszítőelemek és kreatív eszközök, és kikerekedtek belőlük a klasszabbnál klasszabb díszek. Mondjuk az sok éve volt, hatalmas műalkotásra ne számítsatok, de ahhoz a korhoz képest egészen ügyik voltunk.
Az idén szerintem baromi jó hangulatot csináltunk. A rét valóságos temetővé változott. Ha ez nem lenne elég, ijesztő effektek tartották egyben a dolgok menetét. A diákok, fakultatív program révén egy kicsit csekélyes létszámban jelentek meg. Voltak, akik csapatként összeállva félrevonultak valahová a kastélyban és zártkörűen ünnepeltek, mások letojták az egészet, aztán ott voltak azok, akik leragadtak a folyosókon és elég is volt nekik a muriból. A többség azért letévedt, hogy egy kicsit kikapcsolódjon. Köztük én is.
Túlestem a belépési rituálén, nem ijedtem meg semmitől, a többiektől kicsit később sétáltam le. Elhatároztam, hogy aktivizálom magam, s habár nem volt szándékom leülni egyetlen kézműves standhoz sem, a tökök szemet szúrtak, s ellenállhatatlan késztetést éreztem, hogy beálljak a tökfaragók sorába. Az az egy van, amit ilyenkor MUSZÁJ megcsinálni. Nem lehet kihagyni! - Mielőtt azonban rávetemedtem volna a maradék tökökre, megfordultam az asztaloknál és töltöttem magamnak egy kis sütőtöklevet. Jól írtam, EGY KIS sütőtöklevet, mert annyira nem vagyok oda érte. Az ünnepet azonban meg kell tisztelni...
Megálltam a kiszemelt tököm előtt és szürcsölgettem a poharamból. Ráértem, elvégre késő estig tart a program.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Amanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2013. november 3. 23:26 | Link

Kornél
-11. 04. Hétfő-
Viselet

Hű, mindenki mennyire bepörgött ezen a Halloween dolgon. A hét vége felé már minden honnét csak ez folyt. Ki, minek és hogyan öltözik be, mit fognak csinálni, hová mennek. Micsoda borzongás, szellemek, édesség, sütőtök…valahogy nem vonzotta a dolog. Tavaly eljött rá, annak is milyen vége lett. Megforgatva a szemeit húzza fel cipőjét a szobájában, majd sietősen hajtja be maga után az ajtót. Nem siet, ellenkezőleg, céltalan kíván bolyongani, mégis a szobától úgy távolodik, mintha minimum mérgező lenne. Egy újabb hétfő, újabb hét, újabb unalmas hétköznap. Jellemezheti valaki így is ezt, de pont nem Manda lesz. Meglepő módon szó nélkül végigülte az óráinak a jó részét, így panasz se lehet rá, bár az utolsó kettőt sikerült ellógnia, valószínűleg Felagundnak is tett vele egy szívességet, mindenesetre a bájitaltanhoz nem volt túl sok kedve, sétálni egyet annál inkább. Nem egészen így tervezte a hétvégét, ahogy alakult, Lina egyik napról a másikra totálisan felszívódott, ismét. Csak remélni tudja, hogy nincs baja, van valami különös érzése, de úgy érzi, ez most nem a testvéri kapocs miatt van, ami köztük van. Angelina tud magára vigyázni, nem kell féltenie őt, mégis ezt teszi. Ikre meglépését követően vissza akart térni az eredeti tervéhez, miszerint Kornélt megkeresi, nem is tudott igazán okot rá miért, csak látni akarta. Látni? Most komolyan, ez még elment volna második-harmadikos korukban, de most? Lényeg, a lényeg, nem találta meg este. Mióta a kis sikátoros kalandot egyelőre maga mögött tudhatja és szerencsére él, eljutott arra a szintre, hogy élveznie kell az életét, és ahogy rajta átlépkednek, úgy neki is át kell a többieken.
Hűvös szél fújdogált, mikor a kastélyból kilépve a rét felé vette az irányt. Összehúzta a kabátját, majd egy sejtelmes mosollyal az arcán kényelmes tempóban ballagott előre. Körbenézve nagy ritkán felfedezett egy-egy embert, ami lehet az idő miatt is, vagy csak máshol mulatják az felesleges szabadidejüket. Karba font kézzel halad a magasodok fák felé, miközben gondolatai a helytől távol járnak. Lotte mondott pár olyan dolgot, amiben teljesen igazat kellett, hogy adjon neki, végig ezeken jártatja a gondolatait, szinte maga elé se figyelve rendesen.
Utoljára módosította:Amanda Meggie Philips, 2013. november 4. 11:50 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. november 3. 23:43 | Link

Halloween
nemes penészes kéksajt és tanárnő

Nem olyan kellemes érzés, mikor egy ember kb 70 centiről lekiabálja a hajadat, de az meg végképp rossz, mikor ezt felerősített hanggal teszi. Hallottam már ennél rosszabbat is, szóval csittben tűröm, míg Robi leveszi a hangerőt. Tudom, hogy nem mérges rám - túlzás, úgy érzem -, mert ellenkező esetben már rég az egyik sírkő tövében feküdnék, kiütve, szétszaggatott ruhákkal. Vagyis valahogy így tudnám vizuálni azt, mikor ideges.
A hirtelen kis akcióm közben nem is volt időm-alkalmam végignézni Robin, így ezt most megtettem. A külső szemlélődő azt hihetné, hogy másodpercek és milliméterek választanak el attól, hogy kiessenek a szemeim és kocsányon csüngjenek. Nyugodjunk meg, ez nem fog bekövetkezni, ahhoz azért nagyobb dolgot kellett volna tennie ennél. Bár ez is eléggé durva, főleg tőle. Ez az öltözék... Röhejesen néz ki rajta, mindjárt elvágom magam a földön és röhögőgörcsben török ki.
A felügyeletünket nem kell túl sokáig keresgélnünk, ugyanis rövidesen felbukkan az újdonsült Gemmológia tanárnő és önként ajánlkozik fel arra a nemes feladatra, hogy gondoskodjon a párbajunk zökkenőmentességéről. Ennek igazán örülök, legalább nem kell végignyalni az összes jelenlévő tanár talpát, hogy ugyan felügyeljen már ránk. Rubya tanárnő varázsol nekünk ügyesen egy kis ilyen, nem is tudom minek tudnám nevezni... Valami asztal félét. Gyorsan felpattanok a körrel jelölt végére, miközben sikeresen kiszakítom a pizsmámat a combomnál. Lemondóan felsóhajtok és inkább nem akarok a dologgal foglalkozni. Megvárom míg az ellenfelem is felugrik a kis asztalszerűségre, majd pozícióba állok.
- Már csak azért is le foglak győzni, amiért képes voltál ilyen idiótán felöltözni... - vigyorgok még egyet, majd megvárom, hogy a tanárnő jelt adjon a kezdésre. Mikor ez megtörténik, elegánsan köszönök, ahogy azt egy párbajban illik, majd úgy gondolom, hogy mivel én vagyok a nő, én is kezdem a kört, szóval már szórom is Robira az első varázslatot, ami az eszembe jut.
- Planta Lubricus! - mondom ki a nem túl kedves bűbájt, ami - ha minden jól megy - a kis kékséget a földre dobja és kénytelen-kelletlen fetrengésbe fog kezdeni, még mielőtt ő maga valamilyen varázslatot kimondott volna. Bár nem hiszek abban, hogy ennyire lassú lenne, szóval ahogy kilőttem a drága kis átkomat, azonnal követi egy pajzsbűbáj.
- Protego!
Remélem hogy nem sikerül már az első körben kiütnie, azért az eléggé csúnya lenne.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Reviczky Kornél
INAKTÍV


the big bad wolf
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 2108
Írta: 2013. november 4. 10:52 | Link

Manda
-11. 03. Hétfő-

Az előző nap igencsak megviselte. Fáradt volt, hiszen semmit nem aludt. Fájt minden porcikája az átváltozástól, még olyan helyen is, ahol senki nem gondolta volna. Így volt ez a belső szerveivel is, mintha minden lélegzetvételre kések milliárdját szúrták volna a tüdejébe és forgatták meg jó alaposan. Az arca beesett volna, a kezei szinte remegtek, bár az utóbbinak köze sem volt az átváltozáshoz.
Nem akart senkivel találkozni, pláne nem ilyen állapotban. De a szabad levegőre vágyott, hátha a meleg nem tompítja el az agyát és jobban tud gondolkodni. Pedig nem akart, mert a tegnap esti élmények elég élénken élnek benne, beleégtek a retinájába. Hogy lehetett ennyire ostoba? Bizonyára a bipoláris zavar az oka, ezért van most ennyire letargikus hangulatban, ő legalábbis ezzel győzködi magát. Nem akart vadállat lenni, főleg nem ebben a testben de mégiscsak kibukott a dolog. Egy dolog van, amiben bízhat, hogy az a nő - bárki is volt - nem látta az arcát és nem tudja világgá kürtölni, hogy a kastélyban milyen szörny lakik. Zsebre tett kézzel sétál a réten, a feje lehajtva, hogyha esetleg mégis találkozna valakivel még csak véletlenül se kelljen ránéznie. Végül, mikor már viszonylag messze ért a kastélytól, leül a fa tövébe, előkotorta a doboz cigarettáját és remegő kézzel meggyújtott egy szálat. Abban reménykedett, hogy a kesernyés füst majd észhez téríti, vagy felébred és rájön, hogy mindez csak álom. Hiú ábrán volt, ám amikor futólag felpillantott tényleg egy álomszerű lány pillantott meg nem is olyan messze tőle. Távolról felismerte Mandát, és ez most tényleg ő volt. Nem Angelnia, nem is Ashley, hanem Amanda. Megpróbált felállni, de hamar elvetette az ötletet, így inkább intett neki, majd figyelte, hogy mi lesz a lány reakciója.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2013. november 4. 18:55 | Link

Kornél

Jóleső szél fújdogál, így szívesen sétál végig a réten, a tekinteteket, amit attól a kint szállingózó pár embertől kap, teljesen figyelmen kívül hagyja. Nem igazán érzi szükségességét még csak a visszapillantásnak sem. Nincs kifejezetten aranyos kedvében, de legalább valamiféle mosoly az van most is. Amin az elkövetkező pillanatok változtathatnak, bármilyen irányba. Nem, az nem mérvadó, hogy a szél csendesedik, ahogy az sem, hogy lassan az erdő felé ér, az már annál inkább, amit észrevesz, illetve akit.
Pár pillanatba beletelik, mire a szeme és az agya kapcsolatba kerül egymással, és amit lát, azt el is kezdi hinni, akaratlanul is elvigyorodik, majd a rendes mosolyát visszanyerve lépdel a fa tövébe. Felhúzott szemöldökkel tekint rá, na, nem a hely, a helyzet vagy az integetés miatt, inkább azért, ami rá van írva. Gondterhesnek tűnik, nyúzottnak és erőtlennek. Lassan, de biztosan érkezett oda hozzá, majd leguggolt mellé a fának dőlve.
- Kerestelek tegnap este, de még a titkos forrásaim se találtak.
Kezdi, bár meglepő módon semmi leszólás vagy mérgesség nincs a hangjában, kíváncsinak, kíváncsi, ellenben nem fog rátámadni, láthatóan nem kellene. Bár a nyugodtság a látszat, a gondolataiban azért aggodalom cikázik, mit művelt előző éjjel, hogy ez lett a vége. Pulzusa is szaporább, ami kivételesen nem csak Kornél közelségének, hanem szintén előbbinek tudható be.
- Mit csinálsz itt így?
Kornél is tisztában van a kérdés mivoltával, ebben biztos, és abban is, hogy ma nem hagyja annyiban a kifogásaival, mert tényleg érdekli. Furcsa neki egy-két dolog, amikre nem talál magyarázatot. Nem csak az, hogy megtalálhatatlan, mert biztos volt jobb dolga, de ez a mostani találkozás is megerősíti abban, hogy valami nincs rendben. Ezt most valami könnyen jött hazugsággal sem igen tudja majd leplezni, annál szemfülesebb igyekszik Manda lenni. Fogalma sincs, mibe tenyerel ezzel. Kezével Kornélét kereste, miközben végig a szemébe nézett beszéd közben.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Várffy-Zoller Róbert
Tanár, Végzett Diák


-10 pont a Levitának
offline
RPG hsz: 491
Összes hsz: 1987
Írta: 2013. november 5. 18:54 | Link

Halloween
Kiva

Csak mondanom kellett, és máris felajánlkoztak a felügyeletre, nem más, mint a gemmológia tanárnő. Voltak kételyeim az alkalmasságát illetően, itt semmit se értek a kavicsai, de inkább befogtam a számat, és valami köszönjük félét erőltettem ki magamból. Elintézem Kivát sec-perc alatt, nem a felügyelőn fog múlni. De ha mégis, tuti nem viselném el, ha megint egy elhibázott és szakmaiatlan ítélet miatt nem hirdetnének ki egyértelmű győztesnek.
A pást készen állt, Kiva megjegyzését pedig már meg se hallottam, csak a győzelem lebegett a szemem előtt. Hagytam, hogy ellenfelem térfelet válasszon magának, én pedig a másik oldalra álltam. Kezdődhetett a párbaj. Üdvözöltük egymást, majd a hátraarc után öt lépést távolodva ismét szembe fordultunk.
Bevett taktikám volt, hogy könnyű varázslattal kezdek, aminek lehetőleg a pálcamozdulata is egyszerű, az ige pedig gyorsan kiejthető. Sokan beleesnek a hiába, hogy rögtön az elején valami nagyot akarnak húzni, de mire végeznének a végrehajtással, már be is kapnak egy látszólag gyenge varázslatot.
- Exagito! - szóltam, nekem bőven elég lett volna, ha Kiva egyelőre elveszítené az egyensúlyát, utána pedig nyugodtabban küldhetnék rá valami erősebbet.
- Clipeus! - biztos, ami biztos, a legegyszerűbb pajzsbűbájt is elmormoltam, komolyabbra nem lett volna időm, de ha Kiva mégis kivitelezni tudott egy támadást, akkor szinte biztos, hogy a női párbajozókra rendkívül jellemző kezdeti kapkodásban csak valami egyszerűbb jöhetett össze neki, azt pedig akkor a Clipeussal is ki tudom védeni.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

2x Év tanára 2018 & 2019 tavasz-nyár

Legrellonosabb rellonos 2015/16 ősz-tél

Iskolaelső 2012/13 ősz-tél

Az év hajtója 2012/13 ősz-tél

Kérdezz!

Reviczky Kornél
INAKTÍV


the big bad wolf
offline
RPG hsz: 358
Összes hsz: 2108
Írta: 2013. november 6. 19:12 | Link

Manda

Türelmesen várja, hogy Manda odaérjen, addig gyorsan elszívja a bagóját a csikket pedig először elnyomja a fa törzsén, majd messzire pöccinti. Nincs igazán ínyére megmozdulni így roppantul hálás, hogy a lány leül mellé. Épp csak egy kicsit húzódik odébb, futó, kesernyés csókot nyom a szájára de nem akar tovább ránézni, mint szükséges volna. Tegnap borzalmas dolgot tett, undorodott magától és ez nem segített az amúgy sem rózsás hangulatán. Majdnem megölt egy ember, szándékosan. Igaz, máskor is voltak hasonló gondolatai az átváltozás előtt, de soha nem került még ennyire közel a dologhoz, legalábbis az első átváltozás óta nem. Ha normális állapotban lenne, valószínűleg nem törődne ezzel, hiszen legtöbbször nagyon könnyelműen bánt az ilyesfajta érzéseivel, átsiklott felettük, hiszen a természete egy részéhez hozzátartozott a vérengzés utáni vágy.
 - Más dolgom volt.
Morogja és elnéz a másik irányba. Kicsit elege van abból, hogy mindenféle féligazságokat kell kitalálnia, miért tűnik el olykor napokra a lány közeléből. Pedig igazán szerette vele eltölteni a felesleges idejét. Manda nem volt kellemetlenül kíváncsi és minden megkapott tőle amit csak akar, továbbá meg is talált mindent benne, amit egy lányban keresett, kivéve persze a szerelmet, de arról ő már elég régen lemondott.
 - Kijöttem gondolkodni, nem vagyok jól.
Ha a vérfarkassággal nem is, a bipoláris zavarral még a mellette ülő is tisztában van. Csak remélni tudja, hogy ezt erre is rátudja fogni, hiszen végül is ez is közrejátszik, pont azért érzi magát annyira rosszul amiatt ami tegnap történt.
 - Talán valami baj történt?
Ránéz és összevonja a szemöldökét. Reméli, nem történt semmi probléma, mert fáradt ahhoz, hogy még azt is megoldja.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Amanda Meggie Philips
INAKTÍV


Pillangó ~ || Királylány ~
offline
RPG hsz: 232
Összes hsz: 7402
Írta: 2013. november 6. 23:19 | Link

Kornél

Tekintetével szinte végigköveti az elpöccintett csikk útját, mielőtt Kornél mellé ereszkedne. Nem siette el, meg egyébként is elég furcsa a szituáció, némileg azon is töri már a fejét, ami lassítja a mozgáskoordinációját. Igen, nőből van, képes egyszerre több dologra figyelni, de most meg sem próbál, egyre akar majd. Viszonozza a csókot, de még mielőtt elkaphatná a fejét, a szemébe néz Manda, már éppen elég kérdően. Elképzelése sincs, hogy mi folyik itt, de nem úgy fest a dolog, hogy valami erdei piknikre készülne egymagában. Tisztában van Kornél velejáróival, de itt akkor sem stimmel valami, leginkább az eltünedezései.
Nyilván nincsenek elvárásai, hogy vele kéne lennie, meg azt csinál, amit akar, de ez már nem az első volt, és bár még nem tudta összetenni a képet, gyanús neki, hogy periodikusán mászik le a Manda előtti térképről. Van valami szabályosság benne általában. Nem fogja ezt rázúdítani, lehet ez a saját agyszüleménye is, de a ködösítés, és a szokásos tényferdítés megint érkezik, Kornél jól hazudik, de Manda meg már kezdi észrevenni egyik-másiknál. Nagyon nem is tetszik ez neki, felkúszik jobb szemöldöke, és próbál szigorúan nézni, de tudja, hogy egyelőre ez nem a leghatásosabb taktika.
- Mint időközönként elég sokszor…
Veti oda nem durván, ellenben annál több kérdőjelezéssel. Amikor a fejét elfordítja Kornél, csak csóválja a fejét egy kicsit. Megint itt tartanak. A guggolásból leereszkedik a földre, felhúzza a térdeit és a rétet bámulja, ha a másik így akkor ő is. Nem kell feltétlenül a szemébe néznie ehhez.
- Ettől se lettél jobban… Mire jutottál?
Ezt ránézésből megmondja, nem kell a szemébe néznie se ehhez, egyébként is elfogta valami rossz érzés, de egyelőre nem ad neki hangot, görcsösen ragaszkodik ahhoz, hogy nem kell mindennek hangot adnia. Legjobb tudomása szerint ő nem tett semmit, amivel galibát tett volna, de olyat se hallott amihez Kornélnak köze lenne. Zavaros a dolog, teljesen, érdekli a dolog, de nem fog harapófogóval kihúzni dolgokat, az érkező kérdésre meg csak félrebillentett fejjel néz rá, kicsit morcosan.
- Velem? Semmi lényeges. Inkább veled mi történt?
Nem, miért is lenne elvárása? Ismeri a makacs oldalát, ha nem akarja, úgy sem fog olyat mondani, amivel ki lenne Manda segítve. Türelem segíthet, egész jól kezelte korábban is a fiúhoz járó „kiegészítéseket”, ellenben most először kezd bele ebbe, és még a saját fülének se akar hinni, hogy ezeket hozzávágja.
- Az istenért… most az egyszer, tudod, hogy amúgy se a legkisebb, se a legnagyobb nem hatott meg, nem szeretnéd félretenni a ferdítéseket? Ennyire még az igazság sem fájhat…
Teszi hozzá, és mielőtt elkaphatná a tekintetét ismét Kornél, mert úgy szokott kezdődni, felejtsük el a témát, lépjünk át rajta…stb. Felé fordul, a kezével maga felé húzza a fejét, és rajta is hagyja, nem, most nem fordul el, ha hazudni fog, kénytelen lesz szemtelenül a szemébe tenni azt.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Artemisia Rubya
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 305
Összes hsz: 1350
Írta: 2013. november 6. 23:39 | Link

Párbajozók - Körök és szétlövés

 Felkészültek, elhelyezkedtek és kezdődik is versenyük. Elszántak és komolyan veszik az utasításaimat, annak ellenére, hogy elfogta őket a harc heve. Látszik a szemükben, abban ahogy járnak, különösen a Rellonos ifjú ádáz arckifejezése, mely igazolja gyanúmat, ez erős játszma lesz.
 Szinte egyszerre nyitnak, egy bukdácsoló és egy lábról leverő ártást röppentenek egymás felé, majd két pajzsvonó igézet hangzik el nyomban ezután. Szépek a mozdulatok mind a két oldalról és meg is van az íve a varázslatoknak. Rögtön kontra találatot érnek el dacára védekezésüknek.

- Kontra! Találat Kör, találat kereszt! Az állás egy-egy!

 Szavaimat rámutatással is konkretizálom, s a táblán is megjelenik az egyes szám mind a kör mind a kereszt jele alatt, ahogy közlöm az eredményt. A felek kivárják míg utasítom őket a következő kör elkezdésére. Ezt nagyon tisztelem bennük. Remekül csinálják és nem csak a dolog szabályszerű részét, hanem a varázslást is. Brillíroznak a következő két körben, melyből az egyiket a fiatal úr, míg a másikat az ifjú hölgy nyeri meg.
 Nagyon örülök, hogy ilyen zökkenőmentesen tudták lejátszani eddig a párbajukat, ám most jön csak a dolog legérdekesebb része. Én magam is sokat csináltam ilyet, a szétlövés a legjobb rész. Itt az győz aki gyorsabb. Nincs kecmec, ez már tétre megy és befutóra.

- Hölgyem, Uram, a harmadik kör végén az állás döntetlen, így szétlövésre kerül sor!

 Jelentem be erős de kellemes tónusú hangomon, melyet nem növeltem meg varázslattal. A párbajozó felek és a körénk gyűlt kíváncsiskodók így is jól hallják, s utóbbiak most felhördülnek egy pillanatra ismét, ahogy minden igézet kimondása és a találatok után is tették. Sőt még a bravúros mozdulatokat tapssal is jutalmazták.
 Felállok a két fél közé, hogy elmondjam nekik és mindenki másnak a dolog menetét. Remélem figyelmesek lesznek és roppant gyorsak is, de nem hirtelenek.Eddig megúsztuk baleset és sérülés nélkül és szeretném ha ez így is maradna, mert akkor szép a győzelem, ha tiszta.

- Nos tehát háromig fogok számolni, majd önök kimondják a varázsigét, és az kapja a pontot és nyeri meg ezzel a párbajt, aki hamarabb kivitelezi a maga bűbáját, még akkor is ha az nem találja el a másik felet. Itt a gyorsaságon a hangsúly! Megértették a szabályokat?

 Kérdezem, majd miután bólintottak és a nép is elcsitult körülöttünk lelépek a pástról. Körbenézek, hogy minden rendben van-e, ezalatt ők felvehették támadó pozíciójukat és kigondolhatták mit fognak megpróbálni hamarabb kimondani, mint az ellenfelük.

- Akkor! Egy! Kettő! Há-Rom!

 Kiáltom és figyelem mi történik. Egyikük nyer a másikuk veszít ez bizonyos csupán. Kíváncsian néznek a többiek is, hiszen ritka az efféle végjáték, ez is mutatja mennyire egyenlőek a felek és, hogy az Iskola oktatási színvonala magas.
 Büszke vagyok, hogy segíthettem és levezethettem a párbajukat, ugyan mindenki azt hiszi csak, hogy mert nemes kövekkel foglalkozom szelíd vagyok mint egy bárány, de ez nagy tévedés. Ahol tanultam egykor mindenütt az öcséimmel mi voltunk a rettegett párbajhősök a "négy spanyol muskétás" így hívtak minket. Szép idők szép emlékei ezek amiken a pillanat tört részéig időz el gondolatom.
Utoljára módosította:Artemisia Rubya, 2013. november 7. 00:57 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kiva Faraday
INAKTÍV


.anyatündér.
offline
RPG hsz: 157
Összes hsz: 7910
Írta: 2013. november 6. 23:58 | Link

Halloween
Robika-gyakás - a végső összecsapás

Érdekes dolog ez a párbajozás. Legalábbis számomra mindenképp az. Személy szerint nem mindig látom teljesen értelmét, hogy mi a jó abban, ha két ember egymásnak megy és minden emlékezetüket és erejüket latba vetve püfölik egymást, míg az egyik ki nem dől vagy fel nem adja. A barátok közötti párbaj nálam már más kategóriába tartozik, ott fel lehet mérni hogy az ismerősi körből kinek milyen a "harcmodora" és az agressziószintje ilyen helyzetekben, milyenek a technikái. Szóval felettébb hasznos tud lenni, hogy jobban megismerjük a többieket, még ha nem is teljesen a hétköznapi oldalukról. Talán efféle szociológiai hajlamok vezettek rá arra, hogy párbajra hívjam Robit. Nem láttam még ilyen élethelyzetben, őszintén szólva kíváncsi voltam rá, hogy tényleg olyan agresszív győzni akaró, mint ahogy mondják róla.
Sorban haladtak a párbajunk körei, váltakozó sikerekkel és találatokkal, de csak az lett a vége, hogy Rubya prof. szétlövést hirdetett köztünk, mert döntetlenre álltunk. Én jobban szerettem ezt a dolgot hirtelen halálnak nevezni, hiszen az győz, aki gyorsabban tud reagálni. Ez lesz a dolog legszebb része, érzem.
Figyelve a Tanárnő instrukcióira, hevesen bólogattam, hogy megértettem a dolgokat és visszaálltam harci helyzetbe. Két bűbáj is eszembe jutott hirtelen, amivel kiüthetem Robikát, de záros határidőn belül ki kellett ötölnöm, hogy melyiket vetem be.
Egy utolsó nagy levegőt veszek még, mielőtt a Gemmológia tanárnő számolni kezdene és egy pillanatra a szememet is lehunyom. Aztán ahogy meghallom az egyet, azonnal felpattannak a szemhéjaim, és felemelem a pálcámat. Már tudom mivel fogok harcba szállni. A következő másfél számig eszementül hosszú idő telik el nekem, pedig a prof nem számol lassan. Aztán ahogy az utolsó szótag elhagyja a száját, azonnal mondom is a saját átkomat.
- Stupor! - kiáltom végül és már az sem érdekel, hogy Robi egyáltalán lő-e felém valami varázslatot és az eltalál-e. Legalább kimondtam a saját átkomat és nekem most ez a legfontosabb.
Utoljára módosította:Kiva Faraday, 2013. november 7. 12:57 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Argentin. Dimágus. exŐrző. Állatkerttulaj. Anyuka. Beütött a krach, kérdezz. Cheesy
Nem. Fúj. ©
Várffy-Zoller Róbert
Tanár, Végzett Diák


-10 pont a Levitának
offline
RPG hsz: 491
Összes hsz: 1987
Írta: 2013. november 7. 14:42 | Link

Halloween
Kiva

A varázslatom természetesen talált, Kiva elcsúszott, azonban a Clipeusom gyengének bizonyult, hanyatt is estem, de egy gyors Finite után már talpra is álltam. Együttes találatot hirdettek, elhúztam a szám, kénytelen voltam elismerni a jogosságát. Fenébe is, illett volna hoznom ezt a kört. Bár tény, hogy a stílusomnak nem kedvezett a hagyományos lebonyolítás, mivel a rapid partikat kedveltem, ahol nem voltak körök, hanem folyamatosan lehetett sorozni az ellenfelet. Ott jöhetett ki igazán a tudásbeli különbség, mert itt mázlival bárki behúzhatott egy-egy kört.    
A második kört fölényesen hoztam, a harmadikban azonban szerencséje volt Kivának. Na tessék, erről beszéltem, ha a második körben vihettem volna tovább az akciót, már nyertem volna. Nyilvánvaló volt az is, hogy sokkal látványosabban, meggyőzőbben szereztem pontot, mint Kiva, de ugyanúgy egy pont járt neki is, így jöhetett a szétlövés. Enyhén szólva nem tetszett, hogy csupán a varázslat kivitelezésének sikeressége, és még csak nem is találat döntött. Mi ez a bölcsődés szint?
Mindenesetre bólintottam, mégse tarthattam kiselőadást a tanárnőnek arról, hogy mi a párbajok lényege, de Kiva helyett akár felé is irányíthattam volna a pálcám egy jó kis átokkal, hiszen ez is győzelmet eredményezhetett volna, a célzás nem számított. Vagy teszem azt, kiáltok egy Lux-ot, és máris nyernék? Röhejes volt az egész, hihetetlen, hogy ebben a nyavalyás iskolában nem tudtak egy párbajt normálisan levezényelni. Úgy döntöttem, nem égetem tovább magam, a visszaszámlálás végén varázslás helyett leugrottam a pástról, Kiva nyert. Lehetett feladásnak is értelmezni, de Kiva is sikeresen kivitelezte a kábító átkot, csak nem talált el. Hanyagul intettem egyet, majd leléceltem.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

2x Év tanára 2018 & 2019 tavasz-nyár

Legrellonosabb rellonos 2015/16 ősz-tél

Iskolaelső 2012/13 ősz-tél

Az év hajtója 2012/13 ősz-tél

Kérdezz!

Artemisia Rubya
INAKTÍVoffline
RPG hsz: 305
Összes hsz: 1350
Írta: 2013. november 8. 11:28 | Link

Párbaj - Eredményhirdetés és távozás

 A Rellonos ifjú arcán látom nem tetszik neki valami, pedig minden tiszta és egyértelmű, aki párbajozott már az ismer minden szabályt. Igen, belátom, talán túlzottak az óvintézkedések részemről, de ez egy iskola és nem a kinti világ. Itt és most én felelek a testi és szellemi épségükért, ha bármi történik velük a párbaj alatt annak nem csak én, de az egész Bagolykő látja kárát és ezt nem akarom.
 Az, hogy hova célozzon a varázslat kimondásakor is elég evidens, az ellenfelére és nem a vakvilágba. Na de ezen én sem agyalok tovább. Miután kiejtem ajkamon az utolsó számot az Eridonos kisasszony egy kábító ártást harsog el és kivitelez sikeresen megelőzve ezzel ellenfelét, aki elinalt inkább mint, hogy méltón vállalja a vereséget.
 Mire a tömeg felocsúdott már hűlt helye volt, ettől függetlenül úgy döntöttem kihirdetem az eredményt, ami azért mégis csak megszületett és a hölgy is megérdemli, hogy fürödhessék ügyessége dicsfényében. Felállok a pástra és belekezdek mondandómba.

- A szétlövésben sikeres az Eridon diákja, aki ezzel a bravúrosan gyors igézettel a párbajt is megnyerte! Gratulálok és Éljen a Győző!

 Kezet fogok a hölggyel miközben egy lovagi tornákról ismert szófordulattal élek. Miután elül a moraj és a taps a kisasszony boldog mosollyal távozik. Még levezetek pár tusát, mert hirtelen megnő az érdeklődés, ezt követően felöltöm ismét állat alakomat és visszasietek a Levita klub helységébe, ahol már várnak rám.
 Nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült párbaj-felügyelőkénti debütálásom, ez a jövőre nézve is biztató számomra. Ki tudja mikor fog jól jönni a most megszerzett tapasztalat és az, hogy a diákoknak tetszett az ahogyan levezettem a küzdelmeket. Nyugodt szívvel és lágy mosollyal lépek be a Kastélyba.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kováts Marcell
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2013. november 9. 15:25 | Link

Noel *-*


Vidáman lépkedem a konyha irányába a kis kosárkámmal. Úgy döntöttem ma délután a Tisztáson fogok piknikezni. Sajnos Davidnek, Mihaelnek, Zsombinak és Elliotnak is órája van, így egyedül kell élveznem a mesés napsütést. Olyan, mintha tavasz vége lenne, vagyis nyár eleje. Igaz, a legtöbb fa már teljesen csupasz, alig van rajtuk pár levél. Nem szeretem az őszt, olyan lehangoló, csak egyszer-kétszer van szép idő és az sem tart sokáig. Egyfolytában esik az eső, hideg van és meleg ruhákat kell hordanom. Utálom, mint a kelbimbót. A tél sem a kedvenc évszakom, bár akkor lehet szánkózni, hógolyózni, meg hóembert építeni és úúúúúúúúúúú, akkor van karácsony. IMÁDOM! Főleg az ajándékozást. A barátaim tuti kapni fognak tőlem kis meglepetést, tehát: David, Mihael, Riri, Zsombi, Charlotte hercegnő, Noel lovag, Benjamin herceg, Mackó, István bácsi, Axel, Jamie és Ádám. Remélem még szerezni fogok bár barátot és nekik is csinálhatok ajit, imádok kézműveskedni, az tökre megnyugtat és kifejezhetem érzéseimet, meg minden. Bár én általában szomorú és boldog vagyok, még nem vagyok olyanok, mint a nagyok. Ők tök sok mindent éreznek. Szerelem, düh és még folytathatnám. Jó, a szeretet nekem is megvan, meg azt hiszem gyengéd érzelmeket táplálok Riri iránt, de ugyebár ez titkos. De egyszer megnövök és olyan magas leszek, mint David és okos leszek meg minden. Ú, várom már! Majd megyek vele Oroszországba, meg a kocsmába is elkísérem. Ezt a két dolgot még nem engedi, mert kicsi vagyok, pedig egyszer már jártam a csárdában és az nem volt rossz, Gábor bácsi megvédett a nagy gonosz fickóktól.
Kicsi lábaimmal sokáig tart mire megérkezem a konyhába, ahol megkérem a kis cuki manókat, hogy csomagoljanak nekem muffint és még sütiket, üdítőt és szendvicset. Nagyon édik, hamar teljesítik kívánságom, én meg elteszem a kosárkámba. Az egyik fejére még puszit is nyomok. Tovább folytatom az utam, most már nincs megállás a tisztásig. Útközben egy árva lélekkel sem kerülök össze, mindenki órán van, ez olyan szomorú. Szünetet akaroooooooooooooook! Akkor minden pajtásom tudna velem játszani.
Nem kell ahhoz sok idő, hogy én kiérjek a szabadba, pillanatok alatt már a Réten vagyok. Szépen leterítem a pokrócomat és leteszem a kosárkámat, majd nézelődök, de jó kis délutánom lesz!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Oldalak: « 1 2 ... 5 ... 13 14 [15] 16 17 ... 25 ... 69 70 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidék