34. tanév, tanulmányi szünet
Légy üdvözölve, kedves Látogató!
HírekFórumRegisztrációAz Iskoláról
Fórum Navigátor

Ki Online?
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély

Oldalak: « 1 2 ... 15 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33 34 » Le | Téma száljai | Témaleírás
Denis A. Brightmore
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágus, Legilimentor, Egyetemi hallgató, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


Fél-gyilkos | csattanó maszlag | házas
offline
RPG hsz: 660
Összes hsz: 3822
Írta: 2021. augusztus 9. 15:35 | Link

Átcsúsztok vagy felsültök?
szedjétek össze magatokat - 08.09. - Sárkánytan óra I.-IV. évfolyamig


Mindennek eljön az ideje egyszer. Reiner Kende legnagyobb bánatára ez a nap sokkal előbb jött el, mint arra számított volna. Valószínűnek tartom, hogy azt hitte viccelek ezzel az egésszel, így csak mosolyogva hagytam, hogy ne higgye el egy szavamat sem. Én elmondtam mi lesz, a lelkiismeretem tiszta - ha nem mondtam volna el, akkor is az lenne -, és alig várom, hogy az egész elkezdődjön. Közöltem vele, hogy több évfolyamból is jöhetnek, így igencsak ajánlott a felkészülés, valamint kiválthatja a vizsgát, ha úgy ítélem meg, hogy jól teljesített. Negatívumokról nem beszéltünk, őszintén szólva, még nem is gondolkodtam azon, hogy mi legyen a negatívum végkimenetele a dolgoknak, de... úgyis kiderül. Addig meg nem kell izgulnia senkinek.
Könnyed léptekkel, egy könyvvel és egy halom papírral lépkedek be a terembe. Azonnal a leghátsó sor felé veszem az irányt, ahova előző nap már kikészítettem magamnak egy széket, szusszanva vetődök is le rá. A már bent lévő diákoknak köszönök mosolyogva, magamhoz képest meglepően jó kedvem van, és ez nyilvánvalóan annak tudható be, hogy nagyon kíváncsian várom Reiner mégis mit kezd magával. Régen vártam valamit ennyire.
Lassan, de biztosan érkeznek meg a diákok. Nem a negyedik évfolyamba járóktól kérem el az igazolást, hogy büntetlenül lehetnek itt. Felemelkedem, a könyvet és a papírokat csúsztatom a székre, könnyed léptekkel indulok el a tanári asztal felé.
- Köszöntök mindenkit az év végi ismétlő órán. Szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy aki nem tanulja a tárgyat, nem tudom honorálni az aktivitását, azonban, aki felvette, kiválthatja a vizsgát vele vagy pontokat szerezhet a házának. Maximum 15-öt - fűzöm még hozzá, ahogy megérzem az első felbukkanó gondolatot az egyik diáktól. - A mai órát Reiner Kende, tanársegédem tartja mindenki legnagyobb örömére, főleg az enyémre. Sok sikert kívánok mindenkinek - járatom végig kékjeimet a termen, majd ugyanolyan elnyújtott léptekkel takarodom vissza a székhez, mint ahogy előre mentem. Lehuppanok, mosolyogva pillantok fel tanársegédemre és biccentek egyet, hogy akkor hajrá. Tűkön ülve várom.
Utoljára módosította:Denis A. Brightmore, 2021. augusztus 17. 16:16 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reiner Kende
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Elemi mágus, Harmadikos mestertanonc


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 336
Összes hsz: 705
Írta: 2021. augusztus 9. 16:25 | Link


Tisztára frankó nyári nap van ma! Így is van! Odakint pusztulat meleg, amitől az elemi mágiája még kentaúrtalanabbul érzi magát, mint amennyire jelenleg az, deee legalább bent a kastély falai között jó az idő. Tök jól átaludt ma már két tanórát, hogy aztán tömje a majmot a dude-al meg néhány haverjukkal a Nagyteremben. Összeröhög az egyik rellonossal ami gyorsan vált át vigyorrá, hogy hallja a másik mit akar. Sok sikert kíván Kendének. Meg élje túl. Vigyorogva bólogat, hogy chill out, no para mindent is túlél, majd lassan bootol. Valami nem jó. - Dude... - fordul Móric felé. - Nem ma van a... - a mi is? Hétfő van, vágja. De már augusztus van? Könyöke támaszkodik az asztalon, fülén morzsol ujjaival, amíg felteszi a kérdést. Sóhaja készteti előre esni vállait, míg feje lemondóan billen és veti hátra a plafon felé. Egy pillanat. Kettő pillanat. - A barackba! - ugrik fel a helyéről. Mint a párbajban idézett átok, úgy lő ki és a Brokémonra hátrapillantva rohan a tantermek felé, hogy megtartsa az órát ST-ből, mint TS.
Cipője talpa csikordul, a terem ajtaja még nyitva. Belekapaszkodik a kilincsbe, amire ráesve húzza be magát és vágódik a nép elé. A legtöbben már ott ülnek, a góré meg hátul csapatja a kis székén. Valszeg az a sárkányfészek. Kezét emeli koccra a dude felé, közben szól hátra fennhangon a mindenen és mindenkit át. - Akkor ma enyém a piedesztál - mutogat oldalra, ahova ki kellene állnia ma, mint óratartó. A szituból kiindulva ez elég hamar kiderült. hacsak nem az Így neveld a sárkányodat fogják megnézni, azért pozícionálta be magát az ST (aki Brightmore).
- Mindenki kész erre a vadonatúj élményre? Nem mintha lenne választásotok - sandít a góréra hátra - szóval frankó! Csapjunk oda - a baracknak. Mert, hogy Kende felkészülése most is annyi lesz, hogy jön, ami jön az impróval. Sima.
Utoljára módosította:Reiner Kende, 2021. augusztus 10. 10:54 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Theodore B. Marchetti
Diák Eridon (H), Ötödikes diák


tasmanian devil | Sátánka
offline
RPG hsz: 126
Összes hsz: 185
Írta: 2021. augusztus 9. 18:45 | Link


meg ugye a Sárkány, a rögtönzött Diáktanár és a többiek | funtime


Elteszi azt a füzetét, amibe firkálni szokott, illetve a jegyzeteket, amelyet aránylag normálisan is vezetett. Nem azért, mert oda készül, ahova, hanem mert át akar menni év végén, hogy előbb megszabaduljon ettől a helytől. Itt sok a korlát és a figyelő szem, ő pedig minél hamarabb világot akar látni. Még véletlen sem Maika miatt, neki bizonyítani. Nem, soha.
Előre röhög azonban magában, mint minden ST óra előtt. Mióta megkapta a kellemesnek nem mondható feleltét, nem mondani, hogy meghúzta magát, inkább csendben van, hátha akkor nem vonja magára a figyelmet annyira. Azon túl neki mindegy, mi lesz. Táskáját felkapva túrja hátra kócos tincseit, majd megindul. Nem kifejezetten a saját évfolyama lesz a porondon, de azt mondták, bátran lehet menni. Aztán amikor még több infót kapott, mennyire különleges óra lesz, eldöntötte, ő bizony igazi katasztrófaturista lesz. A hiéna fajtából, merthogy úgy fog vihogni. Reméli, hogy nem lesz egyedül, nem volt ideje senkinek sem üzenni, hogy gyertek már röhögni, akarom mondani órára. Meg nem is akart, még a végén valaki azt mondja, hogy strébernek készül, azt pedig látatlanban is kikéri magának. Fúj, nem. Nem opció.
A teremig betol egy Snickers-t, nehogy éhesen kilegyen magából, majd megállva az ajtóban, gyorsan körbe is néz.
- Áhhá! - az már más, hogy látta a tanárt is, még van idő helyet keresni, de nem sok, így az ismerős fejet kiszúrva, pillanatokon belül Zalán mellé veti magát. Amióta együtt repkedtek, spanok – még ha ezt Zalán nem is érzi –, kihagyhatatlan alkalom, hogy jól mulassanak.
- Ez jó mozi lesz – szól oda, majd fejét a Sárkány felé fordítja, aki már a bevezetőnél tart. Nagyszerű, pont időben érkezett. Tapsol párat, széles mosollyal, amint a tanerő elindul a terem vége felé és leül. Csak az a bibi, hogy az, akinek a helyébe kéne állnia, sehol sincs. Mégse lesz? Épp dől hátra, amikor a srác beesik, szó szerint és kábé a nyelvét lógatva kezdi el az órát. A markába röhög, majd mint a jó kisdiák, várja a fejtágítást.
- Azé’ a vizsgamentesség jó lenne – mormogja, de hogy ezt eléri? Jó vicc. - Csapjunk! - kajabálja a TS felé, ha már ennyire érdeklődik. Semmi gond, hogy egyedül hangos.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanHollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 899
Összes hsz: 1190
Írta: 2021. augusztus 9. 23:45 | Link

Sárkánytan

  Bár sokminden érdekelte Zalánt és nem volt ellenére a tanulás, nem igazán volt elmondható róla, hogy csak úgy önszántából arra szánja a szabadidejét, hogy beüljön egy tanórára, ami az órarendjén kívül esik. De a repülésen kívül volt még pár dolog, ami iránt hajlamos volt rajongásra jellemző reakciókat produkálni: minden másra, ami képes repülni. Hát ha még ajánlott jegyet is kaphat azért, mert még pár óráig megpróbál ébren maradni! Csak nyerni tudna rajta.
 Persze ennek egyik feltétele lenne, hogy ébren maradjon. Csak a helyzet az volt, hogy amint megtalálta a tökéletes helyet, - ami az utolsó helyek egyikét jelentette, ahol szinte sosem szúrják ki, mit csinál - letelepedett a székére, majd a padra borult és nem sokkal később bealudt.
 Akkor riadt csak fel, amikor valaki levetődött mellé a szomszédos székre.
 - Szent szalamandra, Teddy... - fakadt ki, amikor hunyorogva bár, de felismerte, ki az az ostoba, aki önkéntesen a padtársának szegődött. Nem volt baja a sráccal, de már múltkor is több energiát szívott el tőle a kelleténél, amikor összefutottak a kviddicspályán. Ha most is így lesz, garantált, hogy a jelenléte egy házimanó fizetésénél is kevesebbel fog felérni ezen az órán.
 Körbenézett a teremben, ami addigra már egészen megtelt. Sokkal több ismerős arcot vélt felfedezni, mint amire számított.
 Kezébe temette arcát egy pillanatra. Nagyon fáradtnak érezte magát. Ujjaival valósággal nyúzta az arcbőrét, úgy próbált teljes értékűen felébredni. Még mindig a padon fetrengve hallgatta végig a tanár bevezetőjét. Levágott egy "miarosseb" fejet, amikor Teddy elkezdett tapsikolni a lelkesedéstől. Már épp borult volna vissza a kezére, de meglátta, hogy a tanáruk elindul feléjük. Oké, hogy Zalán egészen korán megérkezett a terembe, de teljesen lemaradt arról hogy mi a helyzet a közvetlenül mellettük lévő kisszékkel. Vállai megfeszültek, amikor felfogta, hogy ez az óra több szempontból is rendhagyó lesz. Inkább hátradőlt a székében, úgy több esélye volt ébren maradni.
 Elkerekedett szemmel nézte végig, amikor beesett az, akinek ténylegesen meg kéne tartania az órájukat. Akaratlanul is szórakozott vigyor kúszott ajkaira, úgy bökte könyökével oldalba a szomszédját.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. augusztus 17. 09:40 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Máltai Ramóna Emese
Diák Navine (H), Animágus, Ötödikes diák


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 99
Írta: 2021. augusztus 10. 14:37 | Link

"A tanuló
a környezetével való
folytonos, aktív
kölcsönhatásban fejlődik"

   Zalán, Theodore
és minden más jelenlévő


Talán még mindig nem hiszi el teljesen, hogy sárkányok valóban léteznek. A hatalmas lényekről látott festmények és képek azonban ámulatba ejtik, ahogyan a róluk hallott mindenféle tény is. Az alapvető információkat már régen fejből tudja, most azért van itt, hogy többet tudhasson meg. Már végzett a mai napra, házija sincs sok, így nagy lelkesedéssel csüccsen be a nyitott ST órára. Még ha a lelkesedés nem is látszik rajta. Bizakodó, hiszen nem ismeri még Reiner Kendét, arra számít, hogy egy lelkiismeretes diák sok munkával összerakott órájára ült most be. Kíváncsi, mit fog itt látni. Ennek ellenére majdnem a leghátsó sorig húzódott, ott foglalt helyet, nehogy kiszúrják, felszólítsák.
Észreveszi Zalánt, de nem szól hozzá. Felismeri, hiszen arcokat és neveket is nagyon könnyen megjegyez, azonban nincs semmi mondanivalója a fiúnak. Nem is azért jött ide, hogy csevegjen, hanem tanulni. Több tudást gyűjteni a sárkányokról, amik annyira újak és különlegesek még számára. Teddy-re nem is figyel, csak elfordítja a fejét, mikor a fiú elmegy mellette. Nem számított ugyan arra, hogy itt fog újra összefutni az eridonossal, de ahhoz még nem elég bátor, hogy hangoztassa meglepettségét. Helyette csak még inkább összehúzza magát, ahogy meglátja a tanárt közeledni. Nincsen ugyan félnivalója, hiszen általában figyel, időben leadja a feladatokat. Brightmore-tól mégis fél. Sokszor tűnhet úgy mondjuk, hogy Ramóna elkalandozik fejben, ezt pedig a lány is tudja. Hiszen hányszor a fejéhez vágták már, hogy figyeljen jobban az órákon!
Összerezzen, ahogy mögötte Teddy felkiált, és bármennyire nem akart most kapcsolatot teremteni a két fiúval, hátrafordul feléjük. Szemében rosszalló kifejezés ül, ajkait pedig összeszorítja, bár utóbbi nála nem dühe, hanem félelme jele. A nézés csupán egy pillanat, aztán már fordul is vissza, előre, és háztársára néz, akinek az órát kéne tartania. Látásból ismeri, hiszen sokat figyeli az embereket maga körül, főleg a Navine körletben. Most már a nevét is tudja hát. Semmi mást nem tud a fiúról, és Ramóna van elég naiv ahhoz, hogy még a késés után is azt higgye, egy gondosan összerakott órát fog hallani.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Mórocz A. Móric
Mestertanonc Rellon (H), Illúziómágus, Magántanuló, Másodikos mestertanonc


*sigh* Rozoga Szörny Vadász
offline
RPG hsz: 302
Összes hsz: 577
Írta: 2021. augusztus 10. 16:54 | Link

O K O S  D U D I és a maradék
tesóóóó, nyugi | hirtelen váltás | mood | kukkantás

Teljesen nyugalom van ma. Mindenki ezerrel készül a szünetre, pedig Merlinre mondom, hogy minimum még nyolc év mire odajutunk, de azért a wave már rndsn viszi el a diákokat. Kint meg lehet halni, bent is, csak nem a melegtől, szóval a dudinszkival boldogítjuk egymást, míg mások meg minket. Legalábbis próbálnak, és egész jól haladnak, mikor Kende felém fordul. A kanál áll meg a számban, mert tömöm magamba a pudingot, mint egy barom, fejem biccen oldalra, mert wtf. Majd feláll és elszalad a csávó. Kérdés nélkül kapom össze a cuccom és indulok utána, majd fordulok meg, kapom fel a pudingomat és kezdek el futni megint. A pudingot nem hagyjuk ott. Menet közben tömöm a fejem, csikorgó cipőtalppal fordulok be Kende után a terembe, ami viszonylag már tele van.
- Tanárúúúúúúr - kiáltok fel örömittasan, ahogy megakad tekintetem a tanerőn. - Hoztam magának pudingot! - szökkenek oda hozzá, nyomom a kezébe, majd ülök le a legelső padba, mint a jó diák, hogy tudjam támogatni a dudit mindenben is. Kivéve, ha csúnyán elvérzik, mert akkor az szívás. Bár terjed a pletyka, hogy Brightmore gyógyítónak is tanul, asszem. Vagy nem is pletyka, hanem ő mondta? Mindegy. Húhúzok Csettivel, hátra fordulva emelkedem feljebb a padból, hogy levegő pacsit nyomjak a gyerekkel, majd huppanjak vissza.
- Hallod dudinszki, én mindenre kész vok szerintem, de hogy ez jól süljön el, arra nem - röhögök fel teli torokból. Én így támogatom a spanomat, neked meg csitu van. Kösz. Különben is, lássuk be: az, hogy itt bárki is kiváltsa a vizsgát nagyjából egyenlő a nullával. Ember, Brightmore-ról van szó!
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

" " "
L O K I K U S, HOGY ESZMÉLETLENÜL őrült, kiszámíthatatlan, rosszindulatú gyökér
Reiner Kende
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Elemi mágus, Harmadikos mestertanonc


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 336
Összes hsz: 705
Írta: 2021. augusztus 10. 18:43 | Link


Homokbarna tincsei összekócolódtak a hirtelen skera pillanattól, így azok alól, izzadó tenyérrel néz pudingos Móric után. Amíg ő lefoglalja a górét, Kende szusszan egyet és belekezd a dolgokba, ha már ilyen lendülettel odacsapna a társaság. Felröhög Móric megszólalásán, ami fuldoklósan hal el és csak vigyorog a másik kócos gyerekre, akivel már taláztak. Hajába túr, majd zsebébe csúsztatott kezekkel kipillant az ablakon.
- Nahát akkor… sárkányok - morzsol fülének felső ívén. - Brutálisan meglepő, de ma róluk fogok nektek szövegelni - ami enyhén para, mert eddig inkább csak hallgatta, mint ő dumált volna róla. - Tudunk róluk dolgokat - tőle ritkán látott óvatos vigyorral sétál a tanári asztalhoz, amire felugorva néz végig mindenkin. Vannak ismerős arcok, de a legtöbbjük ismeretlen a navinés prefektusnak. Szürkéskékje esik hátra a góréra, aztán vissza a spanokra. Margarétával annyiszor átdumálták a korábbi évek alapjait mikor a kis unikornis korrepetálta, hogy azt ragadja meg, mint góré a pudingot. Így is van!
- Veszélyesek. Ez tökre fontos. A tüzes szárnyasok egytől-egyig XXXXX besorolásúak. Szóval nem velük fogjuk megpörkölni a mályvacukrokat a tanulmányi kiránduláson - sandít a dudera. Töhö. - Pikkelyesek, hosszúak, tojást tojnak, csomó csontjuk van és szeretik a farkukat - te perverz. - Azzal meg a rajta lévő pikkelyekkel egyensúlyoznak, ami segít nekik röpködni. Ha megsérül vagy elveszti ezt a testrészét, örök kényszerleszállás vár a tagra… mármint az egyedre - ja, lehet nem ennyire alapokkal kellene végigbucskázni ezt a mai órát. Eh. Fasza. - Lényeg az, hogy sok fontos szervük meg részük van, ezért egy rakás törvény vonatkozik rájuk - most ez olyan, mintha a sárkány menne a feketepiacra, eladni a szerveit full illegálisan. Valami nem jó. - Aaaa... hm... varázsvilág bűnözői, ha rosszalkodnak, akkor visszanyal a fagyi - érted, fagyi, közben a sárkány tüzet okád. Ha mondja! - Legálisan és illegálisan is beszerezhetőek a sárkány részei, vagy a tojása, ami még Brightmore profnál is népszerűbb a sárkányos arcok között. Szóval, osztály - húzza ki magát lassan, de biztosan. - Mikor legális a sárkány akármijéhez hozzájutni? Ki tudja? - mosolyog végig rajtuk kedvesen. - Skubizok - amolyan, "nem akarlak titeket szívatni, szóval jó lenne ha legalább egy ember örülne a dolognak és benyögné a választ" mosolya húzódik szélesebbre.
Utoljára módosította:Reiner Kende, 2021. augusztus 10. 18:46 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Theodore B. Marchetti
Diák Eridon (H), Ötödikes diák


tasmanian devil | Sátánka
offline
RPG hsz: 126
Összes hsz: 185
Írta: 2021. augusztus 11. 18:45 | Link


Zalánnal, Ramival, meg az őrülettel


Felvihog, persze tökre visszafogottan arra, hogy Zalán menten szívroham áldozata lesz, olyannyira meglepte. Nem csoda, azt nem is nézte, mit csinál, bár igen egyértelmű. Bizonyára erejét gyűjti a nagyszerű és vérizzadós óra előtt, ebben semmi szégyen nincs. Vagy egyszerűen éjjel más dolga volt, ebben meg még annyira sincs. Vigyorog is egy sort, miközben megpaskolja a vállát.
- Öröm hallani ezt a szeretetet – bólogat is, majd előre fordul, pont jókor, időben. Felkiáltása nem mindenkinek tetszik, ahogy elhal, Ramóna már fordul is hátra, aki biztos a kis intermezzo idején került eléjük és olyan csúnyán néz rá, ahogyan csak csöppnyi erejéből telik.
- Aaaawh. De édes! - bókol a lánynak, aki nyilván ebbe minden haragja benne van lehet, erre Teddy majdhogynem előrenyúl és megsimogatja. Egyelőre csak egy puszit dob, majd az asztalra könyököl és onnan hallgatja az éppen megkezdődő órát. Ahogy Kende egyre jobban mondja és mondja, a saját vigyora lesz egyre szélesebb, félő, ajkait a végén a feje mögött össze lehet majd csomózni. Ahogy az előbb Zalán, úgy böki meg most ő padtársát.
- Hallod, ennyi erővel mi is tarthatunk órát – röhögcsél egy sort. - A farkukat erre is sokan szeretik – dől vissza, bár nem meglepő, hogy szövegel, lazábban veszi ezt az órát úgy is, hogy kvázi mögöttük ül a tanár. Lesz kapsz? Ez az óra mégis zseniális. Ezért vágódik előre ültében és jelentkezik, mint valami eminens diák. Viszont ebből sejteni, hogy semmi jó nem lesz.
- Annyi biztos, hogy Brightmore tanbá bakancsát még holtában se érinthetjük meg, mer’ szénné éget – okoskodik itt mindjárt, miközben leejti a kezét. - De a válasz egyszerű. Akkor, ha döglött, meg ha ilyen tudós okos, kutató vagy, aki használhatja. Van rá papíros, tudooood. Ú, meg pálcába is teszik! Na, nekik, a készítőknek – hogy ez nem a válasz, az is biztos, de lássa lelkét bárki, megpróbálta. A saját válasz is érhet fél pontot nem? Mintha arra gyúrna. Egyértelmű, hogy káoszt hozott ide.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanHollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 899
Összes hsz: 1190
Írta: 2021. augusztus 12. 13:29 | Link

Sárkánytan

  Cinkos mosolya hamar az arcára fagyott, ahogy Ramóna hátrafordult hozzájuk. Arckifejezéséből azt a következtetést vonta le, hogy évfolyamtársa igencsak értékelné, ha nem viccelnék el az órát és csendben maradnának. Zavarában az orrát kezdte el vakarni, miközben Teddy egy puszit dobott a lány felé. Nem kereste közvetlenül a kis unikornis társaságát az utóbbi időkben, de egyáltalán nem akart vele rosszban lenni.
 Szerencsére semmit nem kellett mondania, mert már fordult is vissza előre, de egy mosolygós fejrázással jelezte Teddynek, hogy nem hiszi el őt. A srác következő mondata hallatán viszont kezét a szája elé kapta, úgy próbálta elfojtani feltörő nevetését.
 - Szerintem semmi köszönet nem lenne abban, ha minket engednének ki oda - jutott az egyszerű konklúzióra. Suttogva próbálta közölni, de biztos volt benne, hogy Ramóna ezt is hallja előttük. A mellettük lévő Brightmore-ról nem is beszélve.
 Elgondolkodva hallgatta padtársa véleményét a döglött sárkányokról. Fejben igazat adott neki, tudta, hogy valamiféle törvény is szabályozza, hogy hogyan, mikor és mijét lehet felhasználni egy varázslénynek és hogy nem oké csak úgy leölni őket, mint a falusi kocát. Tétovázva bólintott, mert szerinte jó volt a válasz. Még ha kicsit eredetien is adta elő magát újdonsült barátja.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. augusztus 17. 09:39 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Augustine René Meurice
INAKTÍV


Au | the Bully
offline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 74
Írta: 2021. augusztus 12. 15:38 | Link

S z e x i   T a n á r n é n i

Ki az a marha, aki kitalál egy olyan semmirekellő, bullshit tárgyat, mint az önismeret? De most komolyan. A világ tele van a vég nélkül változást sürgető, de haszontalan könyvekkel, amik arról szólnak, hogyan legyél boldogabb, sikeresebb, hogyan felelj meg az elvárásoknak. Fuck them all. Valószínűleg a tárgy neve is valami coaching szarságot fed, ami jól megmondja, hogyan légy önmagad minden nap, mert ugye olyan, hogy rossz kedved van, nincs és nem lehet. Mindig légy pozitív! Valószínűleg a negatív tulajdonságaidat ehhez el kell rejtened és hazudnod kell a külvilágnak, de azért fontos az önismeret, hogy legalább te tudd, mekkora fos alak vagy. Tessék, mindössze ez a tárgy összefoglalva, röviden és tömören. Minek ebből több évfolyamnyi anyag? Nevetséges.
A terem ajtaja csapódik és a szőke tincsek meglebbennek, ahogy a tanárnő elhalad a sorok között sietve. Augustine először meg sem ismeri a sziluettet, csak amikor megfordul, akkor hasít belé a felismerés.
- Merde - önkéntelenül szalad ki száján félhangosan, s bár a körülötte lévők felé pillanatnak, az első sorokban már nem hallani káromkodását. Bár sohasem ül éppenséggel pedánsan, most még annál is lejjebb csúszik a padjában, reménykedve, hogy baromira nem tűnik fel senkinek, leginkább a tanárnak, hogy ő létezik. Hogy ezen az órán létezik. Slamposan, félig szinte asztala alatt várja, hogy megkezdődjön végre az óra és életében először beleolvadjon a környezetébe. Nem elég, hogy lefeküdt a nővel, még ráadásul egy ilyen nevetséges, hülye tárgyat is tanít - persze szőke, mit várt, valami értelmeset...? -, amin neki részt kell vennie. Jó kérdés, melyiküknek lesz kínosabb, ha találkozik a tekintetük, amit a levitás aktívan próbál megakadályozni. Édes Merlin, segíts meg.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Catherine Hope Brightmore
Előkészítős tanár, Illúziómágus, Egyetemi hallgató, Karácsonyi Manó, Gyakorlótanár, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos


Cicus =^.^=
offline
RPG hsz: 433
Összes hsz: 1244
Írta: 2021. augusztus 12. 16:26 | Link

Mr. Meurice
Kinézetem


Valljuk be, kevés dolog tud egy nőt ragyogóvá és egész nap boldoggá tenni, szóval a vak is láthatja, hogy ez a nő köszöni szépen, teljesen rendben van, és nem érzi úgy magát, mint, aki éppen dührohamot készül kapni. Sőt mi több, ma reggel két béka előtt is megálltam, hogy átengedjem őket az úton. Ezek szerint eső lesz, még jó, hogy készültem erre az alkalomra is. Talán, igen, már egészen érződik a levegő fülledtségében. Nem baj, egy kis eső sosem rossz, még akkor sem, ha a párától utána begöndörödik a hajam. Vannak ilyen napok is, nem? Teljességgel és totálisan nyugodtan, szinte dalolászva sétálok a folyosón, kezemben a kávémmal. másikon a talárommal, mert valljuk be, nincs kedvem ezt a halálosan komor cuccot hordani, és csak akkor van rajtam, amikor ellenőriznek. Így hát békésen csattogok be az osztály után egy jó fél perccel, talán eggyel is, hogy aztán a cuccaimat lepakoljam, és szokásos mosolyommal felpillantsak rájuk. Aztán... káromkodás. Francia káromkodás.
- Kiváló próbálkozás, de félig francia vagyok, és ott nevelkedtem, szóval ez nem jött be.
Mondjuk nem ismerős a hang, szóval nem tudnám azt mondani, hogy Somogyi Zente gratulálok, megnyertél magadnak egy jó kis büntetést, így hát a fiúról továbbsiklik a tekintetem, és bár ne hallottam volna meg, hiszen ahogy siklok békésen az arcok között, egyszer csak ott van, ő. Hát egy baromira nem vicces. Annyira nem, hogy olyan döbbenten nézek rá, hogy eltelik jó pár másodperc, mire szólni tudok, akkor se biztos, hogy nem egy kicsit magasabb hangszínen, mint, ahogy kellene. Bár valljuk be, az én kissé mély, füstösen dorombolós hangomnál minden csak magasabban van jelen pillanatban. Tegnap is volt pár ilyen pillanat, csak a ciki az, hogy ez vele történt.
- Új diák?
Teszem fel végül a kérdést miközben nyugalmat erőltetek magamra. Ó nem, az nem csak filmes túlzás, amikor hirtelen beugranak az emlékképek. Nekem is azonnal jön egy "ez történt korábban" vetítés, amitől határozottan érzem, hogy elpirulok. Mindazonáltal, ma lapostalpút húztam, szóval komolytalanul alacsony alkatommal állok vele szemben, és elvileg meg készülök büntetni. Mivan? Merlinke kérlek, ébressz fel.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Máltai Ramóna Emese
Diák Navine (H), Animágus, Ötödikes diák


lány a csöndben
offline
RPG hsz: 72
Összes hsz: 99
Írta: 2021. augusztus 13. 15:27 | Link

"A tanuló
a környezetével való
folytonos, aktív
kölcsönhatásban fejlődik"

   Zalán, Theodore
és minden más jelenlévő


Ramóna nem éppen bóknak veszi az eridonos szavait, csak még inkább feldühíti, hogy nem veszik komolyan. Dühösen fúj egyet, de azért előre fordul, szóban nem bosszankodik, nem beszél a fiúkhoz. A puszi csak megzavarja, nem érti a gesztust, és mellesleg azt sem, Teddy miért ült be az órára, ha nem tud viselkedni. Hiába vált szimpatikussá neki az eridonos, most mégis inkább arra hajlik, hogy messziről elkerülje a jövőben. Zalánnal kapcsolatban is hasonlóképpen érez, bár rajta látja, hogy nem akarja őt provokálni. Ellenben nevet, nagyon is zavaróan. Ramóna pedig csak lehunyja a szemét egy pillanatra, és megpróbál nem figyelni a mögötte randalírozókra. Helyette inkább az órát Tartó Kendére fókuszál.
Eleinte még bizakodó, naivitása megmarad, és bár idegesíti, nem törődik azzal, hogy háztársa hogyan válogatja meg a szavakat. A tények igazak, emlékszik rájuk az első órákról. S bár furcsállja, hogy a negyedikesek óráját a tananyag legalapvetőbb részénél kezdik, csak csendben várja, hogy az órát tartó fiú tovább haladjon az anyaggal.
Ő csendben, ám mögötte Teddy, majd ismét Zalán hangját hallja meg. Most nem fordul hátra, még nem. Hátha abbahagyják. Jobb lábfeje kezd dobolni a padlón, az asztal alatt, csak picit, egészen hallkan. Más talán észre sem veszi a kényszercselekvést, ha nem figyel rá különösebben. A mögötte ülő fiúk ráláthatnak ugyan, de annál elfoglaltabbnak tűnnek, minthogy észre vegyék Rami lábának mozgását.
A kérdésen ő is gondolkodni kezd, bár eszébe sem jut, hogy ő legyen az, aki megválaszolja. Teddy úgyis megteszi helyette, még ha nem teljesen pontos a válasza. A navinés kutakodik azért tovább fejében, mikor és mit olvashatott a sárkányszer-kereskedelemről. Abban biztos, hogy Brightmore nekik még nem említette, és abban is, hogy nem tudja tovább elfolytani mosolyát, amit az eridonos megjegyzése vált ki belőle. Hátra most sem fordul, nem mutatja meg a fiúknak, hogy tud ő ilyet is: mosolyog.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Mestertanonc Rellon (H), DÖK tag, Harmadikos mestertanonc


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 426
Összes hsz: 719
Írta: 2021. augusztus 13. 19:10 | Link


#fixingthings
#beszélszmégvelem?
#elszúrtam
#LiliHihetetlen megkönnyebbülést érzett Lili szavai mentén. Nem harizom. Olyan sokat jelentett neki a két szó, hogy azt a szőke felfogni is képtelen lett volna. S habár biztos volt benne, hogy ugyan csak tojáshéjban, de meg fogja osztani a történetet a másikkal. Mert megérdemelte. Sokkal inkább, mint bárki más. Jó, azért a két haverjánál nem jobban, mert hát nekik aztán mindent elmondott, de Lili kezdte a szívében kiérdemelni a harmadik olyan helyet, amit utána senki el nem vehetett.
Lenézett kezeikre, érezte, ahogy a levitás rászorított egy kicsikét. A szíve hatalmasat dobbant. Halványan elmosolyodott és felnézett barátnőjére. Emlékezett, mikor először nézett ilyen mélyen azokba az íriszekbe. A pubban. Azóta már egészen másképp érzett iránta. Sose akarta bántani, de hónapokkal ezelőtt még nem gondolta, hogy ennyit fog neki jelenteni a szőke.
- Erre még kisujjesküt is merek tenni – nyújtotta az említett végtagot Lili felé egy mosoly kíséretében. Talán mintha kezdett volna visszatérni belé az a fajta élet, ami minden előtt. Ott toporzékolt benne mint egy hiperaktív kisgyerek. Hiszen sosem halt ki igazán, mindösszesen elhallgatott egy kicsit. Erőt gyűjtött.
A zöldike pedig pontosan eddig bírta ezt az egész távolságtartás dolgot. Szétcsapta karjait, és olyan hevesen ölelte meg a szőkét, hogy majdnem kiestek mind a ketten a padból. És természetes a tanár pontosan ezt a pillanatot választotta ki arra, hogy becsattogjon a terembe. Megállt az ajtóban, és felmérte a két ölelkezőt.
- Darik, magának ha jól tudom amott van a helye. Hagyják abba ezt a badarságot, és szedje össze magát, ha csak nem akar felelni - jelentette ki a férfi. Marina elmosolyodott, és mielőtt felállt volna még egy apró puszit cuppantott szőke barátnője arcára.

Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Zayday Hudson
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2021. augusztus 13. 21:55 | Link

Marina
és a többi résztvevő

Év elején felvettem a Sárkánytant. Előző évben is fel szerettem volna, de annyira el voltam a dolgaimmal foglalva, hogy nem jött össze. Egyáltalán volt tavaly is ilyen tanóra lehetőség? Az ismeretségi körömben nem említette senki, de ez annak tudható be hogy nem vagyok olyan népszerű hogy mindenkit ismerjek. Eddig nem panaszkodnék az órákra, és a tanárra sem. Annyira nem ismertem azelőtt Brightmore-t, talán egyszer váltottam vele néhány szót a könyvtárban. Gyakran jártam oda néhány éve, nos ez is változott. Köhécselés. Nos, mivel elkalandoztam nem figyeltem oda annyira. Talán a tanár észrevehette, vagy Kende cimbim előadás közben berekedt? Mivel a mai órát ő tartja, kicsit több figyelmet is szentelhetnék neki. A teremben számos ismerős arc van: Rami a könyvtári barátnőm, Zalán az új ismerős, Az egyik iker Móric, és még pár számomra nem annyira ismerős évfolyamtárs. Na meg Marina. A csajszi mellé ültem le, közösen drukkolunk a haverunknak. Éppen csak egyenpólót nem csináltattunk a jeles eseményre. Reggeli után leszaladtam a konyhába egy kis sütikosárért, amit az óra után szándékozom odaadni az órát tartó Kendének. Egy ilyen óra után megérdemli a kis nasit, mert nem mindenkinek lenne bátorsága órát tartani. Csak Brightmorenak. Egy óriási ajándékkosarat neki!
- Te egy pár perce elkalandoztam. Le-e maradtam valamiről? – kérdezem a padtársam.
Megpróbálok jobban összpontosítani, és csak egy valamire figyelni: Kendére. Mit is szólna hogy az órán ülök és nem rá figyelek, hanem magamba révedve töprengek ahelyett hogy kérdésekkel bombáznám. Még csak az kéne, lehet rosszul sülne el. Zayday drágám, fogd be szépen a csinos kis pofikádat és helyezd a szemeidet középre!
- Szerintem egész jól bírja, és szerinted? Brightmore óráján tuti nem felelnék, hát főleg nem tartanék órát. – súgom Marinának.
Legbelül érzem hogy nem jó packázni a professzorral. Miközben ezen gondolkodok, a bal hüvelyk ujjam felmutatásával jelzem az órát tartó srácnak hogy tök jó amit csinál. Ez a néhány mondat amit az imént mondott, szórakoztató és egyben tanulságos is. Mármint meg lehet érteni hogy miről beszél. De ez az imént tett mozdulat annyira elfárasztott, hogy meg is éheztem. Jó hogy az ajándék mellé hoztam egy kis csokiskekszet. Pár darabot, de éppen kitart ebédig. Meg amúgy is, én kettővel bőven elleszek. Csak nem lesz belőle nagy baj, ha csipegetek belőle. Isten őrizzen hogy én órán egyek, ez csak egy kis vérnyomáscsökkentő.
- Kérsz kekszet? – nyújtom a szalvétát a csajszi felé.

Utoljára módosította:Zayday Hudson, 2021. augusztus 13. 22:02 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Kis Laura Grace
Prefektus Eridon, Bogolyfalvi lakos, Ötödikes diák


Puzzle Királylány | Cserfes Gerle | Piros Párduc
offline
RPG hsz: 229
Összes hsz: 473
Írta: 2021. augusztus 14. 07:36 | Link

A világ legunalmasabb mágiatörténet óráján
Szorgalmi lesz belőle, ha felnő


~ Nem szabad elaludnod! ~
Korholom magamat némán, ahogy érzem, hogy bukik le a fejem, és egyszerűen nem vagyok képes nyitva tartani a szemem. Balra pillantok, mellettem Boldi - instant pirulás és zavarba jövés - is laposakat pislog, de még kitartó, balra tőlem Somogyi Máté azonban már a padra dőlve alszik, őt nem zavarja. Engem se zavarna, ha a maximalizmusom nem tartana ébren. Azt se tudom, hogy miről van szó, felpillantok a táblára, és nézem a betűket. Érzékelek valamit... mit is?
Nos, az egészen biztos, hogy a fejecskémben nem az van, aminek lennie kell, mert látok az elmémben táncoló macskákat, akik fűszoknyában rázzák magukat, és azt, hogy akciós a lávasüti, tehát valamit produkálnom kell, hogy a nagypapitól kérhessek rá pénzt, és venni szeretnék ópiumos füstölőt, mert állítólag attól kikapcsol az agyam. Habár, lehet, hogy arra nem is lesz szükségem, mert ez az egész már önmagában kikapcsolós.
- Miről van szó?
Súgom végül oda, de csak egy vállrándítást kapok, ahogy azt vártam is, mert szegény padtársam, és hivatalos plátói tetszik nekem a fiú, de sosem mondanám el senkinek sem, akkor sem, ha muszáj lenne, mert nem akarom, hogy tudja, mert így még álmodozhatok arról, hogy majd szerelmezünk, és amikor szerelmezünk, akkor megosztjuk majd a turmixunkat, meg megfogja a kezem és azt mondja, hogy a barátnője vagyok, én meg azt, hogy ő a fiúm, szóval Boldizsár is próbálja kihozni magából a maximumot. Én viszont, ha lehetne, akkor inkább olyan dolgokkal tölteném az időmet, melyeknek hasznuk is van. Ilyen például az átváltoztatástan.
Kémes - ólálkodósan előveszem hát a füzetemet, és fellapozom a legutóbb vett tananyagot, muszáj kicsit gyakorolnom, mert órán nem sikerült tökéletesen a varázsige. Elolvasom a műveletet, a pad alatt próbálkozom a pálcamozdulattal, miközben csak ajkam mozdul kicsit.
- Coloris mutatio, Coloris mutatio, Coloris mutatio...
De azért valljuk be, ez nem ilyen egyszerű, mert ki tudja, hogy jobb lesz-e vagy sem, így hát egy újabb kommandózással előveszem a pálcámat is, és elkezdek úgy gyakorolni, simán anélkül, hogy színt mondanék hozzá.
- Coloris mutatio, Coloris mutatio...
És ekkor történik a baj. A suttogást sem megütő hangmagasságom valószínűleg zavarta Máté álmát, mivel hirtelen oldalra modul, én pedig olyan nagyon figyeltem arra, hogy ne mondjak ki színt, hogy természetesen kimondom.
- Coloris mutatio albus.
Észre se vettem, hogy a pálcámmal a haja felé mutatok, ami a következő pillanatban teljesen kifehéredik, én meg olyan szinten ledermedek, hogy azt is elfelejtem, fiú vagyok-e vagy lány.
- Juj.
Aztán hirtelen cselekszem, és elrejtem a pálcám, a füzetem, és teljesen éberen fordulok a tanár felé. Rendben, határozottan ébren vagyok, és tudatában vagyok annak, hogy ha akarok, tudok átváltoztatni, csak nem gondoltam volna, hogy ennyire jól. Érzem, ahogy Boldi mozdul mellettem, és tudom, hogy Mátét nézi, én viszont zseniális nyugalommal nézek előre. Elképesztően érdekes ez az óra.
Hozzászólásai ebben a témábanHáromszoros Várffy-Zoller vándordíjas! Love
Marina Darik
Mestertanonc Rellon (H), DÖK tag, Harmadikos mestertanonc


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 426
Összes hsz: 719
Írta: 2021. augusztus 14. 21:07 | Link


#sárkánytanóra
#Lostboydrukker
#csakDenistne
#ZaydayMarina Darik maga a szupport. Mármint hogy komolyan. Bármi kiderül bármelyik barátjáról, ő kérdés nélkül veti be magát, hogy mint valami hivatásos drukkerlány nyomassa az első padba ha kell. Jó, azért ebben az egy esetben volt egy dolog, ami kicsit a kedvét szegte a nagy rajongástól, méghozzá az év eleji kis történések Brightmore proffal, szóval legyen az az első sor inkább második. Vagy harmadik. A lényeg, hogy ott van. Ráadásul előbb is, mint az órát tartó kölök. Egy félmosoly kíséretében ingatja a fejét, mert igazából nem is számíthatott volna másra, mint egy ilyen Kende belépőre.
Szóval ahogy az óra elkezdődött nagyon összpontosítani, mintha szimpla telepatikával képes lenne a nemlévő tudást a másik agyába juttatni. Tudod, ilyen baráti viszonyok miatt meg minden. Már egyre gondolnak. Ebben semmi csalás nem lenne. Csakhogy a nagy koncentrációjából kizökkentette a mellette ülő lány. Igazából abban se volt biztos, hogy mikor pattant mellé a csaj.
- Hát... szóval... Kende próbálkozik - magyarázott a barna, ahogy megpróbálta összefoglalni miről is vakerol a barátja. Mondhatni a nagy semmiről, de azt nagyon jól csinálja. Biztos tőle tanulta.
- Egyszer megfenyegetett Brightmore prof, hogy felelnem kell. Arra az órára végül nem mentem be - suttogta a lánynak. Igen, az év első sárkánytan óráját kihagyta ilyen indokokkal. Vagyis hogy az indok nem ez volt. Hanem láz. Meg kiütés. Kész sárkányhimlő. Érted. Sárkány. Himlő.
- De határozottan jól bírja. Még kérdést is tesz fel. Tiszta profi - bólogatott elégedetten a barna. Aztán az emogyerek felé fordult. Még mindig a kezén lifegett a lánc, amit tőle kapott, tiszta becsben tartotta ám. - Én azt hittem csak a dragonlord képes bármit tenni egy sárkánnyal - adott hangot a lány a véleményének. Jobban járt volna, ha nem teszi? Tutira. De olvasta abban a könyvben, amiben ilyen menő kis mítoszok voltak.
- U, persze, köszi - vett egy kekszet a mellette ülőtől. Ha kaja van, akkor aztán mindegy, hogy egy perccel azelőtt még kérdésre válaszolt. Akkor csak  z édes bigyó van és kész.
Utoljára módosította:Marina Darik, 2021. augusztus 14. 21:08 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Molnár Zselyke
Egyetemi hallgató


Mini Mulan|Zsezsi
offline
RPG hsz: 67
Összes hsz: 233
Írta: 2021. augusztus 15. 08:26 | Link

Sárkánytan ismétlőóra


Zselyke olvasta már a kiírásban, hogy mi várható, amikor jelentkezett, de ez még mindig jobb volt, mint egyedül kuksolni a könyvtár egy eldugott részében. Azt azonban nem várta, hogy a delikvens tanársegéd milyen stílusban vezeti fel a khm… eseményt.
A kíváncsiság majd megölte, hogy vajon miként fog ez zajlani, főleg úgy, hogy ő már priuszos volt némileg Brightmore profnál, amikor egyszer elkapta takarodó utáni illegitim hálókörleten kívüli tartózkodása pillanatában. Mentségére legyen mondva, a Fejetlenség folyosóján szerzett tapasztalatok bőven elég büntetésül szolgáltak, hogy egy életre megtanulja a leckét: éjszaka aludni kell, és az erre rövidebb mondatocskára soha többet eszébe se jusson hallgatni – még akkor se, ha ez a gondolat az ő fejében fordulna meg.
Először csak felvonta a szemöldökét, hallgatva a prédikációt, majd utána igyekezett visszafogni az arcmimikáját, hogy normálisan tudjon jegyzeteket készíteni magának, aztán úgy laza öt perc után már kibukott belőle a röhögés. Eddig bírta. Kende előadásmódja mondhatni, kicsinálta a koncentrációját, de ezen nem csodálkozott már, hisz tanév végéhez közeledtek, és már amúgy is kicsit megborította egyensúlyát, hogy hol edzéseken volt, hol meg itt. Hol meg ugye, versenyeken.
– Engedelmeddel én is megpróbálkoznék kegy válasszal: ha a sárkány maga dobja el, esetleg sérülés miatt veszti el az adott akármijét, egyébként ép példányt megcsonkítani szigorúan tilos, törvény bünteti – csápolt ám lelkesen, mielőtt belekezdett a magyarázatba. Szuper lesz ez, gondolta közben, szeme játékos csillogásából lehetett következtetni, hogy még párszor el fogja röhögni magát az alkalom alatt.
Oké, chillelj, kislány, ez is ugyanolyan óra, mint a többi, ne röhögj már! – mantrázta magának gondolatban, de azért a vigyor ott terpeszkedett még a kis simabőrű pofikáján.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reiner Kende
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Elemi mágus, Harmadikos mestertanonc


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 336
Összes hsz: 705
Írta: 2021. augusztus 17. 08:15 | Link


Jó kis óra ez. Móric pudinggal tömi a majmot, Mae bámul rá, mint egy holdkóros, Zayday mutogat, hogy minden sirály, mások meg vagy figyelnek vagy dumálnak. Már csak a mai órát tartó császárnak kellene összekapnia magát mert ez így eléggé gázos. Sokkal többet tud, pont ezért ahogy felteszi a kérdést és nem is egy válaszra nyújtják a kezüket vigyorogva biccent először a srácnak, aki jelen volt abban az átkozott, a frankó kis pillanatban mikor Kendéből TS lett. Félre biccentő fejjel bootolja be mit szeretne az emo a góré bakancsával, de nem nevetgél, mert mire összerakja addigra a választ kellene megértenie. - Ja, valahogy úgy. Viszonylag ez a jó válasz. Valaki még? - szürkéskékje siklik át a termen, majd ugrik Darikra, akire elmosolyodik és biccent Zayday keksze fele. Inkább egyen ő is a dudival.
Legalább nem volt csend, az is valami. Aztán jön még egy válasz, amire szélesen elmosolyodik, nevetve boxot a levegőbe, és mutogat a lányra. - Így is van! - górénak szólni, hogy van itt kurázsi! Igen, ott ül vele szemben a tanár, de mostanra kicsit viszonylag elfelejti Brightmore jelenlétét. Plusz a válaszokkal rakás info jut még eszébe, komolyan, még a hülyeség is arra tereli. - Nahát, frankó - húzza fel a lábát az asztalra, amin könyökével megtámaszkodik. - A lényeg, hogy a törvényi szabályozásokkal ott a legális és az illegális irány, hogy beszerezzenek a… - az emo srác felé pillant - akár a pálcakészítők is ilyen hozzávalókat. Mondjuk a szívizomhúrt, de amúgy majdnem minden szervüket fel lehet használni egy csomó mindenre. Hasznos dolgokra. Más az, meg az, amikor valaki attól akar ász lenni, hogy egy pöttyös gigatojás dekkol a nappalijában - akkor már mindegy lesz a flancolás, ha kikel és kinyuvasztja. Felhúzott szemöldökkel bólogat, majd megáll és tekintetről tekintetre jár. - A tojáshoz hozzájutni pölö úgy legális, ha a kikelés után a maradványokat összeszedik és akkor az mehet a bájitalokba, mindenki nyer, főleg a beszerző ha életbe marad - ha meg illegálisan csinálná pengethetné ki a büntit. - A tojáson kívül milyen szervek mennek még nagyon a piacon? - kérdezi ezúttal, és ahogy a válasz elhangzik bárkitől a teremben halad is tovább. Ha nem hangzik, elsorolja ő.
- Van egy másik brutálisan fontos törvény rájuk vonatkozóan. A muglik elől való elrejtésükről szól, ami az adott ország vezetőségének felelőssége és ha egy Mennydörgő úgy döntene, hogy bekukkol varázstalan Mariska nénihez mikor az unokázik lecsófőzés közben, akkor a minisztériumra jó sok szem szegeződne - szövegel és szövegel és szövegel, bár ez nem mugliismeret, így visszakanyarodik a pikkelyes állatokhoz. - Ki tudja mikor láttak muglik először sárkányt vagy hol vagy melyik sárkány volt ez? - von vállat mert mindegy melyiket tudják megválaszolni, de elég megúszós a dolog. Erről a sztoriról még neki is meséltek a Reiner birtokon.
Utoljára módosította:Reiner Kende, 2021. augusztus 17. 08:19 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Hollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 899
Összes hsz: 1190
Írta: 2021. augusztus 17. 09:33 | Link

Sárkánytan

  Teddy mellett ülni két szempontból is hatalmas előnyt jelentett Zalánnak: képtelen volt bealudni és nem érezte magát egyedül furának. Egy baráti vállonveregetéssel jutalmazta őt, amikor Kende leokézta padtársa válaszát. Ettől függetlenül próbált csöndben maradni. Tekintete Rami hátába fúródott és azon gondolkodott, hogy vajon mennyire sértődött meg rájuk. Bár ahogy megismerte őt, nem tűnt haragartónak, csupán szerette, ha minden a medrében folyik, csendben és rendezetten.
 Pislogott párat, amikor meglátta, hogy Zay mit csinál kicsivel előrébb. Arcára akaratlan vigyor költözött ismét, de megemberelte magát és kezét feltartva jelezte a tanársegédnek, hogy az egyik kérdésre tudja a választ.
 - A vérük eléggé értékes. Egy csomó mindenre fel lehet használni. Na meg ott van a szarvuk, meg a karmuk, az ha jól tudom az egyik legdrágább bájital alapanyag. Meg hát... - itt tétovázott kicsit, de hát nem volt oka visszatartani a választ - a sárkánygané. Trágyázni is lehet vele tudtommal.
 Pár centivel lejjebb csúszott a székében. Jól válaszolt, ebben biztos volt, de még próbálta feldolgozni az érzést, milyen aktívan szerepet vállalni egy tanórán. De miért mindig ezeket a gáz dolgokat tudja legjobban megjegyezni? Nem tudta, hogy a trágya-témával mennyire vette el Zayday és a barátnője étvágyát, de egy darabig biztos nem mer rájuk nézni ezután. Inkább figyelt, hogy a többi kérdésre milyen válaszok születnek.
Utoljára módosította:Hollósi Zalán, 2021. augusztus 17. 09:39 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Augustine René Meurice
INAKTÍV


Au | the Bully
offline
RPG hsz: 53
Összes hsz: 74
Írta: 2021. augusztus 17. 11:50 | Link

S z e x i   T a n á r n é n i

És még mondják, hogy véletlenek nem léteznek, hogyisne! Mi más lehetne mindez, ha nem a sors kegyetlen játéka? S bár megtehetné, hogy hangtalanul, mintha ott sem lenne, beszürkül és kihúzza az óra végéig, nem, neki el kell ejtenie egy megjegyzést anyanyelvén, látványosan el kell rejtőznie, nehogy kiszúrják...
Pedig annyira halkan mondta, annyira besüllyedt a padjába, szinte lehetetlen volt észrevenni...! És akkor Catherine Hope Brightmore tekintete végül megtalálta a fiúét, az arcára kiülő döbbenet pedig valahol azért felkorbácsolja a levitás érdeklődését is. Hát miért is szégyenkezik ő egészen pontosan? Elvégre a nő a tanár, neki kínos, ha kiderül, hogy lefeküdtek, ő maximum flexelhet azzal, hogy megdöntötte az egyik oktatót, ami way too perverz és menő egyszerre. Éppen ezért felegyenesedik, rendesen visszaül székére, hogy kaján mosollyal az arcán fogadja az első kérdést, amit a múlt éjszaka után képes megfogalmazni a nő.
- Olyasmi - megfejthetetlen tekintettel, továbbra is felfelé ívelő ajakszélekkel pillant rá, ám ezúttal lassan előrehajol, az ujjai között tartott tollal játszani kezd. - Új tanár? - felvonja fél szemöldökét, gondolkodás nélkül szemtelenkedik, riposztja pedig elegendő ahhoz, hogy zúgolódás és kuncogás kezdődjön meg a teremben. Óóó, de még mennyire, hogy ki akarja húzni a gyufát, mert mit tesz a nő? Megbünteti? Tekintete végigsiklik a nyári szettbe bújtatott testen, pontosan úgy, mintha ruhadarabról ruhadarabra vetkőztetné épp. Csak mikor végzett tér vissza a barna íriszekhez és továbbra is végtelenül pofátlan módon vigyorodik el. Ebből baj lesz.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Mestertanonc Rellon (H), DÖK tag, Harmadikos mestertanonc


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 426
Összes hsz: 719
Írta: 2021. augusztus 17. 13:03 | Link


#sárkánytanóra
#Lostboydrukker
#csakDenistne
#ZaydayTermészetesen nem volt igaza az egész sárkányuras felvetéssel, de nem mintha nagyon érdekelte volna. Az a keksz amit drága padtársától kapott sokkal inkább. - Honnan van ez a cucc, nagyon finom - fordult Zayday felé, miközben Kende valamit nagyon elkezdett magyarázni tojásokról meg reggeli rántottákról.  Olyan jó volt az a cucc, hogy meg kellett osztania Lokival... úgy azonnal.
- Hey min elskede. Ezt kóstold meg - tört le egy kisebb darabot a kekszéből Marina, és előre adta a srácnak. Olyan omlós és csokis, és édes. Hát pont olyan amiért ők versenyt szoktak futni végig a kastélyon egymást üldözve. Milyen barát lett volna, ha nem mutatja meg neki.
Aztán az elsős kölök felé nézett, még mindig ropogtatva a kis darabkát. Talán jobb is volt, hogy ezt a kérdést megválaszolta helyette valaki más, még a végén olyanokat mondott volna, hogy a sárkányszív, na aztán biztos értékes. Vagy az epe. Mert hát azzal szoktak kereskedni a csempészek is. Szóval miért ne lehetne az?
Hatalmasat nyelt, mert hát általában nem zavarja ha teli szájjal beszél, de most órán van, szóval mind a kekszet legurította a torkán, mert nem hiszi el az ember, de: erre a kérdésre tudta a választ!
- 1932-ben Ilfracombe-ban. Egy Walesi Zöldet. A csórikám éhes volt, és besétált egy mugli falucskába. Azok meg ahelyett, hogy adtak volna neki egy csokiszeltet vagy valamit jól beparáztak - magyarázta a barna egy hatalmas mosoly kíséretében. Voltak érdekes dolgok, amiket megjegyzett az agya. Ezt például onnan, hogy amikor még a Roxfortban voltak elmentek arra egy tanulmányi kirándulásra. Persze az is felrémlett neki, hogy Cameronnal akkor balhéztak össze nagyon valami hülye aranyvérű szarság miatt. Még a hideg is kirázta az elmékre.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Catherine Hope Brightmore
Előkészítős tanár, Illúziómágus, Egyetemi hallgató, Karácsonyi Manó, Gyakorlótanár, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos


Cicus =^.^=
offline
RPG hsz: 433
Összes hsz: 1244
Írta: 2021. augusztus 17. 16:32 | Link

Mr. Meurice


Jaaaaj Cath mit csináltál már megint? A fene essen beléd, hogy annyira képtelen vagy felnőtt lenni. Mások is nevelnek gyereket, sőt olyanok is vannak, akik nem a sajátjukat, mint te. Másokat is szájára veszi a falu, mert a férje nyíltan csalja, vagy mert elszeparálódva élnek, vagy az Edictum, hát most mit mondasz erre, egy pletykalap, ami téged is a szájára vett. Gonosz dolgokat mondott? Igen. Van benne igazság? Van. Félsz attól, hogy mi lesz Denis-szel? Igen. De akkor sem kell ostobaságokat csinálni. Nem kellene náladnál fiatalabbakkal lefeküdni, mert tanárként, egy viszonylag állandó jelenlevőkkel teli településen, még a végén kiderül, hogy a diákod. Basztikuli, hát éppen most derült ki.
Hiszen itt nézek szembe vele, miközben agyamban a korholás legkülönfélébb módjai vad táncot járnak a múlt éjjel édes képeivel. Annyira puha a haja, hiába ér hozzá állandóan, nem zsírosodik. A hangja parancsoló volt, de közben izgató, és egy-egy mozdulat oly élesen hasít belém, hogy a mostani tekintetével együtt érezhetően elindít a testemben valamit. A vágyat. Ezt leplezendő, flegmán magam előtt karba fonom kezeimet, és úgy pillantok le rá.
- Olyasmi.
Reflektálok én is, hiszen valóban, az első tanévem végén járok, már, ami a hivatalos itt oktatást jelenti. Ugyan, csak óraadó vagyok és gyakorló tanár, hiszen az én világom az előkészítőben van, mégis, fontosnak tartom a Bagolyköves vonalat is, és munkámra igényes vagyok, tisztelettel viseltetek az iskola szabályai iránt. Már, amikor tudok róla, és nem éppen egy diákkal töltöm az éjszakát.
- A kezdő tanár szerencséje, hogy még nincs kiégve. Rengeteg kiváló büntetőmunka közül kell kiválasztanom a megfelelőt. Óra után ne siessen el.
De, azt kellene, engedni messzire, mert érezhetően mély nyomot hagyott a tegnapi mutatványa, hiszen még mindig nem érezm úgy, hogy leengedhetem a karjaimat. Mint egy duzzogó kislány, aki nem azt a Barbie-t kapta, amit akart. Tekintetemmel az övét keresem, hogy lássam megértette-e, és ha igen, elfordulok tőle. Nagy levegő. Elég edzett vagy te ehhez, kemény vagy, és meg tudod csinálni.
- Folytassuk. A mai napon érzelmeink nevelhetőségéről fogunk szót ejteni, melyet egy teszttel kezdünk. A lapokat kitöltést követőnem cseréljétek ki egymással. Minden második minden elsővel, majd kiértékeljük.
Én pedig csendben reménykedem, hogy a kicsengetés sosem jön el. Vajon, ha valakit már egyszer ez a Lady Storm elővett, akkor ő onnantól mentesül a figyelmétől? Remélem, hogy igen.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Denis A. Brightmore
Tanár, Mestertanonc Tanár, Elemi mágus, Legilimentor, Egyetemi hallgató, Okklumentor, Bogolyfalvi lakos, Végzett Diák


Fél-gyilkos | csattanó maszlag | házas
offline
RPG hsz: 660
Összes hsz: 3822
Írta: 2021. augusztus 17. 17:07 | Link

Átcsúsztok vagy felsültök?
szedjétek össze magatokat - 08.09. - Sárkánytan óra I.-IV. évfolyamig


Az első három percben kijött a mérhetetlen fejfájás, ami maximum akkor múlik el, ha levágom egy végtagomat, hogy a fájdalom balanszba kerüljön. Ezen nem segít a Mórocz gyerek sem, aki üvöltve nyomott a kezembe egy doboz pudingot, amit lendületesen hajítottam tovább a kuka irányába. Unottan döntöm hátra fejemet, ahogy Kende neki áll, karjaimat keresztbe fonom mellkasom előtt, lábaimat előrefelé nyújtom ki, bokámnál keresztezve őket, szemeimet lehunyom. Sokan hihetnék azt, hogy éppen bealudtam tanársegédem zseniális előadása alatt, de erről szó sincs. A fülem nagyon is nyitva van, a résnyire nyitott ablaknak köszönhetően a levegő minimálisan ugyan, de igenis jár, így a részecskéknek köszönhetően tökéletesen kihallom, hogy kik folytatnak elmaradhatatlan beszélgetést az órán. Halk zacskózörgés is megüti a fülemet, mikor a legelső órákon letisztáztam mindent. Halkat szusszanok, megvárom, míg Reiner befejezi, azt is, amíg Darik válaszol, majd biccentem előre fejemet és állok fel. Lassú léptekkel indulok a tanári asztal felé, hangom vágja át a levegőt. Míg beszélek állok be az asztal elé és pillantok le a két lányra.
- Darik és Hudson - emelkednek el az asztalról a kekszek, amik ívesen lebegnek tenyerembe. - Véleményem szerint igencsak hatalmas probléma, ha egy IV. évfolyamosnak a szövegértése hibádzik. Márpedig a tietek nagyon azt teszi. Elmondtam az első órán, hogy részemről bármit tehettek az órán, kivéve az evést. Az sem érdekel, ha arccal előre fejelsz a nemrég kidobott pudingba, de még egy szó, amíg Kende órát tart, és szellőztök egyet a terem ablakain kívül, valamint vizsga nélkül megbuktok. Esetleg más, akinek lenne mondanivalója? - egyenesedem fel, hogy kékjeimet járassam körbe a termen, majd essenek vissza az előttem ülőkre. - Tiszteljétek meg annyival Kendét, hogy képesek vagytok csendben végig ülni az órát, ami azért készült, hogy ne buktassalak meg benneteket a vizsgán - valamiért biztos vagyok abban, hogy Kende egyáltalán nem készült erre az órára, de gyönyörűen rögtönöz, amit viszont nagyon is értékelek. Még ha egyáltalán nem is látszik rajtam.
- Folytasd - fordulok Reiner felé, majd kikerülve a padot lépek vissza a székhez. Ugyanabba a pozícióba helyezkedem vissza, ám mielőtt tökéletes lehetne hajítom ki a tenyerembe fektetett kekszeket, amik hangosan csattannak a kukában. Kifejezéstelen arccal konstatálom, majd döntöm hátra fejemet és hunyom le szemeimet ismét.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Zayday Hudson
Nyugodjék békében!offline
RPG hsz: ?
Összes hsz: ?
Írta: 2021. augusztus 17. 19:33 | Link

Marina
és a többi résztvevő

Nem almát eszem, de ez a kekszecske tényleg jól ropog a fogam alatt. Jó választás volt, mert legalább nem kell az alma csutkájával mütyürözni. Volt a konyhában egy nagy tál gyümölcs, de én még is ezt választottam. Elég nekem a reggeli narancslé, és kész. Nem vagyok annyira gyümis, de ha nincs más akkor ezt kell szeretni. Vajon a többiek is hallják azt a zajt amit én a számból? Erre a kérdésre sosem tudtam válaszolni, de a mostani esettel kapcsolatban megbizonyosodok hogy igen. Érzem magamon a rosszalló tekintet. Kis is ráz a hideg, és megpróbálok halkabban nassolgatni.
- Jaja, azt levágtam. Hát az bizti hogy rémísztő egy krapek, az fix…Nekem nincs vele ilyen sztorim. Ugyan semmiség. – súgom oldalra, majd kicsit közelebb húzódva próbálom takarni az asztal alatt történteket.
Trágya? Kicsit össze húzom a szemöldökömet, és ennyivel le is zárom a témát. Persze ha mélyebben belefogott volna Zalán a magyarázásba, akkor biztos annál a kukánál kötöttem volna ki, ahova Móric pudingja került. Kár, nem kérdeztem meg milyen ízű. Óra után le is számolok a sráccal, hogy Brightmore helyett miért nem nekem adta oda, a reménybeli vaníliás pudingot. Megint Kendét nézem, aki remekül kezeli a helyzetet. Viszont az biztos hogy veszek neki egy határidőnaplót, hogy máskor tökéletes legyen az előadása. Megmosolygom Marina bátorságot, hogy órán ilyen laza. Ráadásul rögtön rávágta a kérdésre a választ, ami nagyon menci. Hátha a következőt nekem sikerül megválaszolni, egy kis odafigyelés és annyi. El kellene lazulnom nekem is. Hátradőlni és.. Beteljesült amitől féltem.
- Hé, Marina! Mar… - súgom, és oldalba bököm a padtársamat, pont amikor felénk magasodik a zsákmányára lecsapó keselyű.
Ez tényleg velünk történik meg? Kapjuk is az ívet rendesen, és olyan dolgokat is hallok amelyekre nem emlékszem. Valóban elmondta év elején hogy nem lehet órán enni? Biztos ha ennyire mérges, de mi nem is ettünk, plusz az emlékezetem tényleg gatya. Csupán a nagy izgalmunkat próbáltuk leküzdeni, és nem is tudja hogy ezzel mennyire tiszteltük Kendét, ha nem így lett volna biztos lerágom az összes körmömet az órán, nagy izgalmamban. Mivel nem szeretnék magunknak semmi problémát, a lábammal is bökök a csajsziba szinte észrevehetetlenül, jelezve majd én elhárítom a bajt.
- Elnézést kérünk professzor. Ne haragudj Kende! Nem fog többet előfordulni, megígérem. – mondom felemelt fejjel, farkasszemmel előre meredve, reménykedve hogy ez a reakció jó hatást hoz magával.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Süveges Lili
INAKTÍV


SÜVILILI ^_^
offline
RPG hsz: 508
Összes hsz: 1299
Írta: 2021. augusztus 18. 19:41 | Link

Marina

Nem neki találták ki a neheztelést, a haragtartást, olyan nagyon nem ment, hogy nem hogy tartani, hosszasabban megfogni sem igazán tudta az érzést. Persze, Lucas párszor alaposan felbosszantotta, értetlen hülye majom fejével, és olyankor haragudott is rá a lány, de talán nem is annyira rá, hanem önmagára, amiért ennyire nem tud mit kezdeni vele. Mert máskor amúgy tök édespofa volt. És amíg Marina kerülte őt, jól el is tudta terelni a figyelmét erről az egyre nyomasztóbb tényről. De csak míg vele volt.
Ha viszont a lány került tekintete hálójába, valami átkapcsolt benne. És akkor elfogta a vágyódás, hogy odamenjen hozzá, rámosolyogjon, a napjáról faggassa, vagy egyszerűen csak nekikoccanjon oldalról és ajkába harapva rásandítson. De aztán ahogy sorra meghiúsult minden próbálkozása, úgy érezte, Mae nem akarná mindezt. Így csak maradt gondolati síkon.
Nem tudta, mit kezdjen ezekkel az érzésekkel, melyek egyidejűleg a sráccal és a rellonossal kapcsolatban is ott csüngtek lelkének szárítókötelén, mivel még csak meg se tudta őket beszélni senkivel.
Most azonban felcsillant a remény, Lili biztos volt benne, hogy sokkal egyszerűbb lesz érzéseit rendeznie, helyére tennie, úgy, hogy a lány is szóba áll vele. Nem is számít, miért nem tette eddig. Kivéve ha összefügg azzal, ami benne kavarog. De ezt nem tudhatja. És ahogy a másik kezét szorította, majd a kisujjesküre hajlította ujját és vidám mosolyra húzta száját, biztos volt benne, hogy bármi is a helyzet, el fog rendeződni. Olyan még sosem volt, hogy nem volt sehogy. A nagyapja hajtogatta ezt mindig.
Felnevetett aztán a váratlan gesztus láttán, és boldogan csapta szét karjait ő is, hogy ott helyben, ültükben összeölelkezzenek. Ez is kvázi kisujjeskü, csak ők a két kisujj. Vagy nagyujj. De így talán még szorosabb is a kötelék. Legalábbis Lili veszettül kapaszkodott, miközben mélyen beszívta Marina hajának illatát. Még a tanár érkezésére is csak késve bontakozott ki az ölelésből, úgy kellett lehámoznia magát Rináról.
Bocsánatkérően rávigyorgott a tanerőre, és magyarázott neki valamit arról, hogy az ő hibája, aztán a távolodó rellonos felé pillantott még egyszer, mielőtt visszafordult volna a padja felé. Gyorsan elkérte a helyére visszakászálódó - és eléggé morcos - padtársától a jegyzeteit, mert hogy neki persze nem voltak, és ezt követően megpróbált a tanórára figyelni. Nem sikerült különösebben.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

Reiner Kende
Prefektus Navine, Navinés pásztor, Elemi mágus, Harmadikos mestertanonc


got the spirit of a fela
offline
RPG hsz: 336
Összes hsz: 705
Írta: 2021. augusztus 20. 20:39 | Link


Ahogy halad előre kezdi tényleg érezni a helyzetet, amibe bele lett taszajtva az ST által. Sőt belejön abba is, hogyha kérdez és válaszolnak azzal őt is viszik előre a többiek, tehát ezt a hullámot rendesen meg is lovagolja.
Az eridonos halálmadár mellett ülő gyerekre néz, mikor az felcsapja a kezét és Kende csak mosolyog rá, hogy akkor mondjad haver és skerázunk tovább. Pislog egy pillanatig, mert a sárkénygané nem szerv, de sebaj, ő biztos nem fogja cseszegetni a srácot.
- Ezek jók, kösz. Mondjuk nem mind A kategóriás. Azok inkább a bőrük és a szívük - mutogat magán, mert a kisunival úgy tanulták sorra tavaly melyikek a legfontosabbak. - A vérüket csak a májjal szokták… mhm, hm, orvoslásra mondjuk - teszi hozzá a csomó mindenre utalva, de nem jut eszébe, hogy mit és hogyan orvosolnak vele, szóval alig egy pillanattal később folytatja, mire eszébe jut a cikkely és elkezdi köré építeni a továbbiakat. Hatalmas vigyorral bök a Szösztalicska felé, hogy akkor válaszoljon. Halkan nevet a csórikám szón, aztán reagálna, de a góré mozgásnak ered a sárkányfészekből. Ismétlem: a góré mozgásnak ered a sárkányfészekből. Azzal össze is csukja a száját és fülén morzsol. Elbarackolta? De az ő neve nem jön, így leengedett kezével a gyűrűit kezdi csesztetni. Aztán azzal is megáll, mert mi a - akkor már accurate - sárkánytrágya? Móricra néz, döbbenve kapja el a tekintetét, hogy most ő is hallja-e, vagy már annyira lóg az ablakon túl fejjel lefelé, hogy behaluzza. De folytatnia kell, szóval valszeg ez a valóság. Egy pillanat még kell, mire visszatér oda, ahol tartott. Meg Brightmore is végigmasíroz a helyére, addig Kende éppen biccent Zaydaynek, hogy nincs para.
- Akkor mielőtt belemegyek, alsóbb évesek - ujjai hullámoznak a levegőben. Nem tudja kik az alsóbb évesek. - Vagy valaki mesél nekünk a Közönséges Walesi Zöldről? Csak egy kicsit, hogy mindenki frankón képben legyen - mosolyodik el, szürkéskékje pillant körbe. A válasz után folytatja.
- Egy ilyen sárkány okozta az évszázad legdurvább, mármint hogy legnagyobb felejtés-átkát, amikor kajásan elkalandozott, ahogy Mae is mondta - biccent a lány felé. - Sokan beparáztak akkor, de nem sérült senki - bólogat apró mosollyal. - Szóval, beszéltem a törvényről korábban, a 73-as cikkelyről, amit akkor Angliában megszegtek, meg volt egy másik alkalom - fogalma sincs emlyik évben, skippeli - Ukrajnában. Nem nehéz kitalálni a sárkányt, aki bealakított, de ha valakinek megvan és a sztori is, akkor figyelek - beszélteti inkább a többieket, de ha mégsem jön össze, akkor nagyvonalakban talán tud róla mesélni. Hatalmas nagy vonalakban.
Utoljára módosította:Reiner Kende, 2021. augusztus 20. 20:40 Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


RIDE THE WAVES AND LIVE THE LIFE.
Theodore B. Marchetti
Diák Eridon (H), Ötödikes diák


tasmanian devil | Sátánka
offline
RPG hsz: 126
Összes hsz: 185
Írta: 2021. augusztus 22. 00:24 | Link


Zalánnal, Ramival, meg az őrülettel


- Szerintem kikúrt jó tanárok lennének – bólogat teljes meggyőződéssel, hogy ez bizony nem lenne másképp. Jó, negyedannyit sem tud, mint Reiner és mondjuk amit tud, azt se tudja szépen előadni – ezért vinné Zalánt, ő biztos okosabb, levitás is, beszélőkéje lenne. Ellenben műsor lenne, addig a pár percig, ameddig a Sárkány ki nem vágná a csukott ablakon őket. De a híres öt perc mondjuk mindenkinek jár. Ezt megragadva készít egy választ, amiben senki nem hiszi, de akadnak olyan gondolatok is, amik hasznosak az órára nézve. Bár Ramóna még mindig nem a legjobb elfoglaltsága a két fiú, pontosabban Teddy hallgatása, de ez őt, Teddy-t semmiben sem zavarja. Az biztos, hogy nem cukkolni és bántani akarja a lányt, nincs benne – vagy nem találja magában – a hajlam, ártó szándék. Az más, hogy talán fel akarja vidítani? Szereti ha nevetnek körülötte, hát akkor őt miért ne? Bár ki tudja, mi lesz még ebben az életben és itt. Hátrasandít, mert hát a tanár még mindig bent van, nem menekült haza, de nem is eszik, az a puding, amit kapott, szomorú véget ért. Kár, hát ő simán megette volna, azonban kukázni nem fog, az hétszentség. Visszales előre, amikor is háztársa egészíti ki a választ. Tessék, micsoda eridonos csapatmunka! Ketten érnek egy szép választ. Ugyan a poén nem esik le neki, de elengedi, büszkén húzza ki magát, amikor rábólintanak arra, hogy a válasz egész jó. És még Zalán is megpaskolja. Hát!
- Na, ezek után ha valaki hülyének nevez, azt megfejelem – nem mondja komolyan, és nem is gondolja, hogy sok dologhoz nem hülye. Ez a pillanatnyi siker utóhatása, közben a TS meg már megy is tovább. Jegyzetelni kéne? Gyors egy üres oldalt húz maga elé és macskakaparásával lejegyez pár dolgot. Aztán elveszik az éterben, amikor pár paddal odébb kész piknik szerveződik. Tessék, mindenki eszik, ha ezt tudja…
- Szar. Mond csak ki, hogy szar – duruzsolja oda Zalánnak, majd vigyorogva figyeli, hogy mindjárt elveszik a padban. Szép lassan érkeznek a kérdések, de évszámokban nem jó, vagyis fogalma sincs, bezzeg arra emlékszik, hogy a Trónok Harcában Tyrion mikor látott először sárkányt. Az valószínűleg nem lesz jó válasz, így csak lábát rakja keresztbe és figyeli az okosokat. A szülinapos csaj – vagyis akinek a szülinapján iszonyat bekarmolt – válaszol, így meg is tapsolja. Mintha erre szükség lenne. De a taps abbamarad, amikor a háta mögül megszólal a tanár is. Szép komótosan érkezik és felteszi a gyilkos kérdést. Csak feltartott hüvelykujját mutatja Brightmore felé, majd dől közelebb Zalánhoz.
- Harapós ma. Ő is ötikszes besorolású – de hé, nem ő lett elsőnek letolva. Mondjuk semmi olyat nem csinál, maximum izeg-mozog amikor már unja az ülést, de az első órák gyönyörű felelése elég volt, hogy ne kelljen makognia megint a semmiről. Fejét billenti oldalra a fejét, ahogy folytatódik az óra. Elbambul, de a kérdés nekik szól. Körbepillant, hogy ki akar épp kiesni a padból, de senki nem jelentkezik. Hát akkor, kezdi ő a sort. Kezét emeli meg, de hát, biztos sejti szerencsétlen a katedrán, hogy nem az ötösért felel.
- Az tuti, hogy a hegyekben él, mert olyan jó zöld a színe, hogy simán bele tud olvadni. Mint egy bazi nagy kaméleon, csak… kicsit veszélyesebb. Meg főképp birkát, meg juhot eszik és nem bírja az embereket, így jól elkerüli őket. Öööö. Nem olyan nagyok meg nehezek és aaaa tojása zöld pöttyös – idézi fel a fejében, miközben állát kocogtatja, majd Zalánt böki oldalba, hogy legyen már ő is okos, biztos tudja a többi részét. Bár szerinte ez egész korrekt, kikupálta magát sárkányokból na. Száját nyissa, hogy folytassa, majd végül legyint és visszadőlve kezdi el a nemrég írása befogott lapot hajtogatni, miközben füleli a folytatást.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témábanHollósi Zalán
Diák Levita (H), Pro Levita-díjas, Ötödikes diákoffline
RPG hsz: 899
Összes hsz: 1190
Írta: 2021. augusztus 22. 09:59 | Link

Sárkánytan

  Amikor válaszát követően Teddy megszólalt, méginkább szeretett volna elbújni a tanár és a többi diák szeme elől. Megint rátehénkedett a padra, karjait összekulcsolta maga előtt, hogy fejtámaszt rögtönözzön magának, úgy figyelte tovább a tanársegéd előadását.
 Pár pillanat sem telt bele, Brightmore is megszólalt. Zalán gyomra kissé görcsbe rándult, pedig nem is a saját nevét hallotta. A tanár tekintélyt parancsoló hangnemben beszélt, úgy kobozta el a lányoktól az édességet. Neki aztán nem kell magyarázni, hogy maradjon nyugton óra alatt. De a mellette ülő szerencsecsomagnak? Majd továbbra is arra bíztatja őt, hogy az előzőhöz hasonló okosságokkal vegye ki a részét a tanórából és akkor nem lesz gond.
 Ajkát lebiggyesztve kíséri figyelemmel, ahogy a süti is a kukában landol. Micsoda pazarlás. Teddy megjegyzése megint halk nevetésre késztette őt olyannyira, hogy lemaradt Kende következő kérdéséről is. De padtársa talpraesettebbnek bizonyult, mert nemhogy odafigyelt a szövegre, de még a választ is elkezdte darálni. Hiába nem bírt nyugton maradni, tudott egyet s mást a srác.
 Meglepődött azon, hogy oldalba bökték, kerek szemekkel pislogott a másikra. Mégis mi a fenét tegyen ő ehhez hozzá? Ő idáig csak általánosságban tanult a sárkányokról és oké hogy névből ismerte majdnem az összeset, de az itt most senkit nem érdekelt. Kende utolsó mondata azonban megint arra késztette, hogy gondolkodnia kelljen. Könyökét nem emelte el az asztallaptól, de lustán próbált valami jelentkezésfélét produkálni kezével.
 - Egy ukrán vashasú esetleg...? - kérdezte még mindig a padon fekve. Ehhez a válaszhoz aztán nem kellett atomfizikusnak lennie, de simán előfordulhatott, hogy még ezt is rosszul mondta. A sztori többi részét nem ismerte, így hagyta, hogy a nála okosabbak kibontakozhassanak.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában
Marina Darik
Mestertanonc Rellon (H), DÖK tag, Harmadikos mestertanonc


noisy little f*cker
offline
RPG hsz: 426
Összes hsz: 719
Írta: 2021. augusztus 22. 13:27 | Link


#sárkánytanóra
#Lostboydrukker
#csakDenistne
#ZaydayTisztára okosnak érezte magát, hogy képes volt egy kérdésre válaszolni. Na nem azért mert hogy buta lenne, csak éppen a sárkányok nem nagyon érték el az ingerküszöbét. Vagy legalábbis azt hitte, de igazából csak az érdekes sztorikról kellett beszélniük, és máris totálisan éber volt. Vigyorogva büszkén fordult az emo gyerek felé, hogy lepacsizzon vele, amikor meghallotta Zayday kissé pánikolós hangját. Visszafordult, és bumm. Hirtelen ott volt Denis Brightmore teljes életnagyságban. Mármint hogy eddig is a teremben tartózkodott, de hogy most közvetlen előttük.
Őszintén szólva felmerült benne pár kérdés. Például a "még egy szó"-ba esetleg beletartozik-e, amikor tudják a kérdésre a megoldást, vagy nem? És hogy mikor hangzott el, hogy nem lehet enni az órán? Vagy hogy egyáltalán mióta állnak ők bukásra? És már nyitotta volna a száját, hogy legalább egyet feltegyen a tömérdek kérdés közül, mikor megérezte Zayday lábát. Lepillantott, és mint egy rossz halacska inkább pampogva becsukta a száját. Nagyot sóhajtva dőlt hátra a székén, ahogy folytatódott az óra. Füzetének szélére egy kacskaringós "sajnálom"-ot írt barátnőjének.
A kérdés hallatán hátranézett a beszélő gyerekre, Denisre és felcsapta a kezét. Akkor is beszélni fog, ha megbuktatják érte. Őt azt nem lehet csöndben tartani.
- Egy védelmi bűbáj újraerősítésén dolgoztak a rezervátum dolgozói, amikor megszökött a sárkány. Összesen heten sebesültek meg - vágta rá a barna, és egyik válla felett még hátra is söpörte a haját. Denis csak nem szólhat be neki azért, mert valami okosat mond. És amúgy is. Tök nagy supporter, szóval nem volt fair a beszólása.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában

ORIGINAL FAMILY
DISAPPOINTMENT
Agárdi Kornélia Auróra
Prefektus Eridon, Ötödikes diák


be Lilith. never Eve.
offline
RPG hsz: 148
Összes hsz: 233
Írta: 2021. augusztus 22. 23:44 | Link


SVK gyakorlási.|| Kinézet. || Jómunkáhozszólanóta.


Fáradtan rogyott össze és ült le egy hozzá közel eső székre, már ki tudja hány órája gyakorolt a két elsős, nem valószínű, hogy mérték az időt. Legalábbis a lány biztosan nem tette.
- Na? Szerinted a vizsga meglesz így? - kérdezte érdeklődve, hisz az elméleti anyagok mellett azért a bűbájokat sem hagyták ki, és ez a lányt kicsit lefárasztotta. Rengeteget koncentrált a délután alatt, átvettek mindent, amit érdemesnek találtak. Volt, hogy jól, kevésbé jól és kifejezetten gyengén sikerültek Aurórának a bűbájok és átkok, de ez ezzel járt. Gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás.
- Lehet nem az utolsó néhány napba  kellett volna elkezdenem jobban tanulni - szégyenkezve nézett végig az előtte elterülő könyvhalmon, melyek java tankönyv és könyvtári könyv volt. Természetesen, az előbb említett biztosította számukra a fő tanulási útvonalat, és az alapján lapoztak hozzá a többiből. Bár Auróra úgy érezte, ez sem lesz elég. Ha meg akarta mutatni az otthoniaknak, hogy az otthoni hókuszpókusz és ez nagyon is két külön világ, jobbá kellett válnia. Ezért a következő évben - persze, ha átmegy- sokkal jobban odateszi magát.
Egy nehéz sóhajjal erőt vett testén és ismét talpra állította magát, mintha csak egy zombi lett volna. Kezei rongybabákat megszégyenítően csak elernyedten lógtak, kusza tincsei arcába hullottak, ezzel is jelezni kívánta a fiú felé, talán ennyi a gyakorlásból aznapra és menjenek vissza. Biztos lassan megkezdődik a vacsora. - gondolta ő, azonban a vacsoraidő már régesrég elmúlt, mi több, a valóságban már talán este fél tizenkettő is lehetett.
Szál megtekintése
Hozzászólásai ebben a témában


Don't fucking bark if you can't fucking bite.

Oldalak: « 1 2 ... 15 ... 23 24 [25] 26 27 ... 33 34 » Fel | Téma száljai
Bagolykő Mágustanoda FórumA kastélyt körülvevő vidékA kastély