36. tanév, szorgalmi időszak
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély
Tantermek - Demeter Hunor hozzászólásai (12 darab)

Oldalak: [1] Le | Téma száljai | Témaleírás
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2020. július 4. 07:11 | Link

Ajsa          
                                                                               
Káros szerek Ismerete

Hát ez a reggel kihívás volt.
Már letöröltem az arcomról a vigyort, mert most káros szerek ismeretén ülök Ajsával. Az ember gyereke akármennyire is a fellegekben jár, annyira nem szállhat el, hogy ne járjon be az órákra.
Szóval arra keltem, hogy túlontúl könnyű vagyok. Mármint hogy annyira könnyű, mint egy tollpihe; mint akire nem hat a gravitáció. Annyira nem ijedtem meg; hamar hozzászokik az ember a furcsaságokhoz itt. Minden héten van valami különös a Levitában: elátkozott gólyák, buborékbűbájjal és rókázó rágcsával őrültködő ötödévesek, különös lények rohangásznak fel-alá. Szóval az első gondolatom az volt, hogy ma én vagyok a soros. A többiek is hasonlóképpen vélekedhettek, ők sem lepődtek meg, csak jót szórakoztunk a készülődés közben. Néhány háztársam tök jófej volt és türelmesen megvárta, amíg eljutok a nagyteremig, együtt jöttek velem. Nehéz az erőmet csoportosítani, lassan megy a mozgás. A leghatékonyabbnak az bizonyult, ha nagy huppanásokkal közlekedtem. De mivel mind az ugrás, mind a földet érés sokkal lassabban megy, nem sok idő maradt a reggelire.
Az első órán Parszek tanár úr megnyugtatott, hogy nem lehet nagy gáz, de azért elküldött szünetben a gyengélkedőre. Ott kiderült, hogy valószínűleg a tegnapi cukorka okozta, amit valaki a tányérom mellé készített. Hihetetlenül finom volt, úgyhogy simán megérte. Azt mondta a gyógyító, pár napnál tovább nem fog tartani. Ennek azért örülök, még ha a hirtelen jött lebegés szerzett is egy pár új ismerőst nekem.
- Vajon ki rakta oda? - motyogok magamban.
Hopp. Ezt tényleg kimondtam. Felkapom a fejem, a tanárnő nem hallotta-e meg. Ha a szavaimat nem is, a megkorduló gyomromat biztosan. De kínos!
Utoljára módosította:Demeter Hunor, 2020. július 4. 07:15 Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2020. július 5. 19:25 | Link

Ha kollektív röhögés nem is tört ki, azért Ajsa figyelmét felkeltette a hasamban dúló háború. Neki szendvicse van! Nekem is lehetett volna annyi eszem, hogy elrakok két lekváros pirítóst a reggelinél. Nem baj, megérte órára jönni, ma is tanultam valami hasznosat a jövőre vonatkozóan. Kösz, Ajsa.
- Á, nem, köszi. Nem akarom elzabálni a kajád - suttogom oda, amikor úgy ítélem, a tanárnő nem fogja hallani.
Valójában azt sem tudom, szabad-e enni az órán. Eddig még senkit nem láttam. Az általánosban tilos volt, ezért fel sem merült bennem, hogy itt lehet. Előveszem inkább az üvegem a táskámból, és eltüntetem a benne lévő víz felét. Ez ellötyög odabent egy darabig.
Államat a kezembe támasztva bámulom tovább az előadást. Protoanemonim, protoveratrin A, protoveratrin B... azt hittem, érdekesebb lesz ez a tantárgy. Az az egy nyugtat, hogy ehhez csak seggelni kell majd. Néhány szinte kimondhatatlan idegen szó egy varázslóiskolában heti három bűbájtan után nem tudja megfeküdni a gyomrom.
Mi lenne, ha az ember kitalálna egy pálcamozdulatot, és kipróbálná ezeket a szavakat, mint varázsigéket? Ez jó!
Lecsapok a füzetemre - vagyis a terv ez, de új antigravitációs valómban inkább csak kínosan lassan ráteszem a tenyerem -, amibe a jegyzetelést már egy ideje abbahagytam, és felfirkantom az ötletet. Ebből jó sztori lesz!
- Rajzolsz? - suttogom oda lehajtott fejjel a padtársamnak. Nem látom, mit csinál, csak a ceruza ütemes mozgását.
Utoljára módosította:Demeter Hunor, 2020. július 5. 19:29 Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2020. július 10. 19:39 | Link

Kérdésemre elég kurtán válaszol, nem is mutatja meg, mit csinál, nem is fűz hozzá többet. Gondolom, nem publikus. Pedig már első találkozásunkkor elmesélte, hogy mágikus képessége van a rajzhoz, és úgy tűnt, büszke rá.
Míg ez végigmasírozik a fejemen, padtársam újra megszólal. Na, hát ezt kicsikartam a kivert kiskutya fejemmel, úgy látszik - fintorodom el vidáman.
- Mi az, hogy! - felelem kicsit hangosabban, amiért a tanárnő elég szúrós pillantást vet rám. De legalább nem vesz el pontokat a Levitától. Kicsit lejjebb csúszok a padban, meghúzom magam és kötelességtudóan, de teljesen összefüggéstelenül levések néhány dolgot, amit éppen mond.
A továbbiakban néha Ajsára pislogok, hogy áll - szorgalmasan rajzol -, illetve a tanárnőn legeltetem a szemem.
A minap hallottam egy beszélgetést két srác között, hogy olyan, mintha a Bagolykő tanárait szexiség alapján vennék fel. Azóta jól megnézem magamnak az oktatóinkat, és meg kell állapítsam, igazuk lehet. Csak egy professzort fedeztem eddig fel a tanári asztalnál az ebédlőben - engem nem tanít -, aki nem az a kifejezett szépség.
Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2020. július 30. 14:59 | Link

Szó szerint könnyeden rajzolgatok én is a lap sarkára. Na, az enyém persze nem olyan szép. A pálcikaember-művészet úttörője vagyok. Újdonsült és ideiglenes képességemmel (rontásommal?) kicsit nehéz pörgőmozit csinálni a füzet szélére, de már túl vagyok öt kockán, mire Ajsa ismét hozzám fordul.
- Persze! - suttogom vissza és közelebb hajolok a rajzához. Magyarázatára kismillió kérdés felsorakozik agyamban, de visszafogom őket.
Ez Ajsa első rajza, amit látok. Nekem pedig az első, szofisztikált gondolatom rá: EZ DURVA!
Részletgazdag fekete táj tárul a szemem elé. A másik gondolatom kíséri: vajon mi zajolhat egy lányban, aki ilyen borzasztó komor tájat rajzol?
A középen fent lévő alak egyre nagyobbodik: valami repül felénk. Közelebb hajolok, hogy jobban lássam. Egyre gyorsabban növekszik: közeledik. Tempósan.
Örülök, hogy csak képen látom a sárkányt. Nem tudom, bárki hogy rajonghat ezekért a fenevadakért őszintén, élőben. Ahogy felénk fordul és tátja a száját, mégis megdermedek egy kicsit. Ez szörnyen valóságos! Csak eddig jutok a gondolatban, a rémes szájból tűz tör ki, én pedig ösztönösen felugrok a székben.
Vagyis szépen... lassan... a körülményekhez teljesen oda nem illően ellebegek a székem támlája fölött, egyenesen hátrafelé. Számat tátva, kezeimmel lassan kalimpálva próbálom megőrizni egyensúlyom.
Utoljára módosította:Demeter Hunor, 2020. szeptember 20. 21:42 Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2020. szeptember 20. 21:54 | Link

Hazugság lenne állítani, hogy méltósággal fogadtam a jól megérdemelt büntetést. A tanárnő szidalmának első felében ugyanis még mindig hátrafelé zuhantam (lebegtem), és csak a hátsó szomszédom finom lökésének a vállamon - kösz, Fanni - és Ajsa erőteljesebb húzásának köszönhetem, hogy a szidalom második felét már ülve és a helyes, valamint indokolt bűnbánó arcot felvéve viselhettem. Padtársam jobb karjával megfogta a pólóm ujját, és rezzenéstelen arccal lerántott maga mellé. Én szép lassan újra helyet foglaltam.
Meggyőződésem volt, hogy a professzor nem veszi észre, hogy mit csinálunk, annyira lefoglalja az előadás. Úgyhogy most hideg vízként ért a szidalom, és sajnos be kellett ismernem, hogy teljesen jogosan kapjuk. A pontlevonás hallatán finoman elnyílt a szám, de feleselni nem volt érdemes.
Ez olyan szemétség! Nem, mintha direkt csináltuk volna! Mármint jó, beszélgettünk, de nem hangosan és nem zavartunk senkit! A sárkány meg a véletlen szüleménye! Rohadt ijesztő volt, mi vagyunk az áldozatok!
Az óra hátra lévő részében kussolok, körmölöm a halálosan izgalmas tananyagot (amúgy tényleg nem vészes, főleg, amikor képek is vannak), és néha oldalra pillantok Ajsára, aki egy másik füzetbe szintén jegyzetel.
Őszintén és teljes szívemből sajnálom. Annyit dolgozott azért, hogy a Navine legalább az Eridont megelőzze a pontversenyben. Erre most még le is vonnak tőle tíz pontot. Nem tudom, mit fog kapni a háztársaitól ezért. Te jó ég! Én mit fogok kapni ezért?
Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2020. december 26. 09:22 | Link

Talán azért szeretem annyira ezt a termet, mert levitás vagyok és a levitások mind otthon érzik magukat a kék-arany helyiségekben. Ez csúnya általánosítás volna, igaz? Lehet, hogy azért szeretem, mert viszonylag ritkán járják (visszatért mindenki a karácsonyi szünetről és még nem gyötörtnek halálra a tanárok, úgyhogy a nyugis szoba mostanában nagyon felkapott lett). A mai utolsó csillagtant az én csoportomnak tartotta Parszek tanár úr, és van olyan jó fej, hogy nem zavar ki ilyenkor óra után. Még tett-vett valamit, aztán magamra hagyott. Nyitva hagyta az ajtót, hogy ne boruljon rám sötétség, úgyhogy végre elővehettem a gitárt, amit ebéd óta hurcolok magammal, hogy ne kelljen visszacaplatnom érte a klubhelyiségbe órák után.
Kicsit túlvállaltam magam, úgyhogy inkább lopott perceim, mint lopott óráim vannak arra, hogy gyakoroljam a zenélést. Azt hiszem, az a veszély nem fenyeget, hogy kirúgjanak a bandából, de azért nem akarok lemaradni. Előveszem a papíromat, amire sietve levéstem az akkordokat meg a szöveget. Míg hangolok, azt tanulmányozom. Az eredetijét nem ismerem ennek a dalnak, valami mugli darab, de lássunk neki!
Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2020. december 29. 19:37 | Link

Nem látok neki, mert a folyosóról meghallok egy éneklő lányhangot pont, amikor elkezdeném kibogarászni az akkordjaimat. Felemelem a tekintetem, de még nincs itt a gazdája, nem látok senkit az ajtóban. Még a dalt is felismerem, ami nagy szó, ugyanis nincs semmiféle kütyüm, amivel zenét játszhatnék le, csak otthon hallgatom a rádiót. Így sokszor késéssel, vagy nem is érnek el a dalok, ha nem játsszák a rádióban a szünetekben. Vagy ha valaki direktben meg nem mutatja őket. De ezt a dalt játszották a rádióban tavaly, és már akkor is tetszett. Nagyon menő lenne, ha rá tudnék gitározni, de persze fogalmam sincs így hirtelen, melyik hangokra lenne szükségem, annyira nem vagyok profi.
A lány az énekével együtt közeledik, végül megjelenik előttem is, belép az ajtón. Ugyanannyira meglepettnek tűnik, mint én. Ő az új lány a Navinéből - Hayden az igazi neve, de Rókaként utalnak rá a csoporttársaink -, aki elvileg nem beszél.
Azért nem akarom ezt így az orra alá dörgölni, ezért nem azt mondom, ami először eszembe jut: "Te beszélsz!" Csak remélni tudom, hogy hamarosan megérthetem, mi áll a háttérben.
- Szia! - mosolygok rá ehelyett. - Én is szeretem ezt a számot.
Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2021. január 26. 18:35 | Link

Nem egyhamar fog kiderülni számomra, ami érdekel. Az éneklő lány továbbra sem szól egy szót sem, ehelyett egy üdvözlő intés után inkább felmutatja a hüvelykujját. Hát, végül is. Minek arról feleslegesen rizsázni, amit egyetlen ujjal el lehet mutogatni, nemigaz?
Nem igyekszik azonban kifelé, úgyhogy arra a következtetésre jutok, hogy folytatódhat a "beszélgetés". Körülbelül negyvenkettő kérdést fel tudnék tenni rögvest. Leginkább azzal kapcsolatosakat, hogy megy-e a suli és hogy tudok-e valamiben segíteni, és néhány nem túl tolakodót, amiből jobban megismerhetem. Valahogy úgy érzem azonban, hogy úgysem kapnék rájuk választ. Folytatom hát az eredeti témát.
- Gitározni is tudsz? Van kedved? - és felé billentem kedvenc tárgyamat, a gyönyörű fekete gitárt.
Aztán rájövök, hogy lehet, azért van itt, mert neki dolga van. Nekem meg ugye nincs.
- Jaj, vagy tanulni jöttél? - kérdezem aggódva, amint ez leesik. - Zavarok?
Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2021. február 1. 19:38 | Link

Semmit nem mond. Én ezt abszolút nem értem. Próbálom az arcomat megregulázni (ez sokkal jobban megy már, mint mondjuk két éve, de azt hiszem, most nem annyira sikerül elrejteni róla a zavart).
Még általános iskolás koromból jön talán, hogy kellemetlenül érzem magam, ha emberekkel kettesben kell maradni. Olyankor úgy érzem, tőlem várja a másik, hogy szórakoztató legyek, de én egyszerűen nem tudok szórakoztató lenni. És beszélnem kéne, de fogalmam sincs, miről. Ezért is tartok magamnál sokszor egy pakli robbanós snapszlit, hogy legalább játszhassunk, ha más nincs. Most pont nincs nálam.
Mostanában kevés ilyen helyzetbe kerülök. Amikor kettesben maradok valakivel, akit jól ismerek, azzal nincsen gond, valahogy mindig előtjük az időt. Haydennel azonban fogalmam sincs, mit kezdjek.
Nyitott tenyerével felém int, én pedig bizonytalanul pislogok vissza rá.
- Én játsszak? - találgatom. Hát... jobbat nem tudok, ő meg csak leül, szóval...
- Most van egy dal, amit meg kéne tanulnom, de még nem ismerem - magyarázkodom. - Ezzel nem untatnálak így elsőre, szóval inkább játszom egyet, amit nagyon szeretek.
Felpattintom a kapodasztert az ötödik bundhoz, és belekezdek az Olyan őbe, amit egy magyar mugli írt, és engem első hallásra elvarázsolt valamiért. Énekelni nem éneklek hozzá: ennyi rizsa után elég lesz a nőies hangomból.
 
Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2021. február 10. 21:16 | Link

Próbálok nem zavarba jönni, így ritkán pillantok a lány szemeibe, de azért fel-felnézek rá gitározás közben, és ilyenkor nagy megkönnyebbüléssel konstatálom, hogy tetszik neki a dal. Ezt a végén tapssal is jelzi. Pedig ezt most a kevésbé direkt nonverbális jelekből is értettem. Ügyes, Hunor. Végül mégis zavarba jövök a lelkes fogadtatástól, de jól esik.
Nagyon lassan koppan, hogy miért nyújtja a telefonját, amikor arról beszélek, hogy van ez a másik dal, amit meg kell tanulnom.
Tudom, hogy a telefonokkal is lehet mindenfélét csinálni az interneten, mint a számítógépekkel. A kisebbik bátyámnak van is mobilja, de sosem adja oda, mert nagyon félti. Még nevet is adott neki: Ájfón.
Ránézek a kijelzőre, ami halványan, de színesen dereng. Rajta ikonokkal, csak úgy, mint a számítógépen.
- Ez működik a kastélyban?! - hüledezek. Nekem a legkorábbi élményem az elektronikus mugli dolgok és a Bagolykő kapcsolatáról a nagynénémtől kapott okosóra, ami az első napomon tönkrement. Hamarosan megtudtam levitás társaimtól, hogy miért.
Működésre lehet bírni ezeket a ketyeréket az erősen mágikus környezetekben is, van többféle módja, apukám mesélt róla, de mindegyik nagyon drága. Ezért sem kaptam új digitális órát.
A kezdeti sokk után visszanyújtom neki a telefont, mielőtt elrontanám.
- Sajnálom, nem tudom, hogyan kell használni.
Megtanultam a számítógépen előhozni egy lapot, amivel tudok keresni az interneten, ha a csillagoknak szerencsés az együttállása (azaz minden úgy van rajta, ahogy megszoktam), meg még zenét is tudok hallgatni. De ez a képernyő - ami most lassan már el is sötétült - még ha hasonlít is abban, hogy egy nagy képen sok kis kép van meg feliratok (ezek az ikonok), nem tudom, melyikre van szükségem.
Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2021. február 28. 18:11 | Link

Szóval visszaadom a telefont, és azon morfondírozom, hogyan léphetnék le nagyon udvariasan. Bármi, amivel elő tudok jönni, nagyon átlátszónak hangzik még számomra is, hiszen a tanórák ma már befejeződtek, és miért kezdtem volna gitározni negyed órával ezelőtt (vagy nem telt el annyi?), ha aztán most meg találkozóm van valakivel? Hogy hirtelen eszembe jusson a házi feladatom? Ez is nevetséges.
Ehelyett leteszem a gitárom és szófogadóan a lány mellé ülök, aki amúgy tök kedvesnek (szelídnek? csöndesnek...) látszik, ezért a bűntudat is hatalmába kerít, hogy nem tudok mit kezdeni vele. Nézem, mit csinál a telefonján, és megállapítom, hogy nagyjából hasonló, mint a számítógép, csak itt az egész képernyőt beterítik ezek a lapok és elég sűrűn vannak bennük a dolgok. Nem tudnám utána csinálni, de többször végigvisz egy ilyen keresést, így az már menne. Hallok ismerős és ismeretlen dalokat is. Az egyiknél szinte sajnálom, hogy kikapcsolja, mielőtt véget érne. Átnyújtja a telefont. Egy pillanatra feltűnik, "hé, éppen elvagyunk!", aztán már persze arra koncentrálok, hogy térdemre vegyem a papíromat és bepötyögjem a kereső csíkba az új dal előadóját és címét. Nagyon aprók ezek a betűk - jegyzem meg, de már én is csak magamban, miközben próbálom eltalálni a megfelelőket a címhez. Röpke három óra alatt be is fejezem a beírást. A Rókalány segítségére van szükségem, amikor véletlen ipszilon helyett ikszet ütök és nem tudom, mivel kell visszacsinálni.
Hát, ez elég fura - gondolom magamban, amikor meghallom a számot, és ehhez illő arcot is vágok a lánynak.
Szál megtekintése
Demeter Hunor
KARANTÉNoffline
RPG hsz: 163
Összes hsz: 203
Írta: 2021. március 16. 19:06 | Link

Körülbelül a feléig hallgatjuk a számomra szokatlan swinget, azután a rókalány egy koppintással elhallgattatja a zenekart. Azt hiszem, ez egyértelmű jele annak, hogy neki sem tetszik a dal.
A lány várakozva pislog rám. Én várakozva pislogok rá. Részemről ennyi volt a keresés, megvan, ami kellett. Így már van elképzelésem, mit fogunk játszani a következő próbán. Na de itt ülünk a telefon fölött, hallgatagon, és megint rámtör az utált érzés: a másik tőlem várja, hogy szórakoztassam, pedig én egyáltalán nem vagyok szórakoztató. Nem is tudom, mérges vagy szomorú vagyok emiatt. Mindenesetre kényelmetlen az érzés, az biztos. Próbálok kigondolni egy másik számot, amit szeretek és szívesen meghallgatnék, de most persze egy sem jut eszembe, amikor itt a lehetőség. Talán a legközelebbi szünetben összeírom a kedvenceimet.
Az elárvult gitárom felé vetek egy oldalpillantást a szomszédos padon. Bőven van mit tanulnom, ha szeretnék belehelyezkedni ebbe a dalba, úgyhogy ideje lenne ténylegesen gyakorolnom.
- Hát - töröm meg a hosszúra nyúlt csendet. - Össze kell barátkoznom ezzel a dallal egyszer, úgyhogy ideje lenne nekikezdenem.
Hogy mutassam is, mire gondolok, lehuppanok a padról, amit eddig megosztottunk, és a nyakánál megfogom a hangszerem.
- Nem baj? - kérdezem tőle összeráncolt szemöldökkel.
Szál megtekintése
Tantermek - Demeter Hunor hozzászólásai (12 darab)

Oldalak: [1] Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély